Saako maahamuuttaja olla maahanmuuttokriittinen?

sibilpolitical

Olen itse maahanmuuttaja ja olen kriittinen nykyisestä maahamuutto- ja kotouttamispolitiikasta.

Kirjoitin aiheesta blogissani, koska minua on sanottu maahanmuuttokriittiseksi, vaikka en itse koe sitä negatiivisena asiana.

Tossa linkki: https://sibilpolitical.wordpress.com/2015/11/29/sibil-senkin-rasisti/

Kertokaa mielipiteenne, olenko väärällä polulla vai onko sanomassani perää?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhhahheihui

      Toki maahanmuuttaja saa olla kriittinen myös maahanmuuton suhteen, jos kokee siinä olevan jotain arvosteltavaa.

      Itse olen hyvin kriittinen työllisyyspolitiikan suhteen vaikka olen pitkäaikaistyötön. Tosiasiassa en jaksaisi enää osallistua tähän pelleilyyn ja alentaa itseäni päivittäin näennäistoimien kautta "haistapaska"-kursseille, joissa minua kyvyttömämmät ihmiset ansaitsevat jopa fyffee ja "opastavat" minua kehittymään.

      Pakolaisuus-kriisi lävähti käsiin viime elokuussa kun suurin osa Euroopasta oli lomilla eikä kukaan vastannut mistään. Ensin kaikki oli kivaa pääministerinkin tarjotta asuntoaan mamujen käyttöön, mutta nykyään linja on onneksi tiukentunut ja jotain rajaa alkaa esiintyä - suvakit tosin ovat olleet hiljaa viime aikoina - olisiko kyseesä sama efekti kuin Lahden raflan palossa eli ensin syytettiin rasismia vaan lopputulemana olikin mamujen vakuutuspetos eikä yksikään virhe/hörhö pyytänyt anteeksi sanomisiaan.

      No näin se menee.

    • NäinMeillä

      Ei kriittisyydessä ole mitään pahaa niin kauan kun kritiikki on asiallista ja asiaan perustuvaa, ei siis muiden haukkumista. Lisäksi on hyvä jos oikeasti tarjotaan joitain toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoisia ratkaisuja eikä vain sitä samaa "rajat kiinni ja ulkomaalaiset ulos" tyyppistä.
      On tervetullutta että maahanmuutosta keskustellaan monesta näkökulmasta. Tuossa aloituksen viittaamassa blogisssa en kyllä oikein löytänyt mitään mikä olisi ollut muuta kuin keskustelua uudesta näkökulmasta ja oikeastaan kritiikiäkin siinä oli varsin vähän. Joten on hankala nähdä miksi se heräätäisi suuria tunteita tai olisi peräti jotenkin pahekusttava. Ihan hyviä omakohtaisia kokemuksia siinä oli.

      • spolitical

        Joo, siis myöhemmissä blogiteksteissä tulee olemaan enemmän kritiikkia lainsäädännöstä. Eikä maahanmuuttjaista - jokainen pitää kantaa vastuu omista teoista ja median vastuu tässä on minulla hampaankolossa. Se on täysin hallituksen hallinnassa sisä- ja ulkopoliittisissa asioissa.

        Esimerkiksi juuri tänään tuli julki AY-liittojen suurista kokouspalkkioista. Hyvä, että kritisoidaan tulonsiirtoja, mutta ajankohta on strateginen, kun hallitus tuomitsi postilakon vähän aikaa sitten. Näennäisesti media on riippumaton, mutta käytännössä ei.


    • ollaanasiassa

      Mun mielestä oikeilla jäljillä olet. Kyse on hyvin pitkälti nimenomaan ihmisten ryhmäkäyttäytymisestä ja vieläpä luonnollisesta sellaisesta. Tietyn älykkyys- ja -henkisen tason omaavat ihmiset käyttäytyvät ryhmässään melko samalla tavalla, joka paikassa, joka maassa, omaan ryhmään kuulumattomia kohtaan.

      Rasismi-sanan käyttö väärinkäyttö tässä yhteydessä onkin melkoinen karhunpalvelus asialliselle keskustelulle, sillä ko.sanan viljely on jo turmellut usein asiassa pysymisen.

      Ja kun puhut pääkaupunkiseudusta, niin kehitys on sielläkin hyvin luonnollinen. Ryhmät omine mikrokulttuureineen oppivat pysymään erillään toisistaan. Suurkaupunkien jengiytyminen, sisäisine lakeineen on tästä seuraava askel, joka etenee vääjäämättä vaikkei sitä kukaan siihen suuntaan ohjaa.

      • ollaanaasiassa

        Jep, vaimo oli 1v ajan suomes mamu, maitojunal tultiin takas aasiaan, kritiikkiä pisti hienosti, ^...emme osanneet käyttää sosiaalista suomea....toivottavasti minäkin olin avuksi suomen yhteiskunnalle.^

        Kielitesti hyväksytty, vastasi kysymykseen haetko suomen kansalaisuutta, ^Kiitos tarjouksesta mutta en hae, se olisi ensimmäinen negatiivinen merkintä ansioluettelossani.^

        Nyt mä mamu, ongelmia täälä 0 se johtuu varmasti siittä että tässä 100 ihmisen pikku kylässä ei kukaan ollu ennen valkoista nähnyt. Päivät kuluu yhdessä alkaen saviruukuilla veten haku ja nuotiolla riisinkeitto


    • Moi kaikki!

      Onko mielestänne nykymuotoinen maahanmuutto aiheuttanut ongelmia ja jos on, miten niitä tulisi ratkaistaa? En kysy onko mielestänne ongelmia maahanmuuttajissa vaan nimenomaan sitä, onko nykyinen politiikka vääränlainen tilanteeseen nähden.

      Alla olevassa linkissä olen laittanut mahdolliset ongelmat omasta mielestäni liittyen maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikkaan. Erityisesti minua kiinostaa mielipiteenne siitä kannattaisko tehdä kansalaisaloite lakimuutoksesta, jonka olen selittänyt (vapaamuotoisesti) kohdassa ”kotouttamispolitiikkaa; kysymys 4”.

      https://sibilpolitical.wordpress.com/2015/12/02/minka-ihmeen-maahanmuuttokriisi-osa-2/

      Tässä koko teksti, missä pohjastus alussa:

      https://sibilpolitical.wordpress.com/2015/12/02/minka-ihmeen-maahanmuuttokriisi-koko-teksti/

      P.S. Olen pahoillani kielivirheistä, en ole syntyperäinen suomalainen, kuten nimestäkin huomaa.



      Sibil

    • laidaltakeskeltä

      Onko nykyinen maahanmuutto aiheuttanut ongelmia? Vastaus löytyy jopa suomalaisesta varovaisesta mediasta, puhumattakaan tilastoista(niin vaikeita ne kun ovtkin), ihmisten asenteesta ja toiminnasta...todellisuudesta.

      Keskiverto suomalaisen käsitys maailmasta ja kulttuureista tulee leffoista, etnisistä ruokapaikoista, 2 viikon aurinkomatkalta ja tutusta vaihto-opiskelijasta.

      Tänään eräs huolestuttavimmista ilmiöistä on jatkuvasti voimistuva kahtiajako suomalaisten välillä ja kiistakapulana on nimenomaan maahanmuuttajat/turvapaikanhakijat. Näin maahanmuuttotaustaisia ystäviä että sukulaisia omaavana maahanmuuttokriitikkona -kyllä- olen huolissanu siitä mitä tämä hulluus lopulta saa aikaan. Samalla kun seksuaalirikokset -ja muu - lisääntyy suorassa suhteessa tulijoihin niin Oikea rasismi saa valtaa ja kannattajia, ja muuttuu toiminnaksi lopulta. Ja siitä kärsivät kaikki. Ironista on että kunnolliset maahanmuuttajat sekä aiodt turvapaikanhakijat jotka sitä myös arvostavat, ovat heitä jotka raskaimmin maksavat siitä mitä omasta mielestään suvaitsevainen ja tasa-arvoinen suomalainen idealismillaan saa aikaan. Tämän hetken tilanteesta puhuminen saa välittömästi omille maahanmuuttajatutuille huolestuneen ilmeen naamalle, he eivät usein tiedä mitä sanoa mutta näkevät mihin suuntaan ilmapiiri muuttuu...ja heille se on konkreettista, yöbussissa istuminen, työmatkajunassa, kävely ohi ison porukan. Ja kiitos kuuluu "suvaitsevaisille". Ennen rasismi todettiin johtuvan tuntemattoman pelosta :D Vieläkin kuulee, mutta kukaan ei taida tosissaan enää väittää että mitä enemmä maahan tulee muualta ihmisiä sitä suvaitsevaisempia me olemme....

      Oudointa koko rasismi-suvaitsevaisuus-tasa-arvo- sopassa on se ett yksi ainoa ryhmä tuntuu olevan se kriteeri ja mittari jonka mukaan kaikki määritellään: nuoret miehet arabimaista..........
      He "edustavat"kansainvälisyyttä, heidän kritisoimisensa rasismia.

      Suomalainen oikeusjärjestelmä, yhteiskunta ja poliitikot sekä idealistiset ihmiset ovat kädettömiä käsittelemään täysin erilaisesta arvomaailmasta tulevia ihmisiä. Ihminen otetaan Suomeen koska lähtömaassa ei ole turvallista. Sama ihminen voi tappaa suomalaisen tai suomessa asuavan ulkomaalaisen, raiskata naisia, lapsia ja silti hänelle voidaan lakimme ja käytäntömme mukaan myöntää turvapaikka eli antaa rahaa, asunto, vaatteita, mahdollisuus koulutukseen, työhön ja päälle naiset heiluttevat sydänkylttejä joissa lukee tervetuloa. Sitten ihmetellään junttien rasismia....
      Samaan aikaan fiksut ja koulutetut ihmiset vaativat meitä luopumaan perinteistä ja tavoista, jotka ehkä loukkaavat tulijoita. Suvivirret kielletään, joulujuhlat muuttuvat puurojuhliksi, lucia-neitoa ei enää valita. Ja ihmetellään että juntit ovat rasistisempia......

      Ja hulluinta on että hyväntahtoiset tasa-arvointoilijat oikeasti uskovat että tästä seuraa hyvää. Edes että tulijat arvostavat....

      Olen asunut usealla mantereella. Muistan kun Suomessa joskus 2000-luvun alussa alkoi nousta esile nykyisenkin ongelmien aiheutta-ryhmän sopeutumisilmiöt. Myöhemmin muutin pallon toiselle puolelle ja kas kummaa, sama kyseinen ryhmä oli sielläkin otsikoissa samoista syistä :D Ihmiset ovat muuttaneet kautta aikojen ympäri palloa, mutta yksi ryhmä nousee sopeutumisongelmiensa vuoksi kaikkialla länsimaissa esille. Sitä ei saa sanoa ääneen ja se on myös ainoa ryhmä jonka takia nyt meillä suomessakin luovutaan vanhoista perinteistä. Ei sitä tehdä kiinalaisen isoäidin, grönlannin eskimon, paraquain karjapaimenen tai mongolialaisen kutojan takia..............Mikä tulee mieleen?

      Ihmiset kuitenkin haluavat uskoa käsityksiinsä ja arvoihinsa, ehkä ne jotenkin antavat uskojalle itselleen arvon kokemisen tunnetta. On helpompi huutaa rasistia kuin selvittää totuutta.

      No, aika kulkee, ongelmat lisääntyvät, päivän trendi on nuorten tyttöjen lisääntyvät kokemukset ja myös kovenevat asenteet. Tasa-arvoa yritetään luoda tuhoamalla sitä, mutta ehkä se oma tunne itsestä on sittenkin tärkein mittari :O Kannattaa lukea muuten Irakilaisen homoseksuaalin ja ammattitanssijan kertomus suomeen tulosta nyt turvapaikanhakijaksi...2 kertaa on jo keskellä päivää uhattu puukolla helsingin keskustassa. Ennenkun taas huudetaan rasismia niin on syytä tietää että uhkailijat olivat molemmilla kerroilla turvapaikanhakijoita, heitä joille heilutettiin asemalla sydänkylttiä ja neulottiin naisten toimista villasukkia. Ja samoja arvoja edustavia joiden takia kyseinen ihmisen suomeen pakeni, samoja arvoja edustavia jotka murhasivat hänen tanssikolleegoitaan.

      Suomalainen tasa-arvo on maailman kummallisimpia ilmiöitä.

      • Loistava kommentti! Ajattelen juuri niin kuin sinä. Voit kirjoitella saman tyyliin vaikka blogin Asiaa Sibilille-kohdassa tai FB-sivulla. Olisi kiva saada jonkinlainen pieni yhteisö niistä, jotka ajattelevat järkevästi ja oikeudenmukaisesti.

        Kyse on rikollisjärjestöjen järjestämä maahanmuutto koska tapahtuu Dublin-sopimuksen ohi. Jokaisen paperittoman maahanmuuttajan vastaanottaminen tukee salakuljetusorganisaatiota ja antaa vihreätä valoa reitille. Ruotsin lisäksi tulvaisuudessa hakijoita saapuu Norjan, Venäjän ja laivalla Vuosaareen ja Etelärantaan Saksan kautta. Nämä reitit ovat tiedossa rajavartiostolle sekä Supolle, mutta hallituskolmikko Lindström, Orpo , ja Sipilä haluavat sooloilla Jokaisessa kriisissä ja elävät omassa kuplassa.

        Ongelma on paljon suurempi ja kansainvälisempi kuin yksikään ministeri kykenee arvioimaan. Tähän ongelmaan tarvitaan erillinen työryhmä joka koostuu maahanmuutto- ja turvallisuusasiantuntijoista sekä yhteistyönä muiden maiden turvallisuusjärjestöjen kanssa. Rikollisuusaallot eivät liittyy "islamiin" tai uskontoon ylipäätänsä vaan ovat rikollisjärjestöjen järjestämät samalla tavalla kuin toisen maailmansodan natsisaksassa "erikoispoliisit" koottiin väkivaltarikollisista, jotta lietsottaisiin pelkoa.

        Niinkuin blogissa kirjoitin "Sibil, senkin rasisiti" - kirjoituksessa ; kyse on ryhmäkäyttäytyminen ja siihen tarvitaan ryhmänkohtainen sisäpoliittinen. lainsäädäntö. Kaikki nämä ongelmat katoaisivat, jos paperittomia nuoria miehiä ei vastaanoteta ja niitä otetaan vain takaisinottosopimusten kautta. Lisäksi nuori mieshakijan on allekirjoitettava sopimus, joka sitoo häntä vapaaehtoiseen palautukseen , jos hän 1) sortuu rikokseen, josta voi saada 2v vankeudrangaistuksen 2) jos antaa tahallaan virheellistä tietoa hakemuksessa ja jää kiini, 3) jos jää kiini, että on osa salakuljetusjärjestöä. Lievemmistä rikoksita tuet pienenevät. Oikeudenmukaisinta olisi olla antamatta turvapaikkaa kuin naisille ja lapsille, mutta suvakkioikeuslaitos alkaisi huutaa hätäisenä. Kyseessä ei siis ole tavallinen maahanmuutto vaan järjestetty migraatio.

        Uskonolliset ja "kultuurilliset" tekijät ovat asia erikseen ja on huomioittavaa , että tällä hetkellä juuri maltilliset muslimit ovat suuren uhan alla kun maahaan tulee salafisteja. Kaikkiin ongelmiin oltais saatu ratkaisua, jos esim. Ahtisaarta oltais kysytty eikä yritetty hoitaa kolmen ministerin kesken koko maailmanlaajuisen uskonlahkollisen ongelman.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe