Onko teillä millaisia eroja poikienne ja tyttöjenn

tepanat

e perheisiin suhteissanne niihin? Kummat läheisempiä, kumpien perheiden kanssa menee heplpommin?

Itse en pääse lähelle pojan perhettä, kun siinä miniäni, mutta tyttäreni perhe on "lähempänä" meitä henkisesti sii, ihanaa että on tytär.
Itse olen siis äiti ja mumma suhteessa heihin.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei mitään eroa siinä ole, miten paljon heitä rakastan.

      Molempien perheiden luokse olen lasten syntymäpäiville

      mennyt yhtälailla ilomielin, - samoin muutenkin, kun on

      pyydetty hoitoapuun tai käymään, ( eri-ikäiset lapset ),

      ja molempien luona olen aina viihtynyt niin hyvin,

      että omaan kotiini palattuani olen sen kokenut tyhjemmäksi

      kuin aikaisemmin.

      Tänne kutsun molempia aina joskus yhtäaikaakin.

      Kiitos Luojalle lapsistani puolisoineen ja lapsenlapsistani!

      • moniasyitä

        Ei se valitettavasti mummon tasapuolisesta rakkaudesta ole kiinni. Usein nainen määrää perheen tunnelmaston, ja miniä on läheisempi oman äitinsä kanssa kuin anopin. Nuoret perheet elää omaa usein hyvin kuormitettua elämäänsä, ei siinä ole edes aikaa miettiä, miten mummoja pitäisi miellyttää. Jos suhde lapsiin on muutenkin ollut etäinen tai riitaisa, ei se parane enää aikuisiällä. Voi olla että ura on mennyt lasten edelle ja eläkkeellä huomaakin tehneensä pahan virheen.


      • sinisirkku
        moniasyitä kirjoitti:

        Ei se valitettavasti mummon tasapuolisesta rakkaudesta ole kiinni. Usein nainen määrää perheen tunnelmaston, ja miniä on läheisempi oman äitinsä kanssa kuin anopin. Nuoret perheet elää omaa usein hyvin kuormitettua elämäänsä, ei siinä ole edes aikaa miettiä, miten mummoja pitäisi miellyttää. Jos suhde lapsiin on muutenkin ollut etäinen tai riitaisa, ei se parane enää aikuisiällä. Voi olla että ura on mennyt lasten edelle ja eläkkeellä huomaakin tehneensä pahan virheen.

        Eihän miniän luonnollinen kiintymys omaan äitiin, voi olla meille anopeille mikään ongelma. Omien tyttärien perheiden kanssa jaan kanssakäymisen, ihan samoin kuin poikani perheen kanssa. Usein myös asuinpaikkojen läheisyys voi säädellä tapaamisia, ilman sen kummempaa.
        Eri asia on silloin, jos ei miniä hyväksy, tai ei tunne, tai pysty hyväksymään anoppiaan, myös päinvastoin, joka jotenkin kuultaa aloituksesta miniää kohtaan, onhan tarinoita laidasta laitaan varmaan. Voi olla pelkkää ajattelemattomuuttakin.
        Tärkein on puolisoiden keskinäiset välit perheessään, anopit saa silloin elää omaa elämäänsä.
        Jää arvailun varaan miksi on noin etäistä , mutta onni tyttären perheestähän suo onnea isovanhempana.


      • äitini-oli-hyvä

        Ei se valitettavasti mummon tasapuolisesta rakkaudesta ole kiinni.

        Hyvin kirjoitettu, koska minulla on kaksi tytärtä ja nyt ilmeni, että molempien kanssa olen mokannut, puhelin soitoillani? Heidän tuttaville ja humalassa.

        Vanhempi suuttui minun puhelinsoittoni "mokan"(olihan se inhoittava) takia vuosia sitten, mutta piti sen verran yhteyttä, että "kurppasi " minun säästöni velkoihinsa lisäksi, että oli jo saanut isänsä tädin perinnön ja minun veljeni kuolinpesän osuuden itselleen.

        Nyt nuoremman lapseni kanssa mokasin, koska siellä lapsenlapseni koulussa oli tullut jotain ongelmia (tiesin ne tarkkaan) yhdestä poissaolosta, ja toinen heistä oli kertonut, että hän kärsii, kun äiti juo? Siitähän "helvetti alkoi"!

        Minä keksin "kännipäissäni" (hieman juovuksissa), että soitampa Rehtorille ja kerron, kuinka olen saatavilla aina tarvittaessa 5 min varoitusajalla. Lapseni sai viesti "Vilmaan", että mummi on soittanut! Nyt ei ole puhuttu, koska löin luurin korvaan, kun siitä minulle mainittiin.

        Vaan mitäpä koulun rehtori? Ylhäisyys, jota häirittiin ja vielä asialla joka koski lapseni perhettä, jossa olen ollut tuhansia tunteja (9-vuotta)läsnä aina, kun apua on tarvittu?

        "Hän ei keskustele isovanhempien kanssa mistään näistä asioista"?

        Kuitenkin on koulussa ilmoitus, että on lasten ja isovanhempien ilta tulossa??


      • Himmelsauge

        Ompa teillä valinnanvaraa, pojan perhe, tyttärenperhe, anoppi, miniä, ym. Minulla yksi tytär joka avoliitossa, en siis ole anoppi virallisesti,
        enkä pidä itseäni anoppina. Tyttärellä ei ole lapsia, joten en ole mummo, enkä pidä itseäni mummona, olen vanha nainen tai rouva.
        Kun ei ole lapsenlapsia, ei ole siinämielessä kanssakäymistä tyttären kanssa. Hän ei tarvitse minua oikeastaan ollenkaan, muuta kun hyvänhyvyyttään. Hän on iloinen että olen toimelias omassa elämässäni, enkä kaipaa apuja. Hänen koiriaan joskus hoidan.
        Onhan se kiva kuitenkin että pääsen helpommalla, olenhan tyttären hoitanut yksin. Hänen isänsä on kuollut hyvin nuorena. Meillä on niin monenlaista tarinaa kun on kertojaakin.


      • yksin-kymmenen-v

        Himmelsauge

        Kunnioitan sinua, että ET ole tyttäresi perheeseen tunkeutunut muuta, kuin hyvää hyvyyttäsi koiria hoitamaan.

        Minun tyttäreni on myös avoliitossa ja heillä on kaksi lasta, mutta koskaan kutsumatta en mene sinne. Pyynnöstä joskus kuskailen lapsenlapsia ja silitän pyykkejä, mutta heti, kun vanhemmat tulee kotiin, niin minä häivyn.

        Koskaan en ole heillä Jouluna, tai lasten merkkipäivinä, koska miehen vanhemmat ovat minulle vieraat. Toki olemme tavanneet useinkin, mutta jotenkin tunnen, että en ole heidän veroisensa. Olen kai jo erakoitunut?


      • Oman-elämisen-rauha

        Oma anoppisuhde on opettanut minua hyvin paljon. Jokaiselta live-elämässä tapaamaltani tai elämääni kuuluneelta ihmiseltä olen oppinut jotain.
        Lasten perheille on myös annettava rauhaa. On kuultava herkällä korvalla toivomukset, se on lapsiperheiden arkielämän pyörityksessä tarpeen.


    • Nuoripari-

      tarvii paljon kahdenkeskeistä aikaa tullakseen tai siis
      kehittyäkseen pariskunnaksi
      ei siinä saa anoppi pyöriä keskellä
      jos se ei tajuu itte sitä niin pitää sanoa sille.

    • an-oppi

      Ikäänkuin yksi kirjoittaja ss lukuunottamatta olisi kirjoitellut erilaisista tapauksista. Kertomatyyli niin samanlaista. Hyvin sulautuivat toisiinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe