Kellotapulin kosto elää

50-senttiä-kylmää-teräst

Monen täyskyrvän ökytalon isännän suojeluskuntamantteli jäi vielä vuonna 1918 puhkaisematta rotanhäntäpistimellä takaapäin lapaluitten välistä.

21

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OuninpohjanOhrana

      Sunnuntait on kauheita kovan ryyppäämisen jäljiltä!! Koko päätä särkee ja kauhee jano. Mene hakee parii vironkaljaa krapulajanoks Arvolta niin helpottaa!!

    • punikinpojanpojanpojanpo

      Joo, se oli kovaa peliä silloin kapinan -18 aikaan. Isojen ökytalojen mulkut suojeluskuntaan kuuluneet työläisiä kiusaavat isännät oli lihottaneet itsensä sian ihralla ja läskillä semmoisiksi talipalloiksi, että vyön pituus oli vähintään 1,60 metriä ja kilot lähti 160 kg:sta ylöspäin. Siinä täytyi silloin nälkäisellä punakaartin soturilla olla pistimessä pituutta, kun tältä kävelevältä suojeluskunnan Lainapeitteeseen verhotulta sialta lähdettiin peräämään vanhoja saatavia. Onneksi kunnon bolshevikeilta saatiin näitä pitkiä rotanhäntäpistiä, joka upposi tarvittaessa paksuimmankin ökytalon isännän ihroista läpi. http://media.tori.net/image/big/03/0346998027.jpg

      • Lurps

        Hah hah haa... No sinun "kostoa" ei tarvi kyllä pelätä. Kukaan ei tuommoiselle hullulle anna banaania tehokkaampaa pistintä!


    • kuulospyhävala

      Jämsän punikeille kellotapuli on vieläkin katkerapaikka hehheee hehhhee

    • panavalko

      Olen täysin kyllästynyt 1918 paskaan. Tapettu mikä tapettu. Ihmisiä kuoli ideologiansa takia puolin ja toisin. Toiset voitti ja toiset hävisivät. Minkäs teet. Jos häviäjä osapuoli olisi vottanut, ei täällä kovin moni punaistenkaan jälkeläinen kirjoittelisi. Stalin ja lenin olisivat kyllä hoitaneet suomi tsuhnat tasapuolisesti kulag leireille ja teloituskommpanioiden eteen, siitä voimme olla varmoja. Pelkkä suomalainen olisi riittänyt syyksi laitta nappi otsaan. Joten vittumaisesta ja vääryyksiä, julmuuksia sisältäneestä kansalais sodasta pitäisi oikeasti myös jämsäläis junttien päästä eteenpäin. Ruumiit on laskettu ja siil hyvä niitä ei takaisin saa vaikka tappaisi kaikki ei punaiset. Kukaan nykyään hengissä oleva ei ole ampunut yhtään punaista tai valkoista joten onko teloitettavat sitten kaivettava haudoista ylös jotta jotkun punaiset saavat tyydytyksen kostoelää mentaliteetilleen. Olen itse sekaperheestä joten pitäisikö minun tappaa vanhempani jotta kaikki voisivat olla tyytyväisiä? Mikä ratkaisuksi tähän ongelmaan?

    • Egoa-ylös-Jontikalla

      Se on tämä Jämsän suojeluskunta-maajussi-lahtarien nykyinen jälkikasvu (joka vielä tyhmyyttään maajussiksi jäi) juntattu jo niin polvilleen punaisessa paperi-Jämsässä, että ihan koiran osassa on entisen ökytalon maajussi pelloillaan tänä päivänä. Pää harmaana ja niskat kumarassa jatkuvien nivelsärkyjensä kanssa yksinään jyystää vielä yli 10 000 tuntia möyrineen traktorin resunsa pölyisessä hytissä. Yhtään ilmaista renkiä ei näy pelloilla apuna millään suunnalla, niin kuin vielä Jallun aikaan oli. Kovasti on muuttunut maailma huonompaan suuntaan sadassa vuodessa maajussin kannalta. Pappavainaan suojeluskuntamanttelikin kului puhki jo 60-luvulla, kun kiero Hankkijan konekauppias sai ovelalla myyntipuheellaan lahtari-papan ostamaan oikein kultamaha-Fergusonin 60-luvulla. Silloin oli siihen aikaan maajussille Kekkonen jumala ja Hankkija oli uskonto. Jos sen kultamaha-Fergun erehtyi kesällä heinänteon lomassa varjoon ajamaan ja sammutti sinne, niin se papan vanha kapinan aikuinen kirkon mäellä kellotapulissa vereentynyt ja kiviseinistä kimmokkeina tulevien luotien repimä suojeluskuntamantteli piti aina traktoriin konepellin päälle heittää, jos sen meinasi saada heinäpellolla juotujen kahvien jälkeen käyntiin. Mantteli kului riekaleisi siinä leikissä jo ihan muutamassa vuodessa. Kiertävä lumppujen ja lehmän häntäjouhien ostaja sen vei, mutta antoi sen kuulemma työväentalon ulkopaskahuussin eteen hakojen korvikkeeksi, että työläiset sai pyyhkiä siihen kenkiään paskahuussiin mennessään. Osa jälkikasvusta oli kyllä älyllisesti omia maajussi-vanhempiansa huomattavasti viisaampia ja lähti paperitehtaille hyväpalkkaisiin hommiin. Samalla vaihtoivat aina vaaleissa antamaan äänensä punaiselle vasemmistolle, kun sieltä puolelta tuli helpot hommat, hyvä palkka ja komeat uudet autot... vanhoja traktorinresuja ei ollut sillä porukalla kenelläkään enää edes terapiatraktorina.

      • äläkirjotajosettiedä

        Otko käynnyt kellotapulissa, ja nähnyt että kivissä on jälkiä. Jos et, niin älä jatka.


      • Remington_1915

        Älä tu poika kuule isääs neuvoon! Jo 50-luvulla niitä luotien iskemiä Vihtori M:n kanssa katsottiin kellotapulin sisällä, kun sieltä arkkua kannettiin hautajaiskulkueen keulille. Pienestä oli kiinni kevättalvella -18, ettei Vihtori päässyt omastakin hengestään siellä kellotapulissa. Ystävälliset naapurit hänen henkensä silloin pelasti. Kyllä Vihtorin nimi on mainittu Kauhun aika-kirjassakin.

        Käy sinä katsomassa Kalevankaalla hautakiviä, etteikö kiväärin luoti jätä kiveen kunnon jälkeä. Pääportista sisään ja Juice Leskisen haudan kohdalta sinne oikeaan reunaan, niin löytyy ensimmäiset hautakivet, missä on lahtarien ampumien kuulien kolot. Luodit ammuttu kaupungin suuntaan, joten ovat silloin lahtarien ampumia.

        Eihän köyhempiä ihmisiä kannettu siihen aikaan Jämsän kellotapulista kirkkoon ollenkaan, vaan vietiin tapulista suoraan hautuumaalle. Pappi siunasi hautuumaalla. Haudatkin luotiin suoraan umpeen lapioilla heti sen jälkeen, kun arkku oli hautaan laskettu. Nehän oli kellotapulin ovet ainakin 70-luvulle asti ilman lukkoa, joten sinne pääsi koska vaan ja kuka vaan. Ruumisarkut oli ovesta tullessa siinä oikeanpuoleisessa huoneessa odottamassa hautausta. Sitten kun siellä joku kävi yöllä nostamassa arkuista vainajia seinää vasten nojalleen, tuli vasta kellotapulin oveen lukko.

        Siellä kellotapulissa oli silloin ovesta sisään tullessa suoraan edessä vielä ne komeat vanhat hevosvetoiset ruumisvaunutkin, mitkä on nyt köyhän seurakunnan romuvajassa siinä uurnalehdon vieressä ränsistyneenä romuna. Vihtori kertoi, että kun lahtarit ampui siellä kellotapulissa ihmisiä ensin kiviseiniä vasten, niin luotien kimpoillessa rupesivat ampumaan niitä kellotapulin sisällä ovia vasten sen jälkeen, ettei luodit enää kimpoilleet. Vielä 40-luvulla oli ovissa ollut luodinreikiä näkyvissä, mutta kun entisiä lahtareita alkoi tulemaan jonossa rintamalta sankarihautuumaalle, niin uusivat kellotapulin ovetkin sitten.

        Vihtori otti vielä 50-luvun lopulla Rummin Jussin asuinpaikan selville (jossain Etelä-Suomessa se silloin piilossa asui) ja lähti varta vasten matkaan tarkoituksena vetää Rummin Jussia turpiin vanhoista vuoden -18 kiusaamisista. Kun Jussi löytyi, oli hän niin heikossa terveydentilassa oleva pieni ja sairas äijänkäppänä, että Vihtorilla ei oman kertomansa mukaan riittänyt luonto hakata niin vanhaa ja sairasta miestä. Rummin Jussi olikin kuollut sitten muutama vuosi Vihtorin vierailun jälkeen ja hänet on haudattu jonnekin sinne Etelä-Suomeen.


    • kuulospyhävala

      ompas lada kuskilla jutut.

      • osaa-valita-auton

        mutta sillähän on erittäin hyvä AUTO.


    • silviisii-tälviisii

      Tämän päivän jämsäläiselle maajussille Jontikka on pelkkä mulkun jatke. Rattorin pitää olla niin viimmesen päälle länsimaista Ameriikan-laatua ja maajussi nauraa kylällä kovaan ääneen, että "eihän normaalilla ihmisellä ole ikinä Tarvikekeskukseen mitään asiaa". Sitten kun ajetaan Jontikalla lumihommia ja kaupunki maksaa työn, niin oma työn jälki on kyllä niin ryssänlaatua kuin olla voi. Ei edes aurausviittoja onnistu laittamaan tien viereen kunnolla sulaan maahan... nyt jo tuuli pyyhkii nurin tien penkoilta siihen vähän aikaa sitten laitettuja aurausviittoja. Se on sitä siirto-karjalaisten meininkiä. "Nii jot ko myö Valkjärvel aikonnaa tultii ja mäntii Puntusjärvel kyllääki iha millo vaa ko hollituppaa..."

    • 105kunnianpäivää

      Mitä tämä 18 tapahtumien vatvominen ketään hyödyttää. Jossoin tapettiin punaisia jossain valkoisia toisia auttoi ryssät toisia saksalaiset. Sisällissodassa on yleensä vain häviäjiä, mutta toisen puolen on voitettava että tivoli joskus loppuu. Kyllä niitä laittomia teloituksia tehtiin molemmin puolin. Lukekaa kirjat punainen ja valkoinen terrori. Taistelihan molempien puolien miehet yhdessä talvi- ja jatkosodassa. Ei kukaan jaottele sankari vainajia, tai sotaveteraaneja sen mukaan kummalla puolella suku oli 1918.

    • TappajatTappaa

      Itkijät itkee. Älkää turhaan itkekö. Se joka sotaan ryhtyy se myös sodan nautinnoista pääsee onnellisena nauttimaan. Kuolema on vääjäämätön sodan nautinto ja ilo. Sotaan ryhtyneet siis ovat saaneet täyttää unelmansa puolin ja toisin...

    • Gordi

      Ostin joskus 80-luvun puolessvälissä uuden ladan konelasta ja isoisälleni kerroin, että muuten auto pelaa ihan hyvin, mutta se ladan ominaishaju hieman häiretsee. Kotiin vaarian viedessäni sanoi hän pihaan tultuamme, että odotas hetki. kymmenen minuutin jälkeen hän palasi vanha suokeluskunta aikainen takkinsa mukanaan ja tuumasi, että ajappa rinki tuo mukanasi. Tein työtä käskettyään ja ajoin korttelin ympäri ja kun palasin ei iikorissa haissut lainkaan. Ihmeteltyäni sitä sanoi vaari, että on se ryssän haju ennenkin suojeluskuntaa karkuun juossut! Kiitos siitä jo edesmenneelle isoisälleni.

      • Svetlana_Rönkkö

        Wanha, wanha vitsi... tuo on kuultu jo ajat sitten. Nyt meillä on kyllä suuri myötähäpeä puolestasi, kun kerroit tuon jutun mukamas omanasi... eihän sinulla ole koskaan ollut varaa edes käytetyn Ladan ostoon! Tänään iloittiin ja juhlittiin Venäjän Suurlähetystössä Tehtaankatu 1:ssä Helsingissä (ei Tehtaankatu 1:ssä Kaipolassa) sitä, että ressu-possujen 9mm:n Zetorit menee zulatukseen. Kyllä nyt lahtareita närästää hah, hah, haa...!!


    • HelpotusTuskaan

      Tappakkaa toisianne katkerat häviäjät niin olo helpottuu ja jos ei löydy kaveria niin köysi on aina varma kaveri vahvan oksan kanssa. Silloin näiden kaverien avulla voi vapauttaa itsensä olemattomasta katkeruudesa jota ei itse olen kokenut.

    • Kerttula

      Minä tunnen tuon Ohranan. Se on semmoinen norsun-mulkun mallinen paksu pullero Ouninpohjasta Mutasen mutkasta. Naamaltaan ihan metsäsian näköinen. Se oli minulla joskus työmiehenäkin. Helvetin laiska vetkale työmaalla, eikä osaa ilman neuvomista yhtään mitään tehdä. Annoin sille firmasta kenkää ja nyt se on sossun pummina KELA:n peruspäivärahalla. Näkyy ostavan aina peruspäivärahan maksupäivänä 5 litraa bensaa autoonsa.

    • vävyvei

      Hehe onkos sulla enää mitään firmaa??pelkää lepikoo näytää olevan.

    • Kerttula
      • Kerttulakumahti

        Upea selfie!
        Näin joulun alla kannattaisi ehkä pitää matalaa profiilia, ettei joudu kinkuksi.
        Mutta onnittelut nätistä kuvasta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe