Navigaattorit kehittyvät

kehitys_näkyy_kehittyvän

Joku kyseli kerran täällä, miksei nuo plotterit osaa reitinsuunnittelua. Taitavat jo tai pian ainakin osata :) Tuli meinaan Navionicsin sähköpostimainos, jonka mukaan heillä olisi nyt saatavana softa, joka osaa suunnitella autonavigaattoreiden tapaan reitin satamasta satamaan.

En lukenut tarkemmin, kun ei niin paljoa kiinnostanut, mutta veikkaan, että muutaman vuoden päästä ovat yleisiä.

14

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ljhgf32

      Loisto on osannut jo vuosia.

      • halpamutteihyvä

        Harmi vaan että toimivuus eri laitteilla on niin ja näin


    • Raum

      Säleksen Tasku Loistossa vielä toimi. Yhdisti myös omat reitit mukaan reitteihin.
      Sit loppui kun vaihtui Tasku Loiston toimittaja.
      Kuulemma Kalliimmassa Loistossa toimii.

    • kehitys_näkyy_kehittyvän

      Enpä itse asiassa tiennyt noista, kun en käytä erillisiä navigaatio-ohjelmia vaan pelkästään plotteria. Se Navionicsin softakin näkyi itse asiassa tarkoitetun älypuhelimille ja tableteille eli edelleenkään ei ole kyse siitä, että plotterissa olisi samanlainen toiminnallisuus kuin autonavigaattoreissa.

      Tuli siis naureskeltua vähän aiheetta :)

    • Sähköpostiluukkuun tipahti Navionicsin mainos: "Dock-to-dock Autorouting, a unique breakthrough in boating navigation, quickly creates detailed routes even through narrow waterways and channels, based on chart data and nav aids. It is available in the Navionics Boating app for iPhone and iPad, with a Navionics subscription."

      Kyseessä on siis käänteentekevä uutuus, joka laajentaa tajuntasi.

      • Jaaha, saatavilla vain Applen laitteille. En olis halunnutkaan.

        Vakavasti puhuen, oikeasti en ihan hirveästi kaipaa tuollaisia automaattireitityksiä. Kohtalainen osa veneilyn viehätyksestä tulee reitin suunnittelusta. Pitäähän jotain tekemistä olla silloinkin kun ei ole vesillä :)


    • LeeShore

      Ja Garmin osaa tuon reitityksen myös.

    • kelluillaan

      Minusta on mukava tehdä reittisuunnittelu ihan merikartan pohjalta. Samalla tutustuu saarien nimiin, ja tulee riskipaikat tsekattua. Tykkään. Plotteria ja tutkaakin käytän. Veneilyä voi harrastaa monella tapaa.

      • OmatMausteetMukaan

        Ihan samaa mieltä, kartan avulla suunnittelu on osa harrastusta. Sen jälkeen kuitenkin teen reitin sailmatella ja muokkaan sitä tankkauksen, ruokailun ja viihtymisen kannalta paremmin itseäni palvelevaksi.

        Automaattisen suunnittelun hyvä puoli on se, että se antaa lyhimmän reitin. Se ei kuitenkaan osaa mennä väylien ulkopuolelle eikä ota tietenkään huomioon nopeusrajoituksia.

        Lyhin reitti ei ole aina nopein eikä nopein miellyttävin eikä kumpikaan ole aina sellainen, joka olisi käytännössä mahdollinen toteuttaa (esim tankkaus).


      • paperiosaharrastusta

        Joo täällä kans mennään pääsääntöisesti peruskartoilla ja tapletilla navionicsi apuna. Mukavaa puuhaa se paperikartan tutkiminen ja reittien suunnittelu. Joskus tein huvikseni kilometriasteikon puukeppiin ja sillä mittailin matkoja/vertailin navionicsiin. Yks tuttu ajaa aina pelkällä lotterilla ja se ei vissii pääse ilman sitä kotisatamaa pitemmälle ku ei oo vissii koskaa paperista versiota nähnykkää. Hirvittää välillä kun pelkästään sen varassa ajelee. Vielä nopea vene..


      • OmatMausteetMukaan kirjoitti:

        Ihan samaa mieltä, kartan avulla suunnittelu on osa harrastusta. Sen jälkeen kuitenkin teen reitin sailmatella ja muokkaan sitä tankkauksen, ruokailun ja viihtymisen kannalta paremmin itseäni palvelevaksi.

        Automaattisen suunnittelun hyvä puoli on se, että se antaa lyhimmän reitin. Se ei kuitenkaan osaa mennä väylien ulkopuolelle eikä ota tietenkään huomioon nopeusrajoituksia.

        Lyhin reitti ei ole aina nopein eikä nopein miellyttävin eikä kumpikaan ole aina sellainen, joka olisi käytännössä mahdollinen toteuttaa (esim tankkaus).

        Saako muuten Sailmatella tehtyä reittiä siirrettyä mitenkään muille laitteille?Plotterille, tai edes mobiilisovellukselle?


      • Sailmeitti

        Sailmaten webbiversio on ilmainen (reittisuunnittelu vaatii rekisteröinnin) ja siitä saa reitin siirrettyä naville. Reittien suunnittelu läppärillä on mukavaa viihdettä talvi-iltoihin. Loistava palvelu!


    • Kertalaakinpohdintoja

      Muistelen. 30- vuotisessa sodassa. Hyvään ruokaan tottuneet suomalaiset totesivat, ehkä kannattaisi miettiä miten varmistaa kahvin saanti Suomeen. Laki on laki. Mitä silloin suomalaiset sotilaat ovat voineet tehdä. He saattoivat muistaa kotoisat olot ja alkaa miettiä, että mitäköhän kotiin saapuessa sanoisi. Ravinto keski- Euroopassa saatoi olla toisenlaista, kuin vaikkapa savossa. Ei kai siinä mitään voi tehdä. Satu tarinoita tuosta ajan jaksosta on paljon. Kaalikääryleitä saattoi olla. Maksamakkaraa. Sotilaat saattoivat olla fyysisesti hyvässä kunnossa. En tiedä. Kaikki eivät, kai, ratsastaneet hevosilla. Sodat ovat sotia, mutta herkullinen lihakääryle keski- Euroopassa aikoinaan. En muista kuulleeni sanaakaan, kuinka herkuttelu sujui sotimisen lomassa. Korjatkaa, jos tämä on asiatonta miettimistä. En tiedä, miten korjaatte. Toivottavasti en tuottanut mielipahaa kenellekään. Rauhan aikana voi kai miettiä menneitä sotia. Sotaa en toivo. Ydinpommit eivät voi räjähtää, koska on rauha. Pitää julistaa sota ensin. Voi kokeilla miettimällä. Jos kaikki maailman ydinpommit räjähtäis Suomessa, niin kaikki muu tuhoutuisi, paitsi Suomi. Paineet ja muut leviäisivät rajojen yli. Yksi ydinpommi. Peruskallio voi olla kimmoisa. Sama vaikutus, kuin edellisellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe