Kati Peltomaan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:sta_2

pitkätonketjut

Tähän viestejä otsikon aiheesta.

495

4541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pookiflakkasiraahessa

      - Nyt pitäisi löytää niitä ihmisiä, jotka kertovat, että mitä nyt pitäisi tehdä. Niitä on ihan liikaa nyt Suomessa, jotka kertovat, mitä nyt tässä tilanteessa ei saa tehdä. Löytyy kaiken maailman dosenttia ja askottia-marttaa-raahen-kalajoen ja nivalan viisaita miehiä, jotka kertovat, että tätä ja tätä ei saa tehdä. Nyt PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto ei vain voi seisoa kädet taskuissa ja katsoa, kuinka rahat katoaa kassasta. Heidän täytyy nyt tehdä jotakin.

      Radiossa (varmaan siksi ettei nassu ollut meikattu) tj taas puhui puuta heinää osuuksien ostosta ja myynnistä. Sitä on voinut tehdä osuuskunnan perustamisesta asti mutta MUISTAKAA että vain hallitus voi teidän ostonne rekisteröidä.. ja kuka pöljä myy 1240 € hintaisen osuutensa 750 €:lla..mihin siitä katoaa 500 € ?..hallituksen ja sen vasallien taskuun, se on varma se.

      Nyt esileikkinä tehtävät hallinnon myötäpuolille tarkoitetut ostot tehdään Osuuskunta PPO:n jäsenien 100 % omistaman Arvo-firman rahoilla= ostetaan omia osuuksia jäsenien omilla rahoilla ? Onko se oikein ? Totta vai tarua ?

      • PPOPPOPPOPPOPPOPPOPPO

        PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


    • puolella-hintaa

      Askotti ei ole vielä keriinnyt mukaan, kun pitää seurata sitä lunastustouhua siellä maston nokassa. Martta sielä kättelee Raahelaisia adjutanttinsa kanssa ja myy "antia"

    • Arkkukarin-nero

      Ostaako pöljä osuuteni 1200 eurolla? On heti myynnissä ja kun pidät sitä oikeana myyntihintana niin kaupat syntynevät heti.

      • noojottaoommamyökin

        ..meinaatko alkaa heti antamaan alennusta..sen arvohan on ihan maksullisten konsulttien laskemana kansainvälisellä ja eurooppalaisella vertailuperiaatteella 1240 €.. Kuten voit lukea niin pöljää ei löydy mutta tosi viisaita sievin juppeja ottaa niitä kopolla kourin 750 €:lla..jos sinä taas ostat niin eipä onnistu rekisteröinti.. vaikka martta kuinka maanittelee ja haaskaa jäsenien rahoja isolla palkalla.. kyllä se hallitus vielä sille muuten audinkin hommaa jota hän itki heti valituksi tulon jälkeen.


    • mukanollutoon

      " "Nyt PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto ei vain voi seisoa kädet taskuissa ja katsoa, kuinka rahat katoaa kassasta. Heidän täytyy nyt tehdä jotakin. " "
      No sitähän tässä on naakittu jo kauan ja osuuskunnankokouksissa istuttu ja syöty eväitä ja odotettu äänestystuloksia ...

      • kopiokalevasta

        ..jaa kokoomuskin lainaa sipilän kommentteja kalevasta..no niinhän se on tehnyt tupikin hallituksessa


    • hellureijahellättunteet

      ..siellä he ihmettelee kun ei ole jouluruokailusta ja pikkujoululahjoista kuulunut mitään ? Mikä tähän tilanteeseen on voinut johtaa kun aina..kymmeniä vuosia saatiin maistuvat jouluruuat ja kivoja liikelahjoja. Se oli mukavaa aikaa mutta nyt tämän uuden vetäjän kanssa ei oikein voi tehdä muuta kuin taputtaa käsiään sen ja hallituksen esityksille ettei jää paitsioon. Onkohan tullut kannatettua väärää linjaa vai onko siellä jotain tietoa jota ei meille haluta sen kielteisyyden takia johdon toiminnasta esilletuoda. Viimeksikin oli niin kivat luvut ja korkosaannot, eikö ne pitäneetkään paikkaansa ?.. Kyllä minä taidan nyt miettiä mikä on ollut ja mennyt pieleen ja uskaltaa ollakkin osuuskunnan jäsenien kannalla..kun ei edes joulukorttia taida tulla ja jos tulee niin kakkospostissa sanoi saaneen toimiston tytöt ohjeeksi.

    • mitaliarintaan

      ..Niinistö muisti mutta PPO ei ?..huonosti vissiin menee !

    • herruus

      600eur on nyt tarjous. Viime vuonna olisin ostanut enemmän muttei pikkuherroille kelvannu.

    • Lopetajoo

      Mitä yhteistä on Ylivieskan ja Oulun palstalla? No vastaanpa ite. Oulun palstaa häiriköi ukko Heinolasta, Ylivieskan palstaa Tämä joka tätä palstaa pitää.kirjoittaa ja vastaa itse.

      • Tilattuhernekeittoa

        Joo vituiksi on ylivieskan palsta menny tuon horisian takia.


    • joulutullajollottaa

      Kovin oli hiljaisen näköistä ppo-kaupassa, ei ollut jonoa ovella niinkuin muissa putiikeissa. Mitenkähän siellä on raahessa maston juuri ollut ruuhkainen..mutta kuin siinä tien toisella puolen ? Taitaa mennä läskiksi kaikki mihin martta ja viisaat miehet siellä ja täällä on sormensa pistäneet, rahat hupenee ja suupielet alenee..Hei nyt on joulu tulossa ja jäsenille ois mukava saada pikkujoululahja..kune ei kuulemma edes hallintoneuvostolle ole kaffeitakaan tarjottu ?.. Kai hallitus sentään on sumppia ryystänyt torttujen kera ?..vai onko häiriintynyt heinolasta tulleisiin kommentteihin, mistähän on tieto että se on ukko ? Voihan se olla akka niinkuin näilläkin palstoilla martta ala alamaiset !

      • minäsinähänmetehe

        Missäköhän se sellainen PPO-kauppa on? Valistatko tyhmempää.


    • Ammattirähisijä

      Pönttö on taas päässyt irti pakkopaidasta. Onko perikunnan kanssa vielä tappelu menossa? Sukulaiset eivät halua olla missään tekemisissä tämän rähisijän kanssa.

    • pelle-aloittaja

      millä oot aatellu laskea HELMITAULU VAI LASKUKONE

    • PPOkaupansijainti

      Kuuntelin viimeksi viime perjantaina 4.12.2015 Radio Pookia ja siellä haastateltiin osuuksien ostajan PPO:n puolelta myyntipäällikkö Kati Peltomaata ja hänellä oli mukana sihteeri Pauli Keränen. Tapahtumapaikkana oli tuolloin Raahessa "masto-kiinteistö" jossa odottelivat osuuksien myyjiä paikalle. Olisivat maksaneet 750 €/osuus ? Eikö se ole alihinta..olen jostain saanut/lukenut tiedon että ulkopuoliset konsultit on laskeneet osuuden arvoksi 1240 €.. ja oliko se peräti "arvo"-nimisessä lehdessä ?
      Toivottelivat tervetulleiksi myymälään tuohon hintaan osoitteeseen : Kauppakatu 10 84100 Ylivieska ?

      Ei muuten ollut kaksinen myyntipuhe, paremminkin sellaista "sanahelinää" ja hermostunutta mielistelyä, paistoi jotenkin puheesta läpi että onkohan ihan varmaa että noin saa edes asioita esittää kun vaikuttaa ettei tuo ole ihan tottakaan ?

      Osaako joku viisaampi neuvoa, kävisin heti myymässä oikeaan hintaan mutta eikait kukaan ole niin huiputettavissa että myisi kuranttia tavaraansa puoleen hintaan ?
      Vai onko ?

    • Yuyiiikjjjnn

      Laita myyntiin osuutesi hintaan 1240 euroa kappale. Jos menee sillä hintaa kaupaksi niin ok. Jos ei kukaan osta tuolla hinnalla niin hinta ei liene silloin oikea. Ei kai kukaan tollo luule tosissaan tasearvolla saavansa osuuttaan myydyksi?

      • PPOkaupansijainti

        ..siis laita myyntiin, mihin, missä, kuka hoitaa ? Myyntipäälikkö-sihteeri..mastossa..ylivieskassa ?
        Tarkempia ohjeita tarvitaan.
        Luin säännöistä että vain hallitus hyväksyy myynnit ja ostot ? Onko näin ja meneekö varmasti kaupaksi, voiko joku maksaa enempi ?

        Mitä se tarkoittaa "tasearvo" ? Onko se oleva omaisuus jaettuna omistajien osuuksien määrällä ( sanoo pankin sijoitusneuvoja ? Miksi sitä omistusosuutta ei voi jakaa heti omistajille ? Sais rahat pois ja voisivat muut leikkiä tuota osakepörssi liiketoimintaa ?.. kurssit laskee eikä voittoa-osinkoja ole odotettavissa.


    • Tinat-kivelle-joka-----

      Jos on hyvät tulevaisuuden näkymät niin helpostikin kannattaa maksaa yli tasearvon. Miksi nyt mennään koko ajan arvossa alaspäin vaikka johto on ylivertainen. Milloin sitä tulosta syntyy, että saadaan kunnon hinta papereista. Onko tämä puulaaki kuitenkin tuuliajolla kun hinta laskee kuin lehmän häntä. Missä on se paljon mainostettu osaaminen nyt, vai olemmeko väärässä tuon osaamisen kanssa. Meneekö se kuitenkin niin päin, että mitä paremmin hoidettu sitä huonompi hinta. Vastausta kaivataan.

    • paljonko-hinta-on-nyt

      Eikös PPO:n omaisuus ole nyt kuta kuinkin sijoituksissa. Taseessa on käsittääkseni pelkkiä papereita jos jättää Maston, Sisun ja ne velekakirjat pois. Pääosin helposti realisoitavia papereita. Onko taseessa kuinka suuri kupla kun osuuden arvo on kovin pieni ja jopa jyrkästi laskeva. Kuka kantaa vastuun siitä että omistajien osuuden arvo putoaa kuin kivi. Hintaa on vaikea selitellä positiiviseksi, jos johtokin esitelmöi, että alaspäin mennään.

    • stadinkuulumisialandelle

      ..kohta selviää kuka on oikeassa. Pojat suomalaisella klubilla jo kertoivat mitä on odotettavissa ja se ei ole lasten kuunneltavaa jossain päin..saa siinä muutkin huutia !
      Oli ollut proffat saunassa ja hahmotelleet "päätöstä"

    • uskokaajohuiputus

      ..minäkin kuulin pookissa sitä jutustelua sieltä mastosta sen naisen haastattelua ja sehän sanoi että jäsenet on saaneet jo ihan tarpeeksi..vasta 500 € ja viimevuodelta 100 € jne, eli antoi ymmärtää ettei ne loput miljoonat enää kuulusikaan jäsenille. Eihän se itse ole latin latia ollut tuottamassa osuuskuntaan vaan vain nauttimassa muistelen lukeneeni ettei hänellä ole edes osuutta ?..onko muulle suvulle puliveivattu kuitenkin ?

      Koko myynnistä saatu omaisuus on kerätty jäseniltä vuosien..siis 100 vuoden aikana joka sitten myydä rytkäistiin vain kerralla himokkaalle ostajalle, ei ne "roskaa" ostaneet kuten on saatu havaita, mutta siinä meni samalla lapsi pesuveden mukana..eli palvelut ja henkilökunta. Nyt ei pelaa mikään korjaushomma "nopeasti" ei päästä 4G/LTE nopeuksiin kun joku vika tulee vaan pari kolme päivää pitää odottaa "prosessien" läpimenoaikaa, kuitu on nurkalla mutta kun sitä ei ole "tuotteistettu" ja tyrkytetään tuota mobiilia..ei se ole sama eikä yhtä luotettava kuin kupari ja kuituyhteydet, lisäksi se palvelu on yhtä kasvoton kuin tuo koko osuuskunnan homma.

      Osakesalkut jakoon jäsenille ja heti !

    • erotettu

      Jäseneksi pääseminen ja jäsenyyden säilyminen. Missä on se lista jossa on ne palvelut lueteltu jotka oikeuttivat jäsenyyteen ja jäsenenä pysymiseen esim. vuonna 2001-2012. Onko lista sama kuin vuodesta 2013 eteenpäin. Voisiko joku hallituksen jäsenistä julkaista sen, loppuisi se vatulointi asian suhteen. Tätä tietoa ei ole käsitykseni mukaan koskaan jaettu erotetuille tai uusiksi jäseniksi pyrkiville, vaikka ovat olleet ja ovat siihen mitä ilmeisimmin oikeutettuja toisena osapuolena ja omistajina.

    • 01234567890

      ALOITTAJA ON VARMAAN SAANUT SEN HELMITAULUN

      • helmitaulu

        Miten sen tuosta helmitaulusta voi lukea. Askotti voisi pistää sen listan vain selvästi esille. Eikö meillä persepyyhkeillä, pöntöillä, persaukislla ole tuohon tietoon oikeus. Lista esiin pliis. Jos et muuten osaa niin pitä se sillä helmitaulullas niin, että siitä saa selvää selväjärkisetkin. Luetun ymmärtäminen on joillekin vaikeaa. Sehän ei ole ilmeisesti askotilla vika vaan ominaisuus joka on periytynyt.


      • kallionopeilla

        ..kato siellä on alettu kauppakoulun akkasia opetella uudelleen..tuon on mennyt ihan oikein mutta miten jatkuu ?


    • paavalitkin

      Se lista, sitä vain ei kuulu, eikä näy. Aika käy vähiin.

    • porvarienpöhinäoppeja

      ..kello käy eikä "simoniita" näy, tainnut lyödä lapun luukulle ja lähtenyt martan kanssa matkoille jota voi sitten "moittia" kun eivät ole paikalla !

    • sijoittajamestari

      Katselin tuossa noita sijoitusvinkkejä josko niistä saisi käsityksen millaisia asiantuntijoita olisi tarjolla osuukunnassa. Tässä pari esimerkkiä:
      - salkussa oli elisaa 1.1.2013 5 M€ edestä kurssilla 16,50€/kpl, nyt arvo on 33,92 € siis noussut 105 % eli jos ne on vielä salkussa niin siellähän olisi 10 M€ josta jaettavaa ?
      - salkussa oli Partneraa (Ent OuluICT jne) 1.1.2014 arvo oli 4,40 €/kpl nyt 1,65 €/kpl siis laskua 166 %. Jos ovat vielä salkussa niin paljonko on menettetty..mennyt roskaksi jota ei osta kukaan,niitähän näytti olevan 4 023 152 kpl. Lakaistaanko maton alle vai mitä ns. asiantuntijat tekee ? Miten niistä saadaan hyvää jaettavaa ?

      Mistä me jäsenet saisimme tietoa missä mennään ja kuka vastaa ?

    • Aina-nurinpäin

      Valistunut arvaus, että oululaiset jäi kapsekkiin ja esisat myytiin silloin kun rahamiehet osti. Kauppa se on joka kannattaa.

    • Jappasija
      • Valittajat_maksaa

        Hieno homma!


    • Uikutiuikuti

      Nyt uikuti uikuti painuu taas perunakellariinsa haavoja nuolemaan.

    • emj

      Eipä näy osakkailla enää olevan mitään valtaa. Valtion hyväksymä ryöstö.

    • kyydissä-ollaan

      Kuka tässä hävisi. Mikä oli osuuden arvo kuukausi sitten ja mikä se on nyt ja mikä se on keväällä ja paljonko keväällä saadaan korkoa. Juna kulkee

    • TAULUKKOLASKENTA

      Joko aloittaja on saanut sen HELMITAULUN
      eihän lähtölaskentaa voi jatkaa ilman sitä

    • tinat-kivelle-joka-----

      Paljonko on se osuuden markkina-arvo. Miksei askotti vastaa kun kerran osaa sen taulukkolaskenna. Onko yli tai alle 500€. Taulukoja ei tarvitse kun laskutyönä kupppaa. Eihän kaikki pysty vapaaseen kilpailuun, käy pian ohoraasesti. Tuo arvo se kiinnostaa mitä se on ja paljonko korkoja maksetaan keväällä. Sitten katsotaan onko asiat hoidettu asiantuntevasti vai ei. Toivottavasto persaukiset ovat olleet väärässä.

    • edessäonhäpeontunne

      ..pankissa valittelivat huonoja markkina-aikoja ja korkoa ei voi maksaakaan luvattuja satasia eikä omaisuus kaksinkertaistukkaan.. kaiken syö kallis organisaatio ja nauttiva hallitus-hallintoneuvosto-konsultit palkkiollaan ? No ompa siinä jäsenillä miettittävää..kun tuli oltua "uhrilammas" kuten näkyy olleen koko hallinto, ei yhtään poikkipuolista sanaa kun saa itse isot kokouspalkkiot ja kulukorvaukset..ja martta maksaa ja lahopuu/nahkatossu kuittaa !

    • Uikutiuikutiuikutiaaaaaa

      Mikä pankki maksaa PPO:n korkoja? Kerrotko uikuti uikuti tarkemmin?

      • askottivastaatko

        ..mitä korkoja ?..mistä..osuusmaksusta vai taseen summasta..paljonko on tulossa..vuosi on lopussa ja kun näytöltä klikkaa tuloksen niin sehän on siinä..laitatko martan töihin..eikun sehän delegoi..pojalle tai tytöille.. ettei tee vaan virhettä ja voi hallitukselle mielistellä miten hyvin on taas hoitanut jäsenien rahoja jotka on ammattilaisten hoidossa..arvosta ei niin väliä..siis nordic invest arvosta..sehän on jo kohta kaluttu..


    • indeksirahastoihinminunE

      Aivan. Omistajille esitetään ihan huuhaa tuloksia joka aiheuttaa närää jäsenissä jotka ymmärtävät usein jopa paremmin asioita kuin niitä ppo:lla hoitavat. Mitä tahansa tuottoprosenttia voi luonnehtia hyväksi, jollei sitä verrata mihinkään... kuten saimme viime keväänä kuulla hömppää pääpomppelin suusta estradilta !

    • ajankohtaistaasiaa

      Niin rehtiä on on sen toimi ja työ, jotta vertaastansa son vailla,

      ku tappeluskaa ei edestä lyö, vaan takahaa haukkuu pikkulapsen lailla ja ahneena kaikkea syö.

      Täällä vierasta piretähän hyvänä, joka nöyränä olla koittaa, mut annas olla kun aamu voittaa, niin johan on haaskalle kiire, siinä ei virkavallallakaan pysy aina totuus ja kasvoilla virne, kun lisenssin ottaa kuivatteleen , alkaa märinä ja muille huuto

      ja silti hän hymyhuulilla heinähatuille irvailee, takana samalla kun koko lieroketju keikistelee.

      Luoja hyvyyttänsä ku jakeloo niille jakaa, joille passaa ja niille jokka sen ansaattoot ja jokka sen vaivan on maksanoot

    • näintäytyypurkuhoitaa

      ..saanut on hän jo paljon..mutta eihän se riitä lainkaan..
      ..ois tarpeensa suuremmat kun ohjaaja antanut onkaan..
      ..nyt täytyy vain yrittää hymyillä kun jäseniä lymyillä täytyy..
      ..on helppo kotiinsa pakoilla kun alaisten täytyy sitä myötäillä..
      ..oon bisserwisser minä tää joka kaikkea hallinnoi..
      ..ei siinä tarvitse hallinnon ryttyillä kun tieto tää on mulla..
      ..siinä pale ja nahat sekä viisas huokailee..mitä tulikin tehtyä muille..
      ..sitä korjata ei muulla saa kuin..purkua alkaa kannattamaan..
      ..koska muuten me suossa oomme ja kaikki se tulee julki..
      ..mitä hätäpäissämme olemme päättäneet ja antaneet Martalle vallan..
      ..sen poissaamiseksi tarvitsemme jäsenien äänivallan..

    • 675849

      Aloittajan HELMITAULU JUMITTAA.

    • 675849

      Joko saa valtakirjan antaa kuka haluaa.

    • Myötäpuoli

      Kyllä uikuttaja tarvitsee holhoojan jolle voi antaa valtakirjan.

      • ryystäjienkerholle

        ..se holhous on lähempänä kuin "myötäpuoli" arvaakaan. Miksi sinä lymyilet eri nimimerkkien takana ? Kukahan se uikuttaa..käyttäsit kunnon tukanpesuainetta niin pysyis hapsut päässä !


    • jäsen-1223987871e76

      Tämä hallinnon linja on täysin sisäsiittoista. Missä näkyy jäsenkunnan tahto. Noissa valtakirjaasioissakin on vain yksi päämäärä , estää jäsenistöä vaikuttamasta.

    • kuusalla

      Tuossahan on koko hallinto komeudessaan, ketkä noista edustavat jäsenistöä.

      Hallintoneuvosto
      Puheenjohtaja


      Tuomo Tamminen
      maanviljelijä
      Raahe 

      Varapuheenjohtaja


      Kai Pajala
      pankinjohtaja
      Oulainen

      Jäsenet


      Hannu Haapakoski
      yhdyskuntainsinööri
      Alavieska
      Esko Salmikangas
      toimitusjohtaja
      Haapavesi
      Jarmo Ainali
      toimitusjohtaja
      Kalajoki
      Kauko Hihnala
      maanviljelijä
      Kalajoki
      Leena Rahkonen
      pankkitoimihenkilö
      Kalajoki
      Jouko Nygård
      tarhaaja
      Kannus
      Asko Syrjälä
      kehittämispäällikkö
      Kannus
      Matti Pohjanen
      toimitusjohtaja
      Merijärvi
      Markus Ahokangas
      ratkaisukonsultti
      Nivala
      Tuomas Sarjanoja
      projektisuunnittelija
      Nivala
      Pekka Mönkkönen
      maanviljelijä
      Nivala
      Timo Junttila
      kiinteistöpäällikkö
      Oulainen
      Jari Yrjänä
      kauppias
      Pyhäjoki
      Markku Borén
      tietotekniikkapäällikkö
      Raahe
      Virpi Honkala
      ylilääkäri
      Raahe
      Pekka Leppikangas
      kaupunginsihteeri
      Raahe
      Jussi Miilukangas
      johtaja
      Raahe
      Pasi Parkkila
      valimotyöntekijä
      Raahe
      Johanna Takanen
      toimitusjohtaja
      Sievi
      Heikki Ala-aho
      hankintapäällikkö
      Siikajoki
      Martti Patokoski
      maanviljelijä
      Siikajoki
      Kiti Väliheikki
      sairaanhoitaja
      Siikalatva
      Tapani Koskela
      seniorikauppias
      Toholampi
      Heikki Jaakola
      maanviljelijä
      Ylivieska
      Kirsti Oulasmaa
      toiminnanjohtaja
      Ylivieska
      Toni Huuha
      toimitusjohtaja
      Ylivieska

      Hallitus
      Puheenjohtaja


      Markku Jokinen
      hallituksen puheenjohtaja
      Sievi

      Jäsenet


      Marja Hellén-Valtanen
      pankinjohtaja
      Nivala
      Ulla Pallonen
      hallinto- ja talouspäällikkö
      Raahe
      Mikko Luoma
      tutkimusjohtaja
      Kannus
      Asko Männistö
      toimitusjohtaja
      Ylivieska
      Marko Teppo
      lakimies
      Ylivieska

    • Myötäpuoli

      Uikuttajia edustaa vouti kun perii hävittyjen oikeusjuttujen kuluja.

      • ääniharava

        Kuka nuista siis edustaa jäsenistöä. Ilmoittautujia ei näytä olevan ruuhkaksi asti. Askotti nyt on vain pikku puudeli polvihousuissaan. Viime vaaleissa nähtiin t'm'n vilakoiran saldo. Osuuskunassa on 27000 jäsentä ja montako ääntä puudeli sai. Taisi olla saldo häpeällisen pieni, siinä sitä on oikuttamista.


    • ALOITTAJARAKASTUNUT

      Kati Peltomaahan.
      Ja haluaa lähteä Katin kanssa etelään lomalle.

      • Kylkivastenkylkeä

        ..oishan se nyt jäsentenkin päästävä virman piikkiin kiinaan..ei minkään asian hoitamiseksi.. asialla ei ole mitään tekemistä sijoitusasiantuntemuksen kanssa..


    • Häiriköi

      Ylivieskan palstalla on tuo pakkomielteinen ppo kirjoittaja.Haapaveen taas tuo Jäähallista pakkomielteen saanut.

      • kepulikonstitnäkyvillä

        ..ei kannata lukea eri palstoja kun sinne kaikenmaailman polvihousu puudelit yrittää laatia sääntöjä mitä hänen mielestään saa kertoa. Se on vain kestettävä totuus kun on ollut mukana vääryksien teossa ja edelleen "täysin sydämmin". Laske niitä rahoja niiden hukkaajan ja muiden ahmed ahneitten kanssa


      • Minäpäse

        Siinä kans yks polvihousu puudeli. Koita jo rauhottua se paska on housuissa jo ja kun on polvihousut niin se valuu säärtäpitkin.


    • Myötäpuoli
      • kertokaakertokaa

        erinomainen blogi. Asiaa joka sana ja en ole kuullut, nähnyt tai varsinkaan löytänyt yhtään "vastapuolista" palautetta ao. asiasta. Mistähän se johtuu ? Voiko ao. osuuskunnan jäsenet olla väärässä ? Onko kaikki hoidettu lakine ja sääntöjen mukaan ?

        Osaako PPO:lta joku vastata? Miksi Osuuskunta PPO:ta ei ole hoidettu vastaavasti?
        Niin ja paljonko "suuria lisäveroja" yo. kaupassa tuli rästeinä? Kuka maksoi ja mitä?


    • Huuhaaaa

      Luottokunnan omistivat pääosin pankit, hehän ne päätökset tekivät, tyhjensivät pesän ja nostivat myös voitot. Ei Savenmaalla ja muilla pienosakkailla ollut mitään sanomista suuromistajien päätöksiin. Pienomistajia tarvittiin Luottokunnassa maksamaan kuluja joilla pankit tienasivat rahaa. Paljonkohan Savenmaa on vuosien aikana maksanut Suomen Luotto-osuuskunnalle maksupäätteidensä käytöstä? Arvelisin että paljon enemmän kuin nyt on nostanut "korkoja" eli omia maksamiaan rahoja. Tyhmästä päästä kärsii kokovartalo.

      • mukatuntevatasianhöh

        ..juuri tätä ylläolevaa kommentointia odotinkin "huuhaa" tyylisesti joltakin ppo:n hallinnon tai toimijan osalta julkituotavan. Otappa selvää mitä mieltä olivat luottokunnan jäsenet..jotka sai suuria korkoja ja saavat moninkertaisena osuutensa pois..ja ilman seuraamuuksia.
        Oletteko kateellisia pankeille..valittakaa siellä ns. pankinjohtajajille .. siis eikun toimihenkilövakanssilaisille.. pankeissakin on nykyisin toimitusjohtaja joka vastaa..


    • pienosakas

      PPO:n omistivat pääosin valtakirjanhaltiat, hehän ne päätökset tekivät, tyhjensivät pesän ja nostivat myös voitot. Ei taviksilla ja muilla pienosakkailla ollut mitään sanomista valtakirjanhaltioiden päätöksiin. Pienomistajia tarvittiin PPO:ssa maksamaan kuluja joilla valtakirjanhaltijat tienasivat rahaa. Paljonkohan pienomistajat on vuosien aikana maksanut PPO:lle linjojen käytöstä? Arvelisin että paljon enemmän kuin nyt on nostanut "korkoja" eli omia maksamiaan rahoja. Tyhmästä päästä kärsii kokovartalo.
      Tarkoittiko askotti tuota yllämainittua.

    • Haeapua

      Hakeudu jo johonki nuo sun höpötykset alakaa jo VITUTTAAN kaikkia.Eihän sun omaa VITUTUSTA tartte tartuttaa kaikkiin Ylivieskalaisiin.

      • kerroaskpalekatkerro

        ..siis ketä, taitaa olla vain muutama osallinen joilla keittää..ja tulee keittämään kun alkaa totuus tulemaan julki esim siitä 8 % tuottolupauksesta osuuskorkona..koska
        8 % 1240 €:sta=99,20 €/osuus vuodelta 2015, sehän tekee 297,60 € suurimmalle osalle tavallisia jäseniä josta 7,44 €/veroa/osuus... yrittäjistä ei niin väliä koska ovat lähteneet tuohon valtakirjan jakopeliin mukaan..niille vain lisää veroja kun on vara maksaa tuollaisen yliorganisaation korkeat kulut mutta ei hyville työtekijöilleen firmoissa kunnon palkkoja.


    • terveyssisar

      Voi sinua poloista kun tauti on tarttunut jo lajasti koko maakuntaan, ei pelkästään vieskalaisiin. Teidät hallitusherrathan on rokotettu euron piikeillä. Te ette vielä huomaa oikeaa väärästä.

    • tupaillassa-ollut

      Tuleva kokouskin käydään pelkästään valtakirjoilla. Onhan pidetty tupailtoja joissa yrittäjiä on valistettu rahoitusmahdollisuuksista. Minkälainen yritys antaa valtakirjan ja suostuu maksamaan noin 10% koron rahasta. Pankista saa alle 3%:lla. Toivotonta kamppailua 8% tuottoon näyttäisi olevan herroilla. Seiniinkin yritetään pistää rahoja kiinni. Kesko on kuitenkin katsonut, että ei seinistä saa katetta, tehköön ne joku tietämätön. Masto kököttää lähtökuopissa ja odottaa uutta raharuisketta, jotta rattaat saataisiin jotenkin pyörimään. Pankkien salkut on ainut toivo ja sekin näivettyy joka vuosi kun parhaat osingonmaksajat evakuoidaan salkuista pois. Hovi on kuitenkin pystyssä ja eläkeläisten rahoilla kokoustetaan ja pidetään niitä tupailtoja ja esitellään kaavioita.
      On vain ajan kysymys milloin operatiivinen johto saa ottaa paskerin narikasta ja jättää avaimet pöydälle. Rahaa on vielä kuitenkin rutkasti tuhlattavaksi ja sitä toimintaa tehdään kahdessa tuurissa.
      ”Ammattilaiset” on kuulema asialla.

    • pöytä-varaus

      Milloin se kirpputori avataan. Onko siellä nämä johtohenkilöt kiluuttamassa pörssin kelloa. Käykö tässäkin niin, että tietoja tehdyistä kaupoista ei tulla listaamaan julkisuuteen. Taitaa myös tarjoustasot jäädä potenttiaalisilta myyjiltä ja ostajilta saamatta. Eikös tapana ole ollut salata kaikki tieto. Heti kun julkisuuteen vuotaa tieto hinnoista mitä kirpputorilla on maksettu niin silloin ihmisten silmien luulisi aukenevan. Omaisuuden arvo onkin laskenut alle puoleen, kun sen piti näiden ammattilaisten taidoilla tuplaantua 10 vuodessa, ja lisäksi joka vuosi maksaa todellista korkoa noin 100€/osuus, siis tavanomaiselle omistajalle 300€ miinus verot.
      Taitaa nuo satkut olla saamattomia rahoja ja todellisuudessa tilitetään joitain kymppejä.
      Vertailun vuoksi voisi hallituksen puheenjohtaja ilmoittaa saantonsa/vuosi, lisäksi kaikki muutkin hallintoelimien palkat ja kokouskulut kotisivuille näkyviin, niin voisivat omistajatkin pähkäillä kuka ne rahat oikein syö.

    • linjamiehet

      Mitä PPO:ssa on tapahtunut.
      Korpi-Tassi aikana hallinto saatiin täysin yhden aatteen taakse.
      Mikään johtajan idea ei lähtenyt liikkeelle hänen toivomallaan tavalla.
      Ei tullut suurta johtajagurua.
      Yrityksiä ostettiin roppakaupalla ja mikään niitä ei ollut menestystarina, ei yksikään.
      Kaiken mentyä tuhkaksi alettiin kehitellä viimeistä temppua Datamea.
      Tuohon monsteriin syydettiin rahaa ja resusseja surutta ja pohjattomasti.
      Koko muu toiminta halvaantui.
      Laitettiinhan Raaheen se Masto joka on niellyt rahaa joka ikinen vuosi syntymänsä jälkeen. Kenen idea tämä oli.
      Kaapelit jäivät kyläkunnittain käyttämättömiksi, kuitua ei saanut edes rahallakaan. Kuka vastasi markkinoinnista.
      PPO:n teletoiminta myytiin Elisalle mitä ilmeisimmin alihintaan ja jäsenistöltä kysymättä. Kuitenkin jäsenistöä irtisanottiin kun eivät käyttäneet kuukausimaksullisia telepalveluita. Osuudesta sai 100-120€. Kuitenkin sijoituspalvelut on nyttemmin oikeuden päätöksellä hyväksyttävät palvelut jäsenyyden säilyttämiseen. Hallinto siis itse kävi käräjiä itseään vastaan. Palautetaanko sitten ne jäsenyydet jotka irtisanottiin tämän oikeuden päätöksellä laittomasti. Sanomattakin on selvää, että ei palautetta. Eihän milloinkaan ole tässä osuuskunnassa menty mikään valtakunnan lakien mukaan. Oikeutta on haettu mutta sitä ei noudateta. Nyt kuitenkin riittää kun on vain osuuskunnan jäsen vaikka emme tiedä mitä ne sijoituspalvelut ovat, kaikkihan on salattu. Milloin oli se täsmäyspäivä kun sijoituspalvelut aktivoituivat osuuksien säilymisen suhteen, kukaan ei vastaa.
      2013 kokouksessa sitten oli puheenjohtajaa myöden touhu jo täysin järjetöntä. Valehdeltiin Datamesta kokousväelle vaikka yrityssaneeraus paperit oli jo olemassa.
      Kohta yrityssaneerauksen jälkeen todettiin, että potilas on kuollut ja konkurssi edessä. Konkurssissa paloi noin 35miljoonaa euroa. Noista euroista ei ole paljon puhuttu hallinnon taholta. Summa on kuitenkin erittäin suuri katsottuna konsernin tasetta vasten.
      2013 kokous oli muutenkin laiton. Päätöksiä tehtiin koeäänestyksillä ainakin 3 eri asiassa. Varmuutta äänestyksistä ei voi saada kun yhdellä jäsenellä oli käytännössä käytettävissään ääniä 1-15. Pieleen meni siis sekin touhu.
      Hallinto pisti kuitenkin kokouksen päätökset täytäntöön vaikka asiasta on todistettavasti lausuttu jopa pöytäkirjan avulla moittien kokouksen käytäntöjä ja laittomuutta.
      2013 ja sitä ennemminkin kaikki asiat on salattu jäsenistöltä ja sekin tieto jota on annettu on virheellistä. On puhuttu läpeä päähänsä. Tase luvattiin tuplata 10 vuodessa, korkoa luvattiin maksaa 8% sijoitetulle pääomalle. ”Korkoa” maksettiinkin 2 vuotena mutta se olikin kuormasta syöntiä joka näkyy pääomien pienentymisinä. Salkusta hävisivät Elisan osakkeet noin 20€/kpl hintaan, nyt hinta olisi noin 34€/kappale. Turpaan tuli siis 14€/osake, puhutaan miljoonista jopa yli 10 mijoonasta kokonaisuudessa.
      Oulu ICT:n osakkeet on sen sijaan vieläkin salkuissa. Niistä jouduttaneen alaskirjaamaan huomattava summa. Hankintahinta lienee jotain 2,75€ ja nyt hinta on 1,9€. Hinta on tässäkin menossa vain alaspäin. Tämäkään ei ole mennyt niin kuin Stömsöössä.
      Kokoukset on säännönmukaisesti viety Raaheen aivan tarkoituksella ja tietyistä syistä, pönkittämään hallinnon toimintaa.
      2014 kokouksessa vastavoimat saivat ylivallan. Hallintoneuvostoonkin saatiin joitain henkilöitä.
      2015 kokous hoidettiin sitten hallinnon hankkimilla valtakirjoilla ja tietysti Raahessa. Lisäksi varmistettiin, että tavalliset ihmiset eivät voisi osallistua kokoukseen valitun ajankohdan takia. Valtakirjojahan ei voi tavallinen omistaja antaa, sekin mahdollisuus on evätty erityisen tarkasti.
      Erityinen tarkastuskin pidettiin. Siinä kuitenkin evättiin kaikki todelliset tarkastuksen kohteet tarkastajalta. Hallintoneuvosto on yksin vastuussa vaikka se on hyväksynyt asioita tietämättä niistä mitään. Hallintoneuvosto ei siis ole saanut avattuja asiakirjoja milloinkaan nähtäväkseen.
      Hallinto kuitenkin jatkoi peliään. 3 jäsentä pistettiin erottamisuhan alle. Ketään ei kuitenkaan erotettu mutta painostus on ollut ilmeisesti melkoinen.
      Nyt näyttäisi, että hallintoneuvostossa on enää 28 jäsentä. Todennäköisesti 2 jäsentä on painostettu eroamaan tai ”erotettu”. Eihän sääntöjä ole tarvinnut noudattaa tähänkään asti.
      Välimiesoikeuttakin on käyty ja se jos jokin paljasta missä mennään tämän ”oikeuslaitoksen”kanssa. Jäsenistö ei saa aloitteita viedä osuuskuntakokoukseen ja asioita ei saa myöskään riitauttaa välimiesoikeuteen, mitä siis jäsenistö saa tehdä ajaakseen asiaansa. Ei mitään.
      Juristeja ja konsultteja käytettään surutta ja henkilöstöäkin on lisätty tekemään mitä? Rahaa palaa ja hallinnon oma tietämys on kaikkien tiedossa. On hankittu akkunatehtaita, voimistelusali, pistetty rahaa uusiin rakennuksiin, pönkitetty jotain ompelimoa, rahoitetaan myös metallialan verstaita joita on maakunnissa aivan riittävästi ja osallistutaan elementtitehtaan rahoitukseen. Mikä näistä satsauksista tuottaa, ei mikään. Kuka päättää, ei ainakaa jäsenistö.

    • Faktatpöytäänjanyt

      Sain viimein "luottamuksellisen" kirjelmän jonka ääntenlaskijoina toimineet kolme (3 ..neljä niitä oli ollut mutta lopussa selvitys erään toiminnasta) olivat toimittaneet allekirjoitettuna toimitusjohtaja Peltomaalle ja hallitukselle liitettäväksi ao. osuuskuntakokouksen pöytäkirjaan.

      Luotettavalta taholta saamani tiedon mukaan sitä ei ole koskaan tuotu julki hallintoneuvostolle, olettamus on että on käsitelty hallituksessa mutta se on salattu siis kaikilta muilta ja jäseniltä.
      Kun tuota lukee saa kyllä selvän käsityksen miten hallitus ja toimitusjohtaja hoitaa asioita niin ettei jäsenille tipu tiedon murustakaan , ei heidän kysyessään tai muussakaan mielessä..miten omistukset makaa sijoituksissa yms.
      Ääntenlaskijoiden lausuma on kiistattomasti osoittamassa että kaikki päätökset ei ole, eikä ole menneet sääntöjen eikä lakien mukaan. On se ihmeellistä että nämä ns. lainoppineet ovat voineet ja voivat toimia meitä jäseniä kohtaan noin suorastaan rikollisesti ja tarkoitushakuisen harhauttavasti eri yhteyksissä.
      Mitä Me voimme tehdä?


      PPO Osuuskunnan osuuskuntakokous 31.5.2013 klo 13.00 Raahessa

      Me kokouksessa valitut ääntenlaskijat lausumme seuraavaa ääntenlaskennasta ja siihen liittyvistä tapahtumista. Vaadimme tämän lausunnon liittämistä 31.05.2013 Raahessa pidetyn kokouksen kokouspöytäkirjan liitteeksi.

      1.a) Työjärjestyksen osalta että siinä ei tehty oikeaa äänestystä vaan se tapahtui koeäänestyksenä jonka tuloksen arviointi oli todellisuudessa mahdotonta koska toisilla oli yksi ääni ja toisilla 3-6 ääntä ja se olisi periaatteessa pitänyt suorittaa lippuäänestyksenä oikean tuloksen aikaansaamiseksi, menettely oli puheenjohtajan esitys.

      1.b) vastaava menettely tapahtui kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden kohdalla samasta syystä, koeäänestyksen tuloksen arviointi tehtiin samoin kannattajat ylös/alas, ei kannattajat ylös/alas menettelyllä joka ei tuonut esiin oikeita "äänimääriä" vaan läsnäolevien määräarvioon ja heidän seisottamiseen-istuttamiseen perustuen, esitys samoin puheenjohtajan toimesta.

      Koeäänestykset olivat vaikeaselkoiset koska ääniä on eri henkilöillä erilaisia määriä. Näin ollen äänet eivät jakaudu samalla lailla kuin henkilömäärät.

      Henkilöiden mukaan arvioiden ne menivät oikein mutta äänimäärien suhteen emme tiedä oikeaa tulosta. Eihän lisäksi annettu mahdollisuutta laskea edes henkilöitäkään.

      Loppulausumana voimme todeta, että äänestystulokset näiltä osin eivät ole luotettavat, niissä äänestyksissä, joissa ero oli pieni. Tämän haluamme tuoda julki tässä lausunnossa kokousväelle ja osuuskunnan jäsenille.

      2.
      Lippuäänestyksissä ei ilmennyt virheellisyyksiä. Tulokset tarkastettiin huolellisesti ja kirjattiin rekisteriin ATK:lle. Yhden kerran jouduttiin laskemaan uudestaan 2 äänen virheellisyyden vuoksi mutta virhe löytyi ja oikeat tulokset luovutettiin kokouksen käyttöön.

      Puheenjohtaja ei informoinut kokousväkeä äänestystuloksista oikein. Esitystapa oli epäselvä ja välillä puhuttiin prosenttiosuuksista ja toisinaan äänestäneiden määristä, epäselväksi jäi usein todelliset äänimäärät. Niitä on nyt sitten jälkeenpäin selvitelty eri tahoilta.

      Teknisesti lippuäänten laskenta sujui olosuhteisiin nähden ripeästi ja ilman epäselvyyksiä ja näin ollen voimme sen hyväksyä. Ainoa epäselvyys on puheenjohtajan tulosten esitystapa kokousväelle.

      3.
      Haluamme huomauttaa myös seuraavasta asiasta. Ääntenlaskijat eivät voineet osallistua kokouksen kulkuun yhdenvertaisesti muiden osallistujien kanssa.
      Me allekirjoittaneet olemme useaan otteeseen yrittäneet ottaa yhteyttä puhelimitse Jaakko Kinnuseen. Hän ei ole vastannut soittoihin, eikä ole soittanut takaisin. Hänelle on annettu mahdollisuus lausua pöytäkirjasta kannanottonsa mutta hän ei ole käyttänyt sitä. Toiminnallaan hän hiljaisesti hyväksyy meidän muiden huomiot ääntenlaskennassa kun ei halua käyttää mahdollisuuttaan lausua asiassa. Lisäksi hän poistui luvalla kokouspaikalta ennen kokouksen loppua, joten hän ei tiedä koko kokouksen kulkua.

      19.6.2013
      __________________ _______________ ________________
      Jaakko Jukkola Lauri Passi Jukka Tiainen
      Pyhäjoki Marinkainen Oulainen

      Tuohon kohdan 3. yhden ääntenlaskijan tavoittamattomuuteen ja kesken kokousta poistumiseen on herännyt vahva epäilys ettei hänellä sääntöjen mukaan ole ollut oikeutta edes isän (osuuskunnan jäsen) valtakirjalla olla edustamassa ao. kokouksessa häntä tai "perikuntaa" ja tämä jos mikä loukkaa mahdollisesti muiden ao. kokouksessa olleiden jäsenien tai vastaavasta syystä poissuljettujen edustajien oikeuksia kuten kokouksessa voimakkaasti asian toi esille Hakala/Laapotti-Korpi henkilöt useassa puheenvuorossa joista löytyy tai pitää löytyä merkintä kokouksen pöytäkirjasta jonka ylöskirjaajana toimi Kati Peltomaa, nykyinen toimitusjohtaja .

      Milloin asiaan saadaan faktat käsittelyyn mitä on tehtävissä koska paikalla oli useampi juristi joiden olisi pitänyt ottaa asiaan kantaa erityisen huolellisuusvelvoitteen perusteella väärinkäytöksien osalta .

    • Joojooojoooo

      Uikuti uikuti...kolme viisasta miestä...uikuti....pihlajamaa.....

    • paikalla-ollut

      Tämä askotti on vähän oikeassakin. 2013 ääntenlaskijoiden valvojilta on jäänyt huomaamatta se tosiseikka, että myös L- osuuksien irtisanominen olisi vaatinut määräenemmistön, eikä vain sitä käsien heiluttelua tai istumista tai seisomista. Pöytäkirja on niiltä osin käsitykseni mukaan vajavainen. Tuota pöytäkirjaa en kyllä ole löytänyt kyseisen kokouksen liitetiedoista. Se on sitten askotille uikutuksen paikka kun asioita ei ole hoidettu kokouksen jälkeen kuntoon, vaan on pistetty kokouksessa virheellisestikin tehdyt päätökset täytäntöön. Ei näin asioita saisi hoitaa.

      • mehtäkyläläinen

        ..kyllä se on allekirjoitettuna toimitettu peltomaalle ja hallitukselle liitettäväksi ao. kokouksen pöytäkirjaan.

        Mielenkiintoiseksi asian tekee se ettei sitä ole julkistettu edes kaikille hallinnon edustajille vaan salattu sekin asia kuten niin moni juttu näkyy menevän suoraan "kassakaappiin" ? Kenen moraali kestää tuollaista salailua jatkuvasti ja kuinka kauan ?.. kun vielä pitää vastata tekemistään päätöksistä, kyllä se kompastuminen vielä kohtaa jossain vaiheessa..


    • toppatakkinen

      Noinhan ne äänestykset silloin meni. Eipäs huomanut lakimiehet virhettä. Se kuitenkin on kummalista, jos tuo pöytäkirja on jätetty sittemmin kokonaan huomioitta. Melkoista touhua ei voi muuta sanoa.

    • hammastapakottaa

      Minulle heräsi kysymys näin jäsenenä : Mitä salattavaa tuossa ääntenlaskijoiden esityksessä on. Olin itse paikalla ja tapahtumat kulki minusta juuri noin. Ei siinä itsekkään ollut aina "intiaanina kanootissa" että missä mennään ja mitä tai ketä milloinkin äänestettiin ? Nyt vaikuttaa että meitä jäseniä on "höynäytetty" ja pahemman kerran vaikka niin ei olisi saanut tapahtua jos ja kun paikalla oli lainoppineita ja tuomarinvalan vannoneita henkilöitä useampia, toiset edustamassa yhteisöään, toiset puolestaan valittuna edustajina hallinnossa jne. konsultoimassa asioita ?.. Miten tuo suhmurointi on voinut olla totta eikä kukaan siihen silloin puuttunut ? Miksi hallintoneuvosto ei ole jäsenien edustajina ja heidän puolella ?

    • Uikutiuikutiuikuti

      Uikuti uikuti......mitä salattavaa......uikuti uikuti.....kokouksessa paikallaolijat olivat ilmeisesti täysjärkisiä paitsi nämä uikuttajat......uikuti uikuti

      • metsäänmeneejatkuvasti

        ..niin mikä on sinun vastaus ? Mitä salattavaa on tuossa ääntenlaskijoiden kannanotossa ? Sitä ei ole julkistettu hallintoneuvostolle eikä jäsenille ? Miksi ei ?
        Mitä sitä pelkäät tai yrität salata näillä "uikutuksillasi"..osaatko lukea ja ymmärrätkö lukemasi ? Jää kyllä kyllä kuva ettei kumpikaan kuulu sinun sivistykseen.
        Kerro mielipiteesi mutta älä uikuta, tuossahan kommentissasi suorastaan loukkaat osuuskunnan jäseniä jotka oli kokouksessa. Saat vakavan varoituksen jatkamasta tuohon tyyliin..


    • En-minäkään

      Eikös kokouksessa ollut paikaa pelkästään valtakirjoja. Harmi vain kun Askotille ei kaikki antanut sitä satukirjaa vaikka pyyntöjä lähettelit. Moni ruttasi sen sinun sähköpostisi heti deleten alle.

    • haloohelsinkilunta

      Vois lyödä melkein veikkaa että taas seuraavassa osuuskuntakokouksessa kun esitellään v.2015 tulosta saamme kuulla miten hyvin on tase pienentynyt ja osuuskorkoa on kertynyt huomattavasti vähemmän mitä suuret toimitusjohtajan lupaukset oli aikanaan... siis tase pienentynyt jälleen siksi että olisi edes 30-40 €/osuus jäsenille köyhän antia. Ja miksi ..saamme senkin kuulla että kun globaalit markkinat ei ole toimineet ja on muuten sijoitettu erinomaisesti tuottaviin alueen yrityksiin joissa on vaihdettu sukupuolta-tehty käyttöpääoma tarpeisiin rahoituksia ja tuettu "ylösajovaiheessa" olevia pehmeän raudan käsittely lafkoja..sitähän ne oli ennenvanhaan kyläsepätkin jotka hevosille kenkiä ahjoissaan lämmitteli..

      On se vaan ihme kun joku saa noin puhua muunneltua totuutta ja päämiehet suu auki kuuntelee huulipyöreänä ja silmät apposen auki uskoen joka teesin vaikka kaikki tietävät että täyttä soopaa..eikä edes luonnontuote mäntysoopaa vaan ahmed ahneen sanoin "mulle mulle" mutta ei omistajajäsenille.

    • korko-pääomanpalautus

      Mitä tuo toimitusjohtaja oikein horisee tämän päivän Kalajaskassa. Eikös meille olenkaan maksettu korkoja ollenkaan. Luvattiin 8% tuotto sijoitetulle pääomalle, ei osuusmaksulle joka on 120€. Pääomankin taattiin tuplaantuvan 10 vuodessa, mitenkäs suu nyt pannaan. Meneekö puppu pöksyihin kun nyt tarjotaan tuottoa vain osuuspääomalle. Eikös rahaa ole sijoitettu alkujaan reilusti 150 miljoonaa euroa, ei kait me silloin lasketa korkoa 10 miljoonalle joka koostuu osuusmaksuista. Välillä on maksettu korkoa kun kokouksessa paasataan ja sitten kun tase kuihtuu onkin maksettu pääomanpalautusta. Milloin opitaan puhumaan totta ja tunnustamaan tosiasiat, että siitä sijoitustoiminasta ei vain tule tuolla henkilökunnalla ja taidolla tule yhtään mitään.
      Kakistas nyt vain suustaan milloin maksetaan korkoa ja milloin palautetaan pääomia ja selvät summat perään. Miksi jatkuvasti kieroilla, vai onko nämäkin jotain yritysalaisuuksia. Taitaa olla salaisuus sekin kuka enää kuuluu koko seurakuntaan, siltä sekin näyttää. Omistajat eivät saa tietää yhtään mitään, miksi? Jos asiat on kunnossa niin ei tarvitse koko ajan kieroilla ja salata jokaista asiaa.

    • Myötäpuoli

      Kaikki muut ymmärtävät noin yksinkertaisen asian, ainoastaan ammattivalittaja myötäpuoli uikuttaa.

    • PPO-lausuu-itse-asian

      ”Osuuspääoman korko
      Osuuskunta PPO maksaa jäsenilleen vuosittain osuuskorkoa. Osuuskunnalle on hallituksen vahvistama voitonjakopolitiikka: Tavoitteena on jakaa 70–80 % Osuuskunta PPO:n tilikauden tuloksesta osuuspääoman korkona.
      Vuosien varrella osuuskunta on jakanut voittoa jäsenilleen tavallisimmin osuuspääoman korkona, mutta myös rahastoantien kautta vuosina 2002, 2007 ja 2011. Vuosilta 2001–2013 osuuskunta on palauttanut voittoa jäsenistölle noin 70 miljoonaa euroa. Keskimäärin jäsen on näin saanut osuusmaksulleen 2400 euroa voittoa.”
      Yllä tejksti PPO:n sivuilta.
      Askotti on itse kovin tarkasti tietoinen asiasta. Nämä matemaatikot laskevat vain osuuspääomalle korkoa, vaikka sijoitettuna on viisitoistakertainen määrä pääomia. Miksei ilmoiteta, että 140 miljoonaa on ilman tuottoja. Sitten sekoitetaan vielä korot ja pääomanpalautukset ja kuitenkin luvataan julkisesti 8% tuotto sijoitetulle pääomalle (150miljoonalle) ja, että pääomat tuplataan10 vuodessa, siis 150 mijoonasta pitäisi tulla 7 vuoden kuluttua 300 miljoonan omaisuus.
      Nyt on lupausten lunastamisen aika tai sitten tehtävä se johtopäätös, että ei osata työtään tai on julkisesti valehdeltu omistajille. Eroaminen on ainut suoraselkäinen ratkaisu tilanteessa jossa jäädään kiinni. Vai onko Askotin mielestä maksettu 8% korkoa ja pääomia kasvatettu ylöspäin.

    • näin-näkkyy-olevan

      Näkkyyhän tuola PPO:n sivuilla olevan justiinsa nuin niin ku kiriottavat. Korkua kehhuu maksaneensa oikein 2700% osuuspääomalle mutta eipä sano palioko sille sijotetulle pääomalle on sitä korkua tullu. Kevväällähän sitten nähhään palioko se lompsa on laihtunu entisestään. Eikös se ollut lähösä reilut 170 milioonaa. Olisko kevväällä ennää 80 milioomaa. Vuosi sitte taisi olla 101 milioonaa. Mihin ne pääomat oikein häviää ku niitten piti kuitenki kasvaa koko ajan, kuka nyt vettää välistä tai sitte on johto selevästi valehellu.
      http://www.osuuskuntappo.fi/jasenille/osuuspaaoman-korko

    • Myötäpuoli

      Uikuti...uikuti.....korkoa jaettu.....rahastoantia jaettu.......70 miljoonaa......uikuti uikuti........osuuden arvo pienenee kuten Suomen luotto-osuuskunnassa kun rahaa jaetaan ulos......uikuti uikuti....tase pienenee kuten Suomen luotto-osuuskunnassa kun kuormasta syödään....uikuti uikuti....

      • turhayrittäähämätä

        ..taitaa tämä uikuttaja muuten ollakkin sieltä tston takahuoneesta jolle alkaa valkenemaan että valheella on lyhyet siivet ja leuhkijalla leveät leuat..vai oliko se perät ?


    • Sukkahousupojulle

      Askotilla remmi luistaa, pistä siirappia tai vaihda sukkanauhat tilalle.
      ”Osuuspääoman korko

      Osuuskunta PPO maksaa jäsenilleen vuosittain osuuskorkoa. Osuuskunnalle on hallituksen vahvistama voitonjakopolitiikka: Tavoitteena on jakaa 70–80 % Osuuskunta PPO:n tilikauden tuloksesta osuuspääoman korkona.

      Vuosien varrella osuuskunta on jakanut voittoa jäsenilleen tavallisimmin osuuspääoman korkona, mutta myös rahastoantien kautta vuosina 2002, 2007 ja 2011. Vuosilta 2001–2013 osuuskunta on palauttanut voittoa jäsenistölle noin 70 miljoonaa euroa. Keskimäärin jäsen on näin saanut osuusmaksulleen 2400 euroa voittoa.”

      Yllä teksti PPO:n sivuilta

    • rehan-repiät

      Tämä askotti se vain uikuttaa ja rahat katoaa samaa tahtia. Omistajien mitta alkaa täyttymään kun mennään vain alspäin ja korkorahat jäävät muutamaan kymppiin. Joko se kirpputori on perustetu, niin nähdään kuinka lostava sijoittaja se toimitusjohtaja on. Mihin ne markkinat noteeraavat Peltomaan taidot. Askotille tiedoksi, että matala hinta ei ole luottamusta tukeva. Voihan olla, että osuuden arvo onkin esim. 1500€, ei nyt sentään. Todennäköisesti hintoja ei tulla julkistamaan missään vanhan tavan mukaan, salataan ja salataan. Kumma nähdä millä hintaaa ne ostaa meidän omilla rahoilla niitä osuuksia sinne kotipesään. Ilmapiiri on sellainen, että taitaa jäädä alle tavoitteen. Kuka siis uskoo tuohon touhuun kun eivät itsekkään usko.

    • Myötäpuoli

      Uikuti uikuti.........pian saa myydä kauppapaikassa ihan vapaasti osuuksiaan.....uikuti uikuttajien valitukset kaatuivat......uikuti uikuti......hinta on vapaa......uikuti uikuti...

      • uuuuuuuuuuuu

        Ei saa myydä sinä et niitä rekisteröi.


    • vouti-tulee

      Mitä tämä askotti pelkää, kun noin uikuttaa. Ei yhtään haastetta ole saanut aikaan mutta ruikuttaa isompien selän takaa kui pikku kakara.

    • jakoonjakoonppo

      ..onko 27 000 jäsentä innoissaan siitä kun maksaa 8 000 €/kk toimitusjohtajalle kolmelle muulle henkilölle ja hallinnolle yhteensä jonkunverran enemmän , että He siellä liirunlaaruilevat jotain sijoitusvisioita ja startegioita joista ei kukaan saa mitään tietoa eikä omistajajäsenet mitään hyötyä ?
      Ei ole ja siihen on saatava muutos. Koko osuuskunnan toiminnassa ei ole tällä' hetkellä mitään järkeä, hallinto ja henkilöstö syö 100 vuotta kerättyä omaisuutta eikä sen maksajat saa mitään hyötyä. On ihan turha väittää että saittehan Te jo pieniä murusia mutta ne jotka siellä nyt häärää ei ole yksikään maksaneet niiden kerryttämisestä euroakaan. Viimeisillä toimitusjohtajilla ei ole ollut edes osuuskunnan osuutta.. kun on saatu palvelut "firman piikkiin" eli ovat olleet ja edelleen ovat "syytingillä" ja se jatkuu niin kauan kunnes hallinto saa niin kovaa kritiikkiä ja painetta omistajilta että on pakko jakaa kertynyt omaisuus niille joille se kuuluu = jäsenille.

      Juonittelu jatkuu näissä merkeissä heidän osalta niin kauan kunnes kaikki on menetetty heidän kitusiin ..jos Me jäsenet emme ota hommaa haltuun = osuuskuntakokouksessa päätä saada rahamme pois !

    • syriäkyliltä

      Missä on Askotti. Onko sukkanauhat liian kireällä kun ei ole uikuttamassa. Hei Askotti UIKUTI UIKUTI. Onko advokaatti kieltänyt uikuttamisen. Salaista on päätökset niin salaista, että edes Esson paarisa eivät saa puhua kuin kuiskailen. Millaisia lukuja on Askotilla esittää hallituksen tehtaileen viime vuonna. Isännät vaativat tulosta, muutakin kuin laskutusta puulaakista. Pitäis jo saaha vastinettakin tuolle sun uikutukselle. Esitäppä nyt niitä rosentteja nähtäväksi. Palioko ootta saaneet kasattua lisäarvua meijän rahoilla. Korkua pittäis saaha keväällä, vai veikö loppaali tallous teijän tienestit. Ainahan te syytättä jottain muuta kui ihtiännä, niinhän nytkin käy. Kevväällä kun kokkoonnuttaan niin uikutus jatkuu kun ei oookaan mittään jaettavaa ja syy on loppaalin tallouen. Raaheenhan ootta pistämäsä tuon kokkouksen, niin kuuluvat tietävän sielä Esson paarisa. Valtakirjoja on kuulema jo piisalle palio ja tupailloisa hommaillaan lissää. Sitä mukkaa lissää kun lista näyttää kapinallisten ilmottautuvan, rekisteristähän tämän näkkee aivan realiajasa. Kokkouksessa kysellään sitä numerua alituiseen, että voijaan sitte tallenteilta tarkastella kuka on vastahankanen tuolle teijän tuottamattomuuelle. Muistakaa nyt sitte ne kirpputorin tiejot salata visusti, että ei tuu omistajien tietoon kuinka pahasella hinnalla ostatta ihtellennä nuita ikäihimisten osuuksia. Hyviähän te ootta vain pahhuuesa.

    • itse-oppinut

      Periscope sovellukset kuuluvat olevan kovaa valuutta nykyään. Reaaliajassa seurataan kun tehdään päätöksiä. Kannattaa muistaa, että valvova käsi ylettyy näin aivan ytimeen asti. Myöhemmin voi paljastua perin mielenkiintoisia asioita. Nettihän ei ole ainut paikka mihin näitä ladataan. Kiva käyttää ja laatu on todella hyvää. Kuka vain vierustoverisi voi olla ”Juudas”. Kiellot ei auta kun oikein toimitaan. Tieto leviää teittepä mitä hyvänsä. Onko enää olemassa salaisuuksia. Kivoja vekottimia nämä nykyiset leikkikalut. Tämänhän jo vallasväki tietää kun on saanut aivan ilmaiseksi kaluston. Hörökorvat on siis aivan kaikkialla, olkaa varuillanne kun teette päätöksiänne, myös pieni silmä seuraa toimintaa monesta paikkaa. Ei pidä kauhistua kun toimii rehellisesti niin hörökorva ja pikku silmä eivät saa sitä mitä ovat hakemassa. Siitähän seuraa se, että toiminnasta tulee uskottavampaa. Puhelimien räplääjät ovat seuraavaksi ahdistelun kohteena, veikkaanpa näin olevan. Ei sitä puhelin pidetä kädessä aina niitä matopelejä pelatakseen, vaan aivan muista syistä. Voihan se puhelin olla vaikka pöydällä tai taskussakin, kyllä sinne saadaan aivan samat yhteydet, vain vähän lisää naruja ja tekniikkaa.

    • sehänellenytkertokaa

      Mitä sitä pitäisi tavallisen jäsenen tehdä jotta tuo riitely loppuisi ja saisi omansa pois jota on maksettu vuosikausia tuosta puhelimesta ?
      Olen ymmärtänyt että jos irtisanon osuuteni niin saan 360 € mutta entäs sitten. Saanko niitä korkoja tai hyvitystä jos en ole enää jäsen ?
      Olenko kuitenkin ollut niiden sijoituspalvelujen käyttäjä sen jälkeen jos puhelin on irtisanottu ?

    • Uikutiuikutiuikuti

      Saako uikuti uikuti sähköyhtiöltä omansa pois jota on maksanut jos sanoo sähkösopimuksensa irti? Saako uikuti uikuti vakuutusyhtiöltä maksetut rahansa pois jos sanoo vakuutuksensa irti? Uikuti uikuti........

      • voivoivänkääjät

        ..aika kaukaa haettu kommentti. Taitaa olla jauhot ja vellit päässäkin sekaisin. Ei sähköverkkoon ole tarvinnut liittyä jäseneksi, on tosin pitänyt maksaa liittymismaksu (verkon rakentamisraha) mutta sittenpä alkaakin tulla töpselistä palvelua josta maksetaan.. isoja veroja niin siirrosta kuin valovirrastakin mutta kun tai jos myy kiinteistön ei se sähköliittymä katoa mihinkään eikä sitä tarvi maksaa uudelleen.. Miettikää nyt vähän siellä mökillänne tai toimistolla mitä kommentoitte..tuohan on ihan "hätähuuto" kun ei tajua olevansa ihan ulalla.


    • Raaheenko-mennään

      Nyt se on seonnut lopullisesti. Ensiksi se on koijannut sähkölaskut ja nyt vakkuutusrahat. Seuraavaksi sannoo tietysti saaneen siittä vanhasta autostaan uuden hinnan. Likkö saa akastaan kovat välirahat. Kaikista muusta tuo tai(t)taja saa kovat tulot, jopa laskutuksestaan puulaakia mutta rahojaan ei saa pois puulaakista vaikka kuinka uikuttaa. Rahat on puulaakissa ja niitä ei jaeta omistajille, siitä pittää huolen tänä polovihousupoika hoveineen. Valtakirjat hoitaa hommat ja turvallinen Raahe jo odottaa hoviaan.

    • Uikutiuikuti

      Uikuti uikuti........Osuuspankki ei jaa minulle rahojaan...olen jäsenmaksun maksanut.....uikuti uikuti.....Osuuskauppa ei anna rahojaan......uikuti uikuti.....olen jäsen.....uikuti uikuti....

      • tässpäfaktaaopkpoppo

        ..lueppa osuuspankin säännöt mitä sanotaan jäsenyydestä-jäsenmaksusta ja osuuspankin lopettamisesta. Sama koskee osuuskauppaa.. Kyllä niistä saa jäsenet rahana pois kaikki jos "kulut katettua, voittoa kertyneenä " jaetaan jäsenille.
        Mutta en ole kuullut että kumpaakaan jäsenjärjestöä olisi edes oltu myymässä jäsenien selän takana kilpailijoille vai onko tietoa ?
        Ehkäpä ppo:n hallitusäsenet ja toimitusjohtaja tietää asioista noissa merkeissä enemmän. Oletan ettei ne siellä mukana olevat pankkitoimihenkilöt (tittelillä pankinjohtajat) tiedä senkään vertaa..kun ovat pankissa töissä !

        Alla kivoja skenaarioita aiheeseen liittyen:

        Ylivieskan OP:n purkaminen:
        Tase 1 001 100 000 €, jäseniä 25 358 eli 39 478 €/jäsen

        Osuuskauppa KPO:n purkaminen:
        Jos osuuskauppa puretaan, on sen jäljelle jäävät varat, sen jälkeen kun velat ja
        sitoumukset on selvitetty sekä osuusmaksut jäsenille maksettu, käytettävä
        edustajiston kokouksen päätöksen mukaisesti.
        Tase koko maa 1 588 000 000 €, jäseniä 2 156 828 eli 736 €/jäsen

        Aika kivoja potteja saisivat jäsenet..ja halutessaan in cash..eikä mihinkään sijoituksiin joita jotkut tumpelot hoitaa


    • osuuskuntaväki

      Askotti meinaa ajjaa alas osuuspankinkin. Herra Jumala ku on mahti mies. Sitte se käy jo KPO:kin kimppuun ja eikö rahat pois. Sitäkö se välimiesoikeustouhut tiesi. Tavallisella mennee jo sekasin kun tuo pelle liikkuu niin nopiaa yhtiöstä toiseen, ettei kerkiä kerätä kaikista rahojaan. Kukahan ne nuo osuuskunnat oikein omistaa jos ei omistajat. Totesiko se välimiesoikeus jottain tuon asian tiimoita kun se heitti Askotin noin kiimoille. Vakkuutusyhtiöt, säkölaitokset, osuuspankki ja KPO ovat menestyviä yrityksiä, siinä on se ero Osuuskunta PPO:hon. Eikös PPO:n pussi tyhjene koko ajan, eihän siellä kohta ole edes mistä ottaa omistajille. Kevväälläpä tuo nähhään uikuttaako Askotti sitte kokkouksesa kun täti tirehtööri selostaa, että pisnekset kussee ja loppaali tallous on syöksykierteesä. Eikö te tärvänny jo siinä Datamesa 35 milioonaa ja Mastoki taitaa keikkua avustuksien varasa. Entäs nämä akkunatehtaat, voimistelusalit, kauppojen seinät, elementtitehtaat ja ne metalli pajat. Palioko sieltä tullee jaettavaa. Loppuuko Askotilta numerot ja alakaa uikutus.

    • symposiumtapahtuma

      Nyt on löytynyt jälleen uusi tapa saada alueen elinvoimaisuus käyntiin .
      Järjestetään seminaari josta se alkaa pulppuamaan eliksiiriä yrityksiin.

      Pääteemaksi asetetaan Tavoitteet kasvuksi ..
      Kalajoen ja Ruukin kippakamariosastojen tulosseminaari
      Paikka:Ylivieskantalo Akustikka auditointi,Kulukatu 10
      Puhutaan taloudesta, kasvusta, investoinneista, menestyksestä, mahdollisuuksiin
      tarttumisesta ja työstä. Tulethan kuuntelemaan meitä asiantuntijoita ja osallistumaan keskusteluun ilman mielipidettä tai vastaanpanoa.
      - esitämme että sinunkin yrityksesi on vain askeleen päässä kasvusta!
      Tervetuloa..tulethan ilman tuoksua

      Kari Peltima, Kalajokilaakson kauppalakamariosaston puhenjohtaja, toiminnanjohtaja PPO :
      Miten jäsenosuuskuntaa johdetaan niin ettei omistajat pääse kertyneeseen omaisuuteen käsiksi muuta kuin oikeusteitse.

      Lisää polttoaine kasvuun ja kansainvälistymiseen, kuinka haaskata toisten rahoja Nasdaq Nordic pörsissä ( osta Fordia myy Nokiaa)

      Tosielämän kasvutarinat
      CEO, toimi näennäisesti suomessa mutta siirrä tuotanto kiinaan
      Tilenum Oys, osta pienet kilpailijat pois kuleksimasta pääset rahastamaan

      Kahvitauko pahvimukeista, pitkopullaa pala jokaiselle

      Suomen ja EU:n taloushaasteet Väyrysen teeseinä:
      Ekonomisti Nordeasta:
      Jos sinulla on rahaa pankissa, maksat sen säilyttämisestä, maakunnan konttorit suljetaan, hoitakaa asianne netissä, jos ei ole nettiä niin on ihan turha tulla oven taakse koputtelemaan

      Miten kasvutavoitteet muutetaan kasvuksi ? Pelataan toisten rahoilla !
      Aski Männikköä, Finneeva Pohjois Suomi, verorahoilla me toimitaan.

      Salli Kohonen, pääteeri, Raahien seutukuntien kehittämiskeskus.
      Olemme alueen yritysten puolesta nousevaa merivettä hyödyntämässä SSAB:n kanssa jäähdytykseeen.
      Simo Hikkala, yritysasiakasalueen johtaja tyhjenevä PohjoisSuomi, NordPool
      ratahankkeen rahoitus Kuolan niemimaalle.

      Muutokset mahdollisia.

      ( PPO maksaa tapahtumakulut ja mahdolliset lainoppineiden palkkiot)

    • Myötäpuoli

      Nivalan kolme viisasta miestä tehtailee sitten tilaisuuden lopuksi uusia valituksia. Pitäähän taas hävitä joku oikeusjuttu.

      • askotille

        Kuka hävisi. Me PPO:laiset. Hallinnon toimilla on saatu arvo putoamaan alle 500€:n. Arvo invest, miksi tuollain nimi, jos kuitenkin paukut laskee koko ajan.


    • satasensieppari

      Sadas viesti. Mistään en mitään ymmärrä silti.

      • kakssatasensieppari

        ..ymmärrys hoi äly ätä jätä, sanoo vanha sananlasku..


    • Milloin-oli-täsmäyspäivä

      Milloin on muuttunut sääntö, että ei tarvitsekkaan käyttää telepalveluita, vaan riittä kun on sijoituspalveluita tarjolla. Eikös sijoituspalvelut tulleet joskus 1996 vuonna mukaan. Telepalvelu oli vaatimuksena vielä 4 vuotta sitten. Säännöt oli noilta osin koko ajan samat. Milloin siis on se täsmäyspäivä kun telepalveluita ei enää tarvittukkaan ja miksi sijoituspalveluita ei ei hyväksytty jäsenyyteen oikeuttavaksi jo aikaisemmin. Eikös hallinto ensiksi vaatinut nuo telepalvelut ja sitten riiteli oikeudessa, että sijoituspalvelut onkin riittävät, päinvastoin kuin oli monelle perikunalle ilmoittanut.
      Se täsmäyspäivä milloin se oli ja mihin se perustui. Välimiesoikeuteen ei ainakaan, koska se käytiin vasta jälkikäteen. Olisi kohtuulista korjata ne virheet jotka nyt ovat selviö.

    • Myötäpuoli

      Joku viisaampi voisi sanoa että telepalveluita ei ole ollut pakko käyttää senjälkeen kun ne oli myyty. Ei ollut enää mitä käyttää. Pöljemmille tämän ymmärtämäminen tuottaa suuria vaikeuksia.

    • paljonko-tuottaa

      Sijoituspalveluthan oli rinnan telepalveluiden kanssa ja eikös ne teidän maksamat oikeudenpalvelijat todenneet, että sijoituspalvelut ovat yksinäänkin riittävä osuuskunnan jäsenyyteen. Sääntöjähän ei muutettu tuossa välissä mitenkään. Miksi siis on erotettu henkilöitä jotka käyttivät sijoituspalveluita. Heitä on tuhansia.

    • vastuutapäätöksiin

      Osuuskunta PPO:n omistavat 26 802 jäsentä, joilla on yhteensä 75 561 varsinaista osuutta ja 6 604 vapaaehtoista osuutta.

      Jos he haluavat myös päättää osuuskunnan asioista niin hallinnon on otettava heidän esitykset ja mielipiteet huomioon.

      Jos ei tule tulosta niin normaali menettely on "ulos kun ei tule tulos".
      Turhat ja tyhjät lupaukset on lunastettava.

      • väärinontehty

        Kun nyt otettais esitykset osuuskunnan kokoukselle huomioon ja käsiteltäväksi.


    • sinnemenilermecille
    • laskelmatesiinjo

      ..missä viipyy nykyajan tekniikalla toteutettavissa oleva tulosjulkistu..klik ja siinä on vuodenvaihteen tili-tase-ja kulutiedot.. Mitään ei voi nyt pimittää eikä jäsenille valehdella ja vääristellä tulosta.. Se on Totuuden aika !

    • puudelillepuuhaa

      ..kyllä Te itse kutsutte sitä "sijoitusyhtiöksi" ? Eikö se pidäkkään paikkaansa ?
      Niin olihan se PPO Osuuskunnan sivuillakin jo maininta ettei Finanssivalvonta hyväksykkään mitä tahansa narikkaa pelleilemään arvopaperimarkkinoille.. pitää olla näyttöä ja riittävästi koulutusta henkilöillä ja näinhän ei näillä peräkylän tytöillä ja pojilla todellakaan ole. Toisten rahoja on helppo jakaa mutta saadappa ne tuottamaan ei onnistu tuolla koaliitiolla koskaan...eikä ole onnistunut kolmessa vuodessakaan.. siitä on näyttöä ja lisää kuullaan kohta !

    • suoraselkäistätodella

      Jopa jääkiekkoliitossa on suoraselkäistä johtoa. Kun siellä kenttä ilmoitti ettei luottamusta niin toimitusjohtaja tajusi erota. Samaa odottaisi osuuskunnassakin ennenkuin totuus paljastuu hänen taidottomuudestaan.. nyt keväällä !

      On ihan turha piiloutua hallituksen tai hallintoneuvoston selän taa.

      Vai mitä mieltä on "uikutti-myötäpuoli" ?

    • Myötäpuoli

      Uikuttajat aiheuttivat aiheettomalla valituksellaan isot tappiot jäsenille. PPO tarjosi ennen valitusta osuudesta 750-800 euroa. Valittajat estivät valituksellaan kauppapaikan avaamisen ja nyt PPO tarjoaa osuudesta 600€. Tavallisen jäsenen tappio kolmesta osuudesta on 450-600 euroa yhteensä. Ei asia selittelemällä kummene.

      • hästäg2

        Isot tappiot jäsenille...

        Syyt ovat jossakin muualla. Oikeudenkäynnin kulut jaettiin kummallekin osapuolelle ja peruste oli, että ELISA-KAUPPA ON JURIDISESTI EPÄSELVÄ. Itse kauppaa ei oikeudessa käsitelty, koska oikeuden mielestä kantajilla ei ollut oikeutta moittia hallintoneuvoston päätöksiä.

        Tekstit löytyvä tuomiolauselmasta sen loppupuolelta. Kannattaisi Myötäpuolenkin tutustua.

        http://kauppa.savenmaa.fi/Harjuripoika/valitystuomio_julkaistava.pdf

        Kauppa on siis juridisesti epäselvä ja epäilen Myötäpuolenkin olleen puuhassa mukana. Kaupan seurauksena mm. sata henkilöä sai potkut Elisan toimenpiteiden takia ja puhelimen kuukausimaksut nousivat taivaisiin.

        PPO:n aiemmin tarjoamat osuuden hinnat (= osuuskuntakokouksessa 2015) liittyvät siihen, että haluttiin muokata maaperää suosiolliseksi sääntömuutoksille. Siihen liittyi myös se, että toimitusjohtaja valehteli vuoden 2014 sijoitustuotot liian suuriksi.

        Nyt lähestytään todellisuutta pikkuhiljaa. Se valkenee kahden vuoden päästä ja vasta silloin nähdään todellinen tilanne (siis 2018).


      • vielä-enempi

        Oikeudenkäyntitkulut 1€/osuus. Datamen konkursissa tappiot 800€/osuus


      • tarjoushaukka

        Osuuden voi laittaa haluamallaan summalla myyntiin. Minä laitan omani koko täydestä arvosta eli 1200e kappale. Sen voi sitten PPO tai joku PPO uskovainen ostaa sillä rahalla ja työntää kyynärpäitä myöten perseeseen.

        Jos ei käy sillä hinnalla kaupaksi niin naatitaan Peltomaan lupaamista osingoista loppuelämä.


    • raappana-tarkastaa

      Hallituksen puheenjohtajan palkka kuukaudessa 1400€. varapuheenjohtajan palkka kuukaudessa 700€. Hallituksen kokouspalkkiot 400€/kokous/×5jäsentä × matkakulut työajan menetykset kestitykset puhelinedut. Kokouksia ainakin kerran kuukaudessa.
      Hallintoneuvoston palkkiot 300€/kokous/jäsen matkakulut kestitykset ja kaiken maailman lahjat. Kokuksia ainakin 4 vuodessa.
      Toimitusjohtajan palkka 8000€/kk sosiaalikulut luottokortit matkakulut päivärahat puhelinedut kestitykset muka ylityöt.
      Työntekijöiden palkat noin 4500€/tekijä sosiaalikulut lounasedut päivärahat ylityöt puhelinedut matkakulut. Työntekijöitä 4kpl.
      Lakimiespalvelut/vuosi 400000€. Konsulttipalvelut/vuosi 300000€.
      ei ole ihme jos lompsa ei ole lyönnissä

    • Oikeustajuinenjäsen

      Välimiesoikeus toteaa päätöksessään että kanne oli aiheellinen asian selvittämiseksi mutta ei osannut tulkita asiaa kummankaan osapuolen hyväksi vaan jakoi kustannukset molemmille osapuolille.'

      Tuolla jonkun herjaava väite että kustannukset olisi aiheutuneet kanteesta johtui siitä ettei osuuskunnan olisi tarvinnut viedä sitä välimiesoikeuteen ja heidän toiminnassaan ei ole yhtään hyvää ja asiallista neuvottelijaa vaan "pyrkyreitä" jotka loukkaavat törkeästi jäsenien oikeuksia ja rikkovat sumeilematta osuuskuntalakia ja osuuskunta PPO:n sääntöjä uhkauksella " viekää vain raastupaan jos uskallatte". Se on helppoa kun käyttää jäseniä vastaan jäsenien omistamia rahoja.

      Asia ei selittelemällä kummene.

    • jo-on-markkinat

      Näin se osuuskunta makaa nykyhallinnon ohjamana: Alla Privanet noteeraus 9.2.2016

      ________________Osto________Myynti_____Noteeraus_______Markkina-arvo

      Osuuskunta PPO_600,00 €____700,00 €____610,00 €_________50,08 milj. €

      Miksi markkina-arvo laskenut kun taseessa oli rahaa ja omaisuutta 101 M€ v.2015 lopussa..mihin sitä on piilotettu tai hukattu ?

      Kauanko hallinnon annetaan huiputtaa omistajia=jäseniä ? Löytyykö joukosta yhtään suoraselkäistä jäsenien valitsemaa edustajaa joka uskaltaa nostaa kissan pöydälle?

    • Uikutiuikutiuikuti

      Uikuttaja voi itse määrätä osuuden hinnaksi 1800euroa jolloin markkina-arvoksi tulee 150 miljoonaa. Mitä sitä liian pieniä markkina-arvoja laskemaan. Eihän se hallinto määrää osto- eikä myyntihintoja. Uikuti uikuti...Nivalan viisaat.....uikuti uikuti...

      • seonkuuleihanturhaa

        ..no askotti älä nyt suutu jos kaikki ei mene kuten sinä peesaajana olet tottunut. Katos kun muilla on aivot käytössä ja toimii mutta sinä vain uikutat.. eikö siellä kokomus-reissulla kuusamossa ollutkaan mukavaa vai etkö saanutkaan pääroolia ? ei kait vain ollut isot pojat kehissä ja jouduit niiden esiliinaksi..eikun pöytäliinaksi


      • koti-uskonto-isänmaa

        Askotilla on erikoinen näkemys asiaasta. Halitus ei määrää osto ja myyntihintoja, näinhän tämä tollo lausuu. Mistä markkinat ottavat myynti ja osto noteeraukset jos ei hallituksen ja toimitusjohtajan työstä tai tekemättäjättämisistä. Markkinathan arvottavat alituiseen puulaakin arvoa hallinnon toimintaaa peilaten ja se peili on nyt todella paskanen. Vuositolkulla ei ole tullut mitään positiivista. On Datamen konkurssi, maston madonsyömät seinät, akkunatehtaita, elementtitehtaiden seiniä Keskon vieroksumia rakennusksia ja pläkkiseppien puuhapajoja. Nämä eivät vain vakuuta markkinoita. Askotti silti vain istuu kokouksissa ja käy kykypuolueen sympposiumeissa ja koittaa polvihousuissaan tälläytyä eturiviin. Vanha Kansallinen Kokoomus kavahtaa tuollaista kiipiää ja moukkaa.


    • tj-tappiotkirvelee

      Mihinkä se on tj hukannut 40 Me "taas" ? Ihan outoa seurata hallinnon infoa kun se itkee että kolme jäsentä olisi muka aiheuttanut 1 €/osuuden arvon laskua mutta missään ei mainita edes sivulauseessa että tj aiheutti 35 M€ arvon laskun osuuskunnalle eli lähes 1500 €/osuuden omistajat menetti noin vain mutta se ei ole mitään.. Otetaanpa asia esille kokouksessa. Miksi hallinto haluaa riidellä ?

    • kuulkaakuitummeääntä

      Nyt on jäsenien viesti mennyt perille kun "uikuttaja" hallintojäsen ei ole uskaltautunut moittimaan omistajia. Onko siellä kuusamon reissulla joku ehkä sanonut jotain ja saanut sen pienen pienen aivosolun sen verran liikkeelle että on mennyt ns. "kaaliin" vääryksien puollustaminen ja turha uikutus ?

      On ihan mielenkiintoista seurata miten kuituprojektit etenee ja kuka missäkin tilanteesa kannattaa-markkinoi ja tuo niiden etuja sekä mahdollisuuksia esille.. eikä hauku-tyrmää tai ole niiden aikaansaamista vastaan.

      Ja mikä olisi järkevintä ja kannattettavinta niin niiden rakentaminen ja rahoitus saataisiin todella vauhtiin kun alettaisiin kannattamaan osuuskunnan purkamista, joka pitää saada osuuskuntakokouksen asialistalle jolloin suuri jäsenten enemmistö olisi tyytyväinen ja alueen palvelut saisi megajytkyn kehittyäkseen edelleen.

    • orvokkiolematon

      ..jatkuu uusilla sivuilla Kati Peltomaan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:sta_3

    • hyväaloitekokoukseen

      Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

      Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

      Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

      Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

      Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

      Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

      Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

      Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

      Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista maksetulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

      Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

    • paluuavaruudestaalkanut

      ..vieläkö se siellä huseeraa ? Kyllä nyt taitaa homma toimia uni- ja mielialaroppien varassa. Jos on vähänkään älliä niin kannattais kadota kauppiaantie 10 uumeniin apua hakemaan että sais edes lepohetken illan pimetessä..muuten voi hukka periä ja matka johtaa raudaskylälle joen rantakompleksiin.. ei kannat riskeerata kun sitä autoa tarvii joka päivä.. tai ainakin pitäis tarvita tiedä häntä tuosta hommasta on edes tarpeellinen, ainakin sen kulut on muiden maksettavina

    • Riittääkökanttiaoikaista

      Niissä valmisteluissa ehdottaisin hallintoneuvostolle seuraavaan kokoukseen hieman valmistautumista ja vaikkapa kirjaamaan ylös jotain kysyttävää ettei mene vain estradilta esitettävän kuuntelemiseen.. Miksi ?

      Siksi kun käväisin tuolla kauppapaikalla ja hieman analysoin sen tietoja ja vertailin mitä osuuskunta on julki tuonut kaupoista. Ihmeteltävää riittää tiedottamisessa !

      Siellä on myyty 83 osuutta ja niiden kauppojen keskihinta on 840 €/osuus, eli n. 32 % alle osuuden tasearvon. Nyt kuitenkin olemme ostamassa omilla rahoillamme niitä hintaan 600 €/kpl, eli 52 % alle tasearvon. Se joka yleensä myy jommalla kummalla hinnalla menettää siis aika merkittävän osan omistuksistaan. Onko se reilua tai edes oikein ? Esim tähän epäkohtaan ja väärään menettelyyn kun lisätään leskien ja perikuntien muutaman viime vuoden aikana saama virheellinen osuuden arvostus ja voi jopa sanoa pakko osuuskuntamaksun palautus niin kaikki ei mene eikä ole mennyt varmasti lakien ja asetusten eikä sääntöjen mukaan oikein.

      Kaiken lisäksi siellä päättämässä on ja on ollut valan antaneita lakimiehiä joilla on erityinen "huolellisuuvelvollisuus" asioissa ettei vääriä toimenpiteitä tapahdu.

      Kuka korjaa virheet, kenen kuuluu pitää jäsenien puolta ja mikä instanssi voi tai minkä pitää estää tuollaiset tarkoitushakuiset toiminnot hallituksen osalta ?

      Se on Hallintoneuvosto. Tarkistakaapa julkistetut ja toteutuneet luvut niin ero ihmetyttää..miksi..kenen etu..mitä ajetaan takaa..ja kuka hyötyy ?

    • uikutiuikutiuiku

      Edelleenkään ei ole näkynyt tietoa, että Peltomaa olisi siirtynyt "uusiin haasteisiin". Miksi?

      • gulfko

        Taso on mikä on ja se riittä myös askotille. Joka vuosi massi laihtuu ja syy on aina muiden. Näin käy kun toimitusjohtajana on henkilö joka ei ole tehtäviensä tasalla ja hallinto ajaa aivan jotain muuta kuin omistajien etua. Paljonko tase on keväällä, olisiko 75miljoonaa, vuosi sitten 101 miljoonaa. Mihin rahat katoavat.
        Askotin kannattaa vain keskittyä nyt niihin potkupallokenkiin ja jättää golffinpeluu amattilaisille.


      • kehuja-ei-tule

        Omistajien kirous siis jatkuu edelleen. Omistajien rahat eivät ole saaneet minkäänlaista nousukiitoa tämän toimitusjohtajan aikana. Eipä tuota ole kukaan kehunut, ei edes yksikään. Askotti kyllä kyselee mutta sehän on puudelin tehtäväksi annettu. Osaamista vain ei ole. Selittely alkaa taasen keväällä kun pohditaan miksi markkinat ei luota tuohon "ihmesijoittajaan". Taidot ja tahto ei vain riitä. Aika menee siihen kun riitelee omistajien kanssa. Se tollo hallintoneuvosto istuu silmät pyöreinä ja kuuntelee hallituksen höpinöitä ja toimitusjohtajan sekoilua.


    • turhiakulujatekevät

      ..no eikait se nyt tuollaisesta lenheetistä mihinkään lähde kuin "potkasemalla". Se on saanut kuulkaa tietoonsa hallinnon töppäysistä myös taustat ja monen vuoden ajalta ja niillä varmaan pitävät tussun kanssa sinne valittuja liekassaan. Ainoa keino on jäsenien puuttuminen osuuskuntakokouksessa asioihin niiden oikeilla nimillä eli osuuskunta purkuun, omaisuus jakoon ja lappu luukulle. Ihan turha koko toimisto ja sen porukat ja hallinto, niitä ei tarvi enään kukaan.

    • odotusnouseejäsenissä

      On se salaperäistä tämä paljon kokouksissa mainostettu "avoimuus". Ainoa tieto on julkisuudessa ollut että osuuksien kauppa ei ole lähtenyt oikeastaan mitenkään käyntiin. Mitä siitä voi päätellä ? No ainakin sen ettei osuudet ole lähteneetkään alennusmyyntiin..eli outlettiin. Voi olla myös merkkinä siitä että jäsenet on tajunneet mikä koko esityksellä oli taka-ajatuksena..hallituksen ja sen sidosryhmien ahneus ! Nyt vain odotellaan viimevuoden "jättikorkoa" ja siitä voimme päätellä jatkotoimenpiteet. Kakki voinee kyllä jo arvata mikä on saanto ja lopputulos.. ei edes oliver twist ole saanut jättituottoa jaettavaksi !..no tietenkin on yksi joka alkaa "mainosjakeluna uikuttamaan" päinvastaista !

      Niin hallinto kokoontuu 15.3 parlamenttiinsa jossa kuulevat "totuuden" globaalien markkinoiden annista !

    • nopeusrajoituksiakinon

      ..oiskohan taas lisenssi mennyt pyykkinarulle, ei edes isot kyltit tien vierellä anna impulssia kun oikein "sappi kiehuu" ja pitää päästä kiusaamaan lähellä liikkuvia tekijöitä.. no kyllä se bensa loppuu ladastakin vaikka virman piikkiin saakin ajella.. sanoo siirakki

    • varausDKWntekemänä
    • DKW

      Joo tuo kokoushan on kuulema sielä Raahesa tuona päivänä. Kuuluvat maksavan ”sitä” korkuaki” 70€. Kuormasta syönti siis jatkuu. Tase pienenee numeronikkarin mukaan noin 4 miljoonaa. Julistaako Raappana kaiken kunniansa kautta todelliseksi. Todellisuudessa tase ilmeisesti paljon pienempi mutta se lienee salaista tietoa. Taitaa olla hyvin erikoinen kokous 15 päivä. Kuka on nyt ajojahdin kohteena. Ei kahta ilman kolmatta. Kysymys askotille. Onko 97 miljoonaa isompi summa kuin 174 miljoonaa. Kuka on vienyt tuon välirahan 77miljoonaa korot.

    • matsahenkilö

      Tarkotittako tuota 26.05.2016. Vai siihen tälläsivät kokousen, ilmeisesti Ylivieska olisi ollut "lainvastainen" Tuola esson paarisa jo teisivät tämän asian ja sekin tuli jo tietoon sielä paarisa että taasen on ajojahti käynnissä. Kakshan sieltä jo potkittiin pois kun olivatolleet jäsenkuntaan yhteydessä. Kuulu tulevan tarkempaa tietoa kun saavat selevitettyä vielä tarkemmin. Korkua maksetaan se 70€ vaikka ei seoikiaa korkua oo kun tase laskee 4 milioonaa vaikka piti nousta 4 milioonaa, ero on silloin tuo 8 milioonaa luvatusta. Ammattilaiset on olleet asialla kun kassa hupenee joka vuosi, taitaa olla jo 4 vuosi peräkkin. Toimitusjohtaja vain ajelee silla DKW:llä ja nauttii luottamusta siitä kun hukkaa koko ajan omistajien rahoja.

      • Raahessataas

        Milloin se kokous nyt sitten onkaan? Tietää varata aikaa ja evästä mukaan.


    • arkkukarin-vaari

      Reppu selkään 26.05 ja Raaheen kuunteleen kuinka sijoittajamestari on saanut rahat poikimaan, muttei omistajille. Essolla tiesivät, että perikuntiaki on koheltu väärin mutta ei oikasta kun kukkaan ei ole haastanut oikeuteen. Ei se Raahen edustaja näemmä ollutkaan köyhän asialla vaikka kuinka on meuhkannut. Epäilivät sitäki, että liekkö edes koko osuuskunnan jäsen.

      • sijoittaja

        Missähän se kokous on ilmoitettu, en löytänyt PPO:n sivuilta löytänyt?


      • turhaanmesijoitellaan

        ..ootele rauhassa , kokoustavat tänään 15.3 jonka jälkeen varmaan tulee kuvia lehteen. Varaus on näköjään tehty "salaisena" ilman tunnisteita raaheen, kaikissa muissa varauksissa on tarkasti varaajan nimi,,


    • rahat-pois

      Joko rekisterejä käydään läpi ja jaotellaan A:han ja B:hen. Samalla voi perkata nuo perikunnat ja korjata toimitusjohtajan tekemät virheet. Miksi vahoilta ihimisiltä on pöllitty heidän omaisuuttaan.

    • turhajälkeenvalittaa

      Kyllä niitä kollataan ja vanhoja äänestystuloksia jotta saadaan esille yritykset jotka antaa hallitukselle ja vanhoille hallintoneuvostolaisille valtakirjoja jotta tiedetään millä äänimäärillä saadaan jäseniltä valta pois. Suurin osa kokousväestä joka edustaa hallitusta tulee ihan muualta, jopa oulusta ja on saanut tarkat ohjeet miten pitää äänestää kaikkia muiden tekemiä esityksiä ja edustajia vastaan... saattepa nähdä !

      Ja nyt alkaa olla viimeinen aika saada osuuskunnasta omaisuutensa täysimääräisenä eli 1240 €/osuus (pääosin siis 3*/jäsen = 3720 €) koska taas ollaan syöty pääomia eikä sijoitukset ole tuottaneet niitä luvattuja 8-15 % korkoja...joita ei globaalit markkinat olekkaan tuottaneet.. mitä sitä menee lupaamaan omaisuuden kaksinkertaistumista 10:ssä vuodessa..ihan puppua

    • KirjoittakaaOikein

      Kirpparilla oli oikein isoja PIPOJA hakekaa sieltä näkkyy jo olevan aika kirijällä. Isompi PIPO antaa aivoille enämpi tilaa jolloin muutakin mahtuu ettei vain tuo ainainen JANKUTUS:

      • Isollaeiväliintekstiä

        ..katohan ku on tstolla tiukkapipot hereillä..ei taida paljon olla hommia kunhan vain nettiä seuraa ja vääryyksiä pohtii..eikun on ne päivät kuukaudesta jolloin ei mikään oikein mätsää ja pitää kiukutella omistajille somessa.. Onko näin ?


    • vieläopnjäsenkohtaei

      Kohta taas nähdään pekillä rivissä eri (osuuskuntien) OP,N henkilökuntaa pankinjohtajineen;(

    • päniikö

      Lue nuo välimiesoikeuden päätökset, sieltä saa vaikutteita oikeinkirjoitukseen. Kirjoitusvirheitä ja asiavirheitä. Pänniikö

    • nytjarmollemoitittavaa

      Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      - oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

      - oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

      - aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

      - oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

      -Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

      - käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

      - oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

      - sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

      Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.

    • lähettäjänlaukauspum

      ..kuin moneen ne jaksaa laskea kun 174 000 000 on jo laskettu 86 000 000 :aan ?

      . .aika hittaasti päästään jäsenien kannalta tuollain nollaan , voisko hallinto auttaa ja nopeuttaa lähtölaskentaa jotta me jäsenet saisimme jo sen 1240 €/osuus itsellemme kun näkyy tuolla pörssissäkin olevan pahasti alihinnoiteltu, mistähän se johtuu ?

    • pponjäsen

      Esimerkki Peltomaan taitavasta ja visionäärisestä johtamisesta on kuntokeskus sisu Raahessa PPO:n omistamassa kiinteistössä (Masto), joka sivusijainnin ja kalliin rakentamishinnan lopputuloksena on ollut tappiollinen koko olemassaolonsa ajan.

      Peltomaa perustutti sinne kuntokeskuksen, josta omistamme 50%, jossa Peltomaa on hallituksen puheenjohtajana, joka tuotti tappiota hurjasti edellisellä tilikaudella, joka on vuokrannut tilat kiinteistöstä (Masto), jonka muutostyöt sisua varten maksoimme (omistamme Maston 100%).

      Raahen kiinteistön (Masto) investoinnin ja hoidon perusteella on lopputili Peltomaalle hyvin perusteltu ja johdonmukainen lopputulos. Sitä saa mitä tilaa.

      Kiitos ja näkemiin!
      Onnea uusissa haasteissa!

    • eimitaanlehtia

      Arvo-osuus lehti lensi roskapönttöön suoraan sieltä se poltetaan energiaksi.

      • Johan_nyt

        olet turhaan kiukkuinen. Pitäähän Statiivin ja Keskipohjanmaan saada elantonsa!


      • ei-kilpailutettu

        Eikös siinä kanessa ollut entinen kapinakenraali joka on nyt rauhoittunut. Liekkö vaikututtanut tämä lasitehtaan kiemurat siihen, että otti kuolaimet suuhunsa. Roskiin lensi täälläkin, rahan tuhlausta ja yhden asian pakkosyöttöä.
        Rahat jakoon ja lappu luukulle


    • palenporukallekysymyksiä

      ..vastaa nyt ensin allaoleviin kysymyksiin niin sitten vois rutista jos yksikin vastaus olisi totta, ylläolevassakin on tahallinen virhe kun katsoo välimiesoikeuden päätöstä.. eihän se tee kuin 16 snt/oikeellisen kanteen tekijä mutta paljonko maksoi ppo:n "selän takana piilottelijoiden " kulut..ei taida edes osata toimisto-hallinto laskea..kun pitää piilotella tilinpäätökseen "voitoksi"

      Alla askotilla ja muille jotka edelleen vastustavat kaikkia jäsenien tekemiä aloitteita ja esityksiä eri palstoilla mietittävää ja palautetta kaivaten heiltä :

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

      - oliko osuuskunnan myynti tekona Teiltä tahallinen ? Perustelu miksi ei .

      - oliko se tuottamuksellinen ? Perustelu miksi ei .

      - aiheuttiko datame-projekti 40 M€ vahinkoa jäsenille ? Perustelu miksi ei.

      - oliko vahingon aiheuttaminen tapahtunut rangaistavaksi säädetyllä teolla ? Perustelu miksi ei.

      -Johdettiinko päättäjiä harhaan ? Perustelu miksi ei .

      - käytettiinkö vahingon aiheuttamisessa julkista valtaa ? Perustelu miksi ei.

      - oliko tiedossa erittäin painavia syitä päätöksen seurauksesta ? Perustelu miksi ei.

      - sanooko laki päätöksen käsittävän vahingonkorvaus hyvityksen taloudellisesta vahingosta joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon ? Perustelu miksi ei.

      Ao lain osalta on tiettyjä määritteitä ketä koskee,milloin ja missä ajassa asiat on selvitettävä ja käsiteltävä ? Perustelu ja aikarajat edelliselle.

    • faktatkertoofaktat

      P/S-luku kertoo, kuinka moninkertainen yrityksen markkina-arvo on suhteessa vuosiliikevaihtoon. PPO:n P/S on 0,63 ( esim Anvian=Vaasan Puhelin P/S on 1,31)

      Onko PPO matalan katetason vai korkeakatteisessa liiketoiminnassa ?

      Julkistetaan suuria visioita mutta todellisuus on ihan toinen käytännössä.

      P/E-luku kertoo, kuinka monessa vuodessa yritys tekisi markkina-arvonsa verran tulosta, mikäli tulos pysyisi ennallaan. Kasvuhakuisesta yrityksestä kun on kyse, sitä korkeamman arvon P/E-luku saa. Sijoittaja on valmis maksamaan kasvuodotuksista.

      Matalan kasvun yrityksissä ja toimialoilla P/E-luku saa yleensä keskimääräistä matalamman arvon

      PPO:n P/E on 5,58 ja Anvian=Vaasan Puhelin 61,82..miten tässä nyt näin on käynyt ?

      Koetaanko PPO kasvuhakuiseksi..kasvuodotuksia tuottavaksi. Ei todellakaan !

      Onko PPO sijoittajia kiinnostava. Ei ole tuon markkina-analyysin arvon mukaan.

      P/B-luku kertoo, kuinka moninkertainen yrityksen markkina-arvo on suhteessa taseen mukaiseen omaan pääomaan. Yrityksillä, joilla oman pääoman tuotto ja kasvunäkymät ovat vaatimattomia, P/B-luku on alhainen. Yrityksillä, joilla oman pääoman tuotto on korkea, P/B-luku on sen arvo korkea.

      PPO:n P/B 0,55 ja Anvian=Vaasan Puhelin 1,51

      Tämä kyllä ihmetyttää kun rahaa (pääomaa taseen mukaan) on 87 M€ mutta markkina-arvo vain 50 M€ .. luvut ei oikein mätsää, eikö ole luottamusta tekoihin vai mistähän epäsuhta johtuu ?

      Osaako joku päätöksissä mukana oleva vastata vai onko "salaista tietoa" ?

    • törsäyslopetettava

      Olivat sen kuntonurkan sisu tarkasteneet Raahessa johon ppo on törsännyt rahaa koko ajan tukieuroina, nytkin oli 46 ooo € tappiota tullut 250 ooo euron liikevaihdolla. Sehän on samanlaista bisnestä kuin itse "konsernin" emoyhtiöllä..

      On se kiva reppana tilintarkastajalla kuitata 20 ooo e tarkastuspalkkio kun lausunnossaan mainitsee..olemme tarkasteneet tilit ja yrityksen tuloskunnon riittävällä evidenssillä. Lausuntonamme toteamme yrityksen talous- ja tuloskunnon olevan käymiemme kirjauksien pohjalta hyvän. Tappioita on kirjattu -46 ooo joka siirretään tulevien vuosien voittotilille. Laitteet on liisattu, vakuuksia ei ole ja vuokrasitoumuksia v.2021 asti 600 ooo euroa.

      Ei tule tekemään koskaan sijoituksille tuottoa. Eli on oikein huippusijoitusasiantuntija ollut sopimassa, vissiin jotain tuttuja tai kumminkaimoja on tukien saaja tilinpäätöksen jollekkin allekirjoittajalle tai tarkastajalle ? Kauanko hallinto osuuskunnassa antaa moisen jatkua ?.. niin ja se koko masto kompleksi tuottaa myös tappiota mutta se piiloitetaan "konsernin" taseisiin ja kirjauksiin.. senkin hallinnoi sama "huippuammattilainen" monien tutkintojensa antamilla neuvoilla.. ja tappiota tulee kun saa törsätä jäsenien rahoilla ja itse isolla palkalla.

      Mitenkähän tuohon tukemiseen suhtautuu muut Raahen kuntokeskukset jotka toimii liiketaloudellisesti omillaan mutta niiden omistuksia käytetään kilpailevan yrityksen auttamiseen jatkuvasti. Osaltani ei voi hyväksyä noin epäreilua ja epätasapuolista toimintaa ja tuskin muutkaan.

    • Nomuttakun

      PPO ei kuitenkaan tappiota tehnyt, kuten Partnera, entinen Oulun Puhelin. Tappiota kertyi 1,7 milj. euroa. Osinkoa yhtiö jakaa 0,24 € / osake, pienosakkaalla noin 240 osaketta = 60 €.
      Sijoittaa tulevaisuudessa kasvuyrityksiin, kun paikallinen PPO sijoittaa alueella toimiviin yrityksiin, joiden kasvunäkymät ovat käytännössä kiikun kaakun, pysyäkkö pystyssä.

      • eiarvoaarvosteta

        ..ppo on partneran toiseksi suurin omistaja.. ja omistus on sulanut käsiin..oli parhaimmillaan osakkeen arvo 4,40 €/kpl ja nyt 2,15 €/kpl .. paljonko se tekeekään osuuskunnan julkituomilla mittareilla voittoa.. oisko 8 %. No tosiaan siis -51 % on Arvo laskenut.. tsto varmaan laskenut taas väärin..

        Saa Arvo sieltä kassaan hippusen n. 24 ooo € mutta se menee Arvon tj:n ja hallituksen kuluihin ja jos jotain jää niin sitä on käytetty jo osuusmaksun korkoon jota jaetaan kesäkuun viimeisen päivän jälkeen "jäsenille".


    • mikäkiirenyttuli

      ..olipahan ainakin lehden mukaan jäsenistö saanut liikettä osuuskunnan hallinnon kinttuihin kun kutsu oli julkituotu ja osuuskuntakokous oli siirretty maanantaille 25.4.2016 ja kumma kyllä edelleen raaheen. Tosin ei siellä ollut liikuntahallin varausta tehty vaan oli se vanha toukokuun tilaus voimassa. Pankkitoimihenkilöt ihmetteli etteikö asiaa ollutkaan hoidettu kuten 23.3 sovittiin kun todettiin että oli paljastunut liian aikaisin se toukokuun ajankohta johon olisi oppositio saanut liian pitkän valmistautumisajan. Nyt sitten hosutaan niiden valtakirjojen kanssa hallinnon taholta joka puolella.

      Oliko muuten kokouskutsukaan sääntöjen mukainen.. eipä ollut, ei yhtään jäsenien esittämää aloitetta ollut mukana eikä edes kohtaa "muut kokoukselle esitettävät asiat".. siis vain hallitus saa tai voi tehdä itselleen hyväksytettäviä esityksiä..mielenkiintoista sanoo MOT..

      Jos nyt myyt osuutesi 600€:lla niin maksat ensin siitä kulut-50 € ja menetät lisäksi osuusmaksuksi esitettävän 70 € koron jonka täsmäyspäivä on 30.6.2016.. eli 600-50-70 € =480 € saanto. Oikea arvo olisi 1240 € ?? halvalla menee..ja kenelle ?

    • välimiesonerimies

      Miten tuo omistus rajaus voikin olla osuuskuntakokouksen jälkeen ? Sehän tarkoittaa sitä että Arvo setä yrittää ostaa osuuksia koko ajan halvalla ja varmaan ihan tuonne kesäkuun loppuun asti houkuttelevalla markkinoinnilla ( hyvin taitetuilla lehdyköillä joita teetätetään nykyArvon malliin ilman kilpailutusta) ja se joka erehtyy loukkuun menettääkin osuusmaksun koron.. Huom ei tämä olekkaan mitään osakeyhtiömallin valvottua toimintaa vaan taas on kehitelty hallinnon ja toimitusjohtajan lanseeraamana uusi osuuskuntatäsmäysstrategia, eikös sellaista joku "kuomako" se oli, esitellytkin hallintoneuvostolle, no ainakin hallitus tietää kikat.

      Tarkkana nyt jäsenet Teitä yritetään näinkin höynäyttää.

    • kaunttaun.vainal

      Monteenko lasketaan?

    • monteenko.lasketaan

      Ketä se on joka on määritellyt jo oulunkin kuuluvan toimialueeseen josta saa olla hallintoneuvoston jäsen ? Säännöt eikä PPO:n rekisteritiedotkaan salli sellaista.
      Hamuaako toimitusjohtaja oven alta jo seuraavaa hommaa lähempää himaansa vai joko on joulukortti tullut perille ?

    • periscooppi

      On nähty Sappi Suutarin kiiruhtavan paaden kontuuriin jotain papereita kainalossa. Oli kuulema ollut värjääntynyt naamaltaan, ja kalkulaattori kädessä. Hätääntyneen näköinen papparainen ja kiihdyksissä oli ollut. Eikö Askotti olekkaan hoitanut valtakirjoja piisalle paljon vai onko vuotaja talon sisältä paljastunut. Varjohallituksen kokoustakin oli pidetty, ja järjestelty paaden raunioita. Rahat hupenevat, sappi kiehuu ja pahuus paljastuu kunhan ensiksi haisee tarpeeksi.

    • riihipirut

      Tuohan on niin kuin lokapoikien urkointia.

    • puoluekokousestää

      Hei mulle tuli este maanantaille, pitää mennä keskustapuolueen piiriparlamenttiin. Kuka edustais minua ?.. Valtakirjaa en voi antaa osaltani mutta toimistolla on niitä avoimena riittävästi. Kertokaa terveisiä HJ:ltä kyllä ne uskoo teitä

    • föörmanni

      Ilmeisesti nuita valtakirjoja on keräilty noissa tupailloissa joissa on kehuttu sitä 11% korkoa jota valtakirjanantajilta kinutaan. Yrittäjäystävälistä on puulaakin touhu. Ovatko yrittäjät pitkään sitten ystävällisiä.

    • vanhamasiinaeisytytäenää

      Marrta-kerhon uutisvirheitä julkituotuna :

      Pyhäjoelle rakennetaan osuuskunnan jäsenien rahoilla kompostia oululaisten kanssa kompuksessa. Pankki jonka ilmoitetaan olevan mukana ei halua nimeään julkisuuteen.
      Kokevat kielteisten markkina-Arvojen heikentävän kansalaisten luottamusta pankkiin todettujen yhteistyökumppaneiden epämääräisyyksien ja omistajia kunnioittamattoman toiminnan takia joka ei kuulu osuuskunta periaatteisiin.

      Joo ja ne on hirveitä puhumaan lööperiä kun julkistettuna oli tulos 9,6 M€ jonka piti olla 11,5 % niin nyt oli lehdissä että rahaa olisi vielä reilut 100 M€ joten tuon voitonhan olisi pitänyt olla reilut 11,5 M€.. Oikeat luvut olisi tallessa olevasta summasta ( taseesta, markkina-Arvosta yms..lisä huomautus ascotille) 86 M€, siis jota oli aikoinaan konsernissa 174 M€ josta kerran jaettu 500 €/osuus ylijäämän palautuksena..ei siis korkotuottona-voittona kuten on julkituotu. Sitä pitäisi todellisuudessa olla edelleen 135 M€..mihin sitä on hukattu ?? Panamaanko ?

      Alakaapa vääntään siellä oikein porukalla tiedot vääriksi ! Kokkouksesa selviää !

    • oikeusonehtymätönsilti

      Olipa asian ytimeen osuva kirjoitus jäseneltä lehdessä. Kuvaa niin nykyhetkeä kuin menneisyyttä osuuskunnan hallinnon ja viimeisimpien toimitusjohtajien toiminnassa. Luotaa ehkä tosin myös poliittisiin näkemyksiin jotka vallalla nykyhallituksessa kuin myös osuuskuntaan valittujen edustajienkin kannanotoissa.

      "Nyt viekas vilppi täällä, on noussut kunniaan, on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan. Ei kuulla kurjan ääntä ja köyhää sorretaan. Ja lainkin rikkaat vääntää vääryyttä puoltamaan.

      Eikä ne osaa edes hävetä korkeasti koulutetut ja palkatut niin lakimiehet kuin hallinnon ihmiset. Mistä tällainen käyttövoima tulee ja miksi ei voi toimia rehellisesti ja avoimesti.

    • vainal.kaunt.taun

      Ytty, kattu, kottu, nettu....

    • myötäpuolelleohjeita

      Tänään hän pääsee ihan estradille ja muita ylemmäs katselemaan alamaisiaan jotka maksaa viulut mutta ei saa ottaa kantaa.
      Eturiviin tunkee kaikki kokoomslaiset vasallit ja raahen viisaan kumartelijat siihen oikealle parhaille paikoille jotta kaikki näkee ketä on päässyt paikalle todistamaan huijauksen jatkumoa.

      Koko kokuksen ajan jatkuu itseään korostavien epävarmojen ramppaus estradin edessä jotta kaikki varmasti näkee huippusijoittajien esiinmarssin.."me sen teimme,,uikuti uikuti .. "

      Takarivissä istuukin sitten joukot joilla on valtakirja mutta ei mitään älliä ei edes "siirin älliä"..oli muuten taas paalulla ylivieskan raveissa.. koko käsittelyssä olevista asioista mutta on ohjeistettu laittamaan äänestyslipuun aina hallituksen esityksiin kannatus jota varmistetaan useaan kertaan ennen ämpärien kierrättämistä tuoliriveillä.

      Voi siellä joku jäsenien puolella oleva yrittää saada puheenvuoron mutta jos ei sinniä riitä niin ne torpetoidaan lausumalla " tuota ei voi julkituoda täällä koska jäsenillä ei ole mitään oikeuksia " jonka lainoppineet vahvistaa nyökyttelemällä erityisen huolellisuuden velvoittamana ettei jäsenet saa mitään vääryyttä oikaistavaksi.
      Aamen vain puuttuu lopusta..

      • Uskomatonta.mutta.totta

        Osuuskunnan kokous oli ja meni. Taas oli kokous viety Raaheen, varmistettiin ettei varttuneenpi väki ja työssä kävijät voi sinne lähteä. Ylivieskaan kokousta ei näy saatavan mitenkään. Olisi liian hyvät kulkuyhteydet ja äänestäisivät mahdollisesti väärin hallinnon kannalta.

        Kokouksen kulku oli surullista katsottavaa. Hallinto näkyy käyttävän kaikkia keinoja että saavat jatkaa "sijoitusyhtiönä".

        Puheenjohtaja veti mutkia suoriksi; asioista äänestettiin nousemalla ylös. Onko edes laillista? Vahvasti tulee tunne, että laillisuus otetaan käyttöön silloin kun se hallinnolle sopii.

        Hallintoneuvostosta on nyt saatu karistettua pois ne, joille laillisuus ja oikeudenmukaisuus on ollut tärkeää. Uudet tilalle tulleet jäsenet ovat nimenomaan hallinnon ehdottamia. Voi hyvin arvata, että ruodussa on pysyttävä; mitään ei saa kysenalaistaa, eikä turhia kysellä.

        Leskien ja perikuntien epäoikeudenmukainen kohtelu tuli esille, mutta puheenjohtaja kuittasi senkin pelkkinä terveisinä hallinnolle eli asiaa ei päästetty äänestykseen. Paikalla kyllä taisi olla ennemmistönä piittaamattomat ja ahneet, joten äänestys tuskin olisi auttanut.

        Nivalan miehet; sinikkäät ja oikeudenmukaiset, yrittivät parhaansa, mutta PPO:ssa määräävät nyt ne, joille jäsenten oikea tahto ei merkitse mitään.


      • Kanikopina

        Vain Nivalan miehet ovat oikeassa, mutta kaikki kun naiset ja vieraspaikkakuntalaiset määräävät,niin jäsenten tahto ja oikeus ei toteudu. voivoi


    • Kiitos-ppo-hallinnolle

      Välitän sotaveteraanien ja leskien kiitokset osuuskunnan hallinnolle meille osoitetusta luottamuksesta viime osuuskuntakokouksessa.
      Ne maksamamme osuus-ja liittymismaksut ja muu omaisuus olisi tosin ollut paljon miellyttävämpi saada omaan käyttöön ennen viimeistä veteraanipäivää 27.4.2017 Lahdessa.
      Olette varmaan tyytyväisiä eri instanssien puitteissa, poliittisissa järjestöissä ja muissa jopa "salaisissa konklaaveissanne"

      Kun seuraavan kerran soi Veteraanin iltahuuto emme ole ehkä enään kuulemassa sitä, nauttikaa Te siitä ja sen taustoihin liittyvistä teoistanne.

      • Konikapina

        Älä yritä kirjoitella yhtään mitään "sotaveteraanien ja leskien puolesta". Sulla ei jumankekka ole siihen yhtään ainutta valtakirjaa. Puhu vain omasta puolestasi.


      • Oikeuden.puolesta
        Konikapina kirjoitti:

        Älä yritä kirjoitella yhtään mitään "sotaveteraanien ja leskien puolesta". Sulla ei jumankekka ole siihen yhtään ainutta valtakirjaa. Puhu vain omasta puolestasi.

        Niin, joillakin ihmisillä on vielä oikeudentunto kohdallaan. Paatuneet ja ahneet näyttävät yrittävän mitätöidä totuuden.


      • Valtakirjaralli
        Konikapina kirjoitti:

        Älä yritä kirjoitella yhtään mitään "sotaveteraanien ja leskien puolesta". Sulla ei jumankekka ole siihen yhtään ainutta valtakirjaa. Puhu vain omasta puolestasi.

        Valtakirjaralli on valtakirjaralli. Eikös niitä ollut siellä Raahessa haalittu melko paljon.
        Veteraanit ei sinne saaneet pääsyä kun eivät voineet osallistua tuohon valtakirjaralliin. Kenelle kiitos kuuluu.


      • konikapinaonmenossa

        Luotettavalta taholta (pankkitoimihenkilö) sain kuulla että valtakirjoja on kerätty edellisestä kokouksesta alkaen ja ilman osallistujan nimeä...jopa 3 vuoden mandaatille. Keruuta on tehneet niin toimitusjohtaja kuin sijoituspäällikkö ja useat varsinkin hallituspuolueiden edustajat. Näin on myös yrittäjät vahvistaneet joista osa on kieltäytynyt antamasta heille mandaattia.
        Ei siinä veteraanit, lesket eikä oikeutta puollustavat jäsenet voi millään taistella vääryyttä vastaan.

        Onneksi esim eduskunnassa on tutkivaa journalismia joka tuo totuutta esille ja joutuu ministerikin julkituomaan valehdelleensa.

        On vain ajan kysymys kun tämä osuuskunnan hallinnon ja sidosryhmien toimintaan pesiytynyt "muunnellun totuuden" esittäminen voidaan osoittaa vastaavasti törkeäksi harhaanjohtamiseksi ja tietojen vääristelyiksi. Jo julkistetut tilinpäätökset eri "omistusyhtiöiden" osalta tuo virheet esille.
        Kun aikansa puhuu lööperiä niin kohta ei osaa erottaa totuutta valheesta ja mikä on vielä raskauttavampaa niin alkaa uskoa siihen itsekkin.

        On siinä sitten iltaunilla ja esillä ollessa mietittävää..kuka kestää ja kuinka kauan ?


      • Konikapina
        Valtakirjaralli kirjoitti:

        Valtakirjaralli on valtakirjaralli. Eikös niitä ollut siellä Raahessa haalittu melko paljon.
        Veteraanit ei sinne saaneet pääsyä kun eivät voineet osallistua tuohon valtakirjaralliin. Kenelle kiitos kuuluu.

        En tiedä, mutta vastaavasti minä ilmoitan 10000 syntymättömän lapsen puolesta, että he kannattavat ppon tilinpäätöstä


      • kusiaispesänistujat

        ..sulla ei ole edes tuota vertaa niihin aineksia.. jaa sinä lasten hiihtokilpailuihin ja pilkkijöille lahjoituksia kun ei muuhun ole..


    • odottavainen

      Voisin todeta, että kun paisetta puristellaan, niin sieltä ennen pitkää mätä purskahtaa.........

    • selvin-päin

      Kontuurissa on kuulema joku ilkikurinen pistänyt ratiosta kuulumaan koko ajan saman kappaleen. Mitähän tuo tarkoittaa.
      Kappale löytyy tosta osoitteesta.
      https://www.youtube.com/watch?v=q18IBaUBrmM
      Ajankohtaista mutta aina yhtä kivaa

    • kylläsevieläselviää

      Tiedoksi kotikiusatuille : Kusiaispesässä istumisen mestaruuskisat on pidetty. Voittajaksi selviytyi Oikeuden puollustajat joukkueen edustaja. Kotikiusattujen osallistuja diskattiin sääntörikkomuksien takia, oli käyttänyt vääriä aineita eikä istunnon kestokaan ollut ilmoitetun ajan pituinen vaan oli välillä nostettu peffaa jotta joukkuetoveri oli päässyt voitelemaan kisapaikkaa kielletyillä aineilla. Tarkempi laboratoriotutkimus tuo vielä myöhemmin paikallislehdessä julki oliko kysymyksessä ollut auton laakereihin käytettyä väritöntä vaseliinia vai jopa jonkun määräämää reseptillä saatavaa linjamenttiä. RS on jo laittanut tutkivan journalistin asialle selvittämään asiaa ja onko muitakin sääntöjä rikottu. Osallistujilla ei ole mitään oikeutta saada tai antaa kannanottoja asiaan vaan on tyydyttävä välimiesten antamaan tuomioon joka julistettaneen salaiseksi.

      Pahimmassa tapauksessa MAVI epää rästissä olevat tukimaksut kun osoittautuu että lööperiä avauksessa puhunut tukiensaaja on huijannut sekä mulli- että maitomäärissä anomuksien yhteydessä.

      • Muumuumuuu

      • pyövelit

        Kisa jatkuu ja kovenee, nyt ei enää istuta viiksien päällä vaan aidosti nahalla.


    • uusiahaastajialöytyi

      Nyt oli ylivieskassa rahastonhoitaja ja tussu murheissaan. Oli etelä-suomessa löytynyt joukkoihin yksi orpo joka haluaa pelaamaan porukoihin tuppia. On sitä pirkko ja martta ihmeissään kun alkavat sitä hoitamaan kun kukaan noista ei osaa edes ramia saatikka noloa..no on ne aika nolostuneita kun kylillä liikkuvat. Olivat jopa kysyneet neuvoa raviratalta oulusta ja siellä oli sanottu, ei muuta kuin ryhtiä tytöt kyllä se antaa laukan alas. Mutta kun meni pitkäksi ja hylkyyn, ei siihen löytänyt edes simonii eikä vempeleen pyörittäjä arovaate lääkettä.
      On vissiin ainoa lääke se vaseliini, väritön, joustava ja luistava, elisalaisten suosikki joka tilaisuuteen ? Ihmetellä vain täytyy mihin sitä joka pippaloissa tarvitaan ic-alalla ? No laboratorion analyysi sen selvittää ja sitä ei voi moittia.

    • osuuksienoikeinhoito

      Milloin hallinto ottaa käsittelyyn ja oikaisee väärinhoidetut perikuntien ja leskien osuuksien muuntelut. Kun olisi pitänyt siirroissa saada 3 osuutta niin "toimistovallan ohjeistamana" ja toimesta annettiin vain yksi osuus ja ne kaksi muuta maksettiin 120 € arvoisina pois. Useat tahot menetti heti v.2013 osalta 1 000 €, seuraavana vuonna 200 € ja nyt odotettavissa olevana lupauksena 140 € sekä lisäksi oikeuden 3 720 € pääoma omistukseensa. Nuokin rahat olisi monelle ns. alkuperäiselle osuuskuntalaiselle suurimerkityksellinen asia.

      Ainoa ja vain yksi syy kuulemma estää asian korjaamisen ja se on lausuma toimitusjohtalta "itse asiasta kuultuna" julkituotuna :..väärin on tehty mutta kun sen oikaiseminen on SUURI työ... mitähän varten siellä ollaan ja kehutaan että jäsenrekisterit on ajan tasalla.. nimet saisi parilla eräajolla esille kenelle pitää asiat oikaista ? Hallinto haloo..tarvitaan hieman jämäkkyyttä ja oikeamielisyyttä, ei ole kysymys Teidän "pussista pois pelistä" vaan rehellisyydestä.

    • Uikutiuikutiuikuti

      Kannattiko ostaa ylihintaan perikuntien osuuksia pikavoittojen toivossa? Ahneella on paskanen loppu ja vapaamatkustajia ei tarvita osuuskunnassa sanovat Nivalan viisaat.

      • Aatu-isä

        Eikös teillä ole nyt hallintoneuvostossa oikein omasta takaa henkilö joka hamusi osuuksia ja koiti tehdä puulaakista osakeyhtiön. Silloin taisi vielä sada jäsenetkin tehdä jäsenaloitteita. Nythän ei saa enää tehdä edes jäsenaloitteita ja välimieoikeuden päätöshän kieltää hastamasta oikeuteenkin. Päätöksen sivulla 12 asia esitetään yksiselitteisesti. Onko osuuskunta enää jäseninstän osuuskunta, ei todellakaan. Liniakkolasti penskoja haalattii pohjoisesta käyttämään vuoden aikana kutjattuja valtakirjoja. On siinä meillä varsinainen johtajisto.


    • rengastajat

      Muuttolintuja tulee laumoittain, missä on uikuttaja. Rengastajat odottavat saalistaan

    • saanähdämitenkäy

      Oli pankkitoimihenkilöt keskenään tuoneet julki huolensa osuuskunnan sijoituksista. Olivat saaneet luotettavalta taholta kuulla että kohta ei tuotot riitä edes käsittelykuluihin. Hallitus oli kuitenkin vakuutellut että asiaan on jo puututtu ja käyty ihan läänin pääkaupungissa läksyttämässä analyytikkoja joita uskottiin aikaisemmin hyvästä sijoituskohteesta. No niinhän siinä käy kuten joka keittiössä, että mitä useampi kokki sen huonompi soppa. Olihan sopan hämmennyksellä sitten ollutkin jälkiseurauksena että "uikuttajat" sai kunnon chiliannoksen kitaansa josta ei tahdo päästä eroon vaikka kuinka vettä latkisi. Samallahan oli mennyt myös nämä puoluepoliittiset suhteet ristiin ja niiden vaikutus näkynee koko alueella "kaikki yhteen" äänestäjien käyttäytymisessä. Totuushan on että siellä on koko ajan ollut pelaajat potkimassa palloa mamujen kanssa väärään maaliin ja jopa fifa on ryhtynyt toimiin vääryyksien kitkemiseksi joukkuepeleista. Saa nähdä ehtiikö vaikutukset näkyä ennen asetettua määräaikaa..ei taida "kultaiset siivet" ottaa tuulta purjeisiin, on kentällä sellainen kutina.. mielenkiintoista joka toinen maailmaan syntyvä lapsi on kiinalainen..käytiinhän mekin siellä ?

    • juritika

      Jäsenaloitteita ei saa tehdä osuuskuntakokoukselle hallituksen mielestä, on oikein lainoppineet tutkineet, että niitä ei tarvitse ottaa käsittelyyn.
      Alla laki johon hallituksen lainopilliset neuvonantajat nojautuvat.

      HALLINTO JA TILINPÄÄTÖS
      5 luku
      Osuuskunnan kokous ja edustajisto
      Yleiset säännökset
      1 §
      Jäsenten päätöksenteko
      6 §
      Oikeus saada asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi
      Jäsenellä on oikeus saada osuuskunnan kokoukselle tämän lain nojalla kuuluva asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

      Nyt ei omistajat ymmärrä missä tuossa kielletään tai anetaan oikeus evätä aloitteiden teko kokoukselle. Voisiko Kati Peltomaa tai PPO:n lakimies Kimmo Penttilä valaista asiaa.

      • kammi.on.kiti

        Eipä taida Kimmo näillä palstoilla pistelehtiä... Katille olette vittuilleet niin paljon, ettei huvittane kommentoida.


      • oiskoaikaoikaistanäitä

        ..kuka kimmo ja kati ? kerro lisää "pistelehtimisestä" mitä se tarkoittaa.
        Tarkoitatko edellisessä kommentoinnissa mainittuja vai onko vielä muita joilta pyydetään valaisua ?.. koska sitä tosiaan tarvittais kun on itselläkin jotenkin sellainen tunne ettei kaikki ole kuten sanotaan ja esitetään sekä lisäksi noissa "moitteissahan" voi olla osa tottakin.. vanha sanonta on "ettei savua ilman tulta".
        Siis miten voidaan esim tuo jäsenien aloiteoikeus evätä. Lakitekstissähän lukee selvästi että "jäsenellä on oikeus.. " miten tai kuka voi sen poistaa ? kuten on tapahtunut.
        Lisäksi tuolla jossain mainitaan leskien ja perikuntien osuuskäsittelyssä tapahtuneet virheet ja niitä ei ole suostuttu oikaisemaan ? Miksi, kuka ei ?

        Kyllä kait hallinnon pitäisi olla sen verran valistunut että hoitaa asiat kuntoon.
        Nyt jää kuva että onkin ns. oma lehmä ojassa ! Onko näin ? Sehän selviää jatkossa jäsenrekistereistä joita saa toimistolla tutkiskella..pitänee vain odottaa kesäkuun loppuun kunnes hallitus saa hyväksyttyä uudet ostot.


    • Ojalan-laskuoppi

      Jäsenaloitteita ei kuitenkaan otettu kokouksen käsiteltäväksi. Miksi? Tuo laki on selkosuomea, missä siinä on jäsenaloitteiden epäämisoikeus. Vittuilua ja jäsenistön halveksuntaa on se, kun ei anneta jäsenistölle lainmukaisia oikeuksia. Vielä mainostetaan, että juristit on näin päättäneet. Kokouksen puheenjohtajan asema on hyvin kyseenalainen, varsinkin kun katsoo hänen siviili "virkaansa". Vääryyttä saa tehdä kunhan vain juristit niin päättävät mutta vain toinen osapuoli. Jäsenaloitteet ei kuulema olleet osuuskunnan ja jäsenistön edun mukaisia. Kokoushan on turha jos kerran juristit päättävät omistajien edunmukaisuudesta. Missä tuossa laissa on omistajien edunmukaisuus lausuttu.

    • itse-oppinut

      Montako osuutta on laarissa osuuskunnalla vai mikä lie Arvo investi. Alkaako lopuksi pakkolunastus kun kauppa ei näytä käyvän. Eikös lainoppineet neuvonantajat voi näinkin päättää. Eihän sitä missään ole kielletty. Missä laissa on kielletty tekemästä laittomia päätöksia, ei missään ja omistajat eivät saa enakkopäätöksen mukaan edes puheoikeutta laittomuuksien tekijöiden päätöksiin. Onko sitten jossain lainpykälässä vaadittu toimimaan oikein, aivan oikein, ei ole.

    • viisaitamietelmiähuom

      Minusta Osuuskunta PPO:n kokouksessa lausui Tapio Pihlajamaa hyvin niin hallinnolle ja toimitusjohtajalle sopivan ohjeen :
      Asioiden paljous usein näköalat peittää,
      anna silloin rohkeus syrjään kaikki turha heittää.
      Anna nähdä olennainen,siitä olla riippuvainen.

    • hölmöläisetrulasikerran

      Mitähän se vastailee tj kun nyt raahekin jo suunnittelee vihantiin kuitua kuten on alueella viriämässä melkein joka kunnassa. Ohjaako kyselyt korpi-tassille tai uutelalle..nehän sitä alueen kehitystä oli myyneet etelään. Piti hintojen laskea, työpaikkojen alalla lisääntyä ja palvelujen parantua. Yksikään mainituista ei ole totetunut vaan kaikki on just päinvastoin. On siinä nykyjohdon-hallinnon ja muiden edustajien, jotka oli päätöksissä mukana, polleva kävellä kylillä ja esitellä saavutuksiaan..se olin minä kun..tuokin on minun..olinpa tuossakin esittämässä.. ja selän takana nauru vain voimistuu. Samaa kuulee nykytoimijoidenkin osalta, ovat suututtaneet aika monta yrittäjää ja jäsentä hölmöläisten tapaisilla päätöksillään ja esityksillään.

    • takuumie

      Uusi kuituverkko kaatuu takuumiesten maksettavaksi siis kuntien

      • ynä-muuta

        Sekö on teidän seuraava tavoite kammeta nurin nykyaika. Onhan se hyvä kun vierekkäin kulkee oikein parittain kaapeleita, kun nämä paapeli tornin rakentajat teippasivat lankojen päät, ja nyt vielä puhkuvat intoa kaataa muidenkin työt. On siinä katkeruus huipussaan. Yrittäjäystävälistäkö, ei todellakaan 11% korolla ja kupari langalla. Onhan se saatavilla mokkula jolla kuulema joskus saa jotain tehtyä mutta tuurissan on.


      • takuumie

        Halusit varmaan tahallaan käsittää väärin ,kuidun tarpeessa on vain pieni osa asukkaista olisihan se hienoa saada takuumies. Ei kaikessa haluamisessa voi pyytää aina yhteiskuntaa apuun.


      • äly-älä-jätä

        PPO:oli kyllä hyvä takuumies Datamen kompuroinnissa, taattiin 35000000€ ja sinnehän ne meni kankkulan kaivoon. Joku toliake oli vielä kehunut kauppaa hyväksi. Niin, ja mistä sinä tiedät kenenkin tarpeet, tai luulettehan te tietävänne vaikka olette kuitenkin tiettenne tietämättömiä. Miten olisi se jäsenäänestys niin asia selviäisi mutta tehän tiedätte, että sitä ei kannata järjestää kun silloin se teidän himmeli kaatuisi Takuuta ei olut PPO:n rahoille kun muutamassa vuodessa on hävitetty 100000000€ ja silti vakuutetaan bisneksien pyörivän erinomaisesti. Missä se erinomaisuus on kun eurolla saa alle 50centtiä. Ei ole tase tuplaantunut mutta puolittunut on. Ei saatu 500€ jättikorkoa saatiin vain 70€ joka sekin syödään taseesta ja siitäkin viedään vero. Eikös verottajan pitänyt pitää näppinsä erossa noista koroista, miten tässäkin kävi näin.


    • Viva_las_Panama

      Pauli K-T:han on tämän vahingon päävastuullinen, mutta yksinhän hän ei tätä olisi pystynyt tekemään ilman hyödyllisiä idiootteja, jotka eivät tietoliikennealasta mitään tiedä, mutta uskoivat satu-setä Paulin kaikki sadut, jotka Pauli kirkkain silmin heille kertoi. Jostakin syystä Pauli sai hyvän otteen näistä hyödyllisistä idiooteista. Näin jopa eläkeläiset ja puolikuolleet lähtivät keräämään Paulille mandaattia hävittämään alueelta rahat, työpaikat, osaamisen ja sijoittaa rahat epämääräisiin kohteisiin, sitävastoin, että tietoliikennepalvelut olisivat edelleenkin tukeneet kaikkea alueen kehitystä.

      • rii.murare

        Onko tuo pauli niitä vappaita muurareita?


      • vaintaivasyksintietää

        ..olikohan ollut porissa kun keskustassa kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnit huonon ilmanlaadun takia, ?


    • en-katso-naamion-taa

      Sanovat olevan rii- muurarin, mutta ei kuitenkaan kaliffina kaliffin paikalla.

      • Ko_niin_vain_kävi

        Vappaalla jalalla oleva rapparihan se. Pauli osallistui Porin kevätkokoukseen ja lupasi hoitaa kyökin. No temppelin esirippuhan siinä halkesi kahtia ja käry kävi.


    • KetäKetä

      KETÄ TÄMÄ KATI PELTOMAA ON.

      • eräveikot

        Askotti on näemä saanut muutakin kuin nimityslautakunnan valtakirjan. Riitelemällä sekin tuli joten linjasta ei poikettu. Uikuttajalla on uusi luukki, no siitä vaan nimityslautakunnan jäsen. Jäsenhän ehdotti jo jotakin johonkin, kunhan saa sen ensiksi itselleen selville.


    • uikuti-uikuti

      Mutta missä on Uikuttaja Askotti. Onko iskenyt kevät lentsu ja vai joko yllätti äänenmurros. Ei kait vain lapaset ole hukassa.

      • Minun_hynät

        Askotti on kuulemma latauksessa, oli viikset menneet oikosulkuun josta seurauksena oli mielen vajausta.


    • KetäKetäKetä

      Ketä Askotti ja Ketä Kati siis KETÄ

    • ei-naisten-koko

      Askotti on saanut vaikutteita piirikokouiksessa. Käyrät menee sielläkin alaspäin. Askotti on ottanut oivan parivaljakon. Ei muuta kuin "niitä" hommia jatkamaan.

    • korjausliiketarvitaan

      Vielä olisi aikaa korjata virheitä, mm. leskien ja perikuntien osuuksien siirroissa tapahuneet virheet. Peltomaa on itse julkisesti hallintoneuvoston kokouksessa (tallenne) sanonut että asia tiedetään mutta sen korjaamiseksi pitäisi tehdä töitä ? Jos kerran jäsenrekisterit on ajantasalla niin sehän on yksi eräajo jolla virheelliset tiedot ja siirrot saadaan korjattua.
      No tosin useampikin hallintoihminen on sanonut että "Mehän muut jäsenet saadaan näin väärin ollen enempi jaettavaa".. aika kiero kannanotto jäsenien valitsemilta edustajilta.

    • uikutiuikutiuikut

      Katselin tänään Kalajaskan juttua Lehdon Oulaisten rakennusprojektista, jossa todettiin työpaikkoja tehtaaseen tulevan 80 kpl ja ne ovat pääasiassa siirtoja kolmelta vanhalta tehtaalta.
      Osuuskuntakokouksessa Peltomaa kertoi tehdyn ko 5 miljoonan sijoituksen tuovan 40 UUTTA työpaikkaa. Tämä satu oli siis jatkoa Peltomaan surullisenkuuluisille totuuden vierestä puhumisille.
      Eikö olisi jo johtopäätösten aika. Uudet haasteet odottavat. Työpaikka, jossa totuudenpuhuminen ei ole niin tärkeää. Mistä se hänelle löytyisi?

      • taasuikutusalkoi

        ..uusia työpaikkoja tulee 25..eli taas askotti isottelee...tyylinsä mukaisesti..

        Minä luulin että se on adoptoimassa sitä orpoa lappeenrannassa..mutta taitaakin tuon toisen isottelijan hameen helmoissa pyöriä..ihmisty jo..


    • juutas.käkriäin

      Puolitoista vuotta ootte jo laskeneet, meneekö vielä kauan? Ajattelin panna paperit vetämään katin paikalle.

      • hawrg

        Pohjaltahan on hyvä aloittaa.


      • juutas.käkriäin
        hawrg kirjoitti:

        Pohjaltahan on hyvä aloittaa.

        Ja tähän olis hyvä kaikkien lopettaa...


      • asiatkuntoonjasitten

        ..joko ne leskien ja perikuntien osuusasioiden oikaisut on otettu käsittelyyn ?

        Sitten the end..


    • lapsikuoronnuotit

      Nyt alkaa varmaan taas "uikutus" kun ovat saaneet adoption hoidettua ja orpa löytänyt uuden kodin. Ei päässyt viisaat leuhkimaan että saivat "lepomäkeä" jota olivat yrittäneet houkutella joron jälille..viinitarjoilulla kuten tv:stä nähtiin.
      No kun leskien ja perikuntien osuuksien virheelliset siirrot saisivat edes oikaistua niin oishan se iha hyvää hallitustyöskentelyä mutta epäilenpä uskalletaanko virhettä julkituoda ja ottaa käsittelyyn

    • näinsevainmeneepieleen

      Näin arovaate ja muut junailtiin ulos osuuskunnan johdosta.
      Ppo:n uusi toimitusjohtaja kuunteli lavalla, kun väistymään joutunut ehdokas arovaate hyvästeli tietämättään joukkonsa jonka johtoon hänet oli kaavailtu.

      Politiikkana ppo:n toimitusjohtajavaihdos oli pitkän prosessin tulos, joka alkoi itää jo vuosia sitten, kirjoittaa maakansa ja lehti jatkaa.
      PPO siirtyi takin käännöstä huolimatta narsistiseen aikaan. Arovaate ja muut järkevätkin alan idealistit sai mennä.

      Osuuskuntavaihtoi keulakuvakseen taviksen ja entisen tj:n oloisen orvolta vaikuttavan henkilön. Miksi ?

      Hänen persoona ja kolme pointtia – prosenttilasku, sortsit ja tikkataulu – olivat näkyvimmät syyt arovaatteen tappioon. Entinen tj oli löytänyt sielunkumppanin

      Hänen joutsenlaulu kokoomusjohtoisessa osuuskunnassa oli pitkä sarja tapahtumia, jonka siemenet kylvettiin jo jokivedenpuhdistusexpertin ja raahen viisaan puheenjohtaja aikana.

      Osuuskunta ei ole vuosikausiin ollut yhtenäinen joukkue. Vaikka tussun hallituspolitiikka on ollut omissa ja askotin puheissa fantastista, harvoin osuuskuntalaiset ovat oikeasti olleet tyytyväisiä heidän saavutuksiin.

      Hallituksen oikea laita lähti laukalle tussun aikana – silloinen hallitus kun teki huonoja kompromisseja, vasemmistolaista politiikkaa ja askotti oli puheissa liki kommunisti.Perustettiin ja hankittiin vaikka minkälaista narikkaa sen sijaan että oltaisiin keskitytty ydinosaamiseen ja sen kehittämiseen. Lapset sai mennä likaisen pesuveden mukana kuten olemme nähneet ja voineet todeta.

      PPO myös uuvahti raahen viisaanja parin hihhulin hallituskaudella, mutta mölyt pysyivät mahassa, koska jäsenistö marssi voittoihin vuodesta toiseen käyttämällä omia palveluja jota varten osuuskunta oli perustettu.

      Nyt jälellä ei ole kuin savuavat rauniot joiden ympärillä korpit pörrää jos minkäkin laista toimijaa ja ahneita rahanakalastelijoita joita sitten hallinto ruokkii omien egojensa pönkittämiseksi omistajista ja heidän mielipiteistään huolimatta. Raatokärpäset senkuin lisääntyy ..luetaan niistä lehdistä..

    • tussunnussukkakat-lle

      Juhannusviikolla on tarkoitus vielä hallinnon kokoontua jotta ehditään rekisteröidä kaupankäynnin kohteena olevat osuudet..jottei viranomaisten tarvi asiaan puuttua josko joku ulosotossa olleiden ostaja ei olisikaan kamu. Askotti on tj:n kanssa sopinut että isossa-velissä evästetään oikein kunnolla ja kutsutaan tussu ja raahen viisas suutarille vieraaksi..on sitä niin paljon jouduttu tekemään myyräntyötä samalla kun kun on orpoja adoptoitu..ja silti on vartoitava kirstu tyhjä ja tyhjäksi jää kun kentällä kuulee mitä on tullut politiikassa tehtyä ja nokka pystyssä kuljettua. Kenttä tulee antamaan veturimiehen porukoille törkeän paljon ääniä. Niistä ei riitä samlingspartietille kuin mahatava vähän verran.
      Tussu nuokkuu ja sen lakeijan hikoilee tupeittensa alla..miten tässä näin kävi.
      Miettikääpä sitä.

    • näinsevainmeneesiltikin

      Osuustalouksien tarkastusviraston raportti PPO:n myynti- ja sijoitussotkuista on julkistettu.
      Raportissa kritisoidaan jäsenien edustajana omistajaohjauksesta vastanneen hallinnon toimintaa. Sen mukaan hallitusneuvosto ei puuttunut toimitusjohtajan ja hallituksen toimintaan riittävästi vaan antoi niiden toimia epäasiallisesti ja ilman jäsenkunnan antamaa valtuutusta em. asioissa ja sallii sen vielä todennettavissa ollen jatkossakin.

      Tarkastusviraston mukaan toimitusjohtaja ja hallitus heikensi osuuskunnan hallintoneuvoston harkintavaltaa kieltäessään päätöksiä tehtäessä niiden syvällisemmän analysoinnin ja niiden kokonaisvaikutuksien arvioinnin laaja-alaisesti toiminnassa ja toiminta-alueella. Lisäksi voidaan todeta että menettely oli tarkoitushakuista ja jäsenien kannalta taloudellisia menetyksiä aiheuttavaa.

      Lisäksi hallinto alkuvaiheessa esti kanteiden nostamisen virheellisistä päätöksistä ja on myöhemmin kaikin keinoin pyrkinyt eliminoimaan julkituotujen vääryyksien ja osuuskuntalain sekä osuuskunnan sääntöjen kannalta huomiotta jätettyjä velvotteita mm. aloitteiden käsittelyssä ja estänyt kokoustilanteissa jäsenillä olevia oikeuksia. Näitä varten on ollut palkattuna eritasoisia asianajajia joiden vaikutteilla ja menettelytavoilla on saatu ohjattua toiminta väärille raiteille sekä käyttäen jäseniä vastaan jäsenkunnan omaisuuteen liittyvää rahoitusmahdollisuutta.

      Jäsenkunta ja sen oikeudet on merkittävällä tavalla saatettu vähämerkitykselliseen asemaan myös eri medioita hyväksikäyttäen.

      Hallinto pyrkii kiistämään raportin esilletuomat väärät menettelyt.

      • jäsenppossa

        Olipa hupainen juttu, mutta se ei muuta sitä, että osuukunnassamme on valehtelija toimitusjohtajana. Miksi valehtelija saa jatkaa? No tietysti koska hänellä on hallituksen tuki. Minkälainen hallitus meillä on?


      • Ojalan-laskuoppi

        Vakka on kantensa valinnut, elikkä hallitus on samanlainen kuin on täti johdossakin. Entäs hallintoneuvosto, lammasnahkaisia aisankanattajia joka sorkka.


      • Valheet_paljastuu
        jäsenppossa kirjoitti:

        Olipa hupainen juttu, mutta se ei muuta sitä, että osuukunnassamme on valehtelija toimitusjohtajana. Miksi valehtelija saa jatkaa? No tietysti koska hänellä on hallituksen tuki. Minkälainen hallitus meillä on?

        Tuo ei ollut kyllä yhtään hupainen juttu. Jokaisen rivin välissä tirskui veri. Tässä kristallisoitui se, miten vähällä järjellä tehtyjä päätöksiä tarkoitushakuisesti yritettiin pelastaa julkisuudelta, samalla piilottaen oma nahka ja samalla viedä huomio pois syyllisistä eli Paulista ja häneen uskovista.


    • Mistä.löytyy

      Tuota noin, mikä on Osuustalouksien tarkastusvirasto?

      • eurot-lompsaan

        Herra Jumala, kaikkiko teille pitää opettaa ja neuvoa. Eikö hallinnon tiedot olekkan ylitsevuotavaiset, menkää ehtolaiskursseille. Kesä on aikkaa opiskella ja syksyllä taasen palata "rahanjakoon" Eikös tätä menoa tätistä tule kohta rakennusneuvos, pelle sellainen.


    • uikutiUikutiUikuti

      Voi saatana tuota uikutusta nakakkaa se ahistava pipo jo tunkioon.Eihän tuolla uikutuksella mee ku hermot.kohta sama ko tuolla etelämmässä.

      • luuta-mummu

        Askotti sai näemmä itku-potku raivarin. Älä itke kyllä ne lapaset löytyy ja ainahan voi turvautua teidän työterveyshuoltoon. Simoniikin on varmasti käytettävisänne 220€/h hintaan. Laskunhan maksaa maakunta ja rapatessahan roiskuu. Miten lie tulet toimeen niiden L:ien kanssa kun nivalan viisaille niitä kovin kitkerästi haukuit. Näyttäisi kuitenkin kieli olevan nyt pitkällä niiden ahterissa.


    • Apua.koulusta

      Eurot lompsaan, voisit yrittää kesällä käydä sen apukoulun loppuun, ehkä oppisit oikeinkirjoitustakin hiukkasen.

      • Aatun-koulu

        Koulut on käyty. Miten sinulla meni se oppikoulu, kerrotko meille. Mistä se koulu kiikasti, kävitkö loppuun. Sukurasite on melkoinen kun rahasta ja varsinkin toisten rahoista puhutaan. Veljet antoivat anteeksi mutta häpeä jäi.


      • eurot-lompsaan

        Eikö apua.koulusta kiinosta kuin oikoluku. Kiinostavampaa on se mihin katosi ne 100000000€. Matikantunnille olisi siis kysyntää. Koulussa pistettiin ennen nurkkaan kun valehteli, pinnasi tai piti käsiä toisten taskuissa. Olihan tapauksia, että määrätyistä suvuista olevat taaperot kyllä armahdettiin vaikka mitä tekivät. Vanhempana kyllä kiinni jäivät kun koijasivat esim. hometalokaupoissa ja lasku tuli.


      • Iso-mummu

        Pojasta polvi paranee konuudessakin. Kun isä vei veljien kassan niin armahdetiin mutta uusi sukupolvi panee vielä paremaksi ja vie lesken leivän ja orvon osan.


      • hiljaavirtaadonjoki

        ..onko ylivieskassakin tuollaisia..tiedossa on että alajuoksulla sitä on esiintynyt aikoinaan ? Onko se niin että mitä isot edellä sitä pienet perässä kun luulevat sen olevan ihan jci juttua..


    • esityshallinnolle

      Hyvää Juhannusta osuuskunta PPO:n hallinnolle toivottaa jäsenkunta.
      Toivotuksella toivotaan hyviä päätöksiä jäsenkunnan eduksi ja niin että he saavat heille kuuluvan osansa omaisuudesta joka on heiltä 100 v aikana kerätty pieninä puroina..kulut katetaan-voittoa ei tavoitella periaatteella.
      Ei mitään markkinahintaa vaan oikea taseeseen pohjautuva summa jossa on rakennusrahastot ja muut realisoitavat erät täysimääräisinä mukana.
      Lopuksi pidetään osuusmaksuosuuksilla komeat juhlat osuuskunta PPO:n ent. Pohjanmaan Puhelinosuuskunta muistoksi Ylivieskan uudella jäähallilla arkilauantaina jonne kaikki jäsenet ja asiasta kiinnostuneet on tervetulleita.

    • milloinrykästäänkanne

      Tuollaisilla esityksillä on todella jäsenkunnan laajan enemmistön kannatus. Joku muutama "nautiskelija" hallinnossa ja sen mielistelijöissä voi olla toista mieltä mutta mitä sitten. Joukkovoimaa kehiin.

    • kasimirwahlroosorpo

      Hallinto oli kokoontunut..yllätys yllätys ei suinkaan raahen liikuntahallille vaan ihan ravinteliin. Siellä oli jälleen kehuttu miten hyvin on sijoitukset tuottaneet ja kuinka hyvin mussukka on asioita hoitanut..jopa kallipalkkainen ( ei sitä tosin ollut mainittu mutta kulmia oli kurtisteltu) poikanen oli saanut yhden "ruusun" asiakkaaksi suurilla visioilla esiteltynä..kauankohan yksi kukka kukkii, ikkunalla olevista tahtoo aika äkkiä pudota nuppu pois..saa nähdä miten näissä asiantuntijoiden ilman kanankakkaa kasvatetuissa tulevat pysymään, on se menneisyys tahtonut tuoda pelkät varret kastelijansa käsiin..
      No liirumlaarumitko oli läpikäyty niin keskusteltiin hienostuneesti ja fiinisti rexitistä ja miten se voi mahdollisesti jopa vaikuttaa hieman glopaaleilla markkinoilla oleviin jäsenien rahoihin, huolta ei kannettu tulevasta osingonjaosta..eikun osuusmaksun korosta tai kyllä se oikeastaan onkin pääoman palautusta koska pitää taseesta ottaa jälleen siivu jotta jaettavaa olisi, kun ei masto-sisu-pokat-alumiinit eikä mökkeiröiset tuota mitään vaan niihin joudutaan pukkaamaan jatkuvasti limittiä etteivät hyydy heti alkuvaiheessa. Se lempo keskokin kinuaa vuokraansa vapaakuukausia jotta nähtäisiin miten uusissa tiloissa alkaa kauppa käymään. Ovat huomanneet että s-ketju rulaa jo niin vahvasti että jopa osuustoiminnallinen pankkikin on lirissä kun asiakasvuotoa tapahtuu koko ajan parempien etujen ja asiakaspalvelun takia.
      Meillä osuuskunnassa asiakas on kuningas mutta jäsenistä ei niin väliä sanoo isot viskaalit.

      Maanantaina oli paluu arkeen ja torstaina 30.6.2016 pitäisi julkituoda milloin jäsenille pystytään maksamaan luvattu ja päätetty pääomanpalautus vuodelta 2015..lempo kun ei oikein ole kassaan kertynyt limittiä markkinoilta eikä omista sijoituksista, entinen oulun puhelinkin rahasto on jo kupattu tyhjäksi ..voi joudutaankohan ottamaan lainaa..ehkä sen voisi ottaakkin valuuttalainana niin siitä ei tavalliset maatiaiset ymmärtäisikään mitään..

    • anviaesimerkkiPPO

      Tässäpä mielenkiintoista pohdintaa ihan professori tasolla !
      Miten se PPO:n asia menikään..kuullostaa niin tutulta..mutta siinäkään ei professorit osanneet edes lukea saatikka ymmärtää osuuskunta lakia..

      Mitä sanoo Raahen Viisas ?..entäs sijoittajamestarit vieskassa ?

      Professori: "Anvian hallitus toimii todella omituisesti"

      Anvia järjestää huomenna keskiviikkona yhtiökokouksen, jossa yrityksen kohtalon odotetaan ratkeavan. Siellä piti alun perin äänestää vain Elisan ostotarjouksen hyväksymisestä.

      Nyt on epäselvää, käsitelläänkö muiden operaattoreiden tekemiä ostotarjouksia millään tasolla.

      Kummallisen tapauksesta tekee, että Anvian hallitus on julkisuudessa torjunut muut, Elisan tarjousta korkeammat tarjoukset vedoten Elisan kanssa solmittuun sopimukseen.

      Rothovius arvostelee tätä tiukasti.

      – Anvian hallitus toimii todella omituisesti. Niillä ei ole oikeutta tehdä sopimuksia, jotka sitovat yhtiökokousta. Yhtiökokous on hallituksen yläpuolella. Jos ne ovat sellaisen menneet tekemään, ne ovat toimineet väärin.

      Pelkästään Elisan ostotarjouksen hyväksyminen ei ole itsestäänselvää. Kaupan läpimeno vaatii taakseen kaksi kolmasosaa omistajista. Anvian pienosakkaat ovat keränneet valtakirjoja niiltä, jotka eivät pääse kokoukseen paikalle.

      Rothoviuksen mukaan Elisan tarjous pitäisi torjua, sillä se ei ole osakkaiden edun mukainen.

      – Kyllä Anvian hallitus olisi voinut ottaa kokoukseen mukaan muiden tarjousten käsittelyn. Tai sitten olisi voinut lykätä yhtiökokousta.

      Myös kilpailevia tarjouksia jättäneet operaattorit ovat vaatineet, että kaikki tarjoukset käsiteltäisiin tasavertaisina yhtiökokouksessa.

    • tämäkin_vielä

      Kati valitsi talouspäällikökseen Arttu Kauton, joka ilmoittaa koulutuksekseen Linkeldn-sivulla kauppatieteen maisteri!
      VALEHTELIJA on valinnut tiimiinsä VALEHTELIJAN.
      PPO:n sivuilla on koulutus oikein: tradenomi, mutta ei sitä sieltä kukaan katsele. Linkeldn-sivusto kertoo henkilön CV:n kiinnostuneille.
      Mitä kaikkea vielä näemmekään......

      • mitähännäemmevielä

        ..sen kauanko heppu kestää korkokengän kopinaa jos on tuollaiset meriitit.. vai onko toimitusjohtaja jättänyt oman uppoavan laivan tai menikö siellä tosessa sukset ristiin ?


    • Katson-naamionkni-taa

      Tarkoitat varmaankin niiden pinkkien kokokenkien kapsetta. Onkuin rautaporttien takana mutta ilmaiseksi jakoperä.

    • uikutiuikutiuiku

      Kylläpä siinä nyt kaivellaan. Arttu on pätevä työhönsä. Kateelliset olkoot hiljaa ja uikuttakoot koloissaan

      • uikuttiaskottitailyyli

        ..mistä tiedät, onko sisäpiiriasioita vai vielä lähempänä..polvihousuja tai helmoja. Perustele pätevyys. Näyttöjä.. Miksi lähtee hyvistä firmoista, onko vain osa-aikainen ( tuo homma ei muuta ajankäyttöä tarvi kuin aamulla kone auki, sivuprintit ja thats it).. vai voiko olla jotenkin pankkitoimihenkilöiden yhteenliittymä tulossa kun niitä kertyy joka konklaaviin osuuskuntaa tyhjentämään ? Kompetenssiä vai klobalisaatiota ?


    • 3osuutta

      Privanetin ostotarjoukset ne putoaa ppo osuuksista, nyt näyttää ppo:n itsetarjoama hinta laskeneen 600€->560€. Toki vaikuttaa se kun 30.6 oli päivä jona katsotaan kelle osuuskoron maksut 70€/osuus ohjautuu 10.8.

    • mikämenipieleen

      Vieläkö se siellä kingeilee..vai joko on audi alla jota toivoi kun valittiin "virkaan" ?
      Muuta ei ole saanut aikaan kuin taseen sulamisen alle puoleen lähtötilanteesta ja sen piti hänen visioillaan kaksinkertaistua muutamassa vuodessa. Mikä meni pieleen..suuret lupaukset vai eikö "globaalit markkinat" tanssikkaan sen pillin mukaan kuten on kalevalaisen tiskillä oppina saatua yritetty soveltaa Osuuskunta PPO:hon..siis Pohjanmaan Puhelinosuuskuntaan...sijoituspisneksinä !

    • vitulisko

      Varokaa köyhät, vitutukseen voi kuolla...

      • lituvisk0

        askotti ja vasallit kiukuttelee...


      • Joudutko-kilpailuttamaan

        Askotti vain haaveilee. Vitutusta ei taida Hilulta enää tulla, jääkö Askotti ilman tavaraa. Taitaa mennä nyt pelkkien viiksien vahauksesi ja saa Askotti muistella moista värkkiä kuin hepo kesää. Ei tainnut työmieheksi Askotista olla kun vain mielikuvitus lentää.


    • hang.over

      Miten tuo viimeinen kirjoitus liittyy aiheeseen?

      • kerrokerrokuvastin

        ,,mietippä sitä jos palstaa olet seurannut tai kommetoinut...kyllä niille löytyy aina joku syy..oisko sitten hameen alle tai huulien yläpuolelle..voi olla myös rahakirstun vartiointiin ..
        Pääasia on jäsenien oikeuksien puollustaminen omaisuuden haaskauksen sijaan.. Oletko samaa mieltä ?


    • hangover

      Mielestäni tuon yhden kaverin vaimon vetäminen mukaan on täysin asiatonta. Muutoinkin olen sitä mieltä, että kilpailuttajan ja peilin jutut ovat täyttä paskaa enkä ole heidän kanssaan kuin eri mieltä.

      • uusi-jäsen

        Kenen kaverin vaimosta on kysymys. Joidenkin kaveri lukee sitä sakramenttiaan alituiseen siellä pääkallonpaikalla ja koko muu poppoo tukkii omistajien suita ja on anastanut päätösvallan itselleen. Osuuskunassa päätösvallan ja sakramentin luvun pitää olla omistajilla eikä jollakin konklaavilla.


    • rengastajat

      Askotti käyskenteli noukka pystyssä pakkoilla ja harjotusvastustaja 3 askelta jäljessä. Molemmilla narut käesä ja uikuttajat narun nokasa. Punaiset polvihousut ja ruumentukko olivat paikallaan. Uikutusharjoitukset imeisesti menossa.

    • hallitusamattilainen

      Niinhän tuo näky kulukevan lippalakki pääsä. Meni niin kuin kukko tunkiolla. Mitä juonia nyt lie mielesä. Onko kokkouksia pietty ja kateltu miten kassa tyhjennetään.

    • mahtaavituttaa

      Näyttää muutamia vituttavan...

      • iloaelämääntorniossa

        ..no vaikka on torniossa käyty niin silti vieläkin ?? Nyt ei ole oppi mennyt perille vaan on jäänyt vissiin kivi kenkään..hallinnolla ?


      • Einosetä

        Sinut on nähty ja näky ei ollut kaunis. Ihminen joka kulkee käsi toisten taskuissa ja ei tule omilla avuillaan toimeen on säälittävä.


    • etälamautin

      Oli muuten sen piskin näköin taluttaja.

    • piskintaluttajalle

      ..onhan siellä sijaiskärsijöitä toimistolla joita voi syyttää kun ei pisnekset suju..toiset laitetaan jakeleen rahaa ja toiset yrittää pitää teepetit ja reetitit ajantasalla..eikä mitään liiketoimintaa ole..muuta kuin isojen palkkojen ja kokouskulujen sekä lakimiesten konsultaatioiden maksuliikenne..on siinä iso työ ..mutta eikait noilta voine muuta odottaakkaan..vai voiko ?..niin ja onhan siellä hallinto joka ohjailee asioita omaan piikkiinsä..

    • aikansakutakinsanoipässi

      Jaha..se on näköjään lähtölaskenta alkanut..kuulin..

    • mielenkiintoistadataa

      Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
      Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

      PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
      Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

      Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

      Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

      Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

      Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.

    • mullemullekuitua

      Milloin se ppo alkaa jälleen sijoittamaan alueelle ja tarjoamaan kuituliittymiä "osuuskunnan" jäsenille. Nyt perustetaan uusia konklaaveja ja asukkaat kaipaa parempaa palvelua..on sitä kerättyä kuiturahaa kivasti käytettävissä johonkin hyödylliseen eikä pelleilemään sijoitushumppaleikeissä ?

      • kuluttajaosk_on_PPO

        "mullemullekuitua" on oikeassa. Oikeudenistunto totesi, että PPO on kuluttajaosuuskunta sääntöjensä perusteella. Ei siis sijoitusosuuskunta, niinkuin sivullansa väittää.
        Miksi Peltomaa ei noudata oikeuden päätöstä? Miksi? Miksi hän on edelleen toimitusjohtaja?


    • vasemalta-kolmas

      Joku koijari ostelee PPO:n osuuksia 560€/kpl. Eipä korkealle arvosteta tätisijoittajan taitoja. Tuottoodotukset näyttäisi olevan miinuksella. Onkohan tämä tähtisijoittaja saanut hankittua niitä osuuksia kokouksessa päätetyn määrän kun pulvaanit jo ostelee.

    • downkoaskottion

      ..on se elossa, ei vain uskalla enää mitään kommentoida, housut ja muu infra on tunnistettu ja saanut ohjeet ettei saa paljastaa mitään hallintoon liittyvää kun on tullut viranomaisilta ukaasi kaikkien kirjauksien julkituonnista eikä niitä saa edes palkattu juristi käsitellä.. nyt ollaan ymmällään että miten tässä näin kävi, meidänhän piti olla vahvuuden puolella mutta nyt meni peruskivi alta ja joudutaan "itse asiasta kuultuna" tuomaan tiedot esille.
      Siis ne joissa on käsitelty jäsenien asioita kun on vituttanut esilletuodut virheet ja esitetty niiden hoitamista lakien ja asetusten mukaan.. miksihän näin ei ole tapahtunut ja kenen toimesta tai esityksestä.. nehän pitää selvitä kirjauksista.. vai pitääkö jos kaikki on mennyt lain pykälien mukaan ?

    • äimärautionratiosta

      Kyllä toimitusjohtajan pitäisi opastaa hallinnon edustajia ja muita sen promootioita esille tuovia korrektiimpaan kielenkäyttöön. Samalla järjestää koko porukalle itsehillintä- ja vihan hallintakoulutusta. Samoin olisi syytä köydä vaikka Alkio-opiston johtamistaidon kurssit jottei menisi heidän aika jonninjoutavaan uikutukseen ja saman virren veisuuseen..niitä on riittävästi hyvin taitetuissa kirjoissa.

      Jos kerran viranomainen antaa ukaasin niin sitä on noudatettava tai kaikki me tiedämme mitä noudattamatta jättämisestä seuraa.. jokohan kohta ovikello soi sinisen virkapuvun hoitajan toimesta ? ..itse asiasta kuultuna lausuu ..ja ei saa olla silloin hevosmiehiä mukana..

      • äimärautiontallillta

        ..hevosmiehet on peränpitäjinä ..nääs oliko se turus..vai poris


    • Sora_Keisari

      Jokohan se Kassi-Alma on tullut ansaitulta kesälomalta?
      Ajattelin käydä kyselemässä bisnesten kasvu odotuksia.
      Kyselisin oliskohan Osuuskunnalla heittää muutama miljoona, kun
      olen perustamassa yritystä, joka veisi soraa Saharaan.
      Siellä on se hiekka niin ohutta, että siellä tarvittaisiin vähän karkeampaa
      tavaraa joukkoon.

    • korkojaodotellaanlisää

      ..oli kehissä mutta muovikassin kanssa, oli Vuitton-laukun joutunut kanittamaan..?

    • pelleilyä-kerrakseen

      ..takkiin tullut 641 000 500 000 45 000 jne.. haukuttu johtajina omistajia jne..saanut pankkitoimihenkilö äkkilähdöt sijoituksia saaneesta firmasta valtakirjakoijaus yrityksestä yms..ihan naurettavaa pelleilyä ollut

    • kirkkokeskellekylää

      ..onko muuten ppo julkituonut tukeaan uuden kirkon aikaansaamiseen. Se ei ole varsinainen pörssisijoitus mutta olisi oikea kädenojennus pitkäaikaisille jäsenille osuuskunnan taholta. Tuskin se on kiinnostanut hallintoa ja mieluummin leikitään tappiota tuottavien kaveri firmojen puitteissa.. jos julkituodut tappiot 1,4 M€ olisi sijoitettu henkiseen pääomaan uuen kirkon aikaansaamiseksi niin sillä olisi ollut suuri merkittävä sysäys henkiseen hyvinvointiin alueella.,, Siinäpä mietittävää Oulunsaloon..ja vieskaan..ja alueelle

    • Gandalf_Papa

      Korpi kuusen kannon alla on Mörri-möykyn kolo. Mihin se Mörri-möykky on häipynyt katukuvasta? Saatiikka Lehtien sivuilta. Hänellähän on miljoona luottamustehtävää ja ukkoa revitään enemmän, kuin aika riittää suuriin tehtäviin. Oisko se sitten mökkiytynyt koko höperö. Voihan se olla, että se tulee esille, kunhan saa tapporahat laskettua ja sijoitettua ne viisaasti ja veroteknisesti oikein.

    • oodiosuusmamoille

      ..bisnes oulun leikeissä on nyt kiva olla, siellä viisaat kokoontuupi kera parin nollan..kuulee mitä voipi tehdä ja mihin rahat laittaa..vaan kun jäsenet ne häiritsee kun omiansa haluavat maittaa..
      Hallinto se hemmoillee ja antaa mamman olla..tietävät toki nekin että onpi pyöreä nolla, saammehan me hyvän tilin..kun vain jaksamme lypsää kilin..

    • uikuttelija

      Tuli nuo katin lähettämät rahat jo ryypättyä, saako ensi kuussa taas korkoja? Lähtölaskentako, minä en laske katia lähtemään, hyvä tyttö, mutta taasko syyskuussa muistat?

      • askottirulaamisua

        ..sulla taitaa olla viikset joilla hipsutella hipiää..mitähän se oma impi tykkää siitä ?
        A) kukaan ei lähettänyt kenenkään toisen rahoja vaan jäsenille omaa..
        B) Kauanko tuo misu jaksaa keksiä keinoja joilla saada isoa palkkaa kun...
        C) ihan varmasti syyskuu tuo jotain yllättävää thats fakt..ei fuck


    • ymmällään

      Talouspäällikkö Kautto on tullut näkyviin PPO:n sivuille, mutta CV vielä puuttuu. Voin auttaa:

      - Gos Consulting Oy, asiantuntijapalveluista vastaava ja osakas
      - Tilintarkastus Kautto Oy, toimitusjohtaja
      - KTM Oulun Yliopisto 2004-2015
      - Sijoituksista vastaava 04.2012-01.2014, Finlandia Group Oyj
      - Tradenomi OAMK 1999-2003
      - lopputyö: "Sampo-pankin sijoittaja-asiakkaiden sijoittajakäyttäytyminen"

      Kysymys: Miksi tällaisen CV:n omaava tulee talouspäälliköksi?
      Vastaus: Hän tuntee nykyisen toimitusjohtajan lopputyöajoiltaan ja haluaa toimitusjohtajaksi. Löytyykö muita vastauksia?

      • erkonomisti

        ..hyvälle palkalle kun jäsenien rahoilla leikitään ja tutun kauppaa käydään..eri yhteyksissä ja bisnespailuissa


    • merkantilisti

      Eikä tradenomi ole sama kuin merkonomi? Ei minusta kovin koulutettu...

      • Manööveri

        Ei liity ketjun varsinaiseen aiheeseen, mutta täsmennyksenä edelliselle kirjoittajalle: Merkonomi on toisen asteen (kauppaoppilaitos) kaupan ja hallinnon perustutkinto, laajuus nykyisin 180 opintopistettä. Tradenomi on kaupallisen alan ammattikorkeakoulututkinto (alempi korkeakoulututkinto), laajuus on 210 opintopistettä eli kolmen ja puolen vuoden opinnot.

        Toki tuossa talouspäällikön tehtävässä tulisi mielestäni vaatia ylempi korkeakoulotutkinto eli kauppatieteen maisterin (KTM) tutkinto, laajuus 300 opintopistettä.


      • tiimalasintakaa

        Kyllä minustakin toisten rahojen hoitamiseen pitäisi olla paljon vahvempi kokemus ja jonkun tason tulosvastuu. Nyt jää sellainen kuva että sinne palkataan ja asioita hoitaa ..valitettavasti " harrastelijat " ( aika kova lausuma mutta pankkialan asiantuntijoilta kuultu..pankinjohtaja roolia hoitavalta).
        Nyt aivan alkaen tJ.stä..jne hallintoihmisistä ei todella löydy varsinaista asiantuntijaa vaan koko edustava koaliitio on ns. harrastelija tason palkannauttija..ei ansaitsija. Sanoo suuri ympäröivä yritysmaailma lähialueella.


    • Tosi_on_Lassila

      Kovin on heppoisissa käsissä jäsenten rahat.

    • ainasejoskusjysähtää

      Mistä se johtuu että kaikki osuuskunnan jäsenien avustukset firmoille menee Nivalaan , Sieviin tai Kalajoelle. Eikö Ylivieskassa tai Raahessa olekkaan sellaisia yhtiöitä jotka kehittyy.. ? No onhan siellä Raahessa se "masto" joka syö kuntoillessaann valkeaa leipää ppo:n piikkiin, varmaan oulun kavereita jotka nauttii ilmaisita lounaista..

    • luottamuksenääni

      Kiinnittää huomio tapahtumiin ja vastuullisten toimintaan miten suhtaudutaan lakeja ja menettelytapoja sekä omistajan ääntä kuuntelevissa yrityksissä ja yhteisöissä oikeisiin toimenpiteisiin. Niissä ei hallinto ja päättäjät kauan katsele sinisten aurinkolasien läpi jos ja kun osoittautuu että työntekijät toimii omavaltaisesti ja ilman hallinnolta saamaansa mandaattia.,, eiköhän näissä merkeissä vaadittaisi ehkä kipeiltäkin nyt tuntuvia ja rohkeita päätöksiä joilla voitaisiin palauttaa jäsenkunnan luottamus.
      Siis tämä ihmetyttää osuuskunta PPO:ssa ja sen sidosyrityksissä.
      Siellä saa joku ..lähteä tai katsoo parhaaksi poistua takavasemmalle kun tulee toimivan johdon kanssa ristiriitaa menettelytavoista ja toiminamalleista...mutta aiheuttava taho saa silti jatkaa ?
      Samalla ollaan käynnistetty ja aiheutettu ylimääräisiin kustannuksiin johtavia "auktorisointeja" eri yhteyksissä jopa jäseniä vastaan niiden kuitenkaan johtamatta muuta kuin viranomaisilta saatuihin moitteisiin ja asioiden oikaisemiseen. Näistä kaikista pitää lisäksi löytyä kirjaukset joista asiat pitää pystyä tarkistamaan samoin niiden kustannusvaikutuksista kontra saatuun hyötyyn.kenelle..tai mille taholle ?
      Myös eri tarkastuksissa havaittuja korjauksia on tietoisesti jouduttu tekemään jälkikäteen jotta on saatu esille tulleet puutteet korjattua..ja aina kalliilla rahalla ulkopuolisten avustuksella?

      Ulospäin hallinto viestittää että on luottavainen ja asiat on hyvällä tolalla.
      Onko näin, missä se paljon kuulutettu avoin tiedottaminen on..vai onko se tarkoitushakuista tiedon panttausta jotta "aika hoitaa" asiat unholaan.?
      Kyllä jäsenkunta tietää mitä se odottaa vastuullisilta valituilta edustajiltaan.

    • jätepaperia

      Miten Keparissa oli noin masentava juttu tuosta PPO:n sijoitustoiminasta. Tuotto puolessa vuodessa laskenut viidesosaan ja liikevaihto samaa tahtia.
      Partneran eväät on massutettu ja Lehdon rahat tuloksessa, ei muita tuloja nimeksikkään. Mitä hallinto meinaa tehdä. Milloin Peltomaa, Tamminen ja Jokinen esittävät jotain oikeaa osaamista. Tuolla menollahan mennään mieroon tuota pikaa. Väkeä on lisätty ja tulos vain jatkaa jyrkkää alamäkeä. Eikö joku jo puhalla peliä poikki. Pajala pudotettiin pois ytimestä ja tilalle otettiin täysin epäluotettava kaveri.

    • rohkeusvoittaapelon

      Hallinnolle oli esitelty "hyvät luvut" puolivuosikatsausksessa mutta valiteltu että jatkossa on odotettavissa ettei osuuskorkoa ehkä voidakkaan maksaa jatkossa. Koska tuottojen laskuun vaikuttaa merkittävästi mm. keskuspankkien toimet. EKP ei ole luvannut uusia elvytystoimia ja Aasiassa mm. Japanin keskuspankki on ilmaissut kiristävänsä rahapolitiikkaansa.
      Myös Helsingin pösrrin OMX-indeksi on ollut pari prosenttia miinuksella.
      (Näin oli pankkitoimihenkilöt kertoneet entiselle työkaverilleen)
      ..onko osuuskunta alueellinen sijoitustaho ?? globaalit markkinatko ne täällä jyllääkin ?

      Eli summasummaarum..tässä sitä ollaan puun ja kuoren välissä. Tullessaan ao. tehtävään joku lupasi tuplata osuuskunnan jäsenien omistuksen mutta kuten olemme voineet konkreettisesti havaita niin onkin käynyt päinvastoin. Yksi suurimmista syistä on kallis ja ylimitoitettu toiminta organisaatio (vrt oikeat sijoittajatahot) joka syö joka päivää-kuukausi ja vuosi vähintään miljoonan ( 1 000 000 ) euron osan kaikesta tuotosta. Sen voi hoitaa normaaliyhtiöissä yhden henkilön toimesta ja 100 000 €/V hinnalla.
      Milloin hallinto herää..vai herääkö lainkaan vaan jatkaaa ruususen (ent. vanhasen morsian) unta eikä uskalla tehdä tarvittavaa linjausta.

    • köyhät-ja-kurjat

      Jokinen, Männistö ja kumppanit ei kommentoi mitenkään tuloksen romahdusta. Pistetään vain se tyttöraasu selittelemään. Olisi vain pitänyt purkaa koko "paska" silloin kun oppositio sitä esitti. Rahat olisi nyt lompsassa ja muutamalle tollolle anettu lopputili.

    • M_Hodor

      Nyt kyllä Pauli Korpi-Tassin lause "tulos oli vaatimaton" joka julkaistiin Kalajokilaaksolehden haastattelun myötä entisestä PPO:sta on oikeasti totta. Tulos oli vaatimaton ja huononpaa on tulossa. Kaikki lipastot alkaa olla koluttu. Osuuskunta PPO:n henkilöstömenot oli Miljoonan luokkaa, henkilöitä on yhteensä 4. PPO:n toimintakertomus vuodelta 2011 kertoo henkilöstömenojen olleen 12 787 000 euroa. Henkilökuntaa näyttää olleen silloin keskimäärin 290, kulut per henkilö keskimäärin 44 093 euroa. Tästä seuraa, että 1000 000 euroa jaettuna neljällä on 250 000 euroa. Tämä kun kerrotaan 290:llä kuvitteellisella henkilöllä tulos on 72 500 000 euroa. Kovasti on henkilöstömenot kasvaneet. Mikään oikea yritys ei pystyisi toimimaan näin. Tämä onkin alusta asti ollut täysin humpuukia.

    • äänestäjäminänii

      Rahat on kohta lopussa ja porvari maalissa kun ne on jaettu samanhenkisille. PPO myytiin ilman oikeutta ja jäsenistön hyväksyntää ja alkoi sijoittaminen ja palkanmaksu johon rahat hupenevat. Ja herrat nauraa pilkallisesti. Köyhä kansa kipristelee ja käy äänestämässä kepua.

    • muistutusvastuusta

      V. 2012 Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvosto

      1 Timo Järvelä Kannus Puheenjohtaja

      2 Kai Pajala Oulainen Varapuheenjohtaja

      3 Jarmo Ainali Kalajoki

      4 Heikki Ala-aho Siikajoki

      5 Hannu Haapakoski Alavieska

      6 Kauko Hihnala Kalajoki

      7 Virpi Honkala Raahe

      8 Heikki Jaakola Ylivieska

      9 Erkki Juola

      10 Aimo Kallio Kokkola

      11 Jari Kangasvieri Toholampi

      12 Eero Kippola Ylivieska

      13 Pekka Leppikangas Raahe

      14 Jussi Miilukangas Raahe

      15 Asko Männistö Ylivieska

      16 Kaisa Määttä

      17 Pekka Mönkkönen Nivala

      18 Martti Patokoski Siikajoki

      19 Matti Pohjonen Merijärvi

      20 Leena Rahkonen Kalajoki
      21 Tino Rekilä

      22 Esko Salmikangas Haapavesi

      23 Kiti Väliheikki Siikajoki

      24 Asko Syrjälä

      25 Johanna Takanen Sievi

      26 Tuomo Tamminen Raahe

      27 Päivi Taskinen Nivala

      28 Paavo Törmi Raahe

      29 Esko Vuokila

      30 Juhani Yrjänä Pyhäjoki

      Vahingonkorvauslakiin perustuva vastuu

      Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheutti toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen, jollei siitä, mitä tässä laissa säädetään, muuta johdu. Milloin vahinko on aiheutettu rangaistavaksi säädetyllä teolla tai julkista valtaa käytettäessä taikka milloin muissa tapauksissa oli erittäin painavia syitä, käsittää vahingonkorvaus hyvityksen myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon.

    • takamatkalta

      Kyllähän PPO:n talous näyttää aivan muuta kuin hyvin hoidetulta. Tappioita tappioiden perään. Ainut onnenkantamoinen oli se Lehdon pikavoitto joka on jo nyt syöty. Hallitus ja toimitusjohtaja ylistävät itse itseään ja kuitenkin tase on laskenut lähes 100 miljoonaa. Taitaapi "korkorahat" olla lujassa keväällä.
      Valitettavasti oppositio on ollut koko ajan oikeassa. Hallintoonhan ei ole enää tulossa muutoksia, akikki toisinajattelisat on painostettu ulos. Lemppasivat jopa ainoan talousasioista jotain tietävän varapuheenjohtajan paikalta pihalle. Härskia touhua jolla ei voi olla kuin paskanen loppu

    • askottiivastaatotuus

      Kati peltomaa jätti Elisan osakemyynissä jokaista myytyä Elisan osaketta kohden 15€ pöydälle. Sai 20€ ja 15€ jäi pöydälle. Piti rauhoitella jättikorolla omistajia. Jättikorko olikin kuormasta syöntiä. Voi sitä typeryyden määrää jota yritetään syöttää. Nyt on sitten karvas kalkki juotavana.

    • vastuutapakoonjalujaa

      ..huomasin kaupassa energiajuoman nimeltä "gatorado"..tuli heti synergiasloganiin "gatiraato"..näin sitä on hallitus keskenään pohdiskellut että milloin hoidettais pimatsu pellolle kun ei siitä ollut eikä ole ollut "sijoitusammattilaiseksi". Tunkee ja yrittää kaiken sälyttää hallituksen ja muiden vastuulle eikä osaa eikä omaa mitään kehitysideoita vaan plagioi vain toisten ajatuksia ja mietteitä.. tuli jo julki myös talouspuolen hoitamista "harrastaneilta" ja n. bisneskavereilta.
      Arkuus näkyy todellisessa tilanteessa ja sitten pakoon...toisten selän taakse ? Mikä tj sellainen on ?

    • itse-oppinut

      Eipä noista osuuksista noilla johdon taidoilla kanata maksaa oikeastaan mitään. Jälkimarkinat on muutenkin vain jonkun kuolinpesän varassa. Ketään ei kiinnosta menettää rahojaan. Askotti tietysti kanustaa Hallintoa suorituksiin ja taputtaa käsiään toimitusjohtajalle. Mihinkäs päin se lehmän häntä menekään, voisiko Hallintoneuvoston puheenjohtaja vastata, vai siirretäänkö maatalouslomittajalle koko kysymys. Voihan sitä tietysti kysyä Hallitukselta ensiksi, että uskaltaa sitten kokouksessa vastata ikäänkuin omalla suullaan.

    • eräsveliveikkonen

      Mielenkiinnolla oottelen kuka avaa keskustelun Toimitusjohtajan saavutuksista. Jos ei kukaan kehu niin eikö se tarkoita melkoista epäluottamusta ja potkuja ahteriin ..ja aika noviisimaista toimintaa yleensäkkin.

      • myllykamarissa

        oli puhetta, että toimitusjohtaja on myynyt sotkamossa olleen ppo:n kesämökin. Mökki oli myynnissä oikotiellä muutama vuosi sitten hintaan 300.000 euroa. Kaupat on nyt ilmeisesti tehty sadantuhannen pintaan. Siinäpä kelpo saavutus.


    • yksivaltuutettujostain

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • huonoesimerkkiollut

      ..kun seuraa näitä asioita niin tulee mieleen että joku on samanhenkinen ja toimii sekä lausuu samoja kommentteja kuin usa:n miespuolinen presidenttiehdokas..liekkö ottanut sieltä mallia..ainakin sama on tyyli ja kaiku askelten..

    • omaetuminunetu

      Kyllä minua nauratti kun kysyin KHT/HTM-tilintarkastajalta mitä oikein tarkoittaa "rajoitettu evidenssi" tilintarkastuksen yhteydessä. Se tarkoittaa että evienssin antaja määrittelee mitä tietoja saa ja voi tarkastaa ja niien perusteella annetaan tilintarkastusilmoitus..jossa näköjään vielä tekevä instanssi pesee kätensä kaikesta vastuusta. Eli summasummaarum näissä osuuskunta PPO ja sen konserniyhtiöiden tarkastuksissa ei todellisuudessa ole käyty näitä kiusallisia datame tai muitakaan tappioita jäsenkunnalle aiheuttaneita lukuja läpi eikä niihin johtaneien päätösten taustoja vaan ne on vain kirjattu -miinusmerkkisinä tuloksiin. siis ei noilla tarkastuksilla ole mitään merkitystä oikeellisuuden kannalta eikä nämä puliveivarit osaa eikä uskalla nostaa missä vaiheessa kissaa pöydälle.
      Ilmankos myös muut tarkastusinstanssit saa käsiinsä "puhtaita lausuntoja" ja ei niissäkään ole kenelläkään hajuakaan mitä missäkin on tapahtunut ja venkslattu tilejä-tappioita jne. Miten jonkun vähänkin Elon-Kallion laskuoppeja lukeneilla ei ole älliä sen vertaa että bongaisivat virheet ja kirjaisivat ne oikeellisesti lausuntoihinsa.. kehtaavat vielä tulla kokouksiin estradilta valehtelemaan omistajille päin näköä tekemisiään...palkalla.

      Mutta olen vakuuttunut että kyllä ppo kupla vielä puhkeaa jossain vaiheessa ja saadaan oikeaakin tietoa.. näkeehän sen hallinnossa loisivien naamoista miten ovat törkeästi vetäneet jäseniä höplästä..

    • laskelmafaktana

      Kun katsoo privanetin kaupankäynnin aktiivisuutta osuuskunta PPO:n osuuksilla niin eipä keksinyt tj "herran huonetta" jossa olisi actionia vaan paremminkin kinkeripiirin jossa ollaan hiljaa ja mökötetään häpeänurkissa hän ja koko hallintolössi. Ei ole tullut yhtään tosijytkyä kuten persut sanois ja samtalpartiet peesais. Ihan turhasta tuolle porukalle maksetaan isoa liksaa..riittäis yksi henkilö hoitamaan jäsenosuuksien siirtoja perikunnissa tapahtuville muutoille. Ajatelkaa mikä säästö näin syntyis..jos ette usko laskekaa..pienenis vuositason ilmanaikoinen kuluerä lähes miljoonalla eurolla..siis 1.000.000 € jäis taseeseen nykytilaan verrattuna...ja sen vois hallitus esittää "voittona" seuraavassa osuuskuntakokouksessa.

    • A.Skotti

      Köyhät taas kit

      • rosentitjuoksoo

        ..minäkin otin kottia..a.skottia ..taitaa olla palen joukot kanavilla kun leuhkivat köyhyydellään ja haukkuvat omistajia rikkaiksi..


    • ratame

      Se mitä PPO ei osannut tehdä tehdään nyt joka kylällä ja tarvetta on. Ei osattu telepuolta eikä kuulema kannattanut. Ei osata pisnespuoltakaan, rahat häviävät kuin pieru saharaan. Miktä tuumii hallituksen puheen johtaja ja hallintoneuvoston vasaranheiluttaja. Joko puheenjohtaja tilasi kuidun sieviläisiltä. Mistä näillä herroilla on oikeasti näyttöä kun mikään ei onnistu. Pitkä on koeaika.

    • entisillepomoillekans

      Tässä osuuskunta PPO asiassa voisi oikeastaan soveltaa tuota Finavian mallia kun siinä 34 M€ tappioiden aiheuttamisesta "luottamusaseman väärinkäytöstä" ollaan esittämässä pomoille rangaistuksia..PPO:ssa aiheutettiin Datamen kupsussa 35 M€ ja lisää samanverran myynnissä elisalle liiketoiminta.. Pikkuisen voi vaatia pitempää ja ehdotonta sekä koko hallinnollekkin.
      Mitä sanoo askotti tähän, oisko oikeudenmukaista ? ..jos et hokaa niin kysy raahen viisaalta..!

    • väärintulkittuoli

      Ja nehän rohvessooritkit oli sitä mieltä että kaikki ei mennyt pelisääntöjen mukaan ja antoivat nahkapäätöksen kun ei niillä ollut omat munat osuuskunnan korissa.. eli palet ja muut mukanaolleet tilille vaan..

    • niinniinmies3

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin..

      NIINPÄ niin

    • tukimies

      Mutta olen vakuuttunut että kyllä ppo kupla vielä puhkeaa jossain vaiheessa ja saadaan oikeaakin tietoa.. näkeehän sen hallinnossa loisivien naamoista miten ovat törkeästi vetäneet jäseniä höplästä..

      VAN ei se auta kun toinen toistansa tukee . . .

    • nenäpäivänkunniaksi

      ..onhan se nenäpäiväkin menossa, ostaisivat koko hallinto nokkaansa sellaiset tunnisteet..on se ollut niin hauskaa hurlumheitä..jäsenien rahoilla

    • lakkautuslistalleheti

      Mihin tarvitaan koko hallintoneuvostoa koska edustus siellä ei vastaa enää sääntöjen mukaista paikkajakaumaa vaan on levinnyt jo "toimialueen" ulkopuolelle kuin "enon eväät". Lopettamalla koko turha lössi saataisiin ihan kivasti säästöjä kuten suomen hallituskin yrittää aikaansaada.

      Kannatetaanko ?

    • Hannu-hanhikoski

      Eikös keparissa ollut yhdestä neuvoston jäsenenstä juttua tänään. Tuulimyllyjä pyöritti kosken ranalla. Kosken kohina kuulema kuuluu kun rakennetaan kosken ranalle ja tuulimyllyjen melu kuuluu kun talot rakennetaan ja sitten tuulimyllyt tuodaan liian liki. Kuulema säädellään ja tutkitaan mutta melu vain jatkuu samalla lalilla kun PPO:n hallintoneuvostossa. Hallintoneuvostossa ei vain siivet möykkää muttä päät nykyttävät suutarin saappaan tahdissa. Terveisiä vain Alavieskasta Suomen meluisammasta kunnasta. Kunnan teknikko siellä höristellee korviaan eikä kuule mitään kun suutarin saapas ei lyö tahtia.

    • lopetettava-heti

      Tosiasiahan on, että hallintoneuvostolla ei ole ollut minkäänlaista asemaa PPO:ssa 10 vuoteen. Nytkin siellä on vasaran varessa maajussi joka paukuttelee sitä nuijaansa vain silloin kuin hallituksesta nyökytellään.

    • lopetuskannatus

      ..kyllä minä oletan että eu:n ämylituilla saa ainakin minivokuen hiuksiinsa ja huulirasvaa huuliinsa. Käy varmasti litlissä on se niin epätoivoisen nöösi..noissa hallintoneuvosto asioissakin ja niiden oikeellistamisessa ja on ollut joo joo poju

    • evergreenmerlotwine

      Siellä on kuulemma mennyt askotilta jauhot ja vellit sekaisin ja puurot housuun. Mistähän syystä ? Vieläkö jännittää josko joku moittii osuuskunnan myyntiä ja käytäisiin läpi kaikki päätösasiakirjat ja muut asiaan liittyvät selvitykset.
      Mulla on tunto ruumiissa kuten Sulo Salolla että on ollut yksi pääpäsmäri palen kaverina jolla hallitus ja hallintoneuvosto saatiin tekemään tuo pöljä päätös, tavoitteena oli kuitenkin saada itselleen mahdollisimman paljon toisten omistamaa hynää..
      Paljonko sitten itse saivat ostajalta..kai sekin voidaan jotenkin selvittää..aikanaan Vrt Trump-Clinton s-postit yms.. selvitykset.

    • hoivaanhoivaan

      Oliko Ylivieskassa tämän Esperi Care Oy:n ylläpitämää hoivakotia ?
      Jos on niin koko osuuskunnan hallinto äkkiä sinne hoivaa saamaan etteivät ehdi tehdä enempää vahinkoa jäsenien omaisuudelle. Muut saa mennä omilla paikkakunnillaan niissä olevaan hoivaukseen.
      Miksi ? ..mikä olisi ollut hyvä sijoitussegmentti..ja mille alueelle.. miettikääpä sitä, ketä niihin tällä alueella tulee sijoittautumaan..ja jonkun ajan kuluttua koko hallintokin on siinä iässä ja kunnossa että tarvitsevat ao. tyyppistä palvelutarjontaa.

    • hoijaahoijaahemmot

      ..siellä on käsketty "suu suppua myöten" toiminta..ettei vaan kukaan hallinnosta lipsauta mitään "liikesalaisuuksia" omistajille.
      No sehän on kuin tämä stupin kommentti..populistit puolitti heidän suosion kun pääsivät hallitukseen..niinhän se menee, kun on alussa tarpeeksi röyhkeä kuten pale ja askotti niin vaikuttaahan se pitkässä juoksussa suosion laskuun, kun suusta ei tule muuta kuin tuossa iässä eräästä toisestakin paikasta vain "kuumaa höyryä"..tulee vääryydet mieleen kun pitäis suorittaa...

    • yksivaltuutettujostain

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • pitkämuistinen

      PPO myynti Elisalle ja valokuitujen hylkääminen maahan ja osuuskunnan hallituksen ja hallintoneuvoston toimet muistetaan kauan kauan ja henkilöt, jotka ovat mukana tässä PPO 100 vuoden aikana kerättyjen varojen puhalluksessa - te olette leimautuneet ja tulett leimautumaan niin että ihmiset muyistavat kauan " eikös se ollutkin PPO:n hallinnossa kun niitä rahoja hävitettiin. .

    • ei-hyvältä-näytä

      Melkoisen konnan työn tekivät ja vielä jälkeenkin päin kehtaavat elvistellä ja haukkua omistajia köyhiksi, vaikka itse ovat henkisesti aneemisia. Istukaan kokouksisa, ryypitään ja mässäillään omistajien rahoilla. Joluna sitten jaellaan näille tyhjäntoimittajille vielä joululahjojakin. Istuuhan siellä monenlaista yhteiskunnan vaikuttjaa ja turpeenpuskijaa. Omilla aivoilla ajattelevia ei taida ollaa enää montakaan

    • Osuuden_hinta

      alkaa olla oikea ja tuloksia vastaava Privanetissa. Suoraan alaspäin!

    • riihikuivaa

      50 miljoonan markkinahinta on ilmeisesti alitettu. Lähdettiin 174000000€:sta ja nyt ollaan alle 50 miljoonan. Vuosivauhti on ollut hurjaa alamäkeä. Ollaanko enätysvauhdissa koko Suomessa. Tilipussi on toimitusjohtajalla kasvanut ja omistajien osuudet menneet lähes 2000€ alaspäin/osuus

    • Arvonmekinansaitsemme

      Kyllä täytyy yhtyä Ari Haapakosken näkemykseen Arvo lehdessä..
      Olisi pitänyt Osuuskunta PPO:ssakin valita nytkin oikeat ihmiset oikeille paikoille. Nyt jäsenet menettää kaiken kun valituksi on tullut väärät ihmiset väärille paikoille.

      Ei firmojen toimintaorganisaatioissa katsottaisi asioita näin kauan ennen konkkaa !

    • arkkukarin-vaari

      Kuinka paljon nuita osuuksia on vaihdettu. Taitaa olla jäjkimarkkinat aivan näivettyneet.

    • Kati_liikettä

      Nyt PPO hopi hopi rahoittamaan Hiekkasärkkien kauppamaailmaa. Sijoituksen tulot ovat kiveen hakatut.

    • Veikka_Kustavissa

      En suosittele, että nämä PPO:n huru-ukot sijoitettaisiin
      terveitten vanhusten kanssa samaan hoivakotiin.
      Visalasta vapautuvat tilat ovat mitä soveliain paikka
      sijoittaa koko PPO:n hävitykseen kuuluneet hallinon
      papparaiset, Pale, Askotti, Jarmo ja muut.
      Siellä on tilaa leikkiä roolipelejä,
      kuten "kuka on viikon Napoleon" jne.
      Lisäksi heidän keskinäinen valehtelu ei häiritsisi
      terveitä vanhuksia.

    • osmoosioikeuttaa

      ..jaa vai v.tuttaa sitä As:Kottia, se ei ole ihme kun oli taas ihan kieroon taitellu arvon..ei vois vähempi kiinnostaa "sijoitusyhtiöksi" itseään kutsuvan koaliition henkilökuvajutut. Ei yhtään oikeaa analyysia miten jäsenien omaisuus on tuottanut tai paljonko on vielä jälellä. Lisää vaan ollaan työntämässä kaikenmaailman lypsykone-ja maatiaisjunttien tuottamattomiin jutskiin..maksavat varmaan sen arkkukarin hemmon minivokuenkin että ei valu kuontalo silmille kokoustaessa !

      Kunnon raporttia ja faktoja kehiin sanoo Siirakki

    • luuta-mummu

      Askottihan on paha sinänsä ja siinä ei ole mitään hyvää.

    • DNAalkaatuottamaan

      Onkohan sijoittajanerot hoksanneet ennakkomerkitä DNA:n listaumisannista yhtään tuottoisaa osaketta..nytkin tosin olisi ollut saatavissa aikoinaan omistetuista osakkeista hyvä hinta siivuna 50 M€ annin toteuttamisessa.. Tuskin ..sanoo siirakki..
      Tuottavat elisan osakkeet on myyty..globaalit markkinat ei tuota..partnerasta ei arvo saa mitään kun se on kaluttu..masto kiinteistö ei tuota..eikä sieltä punttisalista tule kuin kuluja.. ? Niin ja nuo hoitokulut on tosi suuret "jäsenrekisterin" ja rahan jaon hoidosta ? Haloo hallitus ! YT

    • eimuutamirinaa

      ..kun arvo ilmestyi niin askotti ilmaantui raahen palstalle haukkumaan jäseniä köyhiksi.. olikohan edes kilpailutettu taitteleminen ..tosin ei lehdykässäollut mitään kiinnostavaa sijoitusmielessä van pelkkiä maisemakuvauksia ja henkilöiden harrastusjulkistuksia..ei vois vähemmän kiinnostaa.
      Tietoa ois kaivannu paljonko on sijoitetut 60 M€ tuottaneet ammattilaisilla ja verrokiski omien rahanjakajien hoitamat pikkupotit sekä kuuluisan masto kiinteistön tuotto sekä kuntosaliin lisää jouduttu avustussumma kuin myös osuuskunnalla hoitoorganisaation kulut..riittääkö tuotot edes niiden kattamiseen.. Faktaa on ettei osuusmaksunkorkoa ole kertynyt jaettavaksi ja siihen suunnitellaan taseesta lohkaistavaksi taas 8 M€.. mitenkähän sen rajatulla mandaatilla toimiva tilintarkastus organisaatio sen selvittää ja vertaa tilannetta osuuskuntakokouksissa ja muissa julkituoduissa esityksissä jäsenille luvattuun saantoon ?

    • uloskaapistanyökytyt

      On mennyt luu kurkkuun askoteilta ja urputtajilta kun alkaa totuus heidän stratekioistaan tulla esille. Ei siinä auta yhdenkään itseään asiantuntijaksi tituleeraavan suunnittelemat utopistiset stategiat jotka on ja on olleet vain sanahelinää joita on ollut mukava esitellä samanmielisille nyökyttelijöille hallinnossa jota on höystetty hyvillä lounailla ja rähmäpullakaffeilla ja nyt jouluna saadaan jos ei nyt uutta älypuhelinta niin ainakin joku hyvä joululahja vuoden samanmielisenä olosta..pakko se olisi ollut antaa myös niille jotka olisi uskaltanut edes kysyä jotain kriittistä..paljonko on tase nyt, mikä mahtaa olla ennuste ens vuonna jaettavasta osuusmaksun korosta, onko mietitty miten hoito-organisaation kuluja voidaan pienentää huomattavasti ja joko masto kiinteistö tuottaa ja jumppasali on maksanut lainojaan lainkaan ? Onko hirveän vaikeita kysymyksiä ? Miksi ne ois niitä ?

    • onniillähyväteväät

      ..ei se as:kotti ole vielä vaiennut viulu..vinkuu vielä kalajoen sivuilla kun on saanut väärin taittelusta kottia..mutta ilman kilpailutusta...varmaankin
      Mutta olipa "arvon" kuvissa talon emäntä hyötynyt, ei taida enää vanhat leningit päälle mahtua vaan pitää jo xxxl:ssä käydä alennusmyynnissä.. on siinä dkw ahtaalla aluetta ympäri huristellessa, riittäneekö turvavyössä reikiä tarpeeksi ? Sitä ne ilmaiset lounaat ja rähmäpullat aiheuttaa ..

    • pitää_saada

      Miksei arvolehteä ei ole näkynyt? vain harvoille ja valituille?

    • yrittäjätkin

      Pisti kans silmääni tuo mamman laajentuminen. Ettei vain olisi käynyt ohoraasesti

    • Guga_eio_Migä

      Sattuipa niin, että Nazzi-setä, Askotti ja Jammu-setä päättivät
      muuttaa puhetehtaan Guggenheim museoksi.
      Museon johtajaksi valittiin Martta.
      Kaiken piti olla suurta ja mahtavaa, mutta sitten kävikin ilmi,
      että kävijämäärät ja lipputulot olikin laskettu jo heti
      kättelyssä väärin. Aluksi toki päästiin paukuttelemaan
      henkseleitä säätiön säästöillä. Mutta sitten alkoikin
      elämän realiteetit näkymään kukkarossa.
      Kohta joudutaan nurkkalautoja jo pilkkomaan polttopuiksi.
      Guggenheim-lehteä lähetellään koteihin ja lehdessä on kuvia
      kuinka ihanaa on tuonpuoleisessa.
      Toisessa Guggenheim-hankkeessa sentään pidettiin järki mukana.

    • joulutullajollottaa

      ..ja finaviassa oli sijoitukset "johdannaisiin" aiheuttaneet myös n 35 M€ tappiot ja potkuja tuli sekä raastupa odottanee. Eikä "johdattajat" voikkaan käydä oikeutta toisten rahoilla omistajaa vastaan kuten osuuskunta PPO:ssa tapahtui..helppo siinä on askottien ja lehmipoikien sekä palien elvistellä..raahen viisaan johdattamisesta harhaan..hallintoneuvoston joojoo edustajien osalta..

    • faktatesiinkulutminimiin

      ..taitaa olla DKW hyytynyt pikkupakkasilla kun ei ole nasua näkynyt alueen lehdissä..onkohan raahenkin mv-toimittajan kans tullut bänksit kun alkaa pohja paistaa kaikesta koinauksien julkistuksista...puuttunut jo Attekin ?
      Pääoma tuplaantuu 10:ssä vuodessa-> puolittunut todellisuudessa ?
      Korkoja 10 % /v -> lupaus 100€/osuus/v..viimeksi tuli enää 70 € ? Miksi vain
      Tiedotus jäsenille avointa -> Mennyt vain salaseuratasolle..kukaan ei puhu ?
      Osuuden arvoksi konsultit sai 1240 € ->..pörssissä 560 € ? Miten nyt niin ?

    • eienäävallankahvaan

      ..saapa nähdä "tiliotteesta" paljonko pale ja askotti saa puoluetukea ppo:lta kunnallisvaaliehdokkuuteen..kyllä se joutomaa muutaman satatonnia upottaa taitteluun ja mainoksiin näiden gurujen puolesta jotka on syöneet iät ajat jäsenien pöydästä ja jättäneet laskut muiden maksettaviksi.. ja se jatkuu kunnan piikkiin jos ei kansa herää..

    • rehellinenvastausplease

      Alla olevaan Osuuskunta PPO:n sivuilla olevaan lausumaan tarkennospyyntö :
      Missä on ja mihin käytetään ao. liittymismaksut jotka näkyy taseessa ?

      Miksi niitä ei jaeta osuuskunnan oikeille jäsenille..siis niille jotka on olleet jäsenenä ennen teleliiketoiminnan ja verkkojen myyntiä elisalle v.2012 ?

      "Vuonna 1977 lankaliittymän hinta sisälsi liittymismaksun, asennusmaksun ja osuusmaksun (tuolloin 400 mk). Jäsenen erotessa osuuskunnan velvollisuus on palauttaa jäsenelle ainoastaan osuusmaksu. Liittymismaksu ja asennusmaksu eivät ole kadonneet vuosien aikana mihinkään, vaan ne käytettiin jo liittymishetkellä asiakkaan kiinteistöön/kotiin toimitetun verkon rakentamiseen ja lankaliittymän asennukseen."

    • moran-pukki

      Pitkään on kopokenkä Kati koittanut ostaa osuuksia sama hinta ollut jo puolivuotta. Usko ei ole enää itseensäkkään kun osuuden arvo on kovasti alakanttinen. Sijoitusgurun taidot ovat nyt puntarissa. Korkoa odotellessa TV joulupukki. ps:hallintohan sai jo lahjansa ja on nyt taasen tyytyväinen kun kilometrirahat sai laskuttaa vaikka kuljetaan kippakyyteilläkin.

    • rahathäviää

      Pelivaraa Katille ja hallitukselle tuo tämänpäiväinen tieto entisen Oulun Puhelimen (Honkolan PPO:lle hankkimat osakkeet) ylimääräsistä osingoista. PPO sijoitus saa 2017 6 miljoonaa, josta on kiva jakaa osuuskorkoa jäsenille 2018. Ei tarvitse välittää muiden sijoitusten tuotosta ja valitettavasti Katin todellisten kykyjen esiintuleminen viivästyy. Hullun tuuria!

    • luullaansuuriamutta

      ..kun siihen lisätään "globaalien markkinoiden" (lue ammattilaisten) hoitamien rahojen tuottoa 1/2 v katsauksen ennusteena 5 M€ niin jaettavaa olisi v.2017 kaikkiaan 11 M€ eli 440 €/jäsen.. saa nähdä mikä sitten tulee olemaan "rajoitetun evidenssin" laatijoiden julkistus. Veikkaan että hirveiden kehujen saattelemana liehutukka hehkuttaa kopokengän hoitaneen saamansa ohjeiden mukaisesti erinomaisella tavalla ja tuottoisasti jäsenien omaisuutta johon jäsenillä ei ole osaa eikä arpaa vaan lehmipoika on suutarin ja viiksiniekan kanssa olleet visioimassa noin hyvän tuloksen aikaansaamisessa.. mutta mutta..jakoon tullenee 70 €/osuus-ne pelotellut verot jotka onkin sälyttynyt jäsenien maksettavaksi !

      Kuten Partnera (ent..ent Oulun Puhelin) julkituo niin siellä keskitytään olevien omistuksien lisäarvon tuottamiseen ja nyt jaetaan ylijäämä pois joka syntyi kun myytiin DNA..joka siis meni pörssiin..ja alkaa tuottamaan jatkossa tosi hyvin osinkoja..joita ei saa PPO eikä Partnera jne.

      Ei tuohon ole tarvittu nykyhallinnolta mitään ennustus- tai strategiataitoja vaan rähmäpullakahvien juontia ja joojoo kommentteja tapaamisissa.
      Kaikki hyvä on hankittu-hoidettu ja maksettu 100 vuoden aikana ihan muiden toimesta kuin mitkä tai ketkä siellä nyt huseeraa..elviksinä.

    • tiedänjuonnen

      Kokoomusvoimat tukenaan keskustan rukoukset ja uskontuomarit hallitsevat kun politiikasta on tehty niin vastenmielistä että äänestäjäkunta keskittyy kok/kepu joukkueisiin. Kaihtamattomat omaneduntavoittelijat ja toisilta ryöstäjät hallitsevat PPO:n hallintoa. Hukataan rahat markkinoille ja nauretaan pilkallisesti päälle- sitä se on meno nykySuomessa.

    • hallintoneuvostossa

      Eilenhän meillä oli se hallintoneuvoston kokous jossa lampaille jaettiin se pikkupaketti ja selvitettiin tulevaisuuden visioita. Täkein asiahan oli toimitusjohtajan palkankorotus ja tulospalkkaus.
      Masto tuottaa edelleen tappiota noin 100000€/vuosi. Voimistelusali samassa roskassa tappiot noin 20000€/vuosi. Ainoana valopilkkuna oli se Partneran rahanjako johon Katilla ei ole osaa eikä arpaa, sillä saadaan 2018 ”korkoja” maksettua omistajille. Partneran jakoperät ovat sitä kuuluisaa kuormasta syöntiä. Luppailtiin tulevaisuudessa kuulema olevan tulossa sijoituksista jopa reilut 100000€. Aika vähän ja vain lupaus. Luvattiinhan jokunen vuosi sitten tuplata tase ja vähintään 8% tuotto sijoitetulle pääomalle. Nythän on syöty pääomia joka ikinen vuosi. Hallitus valvoo koko ajan hallintoneuvoston kokopusta ja mitään kritiikkiä ei sallita tai pistetään sivuraiteille. Heitettiinhän toisinajattelijoita taannoin kolme kappaletta kartanolle. Yksi jotain talousasioista tietävä pullautettiin syrjään kun ajatteli omilla aivoillaan. Henkilöstöä on lisätty ja tulos todellisuudessa laskee mutta porukka istuu kuin tatit mäellä. Kilometrirahat ja kokouspalkkiot vain kiinnostaa. Sitä on vaikea ymmärtää kuka tai ketkä hallituksessa ajavat tätä linjaa. On vaikea löytää sieltä niin ”viisasta” ohjailijaa, että osaisi oikeasti kieroilla salassa. Tuleeko päätöksenteko todellisuudessa ulkopuolelta vai mistä mutta ei se ainakaan omistajien edun mukaista ole.

    • pilikuista.viis

      Lasketaanpa katille taas- 123456789 jne.

    • yksi-mies-yritys

      Kovin on erikoinen toimintatapa PPO:lla. Onko tosiaan nioin, että hallintoneuvosto on kauttaaltaan hallituksen tassun alla. Eikös normaalisti hallintoneuvosto ohjaile hallituksen toimintaa, eikä toisinpäin. Eipäs ole ihme jos sijoittajat eivät kiinnostu osuuksista. Yritäjillekin on melkoinen kynnys alkaa maksamaan noin 10% korkoja kun pankki antaa rahaa alle 1,5%. Ei ainakaan terve yritys tärvää rahoitukseen noin paljon ylimääräistä.

    • todellisuushämärtynyt

      Ovat kuulemma viime hallinnon kokouksessa esittäneet toimitusjohtajalle palkankorotusta ?? Saanut jo nyt 8800 €/kk..ruutun tuijottamisesta ja siitä vielä lisää liksaa..on se hassua hallintoa. Lisäksi esitetty henkilökunnalle tulospalkkiomenettelyä ? Mistä..taseen puolittamisesta ja jäsenien rahojen jakamisestako ? Jos oiskin tase tuplaantunut ja esitettäväksi tulisi osuuskorkona jaettavaksi vaikka 300 €/osuus niin vois ymmärtääkkin mutta..mutta ei 30 €/osuus korosta joka tulee ammattilaisten hoitamista 60 M€ sijoituksista voi paljon "herran huonetta" rakentaa ja kehua ???
      Eniten hallinto saisi aikaan kun käynnistäisi YT:t ja sinne jäisi vain jäsenasioiden hoitaja..säästöä syntyis tuottamattomalta kulupuolelta miljoona vuodessa.

      • AS.Kotti

        Tuommonen vajaa 9 tonniahan on pikkuraha hyvin hoidetun firman johtajuudesta, se on vaativaa hommaa, mutta köyhien sitä on tietysti vaikea ymmärtää.


      • kottia.askotille

        ..paljonko lupasitte köyhälle lisää tekemättömästä työstä ??


    • niinpaniinnikkaan

      Päätöksentekoon kaivataan rohkeutta. Yksikään yritys ei kestäisi, että asioita hoidetaan yhtä huonosti kuin Osuuskunta PPO:ssa.
      Puolivuotis tulosjulkistuksessa esitettiin jälleen virheellisesti positiivista linjausta kuluneen puolen vuoden osalta. Kuitenkaan se ei perustunut ns. tuotto-arvoihin vaan ihan kirjanpiolliseen kikkailuun eri tulo-ja menosiirtojen osalta. Se paljastaa karusti totuuden siitä kuinka pahasti osuuskunta..tai ketkä nyt hyötymässä ovatkin.. elää yli varojen ja todellisuudessa syödään koko ajan jäsenien omistamaa pääomaa...taseen laskiessa jo neljättä ( 4 ) vuotta peräjälkeen.

      Julkistuksessa keskitytään pääasiassa selittelemään tapahtumia lähes tyystin unohtaen todellinen ongelma...konserni käyttää enemmän rahaa kuin sitä tulee eri "sijoituksista".
      Annetaan ymmärtää että ongelma tiedostetaan mutta vaikeana asiana hallinnossa oleville sitä pyritään vähättelemään ja lakaisemaan maton alle.

      Tiedossa on että esityksiä säästöistä ja rakenteiden uudistamisesta on tullut mutta ne on jyrätty hallinnon eri linjoilla olevien toimesta joka kerta seurauksella ettei mitään kehitystä ole aikaansaatu.

      On järkyttävää katsoa menoa jossa, osalla ajatusmalli näyttääkin olevan , että huonosti menee, mutta silti asian eteen ei uskalleta tehdä mitään.

      Yksikään oikea tulosvastuullinen yritys ei kestäisi tuollaista menoa jos asioita hoidettaisiin yhtä huonosti ja leväperäisesti kuin PPO:ta on viime vuodet hoidettu.
      Päätöksenteossa liian ruusuiseen tulevaisuudenkuvaan on syyllistynyt hallintokausina pääosin samat toimijat, jotka eivät ole oppineet eivätkä ole yrittäneekään oppia ja toimia niin, että jäsenkunta olisi tyytyväinen ja saataisiin aikaan tervehdyttäviä toimia ja päätöksiä jäsenkunnan suuren enemmistön tahdon mukaisesti.
      Täällä on turha itkeä globaalien markkinoiden vaikutuksista kun kassassa on vielä jäsenkunnalle kuuluvaa rahaa joka hyödyntäisi aluetta paljon enemmän kuin mitä nyt " sijoitushiekkalaatikolla" leikkivät yrittävät tuputtaa omien intressiensä pohjalta.

      Ei tämä niin vaikeaa ole. Ollaan rohkeita ja tehdään välttämättömät toimet tulevista vaaleista huolimatta.

    • haiseejokauasmätä

      ..askotti on sitä mieltä että on pieni palkka tekemättömästä työstä ja kannattanut takikääntäjän kanssa palkankorotusta ja tulospalkkio asiaa. Mielenkiintoiseksi asian tekee poliittisesti sen että edustavat eri leirejä valtuumenaan ?..Onkohan se korpi-tussin ns. kompetenssiä vai vain sitä heidän molempien "mulle mulle" menttaliteettiä ? Veikkaan että saavat ja ovat saaneet jotain..hyvää..toinen taitella kalliilla arvotonta julkaisua ja toinen voi olla..päässyt keinokuituvaatteen alle ? En tiedä..tytöt kyllä tietäis..

    • aaturannikolta

      Paljonkos se Tuomo Tamminen paukutelee pöytään sitä osuuspääoman korkoa ensi vuodelle. On kuulema luvattu satanen/osuus. Eikös me pistetä ne Oulun rahat jakoon kun kerran noin onnistaa. Voihan ne pistää tilille jo vaikka etukäteenkin, siis keväällä.

      ..ja tuskin joku kulkee joka päivä DKW:llä vieskassa "töissä", kuluu paremmin aika kun soppailee oulussa ja yrittää näytellä viisasta ja mukavaa mutta heti kun tulee poikkipuolinen kommentti niin palaa käämit..voi voi !

      • Olikokannikalta

        Aatuako taas ahistaa?


    • EevaKannikalta

      Aatuako taas ahneus ahistaa?

    • nutturapäälle

      Kokouspalkkiot juoksee ja kevät lähestyy ja saadaan taasen katsella kun laskutyönä on väsätty hallituksen kokousaineisto. Joka haluaa pitää oman kokousaineiston käsissään niin varatkaa liimaa sormiin, kopokenkä voi yllättää ja hairata yksityiset paperinne ja siten puhista siellä sihteerinpalilla kun ei ole siloin monikossa munia ja makkaroita.

    • aatunämylitautoon

      ..alkoihan se heinähatuille kokoukseen sihteeriksi vaikka niin uhosi ettei alennu moiseen. Oisko takinkääntäjä kehunut ja vähän hännystellytkin..tytöt tietää.. ja mini vogue ämylijuntti vain itkee eu-lypsytukia ja niiden maksupostia..ei siinä ole jäsenien asiat ja edut mielessä kun on omat asiat vai tapetilla..

    • AsKottila

      En voi kuin ihmetellä, että onko köyhillä tosiaan noin kauheaa.

    • Maan-alta

      Julkisuudessa Askotti kehuu kuinka huonosti yrityksillä menee vaikka kaikki vastuut kantaa yhteiskunta ja laskutyönä saa tehdä ja olla itse valitsemassa itseään laskuttamaan. Tällaista toimintaa paheksuu jo Johannes veljesikin

    • työ-mies

      Täälä taasen Askotti kehuu kuinka hyvin PPO:lla on hoidettu taloutta. Neljä vuotta ja tase on mennyt puoleen. Markkina-arvoon ei usko edes se kuuluisa kokopenkä joka on ostamassa omia osuuksia 30% alennuksella. Datamen konkurssi, maston jokavuotiset tappiot, voimistelusalin miinukset, sitten oli se piilotettu turpaan tulo jotain 841000€. Ainoa onnenkantamoinen on se Lehdon kauppa, siinäkään kokokengällä ei ollut osaa eikä arpaa vaan sen teki ällät päineen. Oulu ICT syö tasettaan ja sekin on aivan toinen asia kuin kopokengän tieto taito. Mitä sitten on saatu korkealla palkalla aikaan muuta kuin jatkuvia oikeudenkäyntejä ja riitelyä omistajien kanssa. Perikunnat ja lesket ovat käärmeissään kokokengälle kun nussi heidän rahojaan ja vielä oikein itse kehunut kuonnuuksia tapahtuneen. Vakka on kantensa valinnut kun on askotti ja kopokenkä. Aina kun korkoa maksetaan tase pienenee miksiköhän. Askotti ei taida vastata kun siinä ei ole mitään hyvää vain pelkää pahaa.

    • askotin-ystävät

      ..jaaha taas on joku hallinnon edustaja tai ehkä palkollinen ottanut kantaa eikä osaa ratkaista omia ongelmiaan.köyhyydestä-aineellisesta tai henkisestä lamastaan. Miksi on tehnyt noita koinauksia joita yritetään joka välissä ja joka kautta sekä keinolla peitellä ja kääntää mustaa valkoiseksi.
      Faktat on kuitenkin niin selviä ettei niitä kannata yrittää selitellä.

      Yhtään kunnon sijoitusta ei ole tehnyt toimintaorganisaatio, on vain jakanut rahaa ja suurella riskillä..ilman henkilökohtaista vastuuta..toisten fyrkkaa on helppo käyttää kun saa itse ison liksan..vain ajan käyttämisestä...välittömät yt:t ja kulupuoli kuriin ja alas

      Masto ja jumppasali tuottaa jatkuvasti tappiota--> pitäisi katkaista napanuora heti ..eikö suutarikaan tajua ettei omassa puulaakissakaan suvaitsisi tuollaista iilimatoa !

      Rehellinen ja ajantasainen tiedotus tilanteista ja esim Partneran tulevan ylijäämän palautuksen osalta suora kompetenssi jäsenien tileille

      jne..

    • kotinkantit

      ..kovin on hiljaista osuuskunnan jäsenosuuspörssissä..joulukuussa 8 kauppaa..marraskuussa 11..lokakuussa 5 jne. HIeman on "arvo" noussut kun on hallinto tai hallintoa lähellä olevat tahot maksaneet jo 750 €/yhdestä osuudesta...onhan se tottamaar jo 13 % enemmän kuin mitä ennustajaeukko estradilta julisti koko kansan..eikun jäsenkunnan tiedoksi.
      Faktaa on ripanetissä silti se että jonkun osuuden myyntihintana pyydetään 1200 €/osuus joka on vain 3 % alle konsulttien laskelman todellisen "arvon" tosin sitähän ei hallinto ole koskaan julkituonut eikä hyväksynyt luovutushinnaksi esim perikuntien jakoperusteena..miksihän ei ?

    • epätietoinen89

      "..kovin on hiljaista osuuskunnan jäsenosuuspörssissä..joulukuussa 8 kauppaa..marraskuussa 11..lokakuussa 5 jne. "

      Mistä tämän kuukausittaisen tiedon kaupoista saa ? ?

      • tieltäeksyväkysymään

        ..jos ei muuten asiaa osaa tulkita pörssissä niin voisikohan sitä soittaa toimistolle ja kysyä.. siellähän annetaan mielellään "avoimesti" kaikki tiedot mitä jäsen vain kysyy.. paitsi paljonko on vielä rahaa ja paljonko on tuottanut omien sijoitusgurujen salkku..alueelliset sijoitukset ja milloin on tase kaksinkertaistunut ja paljonko osuuskorkoa on tulossa v.2016 tuloksesta jne.. ?


    • Uloshakuunsanooheta

      ..nyt se sai ypankin konkkaan..on se melko helppoheikki menis vaikka markkinoille myymään ratkaisuja ja ottais askotin ja kuppolan konsulteiksi

    • katinkontistakuluihin

      ..anna nyt kati paulille ja askolle rahat niin saavat ypa:n velat maksettua ja utopistiset haaveet sen pelaamisesta korkealla tasolla..pojilta loppui pelimerkit ja lainatutkin fyffet..tarvivat taitteluun..eikun taiteiluun lisää ..ja paljon..ei riitä vakuudet..

      • Ahaswerus

        nIVALASSA KÖYHYYS SENKUN AHISTAA.


      • Tavallinen_ihminen
        Ahaswerus kirjoitti:

        nIVALASSA KÖYHYYS SENKUN AHISTAA.

        Ei täällä Nivalassa Köyhyys ahista. Omilla rahoilla on pitänyt pärjätä. Rahaa ei tartte, kuin sen verran, että saa laskunsa maksettua. Luulenpa, että niitä ahistaa enempi, jotka toisten rahoilla töppäsivät. Selityksiä on kyllä kuultu.


    • harhaustuksetjatkuu

      ..se on tuo valtakunnan pääinisteri ottanut osuuskunnan hallinnosta mallia kun vaihtaa joka selontekoon lausuntoansa..niinhän ne teki ja tekee hallitus sekä vasallit jatkuvasti..ensin oli pakko myydä..sitten ei voinut toimia sääntöjen mukaan ja palauttaa jäsenien omaisuutta heille..menee isot verot..jotka nyt muuten menee joka risauksesta paitsi jos jako olisi ylijäämänä..sitten luavttiin isoja osuumaksun korkoja jotka häipyy tuhkana tuulee..kun eivät ole ammattilaisia muussa kuin isojen ansioittensa osalta "iilimatoja"..jne.. Lisäksi käyttävät jäsenien rahaa jäseniä vastaan joka paikassa ja puhuvat muunneltua totuutta tuotoista ja menoista.. kauanko menee läpi ? Minä vaan hallintoneuovostolaiset kysyn..saakait sitä sen verran..

    • ennakkotietoatuli

      Luotettavalta taholta "salassaolo" määräyksestä huolimatta saadun ennakkotiedon mukaan on odotettavissa osuuskunnan ja sen sidosyhtiöiden tiedote v.2016 tuloksesta joka tuo julki seuraavaa:
      -globaalien markkinoiden epävarmuudesta johtuen jäänee lopullinen liikevoitto huomattavasti alle suunnitellun. Vuoden vertailukelpoisen tuloksen arvioidaan jäävän alle edellivuosien tason.
      Vertailukelpoista jakoon käytettävää osuusmaksua ei voitane maksaa kuin 30 €/osuus huolimatta että on tiedossa mm. Partnerasta saatava n. 5 M €:n ylijäämäjako osuus. Jaettava osuusmaksunkorko aikaansaadaan erilaisilla kirjanpidollisissa siirtoerillä joilla on vaikutusta tasetta pienentäen.

      Hallitus on kuitenkin esittämässä osuuskuntakokoukselle ettei ryhdyttäisi mihinkään vastaavaan ylimääräisten omaisuuserien jakoon kuin Partnerassa (ent. Oulun Puhelin-DNA) sillä saavutettavissa olevan rauhoittavan vaikutuksenkaan takia huolimatta että jäsenkunnan suuri enemmistö sellaista on esittänyt .

      Rajoitetun mandaatin saanut tarkastusyhtiö ei voi antaa kielteistä ilmapiiriä lisäävää lausuntoa vuoden tarkastuslausunnossaan vaan toteaa lakonisesti asiantilan saman kaavan mukaisella lausuntomallilla kuin on ennenkin tehty?

    • Kähtävän_samaani

      Hyvin kirjoitettu ennakkotietoatuli. Tämä tarkoittaa suomeksi, että sijoitusyhtiö PPO ei ole saanut mitään järkevää tulosta aikaiseksi. Tämä konseptihan oli utopisti idioottien illuusio. Ei tyhjästä voi nyhjästä. Jäljelle jäi työttömien armeija ja savuavat rauniot.

    • Vihdoin_ratkaisuun

      Puhelinosuuskunnan jäsenille, heille jotka perustivat ja rahoittivat osuuskunnan saadakseen puhelimen, on heidän rahansa palautettava välittömästi. Heiltä kysymättä nyt heidän rahoillaan keinotellaan. Osuuskunta purkuun. Uuden sijoitustoimintaa varten saa perustaa vapaasti. Suomi on vapaa maa.

    • iivana-julma

      PPO:n hallintoneuvoston pitäisi olla yhteyslenkki jäsenistöön ja samalla vaikutuskanava äänensä kuuluville saamiseksi. Nythän on käynyt niin, että ne lammasnahkaiset hallintoneuvoston jäsenet kuuntelevat vain mitä hallitus on päättänyt ja kukaan ei saa kritisoida hallituksen päätöksiä. Hallitus ja se Kati Peltomaa yhtenä valvoo hallintoneuvostoa. Mitä tuollaisella hallintoneuvostolla sitten tekee. Jäsen ei ainakaan hyödy koko konklaavista yhtään mitään. Onko joku hallintoneuvoston jäsen joskus vastannut kun olet kysynyt jotain osuuskuntaan liittyvää asiaa, ei takuuvarmasti.

    • aattelinaatua

      Oisko siinä mitään järkeä jos annettaisiin kultainen kädenpuristus tj:lle jotta lähtis kälppimään..esim sen verran kuin on ns. omien sijoitusten tuotto ollut v.2016 ?..Siitä ei laiva vielä uppoais ja päästäis kaikki reilusti ruotsin risteilylle jaettaessa jäljellä oleva omaisuus ylijäämänä jäsenille kuten tekee entinen Oulun Puhelin nykyinen Partnera josta PPO saa 5 M€ jo tänä vuonna. Ne tuollaiset saatavat rahat houkuttelee leikkimään jos minkä- laista gurua varsinkin jos saa tehdä sitä lähes 10 000 € kuukausipalkalla ja ilman minkäänlaista vastuuta.. höpö höpö ei kukaan pane hallinnossa hanttiin missään asiassa...ei vastuuta. Tuo lähtemisen ilmoitus hoituis ihan tekstiviestinä kuten isossa maailmassa on tapana.

    • missäaskottiluuraa

      ..onk katii näkynyt.. ?

    • Ajattele.omilla.aivoilla

      Onko huiputuloista sijoittamista jos isältä pojalle siirretään firma, äpylit ja pellot..miten siitä välistä vedetään isoja korkoja tai voidaan vaikuttaa niissä kehitykseen ? Tuohon ei ole lähtenyt pankit eikä toiset sijoitusta harrastavat mukaan. Miksihän .. haloo kehukaa nyt kovasti niitä jotka osaa noin fiksuja rahanjakoja tehdä.. kun ei ole oma p.rse tulessa. On se helppoa kuin heinänteko naapurin höystämällä pellolla.

    • toimenpiteitäkehiin

      Mitenhän on menneet sijoitukset ikkuna-ovi-pelletti-sukka-alumiin-lasi ja koodi yms. muihin rahaa saaneisiin firmoihin. Paljonko ovat pystyneet maksamaan korkoa sijoituksille? Jokohan näkyy osuusmaksunkoron nousuna ? Niin ja onhan meillä nämä surullisen kuuluisat kiinteistöpäällikö ajan tuen tarvitsijat Masto ja Sisu ? Joko edes omillaan ja korjausvelka kasvaa..
      Faktaa on kuitenkin että asiantuntijoiden antaman lausunnon mukaan noissa on otettu suuria riskejä jopa globaalien markkinoiden trendit on jätetty huomioimatta.

      Mitä lisäArvoa voi osuuskunnan hallinnon henkilöt antaa noinkin laja-alaisesti toimiville yrityksille tai tehtaille. Kenttä sanoo "Ei mitään", ovat vain nauttimassa hallituslounaat ja kokouspalkkiot, yhtään uutta kehitysajatusta eivät pysty tuomaan estraadille jotta firmat menetyis paremmin. Korjatkaa jos ole väärässä.

      Seuraavassa osuuskuntakokouksessa esilletuotavat voitto yms saannot eivät perustu varsinaisiin sijoituksiin ja niiden tuottoihin vaan jo aikaisemmin osuuskunnan aikana tehtyihin oikeisiin ratkaisuihin joiden hedelmiä nyt nautitaan ottaen taseesta kuorrutus päälle... mistä tuo kaikki raha on aikoinaan kertynyt.. Minä vaan kysyn.

      Paras ja oikeudenmukaisin ratkaisu olisi että vielä olemassa oleva varallisuus jaettaisiin jäsenille ylijäämänä kuten teki,,hyvä sijoituskohde Oulun Puhelin=nykyinen Partnera. Siellä sanoi isännät että ihan turha on seisottaa rahoja tileillä kun ei ne tuota juuri mitään mutta kulupuoli kasvaa ja elää rikkaasti.

    • 8000euroa-kuukaudessa

      Ketkä tai kuka on PPO:n suurin osuuksein omistaja. Taitaa tämäkin olla liikesalaisuus niin kuin kaikki muutkin. Paljonko on ollut vaihtoa osuuksilla viime vuonna ja kuka on ollut ostajana ja millä kappalemäärillä. Montako osuutta myytiin ja rekisteröitiin 2016.
      Kuka osaa vastata, vai haluaako hallinto salata nämä niin sanotut jälkimarkkinat.

    • YxKotti

      KUULEPAS KUUKAUSPALKKKALAINEN, EI NIITÄ KÖYHILLE LIIKESALAISUUKSIA PALJASTETA, MITÄPÄ PERSEAUKISET NIILLÄ TIEDOILLA TEKISKÄÄN.

      • niilot

        Askotti pistää oikein isolla, että lasittomatkin näkee.


    • köyhät-ja-kurjat

      Eikös ne pidä kirjata omistajarekisteriin jotka on kaikkien omistajien saatavilla, vai onko jotain pimeitä rekistereitä. Onko kaikki asiat kirjattu vai onko Askotti (paha sinänsä) pimittämässä asioita.

      • liianvanhajuttu

        Olipa vanha keskustelunavaus. Ei ketään kiinosta.


      • yrittäjäjätkä
        liianvanhajuttu kirjoitti:

        Olipa vanha keskustelunavaus. Ei ketään kiinosta.

        Luet vaikka ei kiinosta, jatka samaan malliin.


    • peltipolliisi

      Aamun Keparissahan oli, että oli tehty jopa 1,5 miljoonaa € voittoa. Oliko tuo 3 vuodelta saavutettu vai miltä ajalta. Tappioista ei puhuttu mitään. Masto ja Sisu nielevät joka vuosi noin 100000€. Teknoventuure ahmaisi 841000€. Hallinto syö ja juo vuodessa ilmeisesti reilun millin. Tasearvo laskenut muutamassa vuodessa puoleen. Korkoa luvattiin 8% sijoitetulle pääomalle, siis tilittää verovapaasti omistajille. Olishan se ihan kiva jos saataisiin tuollainen tuotto. Tuottoa ei ole se kun syödään kuormasta.
      Kuka tuon 1,5 milliä oikeastaan teki, olisi mielenkiintoista tietää. Kunnia sille jolle kunnia kuuluu.

    • hevosmiestenklubiuutiset

      Milloin hallntoneuvoston seminaarin anti tulee julki. Oliko hyvä kokous, uskalsiko kukaan vaatia faktatietoa kehiin tai kyseenalaistaa esilletuotuja tuottolukuja jotka on perustuneet koko ajan vain taseen syömiseen mutta samalla on hoitokulut kasvaneet. Tuon menettelyn ymmärtää jo peruskoululasetkin eikä se ole mitään taitavaa liikkeenjohtoa ja jäsenien etujen ajamista. ihan selvästi on nähtävissä että ajatus on ajaa hevosella niin kauankuin se vain juoksee ja viedä se sitten kannukseen ja sanotaan että näin siinä kävi..makkaraksi vain..

    • Kykypuolueenterkut

      Lupauksien mukaan tulee jäsenille joka vuosi 8-10 % vuotuinen korko.. nyt oli kykypuolueen parlamentissa hallinnonedustaja irvaillut ettei nuo köyhät tajua että se lasketaan osuusmaksun perusteella. Eli nyt olisikin tulossa vain 8-10 E/osuus. Herää kysymys kenen ne on loput omistetusta pääomasta ?
      Oikea maksuosuus pitää olla sen mukaan julktuodusta jäljellä olevasta 100 Me.sta siis 80-100 E/osuus...sanoi globaalit markkinat mitä tahansa. Joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

      • BoiSkotti

        Leikkimässähän oot sinäkin, koetahan kestää.


      • Iso-mummu
        BoiSkotti kirjoitti:

        Leikkimässähän oot sinäkin, koetahan kestää.

        Eikö rahhaa olekkaan tulossa lupauksien mukaisesti. Räksytäppäs askotti sinne kontuurille päinkin, että saahaan kalakaanit lompsaan. Satanen ja ossuus on luvattu eikö sana piäkkään


    • Suomen_köyhin

      Mistä sitä rahhaa pystyy jakamaan, kun ei oo.

      • luuta-mummu

        Se on sitten toinen juttu jos on hassattu ettei oo ennää mitä jakkaa.


      • Köyhin_kaikista

        Ku rahhaa on hassattu, sitä ei ennää oo.


      • oho-oho

        Tyhyjästä on sitten huono nyhyjästä. Taisi jääjä sataset saamatta vaikka kehutaan tulosta tulleen paremmin kuin koskaan.


    • kykypuolueenuutisia

      ..kyky puolueen uutisia: nyt olemme saaneet jo toisen merkittävän hankkeen nurin kun fc ypa meni konkkaan, se ensimmäinen oli meidän junailema dataman konkka..no siinämeni 40 M€ mutta ypassa vain 250 000 € ulkomaisten pelaajien maksamattomia sosiaali-eläke yms. maksuja joita verottaja karhuaa.. että näin meillä kyky puolueessa asioita hoidetaan. Onko kellään tiedossa uusia rojekteja joissa voitaisiin vielä näyttää kykymme eikä olisi niin orpo olo . Tuo osuuskunta ppo onkin isompi keissi jossa on arvokin mukana jota emme ansaitse mutta yritetään edelleen.. alkaa vain maa polttaa harrastuskenkien alla ja ei tahdo taitokset mennä suoraan..

    • taitavaasijoittamista

      Peltomaa kertoo Kalajokilaaksossa 22.7.2016, että Lehto Groupille annetun lainan ja sen tuoman yli 1,5 Milj voiton vuoksi ammattisijoittajat ovat kiinnostuneet PPO:sta nähtyään tuloksia.

      Virke pitää sisällään sen, että Peltomaa on omasta mielestään amatöörisijoittaja ja siinä hän on oikeassa, kun katsotaan mitä on tapahtunut lausunnon jälkeen.

      Lehto Groupin listautuessa PPO sai 5 Milj lainan vastikkeeksi 1.065.643 osaketta ja hinnassa oli 8% alennus merkintähinnasta, joka oli 5,10 euroa.

      PPO myi osakkeet 18.5.2016 hintaan 6,25 euroa. Kauppasumma oli 6,7 milj ja voittoa siis 1,7 Milj. Osakkeet myytiin kerralla todennäköisesti jollekin ammattisijoittajalle.

      PPO:n amatööriys näkyy siinä, että myymällä osakkeet 6.9.2016 hinta oli 9,65 euroa ja voittoa olisi tullut 5,3 Milj. 21.12.2016 hinta oli 10,13 euroa ja saamatta jäänyt voitto 5,9 Milj ja nyt tulosjulkistuksen jälkeen hinta oli 11,00 euroa ja saamatta jäänyt voitto 6,7 Milj. Ammattilaiset keräävät nuo voitot, ei PPO.

      • Keinotekoista

        Luultavasti tämä oli ennalta sovittu julkisuustemppu, jossa Lehto Group osti omat osakkeet takaisin itselleen, kiitoksena vekselistä. Tällä systeemillä Osuuskunta PPO:lle saatiin positiivista julkisuutta, että muka on tehnyt tuottavaa sijoitustoimintaa. Lehto Group sai taas omansa takaisin korkojen kera, koska tiesi osakkeen arvon nousevan, kun pytinki on valmis.


      • Vaihtoehtosyylle

        Tuo on mahdollista. Toisaalta puolivuotistilinpäätös oli lähestymässä ja tällä kaupalla saatiin se näyttämään vähän siedettävämmältä edellisvuoteen verrattuna, jolloin se oli vähän yli 12 M€. Nyt oli pohjalla Sijoitus Oy:n maksama 3 M€ osinko ja siitä huolimatta voitoksi oli jäämässä vain alle 1 M€. Muut sijoitukset tuottivat siis tappiota. Lehtokaupan jälkeen tulosta voitiin näyttää 2,5 M€. Hätäkauppa siis.


    • riidanhaastajakentällä

      Sehän taitaa olla oikein "tappelupukari" kun sitten jo oli technoventuressakin käynyt möykkäämässä kun asiat ei menneet kuten "strömsöössä"

      Partneran alku käyntiin riidoin. PPO merkkautti kaksi eriävää mielipidettään
      Risto Kenttä | 2015-04-28

      Oulu ICT:n eli nykyisen Partnera Oy:n yhtiökokous viime viikon keskiviikkona ei mennyt ihan perinteisen helpolla tavalla.
      Yhtiön toiseksi suurin omistaja Osuuskunta PPO jätti yhtiökokouksessa kaksi eriävää mielipidettä.
      PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan mukaan ensimmäinen eriävä mielipide koski vastuuvapauden myöntämistä ja toinen hallituksen kokoonpanoa.
      – PPO oli saanut tietoonsa yksityiskohtia liittyen Oulu ICT:n antamaan rahoitussitoumukseen, joka mainitaan yhdellä lauseella tasekirjan sivulla 17 kohdassa Muut vastuut.
      – Käytimme lain mukaista osakkeenomistajan kyselyoikeutta.
      – Oulu ICT:n hallitus ja väliaikainen toimitusjohtaja eivät kuitenkaan vastanneet kysymyksiimme, joten jätimme eriävän mielipiteen koskien vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille.
      Peltomaan mukaan rahoitussitoumus on annettu Oulu ICT:n osakkuusyhtiölle Telebusiness InWest Oy:lle.
      – Kyseinen osakkuusyhtiö on haettu konkurssiin 13.4. sellaisen sijoittajaryhmän toimesta, jossa keskeinen rooli on Sami Aurejärvi Groupin edustamilla rahastoilla.
      – Mielestämme eturistiriidan muodostaa se, että Sami Aurejärvi istuu samaan aikaan Oulu ICT:n hallituksessa.
      – On ilmeistä, että hänellä ja hänen lähipiiriinsä kuuluvilla henkilöillä tai yrityksillä on erilainen ja aivan poikkeuksellinen intressi Oulu ICT:n asioihin muihin osakkeenomistajiin nähden.
      Peltomaan mukaan Aurejärvet ovat eri yhtiöidensä kautta Oulu ICT:n eli nykyisen Partnera Oy:n kolmanneksi suurin osakkeenomistaja.
      – Jätimme eriävän mielipiteen myös koskien Sami Aurejärven valitsemista hallitukseen, Peltomaa vahvistaa.
      Peltomaan mukaan Partnera Oy:n uusi hallituksen puheenjohtaja Matti Jaakola nauttii lähtökohtaisesti PPO:n luottamusta ja PPO odottaa häneltä hyvää yhteistyötä omistajien kanssa.
      Partnera Oy:n tuloskehitykseen Osuuskunta PPO ei Peltomaan mukaan ole tyytyväinen.
      Noin 150 miljoonan euron rahavaroilla yhtiö teki viime vuodelta 0,9 miljoonan tuloksen.
      – Yhteistyömahdollisuudet Pohjois-Suomessa PPO:n ja Partnera Oy:n välillä ovat ilmeiset, mutta nykytilanteessa tätä potentiaalia ei saada käyttöön, Peltomaa tunnustaa.
      Partnera Oy:n suurin omistaja on Oulun kaupunki, jolla on osakekannasta lähes puolet ja äänivallasta kolmen neljäsosan enemmistö.
      Yhtiön va. toimitusjohtaja Sami Mäentausta korostaa hyvää hallintotapaa, eikä näe Sami Aurejärven valinnassa Partneran hallituksen jäseneksi ongelmaa.
      Mäentaustan mukaan yhtiössä on noudatettu korostetun hyvää hallintotapaa.
      – Asian käsittelyssä esteellinen henkilö jäävää itsensä kyseisen asian käsittelystä, Mäentausta vakuuttaa.

    • Kolahti_ja_tajusin

      Tuo homma meni varmasti noin, mitä "Keinotekoista" kirjoitti. Ei ole ollenkaan uskottavaa, että jokin suursijoittaja yhtäkkiä päättäisi sijoittaa noin ison summan tyhjään teollisuushalliin. Sisäsiittoinen julkisuustemppu, siinä se.

      • Vaihtoehtosyy

        Tuo on mahdollista. Toisaalta puolivuotistilinpäätös oli lähestymässä ja tällä kaupalla saatiin se näyttämään vähän siedettävämmältä edellisvuoteen verrattuna, jolloin se oli vähän yli 12 M€. Nyt oli pohjalla Sijoitus Oy:n maksama 3 M€ osinko ja siitä huolimatta voitoksi oli jäämässä vain alle 1 M€. Muut sijoitukset tuottivat siis tappiota. Lehtokaupan jälkeen tulosta voitiin näyttää 2,5 M€. Hätäkauppa siis.


    • Onkotietotaitoakaan

      Entä substanssi eli tietotaito: PPO:n hallituksessa on kengäntekijä, eläkeläinen pankinjohtaja, kunnan talouspäällikkö, tutkimusjohtaja, mainosmies ja rehellinen entinen poliisi.

      Tämä ryhmä ei osannut johtaa teleyhtiötä (PPO) ja millä resursseilla se pystyy johtamaan sijoitustoimintaakaan? Ymmärrys riittää vain siihen, että mitä enemmän itsellä on hallituspaikkoja sitä enemmän on omalla tilillä rahaa.

      Lehto on hyvä esimerkki ammattitaidosta (= ammattitaidon puutteesta). Kun Lehdon kurssi nousee euron, PPO:n tappiot kasvavat miljoonan. Miten tulee käymään rakennusteollisuuteen tehdyille muille useille sijoituksille? Millä perusteilla ne on tehtykään?

      Käykö niille kuin sijoitukselle merkkituotteiden siruttamiseen?

    • mikäsiruttaminen

      Tarkoitetaanko edellisessä viestissä FinnCode Oy:tä?

      Seuraava on kopioitu PPO:n asiakaslehdestä 1/2015:

      Ohjelmistoalalla toimivan ylivieskalaisen FinnCode Oy:n perustajat tietävät olevansa suurten kansainvälisten mahdollisuuksien äärellä. Yrityksen kehittämällä, NFC-lähilukuteknologiaan perustuvalla ratkaisulla, globaalit luksusbrändit voivat kamppailla piratismia eli tuoteväärennöksiä vastaan. FinnCoden RE-AD-palvelu puolestaan tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet tarinan kerrontaan. FinnCoden toimitusjohtajan Vesa Haapaniemen pitämä yritysesittely ylivieskalaisen toimistohuoneen kulmauksessa vie kuulijan Hollannin ja Espanjan kautta Hong Kongiin ja sieltä edelleen italialaisen muodin syvimpään ytimeen. Eikä kyse ole mistään ”ehkä joskus”-puheesta, sillä ylivieskalaisyrityksellä on jo agentuurit ja asiakkaita muun muassa edellä mainituissa kohteissa, ja uusista neuvotellaan. Tämän lisäksi Haapaniemi on henkilökohtaisesti esitellyt muotimaailman suuriin nimiin kuuluvan Aki Choklatin suosiollisella avustuksella FinnCoden innovaatioita italialaisten huippumerkkien edustajille Firenzessä. Toimitusjohtaja ei edes yritä peitellä innostustaan. - Tämä on aivan upeaa touhua eikä millään malttaisi nukkua. Aamuviideltäkin tulee joskus katsottua kelloa, josko voisi jo lähteä toimistolle töihin. Uuden luominen innostaa ja meillä on hieno porukka, joka tekee hommia hyvällä fiiliksellä, Haapaniemi hehkuttaa. Mistä siis on kysymys? Kaikki alkoi siitä, kun Haapaniemi sekä Eero Salmela, Jari Salmela, Pekka Salmela ja Janne Mäkinen ryhtyivät miettimään, miten japanilaisten kehittämää QR-koodia hyödyntämällä voisi tehdä bisnestä. - Aika nopeasti meille selvisivät QR-koodin vahvuudet ja heikkoudet. Päätimme siirtyä uudempaan NFC-teknologiaan, jonka avulla kaikki voidaan yksilöidä aukottomasti. Vaikkapa nalle Intiassa tai italialainen huippuharmonikka. - Meiltä löytyy bisnesosaamista, koodausosaamista sekä langattoman tekniikan osaamista. Usein olemme vain istuneet, pähkäilleet ja miettinet erilaisia mahdollisuuksia. Monesti esille nousivat tarinat ja se, kuinka ihmiset haluavat kuunnella ja tallentaa niitä. Jos isä aikanaan kertoi pojalleen tarinoita nuotiolla, nyt sen voi tehdä myös käyttämällä uusia teknologioita, Haapaniemi kertoo. Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekeskin kiinnostui FinnCoden osaamisesta. Yritys sai arvokasta lisäpotkua viime vuonna toteutetusta Tekes-hankkeesta, joka keskittyi kansainvälisen kasvun suunnitteluun. Nyt meneillään on seuraava Tekes-hanke, jossa paneudutaan kansainvälisen kasvun toteuttamiseen. - Osuuskunta PPO ja Guida Invest Oy tekivät vuosi sitten huhtikuussa vaihtovelkakirjalainasijoituksen. Se oli meille äärettömän tärkeä, koska se mahdollisti ensimmäisen Tekes-hankkeemme, Haapaniemi sanoo.

      PPO:n sijoituskohteen FinnCode Oy:n tunnuslukuja: vuosi/liikevaihto/liikevoittoprosentti/tulos

      2014/111.000 €/-7,4%/-16.000 €
      2015/99.000 €/- 108%/ -154.000 €
      2016/95.000 €/- 114% /-126.000 €

      Taitaa olla ylösoajovaiheessa...

    • Talvisotamies

      Taitaa olla niin, että tuossa puulakissa ei vaihdeta muuta kuin velkakirjoja. Mustapekka on jo kenen kädessä.

      • AhmedEiAhne

        Kyllä Kati tietää, mihin kannattaa sijoittaa, ei pidä hätiköifä heti teidän ahneiden!


      • avointatiedotusta
        AhmedEiAhne kirjoitti:

        Kyllä Kati tietää, mihin kannattaa sijoittaa, ei pidä hätiköifä heti teidän ahneiden!

        ..pyyväppä meillekkin nähtäväksi ne hyvät sijoitukset..eli paljonko mihinkin on annettu rahaa ja paljonko niistä on tullut "voittoa" eli korkoa sijoituksille..
        On vaan sellainen piilottelu kuva jossa kaikkea yritetään piilotella "konserni-tilinpäätöksen..katotaampa vaan


      • kokoomusnuoret
        AhmedEiAhne kirjoitti:

        Kyllä Kati tietää, mihin kannattaa sijoittaa, ei pidä hätiköifä heti teidän ahneiden!

        Kati ei ilmeisesti ole ahne kun noin vaatimaton tuottojen suhteen. Onko hallinto sitten ahne kun katsoo kokouspalkkioita, entäs toimitusjohtajan palkka, paistaako siitä ahneus. Kuka on ahne. Onko se sellainen joka saa enempi kuin antaa, elikkä syö toisen omaa. Ahne-rohmuaa kaiken itselleen,eikä jätä muille, eihän silloin jäsenistö voi olla ahne jos haluavat vain sen joka kullekin kuuluu. Sopiiko tämä määritelmä hallintoon, minusta ei, eivätkös he syö koko ajan jäsenistön pöydästä.


      • niinonkuinsanotaan
        kokoomusnuoret kirjoitti:

        Kati ei ilmeisesti ole ahne kun noin vaatimaton tuottojen suhteen. Onko hallinto sitten ahne kun katsoo kokouspalkkioita, entäs toimitusjohtajan palkka, paistaako siitä ahneus. Kuka on ahne. Onko se sellainen joka saa enempi kuin antaa, elikkä syö toisen omaa. Ahne-rohmuaa kaiken itselleen,eikä jätä muille, eihän silloin jäsenistö voi olla ahne jos haluavat vain sen joka kullekin kuuluu. Sopiiko tämä määritelmä hallintoon, minusta ei, eivätkös he syö koko ajan jäsenistön pöydästä.

        Nimet muistiinne ja muistuttakaa kun tilaisuus on että mitäs tuli tehtyä PPO:n johdossa ja hallituksessa ja hallintoneuvostossa.


    • näinsennäen9

      ..jaaha raahessa on taas hallinnon päsmärit päässeet mieliaiheeseensa.. omien töppäyksien peittelyyn.
      Miksi ne elisan ppo kaupassa saadut osakkeet piti myydä hökästä heti jotta saadaan näyttämään 2013-2014 tulos "voitolliselta sijoitukselta". Jos ne ois pidetty niin 2015-2016..ja miksei 2017 vuosilta olis osinko ollut "miljoonia/v ja nyt niistä sais yli 40 % voiton myydessä... Se olisi ollut oikeaa sijoitustoimintaa eikä nämä nappikaupat ja oulun puhelimesta=partnera (dna):sta saatavat ylijäämät joihin ei taida olla edes raahen viisas-askotti-kiti-pale jne olleet mitään aikaansaamassa.
      Nuo julkituodut kehutut tuotot kattaa tuskin edes toiminhekilöiden ja hallinnon kuluja..faktaa kehiin..ja paljonko mastokiinteistö ja jumppa-salit aiheuttaa tappioita ? Kertokaa nyt ihmeessä..pitäähän toiminnassa olla kunnon selkeät tavoitteet ja niihin on pyrittävä..eikä vain syödä taseesta !

    • nimetmuistiin

      PPO_n jäsenet, hallintoneuvosto, hallitus ja toimitusjohtaja » Osuuskunta PPO.html

      • herkusuuhemputtaa

        ..saapa nähdä onko ostanut isomman irtokarkkipussin josta voi jaella omilleen salissa suut makeaksi..ei niistä jäsenille riitä kuin kulukuitti..


      • faktat

        Kuinkahan paljon on omaisuus kuihtunut vuoden aikana. Hallinnon porukka ainakin saanut omansa, mutta mitä on saanut osuuskuntalainen. Älämölö pitää nostaa jos ei se nutturapää maksa vähintään satasta/osuus


      • ASSKottila
        faktat kirjoitti:

        Kuinkahan paljon on omaisuus kuihtunut vuoden aikana. Hallinnon porukka ainakin saanut omansa, mutta mitä on saanut osuuskuntalainen. Älämölö pitää nostaa jos ei se nutturapää maksa vähintään satasta/osuus

        Osuuskuntalainenhan on saanut ilmaista rahaa jo pitkään! Älä aina valita.


      • niilot

        miunulle on ilmoitettu että on maksettu osuuspääoman korkoa. Miksi sitten omaisuus kutistuu koko ajan. Ilmaista rahaa ei ole ollut eikä tule olemaan muuta kuin hallitusherrojen palkkiot.


      • ASSKottila
        niilot kirjoitti:

        miunulle on ilmoitettu että on maksettu osuuspääoman korkoa. Miksi sitten omaisuus kutistuu koko ajan. Ilmaista rahaa ei ole ollut eikä tule olemaan muuta kuin hallitusherrojen palkkiot.

        Kaikenlaisia niiloja...


      • tuomaristo
        ASSKottila kirjoitti:

        Kaikenlaisia niiloja...

        Kerroppa nyt sitten paljonko on PPO:n varallisuus kasvanut 5 vuodessa.


    • Suomi_100_vuotta

      Niin se vain näivettyy tämä sijoitusfirma. Tätä sijoitusosuuskuntaa ei ole enää sadan vuoden päästä olemassa. PPO saattaisi vielä olla jossakin muodossa olemassa. PPO kuitenkin selvisi lähes sata vuotta, sodat ja kaiken se kesti, mutta Paulia ja hänen hyödylisiä idioottejaan se ei kestänyt.

    • mullemulleheput

      Missä se askotin vastaus viipyy..paljonko on tullut tuottoja ?
      Taitaa mennä aika taitteluun ja kykypuolueen esilletuontiin..omalta kannalta.
      Ne äänestäjät jotka vähänkin tajuaa niin ei varmaan anna suostumusta..no on niitä joitain "peesaajia" mutta en ymmärrä mitä ne noissa ehdokkaissa näkee ?
      Kertokaa..

      • luuta-mummu

        Ei pitäisi olla kovin vaikeaa anttaa "tunnusluvut" kaikkien ihastella tai vihastella. Muutama kauppa on tehty, ei ole ainakaan kirjanpitäjällä kiirettä ollut. Onhan niita palkkoja ja kokospalkkioita sitten makseltu unohtamatta matkakorvauksia ja ansionmenetyksiä. Mutta paljonko on tehty omistajien hyväksi. Osuuspääoman korko pitäisi olla vähintään satanen/osuus kun on noin hirmuinen noususuhdanne ollut, lisäksi kehuttu mennen tullen ja palatessa kassan karttuvan. Paljonko sitä rahhaa on köyhille tulossa, kakistakaa ulos.


    • yökyöpeli9

      Kun PPO myytiin Elisalle -kiitos siitä . Elisan kaapeliteeveessä kuva nyki ja pätki eikä homma pelittänyt . Sitten oli otettava Elisan mokkula kun sitä kaupattiin oikein erihintaan kaapelin sijaan . Nyt takkuilee Elisa ja pätkii eikä Ylen Areenan suorat toimi nekään vaan näyttää postimerkkiä. Elisa sähköposti lykkää kyllä mainosta vaikka kuinka unsubscribaa niitä . Öiseen aikaan netti toimii kun ei Elisa-avaruudessa ole niin paljon liikennettä , kiitos vielä PPO ja sen päättäjät.

    • näinnikkään

      Sain luotettavalta maatalousalan henkilöltä kuulla että oli ollut ns. vanhoja edustajia..lue siis peesaajia hämmentävä seminaari johon ei ollut hallitus saanut osallistua. Siellä oli luettu ihan madonluvut miten asioita pitää hoitaa.. ei niin että..mahdollisesti..voitaneen..yritetään jne tuottaa osuusmaksun korkoa vaan.. tavoite on saada 8-10 % korkotuotto kulujen lisäksi. Myös kulujen karsimiseen oli puututtu ja niistä pitää tulla selkeä esitys miten ne voidaan optimoida ettei hommat ole kuin päiväperhosten lentelyä lehmäpaskoissa..se oli ollut kaupunkilaisten kommentti.

      Saapa nähdä miten asiat esitetään kun on viimeinenkin yritys pimittää epäonnistumiset ja kirjanpitokikkailut joilla on tähän asti hämätty jäseniä estradilta. Nyt ei voi tilintarkastajatkaan enää mennä "rajoitetun evidenssin" taakse tietämättöminä..tai ..vaihtoon..vaihtoon.

      • onkohansiellä

        ollut ammattisijoittaja äänessä


    • alutig

      PPO:n nettisivuilta löytyy seuraava tiedote, joka on päivätty 28.7.2015:

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy sieviläisen Alutig Oy:n omistajiksi

      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy ovat yhdessä hankkineet omistukseensa merkittävän osuuden sieviläisen Alutig Oy:n osakekannasta. Alutigin toimitusjohtaja Markku Peltokorpi jää edelleen yhtiön suuromistajaksi.
      Pääomasijoitus mahdollistaa Alutigille uuden kasvustrategian ja yritystoiminnan nostamisen uudelle tasolle. Alutigin liiketoimintana on teräs- ja alumiinirakentaminen sekä enenevissä määrin laserleikkaus. Viime vuosina yhtiö on investoinut merkittävästi levytyökoneisiin ja tuotantotiloihin.
      Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy asettavat Alutigin hallitukseen yhteiseksi edustajakseen varatuomari Marko Tepon. Alutig pyrkii kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa keskipitkällä aikavälillä.
      - Tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen ja uusien asiakkuuksien myötä hallittu ja kannattava kasvu, kuvailee Marko Teppo.
      Pääomasijoituksen yhteydessä myös kohdeyrityksen lainarahoitus neuvoteltiin uusiksi. Alutigin pitkäaikaisina rahoituskumppaneina toimivat Ylivieskan OP ja Finnvera.
      - Kokonaisuutta tarkastellen saavutettu rahoitusrakenne ja hallitustyöskentelyn terävöittäminen antavat kohdeyritykselle aivan uudenlaiset kasvun ja menestymisen eväät, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.


      Mitä on tapahtunut tiedotteen julkaisemisen jälkeen?

      Talousluvut: Vuosi/ Liikevaihto; M€/liikevoittoprosentti/tulos
      2012/1,2/5,1%/20.000 €
      2013/1,3/4,5%/6.000 €
      2014/1,6/3,4%/0 €
      2015/1,3/-8,5%/tappiota 165.000 €
      2016/ ei vielä tiedossa

      Toimitusjohtaja on vaihdettu ja Kati Peltomaa on nimitetty hallitukseen lisäterävöittämään toimintaa. Hallituksessa on neljä jäsentä, ja puolet ovat siis PPO:sta!
      Valuelaw on Ylivieskalainen 2015 perustettu yhtiö, jonka päätoimiala on lakiasiainpalvelut. Sitä omistaa PPO:n hallituksen jäsen Marko Teppo. Muista omistajista ei ole tietoa.

      Yhteenvetona saa kuvan, että Alutigin (lue: PPO:n sijoitusten) tulevaisuudennäkymät eivät näytä hyvältä. Teräs- ja alumiinirakentamiseen keskittyvän yhtiön hallituksen puheenjohtaja on entinen poliisi ja toinen hallituksen jäsen entinen pankkitoimihenkilö. Kummankin visiot liiketoiminnan kehittämiseksi perustuvat varmaankin heidän koulutukseensa ja kokemukseensa ko alalta.

      Peltomaa on nimitetty hallitukseen todennäköisesti, koska Alutig tarvitsisi rahaa lisää. Näistä asioista PPO harvemmin tiedottaa.

      Toivottavasti olen väärässä.

    • Sieviläinen

      Kylillä puhuivat, että Alutigille valmistunut uusi halli. Kuulemma yhtiö kovassa kasvussa. Henkilökuntaa palkattu lisää ja henkilöstölle kerrottu, että vuoden 2016 tulos ollut selvästi voitollinen.

      • hallinaapuritalosta

        ..nyt äskötti taas ollut vällä kylällä..varmaan jukulaisissa..
        Sievin abc:llä sanoivat valojen kohta sammuvan kun on niin paljon viivästyneitä suorituksia..siihen sitä ppo:n rahaa on tarvittu..jotta palaisivat edes hetken..


    • Jäsen17

      Eläkeyhtiöiden viime vuoden sijoitukset pelasti Trump ja vuoden viimeiset kuukaudet. Tuleekohan PPOltakin jäsenille kunnon potti?

    • ÄhäsKutti

      Onneksi olkoon Asko merkkipäivästäsi! Teet hienoa työtä, myös PPO:ssa, jatka samaan malliin.

      • Ahaverosauwing

        ..oli vielä tyylilleen uskollisena aikoinaan todennut "ettei kaupunki voi sössiä hyviä mahdollisuuksiaan".. mutta hänpä on voinut mm. tässä PPO asiassa.. tai eihän se kokoomuspoliitikkona ole mitään.. haihduttaa sössimisellä yli 200 työpaikkaa ja muut siihen liittyvät kerrannaisseuraukset.. ja ei muuta kuin pyrkimään sössimään kaupungin "luottamuselimiin".. lisää näitä luovia hektisiä järkytykseen johtavia päätöksiä..laajasta näkökannasta joka on yhtä kuin nuppineulan kokoinen reikä umpinaisessa laatikossa josta hän tiirailee..ei ole kovin avartava näkemyskenttä... Onnittelut


      • Happy_pööftei

        Ei se Asko ole leuhka, ainoastaan täydellisen ylimielinen moukka. Sattunut vain olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Ei Askokaan ole täydellinen, häneltä puuttuu empatia ja täydellinen itsekritiikki niistä töppäyksistä missä on ollut mukana. Tämähän on narsisteille tyypillistä, että luulevat olevansa kaikkien yläpuolella ja lisäksi kaiken arvostelun yläpuolella.


    • ratame

      Konkurssikonkarin aisapari.

      • häpihäpihäpi

        Asko on fiksu ja empaattinen mies, aina on hoitanut tehtävänsä esimerkillisesti itseään millään tavalla korostamatta, vaikka totisesti olisi aihetta ollut noilla saavutuksillaan rintaa röyhistää. Kateellisten horinaa on tuo hänen parjaamisensa.


      • gulfko

        Konkurssikonkarin aisapari. Eikös näin ole. Voithan sinä luetella ne meriitit, tilaahan on 4000merkkiä. Aloita vaikkapa PPo:n myymisetä Elisalle ja Datamen mahdollistamisesta.


      • Häpyendi
        gulfko kirjoitti:

        Konkurssikonkarin aisapari. Eikös näin ole. Voithan sinä luetella ne meriitit, tilaahan on 4000merkkiä. Aloita vaikkapa PPo:n myymisetä Elisalle ja Datamen mahdollistamisesta.

        En ymmärrä, mistä kateutesi Askoa kohtaan kumpuaa, kirjoitat lisäksi vihamieliseen sävyyn, miksi?


      • Ojalan-laskuoppi
        Häpyendi kirjoitti:

        En ymmärrä, mistä kateutesi Askoa kohtaan kumpuaa, kirjoitat lisäksi vihamieliseen sävyyn, miksi?

        Ei vihamielisyyttä ole se jos joku on tehnyt jotain väärin ja sen sivulliset tiedostaa.
        Odottelen edelleen meriittilistaa, etenkin sitä miten PPO:n talouden on käynyt, siis aivan euroissa mitattuna. On turha änkyttää vihamielisyydestä, kun voi selvästi selostaa todelliset aikaansaanokset. Onko niitä tai ei. Vastausta lienee turha odottaa. Onhan todettu sekin seikka, että joidenkin suusta tulee heti köyhäksi nimittely ja "vitutuksen"tarjoitu. Lieneekö sitten vihapuhetta tai ei. Alappas nyt listaamaan oikein ajan kanssa, tietosi mukaan listasta tulisi pitkä mutta meillä on aikaa lukea.


      • Häpyendi
        Ojalan-laskuoppi kirjoitti:

        Ei vihamielisyyttä ole se jos joku on tehnyt jotain väärin ja sen sivulliset tiedostaa.
        Odottelen edelleen meriittilistaa, etenkin sitä miten PPO:n talouden on käynyt, siis aivan euroissa mitattuna. On turha änkyttää vihamielisyydestä, kun voi selvästi selostaa todelliset aikaansaanokset. Onko niitä tai ei. Vastausta lienee turha odottaa. Onhan todettu sekin seikka, että joidenkin suusta tulee heti köyhäksi nimittely ja "vitutuksen"tarjoitu. Lieneekö sitten vihapuhetta tai ei. Alappas nyt listaamaan oikein ajan kanssa, tietosi mukaan listasta tulisi pitkä mutta meillä on aikaa lukea.

        Varmasti joutilailla on aikaa lukea, mutta kun mulla ei ole aikaa kirjoittaa. Kun sitä aikaa kuuluu olevan, luettelepa ne "vääryydet." Ei kai kaikkia PPO:n juttuja voi yksin hänen piikkiinsä panna. Konkurssikonkarin aisapari, mihin se viittaa, mihin syyllistyy aisapari?


      • Hyvä_veli_1
        Häpyendi kirjoitti:

        En ymmärrä, mistä kateutesi Askoa kohtaan kumpuaa, kirjoitat lisäksi vihamieliseen sävyyn, miksi?

        Se johtuu siitä, mitä et ymmärrä Häpyendi, että kysymys ei ole kateudesta. Enemmänkin on kysymys säälistä ihmistä kohtaan, joka luulee liikoja itsestään.
        On vaikea erota hyvä-veli porukasta. Pakko olla samaa mieltä.


    • tuomaristo

      Sinulla ei ole aikaa kirjoittaa mutta kirjoitat kuitenkin. Tästä alkaa se tie joka ei pääty koskaan. PPO:n juttuja ei panakaan yksistään hänen piikkiinsä, mutta toteat itsekkin, että mukana on ollut aisaparina tekemässä huomattavia vahinkoja.

      • Häpyendi

        Ei olisi aikaa, ei, mutta pakko oikaista sinua. Konkurrsikonkarista ja aisaparista on joku muu kirjoitellut. Huomattavista vahingoistakaan en ole mitään maininnut.


    • Juutas-käkriäinen

      "Kaikkia PPOn juttuja" tarkoitanee jotain negatiivista vai onko sinulla tiedossa jotain positiivistä, esin markinahionnan reilua nuousua tai taseen paisumista.

      • lyydiawaasasta

        Kyllä minä olen huomannut hionnan reilua nuousua... Positiivistä en ole nähnyt koskaan, onko se jotakin syötävää? Tiivistä, mikä tiivistä. Paisuvaisenkin olen jo tähän ikään nähnyt. Monestikin. Tosin en taseessa.


    • huomasin

      Tj Peltomaa julkaisi PPO:n tuloksen tänään sopivasti ennen viikonloppua.

      Tiivistelmä:
      - konsernin tulos pieneni 48% - siinä vastinetta tj:n palkankorotukselle!
      - 4 sijoitusta tehtiin. Henkilöstökulut sijoitusta kohti 90.000 euroa - osoittaa, että töitä kuitenkin tehtiin ettei vain keitelty kahvia toisilleen!
      - mukana surullisen kuuluisa Lehto Group osakkeiden myynti, jossa PPO menetti miljoonia
      - hallitukseen lisätty kiinteistöhemmoja saamaan itselleen PPO:n rahoja

      Kaikki vahvistaa sitä, että puhelinosuuskunnan perustaneiden rahat hukataan.

      PPO pitää purkaa ja omaisuus jakaa jäsenille.

      • ei-hyvältä-näytä

        Viimme vuosi oli loistava pörssivuosi. Miten PPO:lla noin kävi. Eikö siellä olla tehtävien tasalla. Taitaa ne sataset olla vain unelmia. Voi hyvänen aika.


    • Voi_tyhymiä

      Niin se vain kuihtuu tämä PPO:n perikunta. Ei ole työpaikkoja, ei ole tasaista miljoonien tuottoa, joka perustui oikeaan työhön ja josta Ylivieska sai ison määrän verotuloja.

    • lopetettava-heti

      Alas päin menee kuin lehmän häntä.

    • ahaneusiskeny

      Kevät vasta alullaan ja köyhillä rahat jo lopussa. Kateus on kamala tauti, samoin ahneus.

      • hallitusamattilainen

        Ei köyhillä voi rahat olla lopussa kun ei niitä ole edes saatu.
        Kuka meidät varattomiksi tekee, eikös se joka kutjaa meidän rahat. Paljonko tase oli laskenut ja mistä tuo pikkuruinen voitto tuli. Nyt voi Askotti pistää rivi riviltä voitolliset kaupat ja osingot salkuista. Lehto grup, Partneran osingot mitä muuta, kerro meille


    • Tämähän_tiedettiin

      Olipa vaatimaton tulos. Näin ne haaveet kaatuu, kun elämän realiteetit
      talousmatematiikassa lyövät kynsille.

    • iivana-julma

      Jäi sataset saamatta, ei häävi tulos. Voisipa sanoa, että tulos tai ulos. Jos lie jo vähän painittukin PPO:n hallinossa.

    • oikeatarviot

      PPO:n osuuksien arvo on pääosin kartutettu jäseniltä perityillä ylihintaisilla puhelin- ja tietoliikennepalvelumaksuilla. Keskimäärin miljoona € vuodessa 100 vuoden ajan. Tämän asian on vahvistanut mm. PPO:n hallituksen entinen pj. J Uutela toteamalla 18.4.2014 nettikeskustelupalstalla että, ”Kuinka paljon itse käytät lankapuhelimen tai kiinteän laajakaistan maksuihin rahaa kuukaudessa? Niistähän vanhan PPO:n tulot koostuivat.”
      Nyt PPO:n johto haluaa käyttää heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien osakkaiden ahdinkoa hyväksi ja riistää heiltä heidän puhelinmaksuilla kartuttamansa osuuden arvon puoleen hintaan osakkaalle kuuluvasta arvosta. Itse on valmis myymään, mutta tuottoarvon mukaiseen markkinahintaan, eli 2000 € per osuus.

      • Brother_Honkola

        Operaattoriliikentoiminta oli PPO:n helmi ja valtava tietoliikenneverkko mastot ja kuituverkko. Asiakkaat kaipaavat sitä aikaa, kun saivat vielä paikallista palvelua. Tai yleensäkin palvelua.


      • Osuuskuntalainen

        Kerroppa "oikeatarviot" paljonko olisi ollut olleet oikeat puhelin ja tietoliikennemaksut, varsinkin kun ennen osuuskunta ei saanut tuottaa voittoa?


      • juoksupiika
        Osuuskuntalainen kirjoitti:

        Kerroppa "oikeatarviot" paljonko olisi ollut olleet oikeat puhelin ja tietoliikennemaksut, varsinkin kun ennen osuuskunta ei saanut tuottaa voittoa?

        Missä niin on sanottu, että voittoa ei saanut tuottaa. Liekö samassa pykälässä jossa paheksutaan kymmenien miljoonien tappioiden tekeminen ja koko toimialan jättäminen. Kerroppas meille se kielto pykälä, sinullahan se on kuulema tiedossa. Ala järjestää sitten vielä niitä telepalveluita niin kuin säännöt velvoittavat. Korpi-Tassi lausui, että telepuoli oli tappiollista mistä sitten rahat olivat tulleet kun ei silloin vielä häslätty sijoituksiin kuten teknoventuureen. Datamehan oli tappiollinen syntymästä alkaen, sehän oli telepatiayritys. Mutta jos ei osata niin ei osata.


    • näevaan

      Pettäjän tie käy harhaan. Näin tulee käymään Sijoitusosuuskunnan hallinnolle. Luonnon lakeja kun ei voi kumota.

    • oikeatarvot

      puhelut ppm 1/snt/min, laajakaista 29,90 €/kk..ei määräaikaa (askotti ..tiedät kyllä..kati ja kumppanit ei tajua..tajuta ..kun pale konsultoimassa)
      Liittymismaksu 4150 FIM (rakennusrahastossa jemmassa..vieraana pääomana) ja osuusmaksu....

    • törsääjätkehissä

      ..vitkuttelu jatkuu ja tuloskehitys voimakkaan miinusmerkkinen.. tulostiedotteen mukaan...osuuskorko jakoon joskus syksyllä..ei julkituotu tiedotteessa ? Miksihän ?
      Ja jäsenet menettää jälleen.. Osuuskunta PPO:n hallitus tulee esittämään osuuskuntakokoukselle, että osuuskunnan tuloksesta jaetaan osuuspääoman korkona 62 euroa/osuus.

      Siinäpä sitä on asiantuntemuksen mittarit aika punaisella koko konklaavilla..

    • eielisaa

      Elisa laajakaista toimii oikein huonosti, hitaasti ja takkuillen. Onko muilla ? ? ? Milloin Elisa korjaa tilanteen? Internettiä tarvitaan vaarista vauvaan, kaikki tehdään internetissä ja se vain kuten Elisa laajakaista vain huononee laadultaan .

      • kiitoskaikille

        "Jos on tuohon aikaan noin ruuhkainen niin kannattanee tosiaan kokeilla toisen operaattorin korttia osoitteessa, sillä parannuksia ei tuolle alueelle näy aikataulutettuna, ainakaan kolmeen kuukauteen/ Bosse "
        Näin vastaa Elisa, jos ei toimi - vaihda operaattoria! Elisa saatiin kun PPO myytiin Elisalle ja jäätiin mokkuloiden varaan. Kiitos PPO.


    • Pölhökustaa_

      Konsernin tulos oli 5 milj euroa ja jäsenille maksetaaan korkoina yli 5 miljoonaa euroa. Pissitäänkö meitä silmään? Ja miksi?

    • Litium2

      Päivän tiedote perusteluineen:

      Näemme Keliberin litium-kaivoksen parantavan merkittävästi sekä Keski-Pohjanmaan alueellista elinvoimaa että kotimaista vientiä. Sijoittajina ARVIOIMME KAVIVOSTOIMINTAA TIUKALLA SEULALLA. Keliberin testatussa tuotantoprosessissa ei synny ympäristölle haitallisia aineita, sanoo Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa (tekstin isonnus nimimerkin toimesta).

      Jatkossa näemme, miten pankkitoimihenkilön tiukalla seulalla hankkimat tiedot litium-kaivostoiminnasta poikivat yhteiseen laariin. Toivottavasti ei esim. olla touhuamassa suojelualueilla. Onnea!

      • oksallaylimmällä

        ..no nykköne hokas alkaa kaivamaan jäsenien rahat maan alle.. olisi ihan mielenkiintoista kuulla askotilta-palelta millä takaisinmaksu ajalla ja korolla rahaa tulee takaisin..siis jäsenille, Tuohan oli vasta suunnittelu-kehittely asteella koko roska eikä siitä tuottoa tule kymmeniin vuosiin.. vrt muut kulta-yms. kaivoshankkeet "alueella" lakkautettavat tonkimiset... omaa oksaansa taitaa nyt tiskityty sahata.. eikun hänhän sanookin että "hallitus on ohjeistanut häntä toimimaan näin"..ja heinähatut kyllä peesaa..eli ei uskalla ottaa vastuuta, mutta olen kuullut että hän vastaa kohta osaltaan "itse asiasta kuultuna lausuen" kuuluu kirjaus ..olikohan annettukaan sitä valtuustusta ja kirjautuikokaan ylös !


    • ainakeskuusdessa

      Köyhät ne vaan jaksaa vinkua..

      • ratame

        Onhan se hyvä että rikkaus on vieraanasi. Pidä siitä kiinni äläkä kaiva sitä sinne malmioon. Kuinka paljon sinulla oikein on sitä aineellista, kerro meille köyhille.


    • konkurssipelleille

      ..paljonkohan ppo sponssaa noita kykypuolueen ehdokkaita kuntavaaleissa..onhan siellä juonitteluun rahaa niin konsultille kuin taittelijalle kun saivat ajettua alas 200 työpaikkaa..hinnat ylös ja palvelut nollaan..sellaisia sinne vaan kunta-asioita hoitamaan..haha..en kehtais olla niitä äänestämässä..

    • Taittelija

      Köyhät ne vaan jaksaa vinkua...

      • paarisa

        Terve, sanoo askotti ja kääntää sen klaviatuurinsa kameraan


    • amatööritvaihtoon

      Kopioin tähän aikaisemman viestin tästä ketjusta:

      " näinnikkään
      10.3.2017 1:49
      Sain luotettavalta maatalousalan henkilöltä kuulla että oli ollut ns. vanhoja edustajia..lue siis peesaajia hämmentävä seminaari johon ei ollut hallitus saanut osallistua. Siellä oli luettu ihan madonluvut miten asioita pitää hoitaa.. ei niin että..mahdollisesti..voitaneen..yritetään jne tuottaa osuusmaksun korkoa vaan.. tavoite on saada 8-10 % korkotuotto kulujen lisäksi. Myös kulujen karsimiseen oli puututtu ja niistä pitää tulla selkeä esitys miten ne voidaan optimoida ettei hommat ole kuin päiväperhosten lentelyä lehmäpaskoissa..se oli ollut kaupunkilaisten kommentti.
      Saapa nähdä miten asiat esitetään kun on viimeinenkin yritys pimittää epäonnistumiset ja kirjanpitokikkailut joilla on tähän asti hämätty jäseniä estradilta. Nyt ei voi tilintarkastajatkaan enää mennä "rajoitetun evidenssin" taakse tietämättöminä..tai ..vaihtoon..vaihtoon."

      Tuo viesti tuli mieleen, kun luki PPO:n tiedotetta hallituksen uusimisesta. Hallintoneuvosto on katsonut, että hallitus ei ole osannut hoitaa sijoitustoimintaa riittävän hyvin. Suutari pysyköön lestissään.
      Toimitusjohtajan kohdalla on siis - ainakin toistaiseksi - annettu aikalisää. Miksi näin on tehty? Voisin kuvitella, että toimitusjohtaja organisaatioineen on valmistellut sijoituspäätökset, jotka hallitus on sitten hyväksynyt. Toimitusjohtajahan sanoi, että ammattilaissijoittajat ovat kiinnostuneet heidän amatöörien toiminnasta.

      Ansiolistalla ovat Teknoventure, Aluteg, Keliber, Lehdon osakkeiden liian aikainen myynti, Sisu ja mitä kaikkea muuta.

      Onkohan toimitusjohtajalla niin paljon tärkeää tietoa PPO:n historiasta, että häntä ei voi päästää lähtemään?

      • hallitusamattilainen

        Eikös valtaaja Elisankin osakkeet menneet puoleen hintaan. Maltillisia on olleet tuotot, mitä lienee toimitusjohtaja tarkoittanut lausuessaan. Missä on se 8% veroton tuotto sijoitetulle pääomalle ja missä taseen tuplaus. Verottomuus ei toteutunut edes osuuksien myynnissä, niistäkin maksetaan verot, onneksi vain vähän kun hintakin on vain murto-osa siitä mistä lähdettiin. 25% nousu osuuden hinassa, selittäkääpä tuo nousu mistä se on laskettu. Alkuun lupailtiin kuulema ostella osuuksia 800€/kpl jotta markkinat hämääntyisivät, miten kävi, kuka hämääntyi. Markkinat ei hämäänny mutta amatööri huseeraajat hämääntyy ja lopulta sekoavat kokonaan.


      • maikäshflou
        hallitusamattilainen kirjoitti:

        Eikös valtaaja Elisankin osakkeet menneet puoleen hintaan. Maltillisia on olleet tuotot, mitä lienee toimitusjohtaja tarkoittanut lausuessaan. Missä on se 8% veroton tuotto sijoitetulle pääomalle ja missä taseen tuplaus. Verottomuus ei toteutunut edes osuuksien myynnissä, niistäkin maksetaan verot, onneksi vain vähän kun hintakin on vain murto-osa siitä mistä lähdettiin. 25% nousu osuuden hinassa, selittäkääpä tuo nousu mistä se on laskettu. Alkuun lupailtiin kuulema ostella osuuksia 800€/kpl jotta markkinat hämääntyisivät, miten kävi, kuka hämääntyi. Markkinat ei hämäänny mutta amatööri huseeraajat hämääntyy ja lopulta sekoavat kokonaan.

        Ja sinua ressukkaa heti sunnuntaiaaamuna vituttaa??? Keitäppä kahavit tai paappa pipo.


      • painajat
        maikäshflou kirjoitti:

        Ja sinua ressukkaa heti sunnuntaiaaamuna vituttaa??? Keitäppä kahavit tai paappa pipo.

        Menikö vaalit nuin persiilleen, että koko ajan on se pipo muin kiriällä. Älä itke kyllä ne lapaset löytyy


      • KeskustaVanhus

        Ei tuo enää voi olla totta että joku on nuin katkera että vuodesta toiseen tuota pahaa oloaan tänne suoltaa.


    • Valehtelijat_paljastuvat

      Pauli Korpi-Tassin patologiseen valehteluun en puutu tässä yhteydessä.
      Kerron tässä muutamia oikeita asioita. Pauli kertoi siis, että tietoliikenne on tappiollista.
      PPO Yhtiöt Oy joka teki sitä tietoliikennettä, jonka elisa osti, eikä ihme..
      PPO Yhtiöt Oy:n tase 2011 156 830 669,47€ (156 Miljoonaa)
      PPO Yhtiöt Oy:n tase 2012 122 820 480,14€ (122 Miljoonaa)

      Kaikki, jotka yritystoimintaa pyörittää, tietää taseen merkityksen.

      Taseesta on hävinnyt Paulin Datamen konkurssin verran rahaa.

      Silti yhtiö tuotti voittoa 5,9 Miljoonaa €uroa.
      Tähän summaan kun lisätään poispotkittujen henkilöstökulut 4,7 Miljoonaa, ei
      tarvitse ihmetellä miksi elisa oli "kiinnostunut" ostamaan PPO:n

    • kykypojatrulaa

      ..siellä oli ..heinähattujen sihteeri julkituonut suutarille ja strategille että jos hän ei saa jatkaa niin palen opeilla tulee kiusallista julkisuutta ja tehdyt koinaukset päivänvaloon.. asia vahvistettiin ullavan läeltä hallinnossa olleelta joka jäi heti alkuvaiheessa junasta..
      Kyllä ne muutkin rotat lähtee vielä uppoavasta laivasta kun vastuut ei enää ens vuoden puolella paina... alkaa olla valtakirjojen saanti aika vaikeaa..tston toimesta...

    • kovasti

      näyttävät halllituksen jäsenet painottuvan kiinteistöbisnekseen. Raahen edustajalla näyttää olevan kovasti tekemistä oman firmansa kanssa vaikka on noususuhdannetta.

      No saapa hän PPO:n hallituksessa ainakin sisäpiirin tietoa kilpalijoiden puuhista ja taloudesta.

      • NaivalanUrheilija

        Olen Nivalasta ja ollut havaitsevanani, että meijän kylän köyhiä vituttaa.


      • Voi_että

        Hö hö, etkä ole.


    • Poloiselle

      Eikös sinun siellä konttorilla pitäisi keskittyä nyt hankkimaan tarvittava määrä kokousedustajia? Valtakirjat ovat jo olemassa, tarvitaan vain jalkoja. Harmi, että serbit eivät ole käytettävissä YPA:n konkurssista johtuen. Ilmoittautuneiden äänestyskäyttäytyminen on tiedossa menneiltä vuosilta ja siitä saadaan tarvittava hallintoa äänestävien määrä. Ihan samoin kuin parina edellisenä vuonna.

      • iivana-julma

        Näinhän sitä on tehty. Liniakko lasteittain tuotu ostettuja äänestäjiä käyttämään valtakirjoja.


      • Just_näin

        Liniakoilla tulivat ne, jotka yrittivät puolustaa Osuuskunnan jäsenten oikeuksia,
        saamatta siitä mitään korvausta. Ostettuja ovat nämä Askotin ja muiden "myötäpuolen"
        koijareiden lipunkantajat. Vaikka nämä liniakoilla tulijat hävisivät äänestykset, heillä
        on puhdas omatunto, eikä rahanpesu paina hartioita.


    • Kiire_kiire

      Hop hop! Askotit ja kumppanit kiireesti keräämään valtakirjoja.
      Vielä ehtii. Pelottaa pelottaa, ei vieläkään uskalla kokoustaa Ylivieskassa.

    • Valtava_kirja

      Tseh tseh, tule tule, täällä olisi valtakirja,, Askotti, Tussu, Jammusetä ja muut tulkaa hakemaan.

    • Ei_kelepaa

      Askoo...tuu hakkeen, mulla on valtakirja...hyvää yötä, nuku hyvin.

    • sivistyssanat

      Näinhän se menee hallinto kerää valtakirjoja ja pelaa näin rivijäsenen ulos. Mummut ja Vaarit eivät saa valtakirjoja antaa. Hallitus estää valtakirjojen annon, näin se vain on, miksiköhän.

    • Härskikatitekeenoin

      Ei osuuskuntalaki kiellä tuollaista toimintaa. Moraali on toinen juttu....

    • Huomenna_taas_huomenna

      Huomenna on taas suuren voiton päivä, siksi tunnelman
      kohottamisen vuoksi on aika esittää arvoitus.

      Mitä tapahtui, kun Suomalainen, Serbialainen,
      myötäpuolilainen, vastapuolilainen ja Kokoomuslainen
      meni osuuskuntakokoukseen?

      -Pauli valehteli ja jalkapalloilija tarvitsi avustajan.

      • Persnetto

        Puhumattakaan siitä köyhästä nivalalaisesta.


      • Auli_ja_Pasko

        Kukahan se voisi olla, kun Nivalassa ei köyhiä ole näkynyt.
        Rahaa on niin ettei Paskolle taivu.


    • ihmettelijänä

      Katsoin tuossa Oulun kaupungin henkilöstöjohtajaksi hakeneita. Olipa kumma, että joukossa ei ollut PPO:n entistä henkilöstöjohtajaa Kati Peltomaata. Hän saavutti rehellisillä, puoluettomilla ja lainmukaisilla toimillaan koko henkilöstö kunnoituksen.

    • huomasinettä

      kesäloma on mennyt, mutta Peltomaan työpaikanvaihtotietoa emme valitettavasti ole vieläkään nähneet.

      Sensijaan on julkisuuteen omistajille tullut, että talouspäällikkö oli työmaallaan vai 10 kuukautta ja nyt ko. tradenomi on hakemassa muita töitä.

      Uuden työntekijän haku hänen tilalleen PPO:lle on mielenkiintoinen prosessi. Ei haetaakaan talousjohtajaa vaan sijoitusanalyytikkoa.

      Olisiko tämä ennakointia siihen, että PPO siirtyy laillisuuden poluille? Talousjohtajaa on aiemmin tarvittu muokkaamaan tilinpäätöstä hallituksen ja toimitusjohtajan haluamaan muotoon.

      Nyt jos ryhdytään noudattamaan lakia, niin tilitoimisto pystyy hoitamaan homman palveluna ja se tulee omistajille huomattavasti edullisemmaksi.

      Ken elää, hän näkee.

    • Kenenniminjaakkoota

      ..ei pankkitoimihenklöstä ole.. johtajaksi..ainakaan henkilöjohtajaksi.. ei osaa toimia kuin muiden antamien ohjeiden..ennusteiden pohjalta. Siinä ei tarvita aivoja kunhan on tarpeeksi röyhkeä tuomaan mielipiteensä esiin..ja vaikka pikkuisen tirauttaen miten on vaikeaa..kyllä heinähatut ymmärtää kovina sijoitusasiantuntijoina.. vai undstud... askotti tai vasallit vastaa

    • tätämieltä8

      ...haha siellä rupeaa taas taittelijaa ahistamaan. Haukkuu tosiaan kalajokilaakson maksumiehiä ja mainostajia mutta ei saa enään ilman kilpailutusta hommia.. vai tuntuu se räksytykseltä, ei lainkaan vaan totuuden esille tuontia jäsenkunnan enemmistölle jotka hallinto ohittaa lain vastaisesti. Välimiesoikeuden päätös oli nahkapäätös ja ...osuuskunnan kulut maksoitaas jäsenet.. ei hallinto jonka pussista ne olisi pitänyt veloittaa.. kykypuolue jyllää siellä ja kansa kärsii.. aikansa

    • anaalilyytikkohaussa

      ..pitääkö askotti paikkansa että sieltä on ppon kirstunvartija häipynyt ? Kun kuva on kadonnut nettisivuilta.. ei vissiin kestänyt..vuottakaan, mutta ei ihme kun tietää noiden pelleilyt.. tuloksesta.. jota ei tule kuin tasetta syömällä.. onko näin ? Kertokaa nyt ihmeessä heinähatuillekkin totuus kun eivät ole ollenkaan kanootissa.. eikä muumit laaksossa.

    • kirstunvartijahlö

      on häipynyt osuuskuntakokouksen jälkeen. Huomasiko hän mihin kelkkaan on hypännyt vai antoiko uusi hallitus kenkää? Vapaaehtoinen lähtö vai potkut? Kati tietää mutta ei kerro. Jos hallitus antoi kenkää niin ei ole Katillakaan tällä hetkellä mukavat oltavat.

      • aartunmuistoksi

        ..ilmankos siellä on ahistusta joka käänteessä..ei auta pikkujäärien kirjoitelmat eikä rapuruuppanan controllöörit.. mistä sitä tulosta tehtäisiin että sais ison tilipussinsa pitää eikä tarvisi muille jakaa.. tuskin edes pääkipu auttaa..pitäähän normaalien edes se homma hoitaa vai onko sielläkin mato omenassa ? ..osaako polvihoususkotti vastata.. rehellisesti..tuskin


      • NötSkotti
        aartunmuistoksi kirjoitti:

        ..ilmankos siellä on ahistusta joka käänteessä..ei auta pikkujäärien kirjoitelmat eikä rapuruuppanan controllöörit.. mistä sitä tulosta tehtäisiin että sais ison tilipussinsa pitää eikä tarvisi muille jakaa.. tuskin edes pääkipu auttaa..pitäähän normaalien edes se homma hoitaa vai onko sielläkin mato omenassa ? ..osaako polvihoususkotti vastata.. rehellisesti..tuskin

        Paappa vielä muutama piste lissää...............................................................................................!


    • 400grpurkille

      ..nytkö ne pisteetkin ahistaa..vedä pimennysverhot eteen ja laita kirkasvalolamppu päälle niin se voi hetkeksi helpottaa..tai tuskin sittenkään kun on tuo linja ja joukot tullut valittua.. se ei menneisyyden haamut katoa noin vain kun urputtaa selvistä väärin tehdyistä asioista mutta jos rohkeus riittäisi tunnustamaan syntinsä niin ehkä saisi yölläkin paremmin nukuttua. Oisko näin.. se tosin kysyy kanttia.. kuten olemme saaneet huomata. Aina syytetään jäseniä vaikka heinähatut ja vasallithan ne pelleillessään vääryyttä tekee ja kannattaa..varmaan johtuu aikaisemmasta valitusta linjasta jota pitää oikeana vaikka alitajunta viestittää ..toisin . No ei niitä saa mukaansa sen enempää vaikka kuin ehtisi koinata toisilta

    • Kirkonmiehenaatos

      Onko tosi ettei tstolla ole hyvä fiilis.. suupielet alaspäin joka iikaalla.. ottakaa vastaan Lenitan ohje "suupielet ylöspäin" ja hoitakaa asioita rehellisesti niin se helpottaa oloa. Sitten tulee vastaan se mikä on odotettavissa.... joko rotat hyppii laivasta ?
      Heinähatuille ja hallinnolle yleensä samat ohjeet mutta toimikaa kuten nyt jo valtionkin hallinnossa on linja oiennut. Miettikää nyt jäsenten etua niin saatte kirkkaimman kruunun.

    • Ellun_kanat

      Jokohan Askotti, Pale ja muut pahatpojat ovat saaneet haaskattua tapporahat PPO:sta?
      Ei ne ilman henkilökohtaista palkkiota tätä keittoa keittäneet. Taisi tulla vähän liikaa suolaa.

    • Sevainonnäin

      ..onko siihen uuden kirkon rahoitukseen uskallettu tehdä päätöstä vai menikö pöpö housuun tai luu kurkkuun hallinolla kun tajusivat mitä sijoitusyhtiöltä odotetaan eikä siihen kuulune kyseinen omistajien rahojen jakelu vaan odotusarvona on tulos tai ulos kuten oikeissa yhtiöissä on vaatimus. Kauan ei kansa ja investaattorit katsele tätä pelleilyä näiden helppoheikkien toimiessa.. siellä se jytää epäluottamus niin pankkitoimihenkilö kuin kiinteistöcontrolloorinkin suuntaan.. imago ei kestä turhia lupauksia eikä jatkuvaa vastuun pakoilua hallinnon ja heinähattujen selän taa.. pitää tj :llä olla munaa julkituoda kehittäviä ja jäsenien etujen mukaisia esityksiä.. kuten ennen tapahtui.. opoy-partnera-dna-radiolinja-datatie-jne.. nyt kaikki tuottava mukaanlukien PPO on myyty ja ovat markkinoiden armoilla.. eikä tuottoa synny.. hakemalla analyytikköjä..siitä tulee kuluja ja tarkoituksena saada syntipukkeja hameen helmaan..tai housunlahkeisiin , onko näin ?

    • Kenenteesejäovat

      Juuri noin on tarkoitus toimia. Sitten kun aika koittaa..se kyllä kyllä koittaa niin jäsenille valitetaan globaalien markkinoiden huonoja kehitysvisioita johtuen eu- ja maailmantalouden heikoista markkinoista ja aasian sekä kiinan ja ameriikan taantumista sekä brexitistä,joka heijastuu merkittävästi myös arvo investin nordikkiin ja osuuskunta ppon alueellisiin sijoituksiin joita on hoitaneet paikalliset asiantuntijat sekä joiden ohjauksiin on antanut pankkitoimihenkilö merkittävän panoksensa mutta joita ei ole voitu ennustaa. Lisäksi hallitus on vaatimuksillaan tarkemmista ja reaaliaikaisemmista raporteista aiheuttanut merkittävästi ylikuormitusta henkilöille jotka ovat yrittäneet vastata tulostatuottavasti eri sijoitustuotteiden kehittämisessä joita on yritetty markkinoida eri instansseille huonolla menestyksellä.
      Omistajajäsenien kannalta on harmittavaa ettei tuottoa ole syntynyt joten kulut on jouduttu kattamaan omapääoma ehtoisesti taseesta normaalista yrityskäytännöstä poiketen ja tarkoitushakuista jatkuvaa vastaavaa menettelyä ao. menettelylle tavoitellen konsultoiden hallintoneuvoston maallikkojäseniä ymmärtämään vastuuhenkilöiden suuren kompetenssin merkityksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe