autismi johtaa yksinäisyyteen

hohhoij

asperger on varma tapa pysyä yksinäisenä loppuelämä. ihmissuhteista ei tule mitään koska olen niin arka ja en puhu jos minulle ei puhuta=mykkä t. as-mies

25

1121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsynytsoittamaan

      Voinko ilman syyllisyyden tunnetta lopettaa soittamasta läheisille ja tuttaville, jotka eivät minulle ollenkaan vastaa tai eivät vastaa asiallisesti tai lyövät luuria korvaan ?
      Vai pitääkö minun vain kärsivällisesti yrittää ?
      Kuinka kauan pitää yrittää???

    • Aspergerinfo

      Osaatko kertoa syytä, miksi he toimivat sinua kohtaan noin? Ei noin saisi toimia ketään kohtaan.

      • väsynytsoittmaan

        No kun sitä minä juurikin olen yrittänyt saada selville miksi näin toimitaan ja että onko se kohtuuttoman epäkohteliasta. Ainakaan kukaan näistä luurin korvaan lyöjistä, vastaamattomista tai muutoin kanssani keskustelusta kieltäytyjistä ei väitä minun tehneen mitään väärää heille. He kaikki sanovat, että se ei tarkoita, että olisin paha, vaikka he eivät suostukaan puhumaan minulle.
        Oikeastaan ongelmallisinta juuri onkin, ettei toimintamallille vaikuta olevan järkevää syytä ja soittelenkin lähinnä saadakseni syyn selville.


      • väsynytsoittamaan

        Tai oikeastaan...
        yksi on myöntänyt minulle kiusanneensa minua niin, ettei välttämättä voi lopettaa...


      • väsynytsoittamaan

        Mutta kyse voi olla siitä, että minua on pidetty niin "autistina" etten tajuaisi sosiaalisista kuvioista yhtään mitään ja kohdeltu sen mukaan, mutta nyt kun vanhemmiten olen alannut vähän tajuamaan, ihmiset ovat vaivaantuneita vastamaan...
        Tästä voisi olla kyse....


      • Aspergerinfo

        Tarkoitatko, että koska he eivät osaa asettautua asemaasi tai tiedä mistä autismissa on pohjimmiltaan kyse, he hämmentyvät kun eivät tiedä miten sinun kanssasi tulisi olla vuorovaikutuksessa? Olisiko sinun mahdollista kirjoittaa jollekin näistä sinua ymmärtämättömistä henkilöistä vaikka kirje, jossa kertoisit, miltä sinusta tuntuu heidän kohtelunsa ja miksi tahtoisit saada heihin yhteyden? Aivan samalla tavalla kuin tännekin kirjoitat.


    • Aspergerinfo

      Siis onko sinun joku läheisesi kiusannut sinua ja myöntänytkin sen sinulle? Jos ei ole aivan lähiomaisista kyse, niin voisitko olla ottamatta heihin yhteyttä enää, jos he vain haluavat kiusata sinua? Jos on kyse lähiomaisista, tuntuu aika sairaalta heidän toimintamallinsa. Sinä tuossa et ole paha vaan he. - Haluatko kertoa, kuinka he ovat sinua kiusanneet? Mitä he tahtovat kiusaamisellaan saada aikaan mielestäsi?

    • Aspergerinfo

      Jos haluat jutella puhelimessa tästä asiasta, niin ainakin tuolta

      http://aspergerinfo.foorumi.eu/viewtopic.php?f=106&t=552

      löytyy puhelinnumero, johon voi vaikka jättää viestiä.

      Siellä on myös muutama ketju otsikolla "syrjintä", johon voi kirjoittaa anonyymina mieltä painavista asioista halutessaan.

      Hyvä, että kirjoitit ja kerroit kuinka sinua on kohdeltu, eli väärin.

      • väsynytsoittamaan

        Myöntänyt henkilö on lähiomainen.
        Muut taitavat olla jonkin verran pihalla mikä kuvio tämä oikein on.
        Ei minun kannata kirjoittaa, kun se vaan lisää sitä, ettei minulle vastata, jos siinä kirjoituksessa oikein tarkasti analysoin kaikki asiat.
        Minun mielestäni kiusaamisessa on henkisestä vallanhalusta kyse. Se on ainoa mitä sillä on kukaan saavuttanut, eikä ne tulokset nyt siinäkään mitään kauhean hienoja ole olleet.


      • Aspergerinfo

        "Ei minun kannata kirjoittaa, kun se vaan lisää sitä, ettei minulle vastata, jos siinä kirjoituksessa oikein tarkasti analysoin kaikki asiat."

        Ei välttämättä. Jokainen tapaus on yksilöllinen. Jos joskus on kokenut jotain ikävää, ei välttämättä aina jatkossa tule kokemaan samanlaista. Itse ainakin tarvitsen voidakseni hyvin perusteellisesti asioita analysoitavan, mikäli ne ovat minulle tärkeitä, enkä oikein koskaan ole ymmärtänyt sellaista, jos jotain ihmistä vihastuttaa sellainen, jos joku tahtoo analysoida perusteellisesti tiettyä tilannetta, joka hänelle on aiheuttanut ahdistusta. Mutta itse päätät, helpottaako kirjoittaminen juuri sinua vaiko päinvastoin. Teet sen, mikä itsestäsi parhaalta tuntuu.


      • väsynytsoittamaan

        Kyllä minä itselleni analysoin joka tapauksessa, mutta tarkoitin että muut eivät halua sitä analyysiä.


      • väsynytsoittamaan

        kiitos, että saa ottaa yhteyttä, mutta arkailen ottaa yhteyttä ventovieraisiin nettipalstalta, joten kirjoitan tässä vaan :)


      • Aspergerinfo

        Ei se mitään, ei ole pakko tietenkään tehdä mitään sellaista, mikä ei itsestä tunnu oikealta/tuntuu epämääräiseltä tai ikävältä. Siitä numerosta joka tapauksessa voi myös kysellä noita soittimia lainaan, jos on kiinnostunut musisoinnista eikä itsellä ole laitteita. Eli Rolandin erittäin hyvälaatuinen kosketinsoitin, lähes käyttämätön kitara, laadukas mikrofoni esim. löytyvät tarjottavaksi vuokralle pientä korvausta vastaan. Ja jos joku tahtoo alkaa harrastamaan musiikkia, löytyy erilaisia nuottikirjasia alkeista vaativampiakin harrastuksesta kiinnostuneita varten, joita myös saa lainaksi halutessaan.


    • väsynytsoittamaanj

      Mutta jonkun pitäisi puhua aloittajalle, muuten hän ei varmaan kirjoita mitään :)

    • joojoomiess

      istun hiljaa ja odottelen että joku puhuu minulle ja sitten tokaisen että "joo" :D

    • vähäsanainen_nainen

      Minä olen pikkuhiljaa saanut laajennetuksi sanavarastoani eli tuon klassisen "joon" rinnalle olen ottanut käyttöön myös muutaman muun kätevän ilmaisun jos jotain pitää jollekin vastata, kuten "aijaa", "voi kun kiva" tai "oho". :)

    • Monisanainenassi

      Minä olen hyvin monisanainen, mutta tykkään kuvaamannekaltaisista vähäsanaisista puhujista jollain tapaa ja koen, että minulla olisi heistä paljon opittavaa, kun minun pääni pursuaa sanoja. Mutta välillä tulen väärinymmärretyksi, jos sanon vaikka jollekin vähänpuheiselle, että minulle kuulostaa mukavalle ja hauskalle, kun vastaat kaikkeen mitä sanon "joo". Valitettavasti vähäpuheiset tuolloin joskus arvelevat minun vähättelevän heitä, eikä minulla sitten lukemattomista sanoistani huolimatta ole keinoa ilmaista heille, että en koe niin, vaan se on minusta oikeasti mukavaa, varmaan vähän niinkuin rauhoittavaa liioista sanoista. Ja minulle on tosissaan vaikeaa saada sanottavani muutamaan sanaan, mikä on hieno taito.

    • aineiss4

      Muistan erään ihmisen, joka puhui täsmälleen samasta aiheesta, jopa kasvotusten. Hänen vanhempansa olivat kommunistitaustaisia, ja pilkkasivat usein tätä miestä. Oli kuulemma niin koulukiusattu, että sai trauman niin fyysisesti kuin henkisestikin. Minua toisinaan hämmensi tämä, että hän soitti juuri minulle (koko ajan), sitten vähän siitä ahdistuinkin, koska suoritin muita rutiineja samaan aikaan asunnolla. Yksi tumma rouva neuvoi mua antamaan ohjeen, monelta tämä henkilö voisi soittaa ja minä päivänä viikossa.

      • väsynytsoittamaan

        En kuitenkaan ole minä se soittaja, koska nainen olen :)


    • suo-siellä-vetelä-täällä

      Täällä saa varoa myös yllyttäjijä ja hyväksikäyttäjiä

      • kysyn_vaan

        Ja miten tuo kommenttisi liittyi tähän ketjuun, joka on kaikin puolin ollut aivan täysin asiallinen kaikessa suhteessa?


      • hymiö
        kysyn_vaan kirjoitti:

        Ja miten tuo kommenttisi liittyi tähän ketjuun, joka on kaikin puolin ollut aivan täysin asiallinen kaikessa suhteessa?

        niin nyt selvisi tämäkin arvoitus


    • hymiöinfo
    • Breda

      Etsin täältä vanhoja keskustelunaloituksia ja löysin tämän, jossa otsake kuuluu "autismi johtaa yksinäisyyteen".

      Jos jokin johtaa yksinäisyyteen niin enemmistö tuntuu ajattelevan, että se on paha juttu. Assina koen enemmistön ylisosiaaliseksi, jolla tarkoitan sitä, että ihmiset eivät kunnolla enää osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan katsovat esim. somesta mitä heidän pitäisi ajatella eli mitä muut ajattelevat.
      Ylisomettuminen ja jatkuva ällärissä (älykännykässä) roikkuminen tekee nykyaikana uskomattoman monista uusorjia ilman että itse sitä huomaavat. Tämä enemmistön uusorjuus tuntuu sisältävän pelon ajatella omilla aivoillaan, ajatella itsenäisesti enemmistöstä riippumatta.
      Enemmistöriippuvaisuus on aikamme sairaus. Ehkä muutoksia on kaikkialla jatkuvasti nyt niin paljon että enemmistön mielipiteisiin turvaudutaan kuin viimeiseen keinoon pysyä hengissä.

      Mutta todellisuudessa yksin oleminen ei ole paha juttu. Kun on yksin, pystyy ajattelemaan. Joukossa se on vaikeampaa. Joukossa ajautuu huomaamattaan mukautumaan joukon releyksilöiden mielipiteisiin ja asenteisiin, vaikka ne olisivat kaikilla mittareilla todella alhaisia.
      Yksin ollessaan pääsee sentään omalle tasolleen, mikä on useimmiten selvästi parempi kuin joukossa tiivistyneen tyhmyyden taso.

      Yksinäisyyttä on kahdenlaista. Massaluonteinen ihminen on hukassa, jos joutuu yksin. Hän tarvitsee muita, kun ei pysy yksin pystyssä. Hänelle yksinäisyys on paha asia. Sitten on itsenäisiä ajattelijoita. Havaintojeni mukaan esim. asseissa on sellaisia suhteellisen paljon. Heille yksin oleminen ei ole ahdistavaa yksinäisyyttä, vaan kuten esim. Paula Tilli (kirjoittanut kirjan 'Toisin')
      sanoo: "Yksin minulla ei ole koskaan tylsää". Minä koen yksin olemisen aivan samalla lailla. Yksin oleminen voi olla assille melkein ainoa olotila, jossa AS:n ominaisuudet eivät ärsytä ketään vaan päinvastoin pääsevät esteettä toteutumaan ja aivot (omat aivot) toimivat erinomaisesti.

      En ole koskaan oikein ymmärtänyt sitä, miksi jotkut assit niin kovasti olettavat, että assillakin pitäisi olla paljon ihmissuhteita ja että hän silloin muka olisi paljon onnellisempi. Olisiko hän?

      Eikö tuo "kaikilla pitää olla ihmissuhteita" -höpötys tulekin vain ja ainoastaan enemmistön suusta.
      Enemmistö, jolla ei ole autisminkirjon piirteitä eikä edes kunnon kykyä ymmärtää sellaisia piirteitä, ei kelpaa neuvomaan autisminkirjon ihmisiä.

      Asperger-ihmiselle sopivat neuvot tulevat sieltä, missä autisminkirjon piirteistä todella ollaan selvillä ja tiedetään, millainen neurobiologinen ilmiö se arjen todellisuudessa on. Enemmistön orjallinen mukailu tekee assin elämästä vain entistä ahdistavampaa, koska silloin ajaudutaan enemmistön tietämättömyyden myötä ahtautumaan sellaisiin muotteihin, joihin assi ei todellakaan sovi.

      Mieluummin yksin ja terveenä kuin sulloutuneena väärään normimuottiin ja koko ajan sairaana siitä.

      • yksilö1

        Juuri näin, hyvä kirjoitus.
        Itse elin pitkässä parisuhteessa vuosikausia melko hyvin, mutta aina toivoin sitä omaa aikaa. Kun puoliso oli työmatkalla, huokasin helpotuksesta ja nautin yksinolosta. Tunnit, päivät ja viikotkin kuluivat silloin siivillä, sain aikaiseksi vaikka mitä, koska kaikki aika oli omani. Kukaan ei häiritsevästi keskeyttänyt eikä tarvinnut alkaa puuhastella mitään arjen hömppää. Söin omaan tahtiini mitä halusin, vaikka kattilasta :)
        Nyt eron jälkeen olen täysipäiväisesti vain "minä", ja se on ihanaa. Tietysti yksinäistäkin on joskus, mutta yleensä aika on hyvää ja olen tyytyväinen. Olen omiin tapoihini ja rutiineihini tykästynyt, en kaipaa sosiaalista kiemurointia. Tiedän miten uuvuttavaa on olla koko ajan jotenkin väärin ja ylikuormitettuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe