Miksi maailman vähä-älyisimmät Afrikassa?

kumma_juttuo

Miksi maailman vähä-älyisimmät ihmiset ovat kasaantuneet afrikkaan ja lähi-itään?

34

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liian_helppo_elämä

      Se ilmiö mikä näkyy nykypäivän elämässä länsimaissakin, on se että hyvinvoinnin kautta monet ihmiset oppivat luottamaan siihen että hyvinvointi jatkuu aina vain ikuisuuksiin. Tällainen ajattelutapa kostautuu. Siinä vaiheessa kun ongelmia alkaa tulla elämässä, alkavat ongelmat kasautua ja niitä tulee lisää lumipalloefektin tavoin. Usein typerät ihmiset alkavat tässä vaiheessa etsimään syyllistä jostain muualta jos he eivät itse kykene ratkaisemaan omia ongelmiaan. Syyllistäminen on osoitus siitä että henkilö ei pyri välttämään ongelmia tai ratkaisemaan ongelmia. Fiksut ihmiset näkevät jo ennalta sen että järjettömät ihmiset nauttivat järjettömyydestä eivätkä pyri ennalta varomaan ongelmia.

      Fiksut ihmiset muuttavat sellaiselle alueelle asumaan missä on niin paljon vaaroja että typerät ihmiset eivät todennäköisesti seuraa fiksuja ihmisiä tuolle vaaralliselle alueelle. Tämän vuoksi monet fiksut ihmiset asuvat kylmässä pohjoisessa ennemmin kuin tuolla etelässä missä on paratiisimaiset olosuhteet elää. Talven yli on vaikeampi selviytyä mitä pohjoisemmaksi mennään. Afrikassa tai lähi-idässä voi pärjätä hyvin vuoden ympäri miettimättä miten selviytyy talvesta.

      Länsimaissa ateistienkin piireissä leviää "hihhulismi" jossa eletään hyvin huoletonta elämää välittämättä tulevaisuudesta. Tuosta voi olla etua jos on stressiä elämässä, mutta se on hyvin järjetön elämäntyyli jos ei ole minkäänlaista stressiä elämässä.

    • eurooppalainen

      Vähä-älyisimmät apinaihmiset lähtivät talssimaan pohjoiseen eli Eurooppaan kun juuri ja juuri olivat oppineet kävelemään kahdella jalalla.

      • 3r24rt24

        ^ ja vähä-älyisimmät kirjoittelavat tällä palstalla.


    • stubiiornotstubii

      Miksi vähä-älyisimmät ovat kasaantuneet kokoomuksen kannattajiin?

      • Perinne_kysymys

        Kokoomusaate vaatii vähiten aivotoimintaa.
        Aidot markkinaliberalismiuskovaisethan olettavat, että kaikki ongelmat ratkeavat itsekseen markkinoiden sääntelemättömän toiminnan kautta, vaikka jo pitkään on tiedetty, että tuo resepti johtaa katastrofiin.
        Keskivertokokoomuslainen ei hahmota sitä, että ääni kokoomukselle siirtää rahaa hänenkin lompakostaan suurpääomalle. Nykykokoomuspuoluehan pelaa puhtaasti suurpääoman pussiin, eikä keskivertokokoomuslaisella ole enää nykyään käytännön mahdollisuuksia nousta tuohon yhteiskuntaluokkaan.
        Usein äänestyskäyttäytymisessä onkin kyse suvun perinteestä. Kun suvussa on ollut aina tapana äänestää kokoomusta, niin ei enää osata, uskalleta tai viitsitä käyttää omia aivoja, etenkin kun puolueen propagandakoneisto on kiistatta hyvin taitava tyhmien höynäyttämisessä. Lisäksi suurin osa ekonomisteistakin on läpikäynyt broilerikoulun, jossa asioita tarkastellaan vain tietyn koulukunnan näkökulmasta, joten äänestäjän on vaikea hahmottaa todellisia vaihtoehtoja.


    • häpeätkö_esivanhempiasi

      Kyllä se vähä-älyisyys liittyy valkoiseen arjalaiseen rotuun. Jotkut ovat niin vähällä älyllä varustettuja, että uskovat valkoisen arjalaisen rodun olemassaoloon.

      Evoluutioteorian mukaan heidänkin esi-isät tallustelivat Afrikan savanneilla. Nämä ovat niitä vähä-älyisiä jotka häpeävät ihmiskunnan afrikkalaista alkua.

      • Maailman vähä-älyisimmät tekevät tuolaisia kysymyksiä.


    • erttkkl

      Taitavat viihtyä kotonaan!!

    • Tuhatvuottatästä

      Koska me määrittelemme ne sellaisiksi. Jos vaikka Afrikasta joskus tulee se maailman veturi länsimaiden romahdettua, kuten kaikille sivilisaatioille tuppaa käymään, se määrittelee itsensä parhaimmaksi ja ihmettelee pohjoismaiden ääliöitä taas aikansa. Ehkä se ei ihannoi loogista kykyä, matematiikkaa tms. meidän arvojamme. Ajatus on vieras mutta ei mahdoton kun ne sattumat ilmastossa, taloudessa ja politiikassa merkitsevät paljon.

    • muurin_yövartio

      Ja arjalaiset pohjan pojat viihtyvät omassa thulelaisessa mielikuvituksessaan. Tunnetusti jokainen arjalainen pohjan poika elää pohjoisen muurin pohjoisella puolella aivonsa jäädyttäminä kulkijoina.

    • miten_ihmeessä

      SINÄ sitten olet täällä?????

    • sinua_talutetaan

      Arjalaiset eli Odinin poikien esi-isät olivat niitä tyhmimiä afrikkalaisia. Lähtivät harhailemaan pohjoiseen vailla älyä ja lopuksi jääkausi jäädytti heiltä sen vähänkin järjen kokonaan.

      Älykkäämpi osa ymmärsi jäädä hedelmällisen puolikuun alueelle ja kehittivät sivilisaatioita.

      Arjalaiset eli Odinin pojat kärsii edelleen tästä henkisten kykyjen jäätymisen seurauksista. Tämän takia he ovatkin omien SSS-johtajiensa talutettavissa katupartioissa.

      • annaskunnauran.hah

        >Älykkäämpi osa ymmärsi jäädä hedelmällisen puolikuun alueelle ja kehittivät sivilisaatioita.<

        Joo, siellähän sitä on nyt nähtävissä todella kehittyneitä sivilisaatioita, eikös juu?


    • Linuks_pahuus

      Keksikää linukshihhulit jotakin parempaa tekemistä - yrittäkää saada vaikka ne riivaajat itsestänne ulos, niin se mielialannekin kohentuu jo siitä....†
      Te kierrätte palstan toisensa jälkeen tehdäksenne edes yhden käännynnäisen ja kun te vihdoin hänet sellaiseksi saatte, teette hänestä oikean helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin mitä itse olette…..†

    • TietoOnValtaa

      Afrikkalaiset ovat tyhmimmät "ihmiset", heidän jälkeensä arabit. Viisaimmat ovat japanilaiset ja korealaiset.

      • TilastoaOn

        Tuo on totta. Tutkimus tehtiin vieläpä amerikkalaisten opiskelijoiden keskuudessa!


    • hulluOlenMie

      Ehkä se on luonnonvalinta.

      Pohjoisessa kun on ollut ankarat olot niin luonto on karsinut huonommin sopeutuvia poies.

      Mutta nyt kun on hyvinvointivaltio ja kaikilla helpot oltavat, niin sehän toimii taas toiseen suuntaan, meillä on helpommat olot, joten luonto ei enää karsi meitä niinkuin niitä joilla on vaikeampaa.

      • 102030405060

        Eli varmasti Afrikkalaisista tällä kehitystahdilla tulee ennenpitkää selvästi älykkäämpiä kuin meistä.


    • LumikenkäNarskuu

      Eipä tule afrikkalaisista vuorikiipeilijöitä, vai onko joku nähnyt?

      • 102030405060

        Siinähän se hauskuun onkin, kun ennenhän niillä "kovilla" kiipeilijöillä oli aina paikalliset kantajat mukana. :D


      • semmoista.se

        Kyse on samasta kuin länkkäreiden selviytymisohjelmat, joissa tullaan kuukauden päästä luonnon oloista puolikuolleena takaisin ja hehkutetaan selviytymistä.

        Jotkut kansat selviytyvät luonnossa ympäri vuoden.


    • KaikkiMukaanKatsomaan

      Ensi viikolla avataan Kiasmassa islamilaisen kulttuurin suurnäyttely.
      Nähtävänä on Koraani.

    • dfddffd

      Olet väärässä. Ajatteleppa tätä länsimaalaisen maailman ajatusten juoksua niin huomaat kuinka vähä-älyistä kansaa siellä asustaa. Eletään raha kaiken pohjalla ja ainakun kaikki romahtaa aletaan sama juoksu uudestaan ja taas kaikki romahtaa. Samaa romahdusta kohti mennään taas eikä edes tajuta kuinka pieleen kaikki on menossa. Toisekseen tapellaan keskenään kun halutaan osoittaa kuinka mikäkin maa on maailman valtias.

      Käyppä joskus tutustumassa afrikan savanneilla minkälaista elämä voi oikeasti olla. Saat elämästä uuden käsityksen kun olet villieläinten keskellä yötä. Vietä jonkin aikaa paikallisten heimojen kanssa niin huomaat kuinka typerä keksintö työura voi olla jota hakataan läpi elämän ja eläkkeellä huomataan kuinka elämä meni ohi.

      Uskon että joskus tulevaisuudessa kaikkien alkuperäiskansojen ja omassa rauhassa elävien heimojen viisaus tulee uudella tavalla arvoon.

      • 102030405060

        Niin katsos kun se on vähän kaksipiippuinen juttu.

        Jossei halua töitä tehdä, niin siinä tulee väistämättä kylkiäisenä matalampi elintaso, etenkin toimii koko yhteiskunnan mittakaavassa.

        Eli turha valittaa sitten, kun ei ole rahaa tai ruokaa, jossei ole tehnyt työtä.

        Mitä sotiin tulee, niin kyllähän köyhissä maissa soditaan enempi tänä päivänä. Pienempi eri ryhmien välinen kahinointi on kuulunut ihmiseloon tuhansia vuosia, ei se ole mikään länsimainen ilmiö.


    • Valkeus

      Olen itsekin miettinyt, miksi Afrikan mantereelta ei ilmaannu esim. nobelisteja tai merkittäviä keksijöitä. Ihmiskuntaa hyödyttävät uudet ideat näyttää parhaiten kehittyneen vaikeissa olosuhteissa (mm. pohjoisen pallonpuoliskolla kylmyys), mutta ihmettelen, ettei merkittäviä keksintöjä ole näkynyt Afrikassa esim. niissä asioissa, joissa voidaan katsoa olevan suuret vaikeudet ja sitä kautta syntynyttä kekseliäisyyttä.

      • 102030405060

        Siinä on tosiaan eroja eri ihmisryhmien välillä. Eniten nobeleita suhteessa ihmisryhmän kokoon, on itäeurooppalaisilla askenasijuutalaisilla.

        Niillä on moninkertainen määrä nobeleita muihin valkoisiin eurooppalaisiin verrattuankin.

        Miten paljon kulttuurilliset ja uskonnolliset erot sitten tätä selittääkään, koulutuksen lisäksi, vaikea sanoa.


    • 8765

      Uskovaisia ovat.

    • karvaranneavanne

      Joo,,,vaikka rotkoon putosivat,,huusivat vaan "Bwana,bwana" eli Tarzanin ois pitäny mennä apuun,,mut sepä ei ees vilkassu,,niin vähän tuollaisille kannattaa ajatusta suoda..haitaksi asti Afrikassakin.

    • toteaja-

      Eipä tämä suomalainen nykynuorisokaan kovin älykkäältä vaikuta. alamäki on alkanut.

    • eiHeidänVikaYmpäristö

      Ei Afrikassa ole paljon luonnollisia uimapaikkoja. Afrikka on suurin manner.

      Afrikkassa on potentiaalia, ihmismäärä ja koko. (kuhan ilmastonmuutos ei kuivuutta aiheuttaisi)
      Afrikkassa ei ole aineita teollistumiselle. Puu, vesi, mineraalit, maaperä...
      Ei pysty aloittamaan teollisuutta samalla tavalla, kuin Euroopassa/Amerikassa.

      Öljy lähi-idässä aiheutti äkillisen rikastumisen, ei vaadittu osaamista/opettelua. Sodat ja muut, liian äkkillisiä muutoksia aiheuttaa, jolloin ei pysty muodostumaan tasaista kasvua.

    • hähähähähähähää

      Opetelkoot uimaan.

    • kenpäties

      Se varmaan vaikuttaa, että sisäsiittoisuuden suhteen ei olla niin tarkkoja kuin nykyään länsimaissa. Toisekseen metsästäjä-keräilijä pärjää kun jaksaa juosta lujaa saaliin perässä ja petoja karkuun, maanviljelyyn tarvitaan jo vähän harkintaakin ja työkalujen tekemistä. Geenien lisäksi nykyisin elävään populaatioon vaikuttaa se, että monilla alueilla on ollut aliravitsemusta, mikä vaikuttaa kasvuikäisellä aivojen kehitykseen.

    • Noinkohan

      Luonnonvalinnalla voidaan selittää paljon. Voisi kuvitella, että afrikkalaiskylässä ovat tyttöjen suosiossa voimakkaat ja karskit pojat. Kylän lukutoukka ei sen sijaan, ja jos vaimon saa, on sillä jo valmiiksi lapsia.

      Sen sijaan askenaasijuutalaisten keskuudessa oppineisuutta on aina arvostettu, mikä näkyy myös lapsiluvussa. Ilmankos askenaasijuutalaiset ovat aivan ylivoimaisia esim. tieteiden nobelpalkintojen määrässä.

    • 3tahdinmerkki

      Kysymyksen voisi asettaa itse Afrikkalainen myös toisin päin.
      Kun itse elin landella 70-luvulla ilman tietokoneita tai nykyistä sivilisaatiota - olin todella onnellinen pitkää päivää painaessa ja vaihtaisin nykypäivän siihen elämään alta aikayksikön, jos se olisi mahdollista.
      Nykypäivän tehostetussa koneyhteiskunnassa elävä ei sitä välttämättä pysty ymmärtämään.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe