Kaivokset ja muut raaka-aineet, kenellä on asiaa?

kansanOmaanHyvinvointiin

Pitkään olen ollut sitä mieltä että:
-kaivoksista ulkomaille myytävät raka-aineet pitäisi pysyä kotimaassa.
-noista raaka-aineista tulee Suomen saada kaikki hyöty, koska materiaali on Suomen "maata"
- ulkomaisia kaivosyrityksiä ei pidä päästää Suomeen, tuhoamaan paikkakuntia sekä myymään Suomen omaisuutta.
-kaikki muut raaka-aineet ja niiden myynti täytyy ensin hyväksyä suurella enemmisstöllä, siis kansan täytyy saada olla jotain mieltä asioita, jotka koskevat Suomen omaa pääomaa. Äänestyksen pitää olla demokraattista, eikä kieroa, niinkuin EU-äänstyksessä oli.
Kaikki asiaan liittyvät innovaatiot täytyy mitä pikimmiten tuoda kansan omaksi hyödyksi, uusia tekniikoita käyttäen, joka sitten lisää työpaikkojen määrää, koulutuksesta, alkaen.
-lopputuotteita voidaan sitten myydä muille, myös Suomen rajojen ulkopuolelle, koulutuksesta lähtien.

13

2766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kvos

      kapitalisti tarvitsee ei kaikkea vaan kaiken........

    • kukaaneikaiva

      Ei pelkoa näillä hinnoilla.

    • KupanKaivajatOY

      Samaa mieltä. Tällähetkellä suomi antaa ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden vapaasti mellastaa maassa, tehdä valtauksia ja saada arvokkaita mineraaleja suomen valtiolta pilkkahintaan, jonka jälkeen ulkomaalaiset kaivosyhtiöt myyvät ne omile tahoilleen paljon korkeampaan hintaan.
      Suomen päättäjät eivät taida vielä tajuta, että suomessa sijaitsee litium esiintymiä, joiden litiumin puhtaus on huippuluokkaa verrattuna maailmalla sijaitseviin litium varantoihin.
      Austalialainen kaivosyhtiö oli tehnyt eräänkin henkilön maapalstalle valtauksen mitään maanomistajalle ilmoittamatta.
      Tuskinpa sieltä asti tullaan koeporauksia tekemään, jollei ole aika varmaa, että maaperässä sijaitsee arvokkaita mineraaleja.
      Vähän ihmetyttää, että voiko ulkomaalainen kaivosyhtiö niin vain vallata maaperää vieraalta valtiolta ja että eikö maanomistaja saa sen jälkeen kaivaa maahansa edes kuoppaa.
      Maanomistajalle ei suurta osuutta kaivoksen tuotosta heru, mutta jotain kuitenkin.
      Suurimman osan vie kaivoksen omistaja.

    • UrpotUskooKaiken

      onko jossakin kuollut taas ihmisiä? Tarvitaan hyvää nyyhkytarinaa lehtiimme.

    • AatosJukola

      Juuri tänään (tiistaina 27.6.17) Ylen nettisivut uutisoivat, mitenkä Rautalammilla on Euroopan paras skandium-esiintymä, jonka me suomalaiset olemme löytäneet. Kyseessä on varsinainen arvomalmi niin kuin on myös tässäkin yhteydessä mainittu litium. Nyt kanadalainen yhtiö Scandium International Mining corporation on hakenut malminetsintävarausta Rautalammin kyseiselle alueelle. Missä on piileksinyt paljon puhuttu suomalainen pääoma, joka kuulemma tietämän mukaan vain kaipaa otollisia investointikohteita? Ovatko meidän omat luonnonvara-alamme ekspertit ulkoilemassa lumiukkoina? Mitä poliitikkomme oikein puuhastelevat ja miten kaivostoiminnasta vastuulliset ministerimme ovat saaneet aikansa kulumaan, kun eivät huolehdi isänmaan omien luonnonvarojen hyödyntämisestä kotimaisin voimin?

    • näintämäkin

      Sikamaista touhua. Voitot viedään ulkomaille. Saadaan vielä yritystukia ja lopussa tehdään konkurssi. Ovelaa on touhu, kun jätetään vielä ympäristösotkut hoitamatta. Politiikot ei ole tätäkään osannut hoitaa kuntoon.

    • AatosJukola

      Kuvittellaanpa, että meiltä eli Suomen valtakunnan alueelta löytyisi öljyä, maalta tai merialueelta. Tuskin meidän vallanpitäjämme osaisivat muuta kuin kääntää kylkeä uunin pankollaan ja sinä ohikiitävänä aikana ulkomaalaiset valtaisivat kaiken mahdollisen ja muunkin alueen maillamme ja merialueillamme. Norja ei tyytynyt siihe semmoiseen. Siitä on nyt kolme vuosikymmentä, kun Norja aloitti päämäärätietoisen oman öljypolitiikkansa ja homma toimii. Meillä ei ymmärretä edes tavallisten kaivosten varjelemista omassa hallinnassamme. Jotain vikaa täytyy olla Suomen herroissa.

    • jumalanpilkka

      Te poltatte toisten kansallisomaisuutta päästäksenne Prismaan. Miksi teille kuuluvaa ei saisi polttaa savuna ilmaan? Eri asia on sitten raaka-aineista saatava hinta. 40-70 miljardin omaisuutta ei pitäisi myydä 200 miljoonalla, kuten Jyri Häkämies teki.

      • Anonyymi

        Tämä häkämies(KITKUNEN) junaili Siilinjärven lannoitevarat norjalaisille toisen hyväkkään pikku Pekkarisen kanssa ja kyseiset HERRAT vaan porskuttaa isopalkkaisissa viroissa voi helv--tti soikoon millaisia tunareita tässä maassa on vielä viroissa


    • millointäämuuttuu

      On todella omituista että suomalaisen maanomistajan maalle saa tulla kuka vaan tekemään surutta valtauksen. Näyttää siltä että suomessa maan ja metsänomistaminenkin on vain pelkkää silmänlumetta ja maanomistaja ei näköjään omista maataan kuten sen luulisi maalaisjärjellä olevan. Milloin tämä asia päivitetään 2000-luvulle sillä nykyään kukaan yksityishenkilö saatikka yritys ei tarvitse kaivoksia elääkseen. Sossustahan saa rahaa ja siwasta ruokaa. Toki en tarkoita että kaivokset pitäisi kieltää kokonaan vaan maanomistajalle tulisi saada asiaankuuluvat omistusoikeudet omiin maihinsa ja hänen tulisi saada päättää myykö hän valtausoikeuksia esim. kaivosyhtiölle ja jos myy niin millä hinnalla. Omanlainen rikkaus on myös jättää malmit ja uraanit maan sisälle ja antaa niiden olla siellä. Tiedä vaikka olisi jotakin terveysvaikutuksia hehheh

    • 3-6

      Ennen wanhaan meillä oli Outokumpu ja Rautaruukki tuottamassa metallimalmeista fyffää valtiolle, teollisuuskiviä louhivat Partek ja Lohja, jotka nekin ajautuivat valtiolle.

      Valtionyhtiöitä ei kiinnostanut avata näitä nykyisiä kaivoksia... kuukausipalkalla... mutta silloin vetovastuussa olleita heppuja löytyy nykykaivosten palkkalistoilta. Pientä kusetuksen makua.

    • 3-6

      Partek pyöritti sementtitehdasta Kolarissa 20 vuotta. Kolarin sementti kestää säät ja roudat, kalkkikivissä on eroja. Turun tauti olisi vältetty Kolarin sementillä. Mutta. Toinen Mutta. Kolari on jänkhällä, matkaa tsadiin 1000 kilsaa ja välissä on VR, valtionyhtiö, jonka rahtipolitiikka tappoi tehtaan. Samaan aikaan Venäjällä ajetaan kannattavasti kalkkikiveä 3000 km isojen kaupunkien sementtitehtaille, joissa kolmannes määrästä katoaa savupiipun kautta CO2 muodossa. Meillä siis 1000 kilsaa valmista kamaa oli liikaa, naapurissa 3000 kilsaa 2000 tonnin takia kannattaa. Päälle 1000 tonna CO2 ja mitälie energiaa olis palanut kuljetuksissa.

      VR:n johtoon palkattiin jo 70-luvulla kumipyörämiehiä, jotka saivat kiskokuljetukset näyttämään kannattamattomilta. Mä olen varmaan hölmö, jos kerron yhden junavaunun vetävän rekkakuorman ja niitä voi kytkeä 20 peräkkäin sähköveturin perään, päästötöntä kuljetusta. Keskinopeudella 80 tuo letka on Helsingistä Rovaniemellä 12,5 tunnissa, perässä kyntävä rekka ei saavuta edes 60:n keskinopeutta, aikaa palaa 16 tuntia ja tauot päälle. Löpöäkin palaa vähintään 300 litraa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 32 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe