TM kestotesti : 308 ränsistyy nopeasti.

Pöksytiini

Pösö oli mielessä, luettuani kestotestin loppuraportin ei merkki enään houkuttele, auton kestävyydessä toivomisen varaa, pauketta, nitinää ja natinaa alkaa esiintymään jo pienillä kilometreillä, renkaat kuluvat ällistyttävää vauhtia, yms.

28

4350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akselssson

      Testissä kehuttiin autoa kuinka viaton se on, aivan toista kun VAG-perheen tuotteet jotka leviää jo noilla kilometreillä.

    • Muunneltuatotuutta

      Taisi aloittaja olla jokubtojon maailmanherruuteen uskova tai pettynyt volkkaristi. Sen verran värittynyt tulkinta. 308 olisi Vuoden Auto ellei se olisi ollut sitä jo viime vuonna.

    • jooeikestä

      Joko noit saa halavalla, markkinoilta?

      • Ajatonkovat

        Peugeotit ovat toki kokoonsa, tyylikkyyteensä ja varmuuteensa nähden edullisia mutta voit joutua odottamaan omaasi. Jos taas tarkoitit volkkaria niin niitä on joka kauppa turvoksissa ja palstat pullollaan. Halvalla lähtee ja kohta vielä halvemmalla. Ajattelin että kohta kun VW on yhtä halpa kuin Trabant niin sellaisen voisi ostaa ihan läppänä ja säilyttää jälkipolville muistona 2008-2048 lamasta jolloin köyhien oli pakko ajaa vokkeloilla.


    • Pikkutarkennus

      Aloittaja muistaa hieman vöärin: tuulilasinpyyhkijän sulan kumit kuluivat nopeasti. Eivät renkaat. Auto osoittautui muutenkin kaiken ennakkohypetyksen arvoiseksi. Erityisesti moottoria ja tiloja ja ajettavuutta kehuttiin. Peugeotin laatu on myös parantunut entisen saksan laadun tasolle, nykyinen hän ei enää ole mikään referenssi.

    • luetunymmärtäminen

      Lukeminen ja luetunymmärtäminen ovat kaksi eri asiaa.Lukea saa vaikka kuinkapaljon mutta jos sitä luettua tekstiä ei ymmärrä niin hullaan meni sekin lukeminen

    • uteliaKöpötisti

      No mitä siinä testissä OIKEASTI sanottiin? Ei malta odottaa lehteä. Väliraporteissa ei tosiaan mainittu muuta kuin renkaiden kuluminen, ja siitäkään ei autoa syytelty.

      • Lueitselisää

        Kehuttiin


    • renkaatko_kuluu

      Kuluuhan ne, kun ovat koko ajan tiukasti tiessä kiinni, toisin kuin esimerkiksi pompottavissa Skodissa ja Aasian ihmeissä.

    • Pökötti01

      Kyllä toimittaja selkeästi jutussa mainitsee että laatu on pettymys, ensivaikutelma autosta kun oli laadukas, toimittaja oli myös huolissaan kuinka auto tulee kestämään isompia kilometrejä kun jo 60tkm ajolla ilmenee heikkoa kulutuskestävyyttä.

      • Tarkennusta

        Jep, näin on. Toki sen jälkeen todettiin että lopputarkastuksessa ei ilmennyt poikkeavaa kulumaa. Myöskään kulupuolessa auto ei poikennut muuten kuin renkaiden osalta. Renkaiden arveltiin kuluneen nopeasti koska märässä ja lämpimässä talvessa tapahtunut testaus niitä murensi. Yhdessä moottorin osassa oli outo naarmu ja karstaa oli jonkin verran, kuluma oli muuten pientä. Yleisvaikutelma autosta oli melko positiivinen. Pitää muistaa että parin kympin auto perusmallina....


    • fkfjhfhfdhd

      Täytyy odottaa auto bildin testiä kun nämä Suomalaiset testit vain nykyään sisäänajoa.Jossakin autoissa jo esiintyy ruostetta ja hapettumia mitä täällä ei tapahdu?

      • Eitarttissielläkään

        No kolmenollakasista sanottiin ettei ruosteen häivää, paitsi alkua takapöntön etureunassa.


    • ollil1

      En tiedä TM kestotestistä mutta Tuulilasin kestotestin loppusaldon oli positiivinen. Vaihteisto oli jurissut mitä en ainakaan automaatissa ole huomannut. Laakereita pyöristä oli mennyt vaihtoon mikä ei ole ihme kun huomioi nykyisten laakereiden laadun yleisestikin.
      Sitten testissä oli tietenkin takerruttu naurettaviin lillukanvarsiin kuten kirkkaisiin mittarin valoihin ja kylmään vaihdekepin nuppiin. Ensimmäisiä voi säätää ja jälkimmäinen korjautuu hanskoilla.

      • ollil1

        Lisäksi testaaja on ollut huono kuljettaja, on saanut kengitettyä keski kulutuksen yli 7L/ 100.


      • LMS-

        Juu uuden 308 testikulutus tuulilasi lehdessä kyllä ihmetyttää.
        Itse olen puolessa vuodessa ajanut 308 bensa puretec automaatilla 12 000 km ja ensimmäisen 10 000 km kulutus auton ajotietokoneen mukaan 5,4 l/100km ja nyt tämän jälkeen seuraavat 2000 km 5,6l/100km.
        Minkäänlaisia vikoja autossa ei ole ilmennyt.


      • Paska_kinneri

        Ajotietokoneen näyttämä kulutus ei ole sama kuin oikea kulutus! Ja toiseksi ajoympäristö vaikuttaa myös kulutukseen ajetaanko kaupunkia vai maantietä ja missä suhteessa? Oikean kulutuksen voi ainostaan selvittää pitämällä kirjaa Esim. Netissä tankkaus.com sivustolla ja tankkaamalla mielellään aina samasta mittarista. Sekä pitkältä ajalta 15-20Tkm sitten sinulla on luotettavaa tietoa autosi OIKESTA kulutuksesta! Ajotietokoneen näyttämä voi poiketa jopa 0,3-1L oikeata arvosta autosta riippuen!


      • Hdi_on_pop
        Paska_kinneri kirjoitti:

        Ajotietokoneen näyttämä kulutus ei ole sama kuin oikea kulutus! Ja toiseksi ajoympäristö vaikuttaa myös kulutukseen ajetaanko kaupunkia vai maantietä ja missä suhteessa? Oikean kulutuksen voi ainostaan selvittää pitämällä kirjaa Esim. Netissä tankkaus.com sivustolla ja tankkaamalla mielellään aina samasta mittarista. Sekä pitkältä ajalta 15-20Tkm sitten sinulla on luotettavaa tietoa autosi OIKESTA kulutuksesta! Ajotietokoneen näyttämä voi poiketa jopa 0,3-1L oikeata arvosta autosta riippuen!

        En tiedä millä kinnerillä sinä ajat, mutta oman 407 Pösön ajotietokoneen kulutuslukema heittää kirjanpitooni verrattuna pari promillea, ei 0,3-1l.


    • pökötisti

      Loistava kärry, jo parikyttuhatta takana ja hyvin pyykii sulat.

    • VTI120

      Minulla on edellisen sarjan 308, jolla on ajettu vähän alle 50tkm. Ainoa mitä autoon on tehty on ajovalopolttimoiden vaihto molemmille puolille.

      Jos ranskikset vähentävät kosketusnäyttöohjauksen merkitystä auton toimintojen käytössä, niin sitten seuraavakin auto voi olla 308.

      • jakkonenkin

        308 ei ole enää eikä se tee comebackia. Ohjaat varmaan kännykkäsikin kosketusnäytöstä, ei se sen kummempaa ole autossakaan. Iso määrä nappulaa kojetaulussa ei tee ainakaan minua onnelliseksi.


      • jakkonenkin

        Sorry, menee mallit sekaisin 309 on ollutta ja mennyttä nykyinen 308 säilyy mallina vuosia.


    • pug4eva

      Mulla oli 305, 309, 206 ja nyt 307. Seuraavaksi tulee joku 308. Ihania autoja.

    • Paska_kinneri

      Ranskis laadun tietäen se näyttö ei kauaa potki ja sitten ei mikään enää toimi!

    • Georgepösö

      Höpöhöpö, juuri vaihtui Vag rapeaan ja maistuvaan ranskalaiseen. Oli liikaa vikoja saksalaisessa lyhyen ajan sisään. Hyvä jämäkkä pelihän se oli ajaa mutta jossain on menty vinoon ja pahasti. Ei voi turbo, jakopää, dsg mennä alle 100tkm tuusanpaskaksi vaikka huollot ajallaan jne. Peugeotilla millä nyt (tosin vasta) ajellut muutaman tuhat kilometriä on hieno ajella, saanut kyllä vastinetta rahalle todella reippaasti. Tulee olemaan seuraavakin auto jos vielä pari vuotta menee ilman isompia murheita.

    • tarkkailija_vaan

      Heh. Just sattumalta lukaisin samaista TM:aa jossa siis uusimman 308 SW 130 puretechin 60.000 km käyttötestiraportti. Viime vuodelta.

      Pösö pärjäsi hyvin! Muutama mitätön pikkujuttu oli, ei hälyttävää. Moottori purettuna hyvässä kunnossa. Auto sai paljon kehuja. Pahiten jakoi kuskien mielipiteitä i cockpit-ohjaamo, ja se on matalassa autossa hitusen hankalampi toteuttaa kaikkia miellyttävästi kun taas korkeammassa uudessa 3008:ssa on onnistuttu paremmin. Auto lämpeni hyvin ja oli lämmin kovillakin pakkasilla.

      Hyvin se taival sujui.

    • leijonamerkki

      Minäkin uudempana pösön omistajana voin sanoa sen ,käytettynä pösö on huippu ostos,minulla on mittarissa liki 300000km ja ei sitä uskoisi ,kone ei tiedä vielä mitään vaikka onkin 1.6 bensa ja mallia 307 farmari.

      Meidän läänissä on tuota mallia tarjolla todella vähän,vikoja ei ole niin kuin luulisi olevan,hinta on naurettava tuosta autosta,ei missään ruostetta niin kuin joissakin voi olla.

      Ei volkkaria nyt voi verrata,minäkin ajoin vuosikausia mersuilla mutta ruoste ja jotkin kalliimat osien viat saivat innon hyytymään täysin.

    • suosittelen1

      itsellä -15 308sw allure aut , aj. 25000km ja kokemukset myönteisiä tähän mennessä. kulutus ainoa -merkkinen, kaupungissa 6.9 mutta ei oikein vertailupohjaa kun aiemmat autot erilaisia ja matka ajoa enemmän.
      uudet pösöt ovat aivan eri maailmasta kuin aiemmat ja niitä vanhoja turha verrata uuden mallin autoihin mitä nyt tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe