Koripalloa Äänekoskella?

00000

Hyvä kirjoitus ÄKS:ssä. Eikös esim tämän viimeisimmän jenkin pitänyt osata kaikkea? Siinähän ne rahat kuluu jos taas lähdetään kokeilemaan tuurilla minkätasoisia "vahvistuksia" saadaan tilalle? Sääliksi käy junioreita.

24

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seuraaja13

      Naisten koripallon taso äänekoskella on ollut aina heikko. Menestystä on toki tullut mutta suuressa roolissa on ollut jenkkinaiset joita siis on tänne rahalla hankittu.
      Ilman vahvistuksia voisi joten kuten pärjätä divarissa. Olisiko aika ottaa järki käteen ja pudottatua divariin, siellä sitten peluutettaisiin etupäässä huimalaisia.
      Näin saataisiin omista junnusista kehitettyä SM sarjapelaajia ja siihen runkoon olisi hyvä rakentaa tulevaisuuden menestysjoukkue.

    • koriton

      Eipä taida Äänekosken aineksista pelkästään SM tasoista joukkuetta saada.

    • skauttaaminen

      Ei varmaan kaupungin avustusrahat riitä jenkkivahvistuksiin kauden aikana? Riittääkö että on ulkomaalainen vahvistukseksi, mieluummin tummaihoinen?

    • Tippuuko_huima

      Voiko vielä helmikuussa vaihtaa jenkkejä? Mistähän näitä arvotaan? Ei varmaankaan halpaa lystiä, mutta huimalla on näköjään rahaa? Juniorit?

    • uekdks

      Turmiollista toimintaa! Sponsorit varmaan maksaa palkat mutta omat juniorit taantuu

    • Pelaillaan_vain

      Kolmen jenkin varassa ÄÄNEKOSKEN? Huima "mestaruussarjassa", jossa vuosittain taattu neljäs sija. On siinä sarja ja taso!

    • mielekkyyskadonnut

      Touhun touhuaminen ja puuhastelu ei muutu ennen, kuin koko systeemi muutetaan neuvosto aikaisesta junioritoiminnasta nykyaikaan.
      Valmentajan suosikki pelaa ja muita kyykytetään vaihtopenkillä ja moititaan.
      Ei tällä junnu touhulla muuta tule kuin entisiä koripallon harrastajia salibändy joukkueisiin.

    • katsoja1

      2015 hopeaa.

      • jriefid

        Kyllä! Täysin vahvistusten varassa kuitenkin


      • Juniorit-_säälittää

        Jos voittaa ekan vastustajan pudotuspeleissä, hups onkin jo "mitalipeleissä" Catzin ja PeKan perässä helppo luovia jenkkisekoilujen lomasssa "menestykseen"


    • tukijat

      Olis se vaan hyvä, että putoaisivat kuin miehetkin , vaikea on nousta enään, loppuisi koripallo ja nuoriso saisi keskittyä ryyppäämään ja tekemään ilkivaltaa. Kaikissa lajeissa pitäisi olla kielto ettei pelattaisiin SM tasolla, ei olisi nuorisolla sitten hinkua harrastaa, että pääsisivät sinne pelaamaan. Se saattaa joitain motivoida olla SM tasolla. Parempi vaan keskittyä iänikuiseen valittamisen. Ja eiköhän sponsorit saa valita ketä ne sponsoroi, vai pitääkö lupa kysyä?

      • seats

        SM-tasolla istumassa penkillä.


    • surraajjaa

      Miehet ei nouse omilla voimilla koskaan 1 divariin mutta rahalla saisi pelimiehiä ja nousun.
      Parempi siis pomputella kakkosessa niin oman kylän pojat saa pelata.

    • ÄkinPotkupalloilija

      Koripallo ? , eihän sellaista ole pelattu kymmeniin vuosiin äänekoskella, nykyään tuota voisi sanoa pomppupalloksi. Ennemmin ostaa pari pelaajaa ja menestyy, tai toinen vaihtoehto että peluutetaan vaan valmentajan suosikkeja, vaikka ne ei osaisi pelata....

    • Katsotaanmitätulee

      Onkohan pelkästään vahvistusten vika? Ei tiedetä mitä osaa? Heh. No jos vielä siirtoikkuna auki, niin pari kertaa kerkiää mahd. vaihtaa, jos? rahaa vielä on? Toivottavasti ei "omilta" pois? Lisää rahaa kaupungingilta ?

    • pallomies

      Nykyaikana pienten seurojen on vaikeaa nousta valtakunnan huipulle. Äänekoskellakin on kaksi kohtuuisoa seuraa joiden kannattaisi tehdä enemmän yhteistyötä, vaikkapa perustaa yhteinen palloseura. Joku TUL/SVUL asettelu on aataminaikuista vanhaa asennetta mistä pitäisi päästä eroon ja satsata yhteiseen urheiluun. Kunnon resurssit takana ja uusi nouseva tehdas voisi antaa enemän sponsorieuroja kuin tähän asti. Koris olisi ihan hyvä yhteinen projekti, futis toinen. Harmi että hyvällä alulla oleva lentopallo muutama vuosi sitten kaatui, ei tiedä lopullista syytä, oliko osaamattomuutta vai väärää asennetta?

      Kunnollisia puuhamiehiä, kouluttajia, valmentajia ainakin tarvitaan, se on kaiken perusta, varustettuna oikealla asenteella, muistelematta menneisyyden haamuja.
      Laman väistyessä paikkakunnalta löytyy varmasti uusia hyviä sponsoreita jotka huomaavat myös oman etunsa urheilun tukemisessa!

      • liikkukaa

        Olisi korkea aika miettiä niin jalkapallossa kuin koripallossa valmennuksen laatua jo junioreista lähtien. Nykypäivänä ei enää riitä että tietää itse lajista jotain. Lapsille pitää opettaa liikunnalliset perustaidot myös. Niistä he saavat hyvät eväät koko elämän kestävälle liikunnan harrastamiseen. Ja parhaat pystyvät kehittymään lajissaan huipulle.


    • pallomies

      Vaikuttaa paljon nimenomaan tuo valmennuksen laatu. Tänäpäivänä juniorivalmentajat eivät varmaakaan ymmärrä miten tärkeää monipuolinen liikunta on tulevaisuutta ajatellen. Pelkällä lajivalmennuksella ei pitkälle pötkitä, nuorena pitää harrastaa mahdollisimman monia lajeja teline- ja permantovoimistelusta lähtien. Tämän päivän koululiikuntakin taitaa olla sellaista lönköttelyä, kuinkahan moni peruskoululaisista on edes riippunut esim. rekissä, nojapuista ja hevosesta puhumattakaan. Kuperkeikka taitaa olla suurin saavutus, puolivoltti on unelmaa.

      Näkeehän sen jo kun nuorimies menee varusmiespalvelukseen, keskeytysprosentti on ennennäkemättömön suuri, Cooperissa ei päästä 2500 metriin, ylipainoluvut ennätysmäisiä. Mistä se lähtee? Kotoa ja koululiikunnastata tietenkin.

      Nekin ketkä sitten ohjautuu esim. koriksen pariin, ovat jäykkiä köntyksiä. Sen verran olen seurannut paikkakunnan pallopelejä ja muistellut mitä se oli joskus -70 luvulla, ero on kuin yöllä ja päivällä. Paikkakuntamme urheilijoista moni nousi valtakunnan tasolle, jopa maajoukkueeseen asti. Kaikki lähti monipuolisesta arkiliikunnasta, pihapeleistä ja liikuntamahdollisuksista. Nykyään kaikki on niin säädelyä, säännösteltyä ja rajattua. Ei ihme että tietsikat ym. muut nykyhärpäkkeen kiinnostaa enemmän.

      Jos urheilua halutaan kehittää ,on mentävä takaisin -70 luvun tyyliin, asennekasvatus pitää alkaa jo aivan nuorena tehdä liikunnasta elämäntapa, niinkuin se oli ennenvanhaan1

    • Viidelläneljäävastaan

      Liian helppo ratkaisu? Pelkästään jenkkien vika? Montako vielä ehtii ennen sarjan loppua?

    • Osaakaikkea

      Lehdissä ollut kyselyjä mistä rahat? Kuka nää "valinnat" tekee? Stetsonista? Onko pakko tuhlata rahat vahvistuksiin? Joukkueen menestys: jos hyvät vahvistukset, huima neljän joukossa, jos huonommat, huima kamppailee pääsystä kuuden joukkoon? Miksi edes harjoitella kun menestys pelkkien ulkomaalaisten varassa? Meneekö kaupungin avustusrahat tähän "menestykseen"? Harmi junioreille?

    • vaikeatehtävä

      Huimalle etsitään huoltajaa joka osaa pestä pelipaidat ja toimittaa ne pelaajille peleihin.

    • pallomies

      Nämä on valintakysymyksiä. Onko itsetarkoitus pitää joukkuetta pääsarjassa vai halutaanko olla kasvattajaseura muille joukkueille hyvällä juniorityöllä? Ilman ammattivahvistuksia Huima ei pysy pääsarjassa, hyvien vahvistusten saanti ei ole itsestäänselvyys. Pitkäjänteinen juniorityö toki tuottaa pääsarjapelaajia joka vuosi, mutta niistä on pidettävä huolta, opiskelupaikat, työpaikat, sponsorit - näihin on kaikkiin on panostettava huomattavasti. Perinteiset TUL-taustaiset seurat ovat valitettavasti jälkijunassa vastaaviin SVUL-taustaisiin seuroihin. On tehtävä päätös urheillaanko vanhoilla seuran TUL- periaatteilla vaan tullaanko mukaan täysillä kilpaurheiluun, joka ammattimaistuu koko ajan. Välimaastossa riplailu ei johda mihinkään!

      • Pallomies2

        Naisten korisjoukkuetta lukuunottamatta muiden huiman koripallojukkueiden harjoittelu on puulaakitasolla. Juniorit harjoittelee 2-3krt/vk ja muutaman vuoden takainen miesten A divari joukkue saman verran kuin 10-12 vuotiaat korispojat pääkaupunkiseudulla.
        Harjoitusten taso/määrä vaadittavalle tasolle ja junnuille tasokas valmennus, näillä alkuun!


    • pallomies

      Harjoituksista ja asenteesta se kaikki lähtee. Mutta onko Huimalla enää sellaisia intohimoisia vetäjiä lajiin, onko koris aikansa elänyttä, niinkuin koko muukin urheilukulttuuri paikkakunnalla? Joitain yksittäisväläyksiä sillointällöin saattaa tulla mutta kokonaisvaltainen urheilukulttuuri on aika näivettynyttä, kiitos liikuntavastaisen asenteen kaupungilla, yrityksissä ja kotikasvatuksessa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe