Ns. taitettu indeksi syö eläkkeiden ostovoimaa.

nimienkerääjä

4

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veteraani22

      Mä haluan, että taitettu indeksi poistuu vasta seuraavalta ikäpolvelta, ei minulta.
      Miksi? Minä nautin nyt eläkkeestä, jota on kertynyt parhaimmillaan yli 2% palkasta. Lisäksi olen puolet eläkkeestäni kerryttänyt ilman, että palkastani on otettu markan markkaakaan, vaan eläkemaksut on hoitanut kokonaisuudessaa yritys, jossa työskentelin. Elinaikakerroin ei minuun vaikuta laisinkaan ja alhainen eläkeikä on ollut tosi hieno juttu. Olen samaan aikaan onnellinen ja surullinen. Onnellinen siitä, että kuulun tähän sukupolveen ja saan nämä loistavat edut, surullinen siitä, että velkaa on tullut tehtyä lapsille ja heidän lapsilleen yli 100miljardia euroa.

    • ahneutta

      Mikä siinä taitetussa indeksissä niin korpeaa? Ostovoimahan säilyy kun eläkkeitä korotetaan 80 prosenttisesti inflaation perusteella ja yleensä tulee pieni reaalinen korotuskin sen 20 prosentin vuoksi. Minä ainakin tunnen oloni turvalliseksi ja tyytyväiseksi kun tiedän että saan eläkkeelläni yhtä monta purkkia piimää elämäni loppuun asti.

      Pitäisikö meidän eläkeläisten kilpailla elintasosta työssä käyvän väestön kanssa? Päästä vertailemaan kenellä on hienoin Audi. Jokseenkin kaikki tuntemani eläkeläiset kuluttavat rahaa paljon vähemmän kuin nuoret ihmiset, myös ne joilla on hyvät eläkkeet. Kansantalouden, siis myös meidän eläkeläisten kannalta olisi huono asia jos yhteisestä potista menisi suurempi osa Osuuspankin tilille nollakorkoa tuottamaan.

      • kuutelenviakkaast

        Joka vuosi kustannukset nousevat enemmän kuin minimieläkkeen vuosittainen karttuma on. Sain nyt 8€uroa kuussa enemmän kuin viime vuonna ja se ei kata ensimmäistäkään maksettavanani olevaa korotusta! Olen selkäleikkauksen jälkeen invalidi jonka työssäkäynti loppui ennen virallista eläkeikää liikuntakyvyn osittain menetettyäni. Keskenaikanen eläkkeellejäänti pudotti eläkkeeni kansaneläkkeiden tasolle eli olin kerryttänyt työeläkkeeni tasan sille tasolle jonka saisin vaikka en olisi tehnyt päivääkään työtä. Väitätkö siis että työnteko kannattaa aina? Ei ainakaan jos rikkoo työssä selkänsä työkyvyttömyyskuntoon! Mistähän se johtuu että parhaiksi neuvojiksi ilmaantuu yleensä ne ihmiset joilla ei ole neuvomastaan tilanteesta vähäisintäkään tietämystä? Osaatko sinä asiaan vihkiytyneenä sellaisena vastata kysymykseeni?


      • ahneutta

        Tässä ketjussa keskustellaan taitetusta indeksistä ja Senioriliikkeen sen muuttamiseksi tekemästä kansalaisaloitteesta.
        En ymmärrä mitä kysyt. Kannattaako työnteko aina? Useimmiten, mutta ei varmasti aina esim. konkursssin tehneen ja pahasti velkaantuneen yrittäjän tapauksessa.

        Kerrot että kustannukset nousevat enemmän kuin eläkkeet. Suomessa on tällä hetkellä deflaatio (inflaation vastakohta) eli yleisellä tasolla tuo ei pidä paikkaansa. Silloinkin kun inflaatiota on, eläkkeitä korotetaan aina vähintään inflaation verran, työeläkkeitä usein enemmänkin. Tästä taitetusta indeksissä on kysymys: se takaa eläkeläisten ostovoiman säilymisen, jopa pienet korotukset useimmiten. Jotkut ahnehtivat inflaatiota suurempia korotuksia, siitä taas on kyse tuossa Senioriliikkeen aloitteessa.
        Kaikkein pienimpiin eläkkeisiin eli kansaneläkekkeiisiin taitetulla indeksillä tai sen muuttamisella ei ole edes merkitystä, taitettu indeksi kun koskee vain työeläkkeitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4299
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2110
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1560
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1381
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1070
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1057
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      908
    Aihe