Apua? Voimat lopussa.

migreeninainen

Olen 21v nuori nainen. Mulle todettiin migreeni muistaakseni 9-vuotiaana. Olen ihan pienestä lapsesta saakka ollut todella ahdistunut, ja pelkäsin koulunkäyntiä, koska minua kiusattiin, enkä ole koskaan kuulunut joukkoon hiukan erikoisen luonteeni takia. 8-vuotiaana aloin lintsaamaan. Eli minulla tosiaan oli välillä kovaa päänsärkyä lapsena, mutta noin 80% niistä kerroista, kun jäin pois koulusta, oli teeskentelyä. Sanoin vanhemmilleni, että minulla on päänsärkyä, ja äiti antoi särkylääkettä. Koska en siinä iässä vielä ihan ymmärtänyt paremmin, tulin syöneeksi lääkkeitä monta kertaa viikossa kulissin takia. 9-vuotiaana kävin magneettikuvauksessa ja neurologin tutkimuksessa, ja mulle todettiin määrittelemätön migreeni. Lopulta teini-ikäisenä aloin saamaan todella pahoja päänsärkyjä monta kertaa viikossa.

Särkylääkeriippuvuudesta ei voi olla kyse, koska olen toisinaan pystynyt olemaan vaikka kuukauden ottamatta särkylääkettä ja saamatta päänsärkyjä. Sitten taas yhtäkkiä alkaa joku 4 tai 5 kuukauden jakso, jonka aikana mulla on päänsärkyä nonstoppina, ja joudun ottamaan paracetamolia, ibuprofeenia tai aspiriinia joka päivä monta kertaa päivässä. Erittäin pahoja särkykohtauksia tai piikkejä on noin kahden viikon tai kuukauden välein, ja muut ovat hiukan lievempiä.

Erittäin pahan kohtauksen aikana yleensä oksennan, tajunta on hämärtynyt ja mulla on putkinäköisyyttä. Pahimpien kohtauksien aikana taas kipu on niin sanoinkuvaamattoman hirvittävää, etten pysty olemaan paikallaan, vaan pyörin sohvalla tai sängyssä kyljeltä toiselle, revin hiuksia päästä ja huudan. Tällaisten kohtauksien aikana mielessä on käynyt ambulanssin soittaminen, mutta olen ollut niin voimaton, etten ole kyennyt nousemaan ylös ja hakemaan puhelinta. Sitten olen vaan maannut kivuissani, kunnes joku on sattunut tulemaan kotiin (asun toistaiseksi vanhemmillani) ja on antanut särkylääkkeitä ja vettä. Aloin saamaan tällaisia todella pahoja kohtauksia vasta noin vuosi sitten kevättalvella, ja viime kesänä aloin ensimmäistä kertaa saamaan aurallisia migreenikohtauksia.

En käytä ollenkaan alkoholia, enkä polta tupakkaa. Syön melko säännöllisesti ja harrastan hyötyliikuntaa päivittäin (en asu kaupungin keskustassa, ja minulla ei ole autoa).

Olen käynyt viimeisten vuosien aikana lääkärin vastaanotolla ainakin 20 kertaa näihin särkykohtauksiin liittyen, ja joka kerta lääkäri passittaa minut kotiin lihasrelaksanttien ja panadolien kanssa. Nyt olen saanut tarpeekseni, helvetti soikoon. Minulla on ollut viimeisen puolen vuoden ajan migreenikohtaus kuutena päivänä viikossa, joskus säryttömiä päiviä on vain 1 tai 2 kuukaudessa. Olen ihan invalidisoitunut särkyjen takia, ja minulla on myös heikotusta ja huimausta monta kertaa viikossa. Voimat ovat poissa kaiken aikaa.

Vertaistukea? Neuvoja?

4

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • migreeninainen

      Tarkennan vielä. Eli usein (lähes poikkeuksetta) särky tuntuu vain toisella puolella päätä, eli rajan voi vetää naaman puolivälistä vaikka tussilla, ja toinen puoli on täysin kivuton. Pahimmat kipupisteet ovat otsan yläosassa, silmien "alla" tai yläluomen uumenissa jossain, sekä takaraivon alaosassa. Yleensä kipu liikkuu kohtauksen aikana, ja säteilee välillä leukaan, ohimoon ja poskeen.

    • jälleen_yksi_migreenikko

      Voisiko olla tätä: http://www.migreeni.org/perustietoa/sarjoittainen.html ?

      Itselläni on krooninen migreeni, joka pahenee aina kuukautisten aikana. Minulla on myös kilpirauhasen vajaatoiminta, joka ei hoitunut pelkällä tyroksiinilla vaan tarvitsen lisäksi liotyroniinia. Silloin kun lääkitys ei ole tasapainossa, migreeniä on lähes päivittäin. Kipu ei ole yleensä hirveän pahaa, mutta aiheuttaa myös pöhnäistä oloa ja omituisia tuntemuksia. Onko sinulta tutkittu kilpirauhasen vajaatoiminnan mahdollisuus? Varmaan vähän kaukaa haettua, mutta jos kaikki keinot pitää ottaa käyttöön... On tärkeää katsoa sitten TSH:n lisäksi T4-v ja T3-v -arvot.

      Ja ymmärsinkö oikein, ettei sinulla ole ollenkaan täsmälääkitystä migreeniin? Minulla Migard auttaa parhaiten, mutta se on tietysti kallis jos joutuu usein käyttämään. Entä estolääkitys? Suosittelen hankkiutumaan yksityiselle neurologille, jos lääkärisi eivät ole näitä vielä kokeilleet.

    • Migreenitupu

      Minä olen kärsinyt migreenistä noin kymmenen vuotta, vähintään kaksi päivää viikossa. Aloin käyttää MSM- jauhetta noin kuukausi sitten, koska migreenin lisäksi kaikkia paikkoja särki. Nyt olen yhtäkkiä huomannut,että minulla ei ole ollut migreeniä ainakaan viikkoon. Mietin voisiko tuo MSM- jauhe auttaa...Nyt mielenkiinnolla odottelen ja nautin näistä migreenittömistä päivistä. Et varmaan häviä mitään, jos kokeilet, osta puhtainta mahdollista ja vielä C- vitamiineilla terästettynä. En takaa, että auttaisi, mutta toivossa elän. Olen kokeillut kaikkea mahdollista ja ainoastaan relert täsmälääke vie kohtauksen, mutta pidempiaikaista apua en ole saanut mistään, ellei nyt sittenonnistaisi.....

    • Konnankoukkujasuku

      Horton veikkaisin. googletappas se eli sarjoittainen päänsärky. Se on todellakin kamala ja puhutaankin itsemurhapäänsärystä. Fb:ssä on myös ryhmä muistaakseni nimellä sarjoittainen päänsärky. Nyt aika hyvälle neurologille joka on perehtynyt, migreeniin ja kipuun ja hortoniin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe