Kun luomakunnan perusta romahtaa..

K.Late

66

723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpä K.Late!!.. .

      Raskasta luettavaa, kuin tiiliskivi. Voi VAIN ihmetellä sitä viranomaisten silmitöntä vihaa kansaansa vastaan. Jolla he kokopäiväisesti yrittävät ESTÄÄ kansaansa puolustautunmasta tällaisia tekeviä YDINROTTIAAN VASTAAN!

      Uskomatonta nettipoliiseissa onkin juuri tämä rahalla saatu SILMITÖN VIHA OMIAAN KOHTAAN! Voiko ihminen enää a l e m m a k s i mennä?

    • Supon-johtaja

      Martohan vihaa kaikkia tasapuolisesti :@)

    • EiIhanNoin

      Valitan jos keskeytän Laten ja Arton harmonisen vuoropuhelun, mutta eiköhän ilmastonmuutos kuitenkin horjuta enemmän luomakunnan perustaa.

      • Ydinvoima on uhka ainakin ihmislajille, jos sen uskotaan voivan vähänkään hillitä ilmastonmuutosta.


    • YDINVOIMA_AIDS
      • Luulis että säteily vaikuttaa lintuihin ja muihin vastaaviin vähän kuin ihmiiiinkin: pienipäisyyttä havaittu jo molemmissa. Sehän tarkoittaa pienempiä aivoja ja siis todennäköisesti siten heikkotehoisempia (kansan kielellä: tyhmempiä) aivoja kuin ei-säteilylle-liikaa-altistuneiden aivot.

        Saa nähdä läytyyykö joskus linnuissa Tshernobyl-AIDSiin sairastunut yksilö.... :D


    • K.Late

      "Valitan jos keskeytän Laten ja Arton harmonisen vuoropuhelun, mutta eiköhän ilmastonmuutos kuitenkin horjuta enemmän luomakunnan perustaa."

      No se riippuu katsontakannasta. Minä näen asian niin, että elollisen luonnon perustana ja ensisijaisena elämän edustajana on DNA-molekyyli, joka tallentaa koko elollisen luonnon rakennusohjeiston ja pitää kopioitumalla yllä tätä tiedostoa. Ilmaston muutos taas uhkaa yksittäisiä lajeja, jotka minä näen lähinna toissijaisena elämän edustajina ja DNA:n sisältämä informaatio auttaa niitäkin hämmästyttävään sopeutumiseen - siis myös ilmaston suhteen, mutta tämä menee jo vähän evoluution ja epigenitiikan puolelle.

      Ja - no taas kerran, ei se ydinvoima -vaan aidot teot, voivat estää tai hidastaa ilmastonmuutosta. Ydinvoima tukee sellaista infrastruktuuria, joka perustuu säätämättömään ja massiiviseen perusvoimaan. Se vaatii tuekseen säätöä ja varavoimaa - siinä ei ole mitään, mitä voisi kutsua älykkääksi tai nykyaikaiseksi.

      • Perimmäinen syy ilmastonmuutokseen on talouskasvu ja ihmisen oma elämäntapa. Ilmastonmuutosta ei torjuta, ellei ihminen muuta kulutustottumuksiaan, mutta ydinvoima ehdottaa ihan päinvastaista: kuluttakaa! Ydinvoiman kun on toimittava lähes kaiken aikaa maksimitehollaan ollakseen edes näennäisesti kannattavaa.


    • Netstux

      "Ydinvoima tukee sellaista infrastruktuuria, joka perustuu säätämättömään ja massiiviseen perusvoimaan. Se vaatii tuekseen säätöä ja varavoimaa - siinä ei ole mitään, mitä voisi kutsua älykkääksi tai nykyaikaiseksi."

      "Ydinvoiman kun on toimittava lähes kaiken aikaa maksimitehollaan ollakseen edes näennäisesti kannattavaa."

      Nykymaailmassa massatuotanto on välttämättömyys, oli sitten kysymyksessä energia, teollisuustuotteet tai elintarvikkeet. Siten voidaan hyödyntää tehokkaimmin investoidut resurssit ja pitää hinnat kurissa. Sähköjärjestelmässä tarvitaan säätöä kulutuksen vaihtelujen tasaamiseen ja Suomessa kesälläkin kulutus on minimissään 6000 MW. Siten kulutuksen säätö voidaan hoitaa pienellä osaa sähköntuotantokapasiteettia ja suuri osa voi olla täydellä kapasiteetilla ajettavaa perusvoimaa. Kyllä tämä periaate on älykäs ja nykyaikainen, vaikka viherpropaganda yrittää väittää toista.

      Tuulivoima on säästä riippuvaa sähköntuotantoa. Jouluna kun sähkönkulutus oli vuodenaikaan nähden hyvin alhainen, tuulivoimaa oli noin 800 MW. Nyt kun sähkönkulutus on poikkeuksellisen suurta, tuulivoimaa on noin 100 MW eli 10 % nimelliskapasiteetista. Tuulivoiman suuri haitta on että se lisää säätö- ja varavoiman tarvetta koska vaihtelee usein kulutuksen vastaisesti. Tämä on fakta minkä Laten ja Stuxnetin pitäisi tunnustaa, eikä kääntää jatkuvasti asioita päälaelleen.

    • Niin SUPO ammentaa tuota TÄYSIN keksittyä liturgiaansa. Jonka mukaan valoja poltettaisiin kaikkialla yötäpäivää? Monikohan moisiin oikeasti uskoo?

      Tai että lämmitetään kesät talvet?

      Tai kastelupumput pörrää kesät talvet?

      KAIKKI SE VOIMAN KULUTUS JOTA MINÄ NÄEN ON KAUSIVAIHTELEVAA! En todellakaan tunne muunlaista energian kulutusmallia luonnon kiertoonhan noi perustuukin. Siis KIERTOON. Ei ympärillämme oleva maailma toimi tasaisesti kuin lasilattia !
      -
      PS. Mikä esim. estää tekemästä tehtaita. Jotka täysin automatisoituina tuottaa tuotteitaan aina silloin, kun energiaa on runsaammin tarjolla? Näinhän menneisyydessäkin kaikki tuotanto pelasi! Ruotsihan tekee JUURI näin. Tuulella myydään tuulisähköjä ja varastoidaan vesialtaisiin. Heikommalla tuulella taas myydään säästynyttä vesisähköä Norjan kanssa. Simppeliä ja ERITTÄIN toimivaa.

    • K.Late

      No jaa, ei tuo taida ollale Fuksuhiman aiheuttamaa, vaikka alkoikin samoihin aikoihin. Radioaktiivisuutta meressä on vähän, eikä sillä voi selittää tuhoja. Merestä on löydetty mm myrkyllisiä leviä (mikrosskooppisia) jotka ovat todennäköinen syyllinen. Levien evoloitumistakin on väläytelty, mutta tuskin Fukushima on sitäkään aiheuttanut.

      Tyynen meren USA:n rannikolla merisiilit ja meritähdet ovat tuhoutuneet lähes kokonaa joillakin alueilla, valaat, merinisäkkäät, kalat ja linnut ovat hätää kärsimässä. Itse veikkaisin joko ihmisen aiheuttamaa lisäkuormaa tai merenalaisen seismisen toiminnan aihuttamaa muutosta meressä, joka on saanut mikrolevät kasvamaan.

      • Juuri noin. Ihminen tietoisest tuhoaa luontoa, joka on sille itselleenkin välttämätön, monella eri tavalla.


    • K.Late

      " Tämä on fakta minkä Laten ja Stuxnetin pitäisi tunnustaa, eikä kääntää jatkuvasti asioita päälaelleen."

      Joko et suostu ymmärtämään tuulivoiman luonnetta, tai sitten käytät tuulivoimaa vain helppona propagandakikkana suuremman, asiat suoraviivaisesti näkevän yleisön kiihottamiseksi.

      • Netstux

        Niin se fakta oli: "Tuulivoiman suuri haitta on että se lisää säätö- ja varavoiman tarvetta koska vaihtelee usein kulutuksen vastaisesti."

        Tuo on kiistatta eräs tuulivoiman piirre, luontaista sille kuin pululle kuksiminen. En ymmärrä miten tuon tosiasian voisi toiseksi muuttaa.


    • K.Late

      "Tuulivoiman suuri haitta on että se lisää säätö- ja varavoiman tarvetta koska vaihtelee usein kulutuksen vastaisesti."

      Varavoima tuulelle, vai vuorotteleva voiman lähde? Nykyaikainen verkko on jo luonnostaan säätyvä ja monilähteinen, jossa on vuorottelua ja Suomessa jopa isoja energiavarastoja. Vesialtaat ja biopolttolaitokset mm.

      Varavoimaa tarvitsee jäykkä, säätymätön ja massiivinen perusvoima, siis sellainen mitä ihailtiin 60-luvulla ja joka on suosioissa enää Suomessa ja Venäjällä. Suomessa ajatellaan, että yhteiskunnan pitää mukautua ydinvoimaan ja rakentua sen mukaan. Muualla on jo hoksattu, että sähkövoimatekniikan pitää täyttää yhteiskunnan tarpeita ja mukautua niiden mukaan - päästöttömästi.

      Tuo innokas kampanjointisi tuulen kulloisellakin tuotolla on jotenkin surkuhupaisaa, anteeksi jos sanon sen suoraan. Kaikille on selvää, ettei aina tuule ja sinä ratsastat tällä itsestään selvyydellä viestistä toiseen kertomatta meille mitään uutta tai oivaltavaa.

      • Nimityksellä tuskin on merkitystä.

        Mitä vähemmän tuulee, sitä enemmän tarvitaan muuta energiatuotantoa. Käytännössä joko vettä tai hiiltä. Vesivoimaa ei saada käytännössä lisää rakennettua (ja se loppuu jo nyt kesken kevään lähestyessä), joten jokainen tuulivoimala tarvitsee lisää hiilivoimaa (tai ehkä haketta / kaasua / öljyä / turvetta). Tosin niitä ei ole taloudellisesti järkevää seisottaa toimettominakaan, joten mitä niillä sitten tehtäisiin?

        Ydinvoiman hyvä puoli on siinä, että sillä voidaan toteuttaa tarvittava perusenergian määrä. Lisätarvetta voidaan paikkailla vedellä ja sen loputtua vasta hiilellä, jne. Toki sama voidaan tehdä tuulivoimallakin, pitää vain rakentaa nimelliskapasiteetiltaan noin 20 kertainen määrä, että saadaan talven kovilla pakkasilla edes kotitaloudet lämpimiksi. Ja hinta tietysti olisi moninkertainen...


      • Netstux

        Jos tuulivoimafirma omistaa vesivoimalaitoksen ja käyttää sitä kattamaan tuulivoiman tuotantovajeita, sillä on täysi oikeus puhua vuorotteluvoimasta. Mutta eivät tuulivoimalat voi muutoin omia maamme vesivoimaa sillä sen säätöpotentiaalia käytetään ensisijaisesti kulutuksen vaihtelujen kompensoimiseen, ei tuotannon. Todellisessa markkinajärjestelmässä tuulivoima olisi netonnut joulun huipputuotannon aikana noin 1 snt/kWh. Päättymässä olevan pakkaskauden aikana se olisi saanut parhaimmillaan syöttötariffinsa verran, mutta valitettavasti tuotanto oli heikkoa.

        Tuo "jäykkä" ydinvoima sen sijaan tuotti koko huippukulutuksisen pakkaskauden ajan tehoa hieman yli nimellistehonsa. Mikä oli erittäin tarpeellista.


      • Perusvoima alkaa olla kivikautinen käsite. Älyverkko jossa hajautettu sähköntuotanto viirtuaalivoimaloineen on suunta, jota kohti järkevät valtiot tähtää.

        Suomi menee eteenpäin katsomalla peruutuspeiliin. Niin sanoi 9 viisasta energia-alant tutkijaa.


    • bbbbbbbbgfbgf

      Aloittaja on tainnut nukkua biologian tunneilla. Mitään "luomakuntaa" ei ole olemassa.

    • Netstux

      Älyverkkoa tarvitaan vain silloin kun vaihtelevatehoisen sähköntuotannon ylisuurella määrällä sotketaan perusteellisesti sähkömarkkinat. Se on keino hallita tilanne kun sekä kulutus että tuotanto vaihtelevat suuresti. Mutta se tarvitsee tuekseen sähkön varastointijärjestelmän, muutoin mahdollisuudet tuotannon ja kulutuksen yhteensovittamiseen ovat aika rajalliset.

      Pohjoismaisessa verkossa on paljon säätöön sopivaa vesivoimaa. Yösähköön perustuva "älyverkko" ja tuntimittaus on jo olemassa. Mitään hyvin kallista älyverkkoa ei tarvita ja jako perusvoimaan ja säätövoimaan (ja vaihtelevatehoiseen voimaan) on yhä perusteltu. Perusvoima muodostaa sähköverkon selkärangan, sanovat viheruskovaiset ja tuuliaurinkoprofessorit mitä tahansa.

    • Ydinvoima muuttanut geologisen aikakauden?

      "Ihminen on myllertänyt Maata niin voimallisesti, että osa tutkijoista on ollut jo pitkään sitä mieltä, että elämme ”ihmisen aikakautta” eli antroposeenia. "

      "Antroposeenin alku on vielä määrityksen alla, mutta tutkijat ounastelevat sen osuvan 1950-lukuun, jolloin valjastimme ydinvoiman käyttöömme."
      http://www.hs.fi/tiede/a1452228063688

      • CO2-päästöt kääntyi jyrkkään nousuun kun ydinvoima kaupallistettiin
        https://pbs.twimg.com/media/CHEed5yU8AAa8rb.png

        --

        Geologisen aikakauden katsotaan muuttuneen samoihin aikoihin
        http://www.hs.fi/tiede/a1452228063688

        ---

        Ydinvoimalla ei luonnollisestikaan voi olla vaikutusta kumpaankaan ilmiöön, koska ydinvoima tuottaa puhdasta sähköä
        https://www.google.fi/search?q=fukushima black bags&biw=1024&bih=604&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCJvP5rb5p8gCFQxzPgodK-8JfQ

        ______
        Viestin sisältöä saa omasta puolestan täysin vapaasti kopioida ja jakaa


    • Netstux

      Otetaan aiheesta aiempi HS tieteen juttu joka on vähän asiallisempi, ei toimittajan asenne näy niin selvästi http://www.hs.fi/tiede/a1421900266948

      "Ihminen on mitattavasti muuttanut maapallon toimintaa. Helpoiten se näkyy ilmakehän koostumuksessa", sanoo Helsingin yliopiston evoluutiopaleontologian professori Mikael Fortelius. Ilmeisimpiä antroposeenin merkkejä on ilmaston lämpeneminen lisääntyneiden kasvihuonekaasujen vuoksi. Olemme vaikuttaneet myös maapallon säteilytasapainoon muokkaamalla lähes puolet mantereiden jäättömästä pinta-alasta viljelyksiksi, teiksi ja kaupungeiksi. Ne heijastavat Auringon säteilyä eri tavalla kuin luonnontilainen maasto."

      "Jos elämme nyt antroposeenia, milloin maailmankausi tarkalleen ottaen vaihtui?
      Yksi koulukunta katsoo, että antroposeeni alkoi teollistumisen myötä 1800-luvulla. Toisen mukaan se alkoi jo maanviljelyn ja metsänraivauksen myötä 6 000 vuotta sitten, kun ihminen alkoi ensimmäisen kerran havaittavasti vaikuttaa ilmakehään.
      Joidenkin tutkijoiden mielestä koko holoseeni pitäisikin nimetä uudelleen antroposeeniksi."

    • hanslankarii

      tuossa fuckyousimassahan ei käynyt juuri mitenkään ei niitä vesiä ehkä juoda tarvitse mitä

    • VehkeetPois

    • K.Late

      Antroposeenin voisi hyvin katsoa alkaneen sellaisesta ajanjaksosta, jossa ihminen saa aikaan muutoksen elämää ylläpitävässä systeemissä. Jos pidetään mahdollisena, että ihmisen aikaansaama ilmastonmuutos on tälläinen tekijä, niin voidaan hyvin perustein valita ajankohdaksi teollistumisen aikakauden alkaminen.

      Itse näen tämän planeetan radiokatiivisuuden eräänlaiseksi kosmiseksi kelloksi, jossa radiokatiivisuuden väheneminen mahdollisti lajien kehittymisen aina vain pidemälle ja maan päällisen elämän alkamisen. Kosmisen kellon viisarit ovat siis pyörineet vain yhteen suuntaan. Jos ihmisen toimet muuttavat tätä suuntaa(radioaktiivisuus alkaa lisääntymään), niin tämä voidaan hyvin valita ajankohdaksi, jossa voi tapahtua merkittävä ihmisen aiheuttama muutos. Tämäkin muutos, kuten myös ilmaston muutos, olisi tilapäinen, eikä kummankaan seurauksia voi kovin hyvin ennakoida.

    • K.Late

      "Aloittaja on tainnut nukkua biologian tunneilla. Mitään "luomakuntaa" ei ole olemassa."

      En ole kreationisti. Tosin biologiantunneillkaan ei ole oikeutta poissulkea muita vaihtoehtoja, vaikkei siellä kreationismia opetetakkaan. Luomakunta on vain hieno sana, ehkä sellaiselle järjestelmälle, joka loi itsensä. Ehkä univerumilla on taipumus siihen.

    • Netstux

      Kuten täällä on aiemminkin osoitettu, ihmisen aikaansaama keinotekoinen säteily (poislukien terveydenhuolto) aiheuttaa keskimäärin vain muutaman promillen lisän luonnolliseen säteilyannokseen (suurin osa peräisin ydinkokeista, pienempi ydinonnettomuuksista). Se ei siis voi olla merkittävä perimän muutoksen kannalta. Ja naurettavan pieni vaikkapa verrattuna ihmisen aiheuttamaan hiilidioksidin lisääntymiseen ilmakehässä. Tai maa- ja metsätalouden aiheuttamiin muutoksiin kasvi- ja eläinkunnassa.

      • KerroLähteesi

        Missä täällä on aikaisemmin òsoitettu, ettå "ihmisen aikaansaama keinotekoinen säteily (poislukien terveydenhuolto) aiheuttaa keskimäärin vain muutaman promillen lisän luonnolliseen säteilyannokseen)?



    • 3promillea
    • Netstux

      On jo kerrottu tuossa edellisessä viestissä ja itse olen se linkannut toisessa ketjussa. No laitetaan vielä kerran: http://www.stuk.fi/aiheet/mita-sateily-on/ihmisen-radioaktiivisuus/suomalaisen-keskimaarainen-sateilyannos
      Eki maailmanlaajuisesti säteilyannokset eri lähteistä ovat seuraavat.

      Sisäilman radon 1,26 mSv
      Luonnon radioaktiivisuus kehossa 0,29 mSv
      Ulkoinen säteily maaperästä ja rakennusmateriaaleista 0,48 mSv
      Kosminen säteily avaruudesta 0,39 mSv
      Lääketieteelliset röntgentutkimukset 0,62 mSv
      Lääketieteelliset radioisotooppitutkimukset 0,031 mSv
      Ydinasekokeet ja Tšernobyl-laskeuma 0,01 mSv
      Yhteensä 3,08 mSv


      • Netstux

        Voi taivas... etkö osaa lainkaan laskea?

        0,01 mSv / (1,26 0,29 0,48 0,39) mSv = 0,004 = 4 promillea.


      • Netstux kirjoitti:

        Voi taivas... etkö osaa lainkaan laskea?

        0,01 mSv / (1,26 0,29 0,48 0,39) mSv = 0,004 = 4 promillea.

        Laskutehtävä ei ole "Kuten täällä on todettu"-viestisi /1/ vastaus. Siis sinulla ei ole antaa mitään linkkiä lähdetietoon, josta voisit osoittaa selkeän maininnan. joka tukisi sanomaasi

        ""...
        ihmisen aikaansaama keinotekoinen säteily (poislukien terveydenhuolto) aiheuttaa keskimäärin vain muutaman promillen lisän luonnolliseen säteilyannokseen"

        /1/ http://keskustelu.suomi24.fi/t/14029167/kun-luomakunnan-perusta-romahtaa--#comment-82598587


      • muunneltuatotuutta
        Netstux kirjoitti:

        Voi taivas... etkö osaa lainkaan laskea?

        0,01 mSv / (1,26 0,29 0,48 0,39) mSv = 0,004 = 4 promillea.

        Nyt minäki huomasin ettet taaskaan puhu totta kun väität että
        "ihmisen aikaansaama keinotekoinen säteily (poislukien terveydenhuolto) aiheuttaa keskimäärin vain muutaman promillen lisän luonnolliseen säteilyannokseen (suurin osa peräisin ydinkokeista, pienempi ydinonnettomuuksista)"

        ja siksi et löydä tuohon tietoon linkkiä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14029167/kun-luomakunnan-perusta-romahtaa--#comment-82598587


      • TotuudenMetsästäjä
        Netstux kirjoitti:

        Voi taivas... etkö osaa lainkaan laskea?

        0,01 mSv / (1,26 0,29 0,48 0,39) mSv = 0,004 = 4 promillea.

        "Netstux
        9.1.2016 22:14

        Kuten täällä on aiemminkin osoitettu, ihmisen aikaansaama keinotekoinen säteily (poislukien terveydenhuolto) aiheuttaa keskimäärin vain muutaman promillen lisän luonnolliseen säteilyannokseen (suurin osa peräisin ydinkokeista, pienempi ydinonnettomuuksista)."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14029167/kun-luomakunnan-perusta-romahtaa--#comment-82598587

        Netstux: kirjoitit tuon 9.1.2016 22:14. Et ole vielä kertonut linkkiä siihen viestiin täällä, jossa se osoitetaan ENNEN sitä.


      • 92.9
        TotuudenMetsästäjä kirjoitti:

        "Netstux
        9.1.2016 22:14

        Kuten täällä on aiemminkin osoitettu, ihmisen aikaansaama keinotekoinen säteily (poislukien terveydenhuolto) aiheuttaa keskimäärin vain muutaman promillen lisän luonnolliseen säteilyannokseen (suurin osa peräisin ydinkokeista, pienempi ydinonnettomuuksista)."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14029167/kun-luomakunnan-perusta-romahtaa--#comment-82598587

        Netstux: kirjoitit tuon 9.1.2016 22:14. Et ole vielä kertonut linkkiä siihen viestiin täällä, jossa se osoitetaan ENNEN sitä.

        Se on osoitettu tällä palstalla ENNEN 9.1. 2016 22:14, ainakin viestissä

        92.9
        8.1.2016 17:17

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14051750/varovaisuusperiaate-ja-ydinvoima#comment-82572614


      • jimmy2

    • K.Late

      " Ja naurettavan pieni vaikkapa verrattuna "

      Voidaan toki yhdessä nauraa sille tosiasialle, että atomiaika on kääntänyt taustasäteilyn nousuun ja luomakunta yhdessä yli 7 milardin ihmisen kanssa pääsee nauttimaan promilleista.

      Mutta arvokeskustelua voitaisiin käydä siitä, että onko suunta ylipäätänsä oikea? Ja kuinka paljon on vähän ja mille määrälle vielä voidaan nauraa?

      Radioaktiivisuuden ja hiilidioksiidin kasvu eivät ole kompletääripari, kumpikaan ei sulje toista pois. Kumpaankin voimme vaikuttaa - siis miksi vain toinen olisi uhka johon pitäisi panostaa?

      • Netstux

        Jos tuo muutaman promillen nousu olisi huoli, voisimme varsin helposti pienentää keskimääräistä säteilyannosta vaikuttamalla sisäilman radonin, rakennusmateriaalien ja muuta kautta saatavaan säteilyannokseen. Mutta Ilmakehän hiilidioksidin 40 % nousu esiteollisesta ajasta on vaikeampi juttu, jopa kasvun taittaminen sen pysäyttämisestä puhumattakaan.


    • K.Late

      No ehkä riittää, ettemme vain hyväksy kummankaan kasvua, hiilidioksiidin tai radioaktiivisuuden.

    • järkihoi
    • Ydinholokausti: http://real-agenda.com/no-danger-of-nuclear-war-the-pentagons-plan-to-blow-up-the-planet/
      - Median konsensus on, että ydinholokausti on mahdottomuus.
      - Julkisesti saatavilla sotilaallisen asiakirjat vahvistavat ydinsodan olevan vielä Pentagonin piirustuspöydällä.
      - myös Pentagonin suunnitelma räjäyttää planeettamme käyttämällä kehittyneitä ydinaseita on edelleen Pentagonin piirustuspöydällä

      Ydinvoiman yleiselle hyväksymiselle suurin este on ydinvoiman yhteydet ydinaseisiin ja ydinterrorismiin. Joka ikinen ydinlaitos maailmalla myös tukee noita yhteyksiä. Suomella on erikoinen tarve tukea ydinaseita valmistavia yhtiöitä.

    • Stephen Hawking: Ihmiset tuhoavat maapallon lähes varmasti
      http://yle.fi/uutiset/stephen_hawking_ihmiset_tuhoavat_maapallon_lahes_varmasti/8607979

      "Tieteen ja teknologian kehitys luovat uusia tapoja, joilla asiat voivat mennä pieleen, Hawking sanoi BBC:n mukaan."

      "Hawking mainitsi ydinsodan, ilmastonmuutoksen ja geneettisesti muunnellut virukset esimerkkeinä mahdollisista tuhon syistä. Hänen mielestään tieteen ja teknologian kehitys luovat "uusia tapoja, joilla asiat voivat mennä pieleen", BBC kirjoittaa."

      Twitterissä olen marraskuu 2015, sivunnut aihetta twiitillä
      "Kolme ihmislajin olemassaolon varantavaa #teknologia:a::
      1) #ydinvoima 2) #robotisaatio 3) #genetiikka"

    • Netstux

      Todetaan nyt kuitenkin että ydinvoima ja ydinsota ovat eri asioita. Ydinaseet olivat käytössä ja niitä käytettiin sodassa jo 10 vuotta ennen kuin ensimmäinenkään ydinvoimalaitos otettiin käyttöön.

      Nobelin keksimää dynamiittia ja sen johdannaisräjähteitä käytetään sekä sodassa että yhteiskuntien rakennustyössä. Ja teräksestä voidaan takoa sekä miekkoja että auroja.

      Taitaa olla megalomanian huippu kun Stuxnet korottaa itsensä Hawkingin veroiseksi ajattelijaksi.

      • kinghawk

      • Kiitos väärinymmärryksestäsi

        "Netstux
        22.1.2016 9:24

        Todetaan nyt kuitenkin että ydinvoima ja ydinsota ovat eri asioita. Ydinaseet olivat käytössä ja niitä käytettiin sodassa jo 10 vuotta ennen kuin ensimmäinenkään ydinvoimalaitos otettiin käyttöön.

        Nobelin keksimää dynamiittia ja sen johdannaisräjähteitä käytetään sekä sodassa että yhteiskuntien rakennustyössä. Ja teräksestä voidaan takoa sekä miekkoja että auroja.

        Taitaa olla megalomanian huippu kun Stuxnet korottaa itsensä Hawkingin veroiseksi ajattelijaksi."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14029167/kun-luomakunnan-perusta-romahtaa--

        Kuten niin useissa, niin tuossakin viestissäsi on väärinymmärryksiä, ja niistä yhden ansiosta voin nyt kertoa kaikille, että kunnioitan ja ihailen suuresti Stephen Hawkingia monestakin eri syystä, mutta mikään niistä ei erikoisemmin liity marrakuussa 2015 twiittaamani
        "Kolme ihmislajin olemassaolon varantavaa #teknologia:a::
        1) #ydinvoima 2) #robotisaatio 3) #genetiikka"
        twiitin esiintuomiini teknologioihin.
        (Vertailu 19.1.2016 uutisoituun "Hawking mainitsi ydinsodan, ilmastonmuutoksen ja geneettisesti muunnellut virukset esimerkkeinä mahdollisista tuhon syistä.
        http://yle.fi/uutiset/stephen_hawking_ihmiset_tuhoavat_maapallon_lahes_varmasti/8607979 )


    • Netstux

      Mitä ihmeen järkeä on linkittää ketjussa ketjuun itseensä? Ettei vaan taas ollut Stuxnet alter super ego asialla.

      • ääliövoimakovaikuttaa

        On vain hyvä että joku sinua älykkäämpi vaivautuu kirjoittamaan linkin puolestasi, koska näköjään edes herjauksiasi et perustele linkillä siihen viestiin, johon herjauksesi perustuu.


    • viherhihhuli
      • ääliövoimakovaikuttaa

        varmaan vaikuttaa moneen


    • Tshernobylin ydinonnettomuuden on havaittu aiheuttavan myös mm. nisäkkäiden sokeutta /1/. Laajassakaan mitassa ilmiö ei yksinään romahduttaa maapallon eliöstöä, mutta aivan varmasti muuttaa sitä, joten tutkimukset ovat tarpeen:

      "Tutkijoiden mukaan säteilyn vaikutusten tutkiminen auttaa ennustamaan ydinonnettomuuksien laajoja, jopa satoja vuosia kestäviä vaikutuksia luonnossa ja varautumaan niihin."

      /1/
      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/tutkimus-sateily-sokeuttaa-elaimia-tsernobylissa/2231439?pwbi=65db59e6e76dd346e2b8bbbc2db9862c

      Keskustelu täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14116171/sateily-sokeuttaa-ja-aiheuttaa-kaihia

      • VihreetäValetta

        Nisäkkäiden sokeutta... Artikkelin mukaan todettu vain naarasmyyrillä. Noin ne tulkinnat lavenevat. Ihminenkin on nisäkäs. Seuraavat väite on kai: Tshernobyl on aiheuttanut ihmisten sokeutumista!


    • Nosto

    • "Uusi tutkimus: Kuudes sukupuuttoaalto on jo täällä – Ja olemme tulkinneet lajien joukkotuhon laajuuden aivan väärin

      Ihminen on aiheuttanut massiivisen biodiversiteetin syöpymisen, joka uhkaa jo sivilisaatiota itseään."
      http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005290056.html

      Luonto voittaa lopulta ihmisen, ellemme opi kunnioittamaan sitä, ja elämään sen ehdoilla.

      • Noinkohan

        Tuulimyllyt tappaneet


    • Ydintuho olisi luultua suurempi

      "Pelkän yhden ydinaseen räjäyttäminen voi aiheuttaa paljon pahempaa tuhoa kuin tähän saakka on ajateltu, väittävät Nebraska-Lincolnin yliopiston tutkijat. He ovat keskittyneet tutkimaan etenkin ilmastomalleja."
      http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus-yhdenkin-ydinaseen-rajayttaminen-voisi-aiheuttaa-luultua-pahemman-tuhon-jopa-miljardi-ihmista-kuolisi-6663724

      Alkuperäinen artikkeli: http://news.unl.edu/newsrooms/today/article/why-a-single-nukes-impact-shouldnt-only-be-measured-in-megatons/

      Tutkimusraportti: http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00139157.2017.1325300

    • Miljardien ihmisten juomavedessä on muovia – 83 %:ssa näytteistä muovikuituja, eniten Yhdysvalloissa ja vähiten Euroopassa /1/,

      Tuho edessä myös ihmislajilla?

      "Tulokset viittaavat mikromuovien laajaan leviämiseen ympäristöön koko maailmassa. Tähän asti on puhuttu pääasiassa valtamerten saastumisesta muovilla ja sen päätymisestä ihmisiin kalojen ja muiden merenelävien syömisen kautta.

      ”Meillä on riittävästi aineistoa, jotta voimme tarkastella sen vaikutuksia eläimiin. Jos se vaikuttaa eläimiin, miksi luulemme, ettei se vaikuttaisi jollain tavalla meihinkin?” kysyy näytteiden analyysiä valvonut Sherri Mason New Yorkin osavaltionyliopistosta."

      Ihminen ei ymmärrä miten luonto toimii - tai ei välitä siitä.


      /1/ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/miljardien-ihmisten-juomavedessa-on-muovia-83-ssa-naytteista-muovikuituja-eniten-yhdysvalloissa-ja-vahiten-euroopassa-6674159

      Alkuperäinen artikkeli: https://www.theguardian.com/environment/2017/sep/06/plastic-fibres-found-tap-water-around-world-study-reveals

    • K.Late

      "Seuraavat väite on kai: Tshernobyl on aiheuttanut ihmisten sokeutumista! "

      Kaihi on yksi hyvintunnetuista säteilyn seurauksista, siis myös ihmisellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe