Tuomaripeli ratkaisi?

Yksi_kymysys

Venäläisten mielestä tuomarit ratkaisivat tiukan loppuottelun. Koska Venäjä oli häviävä osapuoli, tuomarikritiikin ymmärtää, koska venäläisillä on paha mieli. Nyt kuitenkin myös ruotsalaiset asiantuntijat kritisoivat tuomareita. Kohta luultavasti muutkin maat yhtyvät kritiikkiin.

Suomalaisten touhu alkaa haiskahtaa... Oliko meillä kotikisoissa"omat" tuomarit? Onko hallitus sekaantunut asiaan? Kultamitali sai kansan huomion pois ikävistä asioista.

Sinivalkoisten silmälasien läpi emme tietenkään itse ole huomanneet mitään huonoa tuomareiden touhuissa.

18

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MarcoMiettä

      Niin. Minusta menestyminen jääkiekossa joka on vaativa mutta myös kallis laji harrastaa kertoo että ei suomella nyt niin huonosti menekkään.
      Jääkiekko on meidän suosituin laji ja ihmisillä riittää rahaa lapsiaan lajin parissa pitää.
      Suomessa on työssä käyvää ahkeraa ja varakasta porukkaa.
      Ei ahkera ihminen leipäjonossa etuile.

    • MrJuha82outolintu

      Ei ainakaan niin selkeää tuomaripeliä kuin esim vuonna 2014 aikuisten MM-finaalissa, jossa Venäjä sai selvän edun tuomarin takia.
      Ei ihan näin paljoa Suomi saanu siimaa nuorten kisoissa.
      Voi olla, että Suomi sai hieman etua, mitä tuli vihellyksiin, mutta on sanomattakin selvää, että Suomi hallitsi peliä finaalissa.
      Suomi oli parempi.

      Onko kritiikin takana epäisänmaallisuus joillaki tyypeillä??

      • Yksi_kymysys

        Ei ole epäisänmaallisuus takana.

        Talvisota oli minullakin mielessä, kun seurasin ottelua. Ja Adolf Ehrnroot.

        Mutta silti haluaisin, että peli olisi reilua edes joskus jääkiekossa.


    • TuttuTuomari

      Mehän nähtiin se peli suurin piirtein kokonaisuudessaan. Mitään ratkaisevia vääryyksiä ei tapahtunut. Tuomarit vihelsivät lähinnä ne virheet, jotka oli pakko viheltää.
      Toinen asia on se, että Venäjällä jätetään näyttämättä osia pelistä sisäpoliittisista syistä.
      Kolmas asia on se, että KHL-pelaajille puolueeton tuomari näyttää puolueelliselta.

      • Yksi_kymysys

        Suomessa tietenkin nähdään kaiken olevan kunnossa jos niin halutaan nähdä, mutta miksi sitten tässä tapauksessa puolueettomat ruotsalaiset asiantuntijat arvostelevat tuomarien toimintaa? Tuskinpa nyt mikään kateus riittää tähän vastaukseksi.


      • MarcoMiettä1

        KHL on sairas sarja ja koko venäjän jutut sotapoliittisesta voitosta ja sotahistorian yhdistämisestä jääkiekkoon ovat sairaita.
        Jokeri johtaja Rottenberg osoitti pelinjälkeen olevansa huono hävijäjä. Jalonen lähtee khllään venäjälle, mutta toivotaan ettei vie sinne ainakaan tästä joukkueesta yhtään poikaa mukanaan.
        Länsi on jääkekkoilialle terveempi ympäristö kuin venäjä.
        NHL on joka pojan unelma, ei sairas KHL.


      • TuttiTuomari
        Yksi_kymysys kirjoitti:

        Suomessa tietenkin nähdään kaiken olevan kunnossa jos niin halutaan nähdä, mutta miksi sitten tässä tapauksessa puolueettomat ruotsalaiset asiantuntijat arvostelevat tuomarien toimintaa? Tuskinpa nyt mikään kateus riittää tähän vastaukseksi.

        Niin sanottujen asiantuntijoiden pitäisi käsitellä koko pelin jokainen tilanne ja sanoa kenen hyväksi tai haitaksi vihellettiin tai jätettiin viheltämättä. Ylimalkaiset heitot yksittäiseen tapaukseen eivät osoita asiantuntemusta.
        Vielä pitäisi muistaa, että tuomari näkee lähempää.
        Pistetään kamera tuomarin kypärään, niin nähdään sama, mitä tuomari näkee. Mahdollinen puolueellisuuskin tulisi helpommin esille.


      • Yksi_kymysys

        Lajissa on siis selkeästi kehittämisen varaa. Nyt näitä tuomareita on syytelty jo kahdessa mm-finaalissa peräjälkeen.


      • pari_vastausta

        En ole kehittämistä vastaan sinänsä, mutta mikä mikä se edellinen finaali oli, jossa tuomareita syyteltiin? Nuorissa kaksi vuotta sitten finaalituomarointi oli melko räikeästi kisoja isännöineen Ruotsin suuntaan kallellaan, mutta en muista, että viime vuonna olisi ollut ainakaan sellaista. Myöskään miesten viimeisintä MM-finaalia tuomarit eivät ratkoneet, vaan Kanadan joukkue oli ylivoimainen läpi koko turnauksen...

        Kyllä ruotsalaisten tuomariarvosteluihin ja niiden "puolueettomuuteen" voi myös suhtautua hyvin suurella varauksella - varsinkin sen jälkeen kun ruotsalaiset eivät näyttäneet osaavan toipua välierätappiostaan Suomea vastaan ollenkaan, häviö oli niin kova isku heikäläisille taas. Ja senkin ottelun tuloksesta syyteltiin ensimmäisenä kovasti tuomareita, vaikka Juniorkronorna itse teki koko pelissä yhden maalin...


    • K.Alsari

      Alustus on aika sairas. Mukamas valtiovalta sekaantunut asiaan. Et taida tietää tuomarivalinnoista mitään. Maassa, jossa ei näytetä ei näytetä omien pelaajien sikailuja, saattaa olla myös haluja vaikuttaa tuomaritoimintaan.

      • Yksi_kymysys

        Olet aika sinisilmäinen suomalaisten suhteen. Hallitus polkee ihmisarvoja. On korruptiota ja hyvä veli -verkostoa. Suhteillahan työpaikatkin menevät jakoon.

        Ehkei Suomi ole (vielä) Venäjä, mutta sellaiseksi kuitenkin muuttumassa.


      • ptruuuh

        Järjestelmän epätäydellisyys ja epäkohdat eivät nyt kuitenkaan taida ihan tarkoittaa, että maa olisi Venäjäksi muuttumassa...


    • K.Amenev

      Kanadalainen Brett Iverson tuomitsi Venäjän peleistä kolme. Venäjä voitti niistä kaksi ja hävisi yhden. USA:n Christopher Pitoscia tuomitsi molemmat Suomen ja Venäjän pelit. Ensimmäisen voitti Venäjä, toisen Suomi.
      Epäonnistuneet tuomarit on yleensä hyllytetty - ainakin vähäksi aikaa.

    • H.Areena

      Rotenbergin lausunto oli sekin selvästi tehty Vednäjän sisäpolitiikan tarkoituksia varten ja yhteydessä siihen mitä Venäjällä ei näytetty. Unohti herra mainita, että 40 minuutista 30 tuli sikamaisesta käytöksestä eikä johtanut miesylivoimaan kentällä.

    • H.Arlamov

      Taisivat tuomarit olla Venäjän puolella: Jari Levosen mukaan kansainvälinen sääntökirja sanoo, että Kameneville olisi pitänyt seurata ottelurangaistus, eli 5 20 minuuttia. Jenkeissä ja Kanadassa voi olla eri linjaus asiaan. Ehkä tuomarit tekivät päätöksensä sen mukaan.

    • Joxanen

      Rotenberg puhuu kyllä täyttä puppua !
      Koko hänen vouhotuksensa on tarkoitettu Venäjän kannattajille.
      Jos tuomareiden puoluellisuudesta haluaa saada kokemuksia kannattaa mennä katsomaan Jokereiden pelejä. Venäläiset tuomarit vetävät aika usein todella näkyvästi kotiinpäin.
      Toisaalta usein väitetään että tuomarit useimmin suosivat kotijoukkueita.
      En tiedä onko asiasta tehty tilastoja.
      Paras joukkue voitti, näin se vaan on !

    • tosiratkaisijat

      Ei ratkaissut tuomaripeli EI - vaan herrojen Sergei Boikov (n:o 2) ja Ivan Provorov (n:o 9) sekoilupeli ja konttailu maalin toisella puolella juuri silloin, kun K.Kapanen teki ehkä Suomen jääkiekkohistorian komeimman vanhanaikaisen. Rottabergille voisi joku teettää seinän kokoisen taulun tilanteesta äijän makuuhuoneeseen vaikka. Ja kovin könttyrä oli myös veskari Georgiev.

      • kaksijoukkuettaratkoivat

        Ihan hienostihan Venäjän joukkue pelasi kapteeninsa Kamenevin raivokohtausta lukuunottamatta, mutta Suomi oli nyt parempi.

        Jos asiat ja jäähymäärät ovat epäselviä, niin ehkä myös 10 20 min -tilanteesta voi teettää taulun.

        Päätöserässä ja koko ottelussa oli ehkä yksi vähän heppoinen jäähy Venäjälle. Se ei johtanut maaliin - ts. ei ratkaissut mitään. Monta Venäjän riketilannetta jäi myös viheltämättä; näki senkin, miten tuomarit välillä myös varoivat jäähyjen viheltämistä heille, mutta eivät onneksi joka tilanteessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe