Startti pyörii vain hetken ja lopettaa heti.

cilomies

Elikkäs minulla on vm.04 Cliossa ilmennyt nyt pakkasten aikaan seuraavanlainen ongelma: kun starttaa startti pyörii hyvin, mutta vain muutaman sekunnin eikä auto ehdi käynnistyä. Akun latasin tätä ennen täyteen ja sen jälkeen heti koitin käynnistystä ja sitä koitettiin myös antamalla virtaa toisesta autosta(ennen ilmennyttä ongelmaa tällä konstilla lähti tyhjällä akulla lähti käyntiin kuin palmun alta nyt ihan samoilla pakkasilla pari päivää aikaisemmin), mutta ei auttanut, samalla tavalla startti pyörii vain hetken ja välillä ei starttaa ollenkaan, pitää kaksi kertaa kääntää virta-avaimesta. Ajoestosta ei ole kyse, koska valo sammuu eikä ajonesto päällä antaisi edes pyörittää starttia, kokemusta on siitäkin.

10 asteen pakkasilla lähti vielä käyntiin ihan hyvin eikä muutenkaan ole koskaan ollut mitään ongelmia startin kanssa.

10

2493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vika.kyllä.löytyy

      Vaikuttaisi siltä, että akku on tullut tiensä päähän. Minulla ne on kestäneet 6-7 vuotta ja sitten samat oireet.
      Jos on uudehko akku, niin sitten muita mahdollisia vikapaikkoja: virtalukko, akun navoissa hapettumaa (ei aina näy silmällä, santapaperilla raaputus ja "vaseliinia" ja paikalleen), startin hiilet ja vielä jos akku sittenkin tyhjenee, niin mittaa latausjännite. Mitataan auton käydessä akun navoista. Oltava 14,1-14,5 volttia täydellä akulla ja yli 12 vajaallakin.

      • Mieluinten kuparitahnaa. Kupari kun johtaa hyvin sähköä.


      • Vanhempi.asentaja

        Teinipoikien ja hevosmiesten tietotoimistosta nuo kuparitahnat. Sen rasvan tarkoitus on vain suojata hapettumiselta ja liika rasva kyllä puristuu välistä pois napakenkää kiristettäessä. Kokemusta asiasta löytyy reilusti yli 50 vuodelta, niin että revi siitä niitä kuparitahnojasi...


    • Polonen

      Vaikuttaisi siltä, että startin hiilet ovat tulleet tiensä päähän. Minulla ne on kestäneet 15-20 vuotta ja sitten samat oireet.

      • Vanha.konsti

        Kolauta jollakin starttimoottorin kylkeen. Jos sitten starttaa, niin vika on hiilissä ja ne pitää uusia mieluummin eilen kuin huomenna. Loppuun kuluneet hiilet saattavat kolauksesta sen verran muuttaa asentoaan, että ehkä pari starttia onnistuu.


    • Jovaan

      Kokeile suoraan startin navoista mitä sitten käyntiinlähtö meinaa.Olen näitä laitellut jo 60 vuotta,yksi mahdollinen vika on penislaitteessa,siis pendix laite.

      • marsshall

        Mitenkä minä 80-vuotias ukko ryömin sinne auton alle yhdistelemään niitä startin napoja. Ei päältäpäin näy koko starttimoottoria. Kyllä vien kotteroni suosiolla korjaamolle. Saavat vaihtaa uuden startin. Jos kottero on kulkenut jo lähes 200 tuhatta kilometriä, kyllä pelkkien hiilien vaihto ei riitä. Vaatii ainakin helojen vaihdon ja kollektorin sorvauksen. Vaihto-osa tulee edullisemmaksi.


      • Valeo

        Älä viitsi valehdella. Minullakin on 480 000 km ajettu auto ja starttiin vain hiiliä vaihdeltu. Ei ole kollektoria sorvattu koskaan eikä heloja uusittu. Nuo ovat ollutta ja mennyttä tekniikkaa tuollaiset! Hiilet maksoivat tarvikeliikkeessä viimeksi 11 euroa, työn tein itse. Vaihto-osa maksaisi ainakin satasen.
        Autoni kuten sen starttikin ovat aitoa ranskalaista merkkiä ja laatua.


    • ewrcw

      """"Mitataan auton käydessä akun navoista. Oltava 14,1-14,5 volttia täydellä akulla ja yli 12 vajaallakin."""

      Tyhjä akku ja ehjä laturi, silloin näyttää 14,5 volttia, ja täydellä akulla 12,8-13,4 volttia.
      Siis tyhjällä näyttää eniten.

      • akkulatautuu

        Ei vaikuta akun varaustila latausjännitteeseen perinteisessä järjestelmässä, uusissa autoissa joissa akun varaustilaa lasketaan ja käytetään esim. moottorijarrutuksen aikaista latauksen talteenottoa, vaikuttaa.

        Perinteisessä järjestelmässä laturi antaa aina vakiojännitettä joka riippuu lämpötilasta, jos jännitteensäädin on lämpötilakompensoitu. Ehjälllä, tyhjällä ja lämpimällä akulla jännite saattaa jäädä alhaisemmaksi koska akun latausvirta on niin suuri että vaikka laturi antaa maksimivirtaa, ei jännite nouse.

        Tämä olisi ideaalisin tilanne, että akun latausvirta olisi niin suuri että jännite ei nousisi ja laturi antaisi maksimivirtaa kunnes akku on täyttynyt. Kyllä nimittäin akku latautuisi nopeasti ja olisi hetkessä täynnä vaikka webastoakin käytetty!

        Pakkasella ei akkuun saa sellaisia virtoja menemään kuitenkaan millään, ja lämpimälläkin latausvirta pienenee melko nopeasti ja latausjännite nousee normaaliksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe