Tietojenkäsittelytieteen opistelu ja työpaikat

mitäopiskelemaan

Miten tietojenkäsittelytieteessä pärjää ei koodauskokemusta, ei mikään perus tietokoneista megakiinnostunut, mutta looginen ja matikkaakin ymmärtävä henkilö? Paikka jo olisi yliopistolla.

Millaisia muut opiskelijat ovat? Paljon ei ennestään kokemusta omaavia, jatkavatko opiskelua?

Millaisiin työtehtäviin olette päätyneet?

Miten paljon voi vaikuttaa opintojen sisältöön? Jos ei ole ohjelmoinut, kannattaako siihen kuinka paljon alkaa panostaa?

Muuta..?

8

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Simosimpukkasuu

      Ekat ohjelmointikurssit alkavat ihan perusteista. Itse kyllä opin ohjelmoinnin ihan hyvin, mutta oli siellä niitäkin jotka eivät millään tajunneet hommaa jo lopettivat koulun. Ohjelmointi on tärkein yksittäinen taito TKT:llä. Sisään pääsee helposti, mutta lopettamisluvutkin ovat todella korkeita.

      Opiskelijat ovat nörttipoikia, muutama nörttikontekstissa tyylikäs tavis ja pari nörttityttöä joita nörttipojat palvovat. Jonkin verran myös kokeneita osaajia jotka hakevat tutkintoa. Maisterivaiheessa opiskelijoista varmaan 30% kiinalaisia.

      Helsingissä ainakin Java-ohjelmointiin panostetaan paljon, joten ohjelmointityöpaikkoihin pääsee. Tietenkin ajat ovat nyt tosi vaikea tälläkin alalla, mutta kyllä oikeaa ohjelmointiosaamista arvostetaan. Konsultteja ja muita managereita on liikaa.

      • jhbfgnlomh

        Joka alalla on managereita liikaa. Sellaisiksi alkavat henkilöt joilla reaaliosaamista ei ole, mutta johtajaksi olisi pakko päästä tienaamaan muiden työllä. Lellikersoille usein järkätään tälläinen mahdollisuus ja niitä alkaa olla jonkin verran liikaa


      • Opiskelijana70-luvulla

        Epäilisin, että Linda Liukas ei pärjäisi tietojenkäsittelyn opinnoissa vaikka käyttääkin ammattinimikettä ohjelmoija ja kirjailija. Eivät alan opinnot tietääkseni helpottuneet ole esim. Helsingin yliopistossa.
        Mikähän tuon neidin ymmärrys on käytännön ohjelmoinnista ja IT-järjestelmistä? Opinnot olivat aika tiukkoja jo 70-luvulla, ja ehkä vuosi 1995 toi helpotusta, kun piti päästää opiskelijoita helpommalla eli tehdä tulosta, tehtailla enemmän tutkintoja määrärahojen saamiseksi.


    • jeiaogj4poigja4opgij

      Tervehdys "mitäopiskelemaan",

      ei tarvitse aiempaa kokemusta tai taitoja koodauksesta, koska kursseilla lähdetään liikkeelle ihan ohjelmoinnin perusteista, jotta jokainen oppii taustasta huolimatta. Edellinen kirjoittaja osuu ehkä oikeaan, että opiskelijoissa on nördejä yliedustettuina, mutta ei niitä kaikki ole. On joukossa ihan taviksia, koviksia ja ties mitä hevareita. Riippuu aika paljolti mihin suuntautuu, yleensä ohjelmointiin ja puhtaasen matematiikkaan painottuvat ovat enemmän nörttisakkia kun taas vaikkapa käytettävyyden tai softakehitykseen suuntautuvissa näitä taitaa olla paljon vähemmän.

      Riippuu varmaan yliopistosta, mutta yleensä peruskurssit ovat kaikille yhteisiä ja sen jälkeen sitten saa tehdä enemmän valintoja sen mukaan, mihin aikoo suuntautua. Sivuaineiksi tietysti valitset sellaiset, mitkä tukevat suuntautumistasi parhaiten.

      Aika usein tuntuu olevan ongelmana, että vaikka porukkaa pääsee helposti opiskelemaan tkt:tä, niin se varsinainen karsinta tapahtuu sitten kurssien yhteydessä. Ainakin Tampereella vain n. joka kolmas aloittaneista valmistuu edes joskus, loput sitten jättävät leikin kesken koska a) eivät selviä kursseista tai b) pääsevät jo niin kiinni työelämään. Kannattaa kyllä suorittaa koko tutkinto, vaikka se tulee olemaan varmasti tuskalias taival joka toivottavasti sitten palkitsee.

      Työmahdollisuudet ovat ihan hyvät jos pidät yllä osaamistasi ja erikoistut johonkin sellaiseen, jolle on kysyntää tulevaisuudessa. Esineiden internetissä löytyyne jotain saumaa, tai sote-järjestelmissä.

      • Opiskelijana70-luvulla

        Kovaa karsimista harrastettiin jo 70- ja 80-luvuilla HY:ssä. Helpolla sisään mutta paljon keskeyttäneitä, eikä kovin paljoa valmistuneita ainakaan pääaineena tietojenkäsittely ... Matematiikassa oli samanlaista, ja harvinaisemman pääainelinjan Stokastiikasta ei valmistunut joka vuosi ketään. Tosin tuolla matematiikan syventävien opintojen linjalla ei ollut aloittajia usein kuin vajaa 10 kpl.
        Joskus tuntui siltä, että opetuksessa oli tarkoitus vain snobbailla ja johtaa harhaan, eikä esitelty asioista mitään rautalankamalleja.
        Esim. topologian kurssi meni monilta pieleen, koska asioita ei havainnollistettu juuri ollenkaan. Älkää sekottako näitä asioita mihinkään karttasovelluksiin!


    • Kinostaa

      Itseä kiinnostaisi kanssa tuo jatkaminen Yliopistossa. Jos tässä nyt töitten ohessa täydentäisi opintoja. Valmistuin pari vuotta sitten AMK:sta tietojenkäsittelyn tradenomiksi, (opinnoissa erittäin rankasti koodausta = 120 op ). Onkohan tuo ihan mahdotonta? Javat, html5, css, c#, php, olio-ohjelmointia ja flash animaatiota yms osaamista on jo. Ilmeisesti ei tarvitse ihan alusta lähteä liikkeelle, kertokaa jos tiedätte.

    • kinos_kana

      jos Kinostaa niin Kanattaa

    • fuula_proffa

      80-luvulla HY TKT oli siinä mielessä haastavaa, että matskut ja opetus olivat p*rseestä. Asiasta saatiin vaikeeta kun ei ollut kurssilla mitään materiaalia kuin jonkun harakanvarpaat ja luennolla joku pönäkkä karvareuhka pöpisi omiaan ja piirteli taululle jotain käsittämätöntä fuulaa. Nyt kun katselee nettikursseja vastaavasta asiasta niin huomaa, että asiat ovat helppoja ja simppeleitä, on esimerkkejä ja asiat selitetään selkeästi, helppo oppia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe