autonlämpöpistokkeet

Lämpöpistoke

Lämpöpistokejohdot pitäisi irroittaa tolpasta, jos ei olekäytössä!! Raholassa JUrvâlankâdun kerrostalon pihassa ŕoikkuu ainakin 20 johtoa. Laki kiéltää sen, mutta taloyhtíön hallituksen jäsenen auťonkin johto roikkuu. Hänen pitäisi tietää mitä laki sanoo! Lapsia pihassa. Ennen talonmies irrotti ne. Nykyinen huoltoyhtiö ei sitä tee.

20

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhakampela

      Kyllä varmaan huoltoyhtiö käy ne irroittamassa, kunhan saa ensin käskyn taloyhtiön hallitukselta.
      Johdon irroittaminen on ensisijaisesti lämpötolppaa käyttävän tehtävä.

      • lämpöpistoke

        Isännöitsijäkö?? Meidän taloyhtiössä isännöitsijä ei välitä!!! Häntä kiinnostaa vaan tulevat remontit?


    • tsiisuscraist

      Kuka puhui isännöitsijästä? Huoltoyhtiö ja isännöitsijä eivät ole edelleenkään sama asia.

    • roikkuuroikkuu

      Jos kerran laki kieltää, niin lain valvominen kuuluu poliisille. Eli soita poliisi paikalle, jos tuntuu, että lakia rikotaan.

      ps. Itsellänikin johto roikkuu tolpassa ja saa roikkua jatkossakin.

    • Tukes_ohjeistaa_näin

      http://tukes.fi/Tiedostot/sahko_ja_hissit/esitteet_ja_oppaat/Kodin_sahkoturvallisuus_web.pdf sivulla 41 kerrotaan lyhennettyä seuraavaa:
      Älä unohda liitäntäjohtoa kiinni lämmityspistorasiaan, kun lähdet ajamaan! Auton lämmitysjohto tulee turvallisuussyistä aina käytön jälkeen irrottaa pistorasiasta eikä
      rasiassa olevaa johtoa saa jättää esimerkiksi lämmitystolppaan roikkumaan. Myös lämmitystolpankotelon kansi on syytä pitää lukittuna.
      Taloyhtiöiden ja muiden vastaavien tahojen tulee ohjeistaa auton lämmitysjohdon turvallisesta käytöstä ja säilytyksestä. Taloyhtiö vastaa kiinteistön turvallisuudesta. Taloyhtiön edustaja, eli isännöitsijä, huoltomies tai taloyhtiön hallituksen edustaja voi poistaa roikkuvan lämmitysjohdon pistorasiasta.

      • roikkuuroikkuu

        "Taloyhtiön edustaja, eli isännöitsijä, huoltomies tai taloyhtiön hallituksen edustaja voi poistaa roikkuvan lämmitysjohdon pistorasiasta."

        Jos heillä aika riittää moiseen, niin ei minulla ole mitään sitä vastaan. Itse jätän johdon jatkossakin tolppaan roikkumaan.


      • isännöitsijä69

        Sinä olet siis nuija


      • NuijaNuija
        isännöitsijä69 kirjoitti:

        Sinä olet siis nuija

        Nuija on nuija, ei sille mitään mahda. Nuija maksaa kovan hinnan, jos esim. lapsi menee ja tökkäsee sormensa tuohon johtoon.

        Nuija myös maksaa, jos huoltomies tulee ja irroittaa johdon. Ei kukaan muu tee tuota ilmaiseksi nuijan puolesta. Huolto laskuttaa. Silloin nuija itkee ja valittaa, kuinka epäoikeudenmukainen maailma on, eikä palvele uusavutonta nuijaa, voi voi!


      • roikkuuroikkuu

        "Nuija maksaa kovan hinnan, jos esim. lapsi menee ja tökkäsee sormensa tuohon johtoon."

        Jos esim lapsi menee? öö...paljonko se siten maksaa? Ei sille lapselle kuikaan käy, vaikka mitä tuohon johtoon työntäisi. Tämä kahdesta syystä. Johdossa ei ole jännitettä, kun johto ei ole autossa kiinni (tai se on epätodennököistä kellokytkimestä johtuen) ja vaikka olisi, niin vikavirtasuoja poiskytkee sen, ennen kuin lapsi ehtii "kissaa sanoa"

        Ja mikä estää lasta irrottamasta lämmitysjohtoa autosta ja työntämästä sitten sormia siihen? Paljonko se maksaa?

        "Nuija myös maksaa, jos huoltomies tulee ja irroittaa johdon."

        Nuijasta en tiedä, mutta minä en maksa huoltomiehelle mitään johtojen irroittelusta, kun en ole sellaista palvelua tilannut.


      • jurvalankatu

        Taloyhtiössämme hallituksen jäsen nainen jättää johdon ŕoikkumaan,se siitä hallituksen jäsenelle ilmoittamisesta. Näin Raholassa punatiilitalossa!!!


      • 0hm0
        jurvalankatu kirjoitti:

        Taloyhtiössämme hallituksen jäsen nainen jättää johdon ŕoikkumaan,se siitä hallituksen jäsenelle ilmoittamisesta. Näin Raholassa punatiilitalossa!!!

        Vie himaasi se johto, saat sen naisenkin himaasi.


    • noinloppui

      Meillä aikoinaan sähköteknikko töihin tullessaan katkoi sivuleikkureilla kaikki asuntoaluella roikkuvat lämmitysjohdot, asia muistaakseni tuli kuntoon jo parin aamun jälkeen, ei näkynyt yhtään roikkuvaa johtoa.

      • roikkuuroikkuu

        Meillä sellainen sähköteknikko ei kauan "eläisi"...


    • nissani09

      Kyllä noita johtoja roikkuu meidänkin parkkipaikan tolpista, sehän kertoo vain ihmisen laiskuudesta, mutta onhan siinä se hyvä puoli että jos tarvii sellaisen johdon niin ei sitä tarvitse kaupasta ostaa, ei ainakaan minun tarvinnut :D

    • McBain

      Yhtiömme (80 luvulla rakennettu) autokatoksessa on suko pistorasiat (ulkokäyttöön tarkoitettu, kannellinen / IP6x). Niissä on aina sähkö päällä.

      Kun tähän sukoon liitetään defajohto jonka jännitteellisen reijän halkaisija on millimetrin, on aika ihmeellinen väite että se olisi turvallisuusuhka. Sen ymmärrän jos johto makaa maassa, mutta kun ei makaa.

      Tää on taas näitä keskusteluja joissa viranomainen on virkansa puoleasta huolissaan ja suojelee kansaa. Todellinen riski on nolla. Järkeäkin saa käyttää.

      • Ei se sähköiskun vaara, vaan kuristusvaara. En muutenkaan ymmärrä, että miksi niitä pitäisi roikottaa siellä tolpassa, poistaminen vie alle puoli minuuttia ja sama uudelleen laittaminen kun palaa kotiin.

        P.S. Ainakin itsellä on muutenkin hyvä syy irroittaa, töissä kun ei ole omaa merkittyä autopaikkaa mutta kaikille riittää kyllä tolppia joissa jatkuva virta. Eli miksi töissä laittaa paikoileen ja irroittaa monta kertaa päivässä muutaman minuutin kokonaisvaivalla, mutta varaantaa turvallisuutta kotona jättämällä toinen johto paikoilleen??


      • McBain
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ei se sähköiskun vaara, vaan kuristusvaara. En muutenkaan ymmärrä, että miksi niitä pitäisi roikottaa siellä tolpassa, poistaminen vie alle puoli minuuttia ja sama uudelleen laittaminen kun palaa kotiin.

        P.S. Ainakin itsellä on muutenkin hyvä syy irroittaa, töissä kun ei ole omaa merkittyä autopaikkaa mutta kaikille riittää kyllä tolppia joissa jatkuva virta. Eli miksi töissä laittaa paikoileen ja irroittaa monta kertaa päivässä muutaman minuutin kokonaisvaivalla, mutta varaantaa turvallisuutta kotona jättämällä toinen johto paikoilleen??

        Kuristusvaara :-D

        LOL! Melkein yhtä hupaisaa kuin parin vuoden takainen väite, että joulukranssit on kiellettävä koska niissä on tulipalovaara. Pitäisikö johtimen käsittelyssä käyttää sähkömiehen suojakäsineitä, jos siihen olisi vaikka jäänyt sähköä! ;-)

        Googlauskisa käyntiin .Kuka ensiksi löytää uutisen jossa ko piuha on aiheuttanut vaaraa! Palkinnoksi kunniamaininta.


      • s_asentaja

        Aika heppoiset on sinulla Defan liittimet, kyllä minun pistokkeessa ne on 3 millin reijillä.


    • hintakapina

      Näinhän se on SÄHKÖTURVALLISUUS laki ei koske minua vaan toisia.

      • McBain

        Tässä on isommasta asiasta kyse. Kuka suomessa näitä turvanormeja saa määrittää ja millä perusteella.

        Tässä on siis kyse vaarasta, joka voi tulla siitä että lapsi työntää sormensa millin - eiku kolmen millin reiästä sisään. Tai tukehtuu johtoon joka makaa maassa. Koskaan näin ei ole käynyt, mutta voisi käydä.

        Tai sitten se vaara joka piilee, että kivestä tehdyt majakat syttyy palamaan. Koskaan niin ei ole käynyt, mutta voisi käydä. Siksi yleisön pääsy majakoihin kiellettiin.

        Uusin taitaa olla uimahallien shortsi-gate. Uimashortseilla ei saa uida, koska shortsit voi jumittua uimahallin suulakkeisiin (mitä lienevät). Koskaan niin ei ole käynyt, mutta voisi käydä.

        Jatketaanko?

        Minkälainen riskianalyysi näiden kieltojen takana on? Kieltojen takana on mielestäni ko kieltoa antavan viranomaisen työllistymisen varmistaminen. Viranomainen on tässä tapauksessa ymmärtääkseni Tukes. En ole nyt ihan varma mitä sähköturvallisuuslain pykälää rikon jos jätän piuhan roikkumaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe