Kumpi tasa-arvoisempi, nainen vai mies?

rantasiirinen

Naisen palkka on 80 senttiä miehen euroon verrattuna, mutta onko pelkkä palkka tasa-arvon mittari? Kumpi tekee kotitöitä enemmän? Kumpi päättää suurista hankinnoista? Kumpi hoitaa lapset? Kumpi päättää vapaa-ajan vietosta? Kumpi vastaa perheen taloudesta? Kumpi määrää vierailutahdin ja ulkomaan matkakohteet? Kumpaa yhteiskunta ja kirkko tukee enemmän?

17

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • y35635y

      Missä töissä muka samalla kolutuksella työt aloittava mies saa 20% enemän palkkaa kuin työt alottava nainen? Kyllä alotuspalkat on ihan samoja se on sit eri asia miten ura siitä keihttyy.

    • tavallinenkansalainen

      Tästä aiheesta kannattaa googlata sana pinssisota ja lukea se asia läpi, siinä näkee millaisella pohjalla nämä feministien jutut ovat. Feministit pyrkivät miehen alistamiseen seksuaalista valtaansa käyttäen. Kun vouhkaaminen on päässyt vaikuttamaan yhteiskunnan mekanismeihin niin siitä ei hyvä seuraa.

    • grhh

      Siis tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Olen ollut useammassakin naisvaltaisessa paikassa töissä ja samaa palkkaa olen samasta työstä saanut kuin naisetkin. Vähän sama kun sanois, että lentoemon euro on 80 senttiä lentäjän euroon verrattuna. Tottakai vaativammasta työstä saa enemmän palkkaa.

    • yhtä_tasa-arvottomia

      Jos tuo (naisen 80 senttiä miehen euro) juttu olisi edes läheskään totta, niin työpaikoilla ei muita olisikaan kuin naisia. Yksikään työnantaja ei kieltäytyisi 20% palkkakulujen leikkauksesta kun työteho naisilla on kuitenkin sama, vai onko?

      Miksei sellaisia uutisia julkaista joissa kaksi saman koulutuksen suorittanutta nuorta(poika ja tyttö) Jotka menee samaan työhön ja heillä olisi tilinauhassa selvästi näkyvissä tämä sukupuolen tuoma 20% ero?
      Kotityöt määräytyy ihan sillä, että miten ne sovitaan puolison kesken, jos annat heti periksi niin luultavasti itse siivoat, pyykkäät ja teet ruuat kyllä mies. Mies hyppää vaikka palavan renkaan lävitse jos vain pidät jalkojasi ristissä tarpeeksi kauan.

      Ja jos pelkää että lapsen hankkiminen vääristäisi urakehitystä niin siihen on hyvin helppo ratkaisu, tai sitten adoptoi hieman vanhemman lapsen jota ei tarvitse kotona hoitaa.

    • höpöhöpöä

      Oikeiden tutkimusten mukaan akkojen euro on yli euron arvoinen ja siinä ei ole otettu huomioon edes ettei akat maksa omia eläkkeitään.

    • fesonisti

      Kun naisen euron on 80 senttiä, silloin mitataan kuukausiansioita, ei tuntipalkkaa. Nimittäin kun mies tekee 20 % enemmän työtunteja kuussa, miehen ja naisen tuntipalkka on sama. Eikä siinä oteta huomioon sitä, että miehet menettävät yli 3 % elinikäsisiotä ansioistaan tekemällä ilmaista maanpuolustustyötä. Eikä tietenkään sitäkään, että naiset saavat noin 8 % palkkaedun siitä, että miehet maksavat naisten kolmen viimeisen vuoden eläkkeen. Naisilta perittävät eläkemaksut eivät riitä kattamaan naisten eläkemenoja. Esim. vuonna 2012 miehiltä kerättiin eläkemaksuja 11,1 miljardia ja miehille maksettiin eläkkeitä 10 miljardia. Naisilta kerättiin eläkemaksuja 7,9 miljardia ja naisille maksettiin eläkkeitä 9 miljardia. Jos otamme kansaneläkkeet huomioon, naisten vajaus kasvaa vielä tuostakin.

    • Aboriginaali
    • Karmosiini

      No ethän sinä paljon kysykään kerralla! Koko tasa-arvokysymys tästä kerralla kuntoon.

      Mut joo, se osa, mitä ei ole selitetty esim. enemmillä työtunneilla taitaa olla luokkaa 3-5%. Eli mikä voisi johtua sukupuolisyrjinnästä miesten hyväksi. Tai jostain muusta vielä selvittämättömästä syystä. STM:n tytöillä ei näytä olevan suurta intoa aihetta tonkia, mutta ainakin miesaktivisti Pauli Sumanen on yksityishenkilönä aihetta tutkinut. Pari linkkiä:

      http://www.soininvaara.fi/2010/04/04/naisen-euro-lienee-95-senttia/
      http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

      Rahallisesti pitää sen lisäksi huomioida eläkkeet (joista tuossa edellä olikin) lapseen liittyvät tulot (elatusm., lapsilisät, yh-tuet ym.), jotka menevät yleensä äidin tilille.

      Nuoremmilla naisilla on paremmat työtulot, kuin ikäisillään miehillä, (etenkin nyt, kun yksityinen sektori kärsii työttömyydestä), vanhemmilla taas alemmat.

      ---

      Julkiset rahat tuppaavat riippumaan halusta käyttää niitä.

      Se, etteivät naiset halua selvittää "naisen euroa" perusteellisemmin, kertoo jostain, mutta mistä. Mahdollisesti STM/Kreik.. eikun Suomen tilastokeskus käytää edelleen EU:n suosituksesta poikkeavaa laskentaa, joka Sumasen mukaan vääristi tuloksia naisten asian hyväksi 2 kohtaa. Tuo ulkomuistista, en tiedä miten nyt on asia. Mäntylän Hanna nyt ei ainakaan mikään kiihkofeministi ole.

      • Karmosiini

        Ai niin, isommilla tuloilla on tietysti kovempi vero%. Pelkään, että naisen euroa lakevat femmet puhuvat bruttotuloista. Sitten asia varmasti kääntyy naisten hyväksi jo työtuloissa.


    • Aboriginaali
    • Aboriginaali
      • niinpää

        Akat jaksaa jatkuvasti toitottaa että suomalaiset miehet muka olisi väkivaltaisia ja hakevat EU:stakin vaatimuksia olojensa parantamiseen vaikka totuus aivan päinvastainen. Silloinkin kun mies on väkivaltainen, lähes pikkeuksetta nainen aloittanut, eikä niitä tuomita edes murhista kuten auerskan tapauskin osoittaa. Vähän väliä uutisia kun nainen puukottanut miestä, saavat jonkun pikkutuomion pahoinpitelystä jos mitään, mies tuomittaisiin tapon yrityksestä.


    • AadolfH

      Lapsellista. Tottakai naisen ja miehen välillä on eroja. Kamalaa jos ei olisi!

      • sanamuodossa

        Miehet ovat "väkivaltaisia", akat temperamenttisia.


    • Kehitys_kehittyy

      Nauti tilanteesta, kun vielä voit.

      Kolme sukupolvenvaihdosta eteenpäin, ja naisen euro ei ole edes 80 senttiä vaan miehen ylläpidossa, burkha päällä ja vain saattaen kulkien.

      Nyt ollaan siinä vaiheessa, että vanhat ukot eläköityvät kovasti, ja nuori, kouluttautunut naissukupolvi asemoituu vahvoihin johtotehtäviin. Muutaman sadan tuhannen maahanmuuttajan ja heidän jälkeläisten ja perheenyhdistämisten (> x 8) jälkeen tilanne onkin toinen.

    • aioaioauuaiaooaiaoaaua

      Tutkimusten mukaan naisten euro voi olla joillakin aloilla suurempi , kuin miesten euro , siis samasta työstä..esim. kaupanalalla...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1629
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1569
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1507
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1455
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1256
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1187
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe