Rovaniemellä taas vaalit

Lätsä

Rovaniemen seurakunnassa on helmikuussa kirkkoherranvaalit. Hakijoiden joukosta tunnen Pentti Tepsan. Hän on toiminut : ainakin uskonnon opettajana, opiskeliapastorina, vakinaisen papin virassa Rovaniemellä . Tällä hetkellä Kemijärvellä kirkkoherrana.
Tuntuu ihan pätevältä. Vakinaisen kirkkoherran työstä Lapissa on tärkeä olla kokemusta.
Kahdesta muusta ehdolla olevasta en ole kuulut mainittavankaan?

50

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 126213

      Oletko oikeasti Rovaniemen seurakuntalainen, kun et tiedä? Yliräisänen on vt. kirkkoherra ja seurakunnan pappi ja Elonheimo, kirkkoherra hänkin, oli viime kerrallakin ehdokkaana. Sovitaanko, ettei tulevissa kirjoituksissakaan vähätellä ketään ehdokkaista?

      • Lätsä

        Missä päin Lappia mainitut Eloheimo, Yliräisänen ovat kirkkoherran vakinaisessa virassa.


      • Santtu2

        Tietääkseni K:Yliraisanen on seurakunnan tiedotuksesta vastaava ja on myös toiminut kappalaisen virassa vajaa kymmen vuotta sitten. Kahteen otteeseen lyhyehkön ajan kirkkoherran sijaisena ja avointa virkaa hoitaneena .


    • lätsätön

      Luepa edellinen vastaus ajatuksen kanssa ja katso Rovaniemen seurakunnan kotisivuilta tulevista vaaleista, tai googleta, kun et muka tunnu tietävän.

    • Peku2

      Kaikki kolme ovat muodollisesti päteviä. Kuinka laaja tuntemus on ehdokkailla kirkkoherran työstä, henkilöstöjontamisesta. Kuinka pitkän ajan kirkkoherran tulisi voida toimia kirkkoherrana, ennen eläköitymistä? Onko totta, että ehdokas ei ole ollut papin virassa , vaan muussa työssä. Onko totta, että ehdokas on pienen yhden papin seurakunnan kirkkoherra? Mitä tuntemusta lapsi-ja nuorisotyöstä, omakohtaista kokemusta ?

    • Kirkossa

      Rovaniemellä on tärkeää, että kirkkoherralla on kykyä, taitoa sekä kokemusta henkilöjohtamisesta.
      Rovaniemen seurakunnassa on lähes 150 työntekijää. Montako alaista on ehdokkailla ollut vakinaisessa virassa ? Pitääkö paikkansa, että kahdella vain 2- 3 ?
      Minkälaista kokemusta korkeakoulutyöstä?

    • Kake2

      Kannattaa äänestää henkilöä, jolla on kokemusta Rovaniemellä kappalaisen- ja muun papin työstä. Sekä myös kirkkoherrantyöstä muuallakin. Tästä tulee hyvä yhdistelmä.
      Kannattaa äänestää!

      • Kysynvaines

        Onko Aleksi hihnavaara ehdokkaana?


      • vastaus.kysyjälle

        Tarkoittaako sitä Moskua? Hän on kuollut jo kauan sitten eikä ollut pappi. Siis ei ole ehdokkaana!


    • Mikä-on

      kirkkoherra ? elätetäänkö sitä myös sellaisilla veroilla joita joutuvat maksamaan myös ne jotka eivät kuulu kirkkoon ??

      tosi outo juttu... onks kirkkoherra joku elätti ?

    • Keku4

      Toivottavasti Rovaniemellä valitaan kokenut henkilö kirkkoherraksi, mutta joka ei kohta olisi jo eläkeellä! Kyllä ainakin 8 vuotta vähintään pitäisi olla virassa.

      • Maximies

        Mie äänestän Penttiä, on rauhallinen ja johtajakykynsä osoittanut monta vuotta.


    • Lätsä2

      Elonheimo on pihvaellusmatkojen mies, ekumeniamies ja evankelisten kasteen korostus oppiakin? Tuntuu mukavalta mieheltä.

      • Kirkossa

        Kalle Elonheimo on erityisen pätevä pyhiinvaellusmatkojen suunittelussa ja järjestämisessä. Samoin hänellä on pätevyyttä ekumeniassa sekä reformaatiossa.


    • höpöä

      Mitenkä se on tuon luomiskertomuksen laita.Kuka siihen uskoo ja jos uskoo niin millä perusteella?

    • latvakakkosten-usko

      Uskovaisten höpötyksiä. Kuka niihin enää uskoo, ei ainakaan täysipäiset.

    • Tepsana

      Kirkkoherralta odotetaan elävää kiinostusta seurakunnanpaimenen vaativaan virkaan. On oikein, että jos papin työ ei kiinosta hankkiutuu toisenlaisiin tehtäviin. Kuten on tapahtunutkin. Kirkkoherralta odotan avoimuutta, keskustelu taitoa, eritavalla asiohin suhtautuvankin hyväksyntää.
      Selkeästi näkee, että yksi ehdokkaista on tunnetusti hyvä pyhiinvaellusmatkojen järjestäjä ja on myös reformaatiosta väitellyt tohtori. Toinen hakija on kiinostunut valokuvaamisesta ja on hankkiutunut tiedottajan vaativaan virkaan. Kolmas on hankkinut kokemusta laajemmin. On työskennellyt ansiokkaasti opiskelija työssä pastorina, kirkoherraa avustavana sihteerinä , aluekappalainen (silloin kyllä kutsutiin kappalaiseksi) ja ansioituneesti vt. kirkkoherrana ja nyt Kemijärven kirkkoherrana. Laajaa teologistta osaamista sekä alkukielien osaaja. On myös todellinen kansanmies, jota nyt tarvitaan Rovaniemen seurakunnassa.

    • 9876542

      Kummallisia juttuja tekevät erään ehdokkaan kannatusjoukot. Viime viikon lopulla yksi ehdokas oli mm. kauppakeskuksessa kansalaisten tavattavissa. Siitä oli lehdessäkin ilmoitus seurapalstalla seurakunnan nimellä. Seurakunta ilmoitti myöhemmin, ettei ilmoitus ole heidän laittamansa. Eikö ilmoituksen laittajilla ollut varaa laittaa omaa maksullista ilmoitusta, sillä seurapalstalla ei julkaista (pienellä maksulla) yksityishenkilöiden ilmoituksia? Olisi mukava tietää, kuka kyseisen koijauksen teki? Jotkut erehtyivät luulemaan ilmoituksen olevann seurakunnan laittama.

    • Veroeurojako

      Ei se seurakunnan nimissäUR:n etusivulla ihan pieni ollut. Oliko sen maksaja seurakunta verovaroista vain ko. ehdokkaan tukijoukot? Ilmeisesti tukijoukot tietenkin?

    • Kirkossa

      Veroeuroja ja asemaa käytetään hyväksi? Onpa ikävää. Tavallisilta kaupunkilaisilta ja seurakunnan työntekijät näkyvät selkeästi olevan henkilön takana joka osaa olla vähän nöyräkin?

    • Kake2

      Onko kysymys Tepsan Pentistä?

      • Vastauskysymykseen

        Ei ollut Tepsa. Ei hän ole kauppakeskuksessa seissyt häiriköimässä, eikä ole Kemijärven kirkkoherrana ilmoitellut mitään Rovaniemen seurakunnan nimissä.


    • Rane2

      Kyllä minua ottaa pannuun se tyrkyttäminen Rinteenkulmassa ja Revontulessa. Se voi joitakin ärsyttää kovastikin, ettei äänestä kirkkoheranvaaleissa . Hyvät tavat pitäisi oppia kotona ja koulussa?

    • Kirkossa

      Kirkkoherra n virkaan ehdokkaat ovat esiintyneet. Jokainen voi valita mielestään sopivimman.
      Miettiä kukaa osaa hoitaa laajan seurakunnan seurakuntalaisten asiat? Kuka on hengellisesti aidoin? Muuttuuko mikään, jos valitsen tietyn henkilön? Kuka tuntee parhaiten pohjoisen kristillisyyttä? Kuka on vahva teelogiassa ? Kielitaitokin on tärkeää? Varsinkin näinä aikoina. 22. 2 alkaa kirkkoherranvirastossa ennakkoäänestys,(valitettavasti ei kappeleissa, miksi vt. ei halunut) 28.2 klo 11.30 Kirkossa. Kannattaa äänestää...

    • eikaitaasPA

      taas se PA täällä kirjoittelee eri nimimerkkien takaa.

      • Maximies

        Kuka se PA on?


      • Maximies

        Olkoon vaikka AB, mutta mie äänestän Penttiä, on rehti mies, ja tehtävään sopiva. Minusta näitä käypäläisiä seurakunnassa on ollut jo tarpeeksi. Ja tämä on minun oma kommenttini. Minun oma päätökseni, ja siihen ei vaikuta kenenkään muiden kirjoitukset eikä mielipide.


    • Rane2

      Vaalit alkavat ensiviikolla. Varsinainen vaalipäivä on kirkossa su 28.2. Seurataan ilmoittelua. Kotiäänestys ym. kuljetukset? Jokaisella on mahdollisuus vapaasti valita ehdokkaansa. Päättää seurakuntamme tulevaisuuden suunasta.

    • Sahuri

      Tepsaa äänestän. Ketuttaa jatkuva vaalien järjestäminen. Haluan hommaan jämäkän pohjoisen miehen, joka ei ole eläkejunassa.

      • khra-vaali

        Niin Tepsa on nuorin ehdokas ja hänellä jos elää on pisimpään virkavuosia luultavasti jälellä.

        On ihan hyviä nämä kaksi muutakin, mutta Eloheimo on vieras lappilaisille. Yliräisäsen tunnemme kyllä, on ollut pitkään Rovaniemellä töissä.

        Huomenna alkaa äänestys, ketä kukakin äänestää.


    • mustaheppa

      Eikö Korteniemi ole ehdokkaana ja miksi ei ole?

    • Hannastas

      Kirkkoherraehdokkaat olivat tänään kirkossa kansan tentittävänä ja vastailemassa ennekolta laadittuihin kysymyksiin. Rovaniemellä levitetään tietoa, että jos Yliräisänen valitaan kirkkoherran virkaan, niin hän hoitaa tehtävää kolme vuotta ja siirtyy eläkkeelle. Herääpi kysymys kannattaako kyseistä henkilöä lainkaan äänestää jos kolmen vuoden kuluttua ollaan taaskin hakemassa ja valitsemassa seuraavaa kirkkoherraa??? Ei nämä vaalihommat kovin halvaksi tule seurakuntalaisille.

      • alipappi

        Se on heleppo ja halavaksi tullee ku EROO KOKO PASKASTA!!!


    • Peku2

      Varat tulee käyttää pienituloisten ja lapsiperheiden auttamiseen. Ei jatkuviin vaaleihin. Tästäkin syystä moni on päätymässä äänestämään Pentti Tepsaa. En päässyt vaalipaneliin, mutta sen mitä sieltä olen kuulut , moni on tarkistanut kantaansa ja päätyykin Tepsaan. Tärkein on myös aito uskollisuus raamatun sanomalle.

      • 16222

        Minun ei ole tarvinnut muuttaa kantaani, se on koko ajan ollut Pentti Tepsa.


    • Kannatus

      Yliräisänen on myös Lapista siis syntyperäinen kemijärviläinen. Tämä Janne Kaisanlahden blogiin viitaten, jossa hän ylisti Tepsaa ainoana lappilaisena. Yliräisänen on myös kemijärviläinen kuten Kaisanlahtikin..

      • Valinta.tapaus

        niin eihän siellä lue kirkko valtuutettu Kaisanlahden blogissa että on Tepsa ainoa Lapin syntyinen, vaan että Tepsa on Lapin syntyinen. hänhän onkin, eli tosi juttu. Yliräisänen myös on Lapin syntyinen ja Elonheimokin on Lapin juurinen, vaan ei ole työssä ollut eikä asunut Lapissa vai onko ?

        muistetaan kuitenkin että on muitakin kirkko valtuutettuja tukijana Tepsalla kuten valtuutettu pubi yrittäjä Henttunen (Kokoomus) ja valtuutettu toimittaja Ahokas (pitkä kokemus eri tehtävistä) ja myös entinen valtuutettu kirkon Alaraudanjoki sekä myös demareita

        uuden kirkkoherran pitää muistaa myös kylät, kuten Sonka


    • tilanteitaseuraillut

      Kirkkoherran virkaan pidän paikallisuutta hyvin vähäisenä seikkana muiden tekijöiden joukossa. Esim. Karvosenojaa pidetty hyvänä hallintomiehenä, muualta tuli

    • Peku2

      Tärkeää on kokemus muualtakin kuin vain Rovaniemeltä.
      Kokemus muualta Pohjois- Suomessa on eduksi, toki mmaltakin kuten piispa Samuel Salmellakin.
      Oulun hiippakunnasta kaikkiRovaniemen kirkkoherrat on valittu. Enkä jaksa muuta uskoa.
      Pelkkä kokemus Rovaniemeltä ei kuitenkaan minun mielestäni ole mikään etu? Kaikilla on kuitenkin oikeus äänestää kuten haluaa.
      Meillä äänestetään Tepsaa.

    • hukkuvaääni

      Äänestäessä pitää kirjoittaa rasti omalle ehdokkaalle. Ei tule mitään, jos äänestää enempää kun yhtä ehdokasta menee hukkaan

    • diakoniaa

      Pitäneeköhän tieto Yliräisäsen kolmen vuoden pestistä mahdollisena kirkkoherrana paikkansa??? Vai onkohan seurakunnan luottamusmiesten lähipiirin liikkeelle laittama huhu ettei tätä Yliräisästä kukaan äänestäisi. Miksikön tämä liikkeellä oleva tieto ei ole saanut oikaisua?

    • vaaliakohti

      Vielä tänään ja huomenna saa äänestää, siis mennään äänestämään! Olen aina äänestänyt myös kirkon vaaleissa, sillä ei niitä vaaleja kovin usein ole.

    • Tepsaparas

      Pentti Tepsa on rauhallisen oloinen ja ottaa köyhätkin huomioon ihmisenä. Siinä on sopiva kirkkoherraksi. Eikä ole heti tulossa uudet vaalit. Nähtiimpä se Riipinen tuli ja lähti!! Tepsa on Lapin mies, joten tuntee maakunnan.. Tepsa on paras valinta!!
      Nämä vaalit ovat olleet kuin edeskuntavaalit. Ei mielestäni sovi tälläinen kaupustelu.

    • Kirkossa

      Huomenna sunnuntaina 28.2 klo 11 jälkeen alkaa Rovaniemen pääkirkossa KIRKKOHERRANVAALIEN varsinaisen vaalipäivän äänestys klo 11 jälkeen.

      Äänestys jatkuu klo 20 asti, jolloin vaalihuoneiston(kirkon) ovet sulkeutuvat ja äänten laskeminen alkaa.

      Äänestämään tulevan tulee todistaa äänioikeutensa, henklöllisyytensä.

      Äänestyslippuun tehdään merkintä sen ehdokkaan kohdalle, jota kannattaa. Muita merkitönjä ei saa tehdä.

      Ohjeita, neuvoja voi kysyä äänestyspaikalla ja avustaja on käytettävissä tarvittaessa.
      Kaikkien kannattaa käydä vaaliuurnilla!

    • Zxx

      Kari Yliräisänen on uusi kirkkoherra.

      • srklainen

        Onnittelut Kari Yliräisäselle.


    • Simonius

      Onnea vt. kirkkoherra Kari Yliräisänen: 1700 ääntä.
      Enemmistö äänistä tuli kuitenkin tohtori Kalle Elonheimolle ja kirkkoherra Pentti Tepsalle yli 2300äänioikeutta luotti heihin.
      Herääkin kysymys, onko vaali tapa oikea? Nyt, se kyllä oli lain sekä järjestyksen mukainen. Onnea valitulle kirkkoherralle ja ääniosuuttaan huimasta nostaneelle!
      Nyt, on turha valittaa, niiden varsinkin, jotka eivät edes vaivautuneet äänestämään. Toki se oli tehty monelle lähes mahdottomaksi? Ketkä olivat tämän takana? Tästäkin voi päätellä paljon?!
      Palaamme asiaan runsaan 2.vuoden kuluttua.

    • Ääni2

      Seuraavan kirkkoherran valinnee kirkkovaltuusto. Oli niin alhainen äänestysprosentti.

    • SILMÄÄNKUSIJOITAUSKOTKO

      hienoa kun joku on valittu, mutta miksi sittä pitää veronmaksijien maksaa?
      muistelaampavanhoja kun kirkko sai rahansa, oppimatonta ja avuntarpeessa olevaa ihmistä uhkailemalla sairauksilla ja muilla!

      Ei HELVETTI! Hyvät kansalaiset erotkaa kirkosta jos teillä on vähänkin järkeä!! Vai haluatteko mksaa itsenne kipeäksi kirkollisveroista ei HELVETTI!!

      iHMINEN TARVITSEE TUKEA JA TURVAA SILLOIN KUIN KAIKKI MUU ON YMPÄRILTÄ ROMAHTANUT, MUTTA MIKSI SIITÄ KIRKOT JA MUUT USKONNOLLISET YHTEISÖT OVAT TÄTÄ TARJONEET VAIN KUNNON ALMUJA VASTAAN. TOLLOT!!!

    • Simonius

      RS on kovasti kiihdyksissään.Anna toisillekkin vapaus kuulua kirkkoon. Itse olet tehnyt ratkaisujasi...H .. sana tulee usein suustasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe