Jos poliisi aikoo tutkia tietokoneesi

gjfkf

Niin pystyvätkö he helposti murtamaan esim. windowsin salasanat tai zip-ohjelmilla lukittujen tiedostojen salasanat? Eli jos kyttä kyselee salasanaa jotta saa koneen auki niin onko turha estää?

22

1570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3131

      Windows salasanan saa ohitettua monilla ohjelmilla.
      ZIP vaikea sanoa mutta salasanan tulisi aina olla vähintään 20-merkkinen sisältäen isot ja pienet kirjaimet, numerot ja erikoismerkit.

      Tänä päivänä koko windows osion kryptaaminen on yksilön oikeusturvan ja yksityisyyden kannalta erittäin tarpeellista. Kaikki ei vaan tajua sitä. Tai miltä kaikelta se suojaa. Tähän suosittelen Diskcryptor softaa. Tämän lisäksi voi tehdä jo salattuun käyttisosioon salattuja säiliöitä Veracrypt softalla jolloin ne on tuplasalattu. Kumpaakaan ei saa kukaan auki jos salasana on yli 20-merkkinen ja pitää huolta että sitä ei saa urkittua.

      Salasanan vahvuutta voi testata:
      https://howsecureismypassword.net/
      https://blog.kaspersky.com/password-check/

      Salasanaa ei kannata kertoa kenellekään tai koko kryptaus on turha.
      Kaikista vähiten poliisille. Tämä on perusoikeus.


      https://www.privacytools.io/#encrypt
      Tuossa ehkä paras tietoturvasivusto jossa on suositellut ohjelmat ja muuta tietoa.
      Kannattaa lukea kaikki osiot.
      https://ssd.eff.org/

      • hehehhehhehee

        Kiristääkö folio?


      • hihihii

        Määkiikö lammas, kun sitä viedään narussa...jonnekin?


      • RainbowQubit

        "Salasanan vahvuutta voi testata:
        https://howsecureismypassword.net/
        https://blog.kaspersky.com/password-check/

        Salasanaa ei kannata kertoa kenellekään tai koko kryptaus on turha".

        --

        Salasanan vahvuuden testauksessa luovutat salasanan verkkoon ja ties minne. Luota vain siihen että salasana on ainakin 25 merkkiä pitkä, ei suoraan selkokielinen lause tai merkkirivistö sisältäen numeroita, pieniä ja suuria kirjaimia, ääkkösiä, erikoismerkkejä Shift ja Alt Gr painikkeiden takaa.


    • Anonyymi

      Veracrypt on ilmainen ohjelma kovojen salaukseen (Truecryptin seuraaja). Lisäksi Windowsin oma Bitlocker on erinomainen mikäli käytössäsi on Windowsin Pro käyttisversio. Ehtisit kuolla ennen kuin Suomen Poliisi saisi kallilla, räätälöidyllään tehopalvelimella auki 40-50 merkkisellä salasanalla (erikoismerkit käytössä) suojatun kovon...Normaalilla tehoPC:llä toimenpiteeseen kuluisi satoja vuosia aikaa.

      Windowsin oma salasana tuskin hirveänä suojaa, mutta tosiaan varsinaisella kovalevyn salaamisella voit pitää lomakuvasi muiden katselulta suojassa. Muistathan tällöin, ettei salasanoja tai recovery keytä pidä säilyttää fyysisesti silloin asunnossasi, vaan jossain turvapaikassa (esim. netin puolella). Sinulla ei ole koskaan velvollisuutta auttaa ja keroa poliisille yhtikäs mitään. Se ettet muista vaikka salasanaa on täysin inhimillistä ja erittäin harmi Suomen Polliisin kannalta...

      • GanstermanPartners

        Windowsin oma Bitlocker ei kannatta käyttä, siinä on NSA takaovet ja kun kyseessä on mahdollisesti jenkkimediafirmojien torrenteja niin poliisi saa mahdollisestitakaportin avaimet, minä en ainakaan käyttäisi.

        Paras ratkaisu on ja pitä kaksi kovo koneessa, torrentit menee toisen kovon, ja Portable torrenti softa löytyy myös joten sen voidan pitä myös toisella kovolla tai viellä parempi, USB tikulla.
        http://portableapps.com/apps/internet/utorrent_portable
        lisää konsteja löytyy...


      • enomistafoliohattua
        GanstermanPartners kirjoitti:

        Windowsin oma Bitlocker ei kannatta käyttä, siinä on NSA takaovet ja kun kyseessä on mahdollisesti jenkkimediafirmojien torrenteja niin poliisi saa mahdollisestitakaportin avaimet, minä en ainakaan käyttäisi.

        Paras ratkaisu on ja pitä kaksi kovo koneessa, torrentit menee toisen kovon, ja Portable torrenti softa löytyy myös joten sen voidan pitä myös toisella kovolla tai viellä parempi, USB tikulla.
        http://portableapps.com/apps/internet/utorrent_portable
        lisää konsteja löytyy...

        Ai suomen omat reinikaiset saisivat NSA:lta mystisen takaportin kautta pääsyn, kun olisit ladannu jonkun yksittäisen paskaleffan? Kuulostaa ihan, ihan, ihan, vähän, vähän, vähän foliohattuilulta.


      • tehy

    • keinoja

      Salasanaa ei epäillyn tarvitse ikinä lain mukaan kertoa. Eli jos poliisi ei saa auki tiedostoja se niiden murhe. Tietenkin paras tapa on että kaikki kokoajan ulkoisella kovolla,ovi pökitetty aina niin ettei sisälle pääse sekunnissa ja metallilevy ja leka pöydän vieressä.Kun fyysisesti pari kertaa mojauttaa ei kukaan saa kovalevystä ikinä mitään tietoja. Tietenkin jossakin muualla sinulla varmuuskopio josta ei kukaan osaa etsiä ei siis sukulaiseten tai kavereiden luona.

    • Jari23vee

      Jos poliisi kysyy salasanaa on se annettava lain mukaan. Mikäli siitä kieltäytyy tulkitaan se niskoitteluksi ja järjestäytyneelle rikollisuudelle tyypilliseksi käytökseksi joka on sitten tuomitsemisperuste siitä rikoksesta josta epäillään.

      • Eipäs ole. Syytetyn ei tarvitse edesauttaa syyllisyytensä selvittämistä, itsekriminointisuoja.


    • japanKAMU

      Joo, josset muista salasanaa, niin tuomio tulee vähintään murhasta. Kyllä Jari tijetää nämä asiat!!!

      t: Jartsan bestis

    • EI_JUMALAUTA

      Foliohattua vaan tiukemmalle! :D

      • mää-mää-vindovssi

        Voisitko tarkentaa, lammas?


    • mitä.ne.hakee.koneeltani

      No entäs jos ei osaa näitä kryptauksia ja muita eli on tavallinen toope testikäyttäjä. Onko ainoa keino silloin se metallilevy ja leka? Mitä ne voisivat etsiä mun koneeltani? Jos olen kirjoitellut jotain normitörkyä poliitikoista, maahantunkeutujista, niin tarviinko lekaa?

      • 16765

        Noiden ohjelmien perustoiminnot on ihan simppeleitä ja kotisivulla on FAQ ja googlella löytyy ohjeet ainakin englanniksi. Youtubesta videoita miten ne tehdään. Ei vaadi enempää kuin muidenkaan ohjelmien käyttäminen.


      • Huvittavaahan on se, että takavarikoivat aina tietokoneen, vaikka se kommentti mistä syytetään olisi kirjoitettu nimenomaan pelkästään nettiin, eli tietokoneelta ei voi edes löytyä mitään, mutta se takavarikoidaan silti kiusanteon vuoksi. Nettiin kirjoitetun kommentin kohdallahan riittäisi pelkkä ip-osoitteen selvittäminen, eli tietokoneen takavarikointi on siinä kiusantekoa.


      • KIRJOITANISOLLA

        TUSKINPA TARVIT MITÄÄN JOS ET NYT UHKAILLUT OLE TAI MUITA LAITTOMUUKSIA KIRJOITELLUT/MUITA VAKAVEMPIA LAITTOMUUKSIA HARRASTANUT.
        KAIKENMAAILMAN FOLIOHATUT OMASSA HARHAISESSA MAAILMASSAAN KUVITTELEVAT VAIKKA MITÄ JA OHJEISTAVAT IHMISIÄ KRYPTAAMAAN TIETONSA VAIKKEI VÄLTTÄMÄTTÄ OLISI TARVETTA. EI JOSTAIN LEFFAN LATAAMISESTA TAI PERSEILYSTÄ FOORUMEILLA MITÄÄN PAHEMPIA SEURAA.


      • fghjf
        M1978 kirjoitti:

        Huvittavaahan on se, että takavarikoivat aina tietokoneen, vaikka se kommentti mistä syytetään olisi kirjoitettu nimenomaan pelkästään nettiin, eli tietokoneelta ei voi edes löytyä mitään, mutta se takavarikoidaan silti kiusanteon vuoksi. Nettiin kirjoitetun kommentin kohdallahan riittäisi pelkkä ip-osoitteen selvittäminen, eli tietokoneen takavarikointi on siinä kiusantekoa.

        Poliisin pitää näyttää rikos toteen, siinä se. Eli niiden pitää löytää se laiton tiedosto koneeltasi, ja silloin poliisi on näyttänyt toteen, että olet syyllistynyt rikokseen.


    • Mutkilainen

      Jos tietokoneen kovalevy ei ole kryptattu, niin ei ole konsti eikä mikään käynnistää tietokone esim. muistitikulta Linuxiin ja sen jälkeen on pääsy Windowsin osioille.

      • erittäinhelposti

        Ja tuolla tavalla saa windowsin system administrator passunkin helposti selville.


    • Entä

      Entä saako linuxin kovalevyn encyptionnin murrettua? Salasana on 32 merkkiä pitkä niin ei ainakaan Brute forcella?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe