Skeptisismi / Skepotismi

EräsKansanparantaja

https://fi.wikipedia.org/wiki/Skeptismi

Vanelus 15.1.2016 15:18 http://keskustelu.suomi24.fi/t/14046975/039viisaat039-ja-skeposet

”Vaikea ottaa kantaa, kun en tiedä mitä olet sinne lähetellyt. Ilmeisesti esittämäsi todistusaineisto ei ole ollut kovin vakuuttavaa, jos kukaan ei ole sitä erityisemmin noteerannut.”

Yllä oleva lause ilmentää enneminkin dogmaatikon kuin skeptisen henkilön lausumaa.

Alla taasen skepsiksen puheenjohtajan palaute lähettämääni aineistoon. Eikä sekään mielestäni istu skeptikon määritelmään.

Ensinnäkin, en ole koskaan väittänyt terveysjumpassa ole mitään yliluonnollista vaan ja ainoastaan ihmisen luontaisesta kyvystä.

Toiseksi, mitään tieteellistä tutkimusta, johon skeptikot viittaavat eivät ole esittäneet. On vain tuotu esille eri yhteyksissä, että tutkittu on ja lisätutkimuksia ei tarvita eikä tule tehdä.

Kolmanneksi, Mistä löytyy skepsiksen väittämät tutkimukset terveysjumpan kaltaisesta tapahtumasta ja miksi niitä ei ole julkistettu. Ovatko ne kenties salaista materiaalia ja miksi tutkimukset ja tutkimustulokset salattaisiin tavan kansalaisilta.

Otto J. Mäkelä 10.3.2013
Kiitokset lähettämästäsi tietopaketista (20 kuvaa, video ja selitykset),
mutta valitettavasti en oikein ymmärrä mitä paranormaalia näissä
jumppaliikkeissä oletetaan olevan?

Selostuksessasi esitetty "kaikki tapahtuu sisäisen tietoisuuden ohjaamana,
henkilön itsensä millään tavalla vaikuttamatta liikkeiden ja venyttelyjen
suorittamiseen" ei oleellisesti poikkea suhteellisen hyvin tunnettujen
ilmiöiden (hypnoosi/suggestiot) avulla saaduista vaikutuksista.

--
Otto J. Makela, [email protected], 358 40 7655772
Skepsis ry, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, FI-00170 HELSINKI
http://www.skepsis.fi/

40

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turkkulaineSepe

      Tommotei ne skepoiset juur on!
      Tuomitaan suoralt kaik, jok ei sovi heitin raameihin!

    • http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/dogmaatikko.html

      ”(engl. dogmatist). Dogmaatikko on henkilö, joka kyseenalaistamatta omaksuu, uskoo tai esittää väitteitä. Avoimen, kriittisesti suhtautuvan ja perusteluja vaativan skeptikon vastakohta”

      Näin se on nähtävä, ainakin jos tarkastelee lähemmin skeptikoina itseään tituleeraavien tekemisiä, eli dogmaatikkoja kaikki tyynni.


      Alla lainaus keskustelupalstalta toisaalta ja aika tyhjentävä kuvaus tälläkin palstalla kommentoivista skeposista.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/12138279/onko-konservatiivinen-tosi-kristitty-usein-dogmaatikko

      Tältä ainakin välillä tuntuu, kun seuraa palstan evankelistojen ehdotonta varmuutta oikeassa olemisestaan ja se, ettei heillä ole useinkaan mitään tarvetta perustella kantojaan.

      Tässä kopsattuna muutama dogmaatikkoa kuvaava lause:

      "Dogmaatikon tunnistaa siitä, että hänellä on oma kanta aina heti valmiina; vain perusteet kannalle pitää vielä keksiä ja siitä, että puhtaat käytännön kysymyksetkin voivat muodostua syvästi henkilökohtaisiksi.

      Dogmaatikko ei itse usko olevansa dogmaatikko ja hän hämmästyy aina syvästi moisista perusteettomista syytöksistä.

      Dogmaatikolle maailma ja menneisyys ovat vain materiaalia, jota voi vapaasti muotoilla omaa kantaa tukevaksi.

      Dogmaatikkoa vaarallisempi on vain kaksi tai useampi dogmaatikkoa yhdessä, sillä dogmatismi helposti kasvaa ja kehittyy laumoissa aivan uudelle tasolle.

      Laumaan kerääntyneet dogmaatikot eivät usein pysty enää vastaanottamaan muunlaisia mielipiteitä lainkaan, kun yksinäinen dogmaatikko on usein vielä saatavissa keskusteluyhteyteen."

    • kirveskantainen

      Vaihtoehtohoidoista ilmesatyy kirja 5.2.2016. Hakusana: Nordbooks, Facebook

      • skepopaskaa

        SKEPO EI SAA MAINOSTAA, VAIK SE ON SUN KIRJOITTAMA KIRJA JA KUITESKII AIVAN TÄYTTÄ PASKAA.


    • Ihmetystäni ja epäilyä on herättänyt se, ovatko tieteentekijät tosiaan niin hyviä, että voivat kaukaa katsoen ja päässään pähkäillen muodostamaan tieteellisen ja totuuden mukaisen kuvan energiahoidosta. Terveysjumppa on eräs energiahoidon hoitomuoto ja varsin näkyvänä voi jokainen paikalla oleva näkevä nähdä ja useimmat myös tuntea mitä terveysjumpan aikana tapahtuu. Epäilen kuitenkin tieteentekijöiden kykyä kaukaa katsoen nähdä ja tuntea saman, mitä paikalla olijat.

      Tieteentekijöillä ja muilla oppineilla oletetaan ja uskotaan olevan korkein tietämys ihmisen olemuksesta ja niin muodoin ihmisen kyvyistä. Onko oletus oikea ja kuinka uskomatonta sen onkaan, kun vertaa omakohtaisia ja kanssaihmisten kokemuksia tieteen tekijöiden väittämiin.

      Ensinnäkin, mihin perustuu tieteentekijöiden tieto.

      Toiseksi, perustuuko tiedeuskovaisten tieto tieteentekijöiden tietoon.

      Kolmanneksi, onko kyse uskosta, luulosta vai faktatiedosta

      • Kiinnostaa-

        Missä sitä terveysjumppaa pääsee kokeilemaan?


      • Näitä energiahoitosessioita teen joka päivä ja tieto kulkee kanssaihmiseltä toiselle, eli suusta suuhun. En ilmoittele tai muuten mainosta hoitojani millään tavalla, koska ei ole tieteellistä tutkimusta ja todistusaineistoa hoitojeni tehosta. Mikäli tuttavapiirissäsi on joku, joka on käynyt hoidoissani saanet häneltä kokemusperäistä lisätietoa.

        Tällä hetkellä kerään energiahoitokokemuksia kansanparantajan näkövinkkelistä katsoen ja pyrin saamaan jonkun tahon, jolla on resursseja tieteellisen tutkimuksen tekemiseksi kiinnostumaan asiasta.

        Kaukohoitolähetyksiä on joka ilta klo 21-23 ja niihin voi osallistua jokainen kynnelle kykenevä.


      • kunniaa.EKP.lle
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        Näitä energiahoitosessioita teen joka päivä ja tieto kulkee kanssaihmiseltä toiselle, eli suusta suuhun. En ilmoittele tai muuten mainosta hoitojani millään tavalla, koska ei ole tieteellistä tutkimusta ja todistusaineistoa hoitojeni tehosta. Mikäli tuttavapiirissäsi on joku, joka on käynyt hoidoissani saanet häneltä kokemusperäistä lisätietoa.

        Tällä hetkellä kerään energiahoitokokemuksia kansanparantajan näkövinkkelistä katsoen ja pyrin saamaan jonkun tahon, jolla on resursseja tieteellisen tutkimuksen tekemiseksi kiinnostumaan asiasta.

        Kaukohoitolähetyksiä on joka ilta klo 21-23 ja niihin voi osallistua jokainen kynnelle kykenevä.

        Olet oikea Ä I J Ä EKP. Äijä tässä on arvonimi. Äijä-nimi on kokenut renesanssin. Teemu Selännekin on Äijä.


      • äijätköhän
        kunniaa.EKP.lle kirjoitti:

        Olet oikea Ä I J Ä EKP. Äijä tässä on arvonimi. Äijä-nimi on kokenut renesanssin. Teemu Selännekin on Äijä.

        Enpä tiedä siitä Teemusta, mutta EKP on kuitenkin joskus tehnyt oikeaakin työtä.


      • kunniaa.EKP.lle kirjoitti:

        Olet oikea Ä I J Ä EKP. Äijä tässä on arvonimi. Äijä-nimi on kokenut renesanssin. Teemu Selännekin on Äijä.

        Olen aivan äijän käkenä vertauksesta vaikkei se istukkaan kohdalleni. Terveysjumpalla olisi kuitenkin paljon annettavaa myös jääkiekolle jo junnutasolta asti. Luontaisena omahoitona palautumisessa ja vammoista paranemisessa ilman doping vaaraa. Omia kykyjähän kaiketi saa käyttää myös urheilussa, jossa ei aina ole puhtaat jauhot tai veret pussissa.


    • TapaniTP

      Skepotismi on käsitteenä yhtä absurdi kuin höpöhöpötismi. Ilmaisun luoja voi tarkoittaa sillä aivan mitä haluaa, ja on varmasti asiassaan oikeassa.

      • Näin se on nähtävä ja tapani tulette tuntemaan, sikäli, mikäli luoja suo ja viskaalit sen sallii.


    • Ylemmyyden tunto kanssaihmisiä ja varsinkin alempiarvoiseksi miellettyjä, kouluja käymättömiä ns. oppimattomia kohtaan näyttäisi olevan skeposilla varsin yleistä ja tämä saattaakin olla yhtenä tekijänä kansanparantajia kohtaan kohdistuvaan vihanpitoon. Kylähulluus, kädentaidot ja yleisesti hyväksytystä käsityksestä poikkeava käytös on ollut omiaan nostamaan tekijänsä tikunnokkaan myös valtaapitävien taholta.

      Valtaapitävien suhtautuminen riippui ja riippuu edelleen siitä, onko valtaapitäville hyödyksi, vaaraksi tai kenties harmiton tapaus, jolle voi hörähdellen naureskella kahvipöydässä. Vaaraksi koettu eliminoidaan pois tavalla taikka toisella ja hyöty revitään irti tapauskohtaisesti mikäli se tukee ylemmyydentuntoista valtapolitiikkaa.

      Kansanparannus siis jakaa kansakunnan kahtia. Tavan kansalaisten kokemusperäiseen käsitykseen ja oppineiden kirjaviisauteen. Oppineet eivät uskalla pitkällä tikullakaan hankkia kokemusperäistä tietoa ja tavan kansalaiset joko uskovat kirjanoppineita tai uskaltavat kokeilla, josko löytyisi apua hänenkin terveysongelmaansa.

      • <<< Ylemmyyden tunto kanssaihmisiä ja varsinkin alempiarvoiseksi miellettyjä, kouluja käymättömiä ns. oppimattomia kohtaan näyttäisi olevan skeposilla varsin yleistä ja tämä saattaakin olla yhtenä tekijänä kansanparantajia kohtaan kohdistuvaan vihanpitoon. >>>

        Väittäisin, että ensisijainen syy on se, että uskomushoitajat käyttävät hyödyksi ihmisten hätää ja epätoivoa ja rahastavat tällä. On yksinkertaisesti väärin myydä sairaalle ihmiselle hoitoja, jotka eivät tiedettävästi vaikuta millään tavalla ja kiskoa tästä rahaa. Moraalittomuus on se, mikä tekee uskomushoitajista vastenmielisiä. Ei kouluttamattomuus.


      • Voisitko esittää tutkimusta väitteesi tueksi koskien terveysjumppaa.


      • EräsKansanparantaja kirjoitti:

        Voisitko esittää tutkimusta väitteesi tueksi koskien terveysjumppaa.

        Mistä väitteestä oikein puhut? En minä sanallakaan ole maininnut tuossa mitään "terveysjumppaa".


      • Mihin hoitoihin terveysjumpan tai yleensä energiahoidon katsot kuuluvan.


      • Puoskaraatio
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        Mihin hoitoihin terveysjumpan tai yleensä energiahoidon katsot kuuluvan.

        Puoskarihoitoihin eli ihmisten huijaukseen.


      • Vanellus kirjoitti:

        <<< Ylemmyyden tunto kanssaihmisiä ja varsinkin alempiarvoiseksi miellettyjä, kouluja käymättömiä ns. oppimattomia kohtaan näyttäisi olevan skeposilla varsin yleistä ja tämä saattaakin olla yhtenä tekijänä kansanparantajia kohtaan kohdistuvaan vihanpitoon. >>>

        Väittäisin, että ensisijainen syy on se, että uskomushoitajat käyttävät hyödyksi ihmisten hätää ja epätoivoa ja rahastavat tällä. On yksinkertaisesti väärin myydä sairaalle ihmiselle hoitoja, jotka eivät tiedettävästi vaikuta millään tavalla ja kiskoa tästä rahaa. Moraalittomuus on se, mikä tekee uskomushoitajista vastenmielisiä. Ei kouluttamattomuus.

        ”Väittäisin, että ensisijainen syy on se, että uskomushoitajat käyttävät hyödyksi ihmisten hätää ja epätoivoa ja rahastavat tällä.”

        EKP: Mihin lähteeseen perustat väitteesi.

        ”On yksinkertaisesti väärin myydä sairaalle ihmiselle hoitoja, jotka eivät tiedettävästi vaikuta millään tavalla ja kiskoa tästä rahaa.”

        EKP: Yksinkertaisena, ko. tilastoista ja tutkimuksista tietämättömänä ihmisenä pyytäisin konkreettisia esimerkkejä, tilastoja ja tutkimustietoa.

        ”Moraalittomuus on se, mikä tekee uskomushoitajista vastenmielisiä. Ei kouluttamattomuus.”

        EKP: Tarkentaisitko hieman mitä moraalikäsitystä tarkoitat. Tavan kansalaisten käsitykseen moraalista vai lääketieteen, lääketeollisuuden ja markkinatalouden vai eri uskontojen luomaan moraalikäsitykseen.


      • EräsKansanparantaja kirjoitti:

        ”Väittäisin, että ensisijainen syy on se, että uskomushoitajat käyttävät hyödyksi ihmisten hätää ja epätoivoa ja rahastavat tällä.”

        EKP: Mihin lähteeseen perustat väitteesi.

        ”On yksinkertaisesti väärin myydä sairaalle ihmiselle hoitoja, jotka eivät tiedettävästi vaikuta millään tavalla ja kiskoa tästä rahaa.”

        EKP: Yksinkertaisena, ko. tilastoista ja tutkimuksista tietämättömänä ihmisenä pyytäisin konkreettisia esimerkkejä, tilastoja ja tutkimustietoa.

        ”Moraalittomuus on se, mikä tekee uskomushoitajista vastenmielisiä. Ei kouluttamattomuus.”

        EKP: Tarkentaisitko hieman mitä moraalikäsitystä tarkoitat. Tavan kansalaisten käsitykseen moraalista vai lääketieteen, lääketeollisuuden ja markkinatalouden vai eri uskontojen luomaan moraalikäsitykseen.

        <<< Yksinkertaisena, ko. tilastoista ja tutkimuksista tietämättömänä ihmisenä pyytäisin konkreettisia esimerkkejä, tilastoja ja tutkimustietoa. >>>

        Niitähän minäkin olen tässä pyydellyt jo pitkään, mutta et ole pystynyt esittämään ensimmäistäkään. Koska energiahoidon toimivuudesta ei ole mitään näyttöä, luokittelen sen uskomushoidoksi ts. ihmisten huijaamiseksi.

        Ei asioita voi todistaa olemattomiksi ystävä hyvä. Sinä et usko vaaleanpunaisiin lentäviin yksisarvisiin. Et tarvitse tähän mitään tieteellistä näyttöä tai tilastointia. Riittää, ettei lentävistä yksisarvisista ole mitään todisteita.

        Sama pätee energialoitsuihisi. Niin kauan kuin niistä ei ole mitään näyttöä, ei niihin kukaan järkevä ihminen usko.

        Montakohan kymmentä kertaa tämäkin on sinulle yritetty selittää mutta aina vetoat käänteiseen todistustaakkaa: osoittakaa energiahoito toimimattomaksi. Ei niin vaan sinun tulee osoittaa se toimivaksi. Ennen siihen ei ole mitään syytä uskoa.

        Eli mitä tutkimustietoa sinulla on esittää väitteellesi, että energiahoito toimii? Jos ei mitään, niin turha vaatia meitä uskomaan siihen.


      • hautausurakoitsija
        Puoskaraatio kirjoitti:

        Puoskarihoitoihin eli ihmisten huijaukseen.

        Skeposet ne vaan jaksaa alati huijata lääketehtaiden pilsuilla ja kurjilla käypähoitosuositiksillaan, joiden takia jokainen hoitoa saanut joutuu pikaisesti hautuumaalle.


      • Toivo.Lång.Inkeroinen
        Vanellus kirjoitti:

        <<< Yksinkertaisena, ko. tilastoista ja tutkimuksista tietämättömänä ihmisenä pyytäisin konkreettisia esimerkkejä, tilastoja ja tutkimustietoa. >>>

        Niitähän minäkin olen tässä pyydellyt jo pitkään, mutta et ole pystynyt esittämään ensimmäistäkään. Koska energiahoidon toimivuudesta ei ole mitään näyttöä, luokittelen sen uskomushoidoksi ts. ihmisten huijaamiseksi.

        Ei asioita voi todistaa olemattomiksi ystävä hyvä. Sinä et usko vaaleanpunaisiin lentäviin yksisarvisiin. Et tarvitse tähän mitään tieteellistä näyttöä tai tilastointia. Riittää, ettei lentävistä yksisarvisista ole mitään todisteita.

        Sama pätee energialoitsuihisi. Niin kauan kuin niistä ei ole mitään näyttöä, ei niihin kukaan järkevä ihminen usko.

        Montakohan kymmentä kertaa tämäkin on sinulle yritetty selittää mutta aina vetoat käänteiseen todistustaakkaa: osoittakaa energiahoito toimimattomaksi. Ei niin vaan sinun tulee osoittaa se toimivaksi. Ennen siihen ei ole mitään syytä uskoa.

        Eli mitä tutkimustietoa sinulla on esittää väitteellesi, että energiahoito toimii? Jos ei mitään, niin turha vaatia meitä uskomaan siihen.

        Olit pelkkä leipäpappi vane, MP, rovastiksi asti ylennyt. Kouvolan Sanomien lehtiarkistosta löytyy eräs kirjoituksesi.
        Uskoit lehtiartikkelia, jossa erään inksalaisen miehen uskottiin hukkuneen Kymijokeen.
        Sinä MP kirjoitit: Mies joka tiesi kaiken, on nyt kuollut. Vuosi oli kai 2004 tai 2005, myöhäissyksyä. Olin metsänraivausprojektilla kotitilallamme.

        Tietosi "kaiken tietämisestäni" olin koonnut suomennetuista kirjoista Kotkassa ja muutamasta Inkeroisten kirjastoista ja tietenkin tilaamistani tiedelehdistä.
        Jokainen lukiolainen tiesi universumista saman kuin minäkin, mutta minä olin silmissäsi mustamörkö. Niin sinulle kuin naapurilleni v.v:lle samoin EKP on musta mörkö.
        Te vajaasieluiset; te ette tiedä, te ette tunne Universumin Energiasta harmainta haisuakaan. Se vaikuttaa joka pihalla kasvavasta nurminatasta jokaiseen maailman vaikutusvaltaisimpiin ihmiseen.


      • TotuusIlmi

        Hienoo Toivo, ett kerrot totuuren palstan lusmuista skeptikoista!


      • Vanellus kirjoitti:

        <<< Yksinkertaisena, ko. tilastoista ja tutkimuksista tietämättömänä ihmisenä pyytäisin konkreettisia esimerkkejä, tilastoja ja tutkimustietoa. >>>

        Niitähän minäkin olen tässä pyydellyt jo pitkään, mutta et ole pystynyt esittämään ensimmäistäkään. Koska energiahoidon toimivuudesta ei ole mitään näyttöä, luokittelen sen uskomushoidoksi ts. ihmisten huijaamiseksi.

        Ei asioita voi todistaa olemattomiksi ystävä hyvä. Sinä et usko vaaleanpunaisiin lentäviin yksisarvisiin. Et tarvitse tähän mitään tieteellistä näyttöä tai tilastointia. Riittää, ettei lentävistä yksisarvisista ole mitään todisteita.

        Sama pätee energialoitsuihisi. Niin kauan kuin niistä ei ole mitään näyttöä, ei niihin kukaan järkevä ihminen usko.

        Montakohan kymmentä kertaa tämäkin on sinulle yritetty selittää mutta aina vetoat käänteiseen todistustaakkaa: osoittakaa energiahoito toimimattomaksi. Ei niin vaan sinun tulee osoittaa se toimivaksi. Ennen siihen ei ole mitään syytä uskoa.

        Eli mitä tutkimustietoa sinulla on esittää väitteellesi, että energiahoito toimii? Jos ei mitään, niin turha vaatia meitä uskomaan siihen.

        ”Niitähän minäkin olen tässä pyydellyt jo pitkään, mutta et ole pystynyt esittämään ensimmäistäkään. Koska energiahoidon toimivuudesta ei ole mitään näyttöä, luokittelen sen uskomushoidoksi ts. ihmisten huijaamiseksi.”

        EKP: Toisin sanoen, energiahoito ei ole saanut tieteentekijöiden siunausta ja hyväksyntää. Näin se on nähtävä kaukaa katsoen.

        ”Ei asioita voi todistaa olemattomiksi ystävä hyvä. Sinä et usko vaaleanpunaisiin lentäviin yksisarvisiin. Et tarvitse tähän mitään tieteellistä näyttöä tai tilastointia. Riittää, ettei lentävistä yksisarvisista ole mitään todisteita.

        Sama pätee energialoitsuihisi. Niin kauan kuin niistä ei ole mitään näyttöä, ei niihin kukaan järkevä ihminen usko.”

        EKP: Yksisarvisista ei ole kokemusta, mutta energiahoidoista on. Pidätkö jokaista energiahoitoa kokeilleita, sen hyväksi havainnutta käyttäjää järjettöminä. Silloinhan moni VALVIRAN laillistama lääkäri ja hoitohenkilö on mieltä vailla. Varo vain ettet tietämättäsi joudu hullujen hoitoon tässä katalassa maailmassa.

        ”Montakohan kymmentä kertaa tämäkin on sinulle yritetty selittää mutta aina vetoat käänteiseen todistustaakkaa: osoittakaa energiahoito toimimattomaksi. Ei niin vaan sinun tulee osoittaa se toimivaksi. Ennen siihen ei ole mitään syytä uskoa.

        Eli mitä tutkimustietoa sinulla on esittää väitteellesi, että energiahoito toimii? Jos ei mitään, niin turha vaatia meitä uskomaan siihen.”

        EKP: Niin arvelinkin, että tiedon puutteesta ja lujasta uskosta on kohdallasi kyse.


      • Nythän mä hokasin, että Myllykankaan huoli terveydenhoitohenkilöstön lisääntynyt kiinnostus vaihtoehtohoitoja kohtaan on aiheellinen ja sekös minua naurattaa, että skeponen joutuisi tahtomattaan hullujen hoitoon.

        http://www.hs.fi/elama/a1432698244958


      • TunnenToivon
        TotuusIlmi kirjoitti:

        Hienoo Toivo, ett kerrot totuuren palstan lusmuista skeptikoista!

        Joo, Toivo on tosi hieno mies! Kyll se tommoset vanellukset hoitelee ihan vasemmall nyrkill kertalaakill!
        Muistaakseni Toivo oli poliisinakin jonkun vuoden, mutta Toivolla oli tuo liian tehokas vasen suora ja joutui meneen sitte satamahommiin.
        Oli kuulemma tosi tehokas poliisi.
        Kaikki lusmut karttoi Toivoo kuin ruttoo.


    • sillä-olen-skepo

      Minua skepottaa aivan pirunlaisesti!

    • Ystävä hyvä.

      Onhan se perin outoa ja uskonnonvapautta loukkaavaa, jos joutuu vastentahtoisesti outohoidoissa käyvän lääkärin tai outohoitajan hoitamaksi. Annan sinulle Vanellus ja yhteiselle ystävällemme Myllykankaalle varteenotettavan neuvon. Valveutuneina kansalaisina teidän tulisi tehdä kansalaisaloite ja eduskuntakysely moisesta toiminnasta. Jokaisellahan tulisi olla oikeus valita lääkärinsä, hoitajansa ja hoidot oman uskonsa mukaisesti.

      Eikä siinä vielä kaikki, ettei maailma hullummaksi menisi, on jokaisen palveluntarjoajan työntekijän tuotava selvästi esille oma uskonnollinen kantansa esim. yhtenäisellä asukokonaisuudella. Onhan se perin omituista, jos esim. hoitopaikassa lapsi joutuu tekemisiin outohoitoja tekevän tai outohoidoissa käyvän kanssa. Lapsihan voi saada outoja oireita, pakkoliikkeitä ja lisäenergiaa ollessaan tekemisissä tällaisen työntekijän kanssa.

      On siis tärkeää suojata myös jälkikasvu, ettei usko saa kolausta, kilpi lommoja ja ’viisaiden’ päättäjien hiukset harmaannu ennen aikojaan.

      • Omituinen.höpöttäjä

        "Annan sinulle Vanellus ja yhteiselle ystävällemme Myllykankaalle varteenotettavan neuvon."

        Miksi huutelet "pusikosta" neuvoja sinua viisaammille? eikö sinussa ole miestä esittämään mielipiteitäsi julkisesti kuten esim. Myllykangas tekee?


      • oot-tosi-omituinen

        En ole "pusikossa" , vaan kotona istun tietokoneen tukevalla tuolilla!
        "Omituinen.höpöttäjä" olet itse tukevasti "pusikossa" koko ajan vain haikkuen palstan kirjoittajia.
        Muuhun et pysty.


      • Omituinen.höpöttäjä kirjoitti:

        "Annan sinulle Vanellus ja yhteiselle ystävällemme Myllykankaalle varteenotettavan neuvon."

        Miksi huutelet "pusikosta" neuvoja sinua viisaammille? eikö sinussa ole miestä esittämään mielipiteitäsi julkisesti kuten esim. Myllykangas tekee?

        Vain tosi miehet kykenevät vatuloiden saamaan aikaan miljardiluokan turhat terveydenhoitomenot, vaikka toisin toimien säästyisi samanmoinen summa. Näin skeposesti toimivat tämän päivän viisaat, mutta onko se suurtakin viisautta, sitä sopii kysyä.


      • Tämä.oli.arvattavissa
        EräsKansanparantaja kirjoitti:

        Vain tosi miehet kykenevät vatuloiden saamaan aikaan miljardiluokan turhat terveydenhoitomenot, vaikka toisin toimien säästyisi samanmoinen summa. Näin skeposesti toimivat tämän päivän viisaat, mutta onko se suurtakin viisautta, sitä sopii kysyä.

        Eli sinussa ei siis ole miestä esiintymään julkisesti, vaan jatkat huutelua nurkan takaa.


      • ”Ei voi virkavaltaa muuten opettaa kuin viedä saunan taakse ja lopettaa” –Ilomantsi.

        Juicen sanoissa on vinha perä ja näyttäisi siltä, että vain pakon edessä totuus saadaan kaivettua esille ja ’virallisesti viisaiden’ osatotuuksien ja valikoivan totuuden levittäminen loppumaan.

        Ei koskaan oppi ojaan kaada ja tervetuloa nurkan taakse oppia ottamaan. Osoitehan on ’viisailla’ tiedossa.


      • fghjkiuyttr
        Tämä.oli.arvattavissa kirjoitti:

        Eli sinussa ei siis ole miestä esiintymään julkisesti, vaan jatkat huutelua nurkan takaa.

        Saaaaatanan kusipaa vanelius, EKP esiintyy kokoajan omana itsenaan, eika minaan muuna, kuten sina, jolla on tuhat eri nimimerkkii!
        Joten hyppaa suonsilmakkeeseen vanellus ja uppoa sinne ikiajoiksi.
        tervemenoo manalaan


      • TulePoisNurkanTakaa
        Tämä.oli.arvattavissa kirjoitti:

        Eli sinussa ei siis ole miestä esiintymään julkisesti, vaan jatkat huutelua nurkan takaa.

        Vanellus ohoi!
        Tulehan heti esiin sieltä pusikosta ja lakkaa piileksimästä puskassa kuin arka jänönen!


    • Energiahoitoa käsitellessä ihminen näyttäisi olevan uskonsa vanki. Uskontojen pyrkiessä omimaan itselleen energiahoidon positiiviset vaikutuksen oman Jumalan ihmeenä ja negatiiviseksi mielletyt Saatanan teoksi. Uskonsa kieltäjät vuorostaan kieltävät uskontojen sanoman ja vastakkainasettelu on valmis.

      Tämä pattitilanne näyttäisi aikaansaavan sen, ettei energiahoitoa mikään maallinen taho uskalla puolueettomasti tutkia. Onko se suurta viisautta, vai ’viisautta’. Sitä sopii pohtia jokainen päissään ja moni viisas pohtiikin, mutta johtaako pohdinta oikeisiin päätelmiin ja tekoihin.

      http://www.evl.fi/arkkipiispa/tkkkprom.htm

    • Elämän eri vaiheissa ihminen joutuu turvautumaan kanssaihmisten apuun. Alkumetreillä äidin, isän tai sisarien, mutta tietoisuuden kasvaessa hädän hetkellä ehkä korkeamman käteen, eli turvautumaan Jumalaan tai lääketieteeseen, josta uskonsa kieltäjille on muodostunut Jumaluusoppi.

      Voiko ja tarvitseeko ihminen turvautua hädän tullen Jumalaansa ja saako Jumalaltaan apua. Ajatellaanpa tilannetta, että lapsena riitti kun pyysi apua ja apu saapui useimmiten äidin muodossa. Aikuisikäisenä ei aina ole apua saatavilla vaikka tarvetta olisi ja vaikka kuinka huutaisi ’pylly pyyhkimään’ on hyvin epätodennäköistä, että siinä tilanteessa kunkin uskon pyramidin korkeimmalla huipulla oleva (Jumala tai lääkäri) laskeutuu ruohonjuuritasolle apua antamaan.

      Pointtini on se, että on tilanteita, joissa ihmisen itsensä on tehtävä jotain asian hyväksi ja kannettava vastuunsa. Käsillä parantaminen on juuri sellainen, jossa ihminen voi käyttää saamaansa kykyä itsensä ja kanssaihmisten hyväksi.

      • Ihmeisiin vihkiytyneet ja ihmeitä oman uskonnon tueksi omineet kieltävät ihmiselle luontaisen kyvyn parantaa. Näin myös itsensä kieltäjät tekevät ja kieltäytyvät tutkimasta ihmisen olemusta, vaikka on virka ja värkit sitä varten olemassa.

        http://www.endtime.net/finsk/karisma.htm

        Mielestäni ihmeitä odotellessa on jokaisen ihmisen voitava ja saatava käyttää omia luontaisia kykyjä itsensä ja kanssaihmisten hyväksi, vaikka se tuntuisi kuinka uskomattomalta tahansa.


    • psykiatriV.V

      Se on skeptikkojen yleisin mielenterveysongelma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe