Kemiin muuttamassa

Asunt

Kemistä ostamassa omakotitaloa. Mikä alue paras? Koivuharju, tervaharju?

45

2533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa nykyään olla Hepola, Paavonkari, Siikakangas, Ajos ja eteläinen Takajärvenalue ne halutuimmat alueet. Ei mamuasutusta.

    • Onnonniitä

      Jos rahaa on,ostajan markkinat on kyllä.älä osta uudehkoa koska täällä hinnat eikä arvo tule nousemaan.kriisi ja työttömyyskunta kun ollaan.

    • Oklaholmaan

      Takajärventien ja Oklaholmankadun "Bermudankolmion" ympäristö?
      Erityisesti osoitteiden Takajärventie 53, Oklaholmankatu 20-24 ja Oklaholmankatu 47 ympäristö?

      • ostin

        Ja kohtuulliset hinnat.


    • Ruutt

      Ruutti ja Koivuharju parhaat. Rauhallista ja lähellä kaikkea.

      • etelästä

        Olet oikeassa, niin minäkin valitsin kun tulin kemiin


    • AAma

      Nauska :) kauppa, koulu ja uus päiväkoti ihan vieressä. Keskustaan kivenheitto. AMK ja ammattiopisto vieressä

    • juukkoo

      no ainahan se paras missä itse asuu...ja mikä on hyvä..joku pisti että kivenheitto keskustaan jne jonkun mielestä se on huonoa..jne kyllä suurinosa kemin alueista on hyviä..mikään ei nouse yli muiden..jossakin uudempaa ja jossakin vanhempaa :-)) joka paikassa ne huonot ja hyvät

    • Johansson

      Paattio on rauhallinen varsinkin se puoli missä on hautausmaa . Se karihaarantien seutu on ok n näköstä joka menee lähelle isohaaraa. Mikset muuta lautiosaareen? Jos lapsia?

      • Juunääs

        Kysyjä tarkoitti Kemiä, ei Keminmaata.


    • Yrkkä32

      Kemissä kaikki asuinalueet ovat hyviä asuinalueita. Jos pidät luonnossa liikkumisesta, katsele asuntoa läheltä Kiikeliä. Se on romanttinen ulkoilualue, jolla on pitkät perinteet mm. siellä sijainneen tanssilavan ansiosta. Kiikeliä lähellä on mm. Sopula, joka on jo nimensä perusteella sopuisa asuinalue. Jos harrastuksiisi kuuluu yhteydenpito kadotettuihin sieluihin, Paattio ja Ristikangas olisivat oivallisia alueita.

    • Iionparas

      Älä muuta Kemiin usko pois
      Narkkareita mamuja pellejä
      Jatka vain eteen päin
      Moottoritieltä sais poistaa kemi kyltit ja rampit umpeen laittaa ettei kukaan eksyis junttilaan

    • Kommunistitasialla

      Kun he poistuivat junasta Oscherslebenissä, noin 12 henkilön ryhmä hyökkäsi heidän kimppuunsa. Poliisi uskoo, että hyökkääjät olivat vasemmistolaisia.

    • Loistava1

      Kyllä ylivoimaisin alue on Tervaharju pohjoispää! Kaikki mahdollinen aivan vieressä mm. liikuntahallit jalkapallolle ja jääkiekolle, golf-rata, luistelurata , hiihtoladut kiveheiton päässä ja mikä tärkeintä koulu/päiväkoti ihan vieressä, kaupungin keskusta 1 km, just soppeli. Asuminen edullista... ei taida monestakaan paikasta löytyä vastaavaa! Näkyisi olevan ainakin yksi omt tyhjillään ja kaupan. Erittäin rauhallinen alue.

      • Rättipäille_koloa

        Kukkaan valkoihoinen sinne Kurdikukkulan lähelle tuu asumaa.


      • päiväkotilainen

        En minä päiväkotiin mene Golfin kierrän kaukaa


    • khkhkhkhkh

      Osta multa tikankontintieltä 90 000

      • khkhkhkhkh

        häivyn portugaliin


    • Mökelö

      Rytikari ja Kitiskä rulettavat!

    • Hemmabest

      Paattio on rauhallinen asuinalue. Voin suositella. Itse olen asunut omakotitalossa vuodesta 1980.

    • vesipostista.vettä

      syväkangas on nostalginen paikka

    • Tienaapaöjon

      Ristikankaalla asuu Kemin parhaiten ansaitsevat asukkaat. Mikäli kuulut joukkoon, niin tervetuloa

      • Enmuuttaisikemiin

        Etenkään varakkaan ei kannata muuttaa kemiin. Kemin talous on kuralla eikä mitään helpotusta ole tulossa.Velkakuormaa ja virkoja vain lisätään ja maksuja nostetaan.


      • ihanTyytyväinen

        Kummallista että joillain kemiläisillä on tuo alemmuudentunne. Kemi on paljon paremmassa asemassa kuin moni muu kunta. Joka kunnassa pitää maksaa veroja. Jollain äyrien erolla ei ole käytännön merkitystä ihmisen elämälle.
        Kemi on viihtyisä ja palvelut lähellä. Liike-elämä kukoistaa (moneen muuhun paikkaan verrattuna)


      • Enmuuttaisikemiin
        ihanTyytyväinen kirjoitti:

        Kummallista että joillain kemiläisillä on tuo alemmuudentunne. Kemi on paljon paremmassa asemassa kuin moni muu kunta. Joka kunnassa pitää maksaa veroja. Jollain äyrien erolla ei ole käytännön merkitystä ihmisen elämälle.
        Kemi on viihtyisä ja palvelut lähellä. Liike-elämä kukoistaa (moneen muuhun paikkaan verrattuna)

        Joo.Niin kukoistaa.Etenkin keskustan alueella.Niinhän?


      • JuuriNiinOn
        Enmuuttaisikemiin kirjoitti:

        Joo.Niin kukoistaa.Etenkin keskustan alueella.Niinhän?

        Kemissä on paljon enemmän kauppoja kuin muissa vast. paikoissa, ja tyhjiä ikkunoita ei ole paljon kun vertaa muihin vast. paikkoihin, koska Kemiä ympäröi maaseutu, josta tullaan tänne ostoksille. Se nyt vaan on niin. Mutta keskusta ei ole ainoa, oletko yhtään samoillut laitakaupungilla olevilla teollisuusalueilla?


      • Kemiläinen_Arska
        Enmuuttaisikemiin kirjoitti:

        Etenkään varakkaan ei kannata muuttaa kemiin. Kemin talous on kuralla eikä mitään helpotusta ole tulossa.Velkakuormaa ja virkoja vain lisätään ja maksuja nostetaan.

        "Kemin talous on kuralla"
        Vatsasi on kuralla runsaan ryyppämisen takia.


      • arska22
        Enmuuttaisikemiin kirjoitti:

        Etenkään varakkaan ei kannata muuttaa kemiin. Kemin talous on kuralla eikä mitään helpotusta ole tulossa.Velkakuormaa ja virkoja vain lisätään ja maksuja nostetaan.

        No muuta pois sun kaltasia valittajia ei kaivata. Mee Simoon tai Keminmaahan uikumaan.


    • Kemiläinen86

      Uskokaa tai älkää, mutta kemiin on muuttanut paljon vanhempaa väestöä esimerkiksi pk-seudulta. Eikä puhuta edes paluumuuttajista. Täällä saa rytikarista 20 000e 2h k merinäköalalla.

      • Tuosta kannattaa katsoa kuinka maksuhäiriöista porukkaa postinumeroalueellasi asuu? Siellä Rytikari ( 94830 ) asuu aikalailla maksuhäiriöista porukkaa. Peräti 13.71% maksuhäiriömerkintä, vaikka asunnot niinkin edulliset?
        https://www.bisnode.com/suomi/maksuhairiolaskuri/


    • Kemiläinen_Arska

      Älä muuta Kemiin. Kirjoituksestasi päätellen olet ongelmatapaus. Kemissä on tarpeeksi ongelmia jo ilman sinuakin. Pysy poissa täältä.

    • Läkserolli

      Paljon riippuu siitä, millä kokoonpanolla tänne tulet. Perheelle suosittelisin laitakupungin omakotitaloja (Tervaharju, Karihaara, Paattio, Nauska); rauhallista ja oma tilaa paljon kunhan on auto myös perheellä käytössä. Vanhemmalle populaatiolle sopii keskustan liepeet: Koivuharju, Ruutti, Marttala, Peurasaari. Jokaiselle löytyy jotain. Kemi on kiva siti!

    • Kemiin

      Kemi on upea paikka asua. Mielettömät merimaisemat ja luonto lähellä. Kaikkiin palveluihin lyhyet etäisyydet, eikä aikaa kulu ruuhkissa. Kemissä yksi Suomen kauneimmista uimahalleista, kaupungin ylläpitämiä ilmaisia kuntosaleja sekä lisäksi seniorikuntosali eläkeikäisille. Toisin kuin monissa samankokoisissa kaupungeissa, Kemissä on aktiivinen ja pidetty kaupunginteatteri kulttuurin ystäville.

      Kesäisin Kemissä on erityisen viihtyisä rantakatu, jossa kauniit maisemat ja johon on mukava tulla nauttimaan kesäillasta/päivästä. Myös kävelykatu on etenkin talvisaikaan kauniisti valaistu ja keskustan puihin hyvällä maualla asetellut talvivalot piristävät kaupungin ilmettä hämärällä. Kemin keskustan rakenne on osiltaan ryhdikäs Kirkon, kaupungintalon, keskuskoulun sekä lukion ansiosta. Nämäkin kauniisti valaistu talvisin.

      Viimeaikoina Kemin matkailuarvo on tiedostettu ja sitä on lähdetty kehittämään tuomalla mm. Joulupukin seaside office rantaan ja rakentamalla aasialaisia turisteja silmällä pitäen mansikkanokan (uimaranta) liepeille minihuviloita, joista suora näkymä merelle. Kyllä, Kemistä löytyy hiekkaranta keskustan lähettyviltä. Kemin suurimman vetonaulan, Lumilinnan, mukauttaminen ympärivuotiseksi venyttää turistien virran syksylle ja jopa kesälle. Ja tämä on suoraan verrannollinen kaupunkiin tulevalle rahamäärälle.
      Toki Mansikkanokan viheralueen pusikoiden raivaaminen ja sinne asennetut frisbeegolfkenttä ja laavu tarjoavat virkistysalueita myös paikkakuntalaisille.

      Kuten monissa pikkukaupungeissa, myös Kemissä on paranneltavaa. Ratkaisuja yritystoiminnan kannattavuuteen toivotaan osaltaan matkailusta ja tavoitteena onkin saada 20 uutta matkailualan yritystä vuoteen 2020 mennessä. Toivon mukaan tuolloin myös kävelykadulla sijaitsevien liikkeiden toiminta olisi nykyistä kannattavampaa.
      Iso osa Kemin asukkaista on vanhuksia ja ikäjakaumassa on oletetusti lovi 20-30 ikävuoden kohdalla, sillä Kemissä on vain rajatusti korkeamman asteen opiskelupaikkoja. Iso osa Kemin nuorista suuntaa Ouluun/Rovaniemelle opiskelupaikan perässä. Tämä näkyy keskustan hiljaisina katuina olipa vuorokaudenaika mikä hyvänsä. Erityisesti iltaisin.

      Isoin muutos kaupungin arvon nostamiseksi tarvitaan ihmisten asenteissa. Muutosvastarinnan on vähitellen laannuttava. Kemissä ei todellisuudessa tule vastaan näitä kovaa huudatettuja narkkareita tai muita laitapuolen kulkijoita, jos ei itse väkisin ko. porukoihin hakeudu. Myöskään Soldiers of Odin porukkaa ei Kemissä tarvita sen enempää kuin muissakaan pikkukaupungeissa. Näihinkään tuskin törmäät iltakävelyllä. Tosin et kehenkään muuhunkaan, mutta tähän saadaan ehkä muutosta seuraavan 10 vuoden aikana.
      Kemissä asuu myös pakolaisia/maahanmuuttajia, mutta käsitykseni mukaan paikkakuntalaiset aiheuttavat yleisesti ottaen enemmän ongelmatilanteita syrjinnästä/rasismista johtuen. Tätäkin jokaisella Suomen paikkakunnalla.

      Kemi on hieno paikka asua ja Kemissä jää asuntojen halpojen hintojen ansiosta rahaa muuhunkin.

      Parhaiksi alueiksi nimeäisin Koivuharju/Ruutti; keskustan vieressä mutta silti omassa rauhassa, alakoulu lähellä
      Tervaharju; erinomaiset liikuntamahdollisuudet, rauhallinen, lapsiperheitä, alakoulu lähellä

      • rauhallinenpaikkaasua

        Tervaharju on hyvä paikka asua.Peruskoulu ja ala-aste koulu lähellä sekä hyvät monipuoliset liikuntamahdollisuudet.


    • eiei

      Miksi pyrit tänne ? Mieti nyt hyvä immeinen kahdesti tulosi, jos ei ole aivan pakko. Väki täältä pakenee kuka vain pystyy.

      • viihtyvä

        Täällä on aivan kiva asua!


    • wzwzw

      Kemin suurin vetonaula ei ole lumilinna vaan sampo. Se on ainakin tähän asti ollut ensisijainen kohde ulkomaalaisille. Jos nykyinen tahti jatkuu niin vuoteen 2020 mennessä ne viimeisetkin kävelykadun varrella olevat liikkeet ovat lopettaneet, asiakkaita ei ole eikä uusia asukkaita tule, trendi on koko ajan laskeva ja ikääntyvä. Vähän realismia kehiin. Uskotaan , arvellaan ja toivotaan ei riitä.

      • malttionvalttia

        Kävelykatuhan puretaan pois,silloin vilkastuu liiketoiminta.Tulee uusia yrittäjiä,kun vähän odotellaan.


    • 50vKemiläinen

      Koivuharju on parasta aluetta. Kemin westend. Takajärvi pahinta slummialuetta älä osta sieltä.

      • nouseeeee

        Älä enää jahkaile. Kemissä omakotitalot on halpoja, mutta hinnat on kovassa nousussa. Koko maassa hinnat on jo nousseet, ja Kemissä on tulossa nousua eritoten.


    • Kemiläinen86

      Mihin perustuu aika kova talojen ja osakkeiden hinta kemissä? Kemissä, kuitenkaan työtä ei ole aivan hirveästi tarjolla.

    • eiei

      Äläpäs nyt höpötä, täällä mitään hinnat nouse. On niin paljon myytäviä asuntoja, joutuvat laskemaan hintoja päästäkseen eroon.

    • ipsi

      Paattio paras paikka,on tosi rauhallinen paikka asua,niin omakotitalossa,vuokrakämppiä ei oo kuin yksityis asunnoilla.

      • toteamus

        no koivuhatju tietenkin, ikäni asunut koivuharjulla ja olen vielä hengissä


    • ent.kemiläinen

      Minkälainen paikka Rytikari on nykyään? Katselin, että ainakin asuntoja saisi pikkurahalla, myyntiajat näyttäisi olevan vaan olla aika pitkiä, miksi? Googlen kuvissa paikka näyttää ihan siistiltä, viihtyisältä ja asumiskelpoiselta. Jos Hepola on suosittu, niin siitähän on vain kivenheiton matka Rytikariin - ts. onko paikoissa oikeasti jotain eroa?

      Asuin Rytikarissa lähes 50 vuotta sitten ja olen leikitellyt ajatuksella kotiinpaluusta. Sellainen muistikuva, että silloin siellä Hepolassa (jota minun mielestä Hepolahdeksi kutsuttiin) asui vähän huonompiosaista väestöä. Muistan myös ajan, jolloin Veitsiluodossakin oli vielä runsaasti asutusta sekä kauppa, pankki, kirjasto ja kioski. Siellä ei taida enää olla ainuttakaan asuintaloa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe