Kauppiksen rankingpositio suhteessa muihin

NäinSeVainMenee

Nyt kun haette keväällä opiskelemaan niin kannattaa vähän myös miettiä minne rahkeet riittää ettei sitten kaduta myöhemmin kun istutte vastavalmistuneena merkonomina Siwan kassalla.

Palautan mielen yhden insertin viime vuonna käydystä keskustelusta (koko ketju on http://keskustelu.suomi24.fi/t/13347723/miksi-kauppakorkean-opiskelijat-ovat-niin-ylimielisia) eli ravintoketjun ykkösenä on Suomessa edelleen (vähän muutettuna):

1. (jaettu ykkössija) Aallon rahislaiset ja dippainssiksi Aallossa valmistuvat TUTAlaiset

2. Lääkisläiset

3. Oikkislaiset

4. Muut kauppakorkeaopiskelijat ja dippainssiopiskelijat

....tämän jälkeen erittäin Erittäin ERITTÄIN paljon tyhjää...

10. Muiden kuin kauppakorkean, teknillisen korkeakoulun, oikkarin ja lääkiksen nokkimislista alkaa tästä eteenpäin

Tää on fakta, muu on pelkkää teatteria. Älkää siis hakeko tradenomiksi tai merkonomiksi mikäli haluatte menestyä. Jotkut yksittäistapaukset kuten ex-Sonerapomo merkonomi Harri Koponen ei tosiasioita muuksi muuta.

Itse jäin viime vuonna pisteen päähän Aallosta, tänä vuonna menen sisään vaikka henki menisi. Viime vuonna harmitti se, että koe oli niin helppo (= korkeat pisterajat), kyse olikin enemmän siitä kuka teki vähiten n.s huolimattomuusvirheitä ja kuka uskalsi vastata monivalintatehtävissä jos oli 99% (mutta ei 100%) varma.

18

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiinEttäKuinka

      Hahhah osaapa olla vanhakantanen näkemys:DDD luuletko tosissas että suomessa yliopistojen välillä eroja? Samanlaista sakkia jokasesta valmistuu ja tutkimusten mukaan jos jossain niin helsingin seudulla heikointa opetuksen taso.

      • NäinSeVainMenee

        Onko linkkiä tällaiseen tutkimukseen? Ei Aallossa ainakaan olisi vuodesta toiseen korkeimmat pisterajat jos siellä olisi opetuksen taso huonoa.

        Aallon rahis tuo rahan lisäksi myös mainetta, väitän että naisen saantikin helpottuu. Oltiin viime kesänä yhdessä baarissa ja siellä oli kauppislaisia Lappeenrannasta ja Aallosta ja naiset oli kaikista eniten kiinnostuneita mun kaverista joka oli kaikken rumin mutta joka opiskeli rahista Aallosta. Sen verran nämä mimmitkin tajusivat että se oli se todennäköinen menestyjä siinä joukossa joka takaisi heille tietynlaisen tulotason elämässä.


    • Jfkkrkrkdk

      Rankinglistan ykkösenä pitäis olla "yrittäjät". Yrittäjät sitten palkkaavat ekonomeja, lääkäreitä ja dippainssejä koirahommiin.
      Jos "menestyminen" mitataan rahalla niin monet ammattikoulusta valmistuneet yrittäjät ovat menestyneempiä kuin Aallosta valmistuneet ekonomit. Ja yrittäjyys vaatii enemmän kuin opiskelu kauppakorkeakoulussa.

    • kolmasyritys2016

      aloittaja taidat olla vähän ylimielinen! mä olen parhaillaan töissä siinä paljon puhutussa Siwassa ja tää on ihan kunniallinen työpaikka. Haaveilen kyllä kauppikseen pääsystä mutta matikka tuottaa vaikeuksia, kauppaoppilaitoksessa pitäisi olla enemmän lukiotasoista matikkaa

    • parempiko

      Aloittajan näkemys pitää varmaan jollakin tasolla paikkansa - siis siltä osin, että näin usein ajatellaan. On sitten kokonaan toinen asia, onko taustalla todellisuudessa mitään mallin tueksi. Eräänlaista pohdintaa on harjoitettu oheisella sivulla (suosittelen lämpimästi):

      http://www.simoterho.com/kauppatieteetajatelmia.html

      • teretulemastluti

        no reps tuota sivua mun suosikit oli

        Esimerkki 4)

        Monet yliopistossa opiskelevat julistavat mielellään ääneen, kuinka tradenomit päätyvät työelämässä "kaupan kassalle tai McDonald'siin". Sen sijaan yliopistotutkinnolla on enemmän arvoa työmarkkinoilla.

        Esimerkki 5)

        Fuksi-viikon (eli juuri alottaneiden opiskelijoiden integroitumisrituaalien toteuttamiseen varatun ajanjakson) ohjelmaan kuului muun muassa matkustaminen alkoholinhuuruisissa tunnelmissa paikallisen ammattikorkeakoulun kiinteistön piha-alueelle. Siellä aloitettiin yhteislaulanta, jonka lyriikat pilkkasivat mahdollisimman röyhkeästi ammattikorkeakoulua ja sen mitättömyyttä suhteessa yliopistoon.


        mut joo kyl OPn arvostuksen näkemykset edelleen elää ja voi hyvin Suomessa vaikka en tuota listaa ihan sellaisenaan allekirjoita


      • Jotainrotianiisnääs

        Alojen paremmuusjärjestykseen laittaminen ei ole järin viisasta. Kaikkien alojen osaajat ovat yhtälaisen hyviä ja yhteiskuntahan ei pyöri ilman eri alojen osaajia.


    • NInskuz

      Pisterajat nyt vaan on isommissa kaupungeissa korkeammat. Suuri hakijamäärä johtuu asukasluvuista, ei siitä että koulu olisi jotenkin parempi. Pitäisi tämän olevan selvää normaalijärjellä varustetuille.

    • aaltohype

      Tämä nokkimisjärjestys pätee lähinnä täällä suomi24:ssä. Ensimmäisen työpaikan jälkeen ei ole merkitystä missä kauppakorkeassa olet opiskellut. Korkeimmat pisterajat koska hki luonnollisesti halutuin opiskelupaikkakunta.

    • Itse666

      Kannattaa lähteä ulkomaille opiskelemaan ja ei tulla takaisin niin saa palkkaakin. Itse tein niin, sitten hullu akka pakotti Suomeen takaisin ja nyt suunnittelen miten pääsen täältä taas pois.

    • Menttaalijenkkiä_poskeen

      Kun pitäis myös osata jotain. Muuten iskee YT:t aika nopee. Jos et meinaa päästä opiskelemaan jollekin halutulle linjale, niin saattaa olla että olet vaan kerta-kaikkiaan liian tyhmä, eikä opiskelu ulkoa opeteltuna vie sinua, kuin ehkä nopeammin sairaseläkkeelle mielenterveydellisistä syistä.

    • MikkeliKutsuu

      Eikö Mikkelin kauppis ole Suomen arvostetuin? Näin itse olen ymmärtänyt ja sinne olen ensisijaisesti hakemassa.

      • juujuu1265

        :D


      • MikkeliKutsuu
        juujuu1265 kirjoitti:

        :D

        no eikö muka ole? :)


      • juujuu1265
        MikkeliKutsuu kirjoitti:

        no eikö muka ole? :)

        :D


    • Semmonensieltäsitten

      "Yliopistojen rankingeilla ei ole eroa" :D jeps jeps

      • HyökyAALTOSyöksyyRantaan

        Hehheh :D


    • niinistöö

      Keväällä 2014 jäin tasapisteillä ulos Aallosta ja "jouduin" Lappeenrantaan. Kuvittelin että ilman Aallosta valmistumista tuleva työurani voidaan heittää suoraan B-koriin mutta höpöhöpö. Nyt kesätyöpaikka irtosi suuresta pohjoismaalaisesta pankista sijoitustoiminnan puolelta Helsingistä ja tiedän jättäneeni monet aaltolaiset ja turkulaiset taakseni. Työelämässä työnantajat hakevat ensisijaisesti kavereita jotka pystyvät tuottamaan lisäarvoa yritykselle ja hoitamaan hommansa mahdollisimman hyvin. Tällöin ei siis ole mitään merkitystä mistä olet valmistunut, hyvät tyypit pärjää aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe