TOP-5 kylmät talvet

EiMeneEi

Osaisiko joku selittää tämän aika valtavan ristiriidan.

Meille on tuhansia kertoja kerrottu, että tupruttelun seurauksena erityisesti talvet lämpenee täällä pohjoisessa. Ennen vuotta 1965 on ihmiskunta tuprutellut jo yli 100 vuotta kiihtyvästi, niin miten on mahdollista, että esim. sodankylän TOP-5 kylmimmät talvet on tullut 1965 vuoden JÄLKEEN???

Ei mene ennusteiden mukaan ei mene...

53

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepstikko

      Kun lämpeneminen on nyt asteen parin luokkaa koko maapallolla ei se tietenkään näy joka ainoassa paikassa jokaisena mahdollisena valittuna jaksona, tässä tapauksessa talvi. Kyseessä on kaoottinen järjestelmä johon vaikuttaa paljon tekijöitä, ihmisen aiheuttama lämpeneminen on niistä yksi ja se näkyy hyvin keskiarvoissa. 2015 oli maapallolla kaikkien aikojen lämpimin. Siis todennetusti kun kelvollisia mittauksia on ollut. Puheet vanhoista lämpimämmistä ajoista ovat aina enemmän ja vähemmän mutua eivätkä perustu tarkkoihin lämpötilamittauksiin!

      • EiNäyEipäNäy

        KasKas! Miksi hel v . tissä Hörhöt ovat sitten valinneet tuon talven kaikkei näkyvimmäksi ilmasto-indikaatiksi??? Jos kerran ei näy???

        No siihenpä on kumoutunut tuokin AGW-mantra.

        Jos ei muuta näy, niin sentään tuo kiihtyvä tyhmyys AGW-leirissä.


      • kepsikko

        Kerropas, mitkä ovat alarmistien mieletsä "kelvollisia mittauksia"?
        Tuntuu, ettei nuo mennen ajan mittaukset ole kelvollisia, kun alarmistien pitää niitä jatkuvasti "adjustoida" kelvollisemmaksi.


    • Greenman_
      • ÄlykääpiÖÖÖÖÖ

        Eikun siis meille on luvattu, että juurikin täällä suomessa ja juurikin pohjois-suomessa talvet lämpiää kolme kertaa enemmän kuin se sun MAAPALLO!!!


      • näinon007

        AGW imaamithan ovat kertoneet viimeaikoina ihmisen pystyneen siirtämään seuraavaa jääkautta 50-100 000 vuotta tulevaisuuteen ; )
        Ei huono suoritus, joten tuo tukkipuut tunturiin olisi oiva välietappi, koska sinnehän oli matkaa vain n. 4000 vuotta.

        http://lustiag.pp.fi/data/pdf/LC_Uitto5.pdf

        Muuten noillakaan lämpöjaksoilla maapallo ei tuhoutunut, eikä maaöljy tule riittämään näihin kasvuala muutoksiin ei nyt eikä tulevaisuudessa. Se tapahtuu siitä huolimatta ; ))5


      • UskomattomanTollo

        Greenman: "Helppo kysymys. Sodankylä ei ole maapallo. Yhden paikkakunnan sää ei kerro mitään maapallon lämpenemisestä. On pakko katsoa kokonaiskuvaa; tässä on maan lämpötilakehitys: "

        Miten voi olla noin tyhmä vastaus aloitukseen, joka koski talvien lämpenemistä erityisesti täällä pohjoissuomessa!

        1. Aloituksesssa EI kerrottu sodankylän edustavan maapalloa.
        2. Jos kerran maapallo on lämmennyt, niin pohjoissuomessa pitäisi TALVET lämmetä kolme kertaa enemmän.
        3. Miksi yli sadan vuoden tilastot talvista ovat nyt SÄÄTÄ eikä ilmastoa? -> (Kylmeneminen ON SÄÄTÄ!)


    • kepstikko

      Mistähän tuo kolminkertainen on riipaistu. Maapallon on todettu lämmennen 150 vuoden aikana nyt asteen paikkeilla ja pohjoisten alueiden (yleisesti) noin kaksinkertaisesti. Juuri näin näyttääkin tapahtuneen. Jokaisella yksittäisellä paikkakunnalla ei tietenkään tämä kaoottinen kokonaisuus näyttäydy samalla tavalla. Ja juuri tietyt paikkakunnat ja tietyt vuodenajat näyttävät nyt olevan denialistilla se viimeinen oljenkorsi. Ovatpa tolloja! Kokonaisuus on toki tärkeämpi!

      • HuonoMuistiHörhöllä

        No muistuteenpa taas kerran, että itse apostoli Taalas on kertonut suomen lämpenevän kaksin verroin muuhun maailmaan nähden. Siten, että kesät lämpenee samassa suhteessa, mutta talvet kolmin kertaisesti kuin muu maailma.

        Pohjoissuomen talvien lämpötilat ovat lähes täysin verrannolliset sodankylän lämpötiloihin ja sodankylän lämmöt ovat hyvin esillä toisin kuin koko pohjoissuomen.


      • höpö_höpö

        Ei ole todettu. Ainoastaan alarmistit valehtelevat niin.


    • napapyörre

      Napapyörre on heikentynyt/hajonnut. Ennen vanhaan se oli vahva ja piti kylmän sään sisällään. Nyt kuin se on heikentynyt, päästää se kylmää säätä etelämmäksi.

    • Sähköteurastaja

      Pöljä Petterihän todisti että talvet ovat lumettomia ja jäättömiä, suomi lämpenee 16C astetta ja ihmiskunta tuhoutuu.

      Mitä sitä nyt selvästä asiasta alkaa inttämään.

    • Lämpenee

      Edelleenkin, tästä talvesta ei ole tulossa TOP5-kylmintä talvea, ei lähellekkään. Mahdollisuudet siihen menivät jo joulukuussa. Viidennellä sijalla olevalla talvella 1985-1986 joulukuu oli Sodankylässä 9,4 astetta keskiarvoja kylmempi. Tänä talvena joulukuu oli Sodankylässä 2,9 astetta keskiarvoja lämpimämpi. Eroa tuli siis jo joulukuussa HUIKEAT 12,3 astetta!!!!!!!!!! Tammikuu menee tänä talvena sen talven kanssa aika tasan, mutta voi olla, että tämän talven tammikuukin on hieman talven 1985-1986 talven tammikuuta lämpimämpi. Mutta helmikuun pitäisi olla Sodankylässä HUIKEAT 12-13 astetta keskimääräistä kylmempi, eli keskilämpötiloiltaan -27 ja -28 asteen välillä että Sodankylässä olisi vielä mahdollisuudet tämän talven osalta TOP5-kylmään talveen!!!!!!!!!! Noin kylmä helmikuu taas vaatisi Sodankylässäkin selvästi uutta kylmyysennätystä helmikuun keskilämpötilan osalta, koska ennätys on tällä hetkellä -25 astetta!!!!!!!!!!

      Näinhän se ilmaston lämpeneminen näkyy jo, että ei tule enää TOP5-kylmiä vuodenaikoja!!!!!!!!!!

    • Kylmenee

      Aloittajan kysymyshän kuului miksi TOP 5 kylmät talvet ovat olleet vuoden 1965 JÄLKEEN, vaikka CAGW hörhöjen mukaan ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä piti vuoteen 1965 mennessä olla tapahtunut jo sata vuotta? Melkoista "lämpenemistä" siis tuo kylmeneminen.

      Vastatkaa hörhöt kysymykseen. Älkää ujostelko.

      • näinon007

        Ei AGW leiri pysty tuhon vastaamaan, heidän ilmastohistoriansa ei voi tunnustta tosisasioita.
        Kuten sitä että elämme viimeisen 10 000 vuoden kylmintä lähes 3000 vuotta kestänyttä jaksoa, jona aikana metsärajamme ovat siirtyneet satoja kilometrejä etelämmäs, ja siperian suot vaipuneet ikiroutaan.
        Toki tuolla viimeisen 3000 vuoden aikana on ollut pitkiä jaksoja lämpöisempää kuin nyt.
        Mutta niin kuin uskonnoilla yleensä, heilläkin on jokin elämän alkupiste.
        Heille se on tuo lämpömittarin keksiminen : )


      • näinon008

        "Kuten sitä että elämme viimeisen 10 000 vuoden kylmintä lähes 3000 vuotta kestänyttä jaksoa"

        Niin, ja mikäköhän siihen mahtaa olla päällimmäisin syy? Kenties tämä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovićin_jaksot

        AGW on vaikuttanut vasta hyvin vähän aikaa tuosta 3000 vuoden jaksosta. Vain muutamia kymmeniä vuosia.

        Mutta eipä se silti muuta miksikään niitä tosiasioita, että nyt nykyaikana ilmasto lämpenee ihmiskunnan toiminnan seurauksena.


      • näinon007
        näinon008 kirjoitti:

        "Kuten sitä että elämme viimeisen 10 000 vuoden kylmintä lähes 3000 vuotta kestänyttä jaksoa"

        Niin, ja mikäköhän siihen mahtaa olla päällimmäisin syy? Kenties tämä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovićin_jaksot

        AGW on vaikuttanut vasta hyvin vähän aikaa tuosta 3000 vuoden jaksosta. Vain muutamia kymmeniä vuosia.

        Mutta eipä se silti muuta miksikään niitä tosiasioita, että nyt nykyaikana ilmasto lämpenee ihmiskunnan toiminnan seurauksena.

        No eipä tuo Milakovin syklit selitä lämpöisiä jaksoja viimesen 10 000 vuoden aikan ?

        Milankovićin teoria ei ota kantaa siihen, miten pienet muutokset Auringon säteilytehossa vaikuttavat ilmastoon[10]. Milankovićin perusteoria ei myöskään selitä suoraan 100 000 vuoden välein toistuvia jääkausia[11] eikä useimpia jääkauden aikaisia lämpötilan vaihteluja. Myös eräät luonnon arkistoihin tallentuneet tiedot eli "proksitiedot" ovat ainakin osin ristiriidassa Bergerin esittämien, 65. leveysasteen auringonsäteilyyn pohjautuvien Milankovićin jaksojen kanssa[12]."

        Tuossa noista ristiriitaisista proksitiedoista.

        http://lustiag.pp.fi/data/pdf/LC_Uitto5.pdf

        Emmekä muuten mitenkään muuten pysty käsittelemään ilmastohistoriaa kuin proksitiedoin.


    • EksynytHörhö

      Hörhö kertoo: "AGW on vaikuttanut vasta hyvin vähän aikaa tuosta 3000 vuoden jaksosta. Vain muutamia kymmeniä vuosia."

      Jos tosiaan AGW on ollut vain muutamia kymmeniä vuosia, niin sitä suuremmalla syyllä ei voi kuin ihmetellä, että miksi TOP-5 kylmät talvet ovat tulleet vasta AGW:n aikana???
      Missä mättää???
      Talvien piti lämmetä kolme kertaa enemmän kuin muu maailma.

    • EivätOsaaEi

      Eivät osaa selittää, eivät osaa.
      Eikö Metsäveli voisi vähän jeesata uskonsisaria? Niillä ei tuo selittämisen lahja ole vielä ihan hallussa. Paljon niillä on opittavaa ennen kuin heitä voisi kutsua kunnon Hörhöiksi. Sitä ei saa ilmaiseksi vaan Hörhön arvo pitää ansaita.

    • KuuleekoEelis

      Kun Hörhö-Eelis olet hereillä ja rakastat näitä TOP-5 lukemia, niin osaisitko sinä selittää tätä aloituksen kysymystä???

      • näinon007

        Nämä ovat kiusallisia kysymyksia AGW uskovaisille : (
        Maailmanlopunsäkeet eivät oikein istu ilmastohistorian kannssa : (


      • ööööööööhhhhhh

        Miksi te denialistihihhulit olette noin lapsellisia pellejä? Miksi teillä ei ole mitään muuta elämää kuin tuo loputon hörhöilynne?


    • Omasta_navasta_nähtynä

      Jaa-a. Minä en ainakaan muuta elämäntapojani yhtään mihinkään suuntaan, jollei toi ilimaston muutos tule ja pure mua nenästä.

      Pakko on saada vielä se kolmaskin katumaasturi ja käydä omalla learjetillä kummallakin loma-asunnolla Karibialla. Ketä kiinnostaa uppoaako joku filippiini Tyyneen valtamereen tai saako naapurin pojanpojanpoika 300 arabialaista ilmastopakolaista naapurikseen joskus 2100-luvulla, mähän oon jo kuollu sillon. Pääasia, että elää tässä ja nyt. Millä tahansa tekosyyllä.

      • näinon007

        Niin, näinhän se menee jos et ole puolellamme olet meitä vastaan,perusteluista viis : (
        Jos AGW usko on päättänyt että ilmastohistoria on n.130 vuotta, eikä lämpöisiä kausia ole voinut olla olemassa ilman kohonnutta Co2: ta.
        Niin syytetään siitä sitten vaikka markkinataloutta, vaikka tuo lienee ainut järjestelmä jossa saadaan syntyvyyttä rajoitettua.
        Ilmasto aneilla kehitysmaiden rahoittaminen ilman demokraattista päätöksen tekoa ei johda mihinkään muuhun kuin pohjattomaan kankkulan kaivoon : (
        Siihen sitten lisättynä sokea usko tuetusta " tuulimylly" hörhöilystä on muuten huomattavasti ympäristöä tuhoavampaa kuin muutaman miljonäärin ökyily : (
        Vaika sitä nyt ei varmaan tarvitse mallina pitää.


      • Omasta_navasta_nähtynä
        näinon007 kirjoitti:

        Niin, näinhän se menee jos et ole puolellamme olet meitä vastaan,perusteluista viis : (
        Jos AGW usko on päättänyt että ilmastohistoria on n.130 vuotta, eikä lämpöisiä kausia ole voinut olla olemassa ilman kohonnutta Co2: ta.
        Niin syytetään siitä sitten vaikka markkinataloutta, vaikka tuo lienee ainut järjestelmä jossa saadaan syntyvyyttä rajoitettua.
        Ilmasto aneilla kehitysmaiden rahoittaminen ilman demokraattista päätöksen tekoa ei johda mihinkään muuhun kuin pohjattomaan kankkulan kaivoon : (
        Siihen sitten lisättynä sokea usko tuetusta " tuulimylly" hörhöilystä on muuten huomattavasti ympäristöä tuhoavampaa kuin muutaman miljonäärin ökyily : (
        Vaika sitä nyt ei varmaan tarvitse mallina pitää.

        Piti nyt vielä kommentoida vähän aiheen sivusta tuota väittämää, että markkinatalous olisi syntyvyydensäännöstelyn kannalta autuaaksi tekevä. Joudun valitettavasti olemaan kanssasi eri mieltä.

        Markkinatalous, FIAT-rahajärjestelmineen, on voimassa oleva talousjärjestelmä pääosassa maailman maista Etelä-Amerikkaa ja Afrikkaa myöten enkä kyllä ole huomannut näissä mitään syntyvyyden laskua tai edes hidastumista. Historian valossa voisi sanoa, että kommunismi on ainoa poliittistaloudellinen järjestelmä, joka on oikeasti onnistunut tässä. Onko siihen syynä sitten harkitut toimenpiteet kuten Kiinassa tai suunnitelmatalouden pettäminen kuten Venäjällä tai Pohjois-Koreassa, onkin sitten toinen juttu. Eipä sinänsä, että kannattaisin kommunismiakaan...


    • yksinkertaista

      Kuka aloituspostaajalle on kertonut tuollaista tuhansia kertoja? Vielä uskotkin siihen?

      Meille kerrottiin ala-asteella El Nino-ilmiöstä, jonka seurausta nykyinen talvikeli on. Yläasteella kerrottiin, että maapallon keskilämpötilan kohoaminen johtaa ilmaston ääri-ilmiöiden korostumiseen.

      Korvat auki siellä koulussa, ja älä usko kaikkea mitä TV sinulle syöttää!

      ps. Kalan syöminen tai Omega3&6 on terveellistä pääkopalle. Muisti pelaa!

    • lisääHellettä

      Ilmaston lämpeneminen on vain teoria, jonka säätieteilijät ovat julkaisseet helpon rahan toivossa. Nyt päästökauppa tuo keinottelijoille miljoonia.

    • ILSTHMT

      Ensinnäkin, oletko varma, että tietosi koskevat sadan viimeisen vuoden väliä vai vuosia 1961-2015?

      Toiseksi, ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyy ilmastopalstalta kuvaaja Sodankylän talvista vuosilta 1961 alkaen. Ja kas kummaa, vuodesta 1990 lähtien nämä talvet ovat olleet huomattavan lauhoja. Käy katsomassa ja hämmästy!

      Sama pätee muuten yleisestikin Suomeen eli ei ole olemassa mitään poikkeuksia säännöistä, mitä jotkut tietämättömät tieteenkunnioittajatkin ovat valitettavasti harhautuneet sanomaan.

      Ilmasto on lämmenyt 1800-luvun lopulta alkaen ja erityisen selvää lämpeneminen on ollut viimeiset 25 vuotta.

      Näinhän se ilmaston lämpeneminen näkyy jo, hörheliinit.

      • jäätävääkeliä

        Tuossa tarinassasi ILSTHMT on totta se, että Suomen ilmasto on lämmennyt 1800-luvun lopulta alkaen. MUTTA TUO LÄMPENEMINEN PÄÄTTYI 1930-luvun lopulla, jolloin alkoi lähes 50 vuotta kestänyt lievä kylmeneminen. Nyt sitten taas on vähän lämmennyt. Mitään väitettyä kahden asteen lämpenemistä ei Suomen lämpökäyrissä näy. Sen voit todeta täältä http://ilmatieteenlaitos.fi/vuositilastot vuosikeskilämpökäyrästä ja talvikeskilämpötilat tästä http://ilmatieteenlaitos.fi/talvitilastot


      • IhanIdiootti

        "Ensinnäkin, oletko varma, että tietosi koskevat sadan viimeisen vuoden väliä vai vuosia 1961-2015? "

        Olen varma siitä, että tiedot ovat YLI sadan vuoden ajalta.

        "Sodankylän talvista vuosilta 1961 alkaen. Ja kas kummaa, vuodesta 1990 lähtien nämä talvet ovat olleet huomattavan lauhoja. Käy katsomassa ja hämmästy!"

        Siis mitä tuosta pitäisi hämmästyä??? Sitäkö, että 1990 jälkeen on ollut yhtä lauhoja talvia kuin 30-luvulla??? No se mua ei hämmästytä yhtään mitenkään.

        Miksi talvet kylmenivät 50-90-lukujen aikana, vaikka AGW-uskon mukaan talvien pitäisi lämmetä kaikkea muuta enemmän???


      • ILSTHMT
        IhanIdiootti kirjoitti:

        "Ensinnäkin, oletko varma, että tietosi koskevat sadan viimeisen vuoden väliä vai vuosia 1961-2015? "

        Olen varma siitä, että tiedot ovat YLI sadan vuoden ajalta.

        "Sodankylän talvista vuosilta 1961 alkaen. Ja kas kummaa, vuodesta 1990 lähtien nämä talvet ovat olleet huomattavan lauhoja. Käy katsomassa ja hämmästy!"

        Siis mitä tuosta pitäisi hämmästyä??? Sitäkö, että 1990 jälkeen on ollut yhtä lauhoja talvia kuin 30-luvulla??? No se mua ei hämmästytä yhtään mitenkään.

        Miksi talvet kylmenivät 50-90-lukujen aikana, vaikka AGW-uskon mukaan talvien pitäisi lämmetä kaikkea muuta enemmän???

        Kiinnostavaa olisi julkaista linkki, josta nuo tiedot näet. Ilmatieteenlaitoksen säännölliset mittaukset ovat nimittäin vuodesta 1908.

        Toinen asia on jo moneen kertaan todettu 30-luvun lämpökausi, joka oli pohjoismainen ilmiö. Se siis koski yhtä vuosikymmentä, kun taas ilmaston lämpeneminen näkyy erittäin selvästi 90-luvulla Sodankylän aineistossa.

        Talvien kylmeneminen tapahtui muuten vuonna 1940, olet kai kuullut talvisodan jälkeisistä pakkastalvista.

        Oletko verrannut vuosien 1908-29 tietoja nykyiseen ilmastoon. Entä nykyistä, siis 2000-luvun jälkeistä tuohon ihmeelliseen 30-lukuun. Siinä pitäisi sinulla on riittävästi ihmettelemistä.


    • EipäHörhöOsaa

      Eipä tule Hörhöltä mitään järkevää selitystä tähän ongelmaan!?!

      Ei tule, eipä tuu.

    • pian_loppuu

      Lämpötila katsotaan jostain muualta kuin sen oman erämökin mittarista. Eli mitataan maapallon keskilämpötilaa. Ihminen on geologien mukaan muuttanut ilmastoa jo siinä vaiheessa, kun otti käyttöön maanviljelyksen. Mutta ei hätää, ihminen on niin tuhoisa laji planeetallemme, että maailmanloppua ei voi enää estää. Ei kun vaan maanisella vauhdilla ja laput silmillä loppuun saakka!

    • TiukkaaTekeeHörhöllä

      Joko saisi Hörhöiltä asiallista tietoa tästä ristiriidasta???

    • KukkuuEelis

      Eelis yrittää kiemurrella toisella aloituksella, kun ei mitään muuta keksinyt.
      Jokohan se osaisi tähän vastata???

      • OotellaanJoskos

        Eipä tule vastauksia eikä edes selityksiä?


    • NäinSeVaanMenee

      Ei mitkään yksittäiset talvet ratkaise sitä lämpeneekö ilmasto vai ei. Jos meillä suomessa on 30 vuoden aikana 25 keskimääräistä leudompaa talvea joista 5-10 superleutoja ja sitten 5 hyvin kylmää niin talvethan siinä lämpenee. Tosiasiassa suomessa paikassa kuin paikassa on 1990-luku, mutta erityisesti 2000-luvun kuukaudet edustettuina 5 lämpimimmän joukossa.

      • EiMeneEnnustetustiEi

        Eipä tuokaan vastaa mitenkään aloituksen kysymykseen.

        MIKSI ne TOP-5 kylmät talvet eivät ole tulleet silloin, kun ihmiskunta ei ollut vielä juurikaan tuprutellut eikä siten talvet eivät olleet vielä lämmenneet kolme kertaa muuta maailmaa enemmän? Talvienhan piti lämmetä täällä eniten, mutta ei lämpene ei.


      • Omasta_navasta_nähtynä

        Mitenkähän skeptikoille sitten pitäisi vastata, että juttu menee kaaliin? Aina tuntuu löytyvän perustelu vaikka jenin kurssista ilmastonmuutoksen vastaisille kommenteille. Nyt näyttää riittävän joku Sodankylän mummon ulkolämpömittari todistamaan koko maapallon lämpötilakäyttäytymistä. Ittelläni on ollu takapuolessa vajaat 37 astetta Celsiusta rapiat 40 vuotta paria kuumetta lukuunottamatta. Ottakaa ny ihmeessä sekin huomioon teidän Mein Kampfissanne.

        Samalla, kun olette asialla todistakaa ihmeessä, että maapallo on lätty jota aurinko kiertää, tupakka on terveellistä ja holokaustia ei koskaan tapahtunu. Näitäkin on joku äkkijäärä tai jopa kokonainen kirkkokunta yrittänyt aikoinaan ajaa.


      • Näinon007
        Omasta_navasta_nähtynä kirjoitti:

        Mitenkähän skeptikoille sitten pitäisi vastata, että juttu menee kaaliin? Aina tuntuu löytyvän perustelu vaikka jenin kurssista ilmastonmuutoksen vastaisille kommenteille. Nyt näyttää riittävän joku Sodankylän mummon ulkolämpömittari todistamaan koko maapallon lämpötilakäyttäytymistä. Ittelläni on ollu takapuolessa vajaat 37 astetta Celsiusta rapiat 40 vuotta paria kuumetta lukuunottamatta. Ottakaa ny ihmeessä sekin huomioon teidän Mein Kampfissanne.

        Samalla, kun olette asialla todistakaa ihmeessä, että maapallo on lätty jota aurinko kiertää, tupakka on terveellistä ja holokaustia ei koskaan tapahtunu. Näitäkin on joku äkkijäärä tai jopa kokonainen kirkkokunta yrittänyt aikoinaan ajaa.

        näinon008 kirjoitti:
        "Kuten sitä että elämme viimeisen 10 000 vuoden kylmintä lähes 3000 vuotta kestänyttä jaksoa"

        Niin, ja mikäköhän siihen mahtaa olla päällimmäisin syy? Kenties tämä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovićin_jaksot

        AGW on vaikuttanut vasta hyvin vähän aikaa tuosta 3000 vuoden jaksosta. Vain muutamia kymmeniä vuosia.

        Mutta eipä se silti muuta miksikään niitä tosiasioita, että nyt nykyaikana ilmasto lämpenee ihmiskunnan toiminnan seurauksena.

        Näytä lisää
        No eipä tuo Milakovin syklit selitä lämpöisiä jaksoja viimesen 10 000 vuoden aikan ?

        Milankovićin teoria ei ota kantaa siihen, miten pienet muutokset Auringon säteilytehossa vaikuttavat ilmastoon[10]. Milankovićin perusteoria ei myöskään selitä suoraan 100 000 vuoden välein toistuvia jääkausia[11] eikä useimpia jääkauden aikaisia lämpötilan vaihteluja. Myös eräät luonnon arkistoihin tallentuneet tiedot eli "proksitiedot" ovat ainakin osin ristiriidassa Bergerin esittämien, 65. leveysasteen auringonsäteilyyn pohjautuvien Milankovićin jaksojen kanssa[12]."

        Tuossa noista ristiriitaisista proksitiedoista.

        http://lustiag.pp.fi/data/pdf/LC_Uitto5.pdf

        Emmekä muuten mitenkään muuten pysty käsittelemään ilmastohistoriaa kuin proksitiedoin.


      • MikseiTalvetLämpene

        Kamlasti lässytystä, mutta ei silti Hörhö osaa selittää aloituksen ristiriitaa!?!?!

        Miksi vuosien 1900-1965 eli 66 vuoden aikana ei ole tullut yhtään TOP-5 kylmää talveä? Miksi ennen ei ollut niin vilakkaa kuin viimeisen 50 vuoden aikana on ollut???


      • Omasta_navasta_nähtynä

        On jo selitetty mm. 23.1. viesteissä, mutta et vain ymmärtänyt. Harmi sun kannaltas.


      • Omasta_navasta_nähtynä
        Näinon007 kirjoitti:

        näinon008 kirjoitti:
        "Kuten sitä että elämme viimeisen 10 000 vuoden kylmintä lähes 3000 vuotta kestänyttä jaksoa"

        Niin, ja mikäköhän siihen mahtaa olla päällimmäisin syy? Kenties tämä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovićin_jaksot

        AGW on vaikuttanut vasta hyvin vähän aikaa tuosta 3000 vuoden jaksosta. Vain muutamia kymmeniä vuosia.

        Mutta eipä se silti muuta miksikään niitä tosiasioita, että nyt nykyaikana ilmasto lämpenee ihmiskunnan toiminnan seurauksena.

        Näytä lisää
        No eipä tuo Milakovin syklit selitä lämpöisiä jaksoja viimesen 10 000 vuoden aikan ?

        Milankovićin teoria ei ota kantaa siihen, miten pienet muutokset Auringon säteilytehossa vaikuttavat ilmastoon[10]. Milankovićin perusteoria ei myöskään selitä suoraan 100 000 vuoden välein toistuvia jääkausia[11] eikä useimpia jääkauden aikaisia lämpötilan vaihteluja. Myös eräät luonnon arkistoihin tallentuneet tiedot eli "proksitiedot" ovat ainakin osin ristiriidassa Bergerin esittämien, 65. leveysasteen auringonsäteilyyn pohjautuvien Milankovićin jaksojen kanssa[12]."

        Tuossa noista ristiriitaisista proksitiedoista.

        http://lustiag.pp.fi/data/pdf/LC_Uitto5.pdf

        Emmekä muuten mitenkään muuten pysty käsittelemään ilmastohistoriaa kuin proksitiedoin.

        Kiitos valistuksesta Näinon007! Nuo esilletuomasi lustotutkimukset ovat mielenkiintoinen ja lohduttavakin tieto sekä selkeästi rakentavampaa kuin pääosa tähän aiheeseen liittyneestä keskustelusta tällä palstalla tähän menessä. Toivon hartaasti, että sekä sinä että ko. tutkijat olette oikeassa.

        Mutta mutta. Kyseessä on kuitenkin historiatietoon perustuva tilasto. Tällainen tilasto ei ota, eikä voikaan ottaa, huomioon verraten uusia muuttujia kuin kenties vasta sadan tai satojen vuosien jälkeen. Tällainen peruutuspeilistä ajo ei meikäläistä valitettavasti vakuuta siitä, että hiilitaseen vääristyminen yhdessä globaalin väestönkasvun kanssa ei olisi ilmakehälle, ja näin ollen myös ilmastolle, äärimmäisen haitallista. Siksipä ilmiötä on syytä ruveta suitsimaan soveltuvin keinoin. Nämä keinot ovat sitten hyvin tapauskohtaisia, ja aiemmin mainitsemasi tuulivoima auttaa perustellustikin vain hyvin harvoissa tapauksissa.

        Nyt pitäisikin panostaa globaalisti parempien energiantuotanto- ja liikkumismuotojen kehittämiseen. Tällainen vähättelevä keskustelu vain siirtää tuota (nähdäkseni) vääjäämätöntä kehityspäätöstä vaarallisen paljon hamaaseen tulevaisuuteen ja sopii lähinnä öljysheikeille ja hiiliyhtiöiden osakkeenomistajille. Mun mielestä ihmiskunnalla ei nyt ole paljon tärkeämpääkään tekemistä kuin painaa jarrua ja vähän miettiä. Tämä ei nyt koske pelkästään CO2-päästöjä vaan vaikkapa jätemuovienkin tuottamista.


    • lämpenee
    • JokoHörhöTietää

      Ei Hohhelikaan osannut vastata, ei osannut ei!

      Eihän sitä koskaan tiedä, josko joku Hörhö vielä keksisi oikean vastauksen tai edes tyypillisen naurettavan selityksen asialle???

      • HOHHOIJAAAAAAAAAAAAA

        Pitäisiköhän sivistää denialistihihhulia hieman?

        No, sivistetään:

        Suomessa on ollut muutama lämpötilan mittausasema yli 100 vuotta, mutta suurin osa havaintoverkosta on rakennettu noin 1960-luvun alussa. Siksi myös suurin osa havainnoista ja mittauksista (ja myös niistä kylmistä lukemista, mutta myös niistä pajon runsaammista kuumista lukemista) on ajalta sen jälkeen.

        Nähtäväksi jää, kykeneekö denialistihihhuli ymmärtämään melko yksinkertaisen faktan.


      • EiHörhöYmmärtänytEi

        Kyse oli Sodankylän mittauksista eikä mistään havaintoverkosta!!!

        Mutta hyvä yritys kuitenkin selittää asiaa. Kokeiletko vielä uutta selitystä???


      • EipäHorhöOsaaEi

        Noo? Vieläkö Hörhö yrittää selittää?

        Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan...


    • YritäEelisVähän

      Kun Eelis olet nyt hereillä, niin joko antaisit viiltävän Hörhöilyn tähän kysymykseen???

      • EelisPermanen

        Parissa viestissä tässä ketjussa sinulle on kerrottu mistä voit etsiä kaipaamasi selitykset, jos et osaa etsiä /lukea, en voi mitään.


    • MitenMeniTammikuut

      No Eelis.

      Joko osaat selittää tämän vai yritätkö piilotella tätä ikävää tosiasiaa kyselemällä kuukausi-jutskia???

      Vastaa nyt vaan...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe