Missä pankissa voi maksaa käteisellä?

OOOOOn

Kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät luota nettipankkiin. Haluan maksaa aina laskuni käteisellä. Järkytyin eilen maksaessani laskua Osuuspankissa. Käteinen ei kelvannut maksuvälineeksi. Raha piti ensin tallettaa tilille ja sitten maksaa.
En tiedä, missä pankissa voi enää maksaa laskunsa käteisellä? Pankkipalvelu on mennyt kokoajan huonommaksi. Pankeilla on kumma tapa pakottaa kaikki yhteen muotiin. Miksi laskuja ei saa maksaa enää käteisellä? Ovatko kaikki pankit lähteneet samaan juoneen käteisasiaakkaita vastaan? Sääntöjä ja kaikkia kierouksia asiakkaita kohtaan tulee yhä enemmin.
Käteisasiakkaat ohjataan nettiin ja sitä kautta tarjoutuvat hakkereille oiva mahdollisuus tyhjentää suomalaisten asiaakkaiden tilit. Eihän tämä pankeille mitään murhetta aiheuta, mutta tavallinen asiakas kärsii.

84

14312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BankFeed4

      "Missä pankissa voi maksaa käteisellä? Kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät luota nettipankkiin. Haluan maksaa aina laskuni käteisellä. Järkytyin eilen maksaessani laskua Osuuspankissa. Käteinen ei kelvannut maksuvälineeksi. Raha piti ensin tallettaa tilille ja sitten maksaa.
      En tiedä, missä pankissa voi enää maksaa laskunsa käteisellä? Pankkipalvelu on mennyt kokoajan huonommaksi. Pankeilla on kumma tapa pakottaa kaikki yhteen muotiin. Miksi laskuja ei saa maksaa enää käteisellä? "

      Vastaus on yllättävä. R-Kioski jossa palvelun toteuttaa S-Pankki. Laskujen maksamista varten ei tarvitse olla asiakas S-Pankissa. Laskuista pitää olla pankkiviivakoodi.
      Halvinta on maksaa käteisellä koska Debit tai Credit toimnnallisuuden käytöstä veloitetaan extraa korttimaksuista.
      ***

      Lisää: https://www.r-kioski.fi/palvelut/maksaminen/

      • korttipeliä

        Taitaapa sielläkin olla niin että pitää olla kortti jolla maksetaan tai nostetaan rahaa.


      • dhehfehfe

        Lainaus edellisestä linkistä:

        "Näin helppoa se on: 1. Anna laskusi myyjälle. 2. Todista myyjälle henkilöllisyytesi. 3. Kerro myyjälle maksutapa (käteinen, debit tai credit). 4. Myyjä antaa sinulle laskusta kuitin ja laskunmaksua koskevat yleiset ehdot."

        Eli siis myös käteinen käy. Sellainen lisäehto on, että laskussa pitää olla printattuna viivakoodi.


      • Anonyymi
        korttipeliä kirjoitti:

        Taitaapa sielläkin olla niin että pitää olla kortti jolla maksetaan tai nostetaan rahaa.

        Niin. Siis jos on kolikoita niin ei missään. Kortti taitaa olla nykyajan käteinen 2021


    • hohjaa

      Nämä käteisröllit lyö jo yli. Mutta niinhän se röllien kanssa aina käy. Joku keksii hienon idean, joka toimii hetken ihan kohtuudella - mutta sitten mennään överiksi eikä lopulta kukaan enää ota todesta röllin juttuja.

      ... seuraava aihetta odotellessa

      • kortiton

        Kyllä sitä nyt ollaan niin nykyaikaisia niin nykyaikaisia!


      • kortti.vex

        Tiettyjä trendipellejä kusetetaan kaikenlaisella uudella ja nykyaikaikaisella, joka osoittautuu huonosti toimivaksi, vaaralliseksi ja kalliiksi


      • Anonyymi

        Duunipalkat maksetaan jatkossakin euroina. Koittakaas vaihtaa ne johonkin bitteihin, niin tulee hiljaasta.


    • Äkkilähdölle

      Olen juuri muuttanut toiselle paikkakunnalle. Vanha tilisopimus ja tallelokero purettiin viime viikolla. Jotta saa tallelokeron, pitää avata uusi tili paikallisessa pankissa. Tähän on aika sovittu vasta ensi torstaille.

      Pitää maksaa äkkilähdön lasku tiistaihin mennessä. Lasku on saatu nyt sähköpostin kautta paperille, mutta tästä puuttuu viivakoodi.

      On muodostumassa ongelmaksi laskun maksaminen käteisellä. R-kioski ei ota, koska ei ole viivakoodia. Tililtäni en voi nyt maksaa, koska saan sen vasta torstaina. Vanha tili ehdittiin jo lakkauttaa muuton yhteydessä.

      Ehdin jo saada neuvoa, että pitäisi ostaa jonkin automaatin kautta virtuaalista rahaa, jolla voisin sitten jonkin palvelun kautta maksaa tämän matkalaskun, mutta suoritus ei ehdi tiistaiksi.

      Antaisin kaverin maksaa, mutta vakuutuksen takia pitää olla itse maksajana.

      Nyt menee hankalaksi.

      Tiedättekö jossain Etelä-Suomessa jotain paikkaa johon voisi laskun maksaa rahalla, siis pankkia joka hyväksyy laskun maksun yleensäkään rahana ja että se onnistuisi vaikka ei ole heidän tiliasiakas.

      Nyt kannattaa ajella vaikka 100 km, jos vain vielä löytyisi joku pankki joka käsittelee rahaa.

      • öjlk

        Miksi ihmeessä olet lakkauttanut vanhat pankkipalvelut ennen kuin uudet on toiminnassa?

        Aivan. Ei kukaan tee niin. Nykypäivänä kaikki pankit toimivat valtakunnallisesti, sähköiset palvelut toimivat mistä vaan, eikä tuollaiseen sekoiluun ole mitään syytä. Eli keksi vähän parempi stoori.


      • 1-6

        "Antaisin kaverin maksaa, mutta vakuutuksen takia pitää olla itse maksajana."

        Vähän ihmeellistä. Oletko asiasta aivan varma? Sitä paitsi ainakin niissä kahdessa pankissa, joissa minulla on verkkopankkitunnukset, on maksaessa myös kenttä maksajalle, jos se on eri kuin tilin omistaja.


      • Anonyymi

        Ei pankkia tarvitse vaihtaa paikkakunnan mukana! Tiedän op asiakkaita joilla on tili lapsuuden kotikylällä ja asuneet pitkään toisella puolen maata.


      • Anonyymi
        öjlk kirjoitti:

        Miksi ihmeessä olet lakkauttanut vanhat pankkipalvelut ennen kuin uudet on toiminnassa?

        Aivan. Ei kukaan tee niin. Nykypäivänä kaikki pankit toimivat valtakunnallisesti, sähköiset palvelut toimivat mistä vaan, eikä tuollaiseen sekoiluun ole mitään syytä. Eli keksi vähän parempi stoori.

        Eipä näytä olevan valmista vieläkään. Sovelluksia uusitaan paniikin omaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pankkia tarvitse vaihtaa paikkakunnan mukana! Tiedän op asiakkaita joilla on tili lapsuuden kotikylällä ja asuneet pitkään toisella puolen maata.

        ei toimi varsinkaan OPlla enää.

        soitin pari vuotta sitten vanhaan pankkiin, kyse säästämisestä
        eivät huolineet enää rahaakaan.

        oli edelleen tili siellä


    • Äkkilähdölle

      Kun kävin viemässä luovutettavan tallelokeron avaimet, pyysi pankki samalla tilin lopetusta. Miksipäs ei, koska uudessa asuinpaikassa oli pakko avata uusi saman pankkiryhmän tili, jotta tässä uudessa konttorissa saisin tallelokeron. Eivät suostuneet antamaan lokeroa, jos tili ei ole nimenomaan heidän pankissa.

      Oli virhe lopettaa tuo edellinen ennen uuden saamista, mutta se on tehty ja yritän miettiä nyt ratkaisua tähän tilanteeseen.

      On varmaan muitakin hyviä neuvoja joita olisi pitänyt huomioida, mutta ne eivät nyt auta enää. Nämä melkeen jättäisin kuulematta.

      Sen verran ehdinkin selvittää, että pitää avata johonkin pankkiin tili, joka käsittelee rahaa. Maksaa lasku ja lopettaa tili sen jälkeen. Homma vie muutaman tunnin pankissa istumista.

      Toinen tapa on ajaa Helsinkiin. Siellä on kuulemma joku pankki joka ottaa rahaa vastaan.

      Kolmas ja helpoin tapa on avata netin kautta bitcoin-tili. Sitten ajaa lähimpään kaupunkiin josta löytyy bittimaatti.fi automaatti. Syöttää seteleitä siihen ja ladata bitcoin tiliin riittävästi saldoa.
      Sitten mennä bittiraha.fi sivulle ja maksaa huomisen aikana citcoinella tuo matkalasku. Suorituksen pitäisi näkyä tiistaina perillä.

      Sanotaan että tässä yhteiskunnassa ei ole pakko ottaa pankkitiliä, tunnuksia ja pankkikorttia. Kyllä on oikeasti vaikeaa jos ei ole. Käteisellä maksaminen ihan mahdottomaksi.
      Näin ihan tarkoituksella ihmisiä siirretään käyttämään bitcoin rahaa ja miksipäs ei. Onhan se kaikin puolin helpompaa.

      Kun saan tuon tallelokeron, otan sen käyttöön. Olkoon sen jälkeen kaikki maallinen mammona käteisenä tuolla.
      Jos vain lokeron lukko toimii niin homma toimii.

      • hohjaa

        Heh. Vielä paremmaksi menee. Mikä pankki *pyytää* tilin lopetusta, jos asiakas luopuu tallelokerosta? Miksi se niin tekisi?

        Tilin olemassa olo ei ole mitenkään sidoksissa tallelokeroon. Tallelokeron saaminen ehkä saattaa ollakin sidoksissa tiliin, mutta ei päin vastoin. Tilejä voi olla vaikka kuinka monessa pankissa, eikä niitä aiempia tarvitse sulkea silloin kun on siirtymässä toisen(kin) pankin asiakkaaksi. Ainakaan pankki ei sitä pyydä.


    • Nykyaikaa

      Tilaa xapo.com pankkikortti. Voit ladata siihen bittimaatti.fi kautta QR-koodin avulla käteisellä saldoa, tai siirtää toiselta bitcointililtä.
      Tuon kortin voi lyödä R:llä pöytään ja maksaa laskut kuin pankkikortilla. Ei nyt ehdi tähän hätään mutta ensi kerralla sitten, ..niin ja et tarvitse sitä perinteistä pankkitiliä.

    • Make191

      Voiko tämä olla mahdollista???
      Miten maksan laskuni kun ei ole viivakoodia ja haluan maksaa käteisellä.
      Kertokaa missä voi maksaa laskun käteisellä??

    • P-asjajaja

      Jokaisessa pankissa voi maksaa käteisellä, Pankeillä on velvollisuus ottaa rahaa vastaan asiakkaalta mikä on käypä valuutta eli pankki ei voi kieltäytyä käteismaksusta koska se on Suomessa pankkien tehtävä, vaikka kuinka jokin konttori vetoaisi siihen, ettei hoida käteismaksuja, se kun vaan on lain mukainen pakko pankeilla.

      Lisäksi asikkaalta ei voida vaatia nettiyhteyttä ja solo- tai muiden pankkitunnuksia maksujen hoitoon vaan käteinen on käypä väline, tämä tilanne esim. vanhuksilla.

      Laki suojaa kuluttajaa vaikka pankit kuinka yrittäisivät tästä pakosta laistaa ja puhua paskaa kun sanovat, että tämä konttori ei kelpuuta käteisellä maksua.

      • samakunedellä

        Unohtu lisätä, että pankit tekee asioita koska juurikaan kukaan ei Suomessa valita ja vie asiaa oikeuteen asti, toki se on hankala ja pitkä prosessi mutta tätä käytetään hyväksi niin pankissa kuin muissakin palvelu- ym. alan yrityksissä.

        Ihmiset on laiskoja vaatimaan omia oikeuksiaan, jotka on mm. perustuslaissa määritetty.


    • Pankkilainen

      Ei taida käteisellä laskun maksaminen onnistua missään pankissa. Ja mitä sitten? Mikä siinä on vaikeaa tai kamalaa että raha talletetaan tilille ja lasku maksetaan sieltä? Oletko soskun asiakas jonka pimeät rahat ei saa näkyä tiliotteella?

      • palveluako

        Olen jo vanha ihminen ja maksan yleensä kotikoneella laskut.Nyt kuitenkin sattui niin ,että kone ei toiminutkaan.
        Laskut piti kuitenkin saada maksetuksi ? Menin siis S-pankkiin ja sanoin ,että maksaisin laskun.En maksaisi käteisellä ,vaan sieltä tililtä.
        Minulle vastattiin ,ettei täällä voi maksaa laskua.Siis mikä pankki on tuo muka on ???Nyt olen etsimässä pankkia minne kelpaisin laskujeni kanssa.Joskus ei vaan mene ihan tavallisen ihmisen päähän,että miksi he ei voi ottaa minun tililtäni sitä rahaa siihen laskun maksuun ??
        Mitenköhän se ennen sujui ,kun ei ollut tietokoneita,eikä vieläkään suurimmalla osalla vanhuksia ole kotikonetta.
        Oliko siitä liikaa vaivaa,vaikka olin ainoa asiakas ?


    • Minäkään_en_luota

      Minäkään en luota, sen takia pyysin ja maksan tiliotteen käyttötilistä joka kuukausi. Kävi näet vuosia takaperin että tiliotteessa oli "virusnosto" joku numerosarja ja - summa. Mutta tuota ei ollut lainkaan nettipankin sivuilla. Toki sain rahani helpolla takaisin, mutta en olisi sitä mitenkään nettisivuilal nähnyt.

      Muilla tileillä oidän vakiosumman/tasasumma ja otan joka kerta kuvaruutukaapauksen tileistä kun käyn sivuilla.

      itse kysymykseen en tiedä mitään, kun en ole käynyt pankissa muuta kuin 10 e seteleitä hakemassa, 4-5 v sitten

    • ennen.kävi

      Eikö postisiirtona enää voi lähettää rahaa?

    • kundtjanst

      Jos ei luota verkkopankkiin, niin on paras sitten luottaa omaan pankkiin. Onhan ne maksukuoretkin, ne maksaa sen palvelumaksun, ilmaista ei ole.. tai sitten tee niin, että mene laskujesi kanssa sinne tiskille ja maksa ne laskusi siellä tiltitä... se kait on jotain 7-8e/lasku tililtä... Mutta mä luulen, että ne neidit siellä kontorissa katsoo aika vinoon ja alkaa opettamaan sitä verkkopankin käyttöä.

      Itse olen yhdelle ulkopuoliselle kerran antanut apua laskun maksuun... pyysin häntä antamaan sen kympin minulle ja minä sitten annoin laskun loppusumman takaisin ja kävin maksamassa laskun omaan verkkopankkiini ja vein hänelle kuitin. Jutun juju olikin se, että tämä ihminen ei itse pystynyt korkean iän vuoksi tätä laskua muuten maksamaan....

      Mutta teille aktiivi-iässä oleville ei ole muuta mahdollisuutta kuin maksaa maksunne pankin tiskillä tai sitten hyväksyä se, että ei ole muuta mahdollisuutta kuin opetella luottamaan verkkopankkiin. Itse olen käyttänyt verkkopankkia aktiivisesti vajaat 20v ja jenin jeniä en ole menettänyt verkkopankin takia...

      • kulkija.tietää

        Vietän kiertelevää elämää, enkä voi turvallisesti kuljetella verkkopankkitunnuksia, salasanoja ym. Yhden muovikortin pitää riittää kaikkeen pankkiasiointiin. Ainoa muistissa ja salassa pidettävä voi olla 4-numeroinen pin.


      • kulkija.tietää
        kulkija.tietää kirjoitti:

        Vietän kiertelevää elämää, enkä voi turvallisesti kuljetella verkkopankkitunnuksia, salasanoja ym. Yhden muovikortin pitää riittää kaikkeen pankkiasiointiin. Ainoa muistissa ja salassa pidettävä voi olla 4-numeroinen pin.

        Hyvin simppeliä. En huoli mitään pankkitunnuksia, salasanoja yms. Ei ongelmia.


    • viljooo

      s-pankissa voi maksaa ja palvelu toimii paljon paremmin kuin osuuspankissa. Lisäksi s-pankki o paljon edullisempi kuin osuuspakki

      • ei.mitään

        Se ei lupaa vielä mitään.


    • ukkoko

      Minulla on tili S-pankissa ja kävin siellä pariviikkoa sitten laskun kanssa.Minulle sanottiin ,että sinne ei voi maksaa laskua.
      Minulla oli kone silloin rikki,en päässyt sitä kotonakaan maksamaan.
      R-kioskiin en luota,koska jos joka myyjälle pitää vielä henkilöllisyys todistaa,niin miten voin olla varma,että se pysyy salaisena ?
      Myyjät vaihtuu usein kioskeilla ja olen tullut epäluuloiseksi ,kun joka kerta kysyvät haluatko kuitin.Useasti olen nähnyt kun kassalaatikko oli jo valmiiksi auki ja maksu laitettiin sinne.Kuittia en saanut.
      Kaikkihan ei ole epärehellisiä,mutta heitäkin löytyy ! Pyydän aina kuitin jos sitä ei saa .

      • hoit-su

        Voi Luoja teidän kanssanne☺


      • Anonyymi

        Se muuten kiinnostaa aivan vitusti jotain ärrän myyjää kuka kukin on laskuja maksamassa. Katsooko ne sitä henkkaria tai tekeekö ne mitään merkintöjä. Kioskissa käy miljardi asikasta päivässä ja kotona kettu käy koloissaa, niin ei ne mieti. Itsellä on duunissa salassapito paperi joka sitoo. Sama on kaikissa työpaikoissa.


    • dadasco

      Danske pankissa voi maksaa käteisellä laskun.
      Olisko jotain 6 euroo palvekumaksu laskusta?

    • tarkistinasian

      Danske Bankissa laskunmaksu tilisiirrolla maksaa 5 e/lasku.
      Laskunmaksu käteisellä maksaa 6 e/lasku ja
      saat tästä laskunmaksusta tositteeksi maksuttoman kuitin mukaasi kassalta.

      Ainakin pankin sivustolta näin asian ymmärsin .

    • eläkesäästäjä

      Rahanpesun vaikeuttamisen vuoksi lähtien 1.1.2017 missään pankissa ei voi laskuja maksaa enää rahalla. Rahaa voit siirtää tilille, mutta laskun maksu on hoidettava nettipankin kautta. R-Kioski ottaa vielä käteistä vastaan viivakoodillisia laskuja maksettaessa, mutta tulee valitettavasti menettämään tämän palvelukonseptin tiukempien säännösten myötä (12/2017). Tuleva tilanne saattaa olla asiakkaalle haastava, jollei avaa tiliä (laki ei edellytä tilin avaamista).

      Monet siirtyvät käyttämään pankkijärjestelmät ohittavia virtuaalisia valuuttoja, joissa siirto menee netin välityksellä aina (24/7) muutamissa sekunneissa suoraan lähettäjältä vastaanottajalle. Sähköinen lompakko voi olla vaikka puhelimessa. Siirrot ovat molempiin suuntiin anonyymejä.

      Virtuaalisista valuutoista suosituin on jo lähes kymmenen vuoden ikään ehtinyt bitcoin, jonka arvo on kymmenkertaistunut vuosien saatoissa. Centtiä vastaava pienin yksikkö on bits, joita yhdellä eurolla saa 400 kpl (1eur=400bits, 1eur=0,4mBTC "millibitcoin", 1eur=0,0004bitcoin)
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

    • Maksukäteisellä

      Oma äitini on yli 80-vuotias ja maksaa tietääkseni osuuspankissa tai op-pankissa laskut käteisellä. Näille ihmisille, keillä ei ole nettiä, eivätkä ole sitä koskaan käyttäneetkään, on vielä mahdollisuus maksaa laskuja.

      • Aikuisenlogiikka

        Tämä yhteiskunta muuttuu vähitellen sellaiseksi, että yhä useampi ei pysty asioitaan hoitamaan, juuri näitten digi laitteitten takia ja uusia maksu ja muita systeemejä tulee jatkuvasti lisää, mutta tulee aika jolloin huomataan, ettei se digi niin hyvä ollutkaan ja halutaan ottaa vähän pakkia kehityksessä. Esm meidän julkisessa sairaan hoito / KELA järjestelmässä ei laitteet, enää toimi niin kuin ne pitäis, sieltä tulee perättömiä ilmoituksia ym. Jossain on vikaa joko järjestelmässä, laitteissa, tai niitten käyttäjissä. ASiat ei kuitenkaan toimi yhtä hyvin kuin silloin kun meillä ei vielä näitä, niin "hienoja" laitteita ollu, kaikki takkuilee ja vittuilu on virastoissa joka päiväistä. Virkailiatkin on turvallisuutensa tähden suojautuneet panssarilasien taakse.


    • EiTurhiaKulujaJaVaivaa

      Eikös suuri osa vanhoista ihmisistä, jotka haluavat aina maksaa käteisellä, ensin käy nostamassa pankkiautomaatista sen 20 tai 50 e, ja sitten maksa kaupassa käteisellä. Ja kun pankkiautomaatti siirtyy kilometrin päähän, alkaa kauhea valitus.

      Jotain järkeä itsekkäisiin sairaisiin haluihinne.

      • aikuinen.kai.jo

        "Ja kun pankkiautomaatti siirtyy kilometrin päähän, alkaa kauhea valitus.

        Jotain järkeä itsekkäisiin sairaisiin haluihinne."

        Sulla varmaan ei ole ollut koskaan 70-80-90 vuotiaita vanhempai, tai sitten et ymmärrä muita ihmisiä kuin omaa itseäsi.

        Minäkin ajattelit tuollatavoin itsekseni, 40-60 vuotiaana, mutta en ääneen.
        Nyt 88 vuotiaana ymmärtää vanhoja. Ymmärrän kai myös nuorempia, on 17 jälkeläistä joista kahdelletoista olen ostanut vuosien varrella 1-4 uutta autoa. Ensi Vuonna ostan ainakin 2 mopoautoa.


    • Tiititaataati

      Jos joku ihmettelee että miksi jonkun tarvitsee maksaa lasku pankissa käteisellä niin joissain tapauksessa kyse on siitä että saa jotain toimeentulotukea. Ei siihen sen kummempaa tarvita kuin että tulee jokin yllättävä meno/lasku jota ei Kela katso hyväksyttäväksi menoksi (koiran eläinlääkäri maksu, pesukoneen hajoaminen, puhelin hajoaa...onhan näitä) ja tilillä ei ole tarpeeksi rahaa. Henkilö myy sitten jotain tavaroitaan kirppiksellä tai käy panttaamassa ja saa käteistä. Tätä rahaa ei vaan sitten voi kierrättää oman tilin kautta koska kela katsoisi sen tuloksi ja se sitten vähennettäisiin seuraavan kuukauden tukirahoista.

    • löytyykövielä

      Miten on ,kun noista paperilaskuista menee maksu ,oliko n 3e ,joka on melkoinen. Onko vielä jossain olemassa laskunmaksu automaatteja,joilla voi tililtä maksaa suoraan?Pc :tä kun ei kaikilla ole ja sen käyttö ei välttämäti ole itsestään selvyys,mutta tuo kävisi laatuunsa.

    • Svendu

      Pankki lakon aikana tuli viranomaisilta vastaus että" laskun maksussa ei ole ylivoimanen este."
      Mistä maksat kun rahat on pankissa ?

    • ellichristian

      olen samaa mieltä

    • lipovitch

      Oletko koskaan ollut eri mieltä kenenkään kanssa?

    • NytAlkaaRiittää

      Nyt tämä on selvitetty. Raaka tosiasia on se että jos sinulla on yli tonnin lasku tai pienempi viivakooditon, niin sitä ei voi maksaa rahalla mihinkään Suomessa. Ei R:lle tai pankkiin. Rahan saa laitettua tilille, mutta esim. jos avainlukulista on vaihtunut ja olet yrittänyt neljästi syöttää lukua vanhentuneesta listasta, nettipankkisi lukkiutuu niin sitä et voi käyttää. Laskusi jää maksamatta.

      Pankissa pankki ei enää ota tililtäsi rahaa ja maksa laskua. Sen voi maksaa vain itse nettipankissa.

      Ei ole ihme vaikka ihmiset siirtyvät käyttämään virtuaalisia rahoja. Katso bittiraha.fi ja bitcoinpankki.fi
      Näistä saa hyvää tietoa asiasta.

    • JariK22

      Tuolla netissä on pankkipalvelu bitbill.eu. Tuon kautta voi maksaa laskut. Tilisiirto tehdään omasta bitcoin -lompakosta. Suoritus näkyy vastaanottajalla ulkomaanmaksuna. Maksajana näkyy "Sobem". Maksajan tietoja palvelu ei kysy. Ottavat vastaan tiedot; summa (€), viitenumero ja kohdetili. Pyytävät € -summan bitcoineina. Kun summa siirtyy heille, lasku maksetaan. Lasku näkyy vastaanottajalla seuraavana arkipäivänä. Välityspalkkio on pieni vain noin 1%. Muunnos bitcoineista euroon menee hyvällä kurssilla. Voit seurata laskun maksamisen edistymistä.

      Minun kohdalla toimii. Kokeile ensin pienillä laskuilla ja testaa toimivaksi. Maksimi kertalasku on 1000 € (pienin 1 €)

    • Pikkuvelioon

      102-vuotias veljeni haluaa edelleen maksaa laskunsa käteisellä, koska hänellä on huonoja kokemuksia Bitcoineista. Mikä neuvoksi?

    • hörhö

      kyllä mummoo vituttaa maksella laskuja työ piktonikki mihet oote saaneet tämän maksu helvetin aikaseks paperilasku 2 euroo laskun maksu 8euroo et suraavat vaalit ku tulee niin pyyhin perseen teijän mainoksiin olisko syytä tehhä jotain siellä pylvästalossa

    • tuijotan90kännyä

      Käteisen kriminalisointi on osa salaliittoa, jonka tavoitteena on pyyhkäistä läntisten maiden velat nk. helkkariin... sodalla se on aiemmin hoidettu, mutta nyt yritetään toimia digikuppausta hyödyntäen. Paperirahaa on paha/ vaikea tulla poisviemään siltä mökin muorilta, mutta virtuaali- …. korjaan digivaluuttojen suhteen on sujuvaa todeta joku päivä, että sori. Nyt muuttui euro heuroksi ja puhelimeen tuijottajien tilin ostovoimasta hävisi samoin tein se 90%. Vastineeksi valtion velka puolittui. Paperi- ja arvometallivaluuttaa ja niiden käyttäjiä on monin verroin vaikeampi manipuloida/ kusettaa kuin kännykkätolloja. Ei tästä muusta ole kysymys.

    • Anonyymi

      Valvonnan vuoksi käteisen käyttöä rajoitetaan ja sillä maksaminen ei myöskään ole aina mahdollista. Kohta se ei ole mahdollista lainkaan.

      http://ec.europa.eu/smart-regulation/roadmaps/docs/plan_2016_028_cash_restrictions_en.pdf


      Suurin syy käteisen poistamiselle on kuitenkin mahdollisen kriisin myötä syntyvä valuuttapako, halu pyrkiä vaikeuttamaan perinteisten pankkijärjestelmien ulkopuolella olevia vaihtoehtoisia talletustapoja ja valuuttoja. Näistä suurimmiksi uhkakuviksi ovat nousseet virtuaaliset valuutat, eritoten bitcoin. Käteisen poistuessa, poistuvat myös varojaan nostavat asiakkaat ja kriisin nopea eskaloituminen saadaan minimoitua.

      FIAT -pankkien lompakkosovellukset toimivat vain pankkien tietokoneissa ja ne ovat ainoa paikka missä voitte FIAT -varojanne säilyttää. Järjestelmä ei salli tallennuksia omalle tietokoneelle tai esim. muistitikulle. FIAT -lompakkonne (pankkitili) on muiden tahojen tiedossa ja valvonnassa. Lisäksi teidän rahanne voidaan laittaa kiertoon, voitolla yleiseen jakeluun ilman lupaanne. Ette voi tehdä suoria tilisiirtoja. Tarkemmin ajatellessanne huomaatte valuuttamuutoksessa muuttaessanne käteisenne digieuroiksi, että olette menettäneet hallintaoikeuden rahoihinne. Luopuessanne rahoistanne, luovutte samalla niiden hallintaoikeudesta. Luopuessanne lainaatte ne toiselle taholle, joka tässä tapauksessa on pankki (juridisesti syntyy velkasuhde, jossa pankki on teille velkaa). Kenellä rahat ovat silloin?

      Kuinka ihmeessä nykyinen monopolisoitunut täysin suljettu ja vain eliittiä palveleva FIAT -järjestelmä on onnistuttu työntämään markkinoille??

      Bitcoin muuttaa kaiken. Bitcoin on pelastus. Se on pelastusrengas ulos nykyisestä pankkijärjestelmästä.

    • Anonyymi

      Ekassa viestissähän on kyse siitä, ettei luota itseensä. Mielummin annetaan jonkun ventovieraan hoitaa nettipankkimaksu, kuin että tehtäisiin se itse. Tämä on tietysti sallittua ja mahdollista, mutta henkilökohtainen palvelu aina maksaa.

      • Anonyymi

        Verkkopankki tunnukset ovat henkilökohtaiset. Niitä ei saa luovuttaa edes perheenjäsenille vaan asioittenhoidosta on tehtävä pankissa valtakirja ja pankki antaa valtuutetuille omat tunnukset tai jos asiamiehenä on saman pankin tunnukset, niin niihin liitetään valtuuss


    • Anonyymi

      En saa minäkään laskua maksettua kun ei ole viivakoodia, kun laitan paikkaan mistä lasku tulee että en pysty, he laittavat että ei saa tehtyä viivakoodillisia laskuja?? Miten on mahdollista?? Sitten sanon että no en maksa, ja he sanoo että menee perintään mitä ihmettä voi tehdä

      • Anonyymi

        Vaadi saada maksaa käteisellä. Siihen on pakko suostua, eikä voi mennä perintään.


    • Anonyymi

      Häh? Sulla on siinä laskussa maksun saajan nimi, tilinumero, viitenumero ja summa, mikä pitää maksaa.

      • Anonyymi

        Ilmoita, että vain viivakoodilliset laskut käsitellään.


      • Anonyymi

        Katsos nykyään titää nämä tiedot olla viivakoodilta luettavissa automaattisesti. Muuten laskun voi heittää roskapönttöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsos nykyään titää nämä tiedot olla viivakoodilta luettavissa automaattisesti. Muuten laskun voi heittää roskapönttöön.

        Siis tarpeellset tiedot pitää olla viivakoodilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis tarpeellset tiedot pitää olla viivakoodilla

        Ilmoita laskuttajalle maksavasi käteisellä, paikka ja aika sop.muk. Ainakin perintätoimistolle käy, eikä tule merkintöjä.


      • Anonyymi

        Mitä ihmettä? Viivakoodillinen kenelle? Kuka ne laskut nyt sinun puolesta maksaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmettä? Viivakoodillinen kenelle? Kuka ne laskut nyt sinun puolesta maksaa?

        Älä ota enää. 🍺


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä ota enää. 🍺

        Kerro, miten kävi. Tietysti kauhea huuto, sitä ei pidä säikähtää. Käteinen on vielä laillinen maksuväline.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmoita, että vain viivakoodilliset laskut käsitellään.

        Jos menee perintään, kiistä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos menee perintään, kiistä..

        Aiheettomasta perinnästä kulut maksaa laskuttaja.


    • Anonyymi

      Jos lasku ei toimi, on oikein maksaa käteisellä. Pdä siitä kiinni.

      • Anonyymi

        Miten lasku "ei toimi"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten lasku "ei toimi"?

        Jos sitä ei voi maksaa, se ei toimi, esim viivakoodi puuttuu. Myös viitenumero ei ehkä kelpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sitä ei voi maksaa, se ei toimi, esim viivakoodi puuttuu. Myös viitenumero ei ehkä kelpaa.

        Mihin sitä viivakoodia siinä tarvitsee? Laskussa on vastaanottajan nimi, tilinumero, maksettava summa, viitenumero tai viesti ja eräpäivä.

        En ole koskaan törmännyt laskuun, jonka viitenumero olisi ollut virheellinen. Laskun voi myös maksaa ilman viitenumeroa, mutta siitä voi seurata lisälasku tai lasku voi jäädä huomioimatta.


    • Anonyymi

      Jos on pääomaa, niin sitä kannattaa hajauttaa ja perehtyä tarjottuihin mahdollisuuksiin.

      • Anonyymi

        Jos ei ole mitään sanottavaa, kannattaa pitää suu kiinni.


    • Anonyymi

      Juuri tänään ilmoitettiin R-Kioskilla että enää ei ole mahdollista maksaa laskuja käteisellä, vain ja ainoastaan kortilla. Näin se käteisen poistuminen etenee.

      • Anonyymi

        Korttimaksu on käteissuoritus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korttimaksu on käteissuoritus.

        Höpö höpö , et oo käteistä ilmeisesti koskaan nähnytkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö , et oo käteistä ilmeisesti koskaan nähnytkään.

        Ymmärrätkö mitä tarkoittaa käteissuoritus? Rahat ovat tililläsi per heti. Voit heti ostaa tikkareita ym karkkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korttimaksu on käteissuoritus.

        Käteinen eli käteisraha tarkoittaa heti käytettävissä olevaa rahaa. Tavallisesti sillä tarkoitetaan seteleitä ja kolikoita.[1] Sanaa käytetään maksukortin, sekin tai muun sellaisen maksutavan (maksuvälineen) vastakohtana. 🙄


    • Anonyymi

      No niin kansalaiset.

      Käteismaksu on hieman tulkinnanvarainen sillä se voi tarkoittaa joka rahalla fyysisesti toisen käteen pantavaa rahakasaa tai luottomaksamisen vastakohtana heti tapahtuvaa maksua esim. debit-kortilla.

      Lähde: https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/käteinen

    • Anonyymi

      Ei missään pankissa voi maksaa enää käteisellä. (Käteinen= setelit ja kolikot). Kaikki maksut joko tilin tai kortin kautta.

    • Anonyymi

      Kun tuo aloitus on tehty, niin ollaan oltu jo pitkään nykyisellä linjalla eli maksuja ei juurikaan ole saanut maksettua kuin pankin kautta ja pankki on tarkoittanut juuri mitä se on nyt 2022. Omalla verkkopankilla omalla laitteella.

      Itse olen joskus auttanut ihmisiä muutamien kymppien laskuissa käteistä vastaan, mutta kait siinäkin on rajansa. Jokaisen on selvittävä. Mielummin luottamisen sijaan puhuisin epävarmuudesta ettei saa maksettua laskuja. Sellaisia ihmisiä on paljon eikä kukaan ole osaamisensa kanssa ikuinen!

      Ihmisten auttaminenkaan ei saa olla loputtomasti velvollisuus!

    • Anonyymi

      Jos rahan alkuperää ei tarvitse salata, niin tilin käytössä ei ole mitään ongelmaa

      • Anonyymi

        Tuo on kiinni myös maksun suuruudesta! Jos maksaa käteisellä 25 tai 120€ lääkärimaksut, niin tuskin joudut selittelemään. Jos maksat 15000€ auton välirahan käteisellä tilanne on varmaan eri!

        Tuli mieleen ison pankkiketjun konttorit joissa voi nostaa käteistä, että niissä saa myös maksaa. Mutta nämä on asiakaskohtaisista. Jos aktiivisessa iässä oleva menee niin ei voi ymmärtää. Mutta tilanne on varmaa eri yli 75 vuotiaalla. Mutta kaikki on kovin yksilöllistä eikä me tiedetä millaisia havaintoja pankit on meistä kirjanneet asiakaskortin vapaaseen tekstikenttään vaikka niitä ei saisi tehdäkään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on kiinni myös maksun suuruudesta! Jos maksaa käteisellä 25 tai 120€ lääkärimaksut, niin tuskin joudut selittelemään. Jos maksat 15000€ auton välirahan käteisellä tilanne on varmaan eri!

        Tuli mieleen ison pankkiketjun konttorit joissa voi nostaa käteistä, että niissä saa myös maksaa. Mutta nämä on asiakaskohtaisista. Jos aktiivisessa iässä oleva menee niin ei voi ymmärtää. Mutta tilanne on varmaa eri yli 75 vuotiaalla. Mutta kaikki on kovin yksilöllistä eikä me tiedetä millaisia havaintoja pankit on meistä kirjanneet asiakaskortin vapaaseen tekstikenttään vaikka niitä ei saisi tehdäkään!

        Jos rahan alkuperää ei tarvitse salata, niin summalla ei ole väliä. Käteinen ei vain ole enää nykypäivää muuta kuin rikollisessa toiminnassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos rahan alkuperää ei tarvitse salata, niin summalla ei ole väliä. Käteinen ei vain ole enää nykypäivää muuta kuin rikollisessa toiminnassa.

        Myös sille 100 vuotiaalle kummitytölle kortti on helpompi ja nopeampi maksuväline. Ne käteisen nimeen vannojat etsivät 8 eri taskusta sopivaa kolikkoa ja ei kuitenkaan löydä. Ja lompakkoa aletaan vasta show elkein etsimään kun kuullaan hinta.

        Käteistä pitäisi myös aina olla hirveä määrä mukana tai suunnitella kaikki asioinnit todella tarkkaan. ”Tänään otan extra satasen mukaan varmuuden vuoksi, jos käyn tankkaamassa tai kaupassa ja jos puhelimeni näyttö rikkoutuu, niin hanskalokerossa on aina tonni”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos rahan alkuperää ei tarvitse salata, niin summalla ei ole väliä. Käteinen ei vain ole enää nykypäivää muuta kuin rikollisessa toiminnassa.

        Käteinen on ok edelleen. Millä maksat esim ompelijalle?


    • Anonyymi

      Totta! Pankit ovat nyt paska pankkeja, jotka hallitsevat meitä ja meidän varojamme, meillä ei ole mitään sanottavaa mistään ja maksaa saa vain yhdellä tavalla; paska pankkien tavalla. Sorry! Minulta tyhjennettiin tili kokonaan paska pankin ansiosta, enkä saanut syödä pitkään aikaan, mutta kukaan ei välitä, kunhan rahastajat voivat hyvin ja pakottavat tahtonsa meidän epäeduksemme.

      Suomi tuhoaa itse itseään!!!!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe