Sudetko vain metsästäjien ja suojelijoiden riistaa

Kaikukorvesta

Voi että miten saa sapen kiehumaan uutisoinnit, jotka sivuuttavat ne muut kansalaiset, jotka eivät kuulu suden suojelijoihin, tai metsästäjiin. Uutisoinnissa suojelijat esiintyvät kuin olisivat saaneet koko kansalta luvan toimia äänitorvenaan ja puolesta puhujana.

Inhottaa! Inhottaa niin äärettömästi se ylimielisyys, mikä loistaa näiden, mukamas hyväntahtoisten susiensuojelijoiden puheista ja värikkään mielikuvituksen juoksusta. Satuja satujen perään ilman minkäänlaista omantunnontuskaa ja näitä nämä pienet alaikäiset "susitytöt" ja muut hyväuskoiset uskovat. Tosiasiat ei vaakakupissa paina.

Miten on ylipäätään livetty tilanteeseen, että haja-asutusalueilla ei voi liikkua enää turvallisin mielin edes omalla pihallaan. Koiraansa ei voi päästää irti missään, vaikkei se irtaanukkaan kuin muutaman metrin etäisyydelle omistajasta, metsästyskoirasta puhumattakaan. Kävelylenkille lähdettäessä kännykän lisäksi on varauduttava "kättäpidemmällä" ja lisättävä silmät selkäänsä ja viritettävä kuulonsa äärimmilleen. Liikuntarajoitteisena tarvitsisin ihan ehdottomasti säännöllistä liikuntaa, mutta tätänykyä liikunta jää rajoittuneeksi toistuvasti pihaan/pihanympäristöön tulevien susien takia. Pelkoni on oikea ja oikeutettu!

Uskon, että me tavalliset kansalaiset, maalla asuvat, lapset ja lasten vanhemmat, vanhukset, karjatilalliset ym. vähemmän itsestään ääntäpitävät, olemme kuitenkin suurempi joukko, kuin kourallinen fanaattisia sudensuojelijoita tai metsästäjiä. Suurin joukko lienee sitä mieltä, että sudet ovat lisääntyneet normaalia elämää rajoittavaksi tekijäksi ja niitä on ainakin Itä-Suomessa jo aivan liikaa. Hyvät ihmiset: Mihin me näitä susia, karhuja ja ilveksiä lisääntyvässä määrin tarvitsemme? Tähän kysymykseen olen yrittänyt hakea vastausta, mutta turhaan. Ilmeisesti vastausta ei edes ole, koska "minäminä ihmiset" eivät ole sitä edes viellä keksineet ajatella.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      suojelu johtaa jälleen kerran siihen että kantaa aletaan pikkuhiljaa harventaa laittomasti

      • Kaikukorvesta

        Suojelu johtaa samaan lopputulokseen, kuin silloin 1800-luvun puolivälin jälkeen, eli ihmisiä menee suden suuhun ja historia toistaa itseään, eli mitään ei ole opittu, valitettavasti. Ei tarvitse olla ennustaja tämän asian suhteen.

        Onkohan kenelläkään tullut mieleen sellainen kauhuskenaario, että miten paisuvan susipopulaation kanssa sitten pärjättäisiin, jos metsästäjät kieltäytyisivät tekemästä itsestään selvänä pidettävää hyväntekeväisyystyötä valtiolle? Poliisillahan ei ole aikaa, eikä resursseja petojahteihin, eikä välttämättä taitoakaan.

        Henkilökohtaisesti kiitän nöyrinmielin kaikkia niitä metsästäjiä, jotka viitsivät uhrata omaa aikaansa ja rahojaan turvatakseen myös minun ja läheisteni turvallisuuden.


    • Tässä_kohtaa

      on hyvä muistaa sellainen taikaväline, kuin peili. Sen avulla pystyy näkemään eläinlajin, jota on liikaa. ;)

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        pitäisikö sinun tehdä peilistäsi näkemälle jotakin jos koet sen uhkaksi muille?


    • Kaikukorvesta

      Minnekäs ne fanaattiset sudensuojelijat ovat kaikonneet, kun eivät ole jo täällä propakandaansa levittämässä? Ovatko keksimässä uusia valheita entisten lisäksi? Eilenkin oli taas uusi vale livahtanut nettiin, kun suden kannanhoidollisten kaatolupien määräksi oli tarkoitushakuisesti kirjoitettu 49 sutta. Oikea ja virallinen kaatolupamäärä on 46 sutta! Opetelkaa pysymään totuudessa, älkääkä loruilko, mitä päähänne pälkähtää.

    • Nytmunas

      Usko kovalla koetuksella journalisteihin, jos julkaisut ovat samalla tasolla, kuin viime sunnuntaina julkaistu harhoihin perustuva lehtiartikkeli "Likaista peliä". Meni puurot ja vellit pahasti sekaisin.
      Sanomalehti Karjalaisen kannattaisi valita paremmin freelancereiden tarjoamat jutut, ainakin sen verran, ettei huomaamattaan päästä pukkia kaalimaan vartijaksi.
      Vastaisuudessa emme tilaa enää kyseistä lehteä, ostamme satukirjat kirjakaupasta, jos niitä tarvitsemme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe