caruna nostaa sähkön siirtohintaa kohtuuttomasti

40.000kWh

sain carunalta viestin jossa se ilmoitti nostavansa sähkön verollista siirtohintaa 27% eli korotus on 0.85c/kWh.

uusi hinta on 3.98, jossa veroa 2,97 eli carunan osuus 1,19 c/kWh.
Jos verot eivät nousseet näyttää siltä, että Fortumin myydessä sähköverkot uusi yrittäjä tuplaa sähkön siirtohinnan.

Ilmoituksen mukaan ei ole pakko suostua, mutta jos ei suostu kiinteistölle ei toimiteta sähköä.

pitäisikö viranomaisten puuttua asiaan ja viheltää peli poikki?

102

3752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 30000kWh

      Just saatiin postia carunalta. Meinasin pyllähtää järkytyksestä.

    • työmarkkinatukimies

      juu 3 x 35A pääsukkeiden omakotikäyttäjät saavat nyt vapaaehtoisen pakollisesti maksaa 22.50€/kk sähkönsiirrosta...

      -mihin tää ahneus johtaa?

    • Pensselit_santaan

      En yleensä kirjoita isoilla kirjaimilla keskustelupalstoilla, mutta nyt huomion takia: KIRJOITTAKAA PALAUTETTA CARUNALLE! Siitä ei ole mitään hyötyä, mutta vähintä, mitä voimme tehdä, on tukkia niiden pirujen asiakaspalvelu valitusviesteillä, joihin on pakko vastata. Itse suunnittelen tässä juuri viestiä Carunalle ja myös kirjoitusta muutaman lehden (paikallinen ja lähialue) Lukijan sana- palstalle. Olen realisti ja tiedän, että siitäkään ei ole mitään hyötyä, mutta tätä nykyä ainoa asia, mitä normaali kuluttaja voi tehdä, on valittaa. Tässä tapauksessa ei voi jaloillaankaan äänestää, kun ilman sähköä ei toimi juuri mikään. Olen niin vihainen, että melkein halkean.

      Kai kuulitte, että muutamat indeksiin sidotut etuudet laskivat vuoden alussa hieman? Tosin vain 0,4%,mutta ne laskivat, koska eläminen on niin pirun halpaa. Ruokakin kuulemma ihan ilmaista. Samaan aikaan sähkölaskun loppusumma nousee parhaimmillaan satoja euroja vuodessa, autovero nousi jne jne. Ja samaan aikaan hallitus suunnittelee pakkolakeja, joilla viedään ihmisten kukkaroista ihan uskomattomia summia. Ja näillä keinoin saadaan Suomi nousuun sanovat. Juu, kyllä vaan. On tässä ostovimma jo iskenytkin, kun laskee, mitä menettää erilaisilla maksujen nousuilla tänä vuonna ja samalla pelkää noita tulevia pakkolakeja. Ja ne tulevat kyllä jossain muodossa, mitään yhteiskuntasopimusta ei saada aikaiseksi. Kas, kun sielläkin istuu herroja, jotka sanovat, että "Me ei tähän ruveta".

      Pyydän, KIRJOITTAKAA PALAUTETTA CARUNALLE! Me ihmiset valitamme keskustelupalstoilla ja kotonamme, mutta emme näe sen vertaa vaivaa, että valittaisimme sitten edes ryöstäjälle itselleen.

      • pensselit_santaan

        Ai niin: Kirsikkana kakussa noissa korotuksissa vielä tietysti 30prosentin korotus terveyskeskusmaksuihin. Suomi nousuun, eikös vaan!


    • Ei_tolkkua

      Caruna on firma jolla on monopoli ja se käyttää sitä häikäilemättä hyväkseen. Ei ole kyllä ahneudella mitään rajaa.

      • Sähkölämmittäjä

        Katsokaa Carunan omistajat:

        CARUNAN OMISTAJAT

        Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).

        Miltä kuulostaisi antaa monopoliasema em. kaltaisille ulkoimaisille investment-organisaatioille? Ollaan me saatana viisaita.


      • Exelo
        Sähkölämmittäjä kirjoitti:

        Katsokaa Carunan omistajat:

        CARUNAN OMISTAJAT

        Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).

        Miltä kuulostaisi antaa monopoliasema em. kaltaisille ulkoimaisille investment-organisaatioille? Ollaan me saatana viisaita.

        Jos ei muuta niin nyt lähti firman eläkevakuutuksen Elosta. Emme halua olla tällaisessa elostelussa mukana.


      • kyllästynyyy
        Sähkölämmittäjä kirjoitti:

        Katsokaa Carunan omistajat:

        CARUNAN OMISTAJAT

        Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).

        Miltä kuulostaisi antaa monopoliasema em. kaltaisille ulkoimaisille investment-organisaatioille? Ollaan me saatana viisaita.

        monopoly asemaa käyttää väärin ja rahastaa mielivaltaisesti. Sähkölinjoja hakataan leveämmäksi ja seuraavana vuonna linja puretaan ja tästä kärsii vain maanomistajat. Pitäisi tehä joukkokanne tuommosen hulluuden lopettamiseksi. Työnlaatu on täyttä kuraa ja paskaa. Jos jotain säretään caruna ja sen aliurakoitsijat ota mitään vastuuta, väittävät että he ei säre mitään.


    • eihelvetissä

      Yösiirto 25%, päiväsiirto 33% ja perusmaksu 54%! Miten ihmeessä tämä voi olla mahdollista? Valvova viranomainen on tiettävästi Energiavirasto. Täytyypä soitella myös sinne ja kysellä, miten on.

      • hollande

        Mulla perusmaksu 100%. No kai se on sen arvoista, vaikkei käyttäisi kilowattituntiakaan. Pitäähän hollantilaistenkin saada leivän päälle jotain.

        Hesarissa oli just tänään verrattu Suomea mm. Hollantiin ja emme täällä kuulemma yhtä hyvin pärjää. No ei varmaan, jos kansalaisten rahat valuu veroparatiisien kautta ulkomaille..


    • dddxxxxqqq

      Sähkölinjojen katkojen takia (myrskyt) oli jo aiemmin tv:ssä puitu paljonko siirtohinnat nousisivat jos kaapelointi (maan alle) tehdään. Kyllä siinä ainakin 20% nousua veikattiin.
      Mielestäni tuollainen elintärkeä juttu kuten sähkönsiirron verkko pitäisi olla valtion omistuksessa.

      • ahneellapaskaloppu

        Tottakai ehdottomasti pitäisi kuulua valtiolle, mutta kun se yksityistäminen on niin ihanaa,...moni muukin asia pitäisi kuulua valtiolle.

        Yksityisten ahneus on niin suuri ja loppumaton ettei mitään määrää. Leveät lihavat porsaskasvoiset eunukit pröystailee kansalaisten rahoilla ja sitten vielä kiristetään et sähköt menee poikki, jos et maksa, vaikka pakkasta olisi 40 astetta.

        Ahneus korottaa hintoja enemmän kuin sallittua.


      • Valtiollekuuluu

        Kyllähän se kohta kuuluukin valtiolle, nimittäin venäjän valtiolle. Kunhan rosatomin ydinvoimala valmistuu, saavat venäläiset halpaa sähköä ja me maksamme. Poikkisuomen menee carunan verkko venäjän rajalle. Mitäs tässä valittamaan tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Kansahan Kataisen, Vapaavuoren ym. valitsi.


      • MartinOiva

        Maakaapelointia ilmeisesti on tarjottu ratkaisuksi sähkönsaannin toimintavarmuuden lisäämiseksi. Onko selvitetty sitä, kumpi on käytännössä asiakkaille merkittävämpi: kuinka usein sähkökatkos ilmenee vai kuinka pitkään katkos kestää? Fingridin julkaisussa kerrottiin, että ilmajohdon korjaus kestää yleensä 1-2 päivää, ja maakaapelin korjausaika viikoista kuukausiin.


    • Koillismaalainen

      Mökille sähkö tulee Carunan linjaa pitkin. Vanha perusmaksu 15,67€/kk, uusi maksu 22,60€/kk, korotus 44%. Vanha siirtomaksu 2,95c/kWh, uusi 3,98c/kWh, korotus 35%.
      Carunan 20kV linja, 10m leveä, kulkee kilometrin matkan minun metsääni pitkin. En saa siitä mitään korvausta, eikä ole isänikään saanut, jonka aikana linja rakennettiin.

      Kotiin sähkö tulee toiselta firmalta. Perusmaksu 3,70€/kk ja siirtomaksu 3,16c/kWh.

      Hyvät ihmiset, valittakaa ja ottakaa yhteys kansanedustajiinne ja kertokaa Carunan ahneudesta.

      • Törkeetä

        Tosi törkeäääää, käsittämätöntä ahneutta, näinkö suomi saadaan nousuun kun Caruna ryöstää meidät hinnoilla!


      • TÖRKEYDENHUIPPU

        TODELLA TÖRKEÄÄ RAHASTAMISTA. PÄÄTTÄJIEN TULEE EHDOTTOMASTI PUUTTUA TÄHÄN ASIAAN.


      • mutkala

        Sähkösopimuksien joukkoirtisanominen olisi tehokas keino.


      • jumbum

        Nekö pätkähti kaapeli yhes yös maahan ,noppeeta toimintaa


    • Hirveetä

      Täytyy laittaa kämppä pimeäksi ja ottaa taskulamput ja myskylyhdyt käyttöön ja lämmittää talo kaasulämmittimillä näin saa kulutusta pienemmälle ja voi vielä jatkaa asumista. Lilius pitäisi kaivaa nopeasti esiin ja vaatia palauttamaan ryöstämänsä rahat HETI!!

      • 76765553267893456

        Olisiko meidän Suomen maan presidentillä mitään vaikutusvaltaa tähän asiaan.

        Herra Presidentti Niinistö voisi nyt viipymättä puuttua tähän törkeään hinnankorotukseen.


    • Ääääääärrrrrt

      Tehdään yhteinen valitus kuluttaja-asiamiehelle!!

    • Selitystä

      Kirjeessä luki, että Caruna investoi 30M€ vuosittain verkkoon. Onko kellään käsitystä kuinka paljon tämä korotus koko Suomessa oikein kattaa noista investoinneista?

      • Valtion_tahto

        Vajaa 200 meur on oikeampi summa.


    • Fap_una

      Kannattaa kans tukkia niitten Facebook sivu valituksilla ym. Eihän siitäkään mitään hyötyä ole, mutta kiusa se on pienikin.

    • pöyristynyt

      Hinnankorotus on pöyristyttävä. Monopoliaseman väärinkäyttöä. Ei tällaista tarvitse hyväksyä tällaisena aikana, jolloin palkat ei nouse ja jotkut eläkkeet jopa laskee.. nyt meni kipurajan yli. Tällä on jo merkittävä vaikutus Suomen kansantalouteen. Pikkuhiljaa ihmisten rahat menee asumiseen pelkästään. Kulutukseen ei jää mitään ylimääräistä... ja kansantalous pitäisi saada nousuun.. hah, hah! Caruna on tehnyt energiaviraston kanssa keskenään lehmänkauppoja ja sopineet korotuksesta yhdessä.. kuullostaa tosi demokraattiselta.. Nyt pitäisi kuluttajille saada oikeutta viemällä asia eteenpäin esim. Tv:n A-talkiin tai Susanne Päivärinnan ohjelmaan. Pitäisi löytyä joku rohkea ihminen..

      • eihelvetissä

        Lähetin tänään sähköpostia Susanne Päivärinnalle ja Jan Anderssonille ja pyysin heitä tekemään asiasta jutun. On aika lystikästä kun Caruna kertoo, että korotuksen vaikutus verolliseen sähkönsiirtohintaan asiakkaalle on keskimäärin 27%. Mitä sitä veroa tähän sotkee mukaan, eihän sillä ole Carunan korotuksen kanssa mitään tekemmistä. Säjkövero pysyy nyt tällä hetkellä muuttumattomana ja tietenkin jos sen vaikutuksen laskee mukaan niin silloin prosentuaalinen korotus jää asiakkaalle pienemmäksi. Tosiasia on, että hinnan korotus on n. 40%, josta suurin osa tulee perusmaksun 54% korotuksesta


    • Fiksukuluttaja

      Kyllähän se harmittaa. Mutta mikä on hienoa niin toivottavasti porukka alkaa nyt kilpailuttamaan sähkösopimuksia kuukauden välein. Näin saadaan laskettua hintakilpailulla sähkön myyntihintaa. Jos ei kilpailuta sähkösopimusta vähintään 6kuukauden välein sietääkin sähkönsiirron hinta nousta.

      • Fiksuko

        Voi eeiiii! Mitä se sähkön kilpailuttaminen vaikuttaa siirtohintaan, herran jestas!!!


      • eihelvetissä

        Sähkön siirto on monopoli eikä sitä voi kilpailuttaa. Ainoastaan sähkön hinnan voi kilpailuttaa.


      • trihut

        Miten on mahdollista, että 10 euron sähkölaskussa on siirtoa 60e. Mitä per...


    • rlzmellll

      Aurinkosähkö, ei toimi tosin talvella yksi ratkaisu.

    • Constipation

      Nyt pitäisi jostain kaivaa esiin se televisioitu eduskunnan kyselytunnin istunto, missä JYRKI KATAINEN pää punaisena puolusti Fortum sähkönsiirron myyntiä ulkomaiselle sijoittajaryhmälle (->caruna). Muistan kuinka Jyrki Boy kehui kuinka hienoa on kun Suomeen sijoitetaan. Suomi on nykyään karumpi maa kuin vanha Neuvostoliitto ja nykyinen Pohjois-Korea.

    • Joka_puolella_korotusta

      http://yle.fi/uutiset/kuluttajat_tyrmistyivat_sahkon_siirtohinnan_ennatyskorotuksista/8633574 Ylen uutisissa on ollut asiasta juttua. Korotuksia tulee vähän joka puolelle, joten tämä ei ole pelkkä Carunan juttu:
      Kuluttajat tyrmistyivät sähkön siirtohinnan ennätyskorotuksista
      Sähkön siirtohintoihin on tulossa isoja korotuksia eri puolilla Suomea. Suomen suurin verkkoyhtiö Caruna nostaa hintoja maaliskuun alussa keskimäärin vajaan kolmanneksen nykyisistä siirtohinnoista. Helsingissä puolestaan siirtohintoja nostetaan noin yhdeksän prosenttia.

    • Duugabori

      Eihän tässä mitään yllättävää ollut. Siirtomaksua ei voi kilpailuttaa, joten kunkin alueen yhtiöllä on monopoli. Herrat myi verkot ulkomaisille sijoittajille, jotka ei ihan tyhmiä ole. Tuotekin vielä aika hyvä monopolimyyntiin, ihan vapaastihan sitä voi olla ilman sähköä, jos haluaa :)

      Herroille hyviä kauppoja, joissa ihan varmasti päättäjien palkinnot kohdallaan:

      -Fosforikaivosten (tuleva öljy*1000, fosforia ei voi korvata, ruuantuotannossa välttämätön) myynti Yaralle.
      -Sähköverkkomonopolien myynti ulkomaisille sijoittajille.
      -Uusin: Helsingin kaupunki pakottaa kaikki koulut käyttämään Microsoftin ohjelmistoja (huom. PAKKO). Lapset eivät missään tapauksessa saa oppia Linuxin ja Openfficen tuotteisiin, koska sittenhän rahat jäisivät jenkeiltä saamatta ja tiedotkin pysyisivät salassa. Helsingin yliopisto siirtyy myös käyttämään kaikessa Mikkisoftan pilvipalveluita. Pysyy innovaatiot hyvin salassa, kun kaikki postit ja tiedostot on Richmondissa kävelymatkan päässä NSA:n konesalista :)

      muut
      poliitikkojen Suomen myynti ja palkkiovirat EU:ssa.

    • Vaari99

      Olen samaa mieltä kohtuuttomuudesta. Espoossa yleissiirron perusmaksun korotus on 2,95 €/kWh 5,90€/kWh eli 100%. Siirtohintakin nousee 43% eli 2,17c :stä 3,14 c.
      Tuo perusmaksun nosto koettelee erityisesti vähän sähköä kuluttavia.

      • akakak

        huh.huh,miten sitä pärjää kuukauden kun menee 3€ enemmän?


      • onnon

        Sinulla on tosi pieni kulutus, miten olet pystynyt minimoimaan.


    • caruna1954

      Koska Carun ilmoittaa korotuksen perusteeksi että haluaa parantaa sähköjakelun luotettavuutta on heillä oltava tähän investointisuunnitelma. Tämä pitäis jokaisen ao. verkkoyhtiön asiakaan pyytää itselleen että voi seurata investointien totetumista ja siirtomaksujen korotuksen käyttö siihen kohteseen mihin se on ilmoitettu käytetävän.

      Lähettäkää sähköpostia asiakaspalveluun tai suoraan ilmoituksen lähettäjälle [email protected]

    • ahneetsijoittajat

      Päivi Räsänen on tehnyt asiasta kyselyn hallitukselle.. katsotaan mihin johtaa...

      • maksaja

        Päivi oli hallituksessa, kun myyntipäätös tehtiin


    • joukolla

      Aiomme tehdä tästä kirjelmän eduskunnalle, olemme isolla porukalla sen päätttäneet etelä-suomessa. Asia pitäisi myös käsitellä A-talkissa.

      • Sähkö48

        Minä ainakin tulen tekemään valituksen Kuluttajriitalautakunnalle.
        Ehdotan että kaikki tekevät valituksen, niin saadaan nähdä mitä tapahtuu.


    • Caruna_riistää

      Röyhkeää ahneutta ilman rajoja. Yhtiöllä on monopoliasema sähkönjakelussa ja tekee erittäin suurta voittoa. Tämä on puhdasta riistoa. Miksi poliitikot eivät puutu tähän? Ihan samanlainen asia, kuin Liliuksen järjettömät palkat ja eläkkeet. Röyhkeitä rosvoja nämä kaikki ovat.

    • Joukkopako

      Kaikki joilla on Carina kanssa sähkösopimus vaihdetaan firmaa . 650000 jaloilla äänestävää näkyy jo jossakin ja on uutinen. Hinnassa ei ole suurta eroa mutta protestiksi

      • PiaL

        Kuten edellä on jo käynyt ilmi, SÄHKÖN SIIRROSTA VASTAAVAA TOIMITTAJAA EI VOI VAIHTAA EIKÄ SIIS KILPAILUTTAA! Vain sähkön myyjän voi vaihtaa, mutta Caruna ei ole sähkön myyjä, vain siirtoyhtiö.


    • eleniaseuraaperässä

      Maksakaa joukolla lasku ilman korotusta, onhan siinä Carulla karua perittäväduunia muutaman kuukauden kuluttua.
      Sähkön tuloa Caru ei voi tuolla moodilla katkaista koskapa laskua ei ole jätetty maksamatta muuta kuin osittain, heh.

    • sähkömies1977

      Taidan rakentaa pian oman voimalaitoksen.

    • soopa

      SIKOJA.. Kaikki vaihtamaan sähköyhtiötä,ainoa keino vastustaa korotuksia.. Suomalainen nielee ja alistuu kaikkeen paskaan liian helosti..

      • raivostuttavaa

        Eikö te jumalauta osaalukea mitä kirjoitetaan että SÄHKÖNSIIRTOA ei voi kilpailuttaa te saatanan muutamat PUUSILMÄT uskokaa jo että sitä ei voi KILPAILUTTAA monopoli on monopoli ja toivon että ei taas joku ehdota e ttä kilpailutetaan joukolla sähkösopimukset


    • tillinlillinlieru

      terppa. jos oikein arvaan. näiden ulkom sijoittajayhtiöiden hallintoelimistä löytyvät ainakin lillius js nalle. nämähän ovat ahneuden maahantuojia suomeen., lilliuksella on myöskin kana kynittävänä fortumin kanssa, kun ei saanut huijattua koko fortumia itselleen ja ruotsalaiselle pääomalle.

    • Kataiselta_täysi_tuki

      Kieltämättä tuo korotus hieman kirpaisee, samoin kuin Pekka Himasen "Sininen kirjan" hinta 700 000 EUR, mutta mitäpä sitä ei mielellään maksaisi jos asian esittää paras vävypoika kautta aikojen miehekkään möreällä äänellään yhdistettynä poikamaisiin kasvoihinsa

      http://www.iltalehti.fi/talous/2016020121048178_ta.shtml

    • HYI_HÄVETKÄÄ

      MItä isot edellä - sitä pienemmät perässä.
      Tässä on iso raha liikkeellä: voitte olla varma ettei tuo yhtiö välitä asiasta tuon taivaallisen vertaa mitä kuluttajat sanovat. KYSE ON MONOPOLISTA !
      Jos auronko täällä paistaisi kauan / saisi vaihtaa sähkötolppien omistajaa niin siihen loppuisi moinen törkeä korotus.
      MITEN SE MONOPOLI saadaan murrettua?
      En pidä moista temppua edes ihmismäisenä. HYI HÄVETKÄÄ !

    • Todellisen ongelman tässä tuo kun siirtohintaa / sen tuottajaa ei voi kilpailuttaa.

      Vakavasti pohtien. Katainen kumppaneineen tulee saada SELKEÄÄN vastuuseen ulkoitaessaan omistajan.
      Lapsikin ymmärtää, mitä huolta / vastuuta kantaa ulkomainen omistaja? Pörssiyhtiön tavoitteen jokainen tiennee.

    • Äärrt

      Jyrki Katainen sai tästä kaikesta "hyvästä" paikan EU:ssa. Hänen pitäisi olla vastuussa tästä.

    • villapipo

      Onhan tämä aivan käsittämätöntä, että ihmisiä saa kohdella näin. Alueelle missä asumme oli laitettava sähkölämmitys!! Tässä sitä nyt ollaan.

      • ÄÄNESTÄNJOVAS

        Mitä puoluetta äänestit vaaleissa ? PetosjytkyKokKeputRkpKrd nostavat kuluttajahintoja - vain Vasemmistoa äänestämällä, saa aitoja työpaikkoja, kunnollista toimeentuloa ja perusturvaa, sekä vahvoja julkisia palveluja.


    • jale1

      Jos valtio ei puutu asiaan, on turhaa kuvitella, että työmarkkinajärjestöt tyytyvät pieniin palkankorotuksiin.

      • Suomi-mummo

        Miten ensin Fortum ensin maksoi tähtitieteellisiä palkkaa Lilliukselle,
        Nyt Carunan toimitusjohtaja puolustaa investointeja,jotka asiakas maksaa...miksei suurista voitoista voi säästää investointeihin, miksi on pakko maksaa ylisuuria voittoja osakkaille.?? Pelkkää riistoa, eikä asiakas pääse irti Carunasta, jolla monopoliasema. Järkyttävää, että tällainen yhtiö myyty ulkomaisille sijoittajille, joille voitto tärkein ja sitä nyt kerätään. Kohta Suomi on myyty.


    • EiLaskutusmaksujaKiitos

      Mikäs on tuo Netto-diili-kampanja -niminen firma, sähkönhinnanvertailussa oli ykkösenä - ei ole laskutusmaksuja lainkaan - sehän on kuulostaa erinomaiselta - onko kellään kokemuksia kotimaisena itseään mainostavasta firmasta ?

    • siunatkoon

      Tämä on yksi esimerkki Kataisen kyseenalaisesta viisaudesta. Voi kuinka hänen mielestään oli aivan loistavaa kun Suomeen sijoitettiin - se sijoittaja oli juuri tämä Caruna!!! Aikalailla polla punaisena puolusteli mitä kaikkea lie puolustellutkaan- en muista, mutta siirtomaksuja nyt kuitenkin.
      Alkaa kummastuttaa onko yhtään Kataisen pakolla läpiajamaa asiaa olemassa, mikä olisi meille eduksi!!!! Ei tule mieleen.
      Näitä uutisia lukiessa tulee mieleen, että onneksi Suomi on korruptiovapaa maa - kuin huonosti olisikaan asiat jos meillä olisi korruptiota!!!! Eikö????

    • Vhhgfyu

      Onko Carunalla YKSIN 80.000 kilometriä sähköverkkoa Suomessa??? Ei voi olla NÄIN!!! Tuo ahne Tj mainitsi näin ja puhui lähetyksessä markoista, ukko on sekaisin.

      • Hgrrrthbb

        Fortum omisti siirtoverkosta vain 20% tuo carunan ukko hehkutti tuota koko suomea koskevaa verkostoa, 80% on muilla toimijoilla ja äijä puhuu koko verkosta, eihän se kuulu Carunalle, yritti hämätä


      • Kkk18171717

        Carunalla on 80 000km verkkoa


    • Tapiota_riittää
    • kallionkarhu
    • MAKSAA62

      Toimitusjohtajalta paska puhetta, että verkkorakentaminen tuota työtä. Ei ainakaan Suomalaisille.Viimeisen kahden vuoden ajan olen seurannut kun voimaverkkojen tolppia on uusittu Hämeen alueella, kaikki rakentajat ovat Puolalaisia, Venäläisiä tai jotain muita. Kun asentajiin, haalarimiehiin törmää paikallisissa hotelleissa.

    • Ljuhffthj

      Äijä puhui rankkaa paskaa aamuteeveessä, aivan ahneita sikoja tuon Carunan takana kaikki.

    • Kannattiko

      Vapaavuori ja Katainen ovat herrat joita saamme tästäkin hölmöilystä kiittää. Äänestäkää vaan kokoomusta niin tätä herkkua saatte lisää.

    • Eleniansiirto

      Elenialla perusmaksu 23,64€/kk päiväsiirto 5,57s/kWh yösiirto 4,49s/kWh. Tätä tasoa olleet hinnat jo vuosia eikä mitään älämölöä missään

      • eihelvetissä

        Noissa hinnoissa täytyy olla sähkövero mukana, vai kuinka?

        Muuten, kun Caruna antaa medialle tietoja siirtohinnan korotuksesta, se kertoo nostaneensa hintaa keskim. 27% jonka prosenttiluvun se saa laskiessaan mukaan sähköveron. Hämäys on mennyt hyvin läpi. Hampaaton media ja poliitikot toistelevat tuota 27%-lukua kuorona vaikka tosiasiassa Carunan hinnankorotus on yli 40%

        Miksi Caruna ei saman tien ota laskelmaansa mukaan myös sähkön hintaa? Silloin korotusprosentti olisi vain 16.


      • Eleniansiirto
        eihelvetissä kirjoitti:

        Noissa hinnoissa täytyy olla sähkövero mukana, vai kuinka?

        Muuten, kun Caruna antaa medialle tietoja siirtohinnan korotuksesta, se kertoo nostaneensa hintaa keskim. 27% jonka prosenttiluvun se saa laskiessaan mukaan sähköveron. Hämäys on mennyt hyvin läpi. Hampaaton media ja poliitikot toistelevat tuota 27%-lukua kuorona vaikka tosiasiassa Carunan hinnankorotus on yli 40%

        Miksi Caruna ei saman tien ota laskelmaansa mukaan myös sähkön hintaa? Silloin korotusprosentti olisi vain 16.

        On verolliset hinnat.


    • Seurailijana

      Samaa on tehneet monet muut yritykset ja ihan laillisesti... esim Ikea tienannut miljardeja ko järjestelyillä. On tyhmää jättää käyttämättä tuo porsaanreikä niin kauan kuin se on olemassa.

    • markku.lievonen

      Paljonko tällä yhtiöllä on tällä hetkellä kwh siirtomaksu ja perusmaksu /kk. Verollisena tietenkin.

    • Telefinland1e

      TeleFinland nostaa liittymän hintaa 200% ( 1 e -> 3 e) , vähän suurempi korotus

      • hhddrhth

        Tuossa siulla on mahdollisuus vaihtaa liittymää, Carunan tapauksessa EI!!


    • PiaL

      Tämän päivän Kauppalehdessä lukee seuraavaa:

      "Ekonomisti Roger Wessmanin mielestä Energiavirasto on pääsyyllinen sähkön siirtohintojen nousuun. Hän kirjoittaa blogissaan, että hintojen nousu johtuu Energiaviraston päätöksestä korottaa verkkoyhtiöiden voittoa, ei yhtiöiden investointitarpeista."

      Eli Energiavirasto, joka määrittää sen, kuinka paljon siirtoyhtiöt saavat kerätä voittoa, on juuri säätänyt, että entisen 3% sijaan siirtoyhtiöt saavat jatkossa kerätä voittoa 6%.

      • Ffghtyyj

        Carunan pitäisi esittää laskelma siis REHELLINEN!! Mitä kustantaa kun verkko kunnostetaan, nyt emme tiedä mihin rahat menevät, eihän näin voi olla!!


      • Ggfdtj

        Nyt ne pyytelee anteeksi, naurettavaa pelleilyä!!!


    • Ffrgjyuuj

      Täällä meilläpäin upotetaan kaapelit pelloille, eihän siellä ole puun puuta, perkele!! Hullua touhua!!!

      • Sijoittaja

        Tässähän on kyse rikollisesta huijauksesta. Monopoliverkkoyhtiö voi esimerkiksi käyttää verkonrakennuksessa ylikalliita komponentteja. Komponentin myyjä kerää voiton. Carunan tapauksessa on otettu lainaa kiskurikorolla. Koronkiskuri kerää voiton suomalaisilta sähkönkäyttäjiltä. Carna ja koronkiskuri toimivat kimpassa. Energiavirasto valvoo ja siunaa tämänkin huijauksen.

        Mistä saisin ostaa näitä Carunan lainapapereita?


    • carmeaa

      Jotenkin tulee mieleen silloin kun katsastus "vapautui" ja kas kummaa hinnat kohosivat pilviin.A-katsastus etunenässä ja eikös ulkomaalaisomistus Rahanteko/laillinen ryöstö palveluilla mihin kuluttuja ei voi juuri vaikuttaa! ...niin ja perustella tietysti osaavat.

      • hhsjjdhjhhh

        Täytyyhän Carunalla olla jonkinlainen suunnitelma/ hinta tälle työlle josta meitä nyt laskuttavat. Tämä kaikki olut vaan puhetasolla, kukaan ei ole esittänyt mitä tämä
        kaikki maksaa!!! eihän me kaupassakaan toimita sokeana, vaan tiedämme kyllä mistä maksamme. Miksi Carunan Tj. ei ole esittänyt laskelmaa tästä, seisoo vaan
        tuskanhiki otsalla ja sönköttää jotain.


    • energiahumppaa

      Vuosaaren kivihiilivoimalan alasajo nielee paljon investointi rahaa muualle ja kansa maksaa. Jossain se se sähkö on tuotettava verkoon pääkaupunkiseutulaisillekkin.

    • LaukontokinLokki
    • asiakkaan_velvollisuus

      Carunan asiakkuus onkin karua hommaa. Olet vain tyhmä, et ymmärrä sitä, että nämä kansainväliset sijoittajat etsivät sijoituksilleen PARASTA mahdollista tuottoa.

      Ja asiakkaat joutuvat nämä tuotot maksamaan. Tämähän se bisneksen laki on:
      asiakas maksaa.

    • Hulluva

      Kuluttaja-asiamiehen hehkutus on täyttä pskaa. Nuo nyt kototetut hinnat ei taatusti tipu koskaan. Eipä tullu mietittyä !!

    • Nenästäveto

      Nyt hehkutettiin 25 prosentin alennuksesta perusmaksuihin.

      Todellisuudessa perusmaksuja nostettiin jo nyt 1.3.2016 noin 14% ja näin nostettuja hintoja korotetaan sitten 1.3.2017 automaattisesti huikeat 39%. Perusmaksujen korotukset ovat huikeat 54% nyt tehtyä korotusta edeltäneeseen tasoon (esim. 3x25A).

      Kuluttajille on onnistuneesti näin tarjoiltu todellinen Pyrrhoksen voitto, lämmittää hetken kuin pissa sukassa!

      • nenästäveto

        Korjaan. Korotus 1.3.2017 on noin 35%.


      • aikaa_on
        nenästäveto kirjoitti:

        Korjaan. Korotus 1.3.2017 on noin 35%.

        On tässä sentään vuosi aikaa suunnitella vaihtoehtoista sähköjärjestelmää. Pääsulakkeiden kautta voi ilmeisesti syöttää kolmivaiheinvertterillä auton akusta virtaa tupaan?


    • ei.hyvä.caruna
    • ei.hyvä.caruna
      • Ruudinkeksijöille

        ps. ilmajohtojen korvaaminen maakaapeleilla auta mitään sähköasemalla olevassa viassa... Itseasissa se voi vikaantua sellaisessa tapauksessa.

        Maakaapelointiprosessi vie vuosia tai pari vuosikymmentä, eikä ne maakaapelitkaan ole vikavapaita, ne eivät ole vain säähäiriöille herkkiä siinä se etu.


    • HannJuh

      Energiavirasto valvoo sähkön siirtohintoja. Caruna on erikoisessa asemassa, koska valtiovalta (Katainen, Vapaavuori ja Tuomioja) lupsi Carunalle 6 %:n tuoton sijoittamalleen pääomalle. Carunan omistaa 80 % osuudella ulkomaiset pääomasijoittajat. Suomalaisilla säästäjillä on "korottamilla" tileillä arviolta kuusikymmentä miljardia euroa, tästä huolimatta edellinen hallitus katsoi kansantaloudellisesti oikeaksi siirtää monopolitoiminta ulkomaisen yrityksen käsiin. Ilmeisesti pankit olivat vastaan säästöjen nostamisessa. (kuka nämä pankit omistaa?)

      Nyt Caruna kartuttaa omaisuuttaan sähkönkäyttäjien maksamana. Kuka siis nämä sähköverkot silloin omistaa, kun Caruna haluaa realisoida ne? Onko Carunan sijoittama omaisuus sidottu siten, että Carunalle voi realisoinnin yhteydessä palautua ainoastaan sijoitettu osa myyntihinnasta?

      Caruna tomii myös lainvastaisesti. Suomen perustuslain mukaan siirtolinjoille käyttöoikeudeksi lunstettavien maa-alueiden omistajia ei käsitellä tasavertaisesti. Toisille kaapeli linjan varrella kaivetaan maahan, toisille ei. Siirtolinjoille johtavat tiealueet Caruna jättää käyttönsä jälkeen korjaamatta tai niistä kiinteistön omistajalle koituneista kustannksista joutuu taistelemaan korvauksitta. Carunan toiminta on omavaltaista. Eräässä tapauksessa maakaapelin asennuksen yhteydessä Carun perusti kiinteistön tontin pihalle ilman omistajan lupaa varikon. Tästä johtuvaa korvausta Caruna ei ole suostunut maksamaan. Toisessa tapauksessa Caruna kaatoi luvatta maanomistajan metsää. Vasta pitkällisen asianajan avustuksella suoritettujen neuvottelujen avustuksella Caruna korvasi vahingosta minimaalisen osan. Vaiva ja kulut jäivät yhä maanomistajan kontolle. Asiasta kirjoitettiin sopimus, johon Caruna vaati salassapitoa, miksi?

      • Kovahinta

      • Rahastus
        Kovahinta kirjoitti:

        Suomalaisten etu on 0 ja iso -
        Asiakaille isot laskut kotiin ! Tosi kalliimmat siirtohinnat ....
        https://m.youtube.com/watch?v=KvZCdtiDunY

        Rahastus koko aikaa korottaa asiakkaidensa sähkönsiirtohintoja
        rosvoyhtiö!


    • solarpower

      Laittakaa aurinkopaneleita katolle ja riittävän tehokas verkkoinvertteri. Eipä tarvi carunalle maksaa siirtomaksuja valoisana aikana.

    • 0nSeIhanata

      Caruna nostaa hintaa 15%, hinta on laadun tae.

    • Anonyymi

      Muutimme Vantaalta Riihimäelle helmikuussa 2021. Kaukolämpö molemmissa päissä. Käytännössä samat sähkölaitteet. Emme käytä lattialämmitystä emmekä saunaa.
      Huomasin Carunan (sähkönsiirto) laskusta että nyt kulutus on noussut yli 2 kertaiseksi. Soitin 7.5. isännöitsijälle, Lumo Energialle (saavat lukemat Carunalta) ja Carunalle. Sen päivän jälkeen sähkön kulutus putosi takaisin normaaliin. Kulutusdata on karun selkeä.

      Isännöitsijä sanoo ettei tehnyt mitään. Huoltomies laittoi monta päivää puhelua myöhemmin ilmastoinnin kesätilaan, ja näen ettei se vaikuttanut kulutukseen. Me emme tehneet mitään. Lumo sanoo että saa lukemat valmiina eikä tehnyt mitään. Carunasta soitettiin reilun viikon päästä reklamaatiosta että tarkistakaa laitteenne.
      Luulin että isännöitsijä on tehnyt jotain kun sähkön kulutus laski normaaliin. Sain eilen viestin ettei ole tehnyt mitään. Mielenkiintoista että avaimet-käteen päivänä jolloin emme kuluttaneet sähköä näkyy se tuplakulutus.

      Soitin tänään Carunalle ja kerroin tilanteen. Pahoittelivat etteivät voi tehdä mitään. Asia on tutkittu etänä. Lähettävät toki miehen katsomaan mittaria mutta jos siitä ei löydy vikaa niin saamme ison laskun. En uskalla ottaa sitä riskiä.
      Ketuttaa niin tanasti että Caruna huijaa. Isännöitsijä ja Lumo ohjaavat Carunalle. Joudumme nyt maksamaan 3kk:den tuplasähköt siirtoineen itse koska Caruna ei tutki asiaa enempää. Sanoin että vien asian kuluttaja-asiamiehelle. Vastaus oli että se on toki teidän oikeus.

      Haluan nyt sanoa kaikille että laittakaa tämä Caruna kuriin. Kuluttajana tällaista huijausta ei voi hyväksyä. Tuntuu ettei ole mitään keinoa tutkia missä tämä virhe on. Caruna ei voi edes tutkia että onko joku "napannut" sähköä välistä. Kyllähän asiansa tietävä osaa varastaa sähköä.
      Tärkein huomio että kulutus putosi takaisin muutamalla puhelinsoitolla. Vika on siis varmasti jossain muussa kuin laitteissa. Laillista ryöstöä.
      Taistelkaa Carunan yksinvaltaa vastaan kun hallituskaan ei saanut yritystä kuriin.

      • Anonyymi

        Kiitä homo-Haavistoa!


    • Anonyymi

      Ei se voi nostaa. jyrkiKatainen ja Petteri Orpo ovat sanoneet että ei sähkön hintaa saa nostaa.
      Meillä on kuulemma sellainen laki mikä estää sähköyhtiöitä nostamasta sähkön hintaa liikaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe