MINÄ JA HOWARD

Huutava

TÄMÄ palsta on avattu niille, joilla on kokemuksia Michael Howard -nimisestä julistajasta ja saarnamiehestä. Huutavan ääni -niminen järjestö, jota Howard johtaa, on päättänyt torjua kaiken kritiikin omilta web-sivuiltaan. Täällä voit kertoa tarinasi nimettömänä. Toivomme, että liität mukaan "nimikerkin" tai etunimesi.

Olemme avanneet FB-portaalin, jossa täällä kirjoittamasi tarina julkaistaan niin ikään nimettömänä.
Tämä järjestely siksi, että FB:n kautta lähetetyissä viesteissä on aina mukana myös oman profiilisi tiedot.

FB-sivuston osoite on: https://www.facebook.com/Huutavan-Ääni-avointa-keskustelua-208580379490625/?fref=ts

Kiitos jo etukäteen.

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

55

937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesuksenoma

      Olen ihmetellen lukenut kaikkia näitä viestejä, missä ja milloin ja miten totuus paljastuu? Vanha viisas sanonta, ei tulta ilman savua!
      HÄ- sivuilla puolustellaan ja samalla mustamaalataan niitä jotka ovat joutuneet kaltoin kohdelluksi tai muuten pettyneet. Olen ollut mukana muutamissa Howardin tilaisuuksissa, toisaalta ollut samaa mieltä hänen saarnoistaan, mutta aina jäänyt kyselemään itseltäni miten joku voi olla niin jyrkkä lausuinnoissaan ja tuomita muut. Varsinkin hänen opetuksen kielillä puhumisesta on jäänyt muistiini, kuinka hän ivallisesti julisti ettei se ainakaan tälläistä ole mitä hän on tavannut täällä joillakin uskovilla, ja sitten seurasi mitä kummallisin esitys esim. ... ettei se näin mene, titittytyttiti...kikikiktostos... tititi... tätätä... sitä jatkui pitkän tovin ja päälle kova nauru. Olin tosi vaivaantunut ja jopa loukkaantunut joidenkin puolesta siitä esityksestä.

      • Kaukaa_kulkija

        Luku 13 ensimmäisessä korinttilaiskirjeessä alkaa: "Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin vain helisevä vaski..." Valitettavasti juuri tämä puute tulee esiin hänen puheessaan, niin jyrkkää ja pilkkaavaa se on ollut. Sanon tämän vuosien kokemuksella.


    • Jeesuksenoma

      edelliseen, vai oliko se ; ei savua ilman tulta, jokatapauksessa kyllä savuaa!

      • Kiitossinulle

        Kiitos sinulle! Itse koin samalla tavalla, kun törmäsin tuohon mieheen. Se ylimielisyys tuntui polttavan kaiken hapen ympäriltään niin, että kukaan muu ei olut mitään. Oli vain hän, jota kaikki kuuntelivat.
        Toiseksi ymmärsin, että olimme tekemisissä jonkun aivan erityisen henkilön kanssa, jolla oli ainutkertainen ja vertaansa vailla oleva voitelu.
        Nyt ymmärrän mistä oli kyse. Toivon vain, että vuosia tuossa uskossa olleet rohkenevat tulla ulos alistetusta asemasta ja uskaltavat alkaa elää vapaina.


    • Samuel8

      HÄ-sivuilla hyökätään nyt kovasti Brian Culwellia vastaan, jotta saataisiin huomio pois Howardista ja kyseenalaistettua koko Brianin sivusto. Mutta vaikka Brian olisikin syyllinen, vähentäisikö se hänen sivuillaan annettujen todistusten arvoa tai merkitystä? Ei todellakaan! Todistuksia ei ole mitään syytä epäillä ja niitä antaneet henkilöt voidaan tavoittaa. Vaikka todistuksista vain yksi olisi totta (vaikka ei siis ole mitään syytä epäillä yhdenkään todenperäisyyttä), pitää jo sen perusteella saada stoppi moiselle "palvelutyölle". Tämä harhautusyritys ei tule onnistumaan.

      Ei tosiaan savua ilman tulta.. Raamatun mukaan "syytöstä vanhinta vastaan" ei tule huomioida, ellei ole kahta tai kolmea todistajaa. Nyt niitä on kaikkiaan useita kymmeniä.

    • Samuel8

      Mielenkiintoinen on myös Brianin viimeisin kirjoitus, jossa Howardin sanotaan lähettäneen "tiedustelijoita" Etelä-Sudaniin, vaikka palvelutyön toiminta siellä on loppunut kauan sitten. Taitaa joku varmistella paikkoja mahdollista maanpakoa varten..

      • Tampere5

        Pakeni jo tiistaina Zimbabween. Loppui Tampereella ilmainen asunto ja ylöspito. Areenalla ei ole lupa kaavoituksen mukaan pitää "majataloa". Häntä kutsuu muka nyt Etelä-Sudan. Menee sinne perustamaan lapsille koulua ja samalla kouluttaa kuulemma maan presidentin "kunnon tavoille".


    • Hoitava

      Osaston yövuorolaisella on aikaa analysoida...

      Olen lukenut Huutavan ääni -lahkon sivuilta lahkon jäsenten lähettämiä kirjoituksia. On hyvin paljastavaa nähdä, kuinka lahkoon päätyneet korottavat sumeilematta johtajaansa.

      "Pastori" kirjoitetaan isolla kirjaimella, niin kuin se olisi pyhitetty vain ja ainoastaan herra Howardia koskevaksi arvonimeksi (vrt. Fuhrer).

      Joku kertoo muuttaneensa Tampereelle vain ja ainoastaan voidakseen kuulua lahkoon ja kuullakseen lahkon johtajaa säännöllisesti.

      Silmiinpistävää on tapa, jolla lahkon jäsenet antavat Pastorille oikeuden olla loukkaava ja rankaiseva. He ovat alistuneet "kasvattajan" käsittelyyn.

      Ilmeisen narsistinen Johtaja on nopettanut, ettei oikea uskova loukkaannu, vaan hänen pitää kuolla tuollaisille tunteille.

      Todistukset kertovat hälyyttävän totuuden niiden kirjoittajien omasta henkisestä tilasta; siitä, mihin systemaattinen aivopesu lopulta johtaa. Samalla ne antavat selkeän kuvan siitä, miten järjestelmällisesti "Pastori" manipuloi seuraajiaan vuoroin kiittämällä, vuoroin Rankaisemalla.

      Näyttää tosin siltä, että tekstit on muokannut yksi ja sama henkilö, joka on voinut tuoda kertomuksiin oman mieleisensä sävyn. Siitä huolimatta näkee, että näilä lahkon jäsenillä on edessään pitkä toipumisen tie sekä henkisesti että monilla myös taloudellisesti.
      Kerrassaan mielenkiintoista luettavaa.

      • Tampere5

        Kyllä nämä kirjoitukset ovat tietääkseni kaikki alkuperäisten kirjoittajien tekstejä. Joten en usko muokkaukseen.


      • Hoitava
        Tampere5 kirjoitti:

        Kyllä nämä kirjoitukset ovat tietääkseni kaikki alkuperäisten kirjoittajien tekstejä. Joten en usko muokkaukseen.

        Sitten on vielä suurempi syy huolestua! Lahko on kouluttanut joukon papukaijoja, joilla on kaikilla jopa sama kirjoitustyyli!


    • HirvittävääManipulointia

      Howard väittää esiin tulleita todistuksia valheiksi. Pöyristyttävä väite. Tunnen useat omilla nimillään todistuksen antaneista ja tiedän heidät rehellisiksi ihmisiksi. Jos he ovat omin silmin nähneet ja omin korvin kuulleet todellisessa elämässä tapahtuneista hirveyksistä, miten ne voivat olla valheita. Voiko tuollainen henkilö opettaa oikeata Sanaa?

      • Tampere5

        Ei ainakaan saisi opettaa enää ketään. Howardin ja hänen toimintansa rahoittaminen pitäisi lopettaa välittömästi. Hän elää ja matkustelee komiasti muiden rahoilla ympäri maailmaa, eikä ainakaan economy luokassa, kuten oppilaansa ja tukiansa.


    • Samuel8

      Viimeisessä uutiskirjeessä Huutavan Äänen sivuilla jälleen taattua Howardia: Ilmoittaa, että todistukset eivät ole totuuden mukaisia, asioissa on aina kaksi osapuolta ja että hän ei aio ottaa syytöksiin mitään kantaa. Aivan kuten tähänkin saakka, hän ei ole vastannut mitään lukuisiin raskaisiin syytöksiin. Sen sijaan hän on Wiherkosken suulla hyökännyt todistajia vastaan törkeillä vastasyytöksillä ja uhkailulla, jättäen itse asiat käsittelemättä. Jo tämä yksin kertoo syytösten todenperäisyydestä ja siitä, millainen "Jumalan mies" on kyseessä.

    • On aikaa lässyttää. Mihin se tuska sieluista katos. Miten helluntailiike kehtaa kirjoittaa juttuja jos ne ei ole oikeudessa todettu. Turha luulla ettei usko maksa mitään kermaleivoskristityt

      • Michaelfani

        TUSKA sieluista ei ole kadonnut mihinkään. Se vain lisäääntyy Howardin uhreja kuunnellessa. "Usko maksa!" "Ei saa loukkaantua!" " Kuole!" Tällaisella käskyttämisellä ja läksyttämisellä luodut robotit nauravat omalle ja toisten tuskalle ja korottavat luojansa, herra Howardia. Kuten sinäkin teet.

        Tiedät itsekin varsin hyvin, että pastorisi tapana on välttää kaikki hankaluudet pakenemalla naasta, kun paikat kuumenevat. On suorastaan huvittavaa lukea lähettämäänne Out of African uutiskirjettä, jossa kerrotaan työn ja näyn laajenemisesta. On päivän selvää, miksi pastorinne tähyilee levottomana muile mailla., sillä oikeudenkäynnin jälkeen näistä jutuista kirjoitettaisiin huomattavasti laajemmin.

        Mutta lohdutuksekis Michaelille todettakon, että Africassa on aina joku kolkka, minne lymytä. Ja Suomessa kuoripojat jatkavat lahkonsa tilaisuuksia isäntänsä kouluttamana.


      • Huvittunut

        Oli kyseessä mikä tahansa uskonlahko, niin mennään syvälle metsään mikäli eteenpäin pääsee vain sadistin ohjatessa.


    • Samuel8

      Viimeisimpänä temppunaan "Rakkauden Apostoli" on lähettänyt valepoliisit siskonsa Rozin ja Feston Konzanin perään Malawissa, ilmeisesti painostaakseen heitä väkivallan uhalla vetämään todistuksensa takaisin. Tämä kertoo Howardin toiminnasta KAIKEN.

      Ja Brianin mustamaalajille tiedoksi, sain tästä tietoa ennen, kuin se julkaistiin hänen sivustollaan.

    • Ihmettelenvaan

      Älköön kukaan loukkaantuko, mutta olen järkyttynyt lukiessani noita Huutavan äänen omilta sivuille tallennettuja ylistys- ja rakkausloruja. Peppiinat, Rebekat ja muut neitoset tuntuvat palvovan johtajansa sumeilematta.
      Kuri ja "järjestys", Jumalan järjestys, hallintavalta ja niin edelleen tuntuvat olevan opetuksessa keskeistä. Kuoleminen itselle, itsekkyydelle ja sastaiselle minälle, on ihanne, jonka sokaisemina vain suuren Johtajan ideologia saa elää.
      Joku on muuttanut paikkakuntaa saadakseen olla johtajaansa lähellä, kasvaakseen uskossa ja sadakseen kasvatusta! KASVATUSTA!? Aikuiset naiset! Halloooo...!
      Millaisia marionetteja tuo Homoward oikein kasvattaa???

    • sarantai

      Osittain kuuntelin lauantain Howardin puhetta , eipä siinä henki koskettanut. Mitä hän korosti ja mikä jäi mieleeni, oli vakuuttelut omalle syyttömyydelle; ei ole todisteita, on vain sana sanaa vastaa, valokuvatkaan eivät todista mitään, ei kukaan voi todistaa mitä hotellihuoneessa tapahtuu......miksi hän näitä vakuutteli, kysyn vain?

    • Kyllästyttää

      Noissa piireissä puhutaan 'Hengen todistuksesta.' Olen lukuisat kerrat ihmetellyt sitä, millaisia asioita 'Henki' on itsekullekin tässäkin asiassa todistanut ja vakuuttanut.
      Vuosia sitten Howardin edesottamuksiin otettin kantaa, niistä huomautettin ja niistä puhuttiin. Silloin 'henki' todisti monien mielestä Michaelin puolesta. Nyt vastuunkantajien rivistö harvenee: Mitä 'henki' nyt todistaa?
      Howard läksytti, nöyryyti ja herjasi niitä, jotka eivät hänen tahtoonsa taipuneet heti. Jos Pastorin koulutus on tuottanut todellista hedelmää -parannusta, nöyryyttä, kuliaisuutta Jumalalle - niin olisiko nyt aika tuoda sen hedelmä esiin ja tunnustaa, että,huonot on housussa?
      Jollei asioita nyt puida läpi, on Pastorin koulussa opittu 'nöyryys' juuri sitä petollista uskonnollisuutta, mieleistelyä ja teeskentelyä, josta te olette muita kristittyjä vuosikausia syyttäneet.

    • Joskuslähelläollut

      Viite: RV -lehti (digiversio) tänään.
      Artikkelissa T. Tolsa toteaa: "Tolsan tiedossa ei ole, että hyväksikäyttöä (seksuaalista)olisi kohdistunut Suomalaisiin. Muutama Suomalainen on kuitenkin joutunut fyysisen väkivallan kohteeksi Afrikassa."
      Siis muutama Suomalainen on joutunut väkivallan kohteeksi??? unbelievable !!! Tätä tuskin voi selittää pelkäksi "isin rakkauden"osoitukseksi tai hyvän paimenen sauvan "ohjaukseksi".
      Haluaisiko T. T täsmentää näitä tapauksia vai riittääkö tuon toteaminen?

    • jhsdgf

      Kiitos heille, jotka ovat tulleet esiin todistamaan. Olen tuntenut heistä muutaman jo pidemmän ajan ja he ovat ihan tasapainoisia ihmisiä. Siksi todistusvoima on ainakin minulle suuri.

    • jore322

      Kaveri kertoi, että aikoinaan Howard oli lyönyt nyrkillä vatsaan rukousjonossa. Tekihän tätä aikoinaan muistaakseni joku saarnaaja mutta sillä erolla, että sen kautta oli ihminen parantunut. Nyt jäi vain huono maku koko ukosta.

    • ystäwä

      Olin aikonani mukana OOA:n toiminnassa ja pidin Miken saarnoista siinä mielessä, että hän tuntui haastavan hyvällä tavalla parannuksen tekoon ja elämään täysillä Jumalalle. Ylistys oli myös upeaa, joskin Mike kohteli ylistäjiä toisinaan myös epäkunnioittavasti kokoustilanteissa. Mutta mitä enemmän Miken puheita kuunteli, sitä enemmän alkoi häiritä se, että lopulta hänellä ei tuntunutkaan olevan muuta annettavaa kuin huutaminen ja haukkuminen... Jäimme perheenä pikkuhiljaa pois toiminnasta ja se oli todella oikea ratkaisu.

      Harri Wiherkosken tilanne on hyvin surullinen. Tunnen hänet todella hyväsydämisenä ja anteliaana ja avuliaana kristittynä. Lempeä mies jolla suuri sydän. En ole useampaan vuoteen tavannut häntä ja hänen julkiset reaktionsa nykytilanteessa hämmentävät rajusti. Mitä ihmettä hänelle on tapahtunut??? Pelottava lopputulos tämän työn "hedelmänä"!!

    • joosef123

      ystäwä,

      Juuri näin. Samoista syistä liityin aikoinani itsekin mukaan: Voimakas kehotus parannuksen tekoon ja pyhittymiseen sekä Jumalalle täysillä elämiseen, tosi voimallinen ylistys ja palvonta, vahvaa sanaa ja rukousta jne...

      Mutta. Sama juttu. Mitä enemmän olin kuunnellut ja nähnyt toimintaa läheltä, sitä enemmän tuli sama vaikutelma. Ainaista haukkumista ja huutamista, aina täysin negatiivinen näkökulma. Missään ei mitään hyvää, varsinkaan muissa uskovissa. Narsismi otti vallan. Näköjään hapate, jota ei oltu perattu pois, hapatti koko taikinan ja hedelmästä tuli sen mukaista. Onneksi jäimme pois toiminnasta Herran kehottamana.

      Wiherkoskelle on tainnut käydä samoin, kuin muille Howardin lähellä pitkään olleille. Siinä tulee kylmäksi ja kovaksi. Jotkut ovat huomanneet tämän muutoksen Harrissa jo jonkin aikaa sitten. Ennen lämpimästä miehestä tuli etäinen ja kylmä. Tätä se Howardin henki teettää. Rukoilkaa Harrin ja muiden siellä mukana olevien puolesta.

      • posis

        todella samaa mieltä edellisten kanssa.
        vuosia sitten Miken mukana oli Afrikkalaisia,kuitenkin nälvi- käytti esimerkkinä ..minkälaisia ON AFRIKKalaiset työssä yms...EN muista, missä olisivat Miken mukaan olleet hyviä ,esimerkillisiä yms.selkeästi röyhkeili ja hallitsi heitä.
        viimeisessä Apostolisessa( ainakin minulle.).hän sanoi ,ett turha odottaa mitään kiitosta ,,ette tule saamaan ... sitä onkin hedelmä hänen omassa elämässään.joten miten mieluusti talkoolaiset lopulta teki Yhteisiä talkoita.vai kuoliko kaikki vaan itselleen,joka käänteessä.
        hävettää että nauroin hyvätahtoisesti hänen sairaalle huumorilleen.


    • ystäwä

      Todella samaa mieltä, että rukousta Harrin ja muiden mukanaolijoiden puolesta.. Että silmät avautuu ja kahleet kirpoaa. Jumalan rakkauteen palaamista..

    • TotuudenEtsintää

      Haluaisin pohtia kanssanne käsitettä propaganda ja sen mahdollista vaikutusta hengellisiin yhteisöihin.

      Määritelmä: "Propaganda on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä. Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda voi koostua faktoista, väitteistä, huhuista, puolitotuuksista tai valheista. Se voi olla muodoltaan sanallista tai eri tavoin visuaalista. Tavoitteensa saavuttamiseksi propagandan levittäjä valikoi esittämänsä tiedot ja argumentit tehokkaimmaksi katsomallaan tavalla, joskus vääristellen niitä tai jättäen oleellista tietoa pois, ja joskus tavoitteenaan saada vastaanottajan koko huomio puoleensa. Propaganda on yksipuolista, eikä sen sanomaa ole tarkoitus epäillä. Propagandan levittäjä voi kuitenkin joskus vilpittömästi katsoa käyttävänsä vääristelyä vain todenmukaisen tai hyödyllisen sanomansa perille menon hyväksi." (wikipedia)

      Ajatelkaapa, jos olisi oppijärjestelmä, jossa hengellistä aatetta levitettäisiin "kahden järjestelmän läpi"?
      1) Jumalan valtakunnan periaatteiden kautta ja
      2) Oman edun ja itsekorotuksen kautta propagandan välinein niin, että Jumalan valtakunta olisi todellisesti toisella sijalla.

      Propaganda eroaa totuudesta, vaikka se sisältää myös totuutta. Suomessa tämä on todella vierasta (tai ei ole tänä päivänä, mutta vaikeammin havaittavaa). Siitä voi tehdä todella vaikeasti havaittavan myös se, että käytetään osatotuuksia ja "Jumalan sanaa" vahvistamaan totuudellisia osioita. Kyse olisi kuitenkin oppirakennelmasta, jonka juuret eivät olisi totuudessa, vaan tarkoitushakuisessa muussa tavoitteessa. Voisi myös olla, että propagandan käyttäjä ei itse huomaisi eroa juurissa. Syitä voisi olla monia, esim. kasvaminen kolmansissa maissa, poliittisten aineiden opiskelu nuorena miehenä, haavoittunut persoonallisuus tms.

      Haluan totuutta. Se koostuu totuudellisista asioista, mutta on vaikeasti tulkittavaa. Siihen tarvitaan Pyhän Hengen ja Sanan syvää tuntemista ilman liiallista mielen kuohuntaa tai ihmisten voimakasta vaikutusta. Mitä mieltä olette?

      • KarisMattinen

        MIELENKIINTOINEN AVAUS, kiitos siitä!

        Evankeliumi itsessään on syvästi henkilökohtainen ja ihmistä itseään hoitava, kehittävä ja ohjaava sanoma. On kuitenkin otetava huomioon, että on monia ihmisiä, jotka eivät kykene kohtaamaan omaa itseään. He peilaavat oma arvoaan ja minuuttaan toisista ihmisistä ja siitä, millainen vaikutus heillä on muihin.

        Ihmisen, joka ei tunne eikä tunnista minuuttaan, on mahdoton omaksua niin henkilökohtaista sanomaa, kuin evankeliumi on. Se muuttuu heidän kädessään välineeksi, jonka kautta he alkavat toteuttaa omia tarkoitusperiään - usein tiedostamattaan.

        Meillä herätyskristillisissä piireissä on usein puhuttu siitä, kuinka joku vasta uskoontullut julkimo 'nostettiin liian nopeasti framille.' Puhutaan hengellisesti kasvamattomista, jotka saivat liian paljon vaikutusvaltaa ja liian nopeasti.
        Todellisuudessa saattaa olla kyse persoonallisuudesta, jonka koko olemassaolon edellytys on saada peilata itseään ja omaa arvoan yleisöstä. Ilman yleisöä häntä kun ei ole olemassa edes hänelle itselleen! Hengellisyys, uskoontulo, hengellinen kokemus voi olla eittämättä aito, mutta tuon kääpiöksi jääneen persoonallisuutensa vuoksi se kieroutuu tuon ihmisen käsissä vain yhdeksi välineeksi peilata omaa minuuttaan toisista.

        Ihminen, joka ei ole päässyt syntymään omaksi itsekseen, vaan joka tarvitsee jatkuvasti 'yleisön', 'alamaisia', 'johdettavia', jotka todistavat hänelle hänen olemassaolostaan, on narsisti. Hän ei rakasta itseään, koska hän ei edes tunne itseään. Hänelle minuus on sitä, mitä hän peilaa toisista: profeetta, johtaja, apostoli, saarnaaja, Pastori ...
        Pahin, mitä hänelle voi tapahtua on, ei ole, että häntä arvostellaan tai syytetään. Sekin on 'heijastus', jota hän käyttää hyväkseen. Kauheinta on, jos 'peili' vaikenee; silloin kun yleisö lakkaa ihailemasta, vihaamasta, rakastamasta, syyttämästä ...
        Silloin narsisti joutuu kohtaamaan sen, ettei häntä ole olemassa ilman 'yleisöä', 'alaisia', 'opetuslapsia', 'arvostelijoita.'

        Narsistin käsissä kaikki muuttuu propagandaksi, oli se sitten kommunistinen manifesti tai evankeliumi. Kaikki muuttuu 'välineeksi', jota narsisti tarvitsee vaikuttaakseen - tullakseen näkyväksi muille, ja sitä kautta ennen muuta itselleen.

        Kun 'tavallinen' ihminen kommunikoi, narsisti 'propagoi'. Hänen antautuessaan vuorovaikutukseen, ajatus kiertyy aina lopulta häneen ja hänen näkyynsä, ja sillä on aina tavoite ja päämäärä.

        Tällainen 'propagandisti' ei sääli joukkojaan. Hitlerin lailla hän ajaa vaikka keskenkasvuiset lapset puolustamaan 'berliiniään', vaikka tuho on edessä. Tuhoutuessaan hän tuhoaa seuraajansa kanssaan, sillä hänen yleisöllään ei ole koskaan ollutkan muuta arvoa, kuin toimia hänen peilinään.


      • TotuudenEtsintää

        Kiitos KarisMattinen asiantuntevasta kommentoinnistasi ja aiheen laajentamisesta, selittää monia asioita ja toimintamalleja mielestäni.Onko muita näkökulmia??


    • hämäräätouhua

      Harri,hyvä,kyllä uskomme,että Suomessa kaikki on kunnossa ooa;n ja Huutavan äänen taloudessa.mutta selitäpäs, miten rahat ja tavarat Malawissa jaetaan.Kuka valvoo ja päättää lahjotusten käytöstä.On tullut ilmi tapauksia,jotka antavat aihetta väärinkäytösten epäilyille esim. viimeisin Kalibun kyläpastorien esimiesten edesottamukset ja palkanmaksu.Ooa on vastuussa Suomen toiminnan lisäksi avustusten ja lahjoitusten valvonnasta kohdemaassa,että ne menee "lyhentämättöminä" keräysluvan edellyttämiin kohteisiin.Kalibussa esiin tulleiden asioiden nojalla,ei Howardia ja Paysleytä,voi pitää raha-asioiden vastuuhenkilöinä Malawissa. Kuitenkin nämä yksinvaltaisesti ilman toimivaa johtokuntaa päättävät kaikista asioista.
      Olisi hyvä tietää myös se miten Howard on elänyt kalliissa Suomessa 3,5 vuotta pelkästään mainitsemillaan 50 euron satunnaisilla henkilökohtaisilla avustuksilla ????

    • Yrittäjä1

      Vastaten Harrin kirjoitukseen OoA:n rahojen käytöstä.
      Läpinäkyvässä järjestössä ja firmassa, pitää jokaisesta ostosta löytyä lasku ja kuitti mitä on ostettu, sekä milloin ja miten se on maksettu. Samoin palkoista ja palkkioista tulee löytyä tosite tai kuittaus rahan saaneelta henkilöltä. Läpinäkyvässä järjestössä, tulee myös näkyä työntekijöiden/pastoreiden matkalaskut ja kopiot esim. lentolipuista, bensalaskuista, hotelliyöpymisistä jne.
      Kaikki tietävät, että kolmansissa maissa tehtaillaan kuitteja kavereille ilmaiseksi, uhkailun pelosta tai vastapalvelusta odottaen. OoA ei saisi lähettää puhdasta rahaa Afrikkaan muuta kuin laskuja ja kuitteja vastaan. (Näin toimitaan useimmissa vapaa-ehtois järjestöissä ympäri maailmaa). On erittäin tärkeää, että OoA vaatii kaiken tarkan laskutuksen ja kirjanpidon Suomessa hoidettavaksi. Alustava kirjanpito pitäisi myös Afrikassa olla puolueettoman tilitoimiston hoidettavana eikä avustettavan kohteen henkilöiden alaisuudessa.

      Kysynkin Harri, toimiiko OoA näin läpinäkyvästi? Uskallan epäillä, että Kalibun ja Howardin "kirjanpito" ei täytä edellä mainittuja kriteereitä läpinäkyvyydestä.

      Tiedän, että rehellisiä järjestöjä löytyy, jopa sellaisia, joissa kaikki avustusvarat, menevät juuri sille kohteelle, mihin ne on lahjoitettukin. Joten muiden järjestöjen mustamaalaaminen ei ole hyvien tapojen mukaista, eikä myöskään ole Jumalan tahdon mukaista.

      Jumala aukaiskoon sinun silmäsi Harri totuudelle.

    • S---A

      Kokemuksiani viestiketjun alkuperäisestä aiheesta.

      MH:n kanssa en ole ollut kovin läheisessä kanssakäymisessä. Mutta OoA:n marras-joulukuun apostoliset viikot ovat olleet tapahtumia, joissa Jumala on selkeästi opettanut minulle asioita. Sellaisia asioita, että voin vielä vuosienkin jälkeen todeta, mitä Jumala minäkin vuonna opetti. Jumalan opettamat asiat ovat tulleet esimerkiksi kahvipöytäkeskustelujen kautta tai Jumalan selkeänä puheena ylistyksen aikana.

      Opetus niillä viikoilla on ollut mielestäni tervettä, innostavaa ja haastavaa. Olenko sitten oppinut jotain uutta viikkojen aikana? Ehkä opillisten suurten totuuksien puolesta en: Olen kuitenkin lukenut Raamattua nuoruudestani asti, ja esimerkiksi Watchman Neen ja E.H. Mac Intoshin näkökulmat raamatullisiin totuuksiin ovat olleet itselleni tuttuja jo aiemmin. Ehkäpä ainoa aivan uusi näkökulma on ollut esirukouselämä sellaisena kuin Jumala opetti sitä Rees Howellsille. Tämänkin asian olisin tietysti voinut löytää myös ilman apostolisia viikkoja.

      Miten sitten kukin nyt ajattelee näitä apostolisia viikkoja: Onko MH opettanut niissä vahvasti Pyhän Hengen johtamana vai onko opettanut vain vahvasti periaatteita, jotka Jumala on opettanut hänelle kauan sitten... Olen kuitenkin vähintään epäsuorasti kiitollinen myös MH:lle siitä, että hänen työnsä kautta tällaisia viikkoja on pidetty, ja sen myötä Jumala on opettanut minulle merkityksellisiä asioita.

      • Epäilevä-Tuomas

        Kauniisti sanottu! Yksi kysymys tulee kuitenkin mieleen. Uhkuuko lähde samasta silmästä sekä makeaa että karvasta vettä (Jaak 3:11)? Olen omin korvin kuullut, miten MH on ivannut ja pilkannut nimeltä mainittuja julkisuuden henkilöitä ja seurakuntia. Hyvä suomalainen ystäväni on Malawissa omin silmin nähnyt ja kuullut, miten MH on kohdellut kaltoin tummaihoisia työntekijöitään ja kehottanut valkoihoisia voimalla ja väkivallalla pakottamaan nuo "laiskat" työhön. Ja mikä hirveintä, MH on todistettavasti sättinyt loukkaavin sanoin äitiään. Voiko tällainen henkilö olla Pyhän Hengen käytössä? Sitä on vaikea uskoa.


      • S---A
        Epäilevä-Tuomas kirjoitti:

        Kauniisti sanottu! Yksi kysymys tulee kuitenkin mieleen. Uhkuuko lähde samasta silmästä sekä makeaa että karvasta vettä (Jaak 3:11)? Olen omin korvin kuullut, miten MH on ivannut ja pilkannut nimeltä mainittuja julkisuuden henkilöitä ja seurakuntia. Hyvä suomalainen ystäväni on Malawissa omin silmin nähnyt ja kuullut, miten MH on kohdellut kaltoin tummaihoisia työntekijöitään ja kehottanut valkoihoisia voimalla ja väkivallalla pakottamaan nuo "laiskat" työhön. Ja mikä hirveintä, MH on todistettavasti sättinyt loukkaavin sanoin äitiään. Voiko tällainen henkilö olla Pyhän Hengen käytössä? Sitä on vaikea uskoa.

        Jaa-a. Kaikenlaista on tullut kyllä elämässä nähtyä. Tiedän esim. henkilön, joka on ollut ja edelleen on monipuolisesti Jumalan käytössä: mm. hengelliset lahjat toimivat hänen kauttaan vahvasti. Siitä huolimatta hän ei rahaa tavoitellessaan kuullut Jumalan varoitusta wincapita-jutussa.

        Tai sitten joku innokas joka on halunnut palvella Jumalaa tosissaan, on Jumalan tahdon vastaisesti kääntynyt omaa seurakuntaansa vastaan... Jumala ei ole silti ottanut tältä innokkaalta pois omia lahjojaan; esim. aito profetian lahja on toiminut siitä huolimatta. (Varmasti Jumala olisi siunannut enemmän, jos tämä innokas olisi toiminut oikein, mutta kuitenkin.)

        Varmasti MH olisi vuosien aikana saanut aikaiseksi paljon enemmän hyviä asioita, jollei hänellä olisi niin terävä kieli. Mutta kokemukseni mukaan Jumala käyttää epätäydellisiä ihmisiä. Olisiko meillä kenelläkään muuten toivoa?

        Ajattelen niin, että yksi MH:iin liittyvistä suurimmista ongelmista on epärealistinen erehtymättömyysajatus. Hän on toisaalta perinyt sukunsa miehiltä tavan esittää asiat varmasti ja vahvasti: Heidän perheessään oli kolme henkilöä, jotka aina tiesivät, kuinka asiat ovat (MH:n isä, MH ja MH:n veli). Sitten MH puolittain vitsinä toteaa joissain tilanteissa, että "hän on tässä asiassa oikeassa". Mutta sen lisäksi on vielä ollut sellainen ehkä ääneen lausumaton ajatus, että "pastori tietää, miten asiat ovat".

        Uskon, että meillä länsimaissa olisi opittavaa siitä, kuinka Afrikassa kunnioitetaan pastoreita ja evankelistoja Jumalan miehinä; siinä on varmasti yksi syy afrikkalaisten seurakuntien suurempaan Jumalan voiman ilmenemiseen. Meillä länsimaissa on liian paljon sitä, että pastoreiden sanomiset ruoditaan järkiperäisellä analysoinnilla ja tehdään listoja siitä, missä kaikessa tällä kertaa mentiin pieleen. Mutta MH:n tapauksessa liian monet ovat asettaneet mielessään hänet lähes erehtymättömään asemaan. Ja kun sitten on nähnyt MH:n tekevän asioita kaikkea muuta kuin täydellisesti, niin pettymys ja älyllinen ristiriita on ollut kova. Parempi asennoitumistapa olisi ollut sellainen kuin MH:n läheisellä ystävällä pastori Dutchilla: "Kun lähdin auttamaan MH:tä Sudaniin, tiesin, että hän ei tee kaikkia asioita oikein, mutta tiesin, että hän..." Jos tällainen asenne olisi sanottu ääneen useammin, niin kuinka paljon vähemmän olisi pettyneitä?


      • S---A

        Joo, ja toikin kirjoitus jäi puutteelliseksi... Mutta ei jaksa tähän aikaan enää kirjoittaa kaikkea, mitä asian tiimoilta tulisi mieleen. Pitää mennä kohta nukkumaan...


      • varissutpuu
        S---A kirjoitti:

        Jaa-a. Kaikenlaista on tullut kyllä elämässä nähtyä. Tiedän esim. henkilön, joka on ollut ja edelleen on monipuolisesti Jumalan käytössä: mm. hengelliset lahjat toimivat hänen kauttaan vahvasti. Siitä huolimatta hän ei rahaa tavoitellessaan kuullut Jumalan varoitusta wincapita-jutussa.

        Tai sitten joku innokas joka on halunnut palvella Jumalaa tosissaan, on Jumalan tahdon vastaisesti kääntynyt omaa seurakuntaansa vastaan... Jumala ei ole silti ottanut tältä innokkaalta pois omia lahjojaan; esim. aito profetian lahja on toiminut siitä huolimatta. (Varmasti Jumala olisi siunannut enemmän, jos tämä innokas olisi toiminut oikein, mutta kuitenkin.)

        Varmasti MH olisi vuosien aikana saanut aikaiseksi paljon enemmän hyviä asioita, jollei hänellä olisi niin terävä kieli. Mutta kokemukseni mukaan Jumala käyttää epätäydellisiä ihmisiä. Olisiko meillä kenelläkään muuten toivoa?

        Ajattelen niin, että yksi MH:iin liittyvistä suurimmista ongelmista on epärealistinen erehtymättömyysajatus. Hän on toisaalta perinyt sukunsa miehiltä tavan esittää asiat varmasti ja vahvasti: Heidän perheessään oli kolme henkilöä, jotka aina tiesivät, kuinka asiat ovat (MH:n isä, MH ja MH:n veli). Sitten MH puolittain vitsinä toteaa joissain tilanteissa, että "hän on tässä asiassa oikeassa". Mutta sen lisäksi on vielä ollut sellainen ehkä ääneen lausumaton ajatus, että "pastori tietää, miten asiat ovat".

        Uskon, että meillä länsimaissa olisi opittavaa siitä, kuinka Afrikassa kunnioitetaan pastoreita ja evankelistoja Jumalan miehinä; siinä on varmasti yksi syy afrikkalaisten seurakuntien suurempaan Jumalan voiman ilmenemiseen. Meillä länsimaissa on liian paljon sitä, että pastoreiden sanomiset ruoditaan järkiperäisellä analysoinnilla ja tehdään listoja siitä, missä kaikessa tällä kertaa mentiin pieleen. Mutta MH:n tapauksessa liian monet ovat asettaneet mielessään hänet lähes erehtymättömään asemaan. Ja kun sitten on nähnyt MH:n tekevän asioita kaikkea muuta kuin täydellisesti, niin pettymys ja älyllinen ristiriita on ollut kova. Parempi asennoitumistapa olisi ollut sellainen kuin MH:n läheisellä ystävällä pastori Dutchilla: "Kun lähdin auttamaan MH:tä Sudaniin, tiesin, että hän ei tee kaikkia asioita oikein, mutta tiesin, että hän..." Jos tällainen asenne olisi sanottu ääneen useammin, niin kuinka paljon vähemmän olisi pettyneitä?

        mutta hedelmistään puu tunnetaan, tästä puusta on paljon hedelmiä varissut. Herää kysymyksiä miksi?


      • Epäilevä-Tuomas

        Vapahtaja opetti aina vertauksin. Miettikääpä seuraavaa vertausta: joku tekee aivan erinomaisen lihakeiton. Siinä on kaikki oikeat ainekset. Mutta sitten hän sekoittaa siihen myös myrkkyä. Voiko tuon keiton syödä; siinähän on kaikki oikeat ainekset, mutta lisäksi myös myrkkyä. Mielestäni ei voi, sillä myrkky on se, mikä tekee tuhoa.


      • OiskoNäin

        .. voitasko täs ajatella hapatus vertausta; pieni hapatus hapattaa koko taikinan?


      • S---A
        Epäilevä-Tuomas kirjoitti:

        Vapahtaja opetti aina vertauksin. Miettikääpä seuraavaa vertausta: joku tekee aivan erinomaisen lihakeiton. Siinä on kaikki oikeat ainekset. Mutta sitten hän sekoittaa siihen myös myrkkyä. Voiko tuon keiton syödä; siinähän on kaikki oikeat ainekset, mutta lisäksi myös myrkkyä. Mielestäni ei voi, sillä myrkky on se, mikä tekee tuhoa.

        On varmasti monenlaisia keitonkeittäjiä.

        Jotkut voivat laittaa mukaan niin paljon myrkkyä, että keiton nauttiminen aiheuttaa kuoleman. Tällaisia ovat harhaopit, joiden seuraaminen vie lopulta ikuiseen tuhoon. Sitä tuskin kukaan tässä tilanteessa ajattelee MH:sta; ainakaan en ole nähnyt sellaisia syytöksiä.

        Sitten voidaan laittaa pieni määrä myrkkyä tai aineksia (esim. paprikaa), jotka aiheuttavat osalle syöjistä joitain oireita.

        Sitten lienee paljon kokkeja, jotka tekevät niin yksipuolista ruokaa, että syöjät eivät kasva tasaisesti tai kärsivät puutostaudeista. Tämä lienee yleensä seurakunnissa kaikkein suurin ongelma.


      • S---A
        S---A kirjoitti:

        On varmasti monenlaisia keitonkeittäjiä.

        Jotkut voivat laittaa mukaan niin paljon myrkkyä, että keiton nauttiminen aiheuttaa kuoleman. Tällaisia ovat harhaopit, joiden seuraaminen vie lopulta ikuiseen tuhoon. Sitä tuskin kukaan tässä tilanteessa ajattelee MH:sta; ainakaan en ole nähnyt sellaisia syytöksiä.

        Sitten voidaan laittaa pieni määrä myrkkyä tai aineksia (esim. paprikaa), jotka aiheuttavat osalle syöjistä joitain oireita.

        Sitten lienee paljon kokkeja, jotka tekevät niin yksipuolista ruokaa, että syöjät eivät kasva tasaisesti tai kärsivät puutostaudeista. Tämä lienee yleensä seurakunnissa kaikkein suurin ongelma.

        Monenlaisen keittäjän lisäksi on monenlaista treenausta ja monenlaista tavoitetta.

        Monella seurakunnalla tavoite on peruskunnon ylläpitäminen. Opetus on kohtalaisen monipuolista ja seurakuntalaisia pyritään aktivoimaan monella eri tavalla.

        Sitten on seurakuntia, joissa pyritään voittoon. Seurakuntalaisia innostetaan, rukoillaan vahvasti ja evankelioidaan.

        Pohdin joitain kuukausia sitten, millaiseen kategoriaan laittaisin MH:n tavoitteet ainakin sellaisina kuin ne julkisuuden kautta ovat näyttäytyneet. Ja tulin tähän tulokseen: Tavoitteena on ollut vähintään piirikunnallisen tason "urheilijoiden" treenaus, mutta myös kansallisen ja kansainvälisen tason. Ja myös huippujoukkueen luominen. Valmennustyyli on ollut välillä samansuuntaista kuin venäläisessä taide- ja ehkä myös urheiluvalmennuksessa: kuri on tarpeen vaatiessa ankaraa. Tällainen kategorisointi syntyi kun pohdin, pitäisikö MH:n opetusten edes vetää kaikkia uskovia puoleensa siten, että he olisivat jääneet osaksi Huutavan ääni -yhteisöä. ... Jos hyväksyy tämän kategorisoinnin niin voi sitten vielä olla vapaasti montaa mieltä, miten MH onnistui tässä valmentamisessaan. Mutta tällaisia pohdin itse joskus puoli vuotta sitten.


      • S---A

        ... Ja tietysti tässä pohdinnassa pitäisi huomioida Pyhän Hengen osuus kasvattajana ja se, että jumalallinen "valmennus" ei välttämättä toimi samanlaisten keinojen ja lainalaisuuksien kautta kuin inhimillinen. Mutta yllä olevan kaltaisia pohdin siitä huolimatta.


      • Vastaus_raamatussa
        varissutpuu kirjoitti:

        mutta hedelmistään puu tunnetaan, tästä puusta on paljon hedelmiä varissut. Herää kysymyksiä miksi?

        Raamatussa tuohon löytyy vastaus. "Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat." (Joh. 15:6) Jeesus oli äärettömän tiukka ja ankara seuraajilleen.


    • MHkaukanaJumalasta

      Pari kertaa hetken kuunnellut hänen "saarnojaan", ihmetellyt, kelannut eteenpäin, katsonut pätkän, ihmetellyt lisää, alkanut ällöttämään.
      Siinä se oli.

    • MiksTällainenAjojahti

      Vastaus kysymykseen, jonka esitin rukouksessa Isälle varttia aikaisemmin, tuli Harrin suusta; (HÄ-uutiskirje 29.2)

      'Kun olemme paineessa – Kärsimysten kautta opitaan kuuliaisuus ja kovasta paineesta tulee ulos timantteja, jotka putoilee Isän kämmenelle.'

      Kysyisin myös viisailta, mikä tässä uutiskirjeessä oli sellaista mikä ei ollut raamatun mukaista?
      Jos allekirjoitus olisi ollut Wilkerson, olisiko asenne toinen?

      Ei, en käy heidän kokouksissaan, seuraan tilannetta sivusta, ja ihmettelen ..
      Enkä mainitse nyt sanallakaan esim. Howardia, esitin kysymyksen, johon toivon vastausta ..

      • MiksTällainenAjojahti

        HÄ avointa keskustelua FB 1.3

        'Viikonloppuna "pastorikultti" kokoontui Tampereella ja Wiherkoski ylistää "Jumalan läsnäoloa", kehuu paastonneensa ja väittää saaneensa ilmestystä. Ei siltä näytä, kun lukee tuon Hep. 2:14 kohdan. Siinä puhutaan Jeesuksen kuoleman kautta tulleesta voitosta, " että HÄN kuoleman kautta kukistaisi.. perkeleen." Mutta pastorikultin linssien läpi vääristynyt tulkinta hehkuttaa taas itselleen kuolemista, vaikka kyseinen Raamatunkohta ei sitä painotakaan. Painotus Raamatussa on Jeesuksessa ja kuinka HÄN voi nimenomaan auttaa meitä, koska hän itsekin on ollut kiusattu. Jeesus vapauttaa orjuudesta. Kultin tulkinta kääntää katseen itseensä, miten minä itse voin voittaa paholaisen ja kuolen itselleni. Tällainen vääristynyt evankeliumi ruokkii ja tyydyttää vain omaa ylpeyttä, itsensäruoskijat kyllä tykkäävät.'

        Mitä ihmeen ajojahtia tää on?
        Eikö raamattu puhu nisunjyvästä, itselleen kuolemisesta, ristintiestä?

        Nyt kaikella lempeydellä sanon että jokaisen tulisi olla aralla tunnolla Herran edessä.

        Apost 5
        38. Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
        39. mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."


      • SolDeogloria
        MiksTällainenAjojahti kirjoitti:

        HÄ avointa keskustelua FB 1.3

        'Viikonloppuna "pastorikultti" kokoontui Tampereella ja Wiherkoski ylistää "Jumalan läsnäoloa", kehuu paastonneensa ja väittää saaneensa ilmestystä. Ei siltä näytä, kun lukee tuon Hep. 2:14 kohdan. Siinä puhutaan Jeesuksen kuoleman kautta tulleesta voitosta, " että HÄN kuoleman kautta kukistaisi.. perkeleen." Mutta pastorikultin linssien läpi vääristynyt tulkinta hehkuttaa taas itselleen kuolemista, vaikka kyseinen Raamatunkohta ei sitä painotakaan. Painotus Raamatussa on Jeesuksessa ja kuinka HÄN voi nimenomaan auttaa meitä, koska hän itsekin on ollut kiusattu. Jeesus vapauttaa orjuudesta. Kultin tulkinta kääntää katseen itseensä, miten minä itse voin voittaa paholaisen ja kuolen itselleni. Tällainen vääristynyt evankeliumi ruokkii ja tyydyttää vain omaa ylpeyttä, itsensäruoskijat kyllä tykkäävät.'

        Mitä ihmeen ajojahtia tää on?
        Eikö raamattu puhu nisunjyvästä, itselleen kuolemisesta, ristintiestä?

        Nyt kaikella lempeydellä sanon että jokaisen tulisi olla aralla tunnolla Herran edessä.

        Apost 5
        38. Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
        39. mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."

        "Eikö raamattu puhu nisunjyvästä, itselleen kuolemisesta, ristintiestä?"....
        Jos tarkoitat Joh 12:24, niin siinä Jeesus kyllä kuvaa omaa ristinkuolemaansa, eikä suinkaan meidän "itsellemme kuolemista".
        On se niin ihmeellistä, että itse uudestisyntymisen yhteydessä pätevät sola fide, sola Gratia ja sola Christus, mutta mitä pyhityselämään tulee niin nämä näyttävät jäävän hiukkasen taka-alalle ja kärkiajatukseksi tilalle ilmestyvät: "sola labour" ja "sola ego".
        Kyllä me edelleen olemme täysin riippuvaisia Jumalan Pyhän Hengen työstä meissä. Heb 12:2 => Jeesus on edelleen uskomme alkaja ja täyttäjä (loppuunsaattaja).
        Fil 1:5 kiitän siitä, että olette olleet osallisia evankeliumiin ensi päivästä alkaen tähän päivään saakka,
        Fil 1:6 varmasti luottaen siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesuksen päivään saakka.
        Minä itse asiassa kuolin jo reilut 2000 v. sitten Kristuksen Jeesuksen kanssa Golgatan ristillä (Room6). Tämä on siis minun "asemallinen" kuolemani Jeesuksessa. Käytännön "kuoleman" ja Hengellisen kasvun ohjaajana toimii sitten Jumalan Pyhä henki, joka johdattaa meitä kaikkeen totuuteen, ja totuus tekee meidät vapaiksi. Tämä on siis aika henkilökohtainen ja melko erilainen prosessi eri uskovilla.
        Varmaa kuitenkin on, että "Jeesus kyllä täyttää meissä alkamansa työn, lupauksensa mukaisesti.
        Äläkä nyt sitten ihmeessä aloita "ajojahtia" minua kohtaan, kun näin julkesin kommentoida...
        Lisäksi olen edelleen sitä mieltä siis :D; Että minun tulee alistua Jumalan väkevän käden alle ja vastustaa perkelettä, minun tulee lähestyä Häntä, niin Hän lähestyy minua. Jos minä en lue Jumalan sanaa, niin ei sitä kukaan muukaan puolestani tee jne.
        Meidän tulisi kuitenkin kyetä erottamaan se mikä "hyve" omasta lihasta lähtee, varsinkin kun kyse on pyhityksestä.
        Kaikenlainen omien tekojen mainostaminen on kyllä kaukana siitä mitä raamattu asiasta kehottaa, esim. vanhurskauden "harjoittaminen" näkyvästi, kuten henkilökohtainen rukous elämä, paasto, antaminen (Matt6), näin siis Raamatun mukaan...
        Lisäksi vielä Matteuksesta:
        Mat 23:8 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä.
        Mat 23:9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.
        Mat 23:10 Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus.
        Mat 23:11 Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne.
        Mat 23:12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.


    • MiksTällainenAjojahti

      Oletteko tulleet ajatelleeks Harrin läheisiä ja lapsia?

      Sukunimi on sen verran harvinainen ettei kenellekään ole epäselvää kenestä on kyse.
      Se että arvostellaan ja nauretaan heidän isäänsä, voi olla melkoisen traumatisoivaa ja kivuliasta hänen lapsilleen.

      Minkähänlaista pilkkaa ja kiusaamista lapset saavat osakseen koulussa?
      Onko käynyt mielessä, täällä tai FB;ssä kirjoitellessasi?

      FB;n 'HÄ avointa keskustelua' sivulla olevat kommentit ja pilkkakuvat vankila-asuisesta isistä, eivät varmaan tunnu lapsista kivalta.

      Ei ole meidän kristittyjen tehtävä olla osallisena tällaisessa.
      (istua siellä missä pilkkaajat istuvat)

      Howard has left the building, antaa nyt maallisen oikeuden hoitaa toimensa, jos hoidettavaa on.

      Jos joku katsoo Harrin toiminnan olevan epäkristillistä, niin menköön nuhteleen parin kolmen miehen voimin, kuten raamattu kehoittaa.

      Mutta muuten lopettakaa se julkinen parjaaminen, monessa kohtaa voi täyttyä kunnialoukkauksen kriteerit.

    • wcw

      No joo, on totta tuo että läheiset kärsii, ja se on kyllä valitettavaa. Howartin toimesta on kyllä tullu paljon pahempaa ja syvempää vahinkoa, ja jos on niin että HW tietää tämän ja puolustaa Howartia, niin silloin HW saa syyttää vain itteään. Vois tehdä asioille jotain..esim. sanoa irti itensä koko touhusta ja tunustaa vääryydet.
      Mutta vaikuttaa siltä, että HW uskoo Howartin olevan puhdas...Vai miten tää on ??

      • zyz

        ainakin ooa sivuilla kehuu isoilla määrillä apua..pastoreita..yms.
        ei sanaakaan Synnistä missä Mike rypii


      • kysynvain

        Missä on Howard tänään, jatkaako hän opetustaan vai onko joutunut vastaamaan teostaan?


      • PalannutMalawiin
        kysynvain kirjoitti:

        Missä on Howard tänään, jatkaako hän opetustaan vai onko joutunut vastaamaan teostaan?

        Palannut Malawiin joskus kuukausi sitten. Olisi kai joka tapauksessa tehnyt sen tänä vuonna (jos on ollut tavoitteena raamattukoulun starttaus 2017), mutta saattoi nämä tapahtumat nopeuttaa paluuta.


    • totuusvoittaa

      Keskustelu homo-Howardin edesottamuksista jatkukoon. Hän ei ole tehnyt julkista parannusta ja on jättänyt kaikki hänen uhrien todistukset huomioimatta. Hän on valehdellut uhreista julkisesti ja väittänyt näitä lahjoituiksi. Todellisuudessa Michael on itse syyllistynyt lahjontaan Afrikassa. Moni entisistä kannattajista on nähnyt pinnan alle, mutta muutamat edelleen tukevat tämän toimintaa Suomessa. Olisi hyvä kuulla tuoreita kokemuksia kentältä tämän "pastorin" toimista. Täälläkin voi keskustella:
      https://www.facebook.com/Huutavan-Ääni-avointa-keskustelua-208580379490625

    • Lancelotti

      Huutavan ääni on painunut maan alle...huuto on vaimeampaa kuin viime vuonna. Eivät enää ole kommentoineet nettisivuillaan tapahtumia. Pastoria ylistävät sisäpiirin kehut ovat jääneet sinne ja viimevuotiset hehkutukset ovat jo vanhaa viiniä. Taisi tämä diktaattoripastori käskeä pysymään poissa netistä, että ei lampaat säiky.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe