Osinkokateelliset demarit, kysymyksiä teille

osinkorahanhintana

Kaikille vasureille on yhtiöiden omistajien osinkotulot kauhistus. Ne rahathan kuuluisivat kai heille, vaikkeivat he ole tehneet niiden eteen mitään? Kysymyksiä demareille: Jos olet säästänyt palkkatuloistasi hieman rahaa, voit aivan helposti ostaa pörssiyhtiöiden osakkeita. Haluatko silloin laittaa rahasi osakeyhtiöön, joka on yritystoiminnan luonteesta johtuen yleensä riskialtis? Voit menettää koko summan yrityksen joutuessa konkurssiin. Minä olen menettänyt parin yhtiön kohdalla. Haluatko riskin lisäksi laittaa rahasi yhtiöön, joka maksaa osinkoa vain saman verran kuin saisit pankkitililtä, jolla olevat säästösi ovat nykyisin turvattu 100 000 euroon asti? Tai ei maksa osinkoa ollenkaan. Mikä olisi oikea osinkoprosentti mielestäsi, kun muistat sijoitettujen varojesi olevan kaiken maailman kriisien ja riskien armoilla? Toisinaan sijoituksesi arvo saattaa pudota vaikkapa puoleen, konkurssissa menetät kaiken. Onko mielestäsi omien rahojesi kohdalla 4-6 prosentin vuosittainen korko liian korkea? Siis omien rahojesi kohdalla, nyt en puhu muiden rahoista, sillä niitä on helppo kadehtia. Jotta sinun ei tarvitse kadehtia toisten osinkotuloja, voit alkaa itse kokeilla miltä osakesäästäminen maistuu. Takaan, että muutaman vuoden kuluttua osinkokateutesi on parantunut.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enymmärräen

      Vasemmisto, eli demarit ja vasemistoliitto haluavat profiloitua työväenpuolueiksi. Kuitenkin ovat hyvin osinkokateellisia, miksi? Maltilliset sijoittajat sekä riskisijoittajat sijoittavat rahojaan niihinkin yhtiöihin jotka työllistävät ihmisiä. Jopa niin että ilman sijoittajia ei työpaikat pysy tai niitä ei ainakaan tule lisää. Sijoittajien ansiosta yritykset saavat rahoitusta kehittyä ja myöskin työllistää. Jos yritys menestyy ja työllistää se tuo myös osinkoa omistajilleen, sijoittajille.
      Ollaan siis valmiita uhraamaan oma työpaikka ettei vaan sijoittaja saisi voittoa.

      • EI_EK-Uutiset

        11 miljardin euron kaikkien aikojen jättiosingot tulossa Suomeen, ei ihme että Juha Sipilä otti lakin vähemmän kauniiseen käteensä ja laittoi pakkolakipakettinsa jäihin. Yrityksillä menee paremmin kuin koskaan Suomessa ja suomalainen työ olikin ihan kilpailukyistä, kiitos AY-liikkeen maltillisen palkkapolitiikan viimeiset vuodet.
        .
        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa.
        Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.
        Saksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut.
        .
        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml
        Uusimpien tilastojen mukaan myös Ruotsin ja Saksan palkat ja työn sivukulut ovat Suomea korkeammat ja Ranskan kulut ovat saman suuruisia.
        .
        Meilläkö liikaa liksaa? Suomen työvoimakustannukset ovat kaukana Euroopan kärjestä
        http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako-liikaa-liksaa-suomen-tyovoimakustannukset-ovat-kaukana-euroopan-karjesta-3468444
        Suomen työvoimakustannukset ovat EU-maiden kahdeksanneksi suurimmat, kertoo Euroopan tilastoviranomaisen Eurostatin maanantaina julkistama tilasto.
        Työvoimakustannukset Suomessa olivat Eurostatin mukaan noin 31,4 euroa tunnissa vuonna 2012.
        Suomea suuremmat työvoimakustannukset ovat Tanskassa, Belgiassa, Ruotsissa, Ranskassa, Luxemburgissa, Hollannissa ja Saksassa.
        .
        Suomi paras Pohjoismaa 140 maan kilpailukykyvertailussa
        http://yle.fi/uutiset/suomi_paras_pohjoismaa_140_maan_kilpailukykyvertailussa/8341729
        "Suomi Pohjoismaista parhain
        Suomen kahdeksas sija peittoaa muut Pohjoismaat.
        – Jossain vaiheessa kaikki Pohjoismaat ovat olleet kärkikymmenikössä. Tällä hetkellä kaikki muut Pohjoismaat ovat Suomen alapuolella, mainitsee Rouvinen.
        Ruotsi löytyy sijalta yhdeksän, Norja sijalta 11 ja Tanska sijalta 12. Islannin saama 29. sija heijastelee maan kokemaa finanssikriisiä".
        .
        Suomessa ei ole edes palkallisia vapaita EU:n keskitasoa enemmän:
        http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/08/05/meillako-pitkat-lomat/201110891/139
        "Meilläkö pitkät lomat?
        Suomessa pidetään aika ajoin meteliä "ylipitkistä" lomista. Eurooppalaisessa vertailussa emme lököttele sen pidempään kuin muutkaan. Katso, missä Euroopan maassa nautitaan pisimmistä palkallisista vapaista".
        .
        Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria
        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu
        "Suomessa voidaan pian vain haaveilla kilpailijamaiden runsaista arkivapaista.
        Hallitus haluaa muuttaa loppiaisen ja helatorstain palkattomiksi, jotta Suomen kustannuskilpailukyky paranisi.
        Tavallaan loppiainen ja helatorstai myös lakkaavat olemasta vapaapäiviä, sillä tunnit on tehtävä sisään esimerkiksi viikonloppuna.
        Jos pakkolait olisivat jo voimassa, Suomessa olisi tänä vuonna vain viisi arkipyhää. Se on selvästi vähemmän kuin Ruotsissa, Saksassa, Britanniassa tai Yhdysvalloissa.
        Suomessa on tänä vuonna seitsemän palkallista arkivapaata. Jos hallituksen pakkolait olisivat voimassa, niitä olisi enää viisi. Luku olisi tämän vertailun ylivoimaisesti pienin".
        .
        Mikä taantuma? – suomalaisten tulot kasvoivat miljardikaupalla
        http://yle.fi/uutiset/mika_taantuma__suomalaisten_tulot_kasvoivat_miljardikaupalla/8504336
        "Henkilöasiakkaille kertyi lähes 123 miljardia ansiotuloja vuonna 2014, nousua kolme miljardia euroa. Kovatuloisimmat ovat Uudellamaalla, köyhimmät Kainuussa.
        Mikä taantuma? – suomalaisten tulot kasvoivat miljardikaupalla
        Henkilöasiakkaille kertyi lähes 123 miljardia ansiotuloja vuonna 2014, nousua kolme miljardia euroa. Kovatuloisimmat ovat Uudellamaalla, köyhimmät Kainuussa.
        Suomalaisten henkilöiden tulot kasvoivat viime vuonna kolme miljardia euroa edellisvuodesta, selviää juuri valmistuneesta verohallinnon tuloverotilastosta.
        Henkilöasiakkaille kertyi vuonna 2014 veronalaisia tuloja yhteensä 131,8 miljardia euroa ( 2,4 % edellisvuodesta), joista ansiotuloa oli 122,7 miljardia euroa ( 1,8 %) ja pääomatuloa 9,1 miljardia euroa ( 13,1 %).
        Ansiotuloista 66 prosenttia oli palkkatuloja, eläketuloja 24 prosenttia ja työttömyysturvaetuuksia 4 prosenttia".
        .
        No tietenkin koska SSSuomessa viralliset laskelmat tekee toinen työmarkkinaosapuoli eli EK ja sen tutkimuslaitos Etla. Sille on tietenkin edullista että Suomessa työ on kallista työehdot liian hyviä jne.


      • osinkorahanhintana

        En usko kaikkia perustelujasi. Sitä paitsi kysyin osingoista. Et halunnut vastata, vaan aloit hölpöttää.


    • demari-1

      höpön höpön, olet pihalla kuin lumiukko, kyse ei ole tuosta vaan yritysten kannattavuudesta. siis ei oikein mene läpi EK:n palkanalaennusvaatimukset kustannussyistä kun samaan aikaan pörssiyhtiöt tekevät kaikkien aikojen tulosta.
      Tottakai pitää tulosta tehdä ja osinkoja jakaa, mutta ei pidä samaan aikaan valheella käydä duunarin kimppuun saadakseen vielä enemmän osinkoja.

      • Osinkoa_saa

        osakkeita ostamalla.... ja kaikki voivat niitä ostaa.... kateus haisee tänne asti....


      • Kiitossiitäjoetukäteen
        Osinkoa_saa kirjoitti:

        osakkeita ostamalla.... ja kaikki voivat niitä ostaa.... kateus haisee tänne asti....

        lopeta se oman persees haistelu.


      • hehehehhee
        Kiitossiitäjoetukäteen kirjoitti:

        lopeta se oman persees haistelu.

        köyhää paskaa vituttaa.... heehehhehehe...


      • punainenpuusilmätauti

        Ei duunarille kuulu yrityksen koko maksuvara. Yritykseen rahojaan sijoittanut tarvitsee rahalleen vuokran eli osingon. Jollei osinkoja makseta, osakkeen omistajat myyvät osakkeensa pois vaikka tappiolla. Kuka sellaisia osakkeita lopulta ostaa? Duunari menettää lopulta työpaikkansa. Puusilmillä SDP näkee huonosti.


    • Piensijoittaja

      Ei työläinen ole kateellinen piensijoittajalle. He ovat todella riskisijoittajia, koska heillä ei ole vaikutusmahdollisuutta sijoittamassaan yhtiössä.
      Mutta kasvottomat suursijoittajat ovat globaaleja toimijoita ja usein aiheuttavat yrityksissä pelkkää pahaa. Heidän tahdostaan työpaikat siirretään halpatyömaihin ja jäljelle jäävien työtahti kiristetään äärimmilleen. Silloin voi pahoin koko väestö.

      Myös pienyrittäjät ovat riiston kohteena. Heiltä vaaditaan aina vain isompaa työpanosta aina vain pienemmällä korvauksella. Ja jos joku keksii hyvän tulolähteen, niin tavallisesti se ryöstetään isompien toimesta jollekin suuryritykselle.

      Tämä maailmanlaajuinen toiminta on todellinen uhka hyvinvointia vastaan.
      Kaksikymmentä vuotta sitten uhkana pidettiin mielisairaiden ja vanhusten hoitojen heikennystä. Nyt ne ovat arkipäivää. Mielisairaalat lakkautetaan ja sairaat ovat avohoidossa. Heitä käyttää hyväkseen sosiaalirajoitteiset, jotka muuttavat heidän koteihinsa kysymättä lupaa. Toiset eivät osaa sopeutua yhteiskuntaan ja heidän itsemurhatilastonsa on karmeaa luettavaa. Jos niitä edes merkitään itsemurhiksi.

    • SamallaViivalla

      Kun joskus kaikista henkilökohtaisista tuloista (palkan ansiotulot, osinkotlot, bonukset, optiot ym.) maksetaan saman progressiivisen verotuksen mukaan, niin osakesijoittajat saavat tienata mielestäni kuinka paljon haluavat.

      • osinkorahanhintana

        Lopetan heti riskialttiin osakesäästämisen, jos osingoista progressiivinen vero. Siihen loppuu yritysten pääomittaminen. Jotain pitäisi sinun ymmärtää. Siis ei käy: sijoittamisen riskisyys, progressiivinen vero muiden tulojen päälle ja rahan mitätön tuottoprosentti (esim 4-6%).


    • KOKomustaAgenda

      SSSosiaalikapitalismi sosialisoi palkanmaksun
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14092461/sssosiaalikapitalismi-sosialisoi-palkanmaksun

      Sosiaalikapitalismi yksityistää voitot mutta sosialisoi palkanmaksun ja tappiot. Tukityö ja halpapalkkatyö on yrityksille suunnattua sosiaaliturvaa, sillä yhteiskunta ja veronmaksajat maksavat osan työntekijän palkasta, yritykset ottavat hyödyt ja voitot. SSS-porvarihallitus ja varsinkin kokoomus sekä kepu kannattavat tätä sosialismin muotoa.


      Lestosaarnaaja-kepu, kokkareet sekä EK tarjoilee duunareille kapitalismia mutta työnanatajille sosialismia.Valtio maksaa viulut ja nostelkaa osinkonne vaikka perce edellä menette puuhun.

    • edelleenkin

      Sanon edelleen! Kun vain muutamia kymmeniä yrityksiä on pörssissä ja jakaa osinkoja ( muuten valtio saa osinkotuottoina kassaansa rahaa osasta näitä yhtiöitä ). Kuitenkin on pieniä osakeyhtiöitä, muutamien henkien yrityksiä joille osinkokateellisten lakimuutosvaatimukset aiheuttaisivat hallaa! Pelkkä kateus muutamalle kymmenelle suuryritykselle paskantaisi koko suomalaisen yrityskentän suohon, työpaikkoja lähtisi jne jne. MUTKU MUTKU ne sijoittajat ja miljardiosingot!
      Kannattaisi keskittyä siihen kun ministereistä lähtien pyöritetään miljoonat holding yhtiöiden kautta "verosuunnittelulla". Suomalainen pienyrittäjä ja duunari sitten makselee kaiken kun oikein ministeritasolta pyörretään veroja.

      • pääomaluotyötä

        Korottakaas lisää veroja, niin näätte kehityksen kehittyvän. Toisiltanneko nyhdätte yhä enemmän?


      • 98835

        Ei veroja nostamalla saada kilpailukykyä paremmaksi vaan köyhiltä, eläkeläisiltä, koulutuksesta ja lapsilta leikkaaminen nostaa kilpailukykyä paljon.
        Jatkossa nähdään miten pienet firmat kaatuvat kun suomalaisilla ei ole rahaa kulutettavaksi entiseen tapaan ja nytkin jo kauppiaat valittavat ettei kannata.
        Konkurssi aalto on tulossa. Sitä saa mitä tilaa, näinhän se on.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe