Luottotiedot

velkajussijärj

Yksityishenkilöiden maksuhäiriöiden lukumäärä nyt 350 tuhatta noin.Se lisääntyy roimaa vauhtia ja mikä eteen tilanteen korjaamiseksi kun näillä palstoilla on näitä irvileukoja jotka jauhavat miksi otit lainaa ja sitä sun tätä.Jokaisella on oma tarina elämän kulusta.
Mutta ne henkilöt joilla on Luottotiedot kunnossa maksavat 15% korotettua veroa niin velkajärjestely jonot vähenevät kun ohjataan nämä varat velallisten hyväksi ja näin velallisista tulee vertaisiasi ihmisiä

19

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • prismacitari

      Ennen kaikkea parjaamanne velkajärjestely lakkaisi olemasta.Onhan näitä Pakkolakeja
      sorvattu nyt tämän tästä tai ainakin pitänyt tulla.

    • ölkjhgvkjhgf

      "Mutta ne henkilöt joilla on Luottotiedot kunnossa maksavat 15% korotettua veroa niin velkajärjestely jonot vähenevät kun ohjataan nämä varat velallisten hyväksi ja näin velallisista tulee vertaisiasi ihmisiä"

      Höpö höpö. Oli velkaa tai ei, ihmisen arvo on jakamaton ja yhtäläinen. Jos velkaisella on henkilökohtainen tarve nyöristellä ja häpeillä, ei se ole muiden syy, kuin ehkä kotikasvatuksen. Maksan veroissani jo reilusti tukea vähävaraisille ja teen sen ihan mielelläni. Jos velkatöppäilijän velat maksetaan tällä ehdotetulla menetelmällä, kuinka kauan arvelet menevän, että hän on uudelleen korviaan myöten veloissa? Ja taasko me muut asuntovelkaiset kustannamme pelleilyn - meidän ihmisarvoamme alentavalla tavalla?? Velkajärjestelylaki on hyvä olla olemassa, jotta tuomioistuin tekee harkinnan maksuhelpotuksista sellaisen ansaitseville - eikä mikään nettiraati.

      • bgbnkgknnkk

        "Velkajärjestelylaki on hyvä olla olemassa, jotta tuomioistuin tekee harkinnan maksuhelpotuksista sellaisen ansaitseville"

        Tuomistuimet ovat liian lepsuja tuomioissaan. Mielestäni kulutusluottoja ei pitäisi ikinä hyväksyä velkajärjestelyyn, ihmiset asettuvat muuten eriarvoiseen asemaan.


      • pikapikapika

        velkajärjestely myönnetään periaatteessa vain kerran jokaiselle tarvitsevalle ja tarkoitus on että sen kautta oppis hoitamaan talouttaan paremmin., miksi ei sitten pikavippejä ja kulutusluottoja? ei kai silloin veronmaksajien rahoja mene hukkaan vaan pikavippiparonien kun usein suuri osa lainasta jää maksamattsa


      • bgbnkgknnkk

        "velkajärjestely myönnetään periaatteessa vain kerran jokaiselle tarvitsevalle"

        Velkajärjestelyn saa liian helposti, eikä sen tarkoitus alunperin ole todellakaan ollut opettaa ihmistä hoitamaan talouttaan paremmin. Ehkä olen sitten vain kateellinen, kun ihmiset asetetaan eriarvoiseen asemaan. Toiset voivat tuhlata rahaa kulutusluotoilla ja pikavipeillä, toiset joutuvat elämään aina säästöliekillä. Velkajärjestelyyn pääsevä saa runsaasti verotonta rahallista etua asiansa hyvin/normaalisti hoitaviin verrattuna tekemättä sekuntiakaan työtä. Puhumattakaan niihin verrattuna, jotka maksavat ulosotossa pikavippiveloistaan joka ainoan sentin korkojen kera. Jotkut kehuvat, että vasta velkajärjestely opetti heille rahankäyttöä. Velkajärjestelyn tarkoitus ei ole opettaa rahan käyttöä, sen tehköön ulosotto.

        Velkajärjestelylain 10. pykälän 1. mom. 7. kohdassa nimenomaan sanotaan: "Jollei 10 a §:stä muuta johdu, velkajärjestelyä ei voida myöntää, jos velkojen perusteesta ja syntyolosuhteista, velallisen tavasta hoitaa talouttaan tai muista seikoista voidaan päätellä olevan todennäköistä, että velallinen on velkaantunut harkitusti velkajärjestelyä silmällä pitäen tai velallisen velkaantumiseen johtaneita toimia voidaan kokonaisuutena arvioiden pitää piittaamattomina ja vastuuttomina ottaen huomioon velallisen ikä, asema ja muut olosuhteet sekä se, ovatko luotonantajat toimineet vastuullisesti."

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930057#L3P10

        Näyttää siltä, että velkajärjestelystä on tullut kerran elämässä annettava armahdus holtittomille ihmisille, jotta nämä oppisivat rahankäyttöä.


      • fghjkllkjhgfghjk

        ...Eikä kaikki ole maailmassa edelleenkään sitä, miltä näyttää, varsinkaan katkerien ja kateellisten linssien läpi kurkistellessa. Velkajärjestelyä voi toki hakea, on eri asia, saako sellaisen. Kaikki eivät tosiaankaan saa. Juuri näillä kevytmielisesti velkaantuneilla on vuosien koirakoulu edessä, kun rahoja peritään sentilleen ulosoton kautta.
        Velkajärjestelyhakemus menee läpi, jos velallisen olosuhteissa on tapahtunut merkittävä romahdus, velkoja on yritetty tosissaan, oikeasti ja rehellisesti hoitaa ja velan käyttötarkoitus on ollut järkevä. Mietipä, jos luottohäiriöisiä on jo yli 360 000 ja vuosittain tehdään vain nelisentuhatta velkajärjestelyä, niin huikeat 1,1 % velkataakkaa helpotetaan. Näissä ovat mukana rankasti syöpäsairaat perheet ja toisten töppäilyistä takuita makselevat takuueläkevanhukset. Tämä yhteiskunta on edelleen niin rikas, että heiltä voidaan velka antaa anteeksi. On henkistä köyhyyttä katkeroittaa mielensä siitä.


      • bgbnkgknnkk

        "Mietipä, jos luottohäiriöisiä on jo yli 360 000 ja vuosittain tehdään vain nelisentuhatta velkajärjestelyä, niin huikeat 1,1 % velkataakkaa helpotetaan. "

        Mainitsemasi luvut eivät ole ollenkaan yhteismitallisia. Toinen on vuosittainen luku ja toinen tämänhetkinen luottohäiriöisten määrä.


      • fghjkllkjhgfghjk

        Ei ole, pitää paikkaansa. Mutta luvut antavat suuntaa ja mittakaavaa. 360-370000 luottohäiriöisen joukosta nämä velkajärjestelyt pääosin tehdään. Eikä tuo joukko pysy yhtenäisenä, yksi kun puhdistaa nimensä, likaa toinen ja kolmas omansa. Velkajärjestelyn kesto on 3-5 vuotta ja pisin luottomerkintä 4 vuotta. Viimeisen viiden vuoden aikana siis parisenkymmentätuhatta ihmistä on käynyt läpi velkajärjestelyn ja he ovat edelleen pääosin mukana tuossa luottohäiriöisten luvussa. Siitäkin laskettuna suuntaa antava prosenttiosuus on mitätön, kun sitä vertaa raivoon ja kateuteen, jonka velkajärjestely joissakin kirjoittajissa herättää.


      • bgbnkgknnkk

        "Siitäkin laskettuna suuntaa antava prosenttiosuus on mitätön"

        Uusia velkajärjestelyitä myönnettiin 3600 kpl. Uusia henkilöitä tuli viime vuonna maksuhäiriörekisteriin 39 000. Uusien velkajärjestelypäätösten määrää voisi aivan hyvin verrata myös tähän lukuun (vaikka ei olekaan kyse samoista henkilöistä), joten prosentiksi saadaan melkein 10. En kutsuisi lukua mitättömäksi. Tuossa 39 000:ssa on mukana ihmisiä, joilla on vain yksi pieni lasku maksamatta, joten suhdeluku on oikeasti vieläkin suurempi.

        http://www.asiakastieto.fi/web/fi/asiakastieto/uutishuone#/pressreleases/neljaennesmiljoona-kuluttajaa-sai-viime-vuonna-maksuhaeirioemerkintoejae-1287445


      • fghjkllkjhgfghjk

        ...paitsi että tämä vertailu ontuu aika pahasti. Uusiin velkoihin ja vastasaaduilla luottomerkinnöillä ei velkajärjestelyä tipu. Ne 320 000 vanhaa velallista ovat niitä, joiden joukosta velkoja järjestellään. Ja vain 3600 tapauksessa. Lakiseula on todella tiukka.


      • bgbnkgknnkk

        ..paitsi että 3600 on yhden vuoden luku. Luku pitäisi kertoa "asiakkuuksien" keskimääräisellä kestoajalla. Tarkoitan aikaa, jonka henkilö on maksuhäiriörekisterissä. Ja siitä sitten laskemme suhdeluvun. Vanheneeko luottotietomerkintä todellakin jo viimeistään neljässä vuodessa, vaikka velkaa ei maksaisikaan?


      • fghjkllkjhgfghjk

        Merkintä velasta vanhenee, mutta merkintä pitkäaikaisesta ulosotosta pysyy. Löydätkö tämän "asiakkuuden keskimääräisen kestoajan" jostakin? Ja oikeasti vertailua pitäisi tehdä kaikkien velallisten ja velkajärjestelyn saaneiden välillä. Velkaa taitaa olla yli 70% kotitalouksista.


      • bgbnkgknnkk
        fghjkllkjhgfghjk kirjoitti:

        Merkintä velasta vanhenee, mutta merkintä pitkäaikaisesta ulosotosta pysyy. Löydätkö tämän "asiakkuuden keskimääräisen kestoajan" jostakin? Ja oikeasti vertailua pitäisi tehdä kaikkien velallisten ja velkajärjestelyn saaneiden välillä. Velkaa taitaa olla yli 70% kotitalouksista.

        "Ja oikeasti vertailua pitäisi tehdä kaikkien velallisten ja velkajärjestelyn saaneiden välillä. Velkaa taitaa olla yli 70% kotitalouksista."

        Pointtini olikin siinä, että jos runsaasti maksamattomia kulutusluottoja, niin turhan helposti niihin saa velkajärjestelyä. Ihmiset ovat alkaneet jopa ajatella, että velkajärjestelyn tarkoitus on antaa ihmisille vanhat synnit anteeksi ja opettaa heille rahankäyttöä. Pikavippikierteet ja runsaat kulutusluotot ovat piittaamatonta velkaantumista.


      • fghjkllkjhgfghjk

        Miten niin turhan helposti??? Velkajärjestelyn saaminen on juuri oikealla tavalla kireää. Tiukoilla kriteereillä 'yhdelle sadasta', ja siinäkin on pitänyt olla jokin sosiaalinen peruste kuten sairastuminen, joka tuhoaa maksukyvyn. Piittaamattomasti velkaantuneita ei velkajärjestelyt koske, jos ei ole tapahtunut jotakin muuta katastrofia, jonka perusteella oikeusistuin toisin päättää. Suomi on edelleen oikeusvaltio, jossa nettifoorumit eivät päätä äänestämällä lainkäytöstä.


      • bgbnkgknnkk

        "Velkajärjestelyn saaminen on juuri oikealla tavalla kireää. Tiukoilla kriteereillä 'yhdelle sadasta', ja siinäkin on pitänyt olla jokin sosiaalinen peruste kuten sairastuminen, joka tuhoaa maksukyvyn."

        Vieläkin väität, että vain yksi sadasta kaikista maksuhäiriöisistä pääsee velkajärjestelyyn. Todellisuudessa luku on monta kertaa suurempi, koska 3600 on vain vuosittainen luku. Maksuhäiriörekisterissä ollaan aina pitempään kuin 12 kuukautta.

        "Suomi on edelleen oikeusvaltio, jossa nettifoorumit eivät päätä äänestämällä lainkäytöstä."

        Oikeusistuimilla on ammattitautina, että ne näkevät lieventäviä asianhaaroja joka puolella, ei pelkästään raiskauksissa. Oikeusistuimia ja lakeja pitää voida saada arvostella. Niin tekevät monet oikeustieteen professoritkin. Esim. piittaamattomuus rahankäytössä on laissa mainittu este velkajärjestelyssä, silti tälläkin palstalla saa usein lukea, että "vasta velkajärjestely opetti minulle rahankäyttöä". Hyvä jos on opettanut, mutta velkajärjestelyn tarkoitus ei ole opettaa ihmisille rahankäyttöä. Aika moni sitä paitsi velkaantuu uudestaan. Kerran holtiton, aina holtiton. Lakia pitäisi kiireesti korjata, ettei oikeusistuimilla olisi enää oikeutta poiketa velkajärjestelyn laissa mainituista yleisistä esteistä, varsinkaan piittaamattomasta velkaantumisesta.


    • tommorrownewerdies

      velkaantumisen ongelmia ei ratkota muuten kuin läpinäkyvyyttä lisäämällä. Kun lainarahan antaminen on aidosti pankeilla... Suomessa niitä on nyt ehkä seitsemän.... ja pankkien kesken luodaan yhtenäinen luotto ja pankkiasiointia kuvaava luokitus, niin velkaongelmat on kerralla pois.
      Nyhän pankit ei välttämättä tiedä sitä, että asiakkaalla on velkaa 2-3 eri pankkiin tai pikavippifirmaan..... ongelmat tulee esiin vasta kun asiakkaan rahat ei riitä enää jonkun maksun maksamiseen.
      Jos velan antaminen olisi vain ns. kunnon pankeilla ja ne näkis helpommin asiakkaan oikean tilanteen, niin asiat olis paremmin..... ja sit yks asia. Tää ei välttämättämättä ratkea heti. Jos nyt on se 370 000 merkintää ja 100 000 velkajärjestelyä päällä, niin voi mennä 10v ennenkuin nämä ongelmat on ratkaistu... ja osa merkinnöistä ei tule poistumaan edes 20v aikana... ja jos tänää laittettas laki valmisteluun, niin kestäs varmaan pari vuotta ennenkuin laki luottotiedoista ja niiden käytöstä olis valmis ja sittenkin vielä pari vuotta ennenkuin se laki olis päällä.... ja sittenkin vielä se 10v ennekuin se laki toimis kunnolla.
      kasvopeilikauppiaalla olis nyt kyllä töitä.... 1990 luvun tilanteesta ei olla opittu mitään ja moni joka nyt ottaa velkaa ei ajattele mitään 20v päähän....

      Ja yks asia. Pankkienkin pitäs äärettömän isoissa lainoissa huomioida paremin se millaisia oikeita näyttöjä asikkaalta vaaditaan...... ei pelkät vakuudet... vaan miten ihminen hoitaa asiat pitkällä ajalla ja saako asiakas mitään velan päälle säästämällä. On aivan eri asia säästää 50e kk kahden vuoden ajan ja saada tonni kasaan kuin se, että maksat 40e kuukaudessa kahden vuoden ajan velkaa ja saat ehkä 1500e kuolettaa pääomaa ja maksaa korot ja kulut......

      Ei olis uskonu 25v sitten miten paljon Suomessa on tyhmiä ihmisiä. Ei se velka ole mikää uhka, se voi olla mahdollisuuskin..... mutta onko pakko hautautua paskaan koko loppuiäksi ja myöntää totuus omista rajoista ja rajallisuudesta.

      • oinoitaaikoja

        25 vuotta sitten pankit antoi noita hölmöjä lainoja. Muistaako joku vielä noita aikoja. lainaa sai joka paikasta 100% asuntoa varten jos vain halusi. Ostimme 90 luvulla pakkohuuto kiinteistön jonka arvo oli n 450 000mk mutta sitä oli lainoitettu 1200000 mk.lla. ei siinä läpinäkyvyydessä ollut ongelmaa ainoastaan pankinjohtajien arviointikyvyssä


      • vippivipinperään

        Pankkien pitää pitää 2 viikon harkinta aika ennen lainan myöntämistä niin puolet
        putoo pois hakijoista kun itsekkin tajuavat mitä ollaan tekemässä.Kun rahat yleensä ovat heti miten tilillä se on oiva keino saada kukkaroon täytettä.
        Noin 5 tunnin aikana jos luottotiedot on kunnossa saat kymmeniä tuhansia euroja
        lainoja jos on sillä päällä ja moni on koska seurauksista ei tarvi välittää joidenkin ihmisen sillä olihan hauskaa vuoden verran


    • joopajoovipit

      Esimerkkejä : Vantaalla eräässä pankissa 2001 vuonna mainos 50.000 mk lainaa ilman
      takuita kun asiakas meni kysymään lainaa niin sanottiin että saa sitä
      100.000 mk ja luotto tiedot kun oli kunnossa pieni piru istui heikko
      hermoisen olalla ja siitä vaan ja laina tuli.Oikein laskelmoiva ei olisi
      ottanut taakkaa harteilleen.Tämä on sitä kevyt mielistä lainan ottoa
      mutta miksi näitä tarjotaan, vaan tyydyttäisi siihen mitä pyydetään.
      Tämähän kertoo siitä kuinka pankit tienaa ja heidän omistuksessaan
      olevat perintäyhtiöt.Perintäyhtiöt vaativat ensi alkuun kaikki mahd.
      maksut ja sen jälkeen ei millään mitää väliä kun korot on saatu
      juoksemaan.Vastuu pitäisi olla lainan antajilla myöskin.Ei voi
      kevyt kenkäiseti vippiä antaa.Lainaa anottaessa kysellään muita
      lainoja ja vippejä mutta kohta tietokone sanoo että hyväksytty on ja
      tulostin laulaa kuitattavat laina paperit ja kaikki on tyytyväisiä.
      Mahdollisuus tekee tehtävänsä.Näistä koostuu suurin osa velkaj.
      asiakkaista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe