Suunitelmat yli 40-vuotiaana

it-alaton

Minkälaisia urasuunitelmia teillä on sen varalle kun ikää alkaa olla yli 40-vuotta ja ei enää jaksa opiskella kaikkea vapaa-aikaa uusia tekniikoita kuten nuorena?

27

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennätysmies

      Olet sentään päässyt jo alan hommiin, toisin kuin jotkut muut yli 40-vuotiaat!

    • Jayatatay

      40v niin kenkää tulee. It ala ei oo mummoille.

    • Lentokonekko

      Lähden ulkomaille. Suomi on ainoa EU-maa, jossa IT-alalla on työttömyyttä. Ulkomailla ei 40 ole mikään kauhistus/kummallisuus IT-yrityksissä.

    • kaksikymmentäviisi

      Mieti vähän: 40-vuotiaana sinulla on aikaa eläkeikään 26 vuotta tai enemmän, mahdollisesti jopa 30 vuotta Sipilä III päätösten jälkeen.

      Ajattelepa aikaa taaksepäin, kun olit 20-vuotias: muutama vuosi sitten lukiosta valmistunut, armeija juuri takana ja olit aloittanut it-alan opinnot jossain oppilaitoksessa. Siitä on 20 VUOTTA! Nyt pitäisi vielä jaksaa vähintään 25 vuotta alalla, jossa teknologiat vaihtuvat joka toinen vuosi ja työtä viedään Intiaan niin paljon kuin pystytään ja kun intialaiset tulevat liian kalliiksi, niin sitten Indonesiaan ja Afrikkaan.

      Onnea vaan, jos todellakin selviät eläkkeelle tältä alalta. Ilman, että olet joutunut tinkimään palkastasi siivoojan tasolle. Se on suoritus, josta voit olla aikanaan ylpeä. Siihen on kuitenkin vielä 25 vuotta.

      • mmme123

        IT-alalla ja 50 eikä ole töiden loppumisesta pelkoa.


      • kaksikymmentäviisi
        mmme123 kirjoitti:

        IT-alalla ja 50 eikä ole töiden loppumisesta pelkoa.

        Niinhän sinä luulet. Mutta hienoa, jos niin on. Palataan asiaan viidentoista vuoden päästä. Tai kahdenkymmenen, jos Sipilä III. Tarkistetaan sitten tilanne. Se on ... noin vuonna 2030 tai sitten 2035.


      • 7or18

        Kannattaa hypätä pois nopean kehityksen syklistä ja keskittyä käyttämään osaamiaan tekniikoita 40v iässä: Se tuo työhön mielekkyyttä - ja aiemmin kokematonta jatkuvuuden tunnetta. Työ on sittenkin mielekästä! Sen voi tehdä monellakin tapaa.
        Alan vaihto.. no jaa, jonkin asteisen alan vaihdon se voi kyllä tarvita.. ei vanha bisnes uusia temppuja opi. :)


      • it-alaton
        7or18 kirjoitti:

        Kannattaa hypätä pois nopean kehityksen syklistä ja keskittyä käyttämään osaamiaan tekniikoita 40v iässä: Se tuo työhön mielekkyyttä - ja aiemmin kokematonta jatkuvuuden tunnetta. Työ on sittenkin mielekästä! Sen voi tehdä monellakin tapaa.
        Alan vaihto.. no jaa, jonkin asteisen alan vaihdon se voi kyllä tarvita.. ei vanha bisnes uusia temppuja opi. :)

        Toimi varmaan hyvin Symbian-osaajillakin. 40-vuotiaana saattoi keskittyä Symbianiin ja tehdä sitä eläkeikään asti!


      • adsfdasfda

        "Symbian"

        Tai Visual Basic. Tuo Bill Gatesin lahja ihmiskunnalle. Muuta ei tarvitse osata! Sillä pääsee eläkkeelle!


      • tapa_toimia
        it-alaton kirjoitti:

        Toimi varmaan hyvin Symbian-osaajillakin. 40-vuotiaana saattoi keskittyä Symbianiin ja tehdä sitä eläkeikään asti!

        Itse asiassa toimii: Symbian on C :aa. Voit käyttää omissa tekeleisäsi myös C :aa riippumatta Symbianista. Symbianin antama pohja asialle on jopa niin pervertti, että homma tuntuu joka tapauksessa mielekkäältä - riippumatta valitusta ympäristöstä! :)
        Tahtoo siis sanoa: Symbian ei ole tekniikka, se on eräälle C ympäristölle annettu nimi. On olemassa muitakin C ympäristöjä.
        Ja usko tai älä: Visual Basic:sta on myös edelleen olemassa johdannaisia. Skripti-kielillä kun saa yhä edelleen nopeasti ja toimivaa aikaan. On paljon sovelluksia, joiden toteuttaminen oikein valitulla kielellä kannattaa mutta on kivuliasta muutoin: Basic-tulkkia voi käyttää tilanteissa joissa toimintaa ei voida kiinteästi speksata. Sen voi sitten toteuttaa lopussa "kymmenen rivin skriptillä"..


      • asdfadsfads

        "Visual Basic:sta on myös edelleen olemassa johdannaisia."

        Kaikenlaiset skriptikielet, joihin lopussa viittaat eivät todellakaan ole vb:n johdannaisia. Ja vb ei ollut skriptikieli, se oli käännettävä kieli. Kaikenkaikkiaan murheellinen, surullinen ja tuhova keksintö, josta liian monet ihmiset kärsivät vieläkin.


    • muahahahhhahaha

      Johan suuri osa miehistä kuolee hieman yli 40 vuotiaana. Mahtavaa miten ihmiset pitävät eläkkeelle pääsyä varmana.

    • onnenpotkut

      Ei tarvitse enää jaksaa. Sain potkut ja kultaisen kädenpuristuksen 48-vuotiaana. Töitä ei ole huvittanut edes hakea, koska tuli painettua pitkää päivää reilut 20 vuotta. Palkasta laitoin reilun siivun syrjään joka kuukausi ja sijoitin rahat osakkeisiin. Nyt on n. miljoona euroa sijoitusomaisuutta, josta saan pääomatuloja sen verran, että pärjään. Jos ne eivät riitä, realisoin omaisuutta. Lapsia ei ole, joten ei ole paineita jättää perintöjä.

      • inspistä_pukkaa

        50 ja takana kohta 30 vuotta kovaa duunia. Kultaiset kädenpuristukset hanskassa, mutta hommat jatkuu ainakin 15 vuotta. Ei jaksa alkaa makoileen kun on inspis päällä. Jatkuvasti uutta oppimassa ja uusi tutkinto vuoden päässä edessä. Vois ehkä vähentää jossain vaiheessa duunia esim. 4 päivään viikossa.


    • EtSilleenJoo

      Tämä ala on vähän kuin urheilijoiden ura, nuorten hommaa. Tavoite on tienata 40v mennessä niin hyvät rahat, että voi siirtyä jouto-ukoksi laskemaan rahojaan pinosta toiseen. Jos ei tässä onnistu, jokin meni vikaan.

      Useimmat yrittävät sen takia siirtyä managerin uralle, koska se antaa monesti lisäaikaa tienata leipänsä. Kaikille ei vaan riitä niitä haluttuja management-paikkoja, joten uran vaihto tai työttömyys on ainut vaihtoehto. Jotkut tosin siirtyy urheilu-uralta valmentajiksi eli IT-hommista opettajiksi tai konsulteiksi.

      • afdsafsda

        "Jotkut tosin siirtyy urheilu-uralta valmentajiksi eli IT-hommista opettajiksi tai konsulteiksi."

        Palkkaisitko opettajaksi jonkun, jolla on kymmenen vuoden kova kokemus Symbianista?

        Vai sen, jolla on kahden vuoden kova kokemus Androidista?


      • jootosi
        afdsafsda kirjoitti:

        "Jotkut tosin siirtyy urheilu-uralta valmentajiksi eli IT-hommista opettajiksi tai konsulteiksi."

        Palkkaisitko opettajaksi jonkun, jolla on kymmenen vuoden kova kokemus Symbianista?

        Vai sen, jolla on kahden vuoden kova kokemus Androidista?

        kahden vuoden KOVA kokemus? just


    • joutoukko_urbaani

      25 v. pääsee just koulusta ulos ja pääsee ehkä myös työpaikkaan, jolloin lähtöpalkka lienee noin 3.000 eur. Tästä eteenpäin n. 15 v. niin ikää on 40 v. Jos palkasta jää uran aikana keskimäärin noin 15.000 vuodessa säästöön niin 40 v iässä säästöön on jäänyt 225.000 eur. Kuka ajatteli jäävänsä lepäilemään 40 vuotiaana about 250.000 eur taskussa (joka on voinut mennä asuntoon tms.)? 40 v. ja edessä eläkeikään vielä 25 v. jolloin joutoukko elelee siis noin 10.000 eur vuodessa ja sitten tulee sen jälkeen huono eläke, koska vähän aikaa työssä. Joutoukko 40 v. taitaa olla vain urbaanilegenda?! :D

      • EtSilleenJoo

        Teet Angry Birdsin ja saat isot rahat. Tai perustat menestyvän firman jonka myyt pois sopivassa välissä. Tai etenet hyvin ja saat hyvät osakeoptiot jossain pörssifirmassa. Noilla vaihtoehdoilla IT-alalla tienaa rahat.

        Ei sillä peruspalkansaajan kk-palkalla rikastu asuntolainojen sun muiden puristuksissa.

        Harvalta se rikastuminen onnistuu, sen myönnän. Mutta harvapa ammattiurheilijanakaan onnistuu.


      • mietintää

        Lähtöpalkat tulleet aika kovasti sitten ylöspäin viimenäkemältä. Minun "nuoruudessa" jos sai 3 k€ rahaa se tarkoitti 10v työkokemusta ja esimiestehtäviä. Ei koskaan kiinnostanut siirtyä esimiestehtäviin, niin jäi nuo rahatkin saamatta. Tämä oli siis tilanne euroajan alussa. Ensimmäinen alan palkka oli muistaakseni 1100 euroa ja DI-työstä sai sen 2000 tai vähän päälle. Eli liiton propagandaluvuille ei ole ikinä kyllä päästy: Eikä kyllä kukaan muukaan tuntemani ollut. Mistähän ne luvut oikein tulevat?


      • dippa-it

        Itse sain 15 vuotta sitten vastavalmistuneena DI:nä muistaakseni noin 2500eur palkkaa. Nykyrahassa inflaatio huomioiden tuo vastaa noin 3000 euroa.


    • taksinpenkille
      • SWEngineer

        "... suunnitteli työkseen tukiasemien komponentteja."
        Ei tietoliikenne/laitteistopuolelta niin vaan omaa firmaa perustetakkaan.

        Softapuoli antaa siihen jonkinlaiset mahdollisuudet vaikka kilpailu onkin kovaa.


    • tekijämies123

      Miksi pitäisi vapaa-aikaa käyttää opiskeluun? Kyllä uudet hommat otetaan haltuun lennosta työn ohella. Ja se ei ole iästä kiinni.

      • tää_o_vähä_vaiheesss

        Todellisuudessa se menee jotenkin niin, että keltanokkana alkaa tehdä sillä mikä sattuu työnantajalla olemaan käytössä. Sitten parin kymmenen vuoden päästä alkaa jo osata käyttääkin em. ympäristöä - siitä kun on bugit saatu nyhdettyä pois - ja voi sitten sillä koodailla vaikka vapaa-aikana. Mikään firma kun ei em. tekniikkaa enää käytä, koska muuten olisi tulijoita avoimiin paikkoihin ovista ja ikkunoista - tarkoitus kuitenkin palkata ne keltanokat uusiin tekniikoihin pikkurahalla. Ja kokemuksen perusteella uudet tekniikat ovat yleensä myös niitä, joista on saatu tehtyä vieläkin vähemmän käyttäjäystävällisiä - ja myös yleensä niitä, joista löytyy vielä bugeja.. tekemistä siis piisaa myös keltanokalle - kuten allekirjoittaneellekin aikoinaan!


      • hyvähuva

        "voi sitten sillä koodailla vaikka vapaa-aikana"

        IT-ala: voit käyttää siihen myös vapaa-aikasi!


      • asdfadsds

        "IT-ala: voit käyttää siihen myös vapaa-aikasi!"

        ja jos et käytä niin et ole alalla kovin kauaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe