Mitä tämä on?

Kauriinmetsästäjätär

Moi. Tiivistän nyt yksinkertaisesti asioita joilla voin kuvailla itseäni, jotta tästä ei tulisi niin pitkää romaania. Olen käynyt psykologilla satunnaisesti, mutta paikkakunta vaihtunut niin ei ole voinut jatkaa samalla useampaa kertaa.. Olen hakeutumassa hoitoon heti kun rahallinen tilanne sallii, mutta toivoisin vain näkemyksiä ja suorasanaisuutta minusta ja siitä mikä minua voisi ehkä vaivata..? Haluaisin mielenrauhan ja olisin lähinnä iloinen jos saisin jostain diagnoosin, jotta ei tarttisi joka pvä miettiä mikä hitto mua oikein vaivaa!
- 24v tyttö
- keskivaikea masennus vuosi sitten, en syönyt lääkkeitä vaikka määrättiin (tutkinut kokemuksia liikaa..)
- ylianalysointi stressaavassa tilanteessa, kohtuuton "levyn pyöriminen" pään sisällä
- ulkopuolinen, pidättyväinen olo sosiaalisissa tilanteissa, mutta vastaavasti välillä taas ylisosiaalinen ja yliavoin, päätän joskus "repäistä" ja puhua ajatukseni puhtaaksi
- pelko ajottain, että muut näkee pahat "ajatukseni" muista ihmisistä (näen pahana jotkut ihmiset, tietyt piirteet saavat aikaan tämän reaktion)
- uppoutuminen intensiivisesti esim. maalaamiseen/kirjoittamiseen todella pitkiksi ajoiksi
- epäsäännöllinen rytmi kaikessa (teini-iästä lähtien)
- ruokahaluttomuus, unohdan syödä.. Välillä taas ahmin! En tosin pode siitä huonoa omatuntoa.
- raha-asiat päin persettä, vaihtelee rahan välinpitämätön holtiton käyttö ja kontrolloiva asenne
- sarkasmi ja kärjistäminen läheisissä ihmissuhteissa TAI uhkaavassa tilanteessa
- vahvat mielipiteet, toisaalta ehkä vähän kaksoismoralistinen asenne
- koen usein olevani huonompi kuin muut, unohdan vahvuuteni
- mietin sanonko jotain väärää
- ristiriitainen minäkuva
- pohdin epätodellisia asioita pääni sisällä
- häpeän itseäni jos reagoin vahvasti, syyllisyys
- tunteet vaihtelee, tosin pystyn hallitsemaan niitä tilanteissa joissa en tunne henkilöitä (tällöin olen yleensä vain hiljaa ja pidän kaiken sisälläni, humalassa ei onnistu vaan olen riehunutkin usein tapellen.. En juo enää)
- useita ihmissuhteita, pitkiäkin
- useita ahdistus/paniikkikohtauksia
- ainakin yksi raju masennuskausi eron jälkeen päihteiden käyttöä työpaikan menettämisen uhalla
- kuitenkin vahva moraali/itsekontrolli, välillä lähtee vaan lapasesta
- toisella vanhemmalla mielialalääkitys, ei ole myöntänyt kaksisuuntaista mutta epäilen. Ehkä tyypin 2, ei niin raju nimittäin mutta masentuneisuutta koko elämän
- petetyksi tulemisen pelko parisuhteissa, vaihtelee rajusti vihan ja rakkauden tunne...?
- en malta mennä nukkumaan vaikka aamulla olisi herätys
- jatkuva syyllinen olo elämän epäonnistumisesta
- jatkuvasti muuttuvat asenteet itseä ja muita kohtaan, saattaa vaihdella päivittäin inho ja tykkääminen
- teini-iästä lähtien kuulumattomuuden tunteita ja sitä etten ole tarpeeksi. Muiden ihmisten epäaito vaikutelma.
- välillä epätodellinen olo maailmasta ja itsestä
- ristiriitaisuus, ailahtelevuus
- tunnen kuin en olisi minä ja pohdin jatkuvasti kuka oikein olen..
- ihanneminä ja reaaliminä ristiriita.......

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 24weeenainen

      Rajatilapersoonallisuushäiriö kuten minulla. Olen ymmärtänyt että tämä diagnoosi annetaan siinä vaiheessa, kun et mihinkään muuhun kastiin enää sovi. Eli tuo kaksisuuntainenkin, niin siihenkään sinua ei voida laittaa, koska sinulla on monia oireita monista eri pääsairauksista. Ja kun sekasoppa on valmis, eikä sinua skitsofreenikoksikaan voida luokitella, niin kappas: Onhan meillä tämä rajatilapersoonallisuus! Psykiatrit usein vain unohtavat, että rajatilan ohella saattaa myös piillä toinen, ehkä useita muitakin mielenterveysongelmia, kuten juuri tämä kakisuuntainen, jonka epäilen itselläni myös olevan rajatilan ohella, ja olenkin nyt siihen hakemassa diagnoosia, että saisin lääkityksen kuntoon manian alkaessa. Zemppiä

    • psykoottinen-

      Nuoruuteen liittyy normaalisti kaikenlaista elämän ahdistusta ja ihmettelyäkin varsinkin jos omat perhetaustat ovat vähänkin kummalliset. Ota vaan iisisti ja vastuu omasta käytöksestäsi. Se, että tuntuu joltain, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi toimia jotenkin tunteen mukaisesti! Kun muistat tämän ja lakkaat antamasta itsellesi lupaa sössiä elämääsi ja otat vastuun omasta käytöksestäsi, niin elämäsi tasoittuu. Olet vielä nuori ja persoonallisuutesi muokkautumassa, siis mitään persoonallisuushäiriö diagnooseja et tarvitse, niistä saat vain lisäongelmia elämääsi! Kenties jopa lääkityksen, joka pahentaa tilannettasi ratkaisevasti.

      Suosittelen jotakin lämminhenkistä vanhempaa elämänkokenutta ihmistä jonka kanssa voit purkaa elämääsi ja ahdistustasi ja joka EI ole mikään hoitaja vaan osaa nähdä realistisesti tilanteesi maalaisjärjellä. Joku jolla on aikaa sinulle ja joka oikeasti välittää sinusta. Käyt vain läpi tunteesi ja suruaikasi eroista yms. Saat puhua niitä ulos itsestäsi ilman, että sinua tuomitaan loppuelämäksi joksikin vaikeaksi henkilöksi. Älä mene mihinkään viralliseen hoitojärjestelmään. Sieltä saat tuon edellisen viestin sisältämän epävakaa persoonallisuus/rajatiladiagnoosin taatusti.

      Selvitä tavoitteesi pitkällä linjalla, kirjoita ylös. Sen jälkeen tee lista asioita mitkä edistävät tavoitteitasi ja tee myös lista mitkä eivät edistä sitä. Lue lista joka päivä ja ala toimimaan sen mukaisesti. Vältä ei edistäviä asioita ja tee niitä edistäviä asioita. Opit tämän varmasti jos vain haluat. Pistät itsellesi rajat! Sinä pystyt siihen, lakkaa petkuttamasta itseäsi, että et pystyisi. Anna itsellesi anteeksi joskus tulevat epäonnistumisesi ja jatkat siitä taas uusin voimin eteenpäin. Älä jää itsesääliin ja hokemaan kuinka en voi itselleni mitään. Sillä luot itsellesi sen mitä et halua. Vaikeaa se voi olla mutta toimi näin ja huomaat vuoden päästä kuinka elämäsi on aivan toisenlaista ja ilman diagnooseja, ilman lääkkeitä, ilman leimoja otsassa. Kun olet vanhempi tajuat kuinka lähellä sinulla oli koko elämän lähteminen ns. lapasesta mutta onneksi järjen ääni löysi minut.

      SINÄ VOIT, SINÄ PYSTYT, SINÄ OSAAT!

      Sinä olet enemmänkin oppinut mallioppimisella omasta kotoasi kenties vääränlaisia toiminta/elämänmalleja. Hankkiudu siis seuraan missä näet muunlaista elämänmallia! Ota siitä mallia elämääsi. Se voi tuntua tappavan tylsältä aluksi mutta anna sille mahdollisuus. Sinä opit uutta, jos vain haluat. Etsi ystäväpiiriisi myös ihmisiä, joilla on tasapaksua elämää ja vakoile heitä, ota oppia heistä, etsi mitä heillä on sellaista mitä sinulla ei ole. Älä pidä elämässäsi huonoa seuraa, joka piu paut välittää mistään, vievät sinutkin mennessään, kun sinulla muutenkin on alttius siihen suuntaan. Tietysti tällaisten ihmisten kanssa epäilemättä tuntisit itsesi kodikkaaksi. Vastusta kiusausta!

      Rakkaus perheessänne on luultavasti jäänyt jollakin tavoin vajaaksi (kenelläpä ei - täydellisyyten ei kukaan pysty) siitä kertoo esim. tuo, ajattelet aina: sanonko jotakin väärin. Miellytät ihmisiä, ostat sillä muiden hyväksyntää ja rakkautta. Pyri eroon siitä! Se tuo sinulle ristiriitaisia tunteita ja samalla kun "kumarrat" muille, "pyllistät" yleensä itsellesi. Opettele aitoa rakkautta niin itseä kuin muita kohtaan ja tasapuolisesti. Älä mielistele muita oman itsesi kustannuksella mutta älä myöskään ala itsekkääksi narsistiksi. Tämä on yksi mikä saa sinut heilumaan. Yleensä annat muille liikaa ja sitten sinä välillä itsekkäästi kaikesta piittaamatta repäiset lopulta itsellesi. Tämä tapahtuu sen tähden, että et osaa elää tasapainossa arjessasi näiden asioiden kanssa päivittäin. Ihmiset rakastavat sinua omana itsenäsi - ne jotka eivät tee niin, anna heidän mennä! Sinun on parempi ilman heitä!

      Mielenterveyspotilaana voin sanoa, että UNOHDA koko hoitojärjestelmä, et tule saamaan mitään apua itsellesi, päinvastoin ongelmia mistä et ole ennen tiennytkään. Psykiatrit ovat puoskareita eikä mitään persoonallisuushäiriöitä ole olemassakaan, ne ovat heidän keksintönsä. Ihmisen luonne muokkautuu läpi elämän niistä asioista mitä ihminen itse valitsee sekä niistä asioista mitä ihmiselle on tapahtunut. Se ei pysy vakiona missään tilanteessa vaan muuttuu alati ajan kanssa. Sekin, että jotkut ihmiset päättävät pysyä tietynlaisina on valinta sekin. Eivät halua muuttua.

      Sinussa ei ole mitään vikaa! Olet vain keskenkasvuinen (moni on sitä vielä 50-kymppisenäkin, joten toivoa on sulla rutkasti!), jäänyt aitoa rakautta vaille sekä huono itsetunto. Tarvitset vain ohjausta oikeaan suuntaan ja rakastavia ihmisiä elämääsi. Sinä voit kasvaa ihmisenä, se on meillä kaikilla loppuelämän kestävä prosessi, eikä meistä kenestäkään täydellistä tässä elämässä tule. Onnea matkaan! Äläkä ota elämää liian vakavasti, vaan elä se!

      Joku vanha yksinäinen mummo voisi olla hyvä terapeutti, jolta voisit saada niin rakkautta, hyväksyntää kuin elämänkokemustakin. Se, että aika on ollut eri ennen voisi myös auttaa sinua näkemään elämääsi uudesta näkökulmasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe