Uusi lattia ja lattialämmitys

Lattialämpö

80-luvulla rakennettu talo vesikiertoisella patterilämmityksellä. Tarkoitus olisi siirtyä maalämpöön ja tehdä samalla vesikiertoinen lattialämmitys, jotta maalämmön hyötysuhde olisi mahdollisimman suuri. Lattia pitää muutenkin remontoida. Yläkertaan tulee parketin uusiminen ja vesikiertoisen lattialämmityksen asennus. Alakertaan olen ajatellut laattalattiaa ainakin takkahuoneeseen, alakertaan myös vesikiertoinen lattialämmitys.

Mistä kannattaisi aloittaa ja mitä ottaa huomioon. En aio itse kovinkaan paljoa tehdä, koska en osaa, mutta vinkit ovat tarpeen esim firmojen suhteen.

7

3849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ksskskdnd

      Melko iso projekti asentaa vesikiertoinen lattialämmitys jälkikäteen. Oletko aivan varma että nykyinen patterilämmitys ei käy? Laattalattian tai parketin uusiminen on työltään pikkujuttu siihen että lattiaan upotetaan lämmitysputket. Toiseksi, ovatko ikkunat alkuperäiset? Jos ne ovat vanhat ja vetävät, ikkunan edestä poistettava patteri kasvattaa vedon tunnetta kun patterista nouseva lämpöverho poistuu.

      • Lattialämpö

        Kyllähän maalämmön saisi toki nykyiseen patterikiertoonkin. Hyötysuhde vaan jonkin verran kärsii, kun veden lämpötila pitää nostaa korkeammalle kuin lattiakierrossa. Olisikohan matalalämpöpatterit hyvä ratkaisu? Yläkerrassa on 7 patteria ja alakerrassa 8 patteria.

        Lattiat menevät joka tapauksessa uusiksi, joten näin maalaisjärjellä ajatellen lattialämmön voisi asennuttaa uuden lattian alle lähes samalla tavalla kuin uusiinkin taloihin, mutta en siis oikeasti tiedä.


    • hfhfhfjfjfj

      Malta odottaa pikkuisen ensin pelkkä kylmävesi kiertämään ja sitten pikkuhiljaa lämpimämpää ettei laatat korkkaa,malttia malttia

    • isoremppa

      Ymärtäisit kertoa minkälainen lattiarakenne? Onko betonilaatta vai puinen rakenne.

      Betonilattiaan jyrsitään putkille urat, jos ei halua korottaa lattiaa. Muutoin putket asennetaan vanhan laatan päälle ja huonekorkeus pienee viitisen senttiä.

      Puurunkoisess lattiassa putket voidaan asentaa lämmönluovutuslevyineen kantavien palkkien väleihin. Lattiat pitää purkaa. Taikka sitten vanhan rakenteen päälle esim. valuun, gyprokkikerroksiin tms. Huonekorkeus pienenee tässäkin tapauksessa.

      Remontista tulee kallis ja suuritöinen. Ei onnistu pelkällä pintamateriaalin vaihdon hinnalla. Käytännössä koko talo pitää tyhjentää.

      • Lattia.mies

        Kipsivalulla näyttäisi pääsevän 20 mm paksuuteen luulisi saman onnistuvan myös sementtipohjaisellla tuotteella.
        https://www.youtube.com/watch?v=SL1An8ypbqc

        Ja kuten edellä jo tuli ilmi niin urajyrsimellä saadaan putket upotettua betoniin jolloin huonekorkeus ei muutu ja välioville ei tarvi tehdä mitään, mutta hieman ehkä työläämpi vaihtoehto.


      • Mage70

        Itse saneerattiin vesikiertopatterit lattialämmitys järjestelmäksi tuolla matalalla Floore -saneerauslevyllä.
        Lattian nousu oli 13mm parketti päälle.
        Löytyi tuolta yhteys www.floore.fi


    • Lämmöll

      Jos nykyisessä lattiassa on vanhat tasoitteet, niin ne rouhitaan ensin pois, sitten laitetaan putket ja sen päälle kipsi/laasti. Lastilla selviää ohuemmalla kerroksella, kipsiä tulee enempi. Fakta? En tiedä, mutta käytännössä nähty.

      Jos, kuten meidän yläkerrassa, lattialämpö tulee gyprocin päälle, niin se on tehty tyyliin levy, putket, täytetty putkien välit ja päälle gyproc. Ikää on 20v, joten en tiedä, onko nykyaikaa, mutta edelleen toimiva.

      Ja jos jotain oikeasti haluan neuvoa, niin kysykää ihmeessä useampi tarjous asiasta ja kysykää myös kaikki siihen liittyvät reunaehdot, tilaajan vastuulle jäävät ja tilattuu työhön kuuluvat hommat ja tarvikkeet ja hinnan mahdolliset poikkeamat ja millä ehdoilla se tapahtuu.

      Se, että osa lattioista lämpiää sähköllä ja osa vesikiertoisella lattialämmöllä, on minusta mennyttä aikaa - ainakin omakotitaloissa. Kesällä verkostossa on kylmempää vettä, ja ainakin meillä myös pesutiloissa on ollut ok lämmin lattia.

      Maalämmön olen ymmärtänyt olevan kallis vaihtoehto rakentaa ja siitä on hyötyä, jos rakennus falskaa paljon, mutta tiivissä talossa se maksaa hitaasti itsensä takaisin, jos koskaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe