Te jotka haette uudemman kerran

whattodooo

Monettako kertaa haette ja milloin meinaatte alkaa lukemaan? Mitkä fiilikset?

Itse hain viime vuonna ensimmäistä kertaa ja jäin pisteen päähän opiskelupaikasta. Pääsykoekirjat tuntuvat edelleen olevan hyvin muistissa joten mietin paljonkohan tänä keväänä olisi järkevää lukea ja milloin olisi hyvä aloittaa jottei maaliskuun lopussa ole jo ihan korviaan myöten täynnä...

19

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauppista
    • tokaakertaajasisään

      Itse haen myös toista kertaa. Aion ostaa jonkun tehtäväpaketin netistä ja harjoitella tehtävillä.

    • Bxjzududu

      Jäin pisteen päähän ja olen aloittanut jo selaamaan kirjoja. Uusi taloustiede on ihan erilainen ja siihen kestää jonkun aikaa päästä sisään, siitä kannattaa jo aloittaa. Eilen luin myös laskista ja huomasin, että muistin lauseita ja asioita hyvin vielä ulkoa, joten riittää että luen tässä vaiheessa kerran läpi. Joskus maaliskuussa sitten enemmän. Matikkaa kannattaa laskea jo nyt, että syntyy rutiini sille. Mulla on tavoite laskea koko kirja tässä kevään aikana. Laskee aina kun on turhaa aikaa eikä jaksa lukea.

    • Pieni.urakka.edessä.2016

      Viime keväänä kävin katsomassa kokeet melkeinpä lukematta (en kerennyt edellisen koulun vuoksi). Tänä kesänä tarkotus yrittää oikeasti. Fiilikset vaihtelee laidasta laitaan, tosi mielenkiintosta mut toisaalta taas välillä tulee epätoivo et ei hitsi miten noi kaikki kerkee sisäistää niin perusteellisesti et osaa sit pääsykokeissa tarpeeks sisään pääsyyn.. Jännittää jo tälleen melkein puoli vuotta etukäteen ihan kiitettävästi :'D

    • kylsetästä

      Kolmas kerta menossa. Viimevuonna tuli haettua ihan tosissaan ja tuli jäätyä neljännelle varasijalle.. On tullu kirjat kohta kerran kaikki luettua läpi ja ihan ok tuntuu olevan muistissa. Silti lukuhommat maistuu aika puulta ku tullu noi kirjat viimevuonna kuitenki sen 4-6 kertaa luettua läpi. Mistähä sitä sais kiinnostusta alkaa pänttäämään taas tosissaan. Ehkä se lukuinto taas syttyy ku alkaa päivät tosissaan vähenemää. Oisko ideoita motivaation keräämisee?

      • janr

        En ole hakenut kauppikseen, muttayhdelle toiselle vaikeasti päästävälle alalle. Oma motivaatio pysyi kun luin eri tavoin: alleviivasin, mindmäppäsin, luin vaikeita kappaleita nauhalle ja kuunteli niitä, tein itse esimerkkikysyksiä jne. Pelkkä lukeminen tuntu nopeasti tylsältä


      • toivotonn

        Mulla on ihan sama ongelma. Tipuin samoilla pisteillä ulos viime keväänä kun pisteraja oli ja se ottaa vieläkin päähän aika lailla. Nyt ei meinaa löytyä mistään motivaatiota lukemiseen tai edes kirjojen avaamiseen. Joka päivä ajattelen että no, tämä päivä meni nyt hukkaan, mutta huomenna tsemppaan ja aloitan tosissaan lukemisen. Kaiken lisäksi koitan tässä samalla saada amk-opintoja pakettiin ja oon vielä töissäkin täysipäiväsesti 8-16. Kyllä pännii kun joka vuosi menee kevät "hukkaan", vaikka tosissaan haluan päästä sisään. Pää tässä hajoaa.


      • Motivaation_etsintä

        Eihän tuo ole mikään urotyö lukea kirjat läpi 5-6 kertaa. Ei sinulla taida ollakaan ihan järjetön maailmanlopun hinku päästä opiskelemaan kauppatieteitä. Kysy itseltäsi peilin edessä miksi haluat päästä kauppakorkeaan?? Mitä siltä opiskelulta absoluuttisesti haet ? Mikä on tavoite kun valmistut. Jos pystyt perustelemaan de facto, niin motivaatio löytyy varmasti! On ihmisiä, jotka lukevat kirjat läpi kymmeniä kertoja. Usko pois !


      • JeesJustNäin

        Ja lehmät lentää :Ddd jos 100 kertaa kirjat läpi lukasten parempi ku esim 4 kertaa ajatuksella kunnolla sisäistäen nii ihan miten vaan :DDDD


      • Alitajunnan_Voima
        JeesJustNäin kirjoitti:

        Ja lehmät lentää :Ddd jos 100 kertaa kirjat läpi lukasten parempi ku esim 4 kertaa ajatuksella kunnolla sisäistäen nii ihan miten vaan :DDDD

        Ehkä myös näin. Toisaalta kannattaa muistaa, että kauppakorkean materiaalit eivät ole vaikeimmasta päästä luettavaa. Ovat melko proosamuotoista kahlattavaa. Eivät kvanttifysiikkaa. Jos lukee kyseisiä kirjoja liian hitaasti matustaen, niin ajatukset karkailevat helposti jonnekin " Liisan Ihmemaahan". Jäät haaveilemaan. Jos on isoja motivaatio ongelmia, niin kannattaa pitää reipas vauhti ja tikitys päällä. Homma perustuu siihen, että lukemisen jälkeen alitajunta rupeaa järjestelemään asioita. Alitajunta tekee työtä ihan ilmaiseksi. Etenkin yöllä nukkuessasi. Menestys sataa laariin.


      • NäinJoo
        Alitajunnan_Voima kirjoitti:

        Ehkä myös näin. Toisaalta kannattaa muistaa, että kauppakorkean materiaalit eivät ole vaikeimmasta päästä luettavaa. Ovat melko proosamuotoista kahlattavaa. Eivät kvanttifysiikkaa. Jos lukee kyseisiä kirjoja liian hitaasti matustaen, niin ajatukset karkailevat helposti jonnekin " Liisan Ihmemaahan". Jäät haaveilemaan. Jos on isoja motivaatio ongelmia, niin kannattaa pitää reipas vauhti ja tikitys päällä. Homma perustuu siihen, että lukemisen jälkeen alitajunta rupeaa järjestelemään asioita. Alitajunta tekee työtä ihan ilmaiseksi. Etenkin yöllä nukkuessasi. Menestys sataa laariin.

        Hyvä pointti tuokin! Tapoja on monia


    • I_started_a_joke

      Aloitin hakemisen jo kultaisella 70-luvulla. Toistaiseksi ei ole natsannut, mutta koskaan ei tiedä jos tärppäisi. Oma mottoni on ollut: Tuleen ei saa jäädä makamaan pitkäksi aikaa ja tatuointeja en ota !! Onhan noita kirjoja tullut luetuksi ulkoa jo erinäiset pinot. Oma vahvuuteni on tilastomatematiikka ja todennäköisyyslakenta. Toisaalta ajattelin, että tänä vuonna voisin jo jättää väliin ja keskittyä kuopan kaivamiseen.

    • Konsolidoitu

      On tässä jo tammikuun alusta asti noihin tullu luettua, vielä ois se vajaa kolme kuukautta lukuaikaa. Kirjat on kahlattu jo pariin otteeseen läpi. Aluksi alleeviivamalla ja toiseksi muistiinpanoja tehden. Hyvä yleiskuva alkaa jo olla, nyt pitää vaan alkaa niitä pikku yksityiskohtia vähitellen opettelemaan. Tsemppiä kaikille luku-urakkaan.

    • kylsetästä

      Alkaahan tuo lukeminen juu tosissaan jo maistua. Tullu tehtyä valmistavia tehtäviä kirjoista ja kateltua videoita netistä tehden muistiinpanoja. Nettivalmennuskurssi on kyllä iha kätevä ni saa vähä muitaki tapoja opiskella. Laskentatoimi ja johto/markkinointi aika hyvin hallussa jo vuodenaikaan nähden. Uudessa taloustieteen kirjassa sen sijaan aikamoinen hinkkaaminen niiden käsitteiden kanssa mutta jaksaajaksaa ja tsemppiä muillekkin.

    • hymyheikki

      Haen toista kertaa. Jos nyt en pääse, uskon ettei ole mun ala. Lukeminen tuntuu aika tylsältä. En tiedä miten sitä samaa jaksaisi vielä monta vuotta, jos pääsee sisään.

    • tramais

      Suosittelen tradenomia, jos lukeminen nyt jo tuntuu puuduttavalta ja vaikea keskittyä. Kysy itseltäsi, miksi nimenomaan kyseiselle alalle eikä muualle?
      Tradenomi-linjakaan ei ole paha, vaikka siitä heitetään kaiken näköisiä väitteitä. Totta, tradenomin on vaikeampi työllistyä omalle alalle, mutta eikö se oli vähän kaikissa. Mutta tradenomin työtä vastaavia töitä on enemmän tarjolla ja niihin palkataan (määrällisesti) enemmän kuin esim. ekonomin työhön. Eli kyllä tradenomille töitä riittää mutta palkkataso ei ole sama kuin Ekonomin. Toinen asia että tradenomin tutkinnon jälkeen voi hakea jatko-opiskelemaan maisterin tutkintoihin niin Suomessa kuin ulkomailla eli tradenomi muuttuukin maisteriksi, kappas ihmiset alkaa suhtautua eri tavalla.

      • jooewrwr

        Palkktaso ei ole enää millään alalla sama. Kaikista karsitaan. On tullut aika tehdä töitä kuten esi-isämme.


      • mielimuuttui

        "Kysy itseltäsi, miksi nimenomaan kyseiselle alalle eikä muualle?"

        Sitä nyt jonkin verran luettuani aloin kysellä. Tulin siihen tulokseen, ettei ala houkuta. Järkyttävän tylsää. Selvästi parempi veto valtsikaan. Onneksi panin sen yhdeksi vaihtoehdoksi hakemukseen.

        Mikä ihme kaupan alassa voi joitakuita kiehtoa?


    • Nuori-Pigou

      Haen ekaa kertaa. Onko kellään kokemusta summis.fi kauppatieteen pääsykoemateriaalista? Kurssit maksaa niin törkeesti, että sellaseen en ala rahojani tunkemaan. Onkohan mistään kotoisin noi materiaalit, vai onko ihan rahastusta sekin? Ei ole vielä yhtään arvostelua ainakaan (http://summis.fi/materiaalit/paasykoe/itseopiskelumateriaali-kauppakorkeakoulun-yhteisvalinnan-paasykokeeseen-2/). Sinänsä kiinnostaisi hyvät matskut ja pieni panostus, jos pääsee sisään, mutta rahaa se on toikin raha :/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe