asunto-osakeyhtiön yhdenvertaisuusperiaate

jamppax

Taloyhtiöömme joka käsittää 48 huoneistoa, teetettiin 18 huoneistoon kylpyhuoneremontti.
Yhtiö oli ilmoittanut tulossa olevasta yhtökokouksesta, jossa ko. asiaa puitiin, osallistujia ei kovin montaa ollut ja hanke hyväksyttiin, rahoittajiksi esitettiin talon 48:aa huoneiston haltijaa.

Eikö yhdenvertaisuusperiaatteen pitäisi sulkea pois tällaiset päätökset, missä hyöty ei jakaudu tasavertaisesti, vaan monet joutuvat pelkästään maksumiehiksi?

Käsittääkseni isännöitsijä ei saa edes ehdottaa projektia, mikä ei ole kaikille tasapuolinen, saati että sellaisen saa nuijittua läpi.

12

1138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päätös itsessään on täysin laillinen. Niiden osakkaiden osalta jotka ovat 2000-luvulla omalla kustannuksellaan tulee tosin antaa hyvitystä maksuissa (tietenkin edellyttäen, että remontti on tehty taloyhtiön valvonnassa). Kyseinen päätös on merkki siitä, että yhtiötä hoidetaan hyvin.

    • jamppax

      Ei kukaan saanut alennusta mistään maksuista, 18 huoneistoa sai hyödyn, 30 joutui pelkästään maksamaan. Oikeuskäsittelyä ehdotettiin mutta se jäi kun isännöitsijä pelotteli tähtitieteellisillä maksuilla.
      Täytyy kysyä vielä joltain lakitoimistolta.

      • Kateus_tulee_kalliiksi

        Ihanko välttämättä pitää 18 kylpyhuoneen sijasta remontoida 48 kylpyhuonetta, joista 30 on ennestään kunnossa? Arvaapa huviksesi kuka sen maksaisi.

        Te osakkaat tietenkin. Jos et ole huomannut, että hyötynä rajauksesta olette saaneet remontista 60 % alennuksen, olet kateudesta sokea.


      • jamppax

        Sä et nyt taida tajuta mitään, kyse oli yhdenvertaisesta kohtelusta, ei muusta. Ja mitä hiivattia vedät 48 kämppää tähän kun se homma kosketti vain niitä 18:sta. Muut sai vain osallistua maksamiseen.

        Mitä tulee sun johonkin alennus höpinään, niin mene vähän metsään.
        Oliko mielestäsi oikeudenmukaista, että suurin osa taloyhtiön kylppäri rempoista on teetetty omin kustannuksin ja yllä olevat 18 nuijittu jollain kepulipäätöksellä pöytään kaikkien maksettavaksi, ei ollut, sitä minäkin.


      • Niin, ne aikaisemmin rempatut kun pitää sitten tulevaisuudessa rempata aikaisemmin kun ne nyt rempattavat, jolloin nyt rempattavien omistajat maksavat aikaisemmin rempattujen aikaisemmat uudet rempat. Eli 25 vuoden ajanjaksolla ollaan nollilla. Kyseistä asiaa eivät vain aloittajan kaltaiset älyltään rajoitteiset ymmärrä.


      • jamppax

        Niin, sähän se viisas olet, tunnut tietävän jo tulevaisuuden rempatkin, oikein ennustaja.
        Taas pahasti metsään, taloyhtiöön tulossa putkiremontti, kaikki kylpyhuoneet puretaan alkutekijöihin, kaikki lähtee, laatat, vesikalusteet.
        Eli siis kaikki huoneistot tehdään samaan kuntoon, mutta senhän sä jo viisaudessasi tiesitkin.
        Turha tulla turpaansa soittelemaan, kun ei voi toisen taloyhtiön tulossa olevista asioista tietää. Taitaa sulla olla vaan ns. pätemisen tarve.
        Eipä tässä sen kummempaa, koita pärjätä kaikkitietävä, mutta suosittelen että et rupea ketään neuvomaan.


      • No, jos putkiremppa on tulossa seuraavan kahden vuoden sisällä, niin mitään järkeä ei ole rempata yhtään kylpyhuonetta, siinä olet aivan oikeassa. Toisaalta kaikki kylpyhuoneet pitää rempata ainakin kerran putkiremppojen välillä (nykyaikaisen kylpyhuoneen tekninen käyttöikä on n. 25 v, putkiston n. 50 v). Mistä muuten tiedät, että kyseisiä kylpyhuoneita ei ole remontoitu siten, ettei niitä tarvitse uusia kylppärirempan yhteydessä? AsOYL antaa mahdollisuuden pienentää omatoimisen rempan tehneen maksuosuutta, laskukaava on helppo (tehdyn rempan lisäämä tekninen käyttöikä jaettuna 25).

        Mistä sitten tiedän milloin on aika uusia kylpyhuone? No, en tarkalleen tiedä, mutta 2000-luvulla tehdyn pitäisi kestää 25 vuotta, ennen vuotta 1998 tehty kestää noin 20 vuotta.

        Mutta se, että taloyhtiö remppaa on ihan oikein, se, että muut eivät saaneet hyvitystä on väärin.


    • tietämätönkö

      Kuinka tällainen tapaus. Vajaat pari vuotta sitten yhtiökokouksessa tehtiin yhteinen päätös, että putkiremontti tehdään ns. ''kevyenä'' ( viemärit sukitetaan ja vesiputkien runkolinjat nousevat porrashuoneissa ja sieltä mennään huoneistoihin.) ja tämän päätöksen pohjalta tein täyden rempan asuntoomme ( kph, sauna ja muut tilat ) ja laitoin jakotukit valmiiksi kph:n ulkopuolelle keittiöön, että rempassa ei tarvitse mennä purkamaan kylpyhuonetta laisinkaan ( olen rakennusalalla töissä ). Kuinka ollakkaan, Hallitus lähtikin ilman erillistä yhtiökokousta hakemaan myös ''raskaan'' remontin vaihtoehtoa ja suunnittelua, joka maksoi 13 000 € meille osakkaille! Kuinka ollakkaan monen mutkan ja paskanjauhamisen jälkeen kokouksissa, viime kokous päättikin tehdä sen raskaan remontin! Lupasivat hyvittää minulle tekemäni rempan! Onko palstalla lakiasioista tietävää? Onko hallitus toiminut lakien mukaan? Omasta mielestäni yhtiön hallitus laittaa täytäntöön yhtiökokouksessa päätetyt asiat ja sillä ei ole oikeutta lähteä sooloilemaan päätettyjä asioita! Kertokaa viisaammat..?

    • tiatoo

      Kun yhtiökokous on tehnyt päätöksen remontista ja sen tekotavasta niin hallituksen tehtävä on toteuttaa päätös. Asian muuttamiseen tarvitaan uusi yhtiökokouspäätös ennenkuin asiassa aletaan edetä. Siis toisenlaisen remontin suunnittelua ei saa aloittaa jos ei ole päätetty muuttaa tekotapaa. Hallitus on korvausvelvollinen niistä kustannuksista joita on tullut yhtiökokouksen päätöksen vastaisista toimenpiteistä. Samoin jonkun osakkaan kustannukset ovat hallituksen vastuulla, ei kaikkien osakkeenomistajien.

      • tietämätönkö

        Kiitos tiedosta, näin minäkin jo ajattelin! Ei viittisi ruveta riitelemään asiasta kun lupasivat kaiken hyvittää! Vituttaa vaan asua muualla yli kolme kuukautta, kun kevyeällä remontilla olisi saanut asua kotona koko ajan! Ajattelin, että jos hyvityksen kanssa tulee ongelmia, niin sitten katson kuinka asiat oikeasti ovat..! On tämä ollut aikamoista pelleilyä Isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan toimesta ( molemmat halusivat jo alussa raskaan remontin, mutta hävisivät ja reilusti ekassa äänestyksessä aikoinaan!! )! Me osakkaat ja maksajat ei saatu nähdä edes tarjouksia, koska vetosivat tietosuojaan, äijät vaan lateli hintoja ja mitä pitää tehdä ja että tätä hallitus suosittelee!! Yleensä aina on ns. ''kevyt'' remontti n. 30 % halvempi, mutta meidän taloyhtiössä se on saman hintainen, kuin täysi remontti!! Tekisi mieli laittaa tutkinta päälle, että onko meidän osakkaiden rahoja käytetty muihinkin hankkeisiin yhtä leväperäisesti?! Meillä oli pari vuotta sitten piharemontti..


    • askoasukas
    • enemmmanonvahemman

      Hmm olisi kannattanut olla äänestämässä yhtiökokouksessa. Eikä niitä 18:sta kylpypäriä olisi enemmistö päätöksellä korjattu.

      Enemmistöpäätös rulettaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4395
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2171
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1600
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      266
      1190
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1097
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      959
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      943
    Aihe