Holby Cityn omituisuuksia

siltikatson

Holby City on sairaalasarja, jossa kaikki ihmiset ovat koko ajan samassa työvuorossa, vaikka sairaalatyö on useimmiten kolmivuorotyötä, ainakin akuutissa. Sairaanhoitajasta voi tulla koko ison miljoonabudjettisen sairaalan toimitusjohtaja. Jos joku irtisanoutuu töistä, hän lähtee yleensä saman tien, ilman irtisanomisaikaa. Ja tietysti sanomatta kenellekään mitään. Kaikki lääkärit muistavat kaikkien hoitajien ja vieläpä laitosmiestenkin etunimet.

Keksitkö lisää?

41

5780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hc2015

      Leikkauksien aikana selvitellään henkilökohtaisia kiistoja ja vittuilaan toiselle kaikkien kuullen. Kyllä on tullu monesti mieleen,että potilaan henki on kyllä vaarassa,jos oikeassa elämässä kirurgit toimis nuin.
      Silti tykkään katsoa sitä,fiktiona kun sen ottaa.

      • aikamoistatoimintaa

        Niinpä. Itse tallennan ja katson valikoidusti osia. Leikkaussalikohtaukset kelaan miltei aina ohi. Ei voi katsoa sellaista toimintaa. Kirurgit muka näkevät leikata paljain silmin tai tavallisin silmälasien kanssa vaativia mikrokirurgisia toimenpiteitä. Niin ei mene oikeasti.


      • omituistatoimintaa

        Samanlaisia omituisuuksia tullaan takuulla näkemään suomalaisessa Syke-sairaalasarjassa, joka piakkoin jatkuu uusilla jaksoilla. On jo vilautettu mainospätkissä. Mutta silti aion katsoa.


    • bettyvaan

      Onkohan totta, että Englannissa hoitajat ja lääkärit kutsuvat potilaitakin etunimellä, kuten Holbyssa, usein myös silloin, kun puhuvat potilaista keskenään?

    • IrtiSanoma

      "Jos joku irtisanoutuu töistä, hän lähtee yleensä saman tien, ilman irtisanomisaikaa"
      Tätä tapahtuu muissakin enkkusarjoissa ja sitä ihmetelty

    • siltikatsonaina

      Mrs Beauchamp, kirurgi, on työpaikalla cocktail-pukua muistuttavissa tiukoissa ja paljastavissa mekoissa. Kukaan lääkäreistä ei tunnu pitävän valkoista takkia, mutta se saattaa oikeastikin olla niin Englannissa?

      • järkkyä

        Siviilivaatteet sairaalatyössä on kummallisin asia hygienian kannalta. Käsittämätön suorastaan. Kuljetaan potilaiden luona tutkimassa omiss vaatteissa ja kun tietää sairaalan pöpöt ja eritteet, niin miten on mahdollista, että samois vaatteissa sitten kotiin...?


      • steriiliyskaukana

        Olikohan se Sykkeessä vai tässä, kun hoitaja piti puhelimen luurista kiinni suojahanska kädessään. Kysymys herää, mitä hän aikoi tehdä hanskakädellään sen jälkeen tai mitä hän oli tehnyt sitä ennen.


      • Anonyymi
        steriiliyskaukana kirjoitti:

        Olikohan se Sykkeessä vai tässä, kun hoitaja piti puhelimen luurista kiinni suojahanska kädessään. Kysymys herää, mitä hän aikoi tehdä hanskakädellään sen jälkeen tai mitä hän oli tehnyt sitä ennen.

        Ilmeisesti piti ennen jälkeen sitä kädessään...


    • erikoistatoimintaa

      Ällistyin suunnattomasti kun sairaanhoitaja laitettiin laittamaan keskuslaskimokatetria ?? Briteissä noin, että sairaanhoitaja, joka ylenee ammatissaan konsultoivaksi hoitajaksi ( sanottiin, et hoitajien esimieheksi vaikka oli osastonhoitaja )tulee osata tehdä potilaiden diagnoosit ja laittaa mm keskuslaskimokatetri?
      Toki kuka vaan oppii, tekniikasta on kyse, mutta suomessa sairaanhoitaja saa laittaa vain laskimokanyylin.
      Sarjassa on tosi paljon ihmeellisyyksiä muutenkin. Lapsia saa tuoda työpaikalle ja laittaa työtoverin valvontaan jos ei itse voi ja töistä saa lähteä ex.tempore jne...
      Leikkaussalikohtauksia ei juuri viitsi katsoa, kun ovat liian epätodellisia .

    • Fhjggjkllhcddd

      Onhan tämä varmaan kaukana totuudesta mutta silti minusta mielenkiintoinen. En ajattele tätä sillä tavalla kuin monet muut vaikka kyllä tuo Christinen kouluttaminen meni kyllä överiksi... laitettiin siitä vain erikoistumaan oikealla potilaalla. Mutta kukapa sitä jaksaisi ihan tavallista oikeata sairaalan elämää katsoa...

    • tuoks

      Jatkuva lasten tuominen työpaikalle on tosi epäuskottavaa, ja vielä, että työkaveri laitetaan hoitamaan, tai niin kuin yhdessä jaksossa, hakemaan sairastunut lapsi työpaikalle kaverin puolesta.

      Myös se ihmetyttää, että aika paljon on sellaisia potilaita, jotka eivät halua heitä hoidettavan, ja siitä sitten seuraa kaikenlaista ongelmaa. Kun yleensä tuntuu ongelma olevan, että ihmiset vaatii hoitoa ja toimenpiteitä, mutta usein niitä ei tehdä.

      Ja lääkärien ja hoitajien välit tuntuu todella läheisiltä.

    • heikkikalle

      Ei jokaisen sarjan tarvitse olla tosielämää imitoiva sarja tyyliin The Wire. Viihdettä se vaan on, aivot narikkaan ja menoksi.

      • faktaajafiktiota

        Ei tulisi mitään, jos kaikki olisi kirjoitettu siten, että oltava käytännössäkin totta.
        Tiedän, että ammattilaisetkin katsovat sairaalasarjoja ja jopa tykkäävät , vaikka tapahtumissa on vain siivu faktaan perustuvaa. Teho-osasto oli tosi suosittu ja Dr House.


    • tsahi

      Aloittaja täällä taas. Olen kyllä koukussa sarjaan ja henkilöhahmot ovat kiinnostavia, mutta huvikseni bongailen outoja yksityiskohtia. Voin kyllä elää niiden kanssa, eivätkä ne tuhoa katsomisnautintoani enkä mitenkään halua vähätellä sarjaa niiden takia. Ainahan tällaiset sarjat ovat epärealistisia.

      Vielä yksi kummallisuus: aika usein joku hoitohenkilökunnasta, hoitaja tai lääkäri, l u p a a potilaalle, että tämä paranee tai selviää leikkauksesta. Luulen, että harva ammattilainen uskaltaisi mennä mitään sellaista lupaamaan.

      Mutta se on ehkä yksi tällainen juonen kuljetuksen klisee. Koska tietenkään lupaus ei yleensä täyty. Vähän niin kuin jos amerikkalaisen jännityssarjan mies sanoo jollekulle: "Pidän huolen, että sinulle ei tapahdu mitään pahaa", katsoja tietää, että tältä suojeltavalta lähtee henki seuraavan puolen tunnin aikana.

    • siksteen

      Minulta jäi katsomatta se jakso,jossa Connie Beauchamp lähtee. Miksi ja minne hän lähti

    • eouroerueouer

      Tää on sarjaa, ei tosielämää....Ei sitä oikeassa elämässä ole myöskään Emmerdalen tai Kaunareiden kaltaista elämää....haloooo...tykkään Holbystä ja niistä näyttelijöistä ja että jokainen sarja on silti omanlainen, eikä toista kaavamaisesti....

    • oushit

      Lääkärit kuluttavat paljon aikaa oikuttelevien potilaitten kesyttämiseen. Ja lääkärit työntävät paareja tai pyörätuolia, sellaista ei oikeasri tapahdu, never!

      Lisäksi lääkäreitä on niin paljon, että päät kolisee yhteen, ja hoitajia paljon vähemmän, kun oikeasti se on toisin päin.

      Lääkäreistä saa paremmin draamaa, kun ne tekevät vaikeita ratkaisuja.

    • Fantasyland

      Holby Cityä minäkin seuraan, vaikka en luulekaan sitä aidoksi kuvaukseksi brittiläisestä tai suomalaisesta sairaalaelämästä. Pääosassahan on sairaalan väki ja heidän elämänsä, sivuosissa joka jaksossa vaihtuvat potilaat ja se alituinen suolenpätkien kaivelu (jota en välitä katsoa).

      Ihmisten elämän seuraaminen on tässä toteutettu sairaalaympäristössä, ei esimerkiksi Forresterien rättiympäristössä tai Salkkareiden maailmassa, joita en vuosiin ole enää välittänyt katsoa.

      Holbyssä minua (luultavasti) kiehtoo eniten päähenkilöiden inhimillisyys, jota tuodaan esille hienovaraisesti; ei siis USAn tapaan, jossa katsojalle opetetaan karttakepillä, kuka on pahis ja kuka on hyvis.

      Henkilöt ovat sekä työssään että yksityiselämässään ihmisiä, jotka voivat tehdä sekä huonoja että hyviä ratkaisuja. Katsojalle jätetään tarpeeksi tilaa omaan arviointiin, miten paljon hän pitää tai ei pidä roolihenkilöstä.

      En tunne brittiläistä terveydenhuoltoa, jotta osaisin arvioida ja verrata sitä omaamme. Lääkäreitä tai hoitajia ei kuitenkaan vilisee kummassakaan niin runsaasti kuin Holbyssä, eikä potilaille ole henkilökohtaisia kädestäpitäjiä. Siinä suhteessa Holby on silkkaa fantasiaa.

    • distributed

      Minusta on outoa, että potilaat vähän väliä karkaavat osastolta, kovissa kivuissakin, koska heillä on jokin "tärkeä meno", tentti tms. Oikeasti kyllä kivut taltuttavat ihmisen ottamaan vastaan hoitoa.

      Kyllähän ne sarjan opetukset ovat aika lailla rautalangasta väännettyjä, kun potilastapaukset opettavat lääkäreitä, esim. Nayloria. Aika epäuskottavaa muuten, että sellainen harppuuna kuin Naylor olisi kiinnostunut niin nössöstä miehestä kuin se hoitaja Maconey.

    • Irvihammas

      Ällöttää,kun se hoitaja venyttää ja näyttää hampaitaan jatkuvasti.Helvetin huono näyttelijä.

    • beauchamp

      Maconeylla on epäselkeät ilmeet, ei niistä saa selkoa. Ja lisäksi se ensin syyttää Nayloria hirviöksi ja uhkaa viedä yhteisen lapsen siltä, ja sitten alkaa itkeä ja ruikuttaa, kun Naylor iskee takaisin.

    • Potkut

      Ärsyttävä se Mon isä.Kaksinaamainen laiskuri,jolla hämäriä bisneksiä.

    • fffii

      Mua taas ärsytti se Fletch, umpityhmä äijä, joka ei osaa hoitaa elämäänsä ja saa muut vaikeuksiin. Vaikka olis kuinka hyvä sydän, tuollaiset tyypit on vaarallisia kun ne tekee vahingossa muille hallaa.

    • ggrrrv

      Se on huvittavaa, kun hoitajilla on aikaa olla seuraamassa lasin takana jännittyneinä jonkun potilaan leikkausta, ei onnistuisi oikeassa sairaalassa, ainakaan Suomessa, jossa juostaan pää kolmantena jalkana.

    • tsiktsik

      Joo, hoitajat eläytyy vähän liikaa potilaisiinsa kuten Adele, joka istui äkillisesti sairastuneen hääsuunnittelijansa vuoteen vieressä hääpäivänään!!

      Ja matkoille lähdetään ja matkoilta tullaan työpaikan kautta, ja kaikkiin bileisiin yms, lähdetään suoraan työpaikalta juhlavaatteissa.

    • arabiaaa

      Ja Kabulissa osataan kirjoittaa englantia hyvin! Ehkä britteihin uppoaa se, että kaikki kirjoittaa englantia, mutta suomalaisten kohdalla se on katsojan aliarviointia! Käsittääkseni Kabulissa kirjoitustaito on epätavallista ja he käyttää erilaisia kirjaimiakin. Ja vielä sanoivat, että köyhästä perheestä!

      Mutta juu, kyllä tulee seurattua sarjaa kuitenkin!

    • ylenpaska

      Onks tästä nyt näyttämättä yksi osa välistä? Mitään helikopteria pudonnut eilen.

    • Hc2015

      Hei
      Se tämän päivänen helikopteri juttu on kytköksissä casualityyn,siellä sitä onnettomuutta näytettiin enemmän.

    • Holby

      Pakko tulla näin 2018 kommentoimaan. Olen katsonut aktiivisesti holbya monta vuotta mutta sanotaanko näin, että kun holby alkoi tulla arkisin klo.18 tv:stä nii silloin minusta tuli fani. Holbyn ns surullisimmat jaksot, joissa kuolee henkilökuntaa tai jotain muuta kamalaa tapahtuu, ovat kyllä tv historian surullisimpia jaksoa ja saavat kyllä minut ja vanhempani itkemään. Jaksoilla on joka kerta aina uusi käsikirjoittaja, joka toimii erinomaisesti, sillä se taitaa tehdä jaksoista aina vähän erilaisen. Sarjan huumori toimii ja näyttelijäy osaavat eläytyä rooleihinsa niin hienosti, että se on uskottavaa. Välillä hahmot ovat kyllä hyvin stereotyyppisiä ja liioiteltuja mutta tämä on kuitenkin tv-sarja ja mikä vaan on mahdollista. Välillä on naurettavaa, kuinka joka parisuhde päättyy huonosti ja naimisiin ei kannata mennä, sillä todennäköisesti toinen parista kuolee tai tapahtuu jotain muuta pahaa. Lisäksi ennalta arvattavia käänteitä on paljon: potilas tulee kaverinsa kanssa sairaalaan ja lopulta kaveri on itsekkin hoidettavana jakson lopussa, sillä ei ole kertonut sairastavansa vaikka syöpää. Kuvaushan on yllättävän taidokasta ja kuvakulmat tarkkaan mietittyjä. Kyllä jaksan katsoa tätä sarjaa ja paras sairaaladraama!

      • eieinoin

        Eilen loppui jakso kyllä siten, etten yhtään tykkää!!! Kaksi tykkäämääni lekuria kuoli :((((


    • kjjdfsljlsdjfjld
      • odotankovasti

        Hyvä että jatkuu. Isäntä jo pelotteli, että mukamas loppuu kokonaan!! Tää on meidän lempparisarja.

        Raffin poistuminen sarjasta kyllä harmitti :((


    • MrsValentine

      Jos yhtään englanti taipuu niin netistä näkee 20. kautta ilman tekstityksiä 😉

    • Holby

      Marraskuuta odotellessa! Casualtya en ole katsonut, sillä vaikka on samankaltainen kuin holby niin mielestäni se on sekava ja liikaa tapahtuu kaikkea. Holbyn uusintoja katson silloin tällöin ja niinkuin olen aiemmin kirjoittanut tänne, että kuolemat saavat minut itkemään sarjassa niin en ole kuin kerran tv historiani aikana itkenyt yhtä paljon kuin Arthur Digbyn kuolema jaksossa! Vaikka outoahan tuo on ottaa niinkin tunteikkaasti vastaan joku jakso mutta holby se osaa!

    • Emmadonna

      Joku oli kommentoinut,että lääkärit puhuttelevat potilaita etunimellä. Mua on ainakin puhuteltu. Mukavampaa,kuin sukunimellä puhuttelu. Ja Joo olen nähnyt senkin ihmeen,että lääkäri työntää pyörätuolia.

    • Anonyymi

      Vaan sitä en ole kuitenkaan nähny. Pääsisköös pukille? Meinaan on painetta ny!

    • Anonyymi

      Yksi lääkäreistä tappaa potilaita urakalla eikä jää kiinni ollenkaan, kaikki jäljet onnistuu peittämään varsinainen "kuoleman enkeli". Ja sitä on kestänyt jo monta kuukautta

    • Anonyymi

      Holby City on lopetettu. Kestää jaksoja ensi kevääseen asti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe