Hyökkäyksen torjuminen

How.to

Minua kiinnostaa vinkit kaikenlaisten koirahyökkäysten torjumiseen, ja niitä saa mielellään tänne kertoa.

Mutta juuri nyt juolahti mieleeni, että mitähän sellaisessa tilanteessa pitäisi tehdä, jos lenkillä joku pienehkö irti päässyt koira hyökkää mun isohkon koiran kimppuun. Ensin ajattelin, että nostaisin koirani liiveistään etutassut irti maasta, mutta sittenhän se pikkuräksy saisi rauhassa näykkiä koiraani siihen asti että joku tulee hakemaan sen pois.

17

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teepänäin

      Hmm, olisikohan siinä mitään jos nostaisit oman koirasi sijaan sen pikkuräksyn pois omasi kimpusta. Roikota sitä niskavilloista kiinnipitäen kunnes omistaja tulee hakemaan tai kunnes pikkuäkäpussi rauhoittuu. Jos on oikein jääräpäinen, terrieri tmv, niin heitä maata kiertävälle radalle. Avartavan lähiavaruudessa saadun matkailukokemuksen jälkeen jos vielä pyrkii päälle, niin valitse lähiseudun puustosta sopiva oksanhanka ja sijoita se pannasta siihen roikkumaan.

      • eri.terri

        Pyh...itse sanon kokemuksesta, että pikkuterrit on usein paljon säysemäpiä kuin jotkut pienet seurakoirat.


      • eri.terri

        * säyseämpiä
        Niin siinä piti lukea.


      • 1233
        eri.terri kirjoitti:

        Pyh...itse sanon kokemuksesta, että pikkuterrit on usein paljon säysemäpiä kuin jotkut pienet seurakoirat.

        Kuten sanoit: usein. Se tarkoittaa että ei aina. Ja ne jotka eivät ole niitä säyseitä ovat varsin kettumaisia poistettavia oman koiran turkista.


    • Kjjfbfbnncn

      Trolls, trolls everywhere.

    • asdasdasddd

      Räksyä niskasta kiinni ja paikoillaanpito. Ei se omasi kimppuun pääse kun pidät kiinni. Ylimääräinen noutajatalutin on jees taskussa, niin saa kiinni sen vieraan koiran. tai näyttelyhihna tmv.

      Isojen koirien varsinaisiin hyökkäyksiin mentolisumute. Ei vahingoita koiraa, mutta estää hökkäyksen kirvelyllään.

    • episodi4

      Surkeita ohjeita. Jos joku hyökkää sun ison koiran kimppuun, tarvitset kaikki voimasi omasi kiinnipitämiseen. Se nimittäin kyllä antaa palaa ihan tosissaan. Jo keskikokoinen koira on ihan mahdoton pideltävä jos tappelu alkaa. Itse olen joutunut potkimaan omaa koiraani päähän kun olisi muuten purrut pihasta päälle hyökänneen pikkuräksyn hengettömäksi. Itse taisin saada siinä suurimmat vammat kun sormi leikkaantui auki. Tämän jälkeen on kyseinen pikkuräksy pysytellyt kunnioittavan välimatkan päässä.

      • Taasko_näitä

        Enpä tiedä. Jotenkin jäi vähän sellainen kuva että olet kädetön jollet omaa rekkuasi saa pysymään rauhallisena pikkuräksyn hengaillessa. Ei ole johtajuutesi oikein kunnossa nyt. Mars kouluttajalle.


      • episodi4

        No lueppas uudestaan, kirjoitin koiran hyökänneen, eikä hengailleen, en edes kerinnyt reagoimaan kun oli jo täys rähinä päällä. Ei mikään määrä käsiä eikä kouluttajia poista koiralta reaktiivisuutta, se puolustaa itseään jos tilanne sitä vaatii. Toimisit itsekin jos kimppuusi hyökättäisiin. Väitätkö, että kouluttamalla koiralta katoaa luonne? Hah! Koirani ei edes vilkaise aidan takana räksyttäjiä, ja hengailijatkin pystymme ohittamaan käskyn alla. Jotenkin väi jähän sellainen kuva että olet ylimielinen besserwisseri, jonka ylivertainen osaaminen toteutuu pelkästään omassa mielikuvituksessa.


    • Itse olen hätätilassa heittänyt kohti ihan hansikkaat...
      Mutta jos asuu tai lenkkeilee, missä on vaaraa noista karkaavista ym. niin heittoketju eli ketjunpala taskussa on hyvä. Sellainen kilisevä. Jos harrastaa isoja avainnippuja :D, niin sen sijaan. Pieni kolinapurkkikin ajaa asiaa. Jos ei ihmisen rähähdyksestä usko, niin noilla nakkaa. Mutta ei osumaa, ettei tule vahinkoa. Tietenkään ei ole tarkoituksena vahinkoittaa, ja jos niin kävisi, niin olisi vastuussa, vaikkakin suojaisi sitä pahemmalta vahingolta...

      Toki sitten voi yrittää napata kiinni, helppoa se ei välttämättä ole, kun pienet on varsin nopeita taasen. Ja jos omat ei käskyllä pysy "erosssa" luoksetulevasta, niin täytyy niitäkin yrittää hillitä.

      Taaskonäitä nimimerkille. Ei se välttämättä valitettavasti ihan helppoa ole, tai toimi, että jos joku päätäpahkaa iholle ampuu, että se oma koira pysyy lunkkina. Riippuu niin tilanteesta, kuin muistakin tekijöistä.

    • Pikkuräksyn

      saa pois potkaisemalla, mutta isompia minä enemmin pelkäisin. Tulevat päälle, kuin torbedot, kun omistajansa ei jaksa pidellä sitä hurttaansa langan päässä.

    • fthfth

      Kokeile kamehamehaa.

    • seliäähänniistä

      Meillä noita pieniä on usein nähty, j rähisten tullut luo.Kaikki pysähtyy usein siihen metrin parin päähän haukkumaan, ja pelkkä huutaminen saa ne karkkoamaan.Kerran yksi pieni valkoinen tuli jalkoihin näykkimään, se oli näppärä ihan lenkkarilla pitää loitolla.Omistaja senkin sitten pois haki.Minua lähinnä naurattaa nuo tapaukset, eikä koiraani haittaa ne senkään vertaa.Yleensä niden omistajat on ihan kauhuissaan, kun pelkäävät ett isompi syö pikkukoirana.Meillä on pieniin koiriin jo pentuna koira opetettu, ja se tykää niistä, mutta silti pysätän niiden lähentelyt, jos omistaja ei ole siinä mukana.Isommat, sakut ja kaken mailman mixelit onkin sitten hanklampia, siinä saa laittaa itsensä jo peliin,että saa sen irtokoiran kyörättyä pois.Kova ääni, ja kohti meno, auttaa yleensä hyvin.Onneksi ei ole koskaan tullut oikeasti vaarallista koiraa vastaan.Oman koiran pidän varmuudeksi takanani, ettei sitä pureksita.ASiaan tietysti kuuluu, sen irtokoiran omistajan pystyyn haukkuminen koiransa hyökkäyksestä ;)

    • eikaivaan

      Eikös se ole poliisin kutsumisen paikka, he vievät irtokoirat putkaan.

      • Venkula167-761

        Hah, oletkos koskaan ollut putkassa? Minä olen, monta kertaa, vaan yhtään koiraa ei ole samaan aikaan putkassa yötpynyt.


    • pippurisumute
    • käppänänemäntä

      Ei ole vielä isot eikä pienet koirani päälle hyökänneet lenkillä. Joskus tulee tilanne että irtokoira tulee kohti, silloin koiran on minun takana ja en päästä irtokoiraa enkä omaani kohtaamaan. Ja kyllä tarvittaessa käytän mentholisumutetta (saa esim. apteekista) täysin estotta ja kannan ulkona ihan mitä haluan sylissä, vaikka koiraani, siihen ei toiset koirat tule hyppimään tai saavat potkun mentholisuihkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe