onko maailma 2000v vanha oppienne mukaan

t5y67uh

Mulle jäi hyvin epäselväksi kun kaupungilla jehovan todistajat kertoi että maapallo on 2000v vanha. Minulle on opetettu koulussa että se on noin 4,5 miljardia vuotta.

Kunpaa uskoa?

18

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nytonnellinen

      Kaikkia pölkkypäistä sitä kenttätyöhön päästetää, jotain rajaa

    • EiHassutella

      Tuo 2000 v perustuu auktoriteettikäsitykseen, oikeastaan kahteen, ensinnä Raamattu, joka on sitten vartiotorniseuran auktoriteetin tukena tai perusteeksi he sen ilmoittavat.

      Vartiotorniseuran johto josta on kysymys taas koostuu jehovantodistajista, jotka ovat tehneet lahkokarrieerin ja ylenneet sinne. Lahkossa on taas käytäntönä, vartiotornin ohjaamana painostaa jättämään opintojen ajatukset, ja se näkyy myös noissa johtoelimen jäsenissä, he ovat vailla korkeampaa opin sivistystä, vailla koulutuspohjaa ovat. No, laki on vaatinut luku- ja kirjoitustaidon hankkimaan.

      Tuo 4,5 miljardia vuotta perustuu pelkästään opiskeluun ja sen mukaiseen tutkimukseen. Sen perusteita ei kovinkaan lyhyesti voi esittää. Esim. alkuräjähdyksen taustasäteily, sen aallonpituus, radioaktiivisten aineiden puoliintumisajat ja täten syntyneiden uusien aineiden pitoisuudet lienevät osatekijöitä iän määrityksessä, mutta ne ovat tässä pelkkiä sanoja kunnes niille hankkii sisällön ja merkityksen kirjoista.

      2000 vuotta on kuitenkin niin monella tavalla virheelliseksi osoitettava että se on ihan mahdoton. Lahko myös kieltää evoluution, ja esim. koiran on selvitetty runs. 10.000 vuotta sitten eriytyneen Itäaasialaisesta sudesta, ja genetiikan lait osoittavat ja vahvistavat tämän, vastaavaassa löytyy ja kirjasto tarjoaa.

    • mitäihmettäihmiset

      Eli Jehovan todistajat ovat hierarkkinen organisaatio jonka johdossa olevat ihmiset nauttivat vallan tuomasta tunteesta ja päättävät mitä ja miten heidän alapuolella olevat ihmiset saavat elää elämänsä ja mitä oppia.

      Tämähän on ihmisen vapauden riistoa koska se mistä ihminen elää on omasta ajattelusta ja vapaudesta valita elämällensä suunta. Kun tätä sontaa tungetaan lapseen syntymästä asti niin eihän ihminen pysty enää elää muuten kuin näiden johtohenkilöiden opastuksella.

      En ole uskonnollinen mutta ajattelisin näin että jos on olemassa jumala ja uskominen on kaiken tarkoitus niin silloin se tapahtuu niin että ihmisillä on suora yhteys jumalaan ilman minkään organisaation välityksellä. Ei jehovan todistajilla ole mitään tekemistä minkään uskomisen kanssa, se on vallan käyttöä muita kohtaan kuten se että jos henkilö eroo niin silloin perhe vetää välit poikki.

      Aivan sairasta, miten tämmöisen voi perustella rakkaudella ja järjelläkään?

    • Kuulitkohan_oikein

      Ei kai nyt sentään kukaan Jehovan todistaja ole tuollaista väittänyt. Jeesuskin syntyi n. 2000 vuotta sitten ja jo paljon sitä ennen oli Moosekset sun muut eedamit ja aadamit ihan Jehovan todistajien omien opetusten mukaankin. Ihminen on ollut olemassa heidän mukaansa joitakin tuhansia vuosia (olikohan n. 6000?), mutta maapallo voi olla paljon vanhempi, jopa miljardeja vuosia.

    • Maailma todellakin on 4000 vuotta vanha ja pannukakku. Jo muinaiset Ampomaan votjakit tiesivät tämän. He siirsivät tiedon prooklynin ensimmäisille jt jo vuonna 607 ekr. (ennen satuolennon syntymää) kun he lähtivät Ampomaan rannasta kalastamaan kiiskejä Atlantille kaislapaatilla. Heiltä loppui pensa perämoottorista, ja ajelehtivat 40 vuotta kunnes tulivat prooklynin rantaan. Onneksi heillä oli eväänä kaksi kalaa ja viisi Reissumiäs-leipää. Ensimmäinen jt laskeutui puusta, ja uskaltautui tulijoita ihmettelemään. Silloin kukko lauloi kolmasti, ja Ampomaan asukit kertoivat tietonsa karvaiselle jt. Sen pituinen se.

    • lukutaidoton-ko.jeppu

      2000v?
      Maapallo?
      hihi,ei ole se jt osannut JW.ORG -juttuja lukea,heheh

      http://wol.jw.org/fi/wol/s/r16/lp-fi?q=maapallon ikä&p=par
      2 tulosta Järjestetty osumien määrän mukaan.

      Miten tiede vaikuttaa elämääsi? (‎6 osumaa)
      Maapallon ja maailmankaikkeuden ikä
      w15 1/6 s. 3-5 - Vartiotorni 2015

      Pitääkö sinun uskoa se? (‎2 osumaa)
      Ensimmäisen Mooseksen kirjan luomiskertomus ei sulje pois sitä ajatusta, että maapallon ikä olisi miljardeja vuosia, eikä se rajaa kutakin luomispäivää vain 24 tunnin mittaiseksi (1.
      w00 1/12 s. 29-31 - Vartiotorni 2000

      • Visahongantaimi

        Mistä Valituista Paloista (Readers Digest, vuosi, numero) tuo tieto on peräisin ?
        Mihinkä uskontokuntaan on kuulunut tutkija, jonka tiedoista artikkeli on koostunut ?


    • Erikoista

      Omituisia provoja,kukaan todista ei tällaista ole sinulle voinut sanoa koskapa se ei ole sitä mitä he uskovat.Tällä foorumilla on aivan uskomaton määrä sekavia väitteitä joissa ei ole mitään perää.

    • kgkghkh

      Eivät jt:kään sentään nyt noin nuorena pidä maapalloa tai ihmisen ikää, he sentään uskovat ihmisen luodun n. 6-7 tuhatta vuotta sitten ja maapallon uskovat olevan huomattavasti vanhempi ja tässä asiassa hekin uskovat tiedettä, he uskovat nykyään jopa siihen, että dinosauruksia on joskus ollut.

    • Visahongantaimi

      lukutaidoton-ko.jeppu 1.2.2016 23:39

      " http://wol.jw.org/fi/ Miten tiede vaikuttaa elämääsi? "

      -Vartiotornihan neuvoo todistajia painostamaan lapsiaan jättämään opiskelun ajatukset, kuten johtoelimen, seuran jäsenet ovat itsekin oppimattomia. Se on sitten tuota lahkon huumoria, että se uskontona kirjoittaa tieteestä.

      Kysymyshän on siitä, että vartiotorniuskontoon sisältyy niin paljon sellaista että opiskelu ja lukeneisuus on omiaan karkottamaan lahkosta pois, poispäin.

      • Pate.Putkmies.TÖISSÄ

      • Turnipsinsyöjä

        tarkoitat, että esitit hyvät perustelut ryhtyä kaupittelemaan vartiotorneja ?


      • tyhmät.betalar
        Pate.Putkmies.TÖISSÄ kirjoitti:

        SSS-hallituskin on sitä mieltä ja asennetta että opiskelu on jonninjoutavaa touhotusta ja vähentelee koulutuspaikkojakin.
        jt on siis hallituksen linjoia

        --– Jos kouluttautuu 10 vuotta tohtoriksi ja jää työttömäksi,
        se on kansantalouden kannalta kestämätöntä ja --
        yksilön kannalta hyvin valitettavaa, sanoo liiton asiamies Maija Arvonen.
        http://yle.fi/uutiset/tohtoreiden_tyottomyys_pahenee__ministerio_haluaa_hillita_yliopistojen_tohtorikoulutusta/8581500

        Putkimiehellä on duunia enemmän ja siivoojilla kuin akateemisilla
        ei tartte opiskella vuosia ja ottaa vitusti opintovelkaakaan , mitä sit akateemisena työttömänä ei kykene maksaan takas,
        jos on Valtio takaajana
        niin Veronmaksajathan nää työttömien tohtorien 10 v opiskelutkin kustantaa, loppujenlopux.
        Ne halveksitut siivoojat ja pätkätyöäiset ja Siwan kassat.
        ja tyhmät amispojat ja -pimut jotka menee töihin koulun päätettyään.


      • AnssiAsperger
        Turnipsinsyöjä kirjoitti:

        tarkoitat, että esitit hyvät perustelut ryhtyä kaupittelemaan vartiotorneja ?

        Paljonkos jt saa centejä provikkaa
        MYYMÄSTÄÄN vartiotornista ???,
        jonka sisäkannessa btw lukee ettei julkaisu ole tarkoitettu MYYTÄVÄKSI


      • inaDuunissa
        Turnipsinsyöjä kirjoitti:

        tarkoitat, että esitit hyvät perustelut ryhtyä kaupittelemaan vartiotorneja ?

        Turnipsinsyöjä
        2.2.2016 17:17
        tarkoitat, että esitit hyvät perustelut ryhtyä kaupittelemaan vartiotorneja ----

        --veronmaksajille /kansantaloudelle tulee kyllä kannattavammaksi se
        ettei Jt punge ahteriaan yliopistolliseen koulutukseen notkumaan vuosikausiksi
        ja valmistu sitten työttömäksi.
        Amiksen jälkeen duuniin vaan ja veroja niille ni pyörät pyörii vaiks tohtorien työttömyys huimasti kasvaakin.


      • Turnipsinsyöjä

        Aivopestynä lahkolaisena et ymmärräkään, kuinka politiikkaa puhut, kun puutut kansantalouteen, koulutukseen, työttömyyteen.
        Eikä tarvitsekaan. Äänestämisen yhteydessähän se politiikan kieltolausse on muotoiltuna että lahkolainen onkin parempi ihminen kun ei osallistu politiikkaan, jossa riidellään, kuten vartiotorni tietää. (lahkossa mökötetään, toki vain pomon käskystä, muuten iskulause: Meitillä on rakkautta keskuudessamme. )

        Vartiotornin hinnasta on hyvä keskustella entisten todistajain foorumilla veljesseura.org
        mielipidettä sieltä, pomollekin valtakunnansalilaitokselle vietäväksi


    • Mehän olemme olleet olemassa jo jo ennen maailmankaikkeuden syntymää, siilä olemme itse olleet luomassa tätä kaikkeutta jotta voisimme ilmentää itseämme ajassa ja aineessa.Fyysinen elämä on kuitenkin rajallista, joten ilmennämme itseämme fyysisten elämien ketjuna, ja me olemme yksi osa tuossa ketjussa

    • Epygdin luolasta on ihan äskettäin löytynyt vielä löytymättömiä pinkotetulle aaprapamin esinahalle kirjoitettuja kirjakääröjä. Niissä todetaan, että YHWH-setä loi maailman perjantai iltapäivänä klo 16.00 vuonna 4000 ekr. Tapahtuma lähti liikkeelle kun Tyrnävällä astraalikirnun kaaduttua neljäntenä hetkenä sahtipönikkä pääsi räjähtämään. Eli tiede ja muu humpuuki puhuu alkuräjähdyksestä, mutta Ynjevi-kerupin sahtipönttö se oli. Ensin luotiin jt ja sitten -harjoittelun jälkeen- ihmiset. Elikot luotiin sitten ja kukat ja kasvit sitten. Ja YHWH huomasi, että hyvää pyrki tekemään, mutta priimaa tuppaa tulemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe