mistä liikkeestö vanhempaa autoa

missävanhempaa

Miksi kaikki autoliikeet myy niin saakelin uutta?Missä kaikki 10-15v vanhoja autoja myyvät liikkeet?

Ei normi duunarilla ole varaa ostaa 20 000€ autoa.

Toiseksi en ymärrä, että miksi jotkut pitää uutta autoa vaan pari vuotta ja ajaa uudella autolla vain 20tkm ja heti vaihtoon uudenmpaan vaikka vanha on täysin hyvä auto vielä.

29

1151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaihravälikäsi

      Tuon ikäinen auto kannattaa ostaa yksityiseltä. Älä suotta elätä näitä tyhjänlupaajia.

      • totuuttaväliin

        Yksityiseltä, mikäli haluaa tulla toisen patalaiskan duunarin huijaamaksi, käytetythään tulee aina vikoja, vanha auto on vanha auto, mutta ainakin liike korjaa ennen myyntiä kaikki huomaamansa viat, eikä piilottele niitä yksityisen huijarin tavoin. Autonostossa kannattaa ottaa huomioon, että yksityisillä lähes ainoa syy auton myymiseen on siinä oleva (kallis) vika, varsinkin kun kyseessä on vanhempi auto, uudemmat taas ovat yksityisillä lähes poikkeuksetta niin ylivelkaisia, että liikkeestä saa huomattavasti halvemmalla.


      • oikeassaelämässä
        totuuttaväliin kirjoitti:

        Yksityiseltä, mikäli haluaa tulla toisen patalaiskan duunarin huijaamaksi, käytetythään tulee aina vikoja, vanha auto on vanha auto, mutta ainakin liike korjaa ennen myyntiä kaikki huomaamansa viat, eikä piilottele niitä yksityisen huijarin tavoin. Autonostossa kannattaa ottaa huomioon, että yksityisillä lähes ainoa syy auton myymiseen on siinä oleva (kallis) vika, varsinkin kun kyseessä on vanhempi auto, uudemmat taas ovat yksityisillä lähes poikkeuksetta niin ylivelkaisia, että liikkeestä saa huomattavasti halvemmalla.

        Täyttä roskaa. Moni liike ei edes pese autojaan, jne.


      • yksityinenpettääaina
        oikeassaelämässä kirjoitti:

        Täyttä roskaa. Moni liike ei edes pese autojaan, jne.

        Kertoo meille ylivelkaisen viallisen auton yksityismyyjä.


    • ostavaan

      Nettiauto.com --->Tarkkahaku-->hinta 1000-2000. Ei voi olla vaikeeta.

      • tämäolikysymys

        Niin mut se oli kysymys, että miksei liikeet myy edes 2000-5000€ autoja?

        Toinen kysymys oli, että miksi lähes uusi 20tkm auto viedään vaihtoon?


      • tässäv

        1. Kyllä noita liikkeitä on jotka myy myös vanhempaa. Kaikki ei toki myy vaan oasassa liikeissä on vain uudempaa.

        2. Ei tarvitse maksaa paljon välirahaa ja haluaa ajaa aina uudella autolla. Toki halvemmaksi mun mielstä tulee jos ostaa uuden ja pitää 15v sitä samaa.


      • grgrdgdr

        Halvoissa autoissa, sitten kun ne lopulta menee vaihtoon, on yleensä aina jotain vikaa ja sanomista joten sellaiset täytyy myydä kunnostettavaksi ja niistä ei taas jää firmalle mitään.


      • normitkuntoon
        tämäolikysymys kirjoitti:

        Niin mut se oli kysymys, että miksei liikeet myy edes 2000-5000€ autoja?

        Toinen kysymys oli, että miksi lähes uusi 20tkm auto viedään vaihtoon?

        Nettiauto---->Tarkka haku---->myyjäksi AUTOLIIKE---->hintakatoksi 5000.
        Löytyy yli 7-TUHATTA vaihtoehtoa.

        Normiduunari saa olla, mutta jos on vielä normikädetönkin, niin onhan se eläminen raskasta. Luulisin?


    • kautoauppias

      No, minun liikkeessäni autojen hinnat ovat keskiarvoltaan 7000 € luokkaa. Kaikki tarkastettuja ja tarvittaessa myös viat on korjattu. Merkkejä, malleja joka tarpeeseen ja aina viiden halvimman joukossa, myös yksityiset tarjoajat mukaan lukien.

    • onniitä

      Kyllä niitä vanhempia autoja myyviä jobbareitakin löytyy esim. Ylöjärven elossa on parikin autoliikettä jotka myy myös vähän vanhempaa autoa. Hämeen vaihtarit ja autocenter elo.

    • välitönkäsi

      Suomen 2000:sta autoliikkeestä SUURIN OSA on pien- tai yksinyrityksiä joilla pääosa valikoimasta on juurikin aloittajan kaipaamaa kalustoa, edulliseen hintaankin, yleensä.
      Edullisuuden vrt. yksityisten pyynteihin samanlaisista voi jokainen normaaliälyn omaava todeta ihan itse. Lähes auto kuin auto, myös ja erityisesti noissa 10 vuotiaissa on edullisin autoliikkeessä. Nappaa sitten minkä tahansa merkin/mallin toivelistalleen, niin 10:n edullisimman joukosta parhaan hinta-laatu-suhteen löytää autoliikkeestä.

      • Täysinkädetön

        Melkoinen väite, ilmankos ne ostajat ovat niitä paviaaneja, simpansseja ja muita luusereita joita nämä pikkukauppiaat täällä kilvan kehuvat.


      • välitönkäsi
        Täysinkädetön kirjoitti:

        Melkoinen väite, ilmankos ne ostajat ovat niitä paviaaneja, simpansseja ja muita luusereita joita nämä pikkukauppiaat täällä kilvan kehuvat.

        Väite tai ei, mutta TÄYSI TOSI!
        Ilmankos tai ei, mutta suurin osa asiakkaista on asiallisia, täysjärkisiä ihmisiä. Samoin autokauppiaat; suurin osa normaaleja ihmisiä, omine ominaisuuksineen ja omituisuuksineenkin, mutta täyspäiseksi luettavia normaaleja ihmisiä.

        Asiakkaista näitä aasiakkaita on onneksi vain murto-osa, tosin se äänekkäin osa. Siksi paviaanilaumaan verrattavissa.


    • Ihmeidenaika

      Millähän nuo autoliikkeet elävät kun myyvät niin halvalla, jopa yksityisten hintoja edullisemmin?

      • välitönkäsi

        ...mietippäs sinä sitten vaikka sitä.

        Toiset osaa, toiset ei. Toiset on älyissään, toiset vähemmän.

        Sinä vähemmän, joten otan osaa... eikö vain olekin maailma ihmeellinen paikka? Se hämmästyttää, kummastuttaa... pientä kulkijaa.


      • Aloittajanasia

        Taidampa soitella noille yksityisille...


      • TässäONnimimerkkiKIN
        Aloittajanasia kirjoitti:

        Taidampa soitella noille yksityisille...

        ...no niin... tulihan se älynväläys sieltä.
        PITI LAITTAA LYHYT (kärkevä) kommentti tähän, mutta tulikin novelli.
        Menköön nyt, palstalla kun aktiivi kommentaattoreina jokunen muukin yrittäjä, muutama automyyjä ja tottahan toki palstan kuningaspingviini, autokauppiaita joka välissä herjaava puusilmä-paviaani-stalkkeri-tarrabongaaja lukee tämän kuitenkin:

        Heitä "yksityisiä" onkin muutama miljoona-kpl... kenelle meinasit ensiksi soitella?
        Tokihan heistä kaikki, ihan jokainen 100% varmuudella rehellisiä autonsa kunnosta, avoimia kertomaan tiedossaan olevat viat kun tietävätkin autoista tai ainakin siitä omastaan lähes kaiken tehtaalta lähdöstä tähän päivään ja lisäksi antavat sen oman helmensä lähes ilmaiseksi juuri sinulle, koskapa se juuri osoittautui heille itselleen aivan tarpeettomaksi ja haluavat siitä vain eroon... ei sillä hinnallakaan mitään väliä ole; maksa mitä haluut.
        Mitään vikaahan siinä ei ole... ehei; se vaan nyt yht´äkkiä tuli tarpeettomaksi, muuttui liian pieneksi, väärän väriseksi vaimon mielestä, lapset on pesästä lentäneet liian suureksi tmsv. selityksin se on maailman paras mutta samalla täysin epäkelpo juuri nyt omistajalleen ja samalla juuri sinulle puoli-ilmainen kun tarpeettomana vaan myynnissä.
        Just.

        Ja kuin lottovoittona sinulle, kaikki tämä umpirehellisyys ja avoimuus ja hinnan halpuus, vaikkakaan heillä ei lain mukaan ole mitään velvollisuutta olla rehellisiä, ei käytännössä mitään jälkimarkkinoiden vastuita sen helmen sinulla totaalisesti rikkoutuessa... ihan vain siksi, kun eivät ole autokauppiaita.
        Just.

        Olisiko nyt aikuisten maailmassa ja tässä todellisuudessa kuitenkin niin, että lähdettäisiin normaaliälyiselle täysin realistisesta olettamasta, että autokauppiaskin on ihan samanlainen ihminen ihmisenä, kuin kuka tahansa muukin "yksityinen".
        Hän nyt vaan sattumoisin on yrittäjä, jolla yrittämisen alana on autot. Häntä yrittäjänä velvoittaa ensinnäkin ammattitaito omalta alaltaan, ammattiylpeys yrittäjyydestään ja yrittäjyyden lainalaisuudet kuten virhevastuulait joidenka mukaan hänen on toimittava; hyvässä ja pahassa riskit huomioiden ja lakisääteiset vastuunsa kantaen.

        Autoliikkeitä on n.2000kpl, ammattilaisia autokauppiaita suht´tuo määrä karkeasti arvioiden. Sekaan mahtuu täysiä konnia kourallinen / vilkkaasti vaihtuva joukko ehkäpä noin puolen sataa kpl, loput n.1950 kauppiasta on alansa puurtajia ja ammattilaisia / autoista ammattinsa puolesta väkisinkin tietävämpiä kuin keskiverto "yksityinen", aivan yhtä rehellisiä ihmisenä kuin keskiverto "yksityinen"... täyspäisiä ihmisiä siis ja väittäisin autokauppiaana omanarvoni tuntien; jopa pikkuisen fiksujakin, koskapa näinkin epäkiitollisella alalla näinkin huonossa markkinailmapiirissä / -tilanteessa pystyvät itselleen ja omalle, edelleenkin keskiveroisen tavalliselle perheelleen, elannon yrittämisellään hankkimaan.

        Helppoa tämä ei ole, kultakimpaleita ei lohkaroida kuin Kulta-Jaskassa... mutta edelleenkin samoin kuin millä tahansa yrittämisen alalla; työnsä rehellisyyteen pyrkien ja hyvin tehden tällä keskivertoisen elannon saa aikaiseksi.
        Edelleenkin tässä ammatissa yrittäjänä pitää olla pikkuisen keskivertoa paksunahkaisempi kestämään kaiken tälläkin palstalla nähtävissä olevan paskan niskaan kaatelemisen ja tällä alalla "lisäherkkuna" alaan nykyisin sopimattoman virhevastuun kanssa soveltamiset joskus täys-idioottien kanssa "painien", yrittäjän 24/7 työnkuvaan valmis ilman lomia tai pekkaspäiviä, kaikkia yrittäjiä piinaavan verottajan kanssa pitää tulla toimeen... ihan vaan ihmisenä, vaikka autokauppias onkin.

        Loppuun tarkennus, miksi "yksityinen myyjä", on lainausmerkein korostettuna. Se kun normaalille keskivertokansalaiselle saattaa tulla yllätyksenä, kuinka suuri osa autoja myyvistä "yksityisistä" ei olekaan ihan niin "yksityisiä myyjiä" omaa helmeään kaupittelemassa, kuin näyttäisi.
        Jos vaikkapa nettiautosta kaivelee kaikki autoliikkeet, löytyy paska-konna-liikkeitä mainitut parikymmentä, puolensataa korkeintaan. Yksityisistä, siis niistä 100% umpirehellisistä, löytyy varmuudella usean sataa täys-konnaa muka "yksityisenä myyjänä". Näiden "yksityisten" täys-konnien lisäksi tuhansittain normaalikansalaista, joille rehellisyys on yhtä vieras käsitys kuin sialle hopealusikka.

        Hyvää yötä ja huomenta, itse kullekin säädylle.


      • TässäONnimimerkkiKIN
        TässäONnimimerkkiKIN kirjoitti:

        ...no niin... tulihan se älynväläys sieltä.
        PITI LAITTAA LYHYT (kärkevä) kommentti tähän, mutta tulikin novelli.
        Menköön nyt, palstalla kun aktiivi kommentaattoreina jokunen muukin yrittäjä, muutama automyyjä ja tottahan toki palstan kuningaspingviini, autokauppiaita joka välissä herjaava puusilmä-paviaani-stalkkeri-tarrabongaaja lukee tämän kuitenkin:

        Heitä "yksityisiä" onkin muutama miljoona-kpl... kenelle meinasit ensiksi soitella?
        Tokihan heistä kaikki, ihan jokainen 100% varmuudella rehellisiä autonsa kunnosta, avoimia kertomaan tiedossaan olevat viat kun tietävätkin autoista tai ainakin siitä omastaan lähes kaiken tehtaalta lähdöstä tähän päivään ja lisäksi antavat sen oman helmensä lähes ilmaiseksi juuri sinulle, koskapa se juuri osoittautui heille itselleen aivan tarpeettomaksi ja haluavat siitä vain eroon... ei sillä hinnallakaan mitään väliä ole; maksa mitä haluut.
        Mitään vikaahan siinä ei ole... ehei; se vaan nyt yht´äkkiä tuli tarpeettomaksi, muuttui liian pieneksi, väärän väriseksi vaimon mielestä, lapset on pesästä lentäneet liian suureksi tmsv. selityksin se on maailman paras mutta samalla täysin epäkelpo juuri nyt omistajalleen ja samalla juuri sinulle puoli-ilmainen kun tarpeettomana vaan myynnissä.
        Just.

        Ja kuin lottovoittona sinulle, kaikki tämä umpirehellisyys ja avoimuus ja hinnan halpuus, vaikkakaan heillä ei lain mukaan ole mitään velvollisuutta olla rehellisiä, ei käytännössä mitään jälkimarkkinoiden vastuita sen helmen sinulla totaalisesti rikkoutuessa... ihan vain siksi, kun eivät ole autokauppiaita.
        Just.

        Olisiko nyt aikuisten maailmassa ja tässä todellisuudessa kuitenkin niin, että lähdettäisiin normaaliälyiselle täysin realistisesta olettamasta, että autokauppiaskin on ihan samanlainen ihminen ihmisenä, kuin kuka tahansa muukin "yksityinen".
        Hän nyt vaan sattumoisin on yrittäjä, jolla yrittämisen alana on autot. Häntä yrittäjänä velvoittaa ensinnäkin ammattitaito omalta alaltaan, ammattiylpeys yrittäjyydestään ja yrittäjyyden lainalaisuudet kuten virhevastuulait joidenka mukaan hänen on toimittava; hyvässä ja pahassa riskit huomioiden ja lakisääteiset vastuunsa kantaen.

        Autoliikkeitä on n.2000kpl, ammattilaisia autokauppiaita suht´tuo määrä karkeasti arvioiden. Sekaan mahtuu täysiä konnia kourallinen / vilkkaasti vaihtuva joukko ehkäpä noin puolen sataa kpl, loput n.1950 kauppiasta on alansa puurtajia ja ammattilaisia / autoista ammattinsa puolesta väkisinkin tietävämpiä kuin keskiverto "yksityinen", aivan yhtä rehellisiä ihmisenä kuin keskiverto "yksityinen"... täyspäisiä ihmisiä siis ja väittäisin autokauppiaana omanarvoni tuntien; jopa pikkuisen fiksujakin, koskapa näinkin epäkiitollisella alalla näinkin huonossa markkinailmapiirissä / -tilanteessa pystyvät itselleen ja omalle, edelleenkin keskiveroisen tavalliselle perheelleen, elannon yrittämisellään hankkimaan.

        Helppoa tämä ei ole, kultakimpaleita ei lohkaroida kuin Kulta-Jaskassa... mutta edelleenkin samoin kuin millä tahansa yrittämisen alalla; työnsä rehellisyyteen pyrkien ja hyvin tehden tällä keskivertoisen elannon saa aikaiseksi.
        Edelleenkin tässä ammatissa yrittäjänä pitää olla pikkuisen keskivertoa paksunahkaisempi kestämään kaiken tälläkin palstalla nähtävissä olevan paskan niskaan kaatelemisen ja tällä alalla "lisäherkkuna" alaan nykyisin sopimattoman virhevastuun kanssa soveltamiset joskus täys-idioottien kanssa "painien", yrittäjän 24/7 työnkuvaan valmis ilman lomia tai pekkaspäiviä, kaikkia yrittäjiä piinaavan verottajan kanssa pitää tulla toimeen... ihan vaan ihmisenä, vaikka autokauppias onkin.

        Loppuun tarkennus, miksi "yksityinen myyjä", on lainausmerkein korostettuna. Se kun normaalille keskivertokansalaiselle saattaa tulla yllätyksenä, kuinka suuri osa autoja myyvistä "yksityisistä" ei olekaan ihan niin "yksityisiä myyjiä" omaa helmeään kaupittelemassa, kuin näyttäisi.
        Jos vaikkapa nettiautosta kaivelee kaikki autoliikkeet, löytyy paska-konna-liikkeitä mainitut parikymmentä, puolensataa korkeintaan. Yksityisistä, siis niistä 100% umpirehellisistä, löytyy varmuudella usean sataa täys-konnaa muka "yksityisenä myyjänä". Näiden "yksityisten" täys-konnien lisäksi tuhansittain normaalikansalaista, joille rehellisyys on yhtä vieras käsitys kuin sialle hopealusikka.

        Hyvää yötä ja huomenta, itse kullekin säädylle.

        Vielä pienoisena tarkennuksena ammattiylpeydestä autoalan yrittäjyyteen; se kun tarttuu todennäköisesti ainoana asiana alussa mainitulle paviaani-herjaajalle, tästä avoimesta sanailusta.
        JOKAISEN pitäisi olla omasta työstään ylpeä. Rinta rottingilla Siwan hyllyt komeaksi täyttävän apupoika-Anteron (vaikkakin Eldorado-makkara on ihan paskaa), tuohivirsuja nypläävän käsityöläisen (vaikka ne on muiden mielestä ihan hirveen näkösii tohveleita) ja tehtaassa samaa saatanan nappia vuodesta toiseen painelevan robotinkorvikkeen (vaikka tylsäähän se on niin palkan saa siitäkin kenenkään perään huutelematta)... niin se pitää yrittäjänkin olla ylpeä ammatistaan tai sitten, palstan kulunutta sanontaa lainaten; pitää vaihtaa alaa jos kaikki maistuu vaan paskalle ja ei itseään voi peilistä silmiin katsoa hymyillen.

        Hyvää yötä ja huomenta, itse kullekin säädylle.


    • VanhaVarmaAuto

      En minäkään ymmärrä niitä, jotka ostaa liikkeestä uuden auton, Siinähän maksavat monta tonnia uuden auton lisää, joka on pelkkää ilmaa. Jos yrittävät seuraavana päivänä kaupata uutta autoaan takas liikkeeseen, niin useampi tonni on hinnasta sulanut pois.
      Kaikken edullisintahan se on ajella vanhalla autolla, joka kulkee ja toimii.
      Sillä uuden auton hinnalla saa paljon polttoainetta autoon ja pitää sitä uutta autoakin tankata.
      Mulla on 89 mallin vanha auto, enkä ole vielä aikonut sitä uudempaan vaihtaa, kun täyttää tehtävänsä eli kuljettaa paikasta A paikkaan B. On lämmin talvella, eikä ole mitään turhia sähköä syöviä komponetteja, joita joutuu vaihdattamaan kalliilla hinnalla, kun vikavalot alkavat palaa.
      Ajokilometrejä tulee senverran vähän, ettei uutta autoa edes kannata laittaa, kun vanhallakin saa ne matkat ajettua. Kaupungissa liikkumiseen on polkupyörä paljon taloudellisempi ja nopeampi liikkumistapa.

      Tuolta löytyy nettihuutokauppa, jossa autoja huutokaupataan, hinnankehitystä ihan mukava seurata: https://www.huutokaupat.com/fi/nettihuutokaupat/14/henkiloautot

    • käyttöauto81

      Ylöjärvellä on ainakin 3 kpl autoliikkeitä joka myy käytettyjä edullisia autoja noin alle 5000€ hintaluokassa esim Hämeen vaihtarit , Autocenter Elo , Jerler Oy.
      Varmaan näistä joku kolahtaa itse olen asioinut hämeen vaihtareissa ei pääse kyllä kehumaan mutta jokaisella on mielihalunsa :)

      • autocenterelo

        Pommi on minullakin tuossa pihassa. Taas huomenna korjattavaksi vietävä.


      • pp-autoja
        autocenterelo kirjoitti:

        Pommi on minullakin tuossa pihassa. Taas huomenna korjattavaksi vietävä.

        Korjaappa iha ite omas....


      • Anonyymi

        Kyllä tämä on totta. Puolissa myytävissä autoissa on 500-1000€ remontit edessä heti kättelyssä. Jobbari "korjattaa" kaikki autot omalla korjaamalla seinän takana. Kaikessa tinkitään ja patentteja löytyy.


    • OssiRu

      Tottahan vanhoja autoja kaupoista löytyy , ei muuta ku kattelee ja ostamaa.

    • Pirhan

      Välittäkää toisistanne.

    • palstantaso

      Ei noin tyhmää kysymystä,
      jonka aloittaja teki,
      voi oikeasti olla,
      provo.

    • Anonyymi

      Oisko Korsumäen auto Ähtärissä?

    • Anonyymi

      Jos et ymmärrä, miksi jotkut pitävät uutta autoa vain muutaman vuoden, niin ymmärrän myös, miksei sinulla ole varaa 20,000 € autoon. Mutta ei hätää, pieni rahoitusmatematiikan opiskelu auttaa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe