Punaisten voitto olisi johtanut SDP:n diktatuurin

antti_s_haapakoski

Tajusin eilen, että Suomen sisällis-sodassa vuonna 1918 punaisten johto koostui pelkästään SDP:n jäsenistä. Punaisten johtaja Kullervo Manner ehti myös julistautua diktaattoriksi, ennen kuin punaiset hävisivät.
_____

Suomesta olisi siis tullut sosialidemokraattinen diktatuuri, jos punaiset olisivat voittaneet. Venäjällä Lenin jätti vuonna 1912 sosialidemokraattisen työväenpuolueen ja siirtyi bolshevikkeihin. Vuonna 1921 Lenin kielsi sosiaalidemokraattisen työväenpuolueen toiminnan Venäjällä, joten tuolloin myös Suomen SDP:stä tuli Leninin vihollispuolue.
_____

Eli vaikka punaiset olisivat voittaneet, sota Stalinin Neuvostoliittoa vastaan olisi ollut väistämätön. Tämä johtuu siitä, että Suomen sosialidemoraattinen diktatuuri oli rinnastettavissa mensevikkeihin. Mensevikit olivat Venäjän sosialidemokraattinen työväenpuolue. Boshevikit taas olivat jättäneet sosialidemokraattisen työväenpuolueen ja olivat mensevikkien verivihollisia.
_____

Tämän vuoksi Suomen sisällissotaa 1918 Venäjälle paenneet vaihtoivat äkkiä puolueensa SDP:stä SKP:hen, jotta heitä ei kohdeltaisi mensevikkeinä.
_____

Mitä mieltä olette näistä ajatuksista?

36

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuota.samaa

      Aika oikeessa.

    • kummajuttu

      ..SDP oli työläisvaltion puolella ja halusi suomen sosialismiin aina 1980-luvulle saakka. Kuten sanottu SDP oli eduskunnassa suurpuolue 1916 eduskunnan enemmistö 103 paikkaa.puolue Euroopassa.

      Ensimmäisissä eduskuntavaaleissa SDP nousi suureksi puolueeksi. Vuoden 1916 vaaleissa se sai haltuunsa enemmistön, 103 paikkaa.Tämän seurauksena Suomeen nimitettiin maailman ensimmäinen sosialistienemmistöinen senaatti, puheenjohtajanaan Oskari Tokoi.
      Tämä sosiaalidemokraattien hallitsema eduskunta hyväksyi Venäjän maaliskuun vallankumouksen jälkeen kesällä 1917 valtalain, jossa eduskunta julistettiin korkeimman vallan haltijaksi Suomessa. SDP vastusti myös itsenäisyysjulistusta, nuorsuomalaiset saivat SDP johdon kääntymään itsenäistymisen kannalle. SDP oli tuolloin varma, että he pystyvät viemään suomen syntyvään bolsevistiseen Neuvostoliittoon.
      20-luvulla sdp oli suurimpia puolueita.

      ..Demareita tapettiin 20-luvulla läjittäin työläisten paratiisissa. Kuitenkin SDP jatkaa yhä punalipun kantamista...

    • joku-raja

      Täyttä valetta, lue joku kirja sisällissodan alkuvaiheista, niin ei takvitse ihan paskaa kirjoittaa

    • ei.tuuletettu

      Ironista historian kulussa oli että punaisten tappio johti myöhemmin SDP:n diktatuuriin. Ei tosin muodollidesti mutta käytännössä 1960 ja -70 luvuilla maa sortui vasemmistodiktatuuria muistuttvaan tilaan. Maan johtomiehet kilpailivat Neuvostoliiton ja DDR:n mielistelyssä. SDP:n asemat luotiin niin vahvoiksi että vieläkin osin vallassa olevien maanpetoksellisia toimia ei koskaan paljastettu eikä totuutta ole koskaan julkisesti kerrottu. Ahdistava vasemmistolainen ilmapiiri ja sen luurankojen löyhkä tuntuu yhä tämän päivänkin Suomessa.

    • ..Historioitsija Klinge on kirjoittanut noista SDP:n yrityksistä saada suomi Leninin Neuvostoliittoon. Totta se on . On myös totta, että SDP kaatoi laillisen eduskunnan. SDP on koko ajan pyrkinyt tuhoamaan suomen, koska halusi sosialismiin. Totta se on. Mutta tosi hullua ja sairasta ...

      • tuommoinen_naurattaa

        Kirjoittelet aivan täyttä roskaa. SDP ei yrittänyt Suomea osaksi Neuvostoliittoa, vaan tavoitteena oli demokraattinen ja itsenäinen Suomi, joka päämäärä mielessä oli valmisteltu jo poikkeuksellisen demokraattinen ja edistyksellinen perustuslakikin.

        SDP:llä menee tällä hetkellä vahvasti SSS-hallituksen vatuloidessa, joten historiaa vääristelevä mustamaaluskampanjasi liittynee nykytilanteeseen. Historian vääristely poliittisena aseena ei toki ole mikään uusi asia. Itse olen äänestänyt erilaisissa vaaleissa muutaman kerran kokoomustakin, joten voit unohtaa kommunistiksi leimaamisen yms. temput.


    • kadonneetilmaan

      Kyllä punikit eli demarit aloittivat kapinan. Aina on puhuttu demarien rähinäosastosta, mutta sen ajan korkein demarijohto pysytteli kapinasta erossa. Eihän tähän ryöstömurha-aaltoon osallistunut kuin 10%:tia kansasta. Aika paljon sekaannusta, murhetta ja erityisesti kostoa saivat aikaiseksi. Itse vielä väittivät olevansa uhreja, sekä monet sukupolvet sen jälkeen. Mutta kyllä se järki tulee ajan kanssa. Suomea ei olisi olemassakaan jos punikit olisivat voittaneet.

    • eipä_demonisoida

      Höpön höpön taas. Punaisilla oli jo tehtynä luonnos perustuslaille, päämääränä oli demokraattinen valtio:

      "Esitys olisi toteutuessaan merkinnyt suomalaisen demokratian perinteen jatkumista ja laajenemistakin: Siihen sisältyi äänestysikärajan alentaminen silloisesta (17 §), valtionpäämiehen ("Suomen Tasavallan Esimies") peräkkäisten kausien rajaaminen yhteen kolmivuotiskauteen (59 §), kansalaisten aloiteoikeus (45 §) ja mahdollisuus kumota kansanäänestyksillä lakeja, viranomaisten päätöksiä ja jopa oikeusistuimien tuomioita (51 §)."

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_kansanvaltuuskunta#Perustuslakiehdotus_ja_suhtautuminen_demokratiaan

      Punaisten suunnittelema perustuslaki olisi ollut jopa nykyistäkin demokraattisempi antaessaan kansalle suoraa valtaa Sveitsin malliin.

      • totaalinentuho

        Luuletko tosiaan että Lenin ja Stalin olsivat antaneet demokraattisen suomen olla rauhassa. Pois tuollainen sinisilmäisyys. Suomessa olisi alkanut ennennäkemättömät kyyditykset ja lahtaukset. Siitä olisi harva säästynyt. Kommunismi ja sosialismi ei kulje käsi kädessä.


      • eipä_demonisoida
        totaalinentuho kirjoitti:

        Luuletko tosiaan että Lenin ja Stalin olsivat antaneet demokraattisen suomen olla rauhassa. Pois tuollainen sinisilmäisyys. Suomessa olisi alkanut ennennäkemättömät kyyditykset ja lahtaukset. Siitä olisi harva säästynyt. Kommunismi ja sosialismi ei kulje käsi kädessä.

        Varmaankin Stalin olisi voinut luottaa Suomeen enemmän, mikäli valtio ei olisi muodostunut niin antibolsevistiselle perustalle kuin valkoisten voittaessa kävi. Valkoisethan kutsuivat Saksan apuun jo sisällissodassa, ja oli aivan odotettavissa että Saksa nousee maihin Suomessa uudelleenkin. Punaisten voittaessa Saksan uhka Leningradin sivustalle olisi ollut NL:n silmissä pienempi. Leninhän taas antoi Suomelle itsenäisyyden.

        Suomessa alkoi aikamoiset kyyditykset ja lahtaukset (valkoinen terrori, keskitysleirit) valkoisten voitettua, se ainakin tiedetään.


      • Homo_Fennicus
        totaalinentuho kirjoitti:

        Luuletko tosiaan että Lenin ja Stalin olsivat antaneet demokraattisen suomen olla rauhassa. Pois tuollainen sinisilmäisyys. Suomessa olisi alkanut ennennäkemättömät kyyditykset ja lahtaukset. Siitä olisi harva säästynyt. Kommunismi ja sosialismi ei kulje käsi kädessä.

        Aivan totta. Ei muuta tulkinnan mahdollisuutta historiansa lukeneelle.


      • totaalinentuho
        Homo_Fennicus kirjoitti:

        Aivan totta. Ei muuta tulkinnan mahdollisuutta historiansa lukeneelle.

        Joskus olen lukenut mielenkiintoisia aikalaisten kirjoituksia/dokumentteja sekä suomalaisia että venäläisiä. Yksi asia käy niistä hyvin ilmi: kaikki muut paitsi kommunistit eliminoitiin tai leiritettiin aivan totaalisesti. Ihan vallankumouksen kintaalla ja sen jälkeen. Lenin ja Stalin aloittivat hirmuiset ihmisvainot, monet raatoivat itsensä kuoliaaksi pakkotyömailla ympäri NL:oa. Mutta nämä asiat ovat vaikeita hyväksyä erityisesti niille tovereille joille on vuosikymmenet syötetty niitä samoja toistuvia mantroja.


    • pakkomonikulttuuri

      sdp ja tarja halonen ja kumpp. halusi suomesta ddr tyylisen NL tasavallan.
      Ja nykyinen sdp 2016 haluaa suomeeen monikulttuurihelvetin.

      Aika naivia radikaali puuhaa tuo sdp ideologia !

      • SDP_suurin

        Jos mikä nyt on naiivia, niin tuo teidän SDP:n vastainen trollailunne on. Tarkistahan mitkä puolueet ovat hallituksessa. Niiden aikana Suomen varsinainen kanta maahanmuuttoon ei ole mitenkään erityisesti muuttunut.

        Vähän suolaa haavoihin:

        " ... tuore HS-gallup vain vahvistaa kuvaa Sdp:stä puolueiden ykkösenä. Sen kannatus on noussut 22,8 prosenttiin."

        http://www.hs.fi/kotimaa/a1453353392750


      • sdpnaivismituhoaamaan

        sdp hallintovallan ja hallituskausien aikana suomeen saatu nämä naivit liian kalliit mamu hyysäys systeemit, joita on hidas purkaa.
        sdp lahjoitti rahat kreikkaan, ymmärrystä ei ollut. Sdp on ylläpitänyt massa-työttömyyttä ja Leipäjonoja !!!! Sdp taustavoimat on super naivisteja, oman kansan kyykyttäjiä ja kulttuurin alasajajia. esim. pakko monikulttuurihelvetti, pakko homous, jne..
        Ja tukena on ollut ahne jumalaton oikeisto, kokoomus ahneet.


    • 44-555

      http://yle.fi/uutiset/supon_ex- paallikko_tiitisen_hurja_paljastus_punaiset_vuorineuvokset_valittivat_moskovan_rahaa_suomen_kommunisteille/8402760 näin on

      • olipa_hurjaa

        Mikä hurja paljastus tuo on? Esimerkiksi Yhdysvallat on aina tukenut rahallisesti, poliittisesti ja jopa sotilaallisesti sen intresseihin sopivia ryhmiä (myös Suomessa). Jopa äärimuslimeja, diktaattoreista nyt puhumattakaan.


    • Bbq.bb

      Verner lehtimäestä ylipäällikkö.

    • uliuliuli

      Nykyinen pääministeri ( porvari ) halusi pakolaiset kotiinsa.....

    • näinonkin

      SDP nimenomaan halusi perustaa työläisten valtion, joka oli Leninin bolsvistinen valtio. Sinne haluttiin suomikin. SDP halusi sinne niin kiivaasti, että aloitettiin murha työt ja terrori.
      Ei ole ollut mitään Väinö Linnan satu demaria jota pappi kiusasi.
      on järjetöntä, että demari jotenkin puolustelee tekemäänsä ja syyttelee vieläkin "lahtareita"..valhe ja sitten vielä isonpivalhe-onkin totta(vanha KGB:n sananlasku)...

    • läkättäjälle

      Valkoisten voitto johti valkoisten veriseen diktatuuriin, pahinta mitä Suomen kansa on koskaan kokenut.

      • alaspunakaarti

        Kuka mahtoi olla tuo valkoinen diktaattori? Ainoa historian tuntema diktaattori, joka Suomessa nimettiin vuonna 1918, oli Kullervo Manner.


    • ProvoaPukkaa

      On se vaan hienoa nähdä ettei tänne kirjoittelu todellakaan paljoa älyä vaadi. Mikäköhän "diktatuuri" meillä nyt sitten on kun ns. punikit eivät voittaneetkaan? Aloitus on siis pelkkää paskaprovoa, jota nämä sivut suoltavat MV-lehden rinnalla.

    • demarienviholl.no1

      ..Repo-YLE, suomettumminen, Väinö Linna jne. ovat syynä siihen, että SDP ei ole saanut oikeata tuomiota kansalta. Vieläkin halutaan uskoa elokuvaan! Naurattaa se kohtaus jossa täällä pohjan tähden alla "sivistynyt" ja "maltillinen" sosialisti demari kippaa drinkin Karl Marxin kuvan edessä!
      SDP on edustanut suomessa kuvainpalvontaa.
      Olisi ollut tärkeää tehdä elokuvia joissa olisi edes jonkinlaista todenperäisyyttä. Punaisen viivan kataluutta ei koskaan olla tuotu esiiin, kuinka kouluttamatonta suomalaista ihmistä petettiin ja uskoteltiin terrorin ja murhan olevan ratkaisu!..

    • ruotsin_rautatiet
    • ghkgkyuh

      Talvisotaa ei olisi voinut SDP:n hallitsema Suomi välttää mutta entä Jatkosota. Olisiko maa voinut pysyä erossa toisesta maailmansodasta ja Suomella olisi vielä Petsamo?

    • Olkootmitätahtoo

      Mutta he olivat jyrkempiä kuin kommunistinen manifesti. Suomen kommunistista puoluetta ei edes ollut kapinan aikaan. Edes Engels ei olisi kannattanut aseellista revoluziaa.

    • SDP ja punaiset ovat jo rangaistuksensa saaneet korkojen kera. Sisällissodan jälkeen valkoinen terrori kosti punaisen terrorin teot. Terrorin päätyttyä SDP palasi muina miehinä takaisin eduskuntaan vuonna 1919 ja sai peräti 80 kansanedustajan paikkaa.
      _____

      SDP on sisällissodan jälkeen ollut suomalaisen parlamentaarisen demokratian kivijalka yhdessä kokoomuksen ja keskustan kanssa. Vuonna 1939 SDP sai 85 kansanedustajaa eduskuntaan. Stalinin hyökättyä Suomeen koko SDP oli yhtenä miehenä porvarillisen Suomen rinnalla ottamassa hyökkäystä vastaan. Hyökkäys otettiin vastaan kiväärit kädessä, ei ruusut.
      _____

      Todellinen uhka Suomen demokratialle sisällissodan jälkeen on ollut Lapuan liike ja SKDL. Onneksi Vihtori Kosola oli juoppo ja NL piti Suomen Kommunistista Puoluetta lähinnä sätkynukkena jolla ei ollut kansan syvissä riveissä kannatusta. Kiitos SKP:n saamattomuudesta kuuluu liikkeen johtajille, jotka itsekään eivät oikeastaan tienneet että mitä pitäisi tehdä ja milloin.
      _____

      SKP:tä johti 1944-1969 Ville Pessi. Häntä on kuvattu vaatimattomaksi ja sovittelukykyiseksi johtajaksi, joka oli koossapitävä voima. Näillä luonteenpiirteillä ei luoda diktatuuria minnekään. Ville Pessin olisi pitänyt olla häikäilemätön, raaka ja välinpitämätön, jotta Suomi olisi ajautunut kommunistidiktatuuriksi.
      _____

      Itselläni tulee mieleen, että Ville Pessi ei oikeasti ollut edes suomalaisen kommunistidiktatuurin kannattaja vaan asettui järjestön johtajaksi estääkseen levottomuuksia joita vääränluonteiset johtajat olisivat aiheuttaneet. NL oli leikissä mukana ja esti Otto Wille Kuusisen paluun Suomeen vuonna 1944 juuri tämän syyn takia, siis odotettavissa olevien levottomuuksien.

    • Vissipelle

      Oli tovereista parhain.

    • Anni_Huttila

      Tuo on arvailua mihin se olisi johtanut. Valkoisten voiton seurauksia sen sijaan ei tarvitse arvailla. Tiedetään että se JOHTI massamurhiin ja vuoden -44 syksyyn jatkuneeseen valkodiktatuuriin ja -terroriin.

    • vorssan.kokous

      SDPn puolueohjelmassahan oli tavoitteena Suomen yhteiskuntajärjestelmän muuttaminen sosialistiseksi. Hävityn kapinan jälkeen se sanottiin tehtävän rauhanomaisin keinoin.
      Milloin SDP luopui tuosta tavoitteestaan vai onko se vielä ohjelmassa?
      Se on kuitenkin varmaa että sosialismissa puolueen terrori olisi ollut väistämätön asia.

      • dffersrsrsrs

        Nyt on perustettu kansainvälinen EU joka määrää täälläkin.
        Demarit edelleenkin haluavat ylläpitää ylisuurta byrokratiaa ja valtionhallintoa vaikka velan avulla.Siinä sitä sosialismia kerrakseen.


    • p755

      Jos punaiset olivat voittaneet sisällissodan, ylipäälliköksi olisi valittu joku punikkipäälliköistä. Sitten vasta lahtaaminen olisi alkanut.

      • demarionmurhaaja

        Hyvä vauhti oli jo ennen kapinan virallista alkua, noin 150 murhattua marraskuusta tammikuuhun. Ryöstömurhaajat demarit valitsivat heikoimmat uhrit ja kävivät porukalla päälle. Ja näinhän se on vielä nykyisinkin.


    • niinvaltavaaaaa

      Paljon, paljon pahempaa olisi tullut. Venäläiset Leninin johdolla olisivat aloittaneet suunnattomat ihmiskuljetukset maastamme laajalle venäjän aroille !
      Kaikki upseerit olisi ammuttu ja rivisotilaista joka kymmenes.
      Kostonkierre olisi ollut katastrofi!

    • kysynvaantämän

      Koska Venäjä palauttaa Lehtimäen varastamat rahat tälläisiä punikit ovat. Tällä tämä kommari puolustaa rikollisia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe