J. Tervolta asia kirjoitus

Kaakkurit_vaarassa

Kirjoittajan sukujuuret ulottuvat tietääkseni Kemijärven ylikylään, joten teksti kuulunee myös tänne:
"Hajota ja hallitse tarkoittaa Venäjän kannalta Euroopan unionin hajottamista ja yksittäisten eurooppalaisten valtioitten nuhteeseen saattamista. Koodisana on kahdenvälisesti. Se ei tarkoita yhdenvertaisesti
Kun Venäjä neuvottelee Euroopan unionin kanssa raja-asioista, siinä keskustelee kaksi suunnilleen tasavahvaa vaikuttajaa. Kun Venäjä neuvottelee Suomen kanssa raja-asioista, asetelma on epäsuhtainen.

Venäjä viestittää rajaoperaatiollaan, että se voi halutessaan ohjata miljoonat muualtatulleensa Suomeen. Monet heistä ovat oleskelleet Venäjällä vuosia eivätkä he ole oikeutettuja turvapaikkaan Suomessa.

Suomi suistui viime syksynä raiteiltaan 30 000 turvapaikanhakijasta. Millainen yhteiskunnallinen ilmapiiri täällä vallitsisi, jos Venäjä tuuppaisi tänne satatuhatta sujuvaa venäjää puhuvaa matkalaista? Tai kaksisataatuhatta? Miksei kolmesataatuhatta? Iso maa, isot toleranssit.

Tsaarin Venäjän alaisuudessa myös Suomessa elettiin harhaluulossa: hyvä tsaari kyllä korjaa ongelman, kunhan vain saa tietää siitä. Taitamattomat alamaiset ovat sotkeneet asiat. Suomessa kuunneltiin ensimmäisiä koputuksia Sallan suunnalta ja pohdittiin, mahtaako presidentti Vladimir Putin tietää asiasta.

Kyllä tietää. Se on hänen hankkeensa. Rajoja Venäjällä valvoo turvallisuuspalvelu FSB:n alainen virasto. Neuvostoliiton aikaan maassa oli kaksi instituutiota, jotka sentään toimivat romahdukseen saakka: armeija ja turvallisuuspalvelu. Ne ovat myös nykyisen presidentin silmäteriä. FSB:n päälliköllä on vain yksi esimies, Putin.

Millainen yhteiskunnallinen ilmapiiri täällä vallitsisi, jos Venäjä tuuppaisi tänne satatuhatta sujuvaa venäjää puhuvaa matkalaista?

Eikä ole olemassa hyvää Putinia, kuten ei ollut olemassa hyvää tsaaria.

Venäjällä korostetaan kansalaisille vakauden merkitystä. Se on kaikkien ymmärtämää salakieltä. Se tarkoittaa paitsi Putinin yksinvaltaa myös opposition vapaata ahdistelua. Kotoperäisen vakauden kääntöpuolena Venäjä tekee kaikkensa epävakauttaakseen Eurooppaa ja Euroopan unionia. Jokaisen eurooppalaista sekaannusta kasvattavan asian Putin laskee satavan Venäjän laariin.

Nykyeurooppalainen kansainvaellus ei tosin ole enää sekaannus. Viikko viikolta se muistuttaa yhä enemmän kaaosta.

Suomi ei halua presidentti Sauli Niinistön mukaan käsitellä itärajan vuotamista poliittisena pulmana, joka se tietysti on. Suomi tahtoisi selvittää poliittisen hyökkäyksen hallinnollisena hämminkinä. Suomen roolina on siis näytellä tyhmää. Se voi olla viisasta.

Tosin Venäjä näyttää Putinin aikakaudella vähät välittävän kasvojensa säilyttämisestä. Venäjä on jäänyt Krimin valtaamisen ja Ukrainan sodan aikana monta kertaa kiinni valehtelemisesta. Nyky-Venäjän tapa reagoida tähän on aloittaa sama valhekampanja uudelta suunnalta.

Pienen länsimaan on hankala keskustella itseään suuremman yksinvallan kanssa, kun tämän suuremman perustelut rakentuvat refleksinomaiselle valehtelulle. Se on sukua neuvostoajoille.

Suomen hallinnollinen lähestyminen rajariitaan on ilmennyt kahdella tapaa. Sisäministeri Petteri Orpo tapasi Venäjän sisäministerin Vladimir Kolokoltsevin. Pääministeri Juha Sipilä keskusteli Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin kanssa.

Kumpikaan venäläisministeri ei vastaa raja-asioista, joten tulokset jäivät niukoiksi, ellei olemattomiksi. Sipilä ja Medvedev sopivat puhelinsoitosta. Sen olisi voinut sopia puhelimitse.

Pääministeri Medvedev sai sanottua sen verran, että hänen mielestään rajahankaluuksien pitäminen osana Venäjän ulkopolitiikkaa on hölynpölyä.

Tämä lausunto osoittaa Venäjän kanssa neuvottelemisen vaikeuden. Vastapuolen on miltei mahdotonta olla kutsumatta venäläistä osapuolta valehtelijaksi tai typerykseksi. Venäjän rajasumplinta on niin ilmeistä, että nolottaa sen kiistävien puolesta.

Presidentti Vladimir Putin keskustelisi mielellään itse järjestämänsä rajatoran ratkaisemisesta presidentti Sauli Niinistön kanssa. Hän olisi jo silloin päässyt päämääräänsä: Suomi ja Venäjä neuvottelisivat kahden kesken, ilman unionia. Ja jos Putin tilkkisi itärajan, hän mainostaisi Suomelle, että kahdenvälisyys kannattaa, ainakin hetken.

19

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiihtokoulu
    • tiktiktiktaattorit

      Roistovaltioksi muuttunut naapuri!
      Säälittää tavallisten kansalaisten puolesta, eivät tule koskaan tietämään mitä demokratia, hyvinvointi ja vapaus on!

      • polsoihuja

        Venäjällä ei ole koskaan ollut vapaata mediaa eikä demokratiaa, eikä koskaan tule olemaan.
        Eivät raasut edes käsitä mitä se on.


    • RuudunKatselija

      Tuo Tervon logiikka on jotenkin lapin teinin tasolla. Faktat on niin että turvapaikanhakijoista on tullut 3% Venäjältä ja 97% Ruotsista ja Saksasta. Kun turvikset ryntäilivät Ruotsista tänne holtittomasti, niin Tervo kritisoi suomalaisia jotka halusivat rajat kiinni.
      Nyt kun itärajalta, joka on 3 kertaa pidempi, on tullut 3% pakolaisista, niin Tervon mielestä se on politiikkaa. Kuinka helvetissä tama umpiluupää voi kirjoitella näin omituisia tarinoita ? Mikä ero on sillä tulevatko pakolaiset Venäjältä vai Ruotsista ?

      Tervo on ollut myös hyvin äänekkäästi puolustamassa näiden pakolaisten oikeutta päästa Suomeen! Miksi sitten nyt kun Venäjä tekee niinkuin Tervo halusi, niin se on valtapolitiikkaa ? Vai tuleeko niitä pakolaisia Tervon mielestä liian hitaasti itärajan kautta ?

      Tervon tulisi nähdä oma kuvansa selkeämmin. Hän on yksinkertainen, pohjoissuomen kirjailija, ei mikään maailmankansalainen. Omasta mielestään hän on kuitenkin kykenevä arvostelemaan suomen poliitikkoja, jotka yrittävät saada käsityksen tilanteesta kahdenkeskisillä neuvotteluilla. Tervon mielestä näitä ei pitäisi käydä, vaan asia pitäisi jättää EUlle. Mutta uskooka Tervo että EU tekisi asialle yhtikäs mitään ? Samaan aikaan kun suomen rajalle tulee noin 12 henkeä päivässä, niin Euroopan etelerajalle saapuu noin 1200 ihmistä. Missäs Tervo kuvittelisi olevan Euroopan Unionin painoarvon ja tulisiko Suomen asia hoidetuksi ?

      Ja siihen ettei Unioni kykene hoitamaan rajojaan, Tervo näkee syylliseksi Venäjän.
      Kyllä tosiasia on niin että jos Venäjä haluaisi pelata pakolaisilla valtapeliä, niin he ohjaisivat nämä pakolaiset Viroon tai Latviaan. Niissä maissa se olisi katastrofi !

      Lisäksi suomalaiset pakolaisjärjestöthän ovat nimenomaan vaatineet että Venäjän tulee sallia pakolaisten vapaa pääsy Suomeen. Jos Venäjä ei laskisi pakolaisia Suomeen kirjoittaisi Tervo kuinka Putin rikkoo pakolaisten ihmisoikeuksia.

      • eitrolli

        Tervo kirjoittaa asiaa.
        Venäjä on turvallinen maa, nämä tulijat eivät ole hädänalaisia pakolaisia kuten kreikan kautta tulevat.
        Venäjältä tulee vuosikausia siellä asuneita, täydellistä venäjää osaavia "pakolaisia" siinä on iso ero!
        Herää kysymys miksi? miksi juuri nyt?


      • ulti-ukko

        Olet aivan oikeassa pitää olla samanlaiset oikeudet idästä kuin lännestäkin tuleville


      • ulti-ukko
        eitrolli kirjoitti:

        Tervo kirjoittaa asiaa.
        Venäjä on turvallinen maa, nämä tulijat eivät ole hädänalaisia pakolaisia kuten kreikan kautta tulevat.
        Venäjältä tulee vuosikausia siellä asuneita, täydellistä venäjää osaavia "pakolaisia" siinä on iso ero!
        Herää kysymys miksi? miksi juuri nyt?

        On kyseenalaista on kaikki euroopan halki yulleet pakolaiset yksin omaan hädänalaisia. Suomi on itse houkutellut ne tänne hyvillä etuuksilla.
        nyt kun venällä menee pakotteiden seurauksena huonosti,niin miljoonalla pakolaisellakin menee huonosti, joten suomesta on tullut houkutteleva maa etuuksineen myös venäjällä ahdikoon joutuneille pakolaisille
        Länsimaat ovat lähi-idän politiikallaan saaneet mitä ovat tilanneet


      • mitätilasi

        Mites naapurin putler valloittamalla krimin sekä sotimalla ukrainassa?
        Tarpeeksi kun tulee "venäjänkielisiä" niin putlerilla on omien sanojen mukaan oikeus "puolustaa" "kansalaisiaan" ja venäjänkielisiä asukkeja,asuivatpa nämä missäpäin maailmaa tahansa.
        Suomi ei ole houkutellut ketään eikä häiritse ketään mutta silti on joutunut "dosentti backmannien" invaasion kohteeksi!

        hybridisota on jo alkanut aikaa sitten, enään puuttuu vain mekaaninen toisinto asiasta.


    • kiinostaa

      Mikä mies tämä Tervo? Onko paikallinen politiikko, vai kylähyllu?

    • itäraja

      Tervo resukka leikkii isompaa poikaa kuin on.kovin miehekkäästi iltalypsyssä haukkuu normi kansalaisia natsiksi.ja nuolee suvakkien persettä.mitä hän itsekkin edustaa.ei kovin isoon ääneen kannattais mennä isoa naapuria arvostelemaan.se voi antaa tukkapöllyä pian tuhmalle pikku naapurille.en sillä sano että olisi isoon itä naapuriin mitään lämpimiä ajatuksia.olin moskovassa 8vuotta töissä ja näki miten siellä oli kyyti kylmää välil ulkomaalaisille.varsinkin tumma hipiäisille.mutta se on ikävä kyllä suurvalta jonka kanssa suomen on oltava väleissä.eu ei tosi paikantullen auta mitenkään.no joo ehkä saksasta ja ruotsista saamme matujen vanhoja sandaaleja.

      • nöyristelemättä

        Näitä rähmällään olijoita riittää edelleen, ei ole aika vielä kaikkia korjannut!
        Se vain on niin ettei venäjän vallan alle suomalaiset alistu ikinä.


    • Sikojakaikki

      Turvapaikanhakijalle vankeutta toisen turvapaikanhakijan raiskauksista

      Tiistai 2.2.2016 klo 10.38 (päivitetty klo 10.56)

      Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut turvapaikanhakijan useista toiseen turvapaikanhakijaan kohdistuneista rikoksista.

      Kolmen vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistus tuli törkeästä raiskauksesta, raiskauksesta, salakatselusta, pahoinpitelystä sekä kiristyksen yrityksestä.

      Sekä tuomittu että uhri ovat täysi-ikäisiä miehiä, oikeus kertoo tiedotteessaan.

      Tuomittu kiisti oikeudessa syytteet. Oikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että mies oli syyllistynyt rikoksiin Konnunsuon vastaanottokeskuksessa. Keskus sijaitsee Lappeenrannan Joutsenossa.

      Vankeutta saanut mies tuomittiin myös korvauksiin. Hänen on maksettava uhrille 13 000 euroa sekä lisäksi oikeudenkäyntikulut.

      Asia käsiteltiin ilman yleisöä. Käräjäoikeuden ratkaisu asiassa oli yksimielinen.
      STT
      T
      Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä
      ?

    • eikövainnäin

      Pitäsköhän mejän alkaa panemhan venäjää järjestykseen. Semmonen tarve ilmenee, kun lukee nuita ylle kirjoitettuja.
      Miten me sen teemme? Mie olen epävarma, että pystymmekö me.
      Sielä pyörii niin isot ympyrät, että eikhän mejän ole paras koittaa vain väistellä niitä pyöthejä. Annamma vain suosiolla isojen poikien hoitaa isojen asiat.
      Olhan met vain sovussa naapurin kanssa.
      Monet maat ja "Natot", jotka kehrää kärhämää venäläisten kanssa, ovat paljon kauempana siitä ku met. Ku se kärhämä sitte saahan aikaseksi, niin mejän tanterhella sitä käyhän ensiksi, jos met olemma jotenki siihen sekaantumassa. Kyllä minusta keskinäinen sopu, naapurin kanssa, on ainoa toimiva käytäntö.
      Siksi mejän pitää neuvotella ja kuulostella mitä mieltä naapurissakin olhan.

      • maltillinen

        Juuri näin se on.eihän se mukavaa ole mutta pikkasen on oltava nöyrä ja kuunneltava mitä iso naapuri välillä posmentaa.yksin me loppu pelistä ollaan.parempi laiha sopu kuinlihava riitA


      • rollienrolli

        Puttiini saa teitän avulla juuri sen mitä haluvaa, suomalaiset nöyristelemään takaisin kekkosslovakian malliin!
        Alakakaa jo housujen polovipusseja kiillottamahan koska kontilleen joututte!


      • näinsemennee
        rollienrolli kirjoitti:

        Puttiini saa teitän avulla juuri sen mitä haluvaa, suomalaiset nöyristelemään takaisin kekkosslovakian malliin!
        Alakakaa jo housujen polovipusseja kiillottamahan koska kontilleen joututte!

        Kyllä se polovistut sieki, taikka itket ja polovistut, ku tiukka paikka tullee.


    • Suvakki-tervo

      Kyllä tämä Tervo on aikamoinen tyyppi. Haukkuu kantasuomalaisia natseiksi. Arvostelee Venäjää, kun tänne on päästetty pakolaisia. Sen sijaan hyväksyy Ruotsista tulevat pakolaiset ,vaikka niitä on satakertainen määrä Venäjältä tuleviin verrattuna. Tervon mukaan ovat ISIStä paossa. Kukakapa niistä tietää, mitä ovat. ISIS ei ole sen kummempi kuin ne muut toimijat sillä alueella. Toinen toistaan tappavat ja raiskaavat. Se on sitä heidän kulttuuriaan. Emme me sitä ymmärrä ennenkuin ne ovat takapihallamme. Ja se on vain ajan kysymys.
      Tervo muuten sydämensä ja aivonsa juonut piloille. Nyt miestä vähän aikaa hoidettu. En ole kuullut, että olisi jättänyt viinan pois. Hoidoista ei ole hyötyä, jos ei paneuduta perussyyhyn.

      • superpölhölä

        Miten kirjoittajan olemus liittyy itse kirjoitukseen?
        Eli perikemijärveläisittäin ajateltuna vain tietyt henkilöt puhuvat ja kirjoittavat oikein .....niin ja vielä mistä suvusta?
        Sillä on itse asiaa suurempi merkitys!
        Näinhän nämä pölvästit samalla logiikalla äänestävät aina väykkäpatea vaikka hän kääntäisi kassan ja pyllistäisi eduskunnassa!!!


    • ylikyläläinen

      äläkää hyvät hyssukät kertoko,että sukujuuret on täältä.Hävettää !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe