Realistisia scifielokuvia/dokumentteja

Onkohanniitä

Aika harvassa, hyviä vinkkejä otetaan vastaan

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • semmosia

      Uljas Uusi Maailma. Mielestäni jo hyvin lähellä tätä aikaa missä elämme.
      Elokuvana tosin huomattavasti huonompi kuin kirjana, mutta kukapa enää kirjoja lukee. Siitäpä tulikin mieleen Fahrenheit 451.

      • lukee-toki

        Ai kuka lukee? Minulla on jatkuvasti ainakin kaksi kirjaa luvun alla. Toinen yleensä ajattelua vaativaa ja toinen kevyenä iltalukemisena esimerkiksi scifiä tai fantasiaa. Viimeksi edellispäivänä tilasin tuoreen Svante Pääbon kirjan.
        Lue enemmän, luulet vähemmän.


      • semmosia
        lukee-toki kirjoitti:

        Ai kuka lukee? Minulla on jatkuvasti ainakin kaksi kirjaa luvun alla. Toinen yleensä ajattelua vaativaa ja toinen kevyenä iltalukemisena esimerkiksi scifiä tai fantasiaa. Viimeksi edellispäivänä tilasin tuoreen Svante Pääbon kirjan.
        Lue enemmän, luulet vähemmän.

        Toki voi ottaa kaiken henkilökohtaisesti kuten netissä jostakin syystä tehdään jopa anonyymeinä, mutta viittasin vain teosten ajankohtaisuuteen. Kirjojen suosio on tosiaan laskenut.


      • kirjafriikki
        semmosia kirjoitti:

        Toki voi ottaa kaiken henkilökohtaisesti kuten netissä jostakin syystä tehdään jopa anonyymeinä, mutta viittasin vain teosten ajankohtaisuuteen. Kirjojen suosio on tosiaan laskenut.

        Suosio on laskenut ja se on iso vahinko. Netistä googlaamalla haettu sirpaletieto ei ikinä voi korvata hyvää aiheetta laajalti käsittelevää kirjaa, vaikka sellainen käsitys onkin yleitynyt. Lisäksi kirja on nautinto siinä kuin hyvä musiikkikin. Puutuin kommenttiisi "kukapa enää kirjoja lukee" Lähipiirissäni on paljonkin "kirjanlukijoita" ja yritän juurruttaa kirjojen lukemista jopa lapsenlapseeni tietokonepelien (ja liikunnalisten harrastustan) lisäksi ja vastapainoksi.
        Hain tänään postista tuoreen kirjan, jonka ostamista olin harkinnut pitkään. Lukukokemuksen odotus on minulle kuitenkin melkein yhtä kihelmöivä kuin ensimmäiset treffit silloin vuonna miekka ja kilpi yli 40 vuotta sitten.


    • Laskee

      Harvassa ovat realistiset tieteiselokuvat - ja kirjatkin nykyään. Kirjailijoista A.C.Clarke ja Isaak Asimov tulevat ensimmäisenä mieleen, ehkä myös Hoyle.Ainakin Clarken ja Asimovin kirjoista on tehty elokuvia. Realistinen tieteiselokuva ei riko tunnettuja luonnonlakeja.
      Uudemmat "tieteiselokuvat" ovat pääosin lasten satuja, joissa voi tapahtua mitä vaan täysin mahdotonta. Esim kaukana avaruudessa tapahtuvasta räjähdyksestä kuuluu valtava jyrinä välittömästi. Sama koskee myös toimintaelokuvia. Naurettavaa sontaa.

      • kirjafriikki

        Vaikka tähtien sodassa väistellä lasersäteitä, niin se on kuitenkin hieno scifielokuva, etten sanoisi joillekin kulttielokuva. (se vanha tähtien sota) Tiedän, ettei enttejä, haltioita tai balrogia ole ikinä ollut olemassa, mutta olen nauttinut Sormusten herrasta sekä kirjana (4 kertaa neljänkymmenen vuoden aikana), että elokuvana.
        Voin kokea lähes samanlaista nautintoa lukiessani Lawrence Kraussin Richard Faynmanin tieteellisestä elämästä kirjoittamaa kirjaa "Kvanttimies" ja odotan jotain samaa, kun pääsen aloittamaan Pääbon tuoreen kirjan "Neanderdahlilainen".
        Scifiä tai fantasiaa lukiessani kytken vain "hörhösuodattimen" pois päältä ja annan mielikuvituksen viedä. Yleensä kyseinen on viritetty minulla melko jyrkäksi. Q-arvot lähellä kymppitonnia.


      • lukemassa

        Kim Stanley Robinsonin kirja Red Mars vaikuttaa hyvältä. Se on ensimmäinen osa trilogiasta joka käsittelee Marsin asuttamista. Myös Arthur.C.Clarke kehui sitä parhaaksi Mars-kirjaksi.


    • ufonne

      alienit ja lännenmiehet elokuva..mielestäni on sinäänsä totta kun ufoja on ollut jo tuolloin..

    • ei_käyty

      Kuulaskeutumiset oli aika realistisesti studiossa kuvattuja scifipätkiä

      • Saanähdä

        Mitä nyt välillä varjot on väärään suuntaan ja kannatusnarut näkyy, mutta 60-luvun tuotannoksi kohtuullisen realistisia, ehkä todelliset kuulaskeutumiset tulevaisuudessa hieman muistuttaa näitä fiktioita.


    • taikapaskaa

      Vältä amerikkalaisia avaruusdokumentteja. Vetelevät tieteellisiin dokumentteihin sitä taikajumalaansa joka paikkaan mitä ihmeellisimmin perusteluin. Yleensä kehäpäätelmin, edes tietämättään mitä se tarkoittaa.

      • mikä-taika-mikä-jumala

        Mitä taikajumalaa? Ensimmäisenä tulee mieleen Neil de Grasse Tysonin Cosmos, jonka esikuva oli Carl Saganin "Cosmos: A Personal Voyage". Molemmat erinomaisia populaareja luonnontieteellisiä dokumentteja. Ei niissä ainakaan taikajumalia esiintynyt.


    • Philip K. Dickin scifi-romaanit on siinä mielessä realistisia, että niissä on ennakoitu kammottava korporaatioiden omistama maailma.

    • HawkStephensfink

      Kirjoista löytyy aika mukavia realistiseksi tarkoitettuja yksilöitä, mutta elokuvissa realistisuus ei tunnu juuri purevan.
      Interstellarin vilkaisin ilmaiseksi 123Movies - kanavalta, kun Kip Thornen mainostettiin olleen sitä tehdessä asiantuntijana. Mutta eipä sekään kuva mua varsinaisesti vakuuttanut. Alkuasetelmaa voi joku pitää realistisena, aikadilaatio toimi ja musta aukko ja jokunen planeetta näytti pintapuolisesti sellaiselta kuin viime vuodet on arveltu niiden näyttävän. Se, miten sinne aukolle matkattiin, oli melkoisen villi skenaario ja mitä aukosta sitten löytyi, taisi mennä luikurin ja mystiikan puolelle. Jos näyttelijätyö sattuu miellyttämään, niin kuva oli varauksella suositeltava, vaan ei semmoinen, minkä esimerkiksi minä haluaisin töllätä toistekin.
      Samaiselta filmikanavalta (ja varmaan monelta muultakin) saattaa löytää mukavampia scifi-aiheisia elokuvia, mutta realistisia ei ainuttakaan. Kansa haluaa edelleen katsella mustia aukkoja, muumioita, zombeja ja vampyyrejä. Kummitukset ja manaajat on kovaa kamaa, mutta 'hard sciencefiction' ei oikein iske. Elokuva varmistetaan jollain aika utopistisella tapahtumasarjalla, vaikka se olisi millaista myrkkyä tahansa realismia kaipaavalle.
      'The Martian' (Matt Damon pääosassa) saattaa olla lähempänä realismia kuin 'Interstellar', mutta ei sekään ihan joka ainoassa yksityiskohdassa jaksa noudattaa tylsää fysikaalista todellisuutta.
      Oheinen linkki sisältää kommentteja edellisistä ja muutamasta muusta, joita joistakin syistä on pidetty realistisina. http://www.outerplaces.com/science/item/10013-the-10-most-realistic-sci-fi-movies-of-all-time

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe