Kannabispsykoosin todennäköisyydestä

Alcohol.kills

Psykoosiriski täytyy asettaa perspektiiviin sillä se saa keskustelussa aina naurettavat mittasuhteet. Suomessa toteutuneiden alkoholipsykoosien määrä on 2% ja kannabispsykoosien 0,005%. Kannabiksen käytön määrän kasvu maailmalla ei ole nostanut psykoosikohtausten määrää.

Eli jos psykoosia pelkäätte niin alkoholi sen todennäköisemmin teille aiheuttaa!

11

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieti_3_kertaa

      Joka viides suomalainen käyttää alkoholia, ja siinä on suurempi psykoosiriski.

      Todistetusti alkoholin käyttö ja sen aiheuttamat haitat vähenevät kannabiksen avulla.

    • Hujkiln

      Alkoholiteollisuus on pelännyt menettävänsä kannabiksen myötä asiakkaita, mutta onkin havaittu että ei syytä huoleen. Nimittäin vaikka väkevien alkoholijuomien kulutus on kannabiksen laillistaneissa osavaltioissa vähentynyt niin pienpanimoteollisuus kukoistaa. Ihmiset alkavat suosia enemmän erikoisoluita.

      • Hjikoi

        Tämä on myös selkeä todiste kannabispsykoosista. Nimittäin vain hullu maksaa moninkertaista hintaa erikoisoluista kun tavallista kaljaa saa euron tölkki.


      • kemistä.terve
        Hjikoi kirjoitti:

        Tämä on myös selkeä todiste kannabispsykoosista. Nimittäin vain hullu maksaa moninkertaista hintaa erikoisoluista kun tavallista kaljaa saa euron tölkki.

        Kun saataisiin sekin ajatus vielä jääräpäisimpien suomalaisten ihmisten päähän, että määrä ei korvaa laatua. Se, että saat laatikon peruskuraa 20 eurolla, ja mä saan 3 pulloa samaan hintaan alkosta, ei tee minusta tai sinusta hullua. Tai huolissani olisin, jos juot ton laatikon viikossa tai alle.

        Kannabiksen makuaistia ehostava vaikutus toimii toki keskikuran kohdalla, mutta vielä parempaa on jokin erikoisolut, jos sellaisen haluaa juoda.


    • kannabis_psykoosi_iskee

      Kyllähän kannabispsykoosi tulee nimenomaan kannabiksen aiheuttamana, vain hölmö väittäisi muuta. Ei se alkoholista tule.

      • Opettele.lukemaan

        Suomessa toteutuneiden alkoholipsykoosien määrä on 2% ja kannabispsykoosien 0,005%.


    • 5tg45ggh3

      Nyt kun teinit polttaa paljon enemmän kuin entis ajan teinit ja se vahvuuskin on nykään muka niin monin kerroin vahvempaa että huh niin luulisi median olevan täynnä näitä teinispykoositapauksi heille se kuitenkin vaarallisinta tuo pössytely on kun aivot vasta kehittyy mut eipä näitä pahemmin näy.

    • HilariusHentomielinen

      Mä en oo löytänyt mistään luotettavasta lähteestä määriä kannabispsykooseille. Mutta kannabiksen käyttäjillä on 1.8 kertainen todennäköisyys saada psykoosi verrattuna kannabista käyttämättömiin. Tässä on siis pyritty ottamaan huomioon tunnettuja psykoosinaiheuttajia ja kontrolloimaan niiden suhteen.

      En tiedä myöskään mistä sait tuon 2% alkoholin käyttäjistä saa alkoholipsykoosin. Mä luin että 1.7% 45-54 -vuotiaista miehistä kokee elämänsä aikana alkoholipsykoosin. Alkoholia käyttävillä naisilla tää luku on alle 0.5%.

      Voihan se olla et kannabis aiheuttaa enemmän psykooseja kuin alkoholi. Mistä sitä koskaan tietää. En oo nähnyt todisteita juuri suuntaan tai toiseenkaan.

      Vertailun vuoksi alkoholi tappaa noin 3000 suomalaista vuosittain. Pelkästään alkoholiyliannoksiin kuoli vuonna toissavuonna 275 suomalaista. Yhteensä alkoholiin kuolee vuosittain noin 2000-3000. En mä näe kannabiksen kieltolakia tukevien hätkähtävän noista tiedoista. Hyvin harva kannattaa alkoholin kieltolakia edes noiden faktojen jälkeen.

      Oli poliittinen kanta mikä tahansa tai käytti kyseisiä päihteitä tai ei, niin on hyväksi tietää kyseisten päihteiden todellisia vaikutuksia. Jos jotain oikeasti kiinnostaa, niin saa kaivaa lähteitä kannabispsykoosin esiintyvyydelle.

      • Juujinkk

        Huumepsykooseja on noin 10xvähemmän kuin alkoholipsykooseja ja huumepsykooseista ainoastaan osa on kannabispsykooseja. Jos siis käytön määrä suhteutetaan niin toisiinsa niin alkoholin ja kannabiksen käyttäjillä on psykooseja ihan samoissa määrin. Alkoholin käyttäjien psykooseista ei vaan kirjoitella Ilta-Sanomissa useinkaan, mutta on luettavissa rivien välistä.

        Toisinsanoen


    • ventami
      • Hjkkok

        Vanhentunutta tietoa. Älä viittaa mihinkään ennen 2005 julkaistuun. Nykyään tiedämme että alkoholipsykoosin riski on yli 10 kertainen.

        Jokainen voi testata alkoholipsykoosia ihan helposti ja laillisesti. Juokaa puoli vuotta oikein olan takaa, joka päivä. Jossakin vaiheessa se sitten iskee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe