Naiset johtoon Venäjällä - Suomi NATOOn

Natotar

http://www.hameensanomat.fi/kolumnit/212437-feministipunkkarit-taistelevat-putinia-vastaan


Kerron alla lyhyesti syyt, miksi itse kannatan Suomen NATO-jäsenyyttä.

Naton toimintaan ja päätöksentekoon voi tutustua vaikka esim. täällä:

http://www.finlandnato.org/

1. Naton antamat turvatakuut

Naton perussopimuksen kohta 5 velvoittaa muut jäsenmaat puolustamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta jäsenmaata. Hyökkääjä saa siis vastaansa kaikkien Nato-maiden sotilaallisen voiman. Tähän mennessä yhteenkään Nato-maahan ei ole hyökätty sotilaallisesti.

2. Lähes kaikki Itämeren maat kuuluvat Natoon

Itämeren maista Natoon kuuluvat tällä hetkellä Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa ja Tanska. Lisäksi Norja ja Islanti kuuluvat Natoon. Vain Suomi ja äärimmäistä puolueettomuuspolitiikkaa harjoittava Ruotsi ovat Naton ulkopuolella.

3. Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö on lähinnä vitsi

Ruotsi lakkautti asevelvollisuuden vuonna 2009, minkä lisäksi Ruotsin puolustusvoimien määrärahoja on useaan otteeseen karsittu. Ruotsin tavoitteena oli luoda 50 000 sotilaan palkka-armeija, joka sekään ei sellaisenaan riittäisi pinta-alaltaan laajan maan puolustamiseen saati sitten, että Ruotsi olisi saavuttamassa tavoitettaan 50 000 sotilaasta. Ruotsista on siis tullut sotilaallinen kääpiövaltio. Miksi Suomi siis laskisi maanpuolustuksensa sotilaallisesti heikon ja epäluotettavan naapurimaan varaan?

4. Venäjän uhka

Venäjä miehitti Krimin, lietsoo laitonta kapinaa Itä-Ukrainassa, käyttää naapurimaidensa venäläisvähemmistöjä ulkopolitiikkansa pelinappuloina, loukkaa jatkuvasti naapurimaidensa ilmatilaa, käyttää kansainvälisiä toimielimiä lähinnä pilkanteon välineinä, rajoittaa ilmaisunvapautta, vainoaa oppositiota jne. Tarvitseeko tätä edes tämän enempää perustella?

5. Nato on arvoyhteisö

Lähes kaikki Nato-maat jakavat perinteiset eurooppalaiset ja läntiset arvot, joihin kuuluvat sananvapaus, demokratia, poliittiset toimintavapaudet jne.

6. Nato ei rajoita jäsenmaidensa itsemääräämisoikeutta toisin kuin EU

Nato on vain puolustusliitto eikä liittovaltio tai poliittinen liitto kuten EU. Nato ei myöskään päätä, miten jäsenmaat järjestävät maanpuolustuksensa tai paljonko ne käyttävät siihen rahaa. Kaikilla jäsenmailla ei myöskään ole omia puolustusvoimia. Esimerkiksi pieni pohjoinen saarivaltio Islanti on jättänyt puolustusvoimat kokonaan perustamatta. Myöskään Naton kammottavia ydinohjuksia tai pelottavia sotilastukikohtia ei tuotaisi Suomen maaperälle ilman Suomen hallituksen lupaa.

7. Suomi on jo nyt Naton rauhankumppani ilman turvatakuita

Suomi on pitkään ollut mukana Naton rauhankumppanuusohjelmassa, joka takaa Suomelle puheoikeuden Nato-kokouksissa, muttei äänivaltaa. Myös tärkein, eli turvatakuut, puuttuu.

8. Nato-jäsenyyden vaikutus Suomen talouteen olisi vähäinen

Naton vuotuiset jäsenmaksut olisivat n. 30-40 miljoonaa, mikä tuskin muodostaisi ylipääsemätöntä taloudellista estettä. Venäjän osuus Suomen ulkomaankaupasta oli ennen taloussotaakin mitätön, vain n. 9 % kokonaiskaupasta ja taloussodan aikana osuus on kutistunut entisestään, eli jos Venäjä lopettaisi kaupankäynnin Suomen kanssa, pienenisi Suomen BKT sen seurauksena mitättömät 2-3 %. Venäjä kuitenkin käy kauppaa sellaisten hirviömäisten Nato-maiden kuin Norjan, Saksan, Britannian, USA:n ja Viron kanssa, joten olisi äärimmäisen epätodennäköistä, että Venäjä lopettaisi kaupankäyntiä Suomenkaan kanssa. Sitä paitsi: yritykset käyvät kauppaa, eivät valtiot. Ei suomalainen raha haisisi Venäjällä Nato-jäsenyyden jälkeenkään, kun ei virolainen, saksalainen, norjalainen tai brittiläinenkään raha ole ainakaan tähän mennessä haissut.

9. Natossa yksittäisellä jäsenmaalla on valtaa toisin kuin EU:ssa

Pohjois-Atlantin neuvosto on Naton korkein päättävä elin. Neuvostossa päätökset tehdään yksimielisesti ja jokaisella Nato-malla on veto-oikeus päätöksiin, joita se ei halua tehtävän. Tämä tuo Suomelle huomattavasti enemmän valtaa kuin EU:ssa, jossa yksittäisen maan valta on mitätön. Myös hallintokoneisto on kevyempi kuin EU:ssa.

10. Pääsemme vihdoin eroon suomettuneesta ulkopolitiikastamme

Tämä on kenties tärkein syy siihen, miksi kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä. En kaipaa samanlaista suomettunutta ulkopolitiikkaa, jota Suomi veti 1940-1980-luvuilla.

VÄHEMMÄN VEROJA, ENEMMÄN VAPAUTTA! SUOMI NATOON!

www.finlandnato.org

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarinatuokioita

      Jaaha, joku äskettäin uusaan aivopesukurssin läpikäyny harjoittelee "tarinataitojaan". Todellisuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää. Sen kertomiseen ei vaadita amerikkalaisia mainostoimistoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe