PPO osakkeet

sannasammakko

Kauppa PPO:n osuuksilla alkaa

Kauppa osuuskunta PPO:n osuuksilla alkaa perjantaina 4. helmikuuta listaamattomien yhtiöiden kauppapaikassa pankkiiriliike Privanet Oy:ssä. Tuon online-kaupan lisäksi voi tehdä myynti- ja ostotarjouksia tiettyjen paikallisten osuuspankkien konttoreissa....................suora lainaus keskipohjanmaa lehdestä.
Kys. lehdessä on lisää mainitusta asiasta.

Minusta tuntuu ettei nyt oikopäätä heti kannattaisi mennä myymään ?????????????

21

2776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myydäänkö

      Hyvää hintaa noi tarjoaa, vois vaikka myyvä!

    • En myy tuohon hintaan mitä tarjoavat.Pitää olla kolminkertainen hinta per.osuus.

      • kohtuus

        Älä tosiaan myy oota vain kun arvo laskee, heheh!


    • eipuhelinta

      Jussi hoi ! Et pysty myymään mitään, mitä et edes omista. Voi, että naurattaa tuo tyhmyytesi heh heh heh.

      • Sinun tyhmyys se vasta huvittaakin,kun sinulla ei ole mitään arvokasta myytävänä.


    • huiputustulijulki

      PPO:n sivuilla oli jo ettei osuuskunnalla ole sijoituspalvelulupaa jonka FInanssivalvonta edellyttää ja siksi osuuksien kauppaa yritetään lykätä tuonne Privanettiin.
      Osuuden arvo on 1240 e ja siitä tarjotaan nyt 600 €..siis 52 % alle markkinahinnan.

      Tulkaa ihmeessä tuomaan mulle 100 € niin maksan siitä 50 €..rajaton ostovaltuutus

    • Piirinuohooja

      Näin kiertokoulun käyneen oletus vahvasti on, että kait osuuden arvo on vähintään nettovarallisuus / osuus. Jos kerran varallisuutta on "ilmoituksen mukaan" sijoitettu tuottavasti, niin tuotakin enemmän.
      Mikä se siis on osuuden hinta?
      Eihän tämmöisenä maailmantalouden aikana sijoitustoiminta ainakaan tumpeloilla tuota yhtään mitään. Näin ollen, vaikka tuotosta maksetaan jotain ulos, niin ei se oe kun "rikka rokassa".
      Nyt kun PPO:sta on tullut riskisijoittaja, niin eihän rahoja voi realisoida. Ne on kiinni niissä kultakaivoksissa.

    • ostajasenmaksaa

      Vai pittää myyjällä maksaa varainsiirtovero...heh heh hee!

    • Tottakannattaapuhua

      Kävin tuossa työreissulla Oulunsalossa ja huomasin siellä kentällä Keskipohjanmaa lehden ja siinä jutun Osuuskunta PPO:sta.

      Siinä oli sekä toimitusjohtaja että olisko se hallituksen puheenjohtaja joku tammelinkin antanut lausuntoa joka oli ihan puppua.

      Hän väitti olevansa Valion jäsen jonka miljardi omaisuuteen hän ei pääse käsiksi. Se on totta että ei pääse käsiksi koska hän ei ole sen jäsen. Valion omistaa "maito-osuuskunnat" joissa hän voi jossain ollakkin jäsen mutta hänellä ei ole mandaattia vähäisimmässäkään määrin Valioon koska se on ihan eri yhtiö ja eri säännöt.

      Omistaja osuuskunnat valitsevat keskuudestään sinne edustajat ja heilläkään ei sen enempää valtaa kuin minkälaisella osuudella ne ovat menneet mukaan. Ja piste.

      Osuuskunta PPO voidaan purkaa ihan hallitusti ilman minkäänlaisia lisävelvotteita kun jäsenet sen päättää. Siis osuuskuntakokoukseen esitys purusta hallituksella ja äänestys käyntiin.

      Muilta osinkin juttu oli laadittu vääriin argumentteihin pohjautuvaksi paitsi se että osuuskunta ei ole saanut Finanssivalvonta viranomaisilta sijoitustoimintaan lupaa.

      Sen takia se on nyt puliveivattu erittäin kalliita lisämaksuja tuottaviin pankki- ja privanet hoitolaitoksiin.

    • jo-on-markkinat

      Näin se osuuskunta makaa nykyhallinnon ohjamana: Alla Privanet noteeraus 9.2.2016
      ________________Osto________Myynti_____Noteeraus_______Markkina-arvo
      Osuuskunta PPO_600,00 €____700,00 €____610,00 €_________50,08 milj. €

      Miksi markkina-arvo laskenut kun taseessa oli rahaa ja omaisuutta 101 M€ v.2015 lopussa..mihin sitä on piilotettu tai hukattu ?
      Kauanko hallinnon annetaan huiputtaa omistajia=jäseniä ? Löytyykö joukosta yhtään suoraselkäistä jäsenien valitsemaa edustajaa joka uskaltaa nostaa kissan pöydälle?

    • ymmärtäkääjomenosuunta

      Sain päivän aviisit luettavaksi ja kiinnitti huomio muutamaan alueen vallitsevaan "käytäntöön"

      1. Seutumajakka oli julkaissut osuuskunta PPO:n arvoanalyysin ja erään henkilön hänen tosi asiallisen kirjoituksen aiheesta. Kalajokilaakso, Raahen Seutu eikä Kaleva mainitse sanallakaan asiaa ?? Mitä tästä voimme päätellä.. suodatus pelaa kuin myös puolueellinen tiedotus ( paitsi erään "puolueen" osalta )

      2. Pienissä kunnissa on päättäjät kuntalaisten asialla, kun isot operaattorit kiukuttelee palvelujen tarjonnan kanssa. Ne jäävät kohta nuolemaan näppejään kun alueelle perustuu itsenäisiä kuituosuuskuntia ja skenaario on että niissä verkoissa tulee liikkumaan myös sellaista "dataa", joista ei elisat eikä sonerat voikkaan rahastaa.

      Eihän alue voi toimia esim tuon Fennovoima-projektin puitteissa jos kunnissa ei ole toimivia tietoliikenneyhteyksiä kun se mobiili ei täytä läheskään palvelutarpeita..mukavahan sitä on kännykkään puhua ja tabletilla uutisia lukea mutta klik ja mikään ei pelaa..ketään ei saa kiinni..ja korjaus kestää ja kestää. Jopa maa- ja karjatalouskaan ei pärjää kovin pitkiä aikoja ilman datayhteyttä..sieltä tulee tammiston tilalle eu-tarkastaja ja antaa santiot tietojen vääritelemistä kun eivät ole ajan tasalla.

      Hyvä Kalajoki-Pyhäjoki-Merijärvi-Sievi niin sitä pitää ottaa härkää sarvista ja laittaa se oikeaan karsinaan.. Siihen ei ole pystyneet Ylivieska-Oulainen-Haapavesi-Nivala jne isommat kompetenssi kaupungit..ne vain jappasee ppo:n raunioilla ja antavat omaisuutensa valua ohivirtaaviin jokiin.. happanemaan.

      3. Myös muu kuntien perusinfra tarvitsee ennakoituja ratkaisuja. Tarjottavaksi pitää olla suuri määrä erikokoisia asuntoja, monipuolisia palveluja jne.

      Tällaisia varauksia ei kuitenkaan voi tehdä oman kunnan asukkaille jo olevissa huoneistoissa. Olen saanut luotettvalta taholta kuulla että paikkakunnan asunnontarvitsijoilta evätään sellaisen saanti kun odotetaan että josko joku muualta tuleva voisi ehkäpä tarvita nyt vapaana olevia huoneistoja.. kyllä niistä peruskulut juoksee lämmöm-sähkön jne osalta vaikka niitä pidetään tyhjillään.

      Onko sellainen järkevää..kuka siitä hyötyy.. kenen kuningasajatus tuollainen on ?

      Tonttipolitiikan järkiperäistäminen ja lupamenettelyjen nopeuttaminen on paras ratkaisu tarpeeseen... ettei käy kuin ylivieskassa että lyödään luukut kiinni käräjäsalissa kun vain rapsutetaan omaa napaa eikä osata markkinoida alueen tarpeita arkadianmäelle.. tuollaisten päätösten kumoamiseen ei yksi kaatuvaa pylvästä katsova pysty.. siellä on rapparit taustalla ohjaamassa näitä asioita.

    • tasearvollamyyntiin

      Vielä yritetään esittää että tasearvo ja markkina-arvo on verrannollisia. Ei ole koska en ole minkään markkina-arvon takia aikoinaan liittynyt osuuskunnan jäseneksi vaan saadakseni tele=puhelinpalveluja. Näin tapahtui ja vuosien saatossa niistä kalliisti maksoin, jopa niin kalliisti että maksuista kertyi iso potti jonka etelän viisaat (huom ei raahen viisas) hoksasi ostaa kun epäonnistunut tj ei ollutkaan sitoutunut hommaansa vaan taka-ajatuksen oli vain oma etu. Tässä sitä ollaan ja hallinto vain yrittää sekoittaa tavallisen jäsenen ajatuksia erilaisilla peloitteluilla ja virheellisillä tiedotteilla.

      Faktat ovat : taseen loppusumma jaettuna osuuksien määrällä on osuuden Arvo eli se on 1 240 €/osuus.

      Nyt osuuskunnan omistama arvo ingves nortti tarjoaa niistä 600 €/kpl.. muka markkina-arvo, mihin käyttöön tai kenen taskuun menee tuo erotus 640 € ????

      Se hänelle nyt kertokaa lauloi veikko tuomi vai oli mauno koivisto..eikun kuusisto

    • viisaitasanojajoaikanaan

      Alla Risto Rytiä siteerattuna (minkä puolueen jäsen hän olikaan ?) :

      Osuuskunta PPO:n pelastumiseen sekä onnelliseen tulevaisuuteen jäsenien kannalta sekä purkamisen toteuttamiseen en ole hetkeksikään menettänyt uskoani.

      Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan jäsenien edut ja ne jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä minkä tietävät valheeksi.

      Ketähän He ovat. Missä roolissa toimivat jäsenien valitsemina.

      Siis jo -40 luvulla on joku todennut ja julkituonut sen minkä me jäsenet voimme todeta tapahtuneen ja huomata sen yrityksen edelleen jatkuvan. Miksihän ?

    • hyväaloitekokoukseen

      Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

      Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

      Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

      Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

      Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

      Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

      Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

      Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

      Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista makse-tulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

      Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

    • kannattaajouskoafaktoja

      Tuo on hyvä esitys. Hieman faktaa tapahtumista ja miten jäseniä yritetään hämätä:

      - Osuuskunnan arvo oli kaupan jälkeen 180 M€, jäseniä 27 000 = 6 666 €/jäsen

      - sitten jaettiin rahaa joka oli ristitty osuusmaksun koroksi 500 €/osuus v.2013

      - tällöinhän ei omaisuuden olisi pitänyt pienentyä euroakaan ? jos oli Jättikorkoa ?

      - omaisuuden arvoksi oli kuitenkin sen jälkeen merkitty vain 100 M€ ? Eli ei se ollutkaan korkoa vaan ylijäämän palautusta..korkoa ei siis maksettu euroakaan !

      - seuraavan vuoden osalta 2014 sanottiin jälleen maksettavan korkoa 100 € mutta
      taas taseessa näkyy että omaisuus on pienentynyt eli olikin jälleen ylijäämän palautusta ? Jos 100 M€ tuottaa 15 % korolla jaettavaa niin sehän olisi pitänyt olla
      200 €/osuus eikä pääoman pienentyä lainkaan.

      Mutta kuten privanetin sivuilta voi tarkistaa niin PPO:n markkina-arvo onkin nyt
      49,67 M€ eli taas on kadonnut 50,33 M€.. Osuuden Arvo on fakta 3 720 €/jäsen !

      Siis missä mennään ja mitä tapahtuu ? Tietääkö hallintoneuvosto, uskooko jäsenet?

      ..laulussa sanotaan "kuin tuhka tuulee" jos tämä meno jatkuu eikä kukaan "moiti" !

    • Kaikkijoin

      Olisitte myyneet osakkeenne,kuten itse tein.Satasen, reilun sain ja ei tarvii huolehtia enää,mitä on saaliissa.Ei haittaa vaikka hävisin,mutta harmittaa pirusti?

      • juomiennauttijalle

        ..tuo oli oikea menttaliteetti. Jos ei ole kokouksissa niin osuusmaksut kannattaakin ryypätä. Jää näes meille muille enemmän kun jotkut ottaa 100 € pois niin muille on 1 140 € vielä enempi jaettavaa kun jaksetaan aikamme pyytää.. kyllä se kettu ja munarosvosupit tulee niistä luolistaan joskus esiin.. pakkohan niidenkin on joskus syödä ja juoda.. abc:llä tavataan mutta sinä ostat rähmäpullakahvit


    • tuloksetjlkitaiulos

      Jopa kestää kauan ennenkuin saavat "tilit tasattua" niin että olisi jäsenille edes jotain jaettavaa esittää kokoukseen. Taitaa olla sijoitukset menneet huonosti kun ei ilosanomia ole ollut alueen lehdissä ? Saap nähdä mitä nyt keksivät vai syödäänkö taas pääomia joita esitellään korkotuottoina.

    • Juristeriaa

      Osuuskunta PPO:n osuuden arvo ja tarjottu hinta eivät kohtaa

      PPO:n tj:n tekstillä 2.2.-16 päivätty kirje tupsahti postilaatikkooni 3.2.-16. Kirjeessä hän kertoo PPO:n tytäryhtiön ostavan Osuuskunta PPO:n osuuksia. Osuuksista tarjotaan hintaa 600 €/osuus vähennettynä 34,8 €:lla. Hinta on noin puolet osuuksien matemaattisesta arvosta ja noin 25-33 % tuottoperusteisesta markkina-arvosta.

      Osuuksista tarjottu alihinta on niin ”huima”, että itse kunkin osuuksien myyntiä harkitsevan kan-nattaa miettiä moneen kertaan, juoda kuppi kahvia, nukkua yön yli ja taas juoda kuppi kahvia ja miettiä ennen kuin päättää myydä. Myydä PPO:n tj:n lupaaman, tarjotulle 600 €:n hinnalle n. 15 % vuosituottoa antavat osuutensa Arvo Invest Nordic Oy:lle. Ennemmin kannattaa siirtää/myydä osuudet läheiselle, sukulaiselle tai hyvälle tutulle, kuin huimalla alihinnalla em. ”Arvolle”.

      Tarjottua alihintaa PPO:n tj. on perustellut sillä, että välimiesoikeus tuli PO:lle kalliiksi. No maksoi-han se noin yhden €:n per osuus ja syystä, että mielestäni PPO:n hallinto toimii epäselvästi ja oma-valtaisesti huomioimatta riittävästi lakia ja omia sääntöjään. Paljon suuremmat menetykset tuli PPO:lle 2011-2013 osakkuusyritys Datame Oy:n konsernin tappioista. Kun yhtiö esim. 2012 tuotti 7 miljoonan €:n liikevaihdolla 8 miljoonaa € tappiot, pelkät hallintokulut olivat n. 1,3 miljoonaa € ja nettovelat noin 25 miljoonaa €.

      ”Arvon” ostotarjousta kannatta miettiä myös siitä näkökulmasta, että se on pantu liikkeelle väli-miesoikeuden tekemän PPO:n osuuskuntakokouksen laillisuuskysymyspäätöksen perusteella. Tälle välimiesoikeuden päätökselle PPO:n ei aio hakea välimiesoikeuslain 23.10.1992/967 pakottavan 43 §:n määräyksen mukaista täytäntöönpanopäätöstä, joka turvaisi mahdollisesti tehtävien osuus-kauppojen laillisuuden.

      Osuuksien arvosta se, että PPO:n osuuksien arvo on pääosin kartutettu jäseniltä perityillä ylihintai-silla puhelin- ja tietoliikennepalvelumaksuilla. Keskimäärin miljoona € vuodessa 100 vuoden ajan. Tämän asian on vahvistanut mm. PPO:n hallituksen entinen pj. J Uutela toteamalla 18.4.2014 net-tikeskustelupalstalla että, ”Kuinka paljon itse käytät lankapuhelimen tai kiinteän laajakaistan mak-suihin rahaa kuukaudessa? Niistähän vanhan PPO:n tulot koostuivat.”

      Nyt PPO:n johto haluaa käyttää heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien osakkaiden ahdin-koa hyväksi ja riistää heiltä heidän puhelinmaksuilla kartuttamansa osuuden arvon puoleen hin-taan osakkaalle kuuluvasta arvosta. Itse on valmis myymään, mutta luvatun tuottoarvon mukai-seen markkinahintaan, eli 2000 € per osuus.

    • vaikuttaminenkäyntiin

      Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

      http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

      Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

      On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

    • Riittääkökanttiaoikaista

      Niissä valmisteluissa ehdottaisin hallintoneuvostolle seuraavaan kokoukseen hieman valmistautumista ja vaikkapa kirjaamaan ylös jotain kysyttävää ettei mene vain estradilta esitettävän kuuntelemiseen.. Miksi ?

      Siksi kun käväisin tuolla kauppapaikalla ja hieman analysoin sen tietoja ja vertailin mitä osuuskunta on julki tuonut kaupoista. Ihmeteltävää riittää tiedottamisessa !

      Siellä on myyty 83 osuutta ja niiden kauppojen keskihinta on 840 €/osuus, eli n. 32 % alle osuuden tasearvon. Nyt kuitenkin olemme ostamassa omilla rahoillamme niitä hintaan 600 €/kpl, eli 52 % alle tasearvon. Se joka yleensä myy jommalla kummalla hinnalla menettää siis aika merkittävän osan omistuksistaan. Onko se reilua tai edes oikein ? Esim tähän epäkohtaan ja väärään menettelyyn kun lisätään leskien ja perikuntien muutaman viime vuoden aikana saama virheellinen osuuden arvostus ja voi jopa sanoa pakko osuuskuntamaksun palautus niin kaikki ei mene eikä ole mennyt varmasti lakien ja asetusten eikä sääntöjen mukaan oikein.

      Kaiken lisäksi siellä päättämässä on ja on ollut valan antaneita lakimiehiä joilla on erityinen "huolellisuuvelvollisuus" asioissa ettei vääriä toimenpiteitä tapahdu.

      Kuka korjaa virheet, kenen kuuluu pitää jäsenien puolta ja mikä instanssi voi tai minkä pitää estää tuollaiset tarkoitushakuiset toiminnot hallituksen osalta ?

      Se on Hallintoneuvosto. Tarkistakaapa julkistetut ja toteutuneet luvut niin ero ihmetyttää..miksi..kenen etu..mitä ajetaan takaa..ja kuka hyötyy ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1786
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1397
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1346
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1273
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1229
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1186
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      632
      1162
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      984
    Aihe