Työttömänä yrittäjä?

TyötönYrittäjä

Nyt kun kaikki oma ansiotyö määritellään yritystoiminnaksi, ja on samalla muutettu yritystoiminnan päättymistä koskevia edellytyksiä lievemmiksi, niin voiko jokainen työtön halutessaan perustaa toiminimen, ilman että menettää työttömyystukeaan?

Eli voiko ilmoittautua Kaupparekisteriin, saada Y-tunnuksen ja ilmoittautua jopa verottajan alv, ennakonpidätys ym. rekisterihin menettämättä työttömyystukeaan?

Koska tästä vuodesta lähtien yksityisen elinkeinonharjoittajan EI tarvitse enää poistaa itseään Verohallinnon rekistereistä osoittaakseen yritystoiminnan päättyneen, mikä helpottaa toiminnan uudelleen käynnistämistä, jos työtilaisuuksia tulee tarjolle.

Voiko siis varmuuden vuoksi perustaa toiminimen vaikkei sillä aluksi edes olisi mitään toimintaa?

Ja mikä tärkeintä, voiko työttömänä ollessaan koittaa hankkia työtoimeksiantoja yritykselleen?!

10

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EIsaaMarkkinoida

      Oman työn markkinointi voi ohjeistuksen mukaan estää työttömyysturvan saamisen!

      Jos uuden lain myötä yrittäjäksi tulkittu luovan alan työntekijä markkinoi osaamistaan verkkosivuilla tai yrittää aktiivisesti hankkia työtä työsuhteen muodosta riippumatta, voiko henkilö tehdä näin ilman vaaraa työttömyysetuuksien menettämisestä?

      Mitä on riittävän vähäinen tai liiallinen oman työn markkinointi, jolla on vaikutusta oikeuteen saada työttömyysturvaa?

      STM:n tulkintaohjeesta ei ilmene, milloin onnistunut markkinointi on luonut kysyntää niin paljon, että sen katsotaan olevan työttömyysturvan este.

      Vastaukseksi ei riitä, että henkilön pitää olla työmarkkinoiden käytettävissä, sillä ohjeistus ei kerro, miten tämän voi todistaa?!

      Ylipäätään herää kysymys, kuinka yrittäjyyttä aloittava itsensä työllistäjä voi päästä irti työttömyydestä, jos oman työn markkinointi on mahdotonta, mikäli haluaa säilyttää oikeuden työttömyysturvaan?!

      Uudella lailla kaikista itsensä työllistävistä tehdään lähtökohtaisesti yrittäjiä, mutta TE-hallinnon ohjeilla yritteliäisyyttä puolestaan käytännössä rajoitetaan.

      Tämä on lyhyesti sanottuna RISTIRIITAISTA!!

      • EIsaaMarkkinoida

        Jos työnhakija aloittaa työttömänä ollessaan yritystoiminnan ja hakija markkinoi yritystoimintaansa, mutta kysyntää ei ole.

        Jos kysyntää olisi, henkilö olisi sidottu yritystoimintaansa kokopäiväisesti.

        Vaikka yritystoiminnasta saatava tulo on vähäistä, työllistymistä pidetään päätoimisena.

        Kysynnän ja tulojen puuttuminen johtuu yrittäjäriskistä, eikä työttömyysturvajärjestelmää ole tarkoitettu sen korvaamiseen.

        Eli jollEI markkinoi yritystään, niin voi saada samalla soviteltua työttömyystukea?

        Miten todistaa työkkärille et vaikkei markkinoi yritystään niin se ei voi sitoa kokopäiväiseen työhön?


    • Älkää-ryhtykö

      Yrittäjällä ei ole oikeutta yleiseen työttömyysturvaan,asumistukeen eikä toimeentulotukeen ollenkaan.Älkää menkö siihen halpaan mitä työkkärit nyt yrittää jotta alkakaa yrittäjiksi. Kaikki tuet tippuu pois ja kun olet maksanut yrittäjien työttämyyskassaan vähintäin vuoden saat sieltä mutta jos et ole vuotta ollut jäsen ei penniäkään mistään.

      • jkhklhuu

        Kyllä yrittäjäkin on oikeutettu toimeentulotukeen.

        Ihan samalla tavoin yrittäjän pitää käyttää muut varat kuin muidenkin toimeentulotukea hakevien. Rahaksi muutettava omaisuus on myytävä aivan kuten edellyttään muidenkin toimeentulotukea saavien kohdalla.... osakkeet, ylimääräiset asunnot,... Jumalaton paperi rumba ennen kuin saat euroakaan, mutta näin voi tapahtua muidenkin kohdalla....


        Yrittäjän toimeentulotuen perusosaa voidaan alentaa, jos ei suostu lopettamaan kannattamatonta yritystä.


    • NoJohanOnAjat

      Jos työtön markkinoi osaamistaan & tietotaitoaan, tuohan täytyy tulkita tämän uuden lain mukaan sillon yrittäjyydeksi. Eli nyt viimeistään on syytä lopettaa oman osaamisen & tietotaidon markkinointi työllistymisen toivossa, jos mielii kuulua jatkossa työttömyysturvan piiriin. Miten on, täytyykö töitä sitten hakea (eli markkinoida osaamistaan) te-toimistolta salaa? Pimeää työnhakua...

      • RISTIRIITAISTA

        Niin miksi yrittäjän oman työn ja osaamisen markkinointi on työttömänä KIELLETTTYÄ?

        Kun toisaalta työttömän EDELLYTETÄÄn aktiivisesti markkinoivan osaamistaan työtä etsiessään?

        Onko tämä jotain sairasta työkkärinämmien logiikkaa?!


      • PitääMuttEIsaa
        RISTIRIITAISTA kirjoitti:

        Niin miksi yrittäjän oman työn ja osaamisen markkinointi on työttömänä KIELLETTTYÄ?

        Kun toisaalta työttömän EDELLYTETÄÄn aktiivisesti markkinoivan osaamistaan työtä etsiessään?

        Onko tämä jotain sairasta työkkärinämmien logiikkaa?!

        Hulluinta on että lakia muutettiin nimenomaan siksi että työttömän yrittäjän olisi helpompi hankkia uusia toimeksiantoja,

        mutta jos yrität hankkia uusia työtoimeksiantoja markkinoimalla osaamistasi, menetät työttömyystukesi, vaikket edes onnistuisi saamaan yhtään työtä.

        Miten hallitus kuvittelee yrittäjän saavan niitä uusia töitä jollei niitä kerta saa mitenkään tarjota kenellekään?


    • Eiköniin

      Eläkeläinen voi alkaa yrittäjäksi, siis jos ei ole sairaseläkeläinen.

    • KamalaLaki

      UUSI LAKI YRITTÄJÄMÄÄRITELMÄSTÄ TULEE TEHDÄ TOIMIVAKSI JA BYROKRATIAA ON VÄHENNETTÄVÄ!

      Yksikin keikka voi viedä yrittäjäksi. Miten tämä voi olla mahdollista? Eihän tämä ole edes hallitusohjelman mukaista! Edellinen laki toimi paljon paremmin.

      Tämäkö edistää työllistymistä? Kukaan ei tule toimeen pelkällä työttömyysturvalla. Minkäänlaista työntekoa ja osuuskuntien kautta laskuttamista ei tule tuomita ja rangaista.

      Ketään ei saa syrjiä tai asettaa vähempiarvoiseen asemaan ammattinsa ja taloudellisen jo heikon asemansa takia! Tällä tavalla vain kannustetaan passiivisuuteen, harmaaseen talouteen ja sossun luukulle menemiseen.

      TE-toimiston viranomainen sanoi, että freelancer-töistä tulee heille ilmoittaa ennen kuin aloittaa keikan ja kertoa kauan keikka kestää, sitten joutuu ns. karenssille kun asiaa käsitellään seuraavat max 30 päivää... Pahimmassa tapauksessa jää kokonaan työttömyysturvan ulkopuolelle muutaman tunnin keikan takia ja tulee vielä perintämaksuja.

      Ihmisillä on kuitenkin vuokrat ja laskut maksettavana. Ei työnantajat voi odottaa 30 päivää vastausta ja mitä he ajattelevat, jos kertoo että pitää odottaa työkkärin vastausta ennen kun saa aloittaa? Kukaan ei voi odottaa niin kauan.

      Entä jos jokaisen keikan kohdalla on sama rumba voiko tämä toimia? Ketä tämä laki palvelee? Tämäkö edistää työllisyyttä ja Suomen taloutta!?

    • YritteliäisyysSeis

      'Yrittäjäksi' työkkäri varmaan minutkin määrittelisi, jos etsisin uuden kustantajan opaskirjalle, jota myytiin vuosi vuoden jälkeen aika tasaiseen tahtiin, pieniä määriä. Entinen kustantaja lopetti toimintansa. Omakustanteenakin sitä aikaisemmin tulostin, sidoin ja myin. Se nyt varmaan ainakin olisi nyt yrittämistä ja siis luvatonta puuhaa. Vuosituotot jäisivät muutamaan sataseen tekijänpalkkioina ja hiukan enemmän itse kustantaen. Ei siis summa, jolla voisi koko vuoden elää, mutta summa, joka olisi kiva saada.

      Kysyin työkkärin 'asiantuntijalta', miten he suhtautuisivat asiaan. Hän ehdotti, että "otan asiasta selvää". Ei siis työkkäristä, vaan mistäkähän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe