Tuomo Tamminen PPO

opp1

kalajaska 3.2.16

"Olen mukana esimerkiksi Valiossa. Ei siellä lähtijä saa mukaansa miljardiluokan taseesta laskettua siivua, vaan vain sen minkä on osuuskuntaan itse sijoittanut"

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä että miljardiluokan taseisiin ei olisi päästy ilman näitä yksittäisiä osuuskunta sijoittajia, jos on rahan osuuskuntaan aikoinaan keränny ja sillä hyödyn tehnyt on velvollinen palkitsemaan myös osuuskunta osakkaan.

7

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattanPPOpurkua

      On se mielenkiintoista että tuo otsikko on jo levinnyt läpi Suomen eri tilaisuuksiin joissa käsitellään osuustoimintaa ja osuuskuntalakia.

      Esimerkkinä käytetään Osuuskunta PPO:ta eikä missään positiivisessä mielessä vaan esimerkkinä miten osuuskuntaa voidaan johtaa ylivallalla kun hallitus ja hallintoneuvosto eivät ota vastaan mitään esityksiä vaan kaikki niiden esityksien poikkeukset pitäis haastaa raastupaan tai välimiesoikeuteen.

      Kysehän ei ole kuin enää n. 100 M€ rahoista joita yo koaliitiot havittelee mahdollisimman paljon omiin pusseihinsa.

      Kallispalkkainen organisaatio ja hallitus hallintoneuvosto muut juristit sun muut kokonaisuudessaan aiheuttaa vuositasolla miljoonan kulun jota ei sitten pystytä heidän sijoitustoimintamallillaan korvaamaan ja syödään koko ajan taseesta pääomaa. Joka todellisuudessa kuuluisi jakaa jäsenille koska palvelutoiminta jota varten se on perustettu on myyty..josta saatiin paljon rahaa , tosin sekin tapahtui alihintaan niin valtakunnallisen kuin europpalaisen vastaavan alan myyntihintoihin verrattuna.

      Jos jäsenkunta ei herää niin pari kolme vuotta ja 1240 € osuudesta ei ole kuin 120 € jäljellä ja silloin purku varmasti onnnistuu..sitä jopa suositellaan hallinnon taholta.

      Häpeäisi nyt edes nämä aikaisemmat puheenjohtajat kun ovat olleet mukana ja mahdollistaneet tulevat tapahtumat..

    • Tammiselle

      Tuomo Tamminen mitä Valio sanoisi jos yhtenä aamuna et toimittaisikaan maitoa Valiolle, vaan Arlalle. Olisitko enää Valion jäsen vai et ja paljonko saisit rahojasi takaisin.
      Onko mahdollista PPO:n käytäntöjen mukaan hävittää suomalainen toimia Valio ja todeta vain niin kuin askottikin, että uikuti uikuti
      Tuomo Tamminen mitä sanoisit jos valio ei ottaisikaan yhtenä aamuna karjasi tuotteita vastaan, vaan ilmoittaisi, että on siirtynyt hallinnon päätöksellä toisille toimialoille. Rahat on siirretty uuteen yhtiöön ja olet mukana edelleen vain osuusmaksullasi. Ja saat korkoa tuotosta jos sitä tulee. Päätös olisi hallinnossa tehty kysymättä tuottajilta, siis omistajilta yhtään mitään. Toimialana voisi olla vaikka lisäksi kaivostoiminta Talvivaaran kupeessa mutta meijeritoimialaa ei enää tarvitsisikaan käyttää tai ei voisi käyttää koska se on myyty. Nytkin velkainen tilasi saattaisi kokea kovia ja vouti saisi periä saataviaan niin valiolta kuin sinultakin. Hymy hyytyisi takuulla ennen aamukahveja.
      Pitäisi hallintoneuvoston puheenjohtajan sentään vähän ottaa asioista selvää.

      • eiuutta

        Se on kokoomuksella maan tapa isännöidä yhteisiä rahavaroja.Muiden keräämiä.


    • kuhankysyn

      Maailman yksinkertasin asia että omaisuus jaetaan osakkaiden kesken, se on sitä yhessä tekemistä mistä Saulikin aina puhuu. Vai meinasitko ylimääräset ommoon pussiin?

    • tollot

      Onko Tammisen mielestä asioita hoidettu hyvin PPO:ssa. Tammisenhan pitäisi valvoa omistajien etua. Onko Tamminen suorittanut tehtävänsä. Tuomo Tamminen mihin osuuskunnan rahat hupenevat kun hallinnon edustaja kehuu sijotuksien tuottoja mutta vaikka kuinka saadaan "hyvää" tulosta niin silti tase laskee. Kuullaanko osuuskunnassa todelisuudessa omistajien ääntä. Saako osuuskunnassa olla eri mieltä mitä hallitus on. Miksi ei oikaista esim. leskien asiaa.

    • Tottakannattaapuhua

      Kävin tuossa työreissulla Oulunsalossa ja huomasin siellä kentällä Keskipohjanmaa lehden ja siinä jutun Osuuskunta PPO:sta.

      Siinä oli sekä toimitusjohtaja että olisko se hallituksen puheenjohtaja joku tammelinkin antanut lausuntoa joka oli ihan puppua.

      Hän väitti olevansa Valion jäsen jonka miljardi omaisuuteen hän ei pääse käsiksi. Se on totta että ei pääse käsiksi koska hän ei ole sen jäsen. Valion omistaa "maito-osuuskunnat" joissa hän voi jossain ollakkin jäsen mutta hänellä ei ole mandaattia vähäisimmässäkään määrin Valioon koska se on ihan eri yhtiö ja eri säännöt.

      Omistaja osuuskunnat valitsevat keskuudestään sinne edustajat ja heilläkään ei sen enempää valtaa kuin minkälaisella osuudella ne ovat menneet mukaan. Ja piste.

      Osuuskunta PPO voidaan purkaa ihan hallitusti ilman minkäänlaisia lisävelvotteita kun jäsenet sen päättää. Siis osuuskuntakokoukseen esitys purusta hallituksella ja äänestys käyntiin.

      Muilta osinkin juttu oli laadittu vääriin argumentteihin pohjautuvaksi paitsi se että osuuskunta ei ole saanut Finanssivalvonta viranomaisilta sijoitustoimintaan lupaa.

      Sen takia se on nyt puliveivattu erittäin kalliita lisämaksuja tuottaviin pankki- ja privanet hoitolaitoksiin.

    • maitonaamat

      Ompas tämä Tuomo Tamminen varakas maidontuottaja kun oikein miljardit on kiinni osuuskunassa. Kovin tuottoisia ovat osuuskunnat Tuomolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe