Ideoita miten maahanmuutto ratkaistaan?

nbnbnbnbnbhjhjhuyyt

Presidentti on antanut selvän viestin maamme hallitukselle kuin myös muille kansalasille. EU:n virkakoneisto ei näy saavan mitään pysyvää ratkaisua aikaan.
Nyt on sitten tolkun kansalaisten vuoro, antakaa ideoita joista voi löytyä toteutumiskelpoinen ratkaisu tähän ongelmaan? Toivoisin asiallisia kommentteja, kiitos.

77

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pressaonlausunut

      Asia ei liene kansalaisten ratkottavissa. Presidentti painotti puheessaan EU-pöytien suuntaan, siellä kriisi pitäisi ratkoa, EU-ulkorajojen saaminen hallintaan, se nyt varmaan kävi kaikille puheesta selville, eikö niin ?
      Yksittäisten maiden sooloilu tässä asiassa, ei laajemmin kriisiä ratkaise. Säälittävää on toki se, että EU ei tunne pääsevän yhteiseen ratkaisuun.
      Pressahan puhui siitä, kuinka Euroopan tasolla ei kansojen vaellusta pystytä pitkään kestämään, kun miljoonia tulee rajoista yli. Tämä meidän muutamakymmentuhat ei ole vielä mikään iso ongelma. Siitä jos se kymmenentuhatta on sellaisia, joita presidentti soisi avun, niin se ei ole määrä eikä mikään. Ongelmaksi muodostuu, jos hallitsematon vaellus jatkuu. Sellaista ei yksi maa voi ratkaista, vaan asia on kaikkien yhteinen.
      Presidentti puuttui vielä suomalaisten keskinäiseen haukkumiseen, siihen hän ei meitä kannustanut. Vaikka hän myös kritisoi pakolaislakeja nykypäivään sopimattomiksi, niin ei niitä käy noin vain rikkominen, lupa olisi saatava kansainväliseltä tasolta. Pressa närkästyi pahasti, kun joku tulkitsi hänen tarkoittaneen kansainvälisten lakien ohittamista puheissaan.
      Lakien muuttaminen on aina pitkä prosessi, varsinkin jos kyse kansainvälisistä laeista. Sellainen ei kerkiä tähän tilanteeseen. Onko mahdollista saada tilapäistä tulkintavaraa, se on toinen juttu, mutta myös isommissa pöydissä päätettävä asia.

      • tolkunkitjoitus

        Siinä tolkun kirjoitus, juuri näin minäkin mietin.


    • nmkjiuuytcbnkkoiiuyttt

      Mielenkiintoista asiasta tekee juuri se, että EU itse rikkoo omia lakejaan ja sopimuksia. Sen takia jotkut maat ovat sulkeneet rajoja, koska eivät koe enää tarpeelliseksi noudattaa sopimuksia ja lakeja. Usein tuntuu että tavallinen kansa ajattelee järkevämmin kuin korkea-arvoiset päättäjät, joilla tuntuu olevan todellisuus kadonnut.

    • Tiedote477.2015

      Hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet listattu
      Valtioneuvoston viestintäosasto 11.9.2015 13.14
      Tiedote 477/2015

      Hallitus on linjannut neuvottelussaan perjantaina 11. syyskuuta maahanmuuttopoliittiset toimenpiteensä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

      Toimenpiteissä korostetaan, että hallitsematon muuttoliike on saatava hallintaan ja ihmiset on ohjattava laillisille ja turvallisille reiteille. Lisäksi tarvitaan laajoja toimenpiteitä lähtö- ja kauttakulkumaissa, EU–tasolla sekä kotimaassa. Toimenpiteet korostavat myös tarvetta käytännön nopeille toimille ihmishenkien pelastamiseksi ja muuttoliikkeen hallitsemiseksi sekä tarvetta pitkävaikutteisille toimille, joilla tilanne saadaan kestävällä tavalla hallintaan.

      Laajamittainen maahanmuutto Suomeen on suuri haaste koko suomalaiselle yhteiskunnalle ja tarvitaan laajaa yhteistyötä ja osallistumista, jotta haasteesta selvitään ja apua tarvitsevia pystytään auttamaan.

      Hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet
      Tiedote EU-ministerivaliokunnan kokouksesta 11.9.
      Tallenne hallituksen tiedotustilaisuudesta 11.9.

      http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallituksen-maahanmuuttopoliittiset-toimenpiteet-listattu?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616

    • PaulCollier

      HS-haastattelu
      Oxfordin yliopiston professori palauttaisi pakolaisia leireihin
      Kehityspolitiikan asiantuntija Paul Collier pitää EU:n toimintaa moraalittomana

      Oxfordin yliopiston professori Paul Collier suomii kovin sanoin länsimaiden pakolaispolitiikkaa, niin Välimeren kuin Syyrian suhteen.

      Collier, yksi maailman johtavista kehityspolitiikan asiantuntijoista, on juuri palannut Jordanian pakolaisleireistä. Niissä elää miljoonia syyrialaisia.

      "On hirveää, että ihmisiä hukkuu Välimereen. Mutta sen sijaan, että keskitymme tuhansiin venepakolaisiin, meidän tulisi keskittyä näihin leireihin."

      http://www.hs.fi/ulkomaat/a1433480590053

    • nmkjiuyghbhnbhjhjjkl

      Neuvottelut esim. Venäjän kanssa eivät tuottaneet mitään tulosta. EU:sta ei ole tullut vielä tähän päivään mennessä konkreettista ratkaisua. Vapaaseen liikkuvuuteen liittyvät sopimukset, eivät päde enää nykyaikaan, juuri tämän hallitsemattoman maahanmuuton takia.

    • 998

      Päivi Räsänen haluaa varakkaiden turvapaikanhakijoiden maksavan itse kulunsa: "Juttuja kulkee, että osa tulee paksujen setelinippujen kanssa"

      Kristillisdemokraattien mukaan olisi tarpeellista rinnastaa turvapaikanhakijoiden saama vastaanottoraha toimeentulotukijärjestelmään.

      http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016020221055301_cm.shtml

    • 1301
    • nmklkoiuyytrcvnkklk

      Maamme taloudellinen tilanne ei kestä hallitsematonta maahanmuuttoa. Talouskasvua pitää saada, jota maahanmuutto hidastaa entisestään, luoden uusia kustannuksia. Rajavalvontaa tiukennettava siten, että turvallisesta maista tulevat käännytetään heti. Näin säästetään paljon eri kustannuksia, jota käännytyksen kustannukset aiheuttavat.

    • Pelastus.11.9.2015A

      Hyväksytty hallituksen neuvottelussa 11.9.2015

      HALLITUKSEN MAAHANMUUTTOPOLIITTISET TOIMENPITEET

      1. Yleistä

      YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan sodat, konfliktit ja vainot ovat ajaneet useammat ihmiset jättämään kotinsa kuin koskaan ennen sinä aikana, jolloin tilastoja on ollut olemassa. Tällä hetkellä maailmassa on 230 miljoonaa pakolaista tai siirtolaista. Suurimmat yksittäiset syyt tähän ovat Syyrian kriisi ja Pohjois-Afrikan tilanne.
      Euroopan lähialuilla on käynnissä suuri humanitaarinen kriisi, joka ajaa ihmiset liikkeelle hakemaan turvaa. Eurooppaan arvioidaan saapuvan tänä vuonna jopa miljoona pakolaista.
      Eurooppaan suuntautuva muuttoliike on tällä hetkellä hallitsematonta. Ihmiset saapuvat Eurooppaan laittomia reittejä turvautuen ihmissalakuljettajiin ja vaarantavat henkensä. Olemme nähneet ja kuulleet tästä järkyttäviä uutisia viimeisten viikkojen aikana.
      Kesän kasvaneet määrät Suomessa heijastelevat tilannetta Euroopassa ja muualla maailmassa, vaikka ne ovatkin lähteneet nousuun monia muita maita myöhemmin. Turvapaikanhakijoita on kuluvan vuoden aikana 8.9. mennessä tullut 8400, kun koko viime vuoden hakijamäärä oli 3 651. Yksin elokuussa heitä tuli yhteensä 2 894, mikä on 715 % enemmän kuin edellisvuoden elokuussa.
      Jos tämän vuoden kokonaishakijamäärää arvioidaan koko alkuvuoden hakijamäärän perusteella, vuoden loppuun mennessä on odotettavissa lähes 10 000 hakijaa. Jos sen sijaan otetaan huomioon kesästä lukien yhä kasvavat määrät, päädytään 25 000-30 000 hakijaan. Kasvava trendi näyttää jatkuvan myös ensi vuonna.
      Muuttajien oikeuksille on olemassa kattava kansainvälisen oikeuden kehikko. Kaiken toiminnan lähtökohtana tulee olla muuttajien perus- ja ihmisoikeuksien täysimääräinen turvaaminen ja kunnioittaminen. Kansainväliset sopimukset velvoittavat Suomea ja muita EU:n jäsenmaita vastaanottamaan turvapaikanhakijoita, jotka ovat kansainvälisen suojelun tarpeessa. Kaikilla EU:n jäsenmailla on velvoite kunnioittaa sekä perus- että ihmisoikeuksia ja pyrkiä turvaamaan niiden täysimääräinen toteutuminen maahanmuuttostatukseen katsomatta.
      Hallitsematon muuttoliike on saatava hallintaan ja ihmiset on ohjattava laillisille ja turvallisille reiteille. Lisäksi tarvitaan laajoja toimenpiteitä lähtö- ja kauttakulkumaissa, EU–tasolla sekä kotimaassa. Tarvitaan sekä käytännön nopeita toimenpiteitä ihmishenkien pelastamiseksi ja muuttoliikkeen hallitsemiseksi että pitkävaikutteisia toimia, joilla tilanne saadaan kestävällä tavalla hallintaan.
      Laajamittainen maahanmuutto Suomeen on suuri haaste koko suomalaiselle yhteiskunnalle ja tarvitsemme laajaa yhteistyötä ja osallistumista, jotta selviämme haasteesta ja pystymme auttamaan apua tarvitsevia.

      2. Toimenpiteet


      2.1. Kansainvälinen taso

      • Kehitysyhteistyön kautta voidaan vaikuttaa muun muassa hyvään hallintoon, demokraattisten olojen ja oikeusvaltion vahvistumiseen, konfliktien ehkäisyyn, rauhanrakentamiseen, elinkeinojen kehittämiseen, koulutusmahdollisuuksiin ja terveysoloihin. Kehitysyhteistyörahoja suunnataan mahdollisuuksien mukaan turvapaikanhakijoiden lähtö- ja kauttakulkumaihin sekä osallistutaan muihin toimenpiteisiin (esim. siviilikriisinhallinta) kriisialueilla. 

      • Suomen tulee solmia kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden osalta palautussopimukset Irakin ja Afganistanin kanssa muiden Pohjoismaiden tavoin. Lisäksi palautussopimus tulisi neuvotella myös Somalimaan kanssa, joka joillakin Pohjoismailla jo on. Suomessa tämä edellyttää ulkoasianministeriön ja sisäministeriön yhteistyötä ja myös näihin maihin suunnattujen tukitoimien kytkemistä neuvotteluihin. 

      • Suomi toimii aktiivisesti ilmastonmuutoksen torjumiseksi, jotta siitä seuraavaa pakolaisuutta voidaan ehkäistä.

      • Pelastus.11.9.2015B

        2.2. EU-taso 


        2.2.1 EU:n sisäiset toimet 

        • Suomi kannattaa sitä, että Etelä-Eurooppaan (tai EU:n ulkopuolelle) perustetaan 
vastaanottokeskuksia, joissa turvapaikkahakemukset otetaan vastaan, käsitellään ja vasta sen jälkeen myönteisen luvan saaneet turvapaikanhakijat siirrettäisiin jäsenmaihin. Suomi tukee EU:n yhteisten informaatiokeskusten perustamista keskeisiin lähtö- ja kauttakulkumaihin. Asiallinen informaatio hillitsee ihmissalakuljetusta. 

        • Suomi pitää välttämättömänä tehokasta ja toimivaa palautuspolitiikkaa. Kaikki laittomasti maahan tulevat tulee rekisteröidä. Laittomista maahantulijoista tulee tunnistaa nopeasti kansainvälistä suojelua tarvitsevat ja muut on palautettava tilanteesta riippuen lähtö- tai kauttakulkumaihin. 

        • Suomi tukee komission toteuttamaa uutta niin sanottua hotspot-toimintamallia, jossa Frontex, Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirasto (EASO) ja Europol työskentelevät yhdessä tunnistaakseen, rekisteröidäkseen ja ottaakseen sormenjäljet alueelle saapuvista maahantulijoista nopeasti. Toimintamallia viedään eteenpäin samanaikaisesti muiden toimien kanssa sellaisissa paikoissa, joissa maahanmuuttopaine on suurta ja joissa maahanmuuttovirrat liittyvät suurelta osin ihmissalakuljettajien toimintaan. 

        • Ihmissalakuljetukseen puututaan lisäämällä yhteistyötä jäsenmaiden ja kolmansien maiden välillä. Ilmiöön puuttuminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta järjestäytynyttä ja vakavaa kansainvälistä rikollisuutta pystytään torjumaan. 

        • Europol on mukana edistämässä rikostutkintaa ja keräämässä salakuljetukseen liittyviä tietoja. Suomi pitää toimintasuunnitelmaa tervetulleena. 

        • Komission viimeisimmät esitykset pitävät sisällään muun muassa turvallisten alkuperämaiden listan, johon kuuluvista maista tulevien turvapaikanhakijoiden hakemukset voidaan katsoa lähtökohtaisesti perusteettomiksi. Suomen lainsäädäntö sisältää jo mahdollisuudet nopeutettuun turvapaikkamenettelyyn, jota jo Balkanin maiden osalta käytetään. Suomi kannattaa turvallisten maiden listan laatimista.


      • Pelastus.11.9.2015C

        2.2.2 EU:n ulkosuhdetoimet 


        • Keskustelussa EU:n toimista Välimeren ja Kaakkois-Euroopan kriisin ratkaisemiseksi on peräänkuulutettu tehostettuja ulkosuhdetoimia. Pitkäjänteisten tulosten aikaansaamiseksi on puututtava pakotetun muuttoliikkeen perimmäisiin syihin. Tämä edellyttää yhteistyön tiivistämistä lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa. Useat EU- ulkoministerit ovat peräänkuuluttaneet EU:lta paremmin fokusoituja yhteisiä toimia pakolais- ja turvapaikkapolitiikan ja EU:n sisäisen taakanjaon osalta sekä ulkoisesti järjestelmällisempää puuttumista muuttoliikkeen taustasyihin. 

        • EU:n kauppa-, talous-, maatalous- ja kehityspolitiikassa tulee käyttää kaikki mahdolliset toimet, jotta pakolaiskriisin syihin voidaan puuttua. 

        • EU:n tulee ottaa painokkaasti esille lähtömaiden, kumppanimaiden ja järjestöjen kanssa niiden vastuu hallitun muuttoliikkeen varmistamiseksi. 

        • EU:n kriisinhallintatoiminnan suunnittelussa ja kohdentamisessa tulee ottaa huomioon yhä kasvavan maahanmuuton vaikutus myös Euroopan turvallisuuteen. 

        • Yhteistyötä keskeisten kumppanimaiden kanssa tulee tiivistää liittyen sekä maahanmuuton kauttakulkuun että vastuunkantoon pakolaisten vastaanottamisessa. 

        • Suomi kannattaa Trust Fundin perustamista EU-budjetin sisältä. 2.2.3 Suomen osallistuminen EU:n yhteisiin toimiin 

        • Dublin-järjestelmä on olennainen osa eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää. Sen pohjana on Schengen-alueen mahdollistama vapaa liikkuvuus. Järjestelmä pitää kokonaisuutena saada toimimaan. 

        • Suomi osallistuu aktiivisesti EU:n pyrkimyksiin hallita maahanmuuttovirtoja muun muassa rajavalvontaa vahvistamalla, turvapaikkamenettelyä tehostamalla ja tiiviillä yhteistyöllä lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa. Keinoja ovat Välimeren kriisinhallintaoperaatio, uudelleensijoittaminen ja sisäiset siirrot, Frontexin koordinoimat yhteisoperaatiot sekä kehitysyhteistyö. 

        • Suomi osallistuu turvapaikanhakijoiden sisäisiin siirtoihin. Suomi korostaa vapaaehtoisuutta sisäisten siirtojen pääperiaatteena sekä näiden toimien poikkeuksellisuutta ja painottaa sitä, että jäsenmailla on vastuu turvapaikkajärjestelmiensä kehittämisestä ja toimintakyvystä. Suomi on niin ikään mukana uudelleensijoittamishankkeessa. Suomi pitää tärkeänä sitä, että uudelleensijoitettavien lukumäärä jakautuisi tasaisemmin jäsenmaiden kesken. 

        • Suomi osallistuu Frontexin koordinoimiin rajavalvontaoperaatioihin asiantuntijoilla ja kalustolla. Suomi osallistuu myös EU:n Pohjois-Afrikan alueelliseen kehitys- ja suojeluohjelmaan (RDPP) yhteensä 2,75 miljoonalla eurolla vuosina 2015 – 2017. Suomen kokonaispanokseen voidaan laskea myös tuki muuttoliikkeen lähtö- ja kauttakulkumaille Pohjois-Afrikassa, Afrikan sarvessa ja Lähi-idässä. Suomi osallistuu omalla rahoitusosuudellaan EU:n komission hallinnoimaan kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen apuun. Suomi päätti elokuussa Suomen osallistumisesta EUNAVFORMED -operaation esikuntatehtäviin enintään kymmenellä sotilaalla enintään 12 kuukauden määräajaksi. Suunnittelua jatketaan mahdollisesta osallistumisesta alustarkastusosastolla operaation myöhemmässä vaiheessa. Lisäksi Suomi osallistuu Lähi-idän ja Afrikan muihin sotilaallisiin ja siviilikriisihallintaoperaatioihin noin 400 sotilaalla. Lisäksi Suomella on siviilikriisinhallinnan asiantuntijoita muuttoliike-kokonaisuudessa (Afrikka - Lähi-itä - Välimeri sekä Länsi-Balkan) 33 asiantuntijaa 7 operaatiossa. 


        • Suomi jatkaa aktiivista osallistumistaan kansainväliseen kriisinhallintaan ja korostaa sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan sekä kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun ja rauhanvälityksen yhteensovittamista. Siviilikriisinhallinnan keinoja voidaan hyödyntää Välimeren kriisin ratkaisemisessa.


    • Tolkunimmeinen

      Rajat kiinni elintasosurffareilta, yksinkertaista. Menkööt sinne mistä ovat tulleetkin. Mikä velvollisuus suomalaisilla on elättää kaiken maailman partavauvoja?

      • Sirkuksenparrakasnainen

        On se velvollisuus hädässä olevia auttaa. Eri juttu elintasopakolaisia, mutta heitä ei tule sodan runtelemista maista, ymmärtä se partainen tai parraton.


    • Pelastus.11.9.2015D

      2.3. Kansalliset toimet

      2.3.1 Yleisiä toimia

      • Sisäministeriössä toimii asiantuntijaryhmä, joka johtaa turvapaikanhakijoiden määrän nopeasta kasvusta syntynyttä tilannetta Suomessa. Ryhmä toimii yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa. Ryhmän tehtävänä on ylläpitää tilannekuvaa maahanmuuton kokonaisuudesta, päättää toimenpiteistä ja sopia johtamisjärjestelyistä poikkeuksellisessa tilanteessa. Sisäministeriön lisäksi ryhmässä on edustajat Maahanmuuttovirastosta, Poliisihallituksesta, Rajavartiolaitoksesta, Suojelupoliisista ja ulkoasiainministeriöstä. 

      • Kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoisesti maahanmuuttoon liittyviin toimenpiteisiin edistetään. Pelkästään viranomaisvoimin ei tilannetta ratkaista. Tarvitsemme kansalaisyhteiskunnan apua. 

      • Hallitusohjelmakirjauksen mukaan osallistuminen YK:n tai EU:n terroristijärjestöksi luokitellun organisaation toimintaan kriminalisoidaan. 

      • Toukokuussa 2015 oikeusministeriö julkaisi arviomuistion, jonka mukaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2178 (2014) ja uuden Euroopan neuvoston lisäpöytäkirjan (2015) perusteella on lisäksi kriminalisoitava matkustaminen ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten ja tällaisen matkustamisen rahoittaminen. 

      • Ulkomaalaiselle määrätyn maahantulokiellon rikkomisen seuraamuksena tulisi olla mahdollisesti myös vankeusrangaistus kuten muissa Pohjoismaissa. 

      • Laivayhtiöiden tulee tarkistaa lipunmyynnin yhteydessä Suomen maahantuloon tarvittavat asiakirjat samaan tapaan kuin lentoliikenteessä. 

      • Aktiiviseen keinovalikoimaan otetaan Schengenin sisärajatarkastukset, mukaan lukien väliaikaiset pistotarkastukset. 

      • Tiedottamalla viestitään lähtömaihin Suomen mahdollisista maahanmuuttopolitiikan muutoksista. 

      • Tehdään vertailuja muiden maiden maahanmuutto- ja kotouttamiskäytäntöihin. 

      • Luodaan ja ylläpidetään maahanmuuttoon liittyvää poikkihallinnollista tilannekuvaa. 

      • Viestitään maahanmuuton haasteista ja mahdollisuuksista avoimesti. 

      • Suojelupoliisin resursseja vahvistetaan terrorismin torjumiseksi.

    • Pelastus.11.9.2015E

      2.3.2 Vastaanotto ja käsittelyprosessit 

      • Maahanmuuttovirasto on lisännyt vastaanottokeskusten majoituskapasiteettia koko kesän ajan. Vuoden 2014 lopun n. 2 700 paikasta kapasiteettia on nostettu yhteensä 5 061 majoituspaikkaan, minkä lisäksi hätämajoituskapasiteettia on 840 paikan verran. 

      • Toiminnassa olevat vastaanottokeskukset ovat täynnä ja niiden laajenemisvara on käytetty. Maahanmuuttovirasto selvittää koko ajan useiden eri puolilla Suomea olevien kohteiden sopivuutta vastaanottotiloiksi. Suomen Punaisen Ristin (SPR) kanssa tehdään tässä tiivistä yhteistyötä. Myös Senaatti-kiinteistöt on kartoittanut sopivia tyhjillään olevia tiloja. ELY- keskuksia on niin ikään pyydetty selvittämään käytettävissä 
olevia tiloja vastaanoton järjestämiseksi erityisesti laajamittaisen maahantulon
      tilanteessa.
      • Poliisi ja Maahanmuuttovirasto ovat yhteistyössä tehostaneet turvapaikkahakemusten 
seulontaa turvapaikkaprosessin alkuvaiheessa. Virasto pyrkii tekemään perusteettomiin hakemuksiin nopeasti kielteiset päätökset ja poliisi panostaa palauttamisen tehokkuuteen, jotta käsittelyajat eivät houkuttele jättämään turhia hakemuksia. Syyskuun alussa Maahanmuuttovirastossa aloitti 30 uutta työntekijää turvapaikkahakemusten käsittelijöinä. Lisäksi Maahanmuuttovirastoon ollaan rekrytoimassa 70 ja poliisille 50 uutta käsittelijää. Hakemusten nopea käsittely on inhimillisin ja kustannustehokkain tapa hoitaa asiaa. 

      • Hakijamäärän kasvu näkyy selvästi poliisin suorittamien turvapaikkatutkintojen määrissä. Avointen turvapaikkatutkintojen määrä on lisääntynyt merkittävästi. Poliisi on tällä hetkellä panostanut erityisesti turvapaikkahakemusten ja hakijoiden rekisteröinteihin. Poliisin suorittamien maastapoistamisten määrän arvioidaan nousevan merkittävästi. 

      • Vapaaehtoisen paluun merkitys korostuu. Vapaaehtoisen paluun järjestelmä vakiinnutettiin kuluneen kesän aikana ja on erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni hakija - erityisesti kielteisen päätöksen saanut - ohjautuu tähän järjestelmään. Vapaaehtoinen paluu on poliisin suorittamaa maastapoistamista kustannustehokkaampaa, minkä vuoksi järjestelmän resurssit on turvattava. Vapaaehtoinen paluu on lisäksi mahdollista jo ennen maastapoistamispäätöstä. 

      • Sisäministeriö selvittää yhdessä oikeusministeriön kanssa turvapaikanhakijalle annettavan oikeusavun saatavuuteen liittyvät käytännön ongelmat. Nykyinen käytäntö on hidastanut erityisesti turvapaikkapuhuttelujen tekemistä. Samalla selvitetään, onko tarvetta lainsäädännön muuttamiseen. 

      • Sisäministeriössä on käynnissä yhdistetty selvitys- ja säädöshanke, jossa arvioidaan ja valmistellaan ulkomaalaislupa-asioiden ja tiettyjen turvapaikkamenettelyyn kuuluvien tehtävien siirtoa poliisilta ja Rajavartiolaitokselta Maahanmuuttovirastolle. Turvapaikkamenettelyn osalta tavoitteena on koko turvapaikkaprosessin tehostaminen turvapaikkahakemuksen vastaanottamisesta kielteisen päätöksen saaneen turvapaikanhakijan palauttamiseen. 

      • Sisäministeriö käynnistää syksyllä myös muita ulkomaalaislakiin liittyviä lainsäädäntöhankkeita hallitusohjelman kirjausten mukaisesti. Perheenyhdistämisen kriteereitä tiukennetaan EU:n perheenyhdistämisdirektiivin mukaisesti. Esillä on ollut muun muassa niin sanotun toimeentuloedellytyksen laajentaminen nykyisestään. 

      • EU:n ulkopuolelta tulevien törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistumista nopeutetaan. 

      • Turvapaikkamenettelyn kokonaisprosessin osalta on tärkeää, että turvapaikkapäätöksistä ja maastapoistamispäätöksistä tehdyt valitukset käsitellään joutuisasti. Tuomioistuinkäsittelyn aikana aiheutuvien kustannusten ja toisaalta myönteisen päätöksen saaneiden henkilöiden pikaisen kotouttamistoimenpiteiden käynnistämisen johdosta olisi tärkeää saada lyhennettyä käsittelyaikaa tuomioistuimissa. Tämä edellyttää tarpeellisia lisäresursseja tuomioistuimille kasvavien asiamäärien vuoksi. 

      • Kustannusten hillitsemiseksi avustajien kelpoisuusvaatimuksia on syytä rajata ja samalla huolehtia siitä, että oikeusapua tarjoavat avustajat saadaan valvonnan piiriin. Tämä voitaisiin toteuttaa kumoamalla ulkomaalaislain 9 §:n 2 momentti, jolloin sovellettaviksi tulevat oikeusapulain yleiset säännökset avustajien kelpoisuusvaatimuksista. 

      • Nykyisessä tilanteessa tulee selvittää mahdollisuus ottaa uudelleen käyttöön suullinen yleinen oikeudellinen neuvonta, joka mahdollistaa myös yleistä keskustelua turvapaikanhakijoiden kanssa. Tämä vähentää varsinaisen oikeusavun tarvetta ja toisaalta ohjaa hakijoita pätevimmille avustajille ja näin hillitsee oikeusapukustannusten kasvua.

    • Pelastus.11.9.2015F

      • Oikeusavun palkkioasetuksen muuttamista on tarpeen selvittää sen mahdollistamiseksi, että turvapaikka-asioille määriteltäisiin kiinteä taksa eikä palkkiota maksettaisi tuntiveloituksen perusteella. Lisäksi oikeusministeriö selvittää yhdessä sisäministeriön kanssa mahdollisuutta järjestää turvapaikanhakijoiden niin sanottu ulkoprosessuaalisen vaiheen oikeusapu muutoin kuin oikeusapulainsäädännön nojalla esimerkiksi erillisenä hankintana. Vaihtoehtona on myös oikeusavun tarveharkinnan tiukentaminen. 

      • Turvapaikka-asioiden osalta tulisi harkita seuraavia lainsäädäntötoimenpiteitä: 1) jakaminen hallinto-oikeuksien kesken (nyt keskitetty Helsingin hallinto-oikeuteen), 2) Ulkomaalaisrekisteriin käyttö- ja tietojensaantioikeudet hallinto-oikeuksille ja KHO:lle, 3) KHO:n osalta nopeutettujen turvapaikka-asioiden ratkaisukokoonpanon keventäminen (tällä hetkellä kolmijäsenisessä kokoonpanossa) ja 4) varsinaisten turvapaikka-asioiden säätäminen kiireellisiksi. 

      • Tehokas turvapaikkaprosessi edellyttää myös tehokasta turvapaikkapäätösten tiedoksiantoa ja maastapoistamista. Mitä nopeammin maastapoistamispäätökset saadaan pantua täytäntöön, sen tehokkaampaa maastapoistaminen on. Tehokkaalla maastapoistamisella on myös tehokas ennalta estävä vaikutus. Suomessa maastapoistaminen on ollut tehokasta, ja tehokkuuden säilyttäminen edellyttää tarpeelliset lisäresursseja poliisille kasvaneen hakijamäärän johdosta. 


      2.3.3 Sosiaaliturva 


      • Kansainvälistä suojelua hakevan tai tilapäistä suojelua saavan henkilön oikeuksista sosiaali- ja terveydenhuoltoon turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajalta säädetään sisäministeriön toimialaan kuuluvassa lainsäädännössä. Vastaanottokeskus vastaa näistä kustannuksista. Turvapaikanhakijoille maksettava vastaanottoraha on kuitenkin kytköksissä toimeentulotuen määrään. Vastaanottoraha on tällä hetkellä 30% pienempi kuin yleinen toimeentulotuki, koska turvapaikanhakija saa majoituksen ja perusterveydenhoidon vastaanottokeskuksen toimesta. Käynnistetään välittömästi STM:n ja SM:n yhteistyönä selvitys, jonka päämääränä on vastaanottorahan tason laskeminen. 

      • Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita kehitetään, jotta turvataan asiakaslähtöisten ja laadukkaiden palvelujen saatavuus kaikille, mukaan lukien maahanmuuttajat. Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten hyvinvointia ja terveyttä edistetään kehittämällä heille soveltuvia mielenterveyttä tukevia palveluja ja toimia EU-rahoituksen turvin. 

      • STM selvittää kärkihankkeena hallituskauden aikana asumisperusteisen sosiaaliturvan kohdentumista kansainvälisissä tilanteissa. Osana tätä laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskuntaamme sisältäen vaikutukset turvallisuuteen. 

      • Selvitetään pikaisesti, voidaanko sosiaaliturvajärjestelmät muuttaa siten, että myönteisen oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat eivät kuulu asumisperusteisen sosiaaliturvajärjestelmän piiriin, vaan heillä on oma kotouttamisjärjestelmä. 


      • Oman järjestelmän mahdollisesti toteutuessa määritellään kotouttamisjärjestelmän sisälle eri tukien myöntämisen perusteet muun muassa sen mukaan, kauanko henkilö on asunut yhtäjaksoisesti Suomessa. Kotouttamisjärjestelmässä tukien tasot ovat lähtökohtaisesti alhaisempia kuin nykyisessä asumisperusteisessa järjestelmässä. 

      • Muun muassa työvoimaviranomaisille harkitaan asetettavaksi ilmoittautumisvelvollisuus, jotta voidaan varmistua, ettei henkilö tosiasiallisesti oleskele muualla ja nosta samalla tukia. 

      • Viranomaisten välistä tiedonvaihtoa tulee vahvistaa ja ulkomaalaisen pitkittyneeseen sosiaaliturvaan turvautumisesta on säädettävä ilmoittamisvelvollisuus Maahanmuuttovirastolle. 

      • Seurataan Suomen lähimaiden toimintaa suhteessa maahanmuuttajille annettaviin etuuksiin.

    • Pelastus.11.9.2015G

      2.3.4 Kotouttaminen 


      • Turvapaikkatutkinnan jälkeen tarvitaan merkittävää poliittista tukea kuntapaikkojen varmistamiseen ja taloudellista lisäresursointia kotoutumistoimenpiteiden järjestämiseen. 

      • Kotoutumisen keskeisiä elementtejä ovat nopea pääsy kielikoulutukseen ja muihin kotoutumista tukeviin toimenpiteisiin, ja siitä aikuisen maahanmuuttajan kohdalla eteneminen oman toimeentulon hankkimiseen työn tai yrittämisen kautta. 

      • TE- toimistoissa on varauduttava lisääntyviin asiakasmääriin ja varmistettava, että myös maahanmuuttaja-asiakkaille on tarjolla pääsy palvelutarpeensa mukaisiin palveluihin. 

      • Työ- ja elinkeinoministeriö koordinoi kotoutumislain mukaisesti ministeriöiden toimia kotoutumisen edistämiseksi. Kukin ministeriö määrittelee vastuullaan olevat toimenpiteet ja niihin tarvittavat resurssit ja ne kirjataan valtioneuvoston vahvistamassa valtion kotouttamisohjelmassa. Ohjelman valmistelu vuosille 2016 - 2019 on aloitettu. Muiden keskeisten kumppaneiden (kunnat, työmarkkinajärjestöt, maahanmuuttajien yhteisöt ja järjestöt, uskonnolliset yhteisöt, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämän edustajat) sitouttamiseksi valmistellaan lisäksi kotouttamisen kumppanuusohjelma. 

      • On myös varmistettava, että kaikki myönteisen oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat osallistuvat kotouttamistoimiin. Tätä ei voida jättää henkilön itsensä päätettäväksi vaan viime kädessä tämä on asetettava erilaisten sosiaaliturvamuotojen ehdoksi. 

      • Tukijärjestelmän on oltava aktivoiva ja edistettävä integraatiota yhteiskuntaan. Käytännössä ensivaiheessa tämä tarkoittaisi osoitusta aktiivisesta kielenopiskelusta. Kielitestien läpäisyllä on mahdollisuus saada kielibonus. Lisäksi velvoitetaan osallistumaan työllisyyden edistämiseen tähtääviin toimenpiteisiin, kuten esimerkiksi työharjoittelun luonteiseen yleishyödylliseen työhön esimerkiksi kunnissa. 

      • Vastaanottokeskuksissa on järjestettävä riittävästi suomen/ruotsin kielen opetusta. 

      • Maahanmuuttajien innovaatio- ja yrittäjyyspotentiaali pyritään saamaan paremmin 
käyttöön. 

      • Osana "nollatoleranssi rasismille" -hallitusohjelman kirjausta kiinnitetään huomiota 
etnisten ryhmien välisiin suhteisiin. 

      • Edistetään keskustelua ja dialogia eri kulttuurien ja uskontojen sisällöstä muun 
muassa yhteistyössä eri uskontokuntien kanssa.

    • Rajatarkastukset

      Näistä olen odottanut kannanottoa ovat:

      - Väliaikainen irtisanoutuminen Schengenin sopimuksesta ja omien kansallisten rajatarkastusten palauttaminen?
      - Dublinin sopimuksen noudattaminen?
      - Pohjoismaisen passivapaussopimuksen noudattaminen?
      - Ulkomaalaisvalvonnan tehostamisen laiminlyönti jo keväällä, kun Italian Lampedusassa ja Kreikassa oli havaittavissa ensimmäiset merkit tästä kansainvaelluksesta?

      Kukaan ei ole vieläkään kertonut uskottavasti, että miksi mitään ei tehty ajoissa, vaan käytännössä kaikki valmistavat toimet laiminlyötiin?

      Hallitushan nimitettiin 29.5.2015?

    • 2000.777.EY

      Mitä tarkoittavat nuo lauseet:

      "Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille."

      * * *

      Annettu: 22.03.2001
      Ulkoasiainministeriön ilmoitus Schengenin säännöstön soveltamisesta

      Ulkoasiainministeriö ilmoittaa, että jäljempänä määriteltyä Schengenin säännöstöä sovelletaan Suomessa Euroopan unionin neuvoston 1 päivänä joulukuuta 2000 tehdyn päätöksen 2000/777/EY mukaisesti 25 päivästä maaliskuuta 2001 lukien.

      Eduskunta päätti 15 päivänä heinäkuuta 1998 (EV 62/1998 vp)

      hyväksyä ne Luxemburgissa 19 päivänä joulukuuta 1996 Suomen liittymisestä tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 tehtyyn Schengenin sopimukseen tehdyn pöytäkirjan määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen ja

      hyväksyä ne Luxemburgissa 19 päivänä joulukuuta 1996 Suomen liittymisestä tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 tehdyn Schengenin sopimuksen soveltamisesta Schengenissä 19 päivänä kesäkuuta 1990 tehtyyn yleissopimukseen tehdyn sopimuksen ja siihen liittyvän päätösasiakirjan määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen.

      Benelux-talousliiton valtioiden, Saksan liittotasavallan ja Ranskan tasavallan hallitusten välinen SOPIMUS tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla

      Tarkastusten asteittaisesta lakkauttamisesta yhteisillä rajoilla 14 päivänä kesäkuuta 1985 Benelux-talousliiton valtioiden, Saksan liittotasavallan ja Ranskan tasavallan hallitusten välillä tehdyn
      SCHENGENIN SOPIMUKSEN SOVELTAMISESTA TEHTY YLEISSOPIMUS

      I OSASTO
      TARKASTUSTEN POISTAMINEN SISÄRAJOILTA JA HENKILÖIDEN LIIKKUVUUS
      1 LUKU
      SISÄRAJOJEN YLITTÄMINEN

      2 artikla

      1. Sisärajat voidaan ylittää kaikkialla ilman henkilöiden tarkastamista.

      2. Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille.

      3. Henkilötarkastusten poistaminen sisärajoilla ei rajoita 22 artiklan määräysten soveltamista eikä kunkin sopimuspuolen lainsäädännön mukaista poliisitoimivallan käyttöä koko alueellaan toimivaltaisten viranomaisten toimesta eikä velvollisuutta omistaa, pitää mukanaan ja esittää sen lainsäädännössä määrättyjä lupia ja asiakirjoja.

    • 17.1954

      Pöytäkirja Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kansalaisten vapauttamisesta velvollisuudesta omata passi sekä oleskelulupa muussa Pohjoismaassa kuin kotimaassa oleskellessaan 17/1954

      Asetus Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken passintarkastuksen poistamisesta pohjoismaiden välisillä rajoilla 12 päivänä heinäkuuta 1957 tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta 10/1958

      https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1958/19580010/19580010_2#...

      6 artikla

      Sopimusvaltioiden on pohjoismaisilta ulkorajoiltaan käännytettävä jokainen ulkomaalainen,
      a) jolla ei ole voimassa olevaa passia tai muuta sellaista henkilöllisyystodistusta, jonka sopimusvaltioiden asianomaiset viranomaiset ovat hyväksyneet passiksi,
      b) jolta puuttuu säädetty maahantulo- tai työlupa saapumisvaltioon sekä siihen tai niihin pohjoismaisiin valtioihin, joissa ulkomaalainen aikoo käydä,
      c) jolta voidaan olettaa puuttuvan tarvittavat varat toimeentuloa varten siinä tai niissä sopimusvaltioissa, joissa hän aikoo oleskella, sekä kotimatkaa varten,
      d) jonka voidaan olettaa elättävän itseään epärehellisiin keinoin,
      e) joka aikaisemmin on tuomittu vapausrangaistukseen ja jonka voidaan olettaa tekevän rangaistavan teon pohjoismaisessa valtiossa tai jonka aikaisemmin toimintansa vuoksi tai muuten syystä voidaan epäillä tulevan harjoittamaan sabotaasia, vakoilua tai luvatonta tiedoitustoimintaa jossakin sopimusvaltiossa,
      f) joka on merkitty jonkin sopimusvaltion karkoitettujen ulkomaalaisten luetteloon.
      Muutenkin voidaan ulkomaalainen käännyttää rajalta, jos muista syistä katsotaan, ettei hänelle ole annettava lupaa saapua yhteen tai useampaan sopimusvaltioon.
      Edellä b) - f) kohtien sisältämät määräykset eivät koske ulkomaalaista, joka aikoo matkustaa sopimusvaltioon, johon hänellä on maahantulolupa tai maahantuloon oikeuttava oleskelulupa.

      10 artikla

      Jokainen sopimusvaltio sitoutuu ottamaan takaisin ulkomaalaisen, joka 6 artiklan a) ja b) kohtien mukaisesti, kun kysymyksessä on maahantulolupa, ja f) kohdan mukaisesti, olisi asianomaisen valtion toimesta pitänyt käännyttää sen ulkorajalta ja joka ilman lupaa on tästä valtiosta matkustanut toiseen pohjoismaiseen valtioon.
      Jokainen sopimusvaltio sitoutuu myöskin ottamaan takaisiin ulkomaalaisen, joka ilman voimassaolevaa passia ja ilman erityistä lupaa, milloin sellainen vaaditaan, on matkustanut suoraan asianomaisesta valtiosta toiseen pohjoismaiseen valtioon.
      Edellä sanottu ei koske ulkomaalaista, joka on oleskellut takaisin lähettämistä vaativassa valtiossa vähintäin vuoden laskettuna siitä ajankohdasta, jolloin hän luvattomasti saapui maahan, tai joka luvattoman maahantulonsa jälkeen on saanut oleskelu- ja/tai työluvan siellä.

    • MikkoKärnäUS

      Turvapaikanhakijat: Merkittävä väläytys Suomesta

      Kärnä on tehnyt turvapaikkapolitiikasta kirjallisen kysymyksen Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin hallituksille. Kirjallisessa kysymyksessä ovat mukana myös hallituspuolueiden kansanedustajat Wille Rydman (kok.), Simon Elo (ps.), Susanna Koski (kok.), Juho Eerola (ps.), Laura Huhtasaari (ps.) ja Arto Pirttilahti (kesk.).

      Kärnän mukaan kyse on esimerkiksi siitä, voiko turvapaikkaa hakea kolmannesta maasta, jos on jo oleskellut pitkään jossain turvallisessa maassa oleskeluluvalla tai viisumin myötä. Kärnän mukaan tällaisia turvapaikanhakijoita tulee Eurooppaan Turkista ja Suomeen itärajan takaa Venäjältä.

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/168348-turvapaikanhakijat-merkittava-valaytys-suomesta

    • 998
    • THIlves

      Viron presidentin voimallinen avaus: ”Tiesimme, että aikapommi tikittää”

      Molemmat presidentit käsittelivät laajasti Euroopan pakolais- ja siirtolaiskriisiä.

      – On elintärkeää myöntää, että tässä mullistavassa kriisissä paljon oli ennustettavissa. Tiesimme, että oli olemassa vakavia ongelmia, mutta lykkäsimme eurooppalaisen eurokriisin käsittelyä, kunnes se oli lähes mahdotonta hoitaa. Ajattelimme, ainakin viime aikoihin asti, että se oli suurin uhka eurooppalaiselle projektille. Olimme väärässä, Ilves sanoi puheessaan.

      – Tiesimme myös, pitkän aikaa, että suuret tuloihin ja demokratiaan liittyvät erot Euroopan ja sen välittömän eteläisen ja itäisen naapuruston välillä olivat aikapommi, joka tikitti tikittämistään, Ilves sanoi.

      Ilveksen mielestä vapaan liikkuvuuden Schengen on vaarassa ja solidaarisuus murenemassa Euroopassa. Ilves myönsi, että turvapaikanhakijoiden määrät ovat suuria ja luovat paineita yhteiskuntien eheydelle ja budjeteille. Viroon ei ole tullut suuria määriä turvapaikanhakijoita.

      – Ja silti. Me olemme nähneet paljon pahempaakin ja selvinneet. Vuoden 1946 Euroopassa yksin Saksassa oli 12 miljoonaa sisäistä pakolaista ja toiset 12 miljoonaa 20 eri kansallisuutta edustavaa pakolaista, Ilves sanoi.

      Ilveksen mukaan Euroopassa pitäisi nyt kerätä viisaat päät yhteen ja ryhtyä miettimään konkreettisia toimia.

      – Jättäkäämme taaksemme päättämättömyys, sormella osoittelu ja velvollisuuksien väistely, Ilves jyrähti.

      http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/170766-viron-presidentin-voimallinen-avaus-tiesimme-etta-aikapommi-tikittaa

    • nmklokjhuilpoicvnmkji

      Maahanmuutto on laitonta kun tullaan rajan yli turvallisesta maasta. Laki tekee sen lailliseksi, kun ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa. Tässä se porsaanreikä juuri on, turvallisesta maasta haetaan turvapaikkaa?

    • tolkunaika

      Irakilaismies Sauli Niinistön puheesta: ”Minusta Suomen presidentti on oikeassa”

      – Jokainen maa päättää pakolaiskiintiönsä. Kuten presidenttikin sanoi, on totta, että tänne tulee ihmisiä, jotka eivät ole hädässä, toisin kuin ne, jotka tulevat miehitetyiltä alueilta ja sodan alta. Niillä ihmisillä ei ole paikkaa minne mennä. Heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin anoa turvapaikkaa. He ovat menettäneet omaisuutensa ja heidän rakkaansa on tapettu. Mihin ne ihmiset voivat mennä?

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454568474901.html

    • nmkjiuuytfcvmklooiuytt

      Mielenkiintoista tässä asiassa seikka, Niinistöä ei kukaan leimaa rasistiksi. Kuitenkin meillä on kansalaisissa ollut juuri näitä realistisia mielipiteitä, mutta heidät on heti leimattu rasisteiksi. On ollut vain suvakit ja rasistit, kuitenkin "tolkun" ihmisiä mielipiteineen on ollut ajatuksineen. Vanha mies sanoi minulle kerran nuoruudessani, "tolkku se pitää olla tervan myynnissäkin" sopii vertauksena myös nykyiseen massa maahanmuuttoon. Jostain syystä suvakit ovat olleet yllättävän hiljaa viime aikoina.

    • Täällä_Rytikari

      Maamme presidentti ja Timo Soini ovat samalla linjalla. Itäraja on suljettava maahanmuutolta. Myös presidentti on erityisen huolissaan itärajasta. Ns. pakolaisten joukossa virtaa suuremmalta osin venäläisiä maahamme. Miten kävi Ukrainassa? Sama kohtalo vaanii myös Suomea ja Kemiä, jos itärajaa ei saada tukittua. Presidentti ja Timo Soini puhuvat täyttä asiaa.

    • nmjuytgvkoiu

      Selänne ja Niinistö puuttuivat rohkeasti asioihin, jotka ovat niin monia kantaväestöön kuuluvia huolestuttanut. Tähän asti kaikki julkisuuden henkilöt ovat vain tuulettaneet monikulttuuririsuuden puolesta, vaieten täysin siihen liittyvistä riskeistä ja ongelmista. Tämä on juuri realistista ajattelua, tunnustaa myös tosiasiat.

    • Migrantinadiskoteke

      Turvapaikanhakijat juhlivat Murmanskissa – 18 sairaalaan ja 33 vankilaan!

      Turvapaikanhakijat Lähi-idästä alkoivat kähmiä tyttöjä Murmanskin alueella. He ymmärsivät liian myöhään, etteivät olleet EU:ssa.

      http://mvlehti.net/2016/02/04/turvapaikanhakijat-juhlivat-murmanskissa-18-sairaalaan-ja-33-vankilaan/

      Migranti na diskotéke v Murmansku obťažovali miestne dievčatá. 18 ich skončilo v nemocnici a 33 v cele

      http://www.hlavnespravy.sk/migranti-na-diskoteke-v-murmansku-obtazovali-miestne-dievcata-18-ich-skoncilo-v-nemocnici-a-33-v-cele/739387

    • Palautussopimukset

      Tämän takia turvapaikanhakijoiden palauttaminen on Suomelle niin hankalaa

      Muissa Pohjoismaissa on onnistuttu solmimaan Suomea paremmin ns. palautussopimuksia.

      Muissa Pohjoismaissa palautussopimusten solmiminen onnistunut paremmin
      Muissa Pohjoismaissa on onnistuttu solmimaan Suomea paremmin palautussopimuksia.

      Norjalla on sopimus Afganistanin, Irakin ja Venäjän kanssa. Ruotsilla on sopimus Irakin kanssa. Tanskalla on sopimukset Afganistanin ja Irakin kanssa.

      Suomella, Tanskalla ja Ruotsilla on EU:n kautta takaisinottosopimus Venäjän kanssa.

      Hyvösen mukaan palautukset eivät aina onnistu, vaikka sopimus olisikin olemassa.

      – Tarkoitus olisi, että olisi yhteistyöasiakirja, jonka pohjalta olisi helpompi käsitellä jokainen tapaus. Yhteistyösopimus ei kuitenkaan tuo automatiikkaa.

      Hallitus on kaavaillut myös maille annettavan tuen kytkemistä neuvotteluihin palautusjärjestelyistä.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454568558202.html

    • 63.1999

      Onko tämä totta?

      Japani: Muslimeiden Helvetti?

      Siinä missä EU-päättäjät konttaavat rähmällään islamille antautuen ja alistuen, Japanissa ollaan ymmärretty asiat oikein jo alusta pitäen. Kohteliaat japanilaiset ovat tiukkoja tässä yhdessä asiassa: Muslimit ja islam laitetaan aisoihin… ja rajusti.

      Tässä Japanin ’muistilista’ muslimeille:

      Muslimeiden on osattava japaninkieli ja ymmärrettävä maan lait
      Sharialaki on kielletty Japanissa
      Arabiankielistä koraania ei saa tuoda maahan
      Japani on ainoa maa joka ei anna muslimeille kansalaisuutta
      Muslimi ei voi saada pysyvää oleskelulupaa
      Japanin yliopistoissa ei lainkaan opeteta arabiankieltä eikä muita ns. muslimikieliä
      Japanin valtion kanta on, että kaikki muslimit ovat fundamentalisteja, ja Japani kieltäytyy muuttamasta muslimilakejaan
      Islamin julistaminen ja levittäminen on kielletty Japanissa
      Japani on maa jolla on pienin määrä lähetystöjä muslimimaissa
      Muslimi ei voi vuokrata asuntoa Japanissa

      http://riippumatonmedia.com/2015/11/11/japani-muslimeiden-helvetti/

    • LauraHuhtasaari

      Laura Huhtasaari kysyy: ”Olisiko Suomen aika luopua turvapaikanhakuoikeudesta?”

      Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari tiedustelee kirjallisessa kysymyksessään, olisiko Suomen aika luopua turvapaikanhakuoikeudesta, koska sitä ei ole hänen mukaansa tarkoitettu kymmeniin- tai satoihintuhansiin maahantulijoihin sovellettavaksi.

      Huhtasaaren mukaan nykyisen maahanmuuttolinjausten tiukennuksen lisäksi pitäisi päättää, kuinka monta pakolaista Suomi aikoo vuosittain ottaa vastaan.

      ”Suomeen suuntautunut turvapaikanhakijoiden virta uhkaa hyvinvointijärjestelmäämme ja turvallisuuttamme. Tulijoita on myös loputon määrä”, hän väittää.

      ”Hyvinvointipalveluista, kuten koulutuksesta ja terveydenhuollosta, joudutaan leikkaamaan jatkuvasti lisää, jos huoltosuhteessa olevien henkilöiden määrä kasvaa. Suomessa on paljon työttömiä jo omasta takaa, joten maahantulijoiden työllistäminen ei tule olemaan helppoa. Ihmisten siirtäminen paikasta toiseen ei ratkaise ongelmia, mutta siirtää ongelmat tänne”, hän perustelee kysymyksessään.

      http://demokraatti.fi/laura-huhtasaari-kysyy-olisiko-suomen-aika-luopua-turvapaikanhakuoikeudesta/

    • nmkjiuugvmkoiuyytth

      Suomessa päättäjät eivät reagoi mihinkään nopeasti. Tornion rajalta kun tuli maahanamuuttajia sankoin joukoin, yksikään eduskunnan herroista ei tehnyt asialle mitään. Täällä kyllä viestitettiin tilanteesta, tuloksetta. Maahan tuli ilman papereita paljon ihmisiä, ja kukaan ei tiedä vielä tänäkään, missä ovat tällä hetkellä. Pitää myös huomioida, että moni hävittää paperinsa tarkoituksella, siten henkilöllisyyttä erittäin vaikea selvittää.

    • Rinkeby.Tensta

      Tenstan yläaste suljetaan mahdottomana ylläpitää

      Tenstan kuuluisan kaupunginosan yläaste suljetaan, koska kuningaskunta ei voi enää taata oppilaiden, mutta ennenkaikkea henkilökunnan turvallisuutta. Henkilökunta saa päivittäin tappouhkauksia niin oppilailta kuin koulun alueella notkuvilta kouluun millään tavalla kuulumattomilta henkilöiltä, että opettajat kieltäytyvät yksinkertaisesti enää työskentelemästä koulussa.

      http://paavotajukangas.com/2016/02/05/tenstan-ylaaste-suljetaan-mahdottomana-yllapitaa/

    • www.exponerat.net

      75 procent av alla våldtäktsfall i Malmö tingsrätt har utländska namn

      Statistik från Malmö tingsrätt mellan februari 2011 – januari 2016: Estimerat antal icke svenskar i våldtäktsfall är 132. Estimerat antal svenskar i våldtäktsfall är 44. Procenten icke etniska svenskar utgör alltså 75 procent.

      Om vi ponerar att 20 procent av Sveriges befolkning har icke svenska namn så har Malmö tingsrätt en överrepresentation med en FAKTOR 15.

      Några av våldtäktsmännen och målnumret i Malmö TR:
      - See more at: http://www.exponerat.net/75-procent-av-alla-valdtaktsfall-i-malmo-tingsratt-har-utlandska-namn/#sthash.Ren23Gfz.qjoRupWh.dpuf

      FAKTA FÖR SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT:

      Estimerat antal icke svenskar i våldtäktsfall: 357
      Estimerat antal svenskar i våldtäktsfall: 212
      Procent icke svenskar: 63 %
      Om 20 % av Sveriges befolkning har icke svenska namn så har SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT en överrepresentation med en FAKTOR 8.4

      FAKTA FÖR ALINGSÅS TINGSRÄTT:

      Estimerat antal icke svenskar i våldtäktsfall: 10
      Estimerat antal svenskar i våldtäktsfall: 23
      Procent icke svenskar: 30 %
      Om 20 % av Sveriges befolkning har icke svenska namn så har ALINGSÅS TINGSRÄTT en överrepresentation med en FAKTOR 2.2

      Källor: Tingsrätten & Hovrätten, gangrapesweden.com
      - See more at: http://www.exponerat.net/75-procent-av-alla-valdtaktsfall-i-malmo-tingsratt-har-utlandska-namn/#sthash.Ren23Gfz.qjoRupWh.dpuf

    • www.bild.de

      Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta:

      Turvapaikanhakijoina väärennetyillä Syyrian passeilla Saksaan tullut algerialainen aviopari on islamilaisen terroristjärjestön ISIS:n lähettämä, kertovat saksalaiset viranomaiset. Molemmilla on useita identiteettejä. Pariskunnan epäillään valmistelleen terrori-iskua Berliinissä yhdessä kahden muun algerialaisen kanssa. Pariskunnalla on kaksi pientä lasta.

      Nach der ISIS-Razzia – Polizei veröffentlicht Foto | Farid A. (34) – der Kopf
      der Berliner Terror-Zelle

      http://www.bild.de/regional/berlin/terrorismus/neue-details-zur-algerier-zelle-44444756.bild.html

    • m.focus.de

      Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta:

      Saksan poliisi julkisti kuvan Saksaan väärennetyllä Syyrian passilla turvapaikanhakijana tulleesta algerialaisesta terroristista. Myös hänen vaimonsa kuuluu samaan terroristisoluun.

      Razzien in Deutschland Polizei veröffentlicht Foto: Das ist der Kopf der islamistischen Terror-Zelle

      Die Polizei hat nach den bundesweiten Razzien ein Foto des Hauptverdächtigen veröffentlicht. Dabei handelt es sich um einen 34-jährigen Algerier, gegen den Verdacht auf Mitgliedschaft in einer terroristischen Vereinigung besteht.

      http://m.focus.de/politik/deutschland/razzien-in-deutschland-polizei-veroeffentlicht-foto-das-ist-der-kopf-der-islamistischen-terror-zelle_id_5264352.html

    • 224.180
    • VilleTavio

      Tavio: Hallituksen syytä valmistautua käyttämään ”rajat kiinni” -vaihtoehtoa

      Perussuomalaisten kansanedustaja, lakimies Ville Tavio toteaa, että Suomen olisi syytä tarkastella kansainvälisiä sopimuksiaan.

      – Suomen olosuhteet ovat todella muuttuneet. Ei hyvinvointivaltionkaan talous kestä rajattomia määriä vapaamatkustajia. Sosiaaliturvaperusteinen maahanmuutto on yksinkertaisesti saatava loppumaan, Tavio sanoo.

      Tavion mielestä kansainvälisiä sopimuksia on noudatettava, mutta tarpeen vaatiessa niitä pitäisi voida myös tarkastella ja muuttaa.

      – Täysi turvapaikanhakuoikeus luotiin tilanteessa, jossa sen ei ajateltu muodostavan kokonaista kansanvaelluksen väylää.

      Perussuomalaisten suulla

      Perussuomalaiset ovat jo kautta aikojen puhuneet maahanmuuttopolitiikan ongelmista. Aiemmin aiheesta on ollut vaikea keskustella herättämättä paheksuntaa.

      Tasavallan presidentin Sauli Niinistön kahden päivän takainen puhe piti sisällään samoja ajatuksia. Tavio liikuttui puheesta.

      – Sanat tuntuivat perussuomalaisten voitolta. Olemme vuosikausia kampanjoineet maahanmuuttopolitiikan järkevöittämisen puolesta.

      Puheessaan presidentti tunnusti maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ja otti kantaa myös kansainvälisiin sopimuksiin.

      – Säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos niitä tehtäisiin vasta nyt, sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta silti pidettäisiin kiinni ihmisoikeuksista ja hädässä olevien auttamisesta, tasavallan presidentti totesi.

      Yhteistä rajavalvontaa

      Presidentti totesi puheessaan myös sen, että kansainvälisten sopimusten muuttaminen on niin hidasta, että se tuskin tuottaisi ratkaisua nyt vellovaan akuuttiin tilanteeseen.

      Joku ratkaisu on kuitenkin löydyttävä.

      – Ensinnäkin eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava, tästä ei voi olla epäselvyyttä. Toiseksi meidän on autettava niitä, jotka ovat hädässä tai vainon kohteena. Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa tai tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi, Niinistö painotti.

      Presidentti totesi myös, että EU:n pitäisi tunnustaa tosiasiat ja ryhtyä yhteiseen rajavalvontaan.

      – Parasta olisi päästä muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle ja sitä kautta raivata tilaa pahimmassa hädässä oleville.

      Turvapaikkahakuoikeus pois

      Tavio uskoo, että puheen pitäminen ei ollut presidentille helppoa.

      – Monet vanhojen puolueiden kannattajat ovat yhä avoimien ovien kannalla. Presidentti sanoi sosiaaliturvaperusteisesta maahanmuutosta suorat sanat.

      ­Tavio toivoo, että puhe herättäisi muutkin poliitikot huomiomaan nykyiset olosuhteet. Muutoksia maahanmuuttopolitiikkaan on pakko tehdä nyt.

      – Sosiaalitukien, väärinkäytön sekä muun ilmaisen ylläpidon perässä siirtyvistä siirtolaisista päästäisiin ehkä helpoiten eroon laskemalla tai poistamalla maahanmuuttajien sosiaaliturvaa. Tämä kuuluu jo hallituksen harkitsemaan keinovalikoimaan.

      Kansanedustajan mielestä hallituksen olisi syytä myös valmistautua käyttämään ”rajat kiinni” –vaihtoehtoa, eli että turvapaikanhakuoikeuden käyttöä voitaisiin kaventaa tai poistaa kokonaan.

      https://www.suomenuutiset.fi/tavio-hallituksen-syyta-valmistautua-kayttamaan-rajat-kiinni-vaihtoehtoa/

    • Rajatarkastukset
    • nmkloiufvnmloiuytr

      Syyriasta on tulossa seuraava pakolaisaalto, joten nyt viimeistään olisi suljettava rajat, enää ei ole aikaa miettiä tuhlattavaksi. Meillä on ihan tarpeeksi esimerkkiä naapurista mitä hallitsematon maahanmuutto saa aikaan. Ruotsiin on saapunut 800 lasta Makedoniasta, joilla on ennestään rikollinen tausta, he elävät kadulla ryöstäen ihmisiä ja kauppoja. Makedonia ei suostu ottamaan heitä takaisin.

    • Ranneberg.Göteborg

      Koko juttu löytyy linkin takaa.

      "Arkipäivän pieni uutinen Ruotsista Göteborg Posten– lehdestä: poliisipartio on tavallisella partioreissulla Rannebergin keskustassa Angeredissa, joka on Göteborgin kaupungin koillisosia. Partio on liikkeellä autolla ja ilman mitään erityistä tilannetta kuten takaa- ajoa, pidätystä tms, se joutuu kivisateeseen. Partio hälyttää apuvoimia ja kuusi vahvistuspartiota lähtee apuun. Matkalla tapahtumapaikalle onkin sitten eräällä kevyen liikenteen ylikulkusillalle järjestetty saapuville apujoukoille kunnon ansa. Kiviä viskotaan reilulla kädellä poliisiautojen päälle. Ennen kuin tilanne rauhoittuu ovat poliisiautot kivisateen jäljiltä romuina ja yhdestä on renkaatkin puhkottu."

      http://paavotajukangas.com/2014/11/22/629/

      Polisen utsatt för stenkastning i Rannebergen Ett ensamt polisfordon möttes av stenar i centrala Rannebergen på torsdagskvällen..

      Polis utsattes under torsdagskvällen för omfattande stenkastning i Rannebergen, Angered. En patrull fick dessutom däcken på sin buss punkterade.

      http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2553028-polisen-utsatt-for-stenkastning-i-rannebergen

    • Tolkunihmisiä

      Osmo Soininvaara:

      Turvapaikkapolitiikkaa pitäisi järkevöittää

      "Siihen minulla sen sijaan on kanta, että Suomessa tehtyjen rötösten, esimerkiksi organisoitujen naisten ahdistelujen, tulisi olla pääsääntöisesti peruste hylätä maassaololupa ja vielä nopeutetussa järjestyksessä. Pääsääntöisesti, koska varmaan kuolemaan nyt ei pidä ketään lähettää. Tätä kantaa perustelen sillä, että jos näin ei tehdä, yleinen mielipide kääntyy voimakkaasti kaikkia turvapaikan hakijoita vastaan.

      Sekin pitäisi ratkaista, mihin myönteisen päätöksen saaneet pakolaiset asutetaan. Helsingin seudulla heillä olisi parhaat mahdollisuudet saada töitä, mutta asunto on silloin joltain toiselta pois. Muuttotappioalueilla taas on vapaita asuntoja, mutta harvemmin töitä. Olisiko aivan väärin suosia Helsinkiin sijoittumisessa erityisesti niitä pakolaisia, joilla on osaamisensa puolesta hyvät mahdollisuudet työllistyä?

      Kokonaan oma pohdinnan aihe on, tuleeko pakolaisille antaa samat taloudelliset oikeudet kuin mitä kantaväestöllä on nyt. Se on kokonaan oman kirjoituksen arvoinen asia. On helppo sanoa kirkasotsaisesti, että pitää, mutta silloin tulee samalla sanoneeksi, että pakolaisia otetaan aika vähän. Tämä on niin vaikea asia, että en usko saavani ajatuksiani ihan vähään aikaan kootuksi niin, että pystyisin siitä kirjoittamaan."

      Koko juttu löytyy linkin takaa...

      http://www.soininvaara.fi/2016/02/06/turvapaikkapolitiikkaa-pitaisi-jarkevoittaa/

    • Al_Azhar

      Islamin todelliset viholliset

      Esko Valtaoja:

      "TUOREESSA KIRJASSAAN Uskomaton matka uskovien maailmaan Kari Enqvist muistuttaa tylystä tosiasiasta: islamilaisen maailman varsinainen vihollinen on se itse eikä suinkaan länsi. Hän siteeraa pakistanilaisen ydinfyysikon Pervez Hoodbhoyn laskelmia. Muslimimaat tuottavat vain 1,2 prosenttia maailman luonnontieteellisestä kirjallisuudesta, tuskin kaksi kertaa enemmän kuin piskuinen Suomi.

      Rappio alkoi jo kauan sitten. ”Koko arabimaailma on kääntänyt tuhannen vuoden aikana yhtä monta vieraskielistä kirjaa kuin Espanjassa käännetään vuodessa”, toteaa Enqvist. Omassa kohta ilmestyvässä kirjassani kerron, kuinka ottomaanien mahtavassa valtakunnassa painettiin ensimmäinen arabiankielinen kirja vasta vuonna 1729. Kolmetoista vuotta myöhemmin, kolmesataa vuotta Johannes Gutenbergin jälkeen, oli painettu kokonaista seitsemäntoista kirjaa, mutta sekin oli liikaa uskonoppineille ja kirjapaino suljettiin.

      Kairon Al-Azhar-yliopistossa opetettiin vielä viisikymmentä vuotta sitten, että Aurinko kiertää maata. Elokuvantekijän surmaamista vaatinut uskonoppinut sattui muuten olemaan Al-Azharin professori.

      MUSLIMIMAAILMAN JÄLKEENJÄÄNEISYYS ei ole kenenkään etu. Mutta ehkä parempaa on luvassa. Tuorlan kansainvälisessä maisteriohjelmassa on nyt opiskelijoita Pakistanista, Iranista ja Irakista. ”Yhtäkään merkittävää löytöä tai keksintöä ei islamilaisesta maailmasta ole tullut yli seitsemään vuosisataan”, sanoo Hoodbhoy. Jospa muutos olisi lopultakin alkamassa?"

      http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/391389/Islamin todelliset viholliset



      Kirjoittaja on avaruustähtitieteen professori Turun yliopistossa
      Esko Valtaoja
      Esko Valtaoja

    • Tolkunihmisiä

      Pekka Haavisto:

      "Valtiopäivät on avattu

      Presidentin puheessa vedottiin EU:n omiin toimiin ja EU:n yhtenäisyyteen. Näissä on helppo presidenttiä tukea. Mikä olisi tuo toimenpiteiden lista, jota presidentin ja hallituksen pitäisi nyt viedä eteenpäin? Mielestäni siihen kuuluvat ainakin seuraavat asiat:

      EU:n tulisi rakentaa yhteistä rajavalvontaa. EU:n ulkorajamaana hyötyisimme siitä.

      EU:n tulisi kehittää pakolaisten taakanjakoa ja Dublin-sääntöjen uudistamista. Ei ole oikein, että ulkorajamaat kantavat koko taakan.

      EU:n tulisi luoda laillisia, turvallisia väyliä siirtolaisuuteen. Pitää olla mahdollista hakea EU:n alueelle töihin tai opiskelijaksi. Tämä vähentäisi tarpeettomia turvapaikkahakemuksia.

      EU:n pitäisi tukea rauhanprosesseja ja rauhanturvaoperaatioita vielä nykyistä tehokkaammin mm. Syyriassa, Irakissa, Libyassa, Somaliassa ja Afganistanissa. Näin puututtaisiin ongelmien juuriin.

      EU voisi olla mukana luomassa kriisialueille turvallisia saarekkeita, joista ei ole tarvetta hakeutua pois. Näitä turvaamassa voisi tarvittaessa olla EU:n poliisi- ja rauhanturvaoperaatioita.

      EU:n tulisi yhdessä neuvotella tehokkaita palautussopimuksia turvallisille alueille, ja vaikuttaa palaajien turvallisuuden ja ihmisoikeuksien toteutumiseen. Esimerkkinä Eritrea, jossa nyt EU, Suomi, Ruotsi, Saksa ja YK ovat aktiivisia nuorten ihmisoikeuksien puolustamisessa. Tehokas apu paikan päällä vähentää pakolaisuutta.

      Meidän tulee lisätä, ei vähentää kriisialueille kohdistuvaa kehitysyhteistyötä ja humanitaarista apua."

      https://www.vihreat.fi/blogit/pekka-haavisto/2016/02/valtiopaivat-avattu#.VrO110-w0qM.facebook

    • Tolkunihmisiä

      Tanska aikoo karkottaa kaikki rikoksiin syyllistyvät ulkomaalaiset
      Tanskassa valmistellaan lakimuutosta, jonka perusteella kaikki vankeusrangaistuksen saavat ulkomaalaiset voitaisiin karkottaa maasta. Lain uskotaan menevän läpi, vaikka poliitikot tietävät sen todennäköisesti rikkovan kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.

      http://yle.fi/uutiset/tanska_aikoo_karkottaa_kaikki_rikoksiin_syyllistyvat_ulkomaalaiset/5380408

      Ny stramning: Alle kriminelle udlændinge skal udvises
      Et bredt folketingsflertal inklusive S og SF vil fremover udvise alle kriminelle udlændinge. Og kun hvis internationale konventioner 'med sikkerhed' blokerer, skal udvisningen gøres betinget

      http://www.information.dk/271492

    • Guernsey
    • 8500.60

      Ikätestin tulos: 60 prosenttia alaikäisistä turvapaikanhakijoista paljastui aikuisiksi

      Yle kertoo uutisessaan, että Suomessa tehtiin viime vuonna ikäarviotutkimus 149:lle alaikäiselle turvapaikanhakijoille, joista 90 todettiin täysi-ikäisiksi. Iän arviointi tehtiin hampaista sekä käden ja ranteen luista.

      Viranomaistaholta kerrottiin Suomen Uutisille viime viikolla, että ikätestejä tehtiin viime vuonna noin 300-400:lle alaikäiselle turvapaikanhakijalle.

      Alaikäistä vaikea käännyttää

      Revon mukaan perusteet ja tutkiminen kansainvälisen suojelun tai muun oleskeluluvan saamisen osalta ovat aivan samanlaisia alaikäisen ja täysi-ikäisen osalta.

      – Alaikäisellä voi olla vähemmän henkilökohtaisia perusteita joutua vainotuksi. Jos alaikäinen ei täytä edellä mainittuja perusteita, tulee hänen kohdallaan maasta poistamista harkittaessa kyetä varmistumaan palautusolosuhteista ja siitä, että häntä on joku vastaanottamassa. Jos näin ei ole, hänelle voidaan joutua myöntämään tämän johdosta oleskelulupa Suomeen, Repo myöntää.

      Suomeen saapui viime vuonna 8 500 alaikäistä turvapaikanhakijaa. Ikäarviointeja tehdään pääasiassa Suomeen yksin saapuneille alaikäisille, joita oli viime vuonna 3 024.

      https://www.suomenuutiset.fi/ikatestin-tulos-60-prosenttia-alaikaisista-turvapaikanhakijoista-paljastui-aikuisiksi/

    • vbnmkjiuytredcvbnkoiuyt

      Lukekaa tänään Iltasanomat kirjoitus, Ashraf Benyamin mielipide turvapaikanhakijoista. Nyt viimeistään pitää tehdä jotain ennen tulevaa kesää. Ei auta kotoutus, eikä mikään lässytys. Raiskaukset tulevat kesällä lisääntymän huomattavasti.

    • AndersDanielsson

      Tappelut vastaanottokeskuksissa jokapäiväisiä

      Lähes jokaisessa ruotsalaisessa vastaanottokeskuksessa on menetetty kontrolli ja keskusten päivät menevät edes alkeellisen järjestyksen ylläpidossa. Turvapaikanhakijat riitelevät päivät pitkät koraanin tulkinnoista tai muista yhtä käytännöllisistä asioista. Esimerkiksi yksin Bodenin vastaanottokeskukseen jouduttiin hälyttämään lauantaipäivän aikana kahteen otteeseen poliisit erottamaan riitelevät ja huutavat turvapaikanhakijat.

      Maahanmuuttoviraston päällikön Anders Danielssonin mukaan tilanne on maan vastaanottokeskuksissa huononpuoleinen.

      – Poliisi joudutaan hälyttäämään keskuksiin useita kertoja viikossa tappeluiden ja riitojen takia. Ei tietenkään ole hyväksyttävä ja soveliasta, että ihmiset särkeävät paikkoja ja uhkailevat henkilökuntaa.

      http://paavotajukangas.com/2016/02/08/tappelut-vastaanottokeskuksissa-jokapaivaisia/

      Migrationsverkets egna ord: ”Inte tillräckligt med resurser”

      Bråk och våld – rapporterna om oroligheter på flyktingboendena i landet har varit många.

      Orsaken är att ”det inte finns tillräckligt med resurser”, enligt Anders Danielsson på Migrationsverket.

      – Det tar tid och jag kan bara beklaga det, säger han i SVT:s Agenda.

      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22224153.ab

    • nbjhihygtfrdklpoiiuuyy

      Miksi kukaan maamme sss miehistä ei ota mallia naapurimaan ongelmista. Siellä nämä järjestyshäiriöt ovat jatkuneet jo ennen kuin tänne edes pakolaisia tuli. Meillä on merkkejä samasta myös täällä. Mutta vain sössötetään, kotoutetaan, kyllä se siitä. Ja Ruotsi on ilmoittanut jo ajat sitten epäonnistuneensa tässä kotouttamisessa, ja täällä vaan uskotaan sen ihmeisiin.

    • AshrafBenyamin

      Palautevyöry yllätti Benyaminin: “Helpottaa, että tästä puhuu joku, jota on vaikea leimata rasistiksi”

      On eri asia olla suvaitsevainen kuin tyhmä, sanoi kouvolalaistunut egyptiläislääkäri Ashraf Benyamin sunnuntain Kouvolan Sanomissa. Juttu herätti vilkkaan, yhä jatkuvan keskustelun Kouvolan Sanomien verkkosivuilla, mutta Benyamille itselleenkin palautetta on annettu niin paljon, että hän on suorastaan hämmentynyt.

      Suomeen vuonna 1996 muuttanut Benyamin kommentoi jutussa kriittisesti Suomen maahanmuuttopolitiikkaa ja vaati tiukempaa kohtelua rikoksiin syyllistyneille turvapaikanhakijoille.

      — Palautetta on tullut erittäin paljon, ja lähes kaikki positiivista, hän kertoo.

      — Potilaatkin ovat tulleet kertomaan, että he ovat samaa mieltä, samoin monet työkaverit ja kollegat. Palautteesta 99 prosenttia on ollut positiivista.

      http://www.kouvolansanomat.fi/m/Online/2016/02/08/Palautevyöry yllätti Benyaminin: “Helpottaa, että tästä puhuu joku, jota on vaikea leimata rasistiksi”/2016362/456

    • Lukijax

      Joo mä luin ja olipa typerä kannanotto kaikenkaikkiaan, halusiko saada julkisuutta ja irtopisteitä. Maahanmuuttaja itsekkin. Sanoi harkitsevansa muuttoa Suomesta, ja mistähän löytää turvallisemman maan itselleen ja perheelleen sitä ihmettelen, kun sanoi työpaikkatarjouksia tulleen ulkomailta. Tervemenoa vain kalastelemaan irtopisteitä muualle. Moni maa on paljon turvattomampi, voi pyssytkin paukkua.
      Kyllä se on vain niin, että kyllä Suomessa nainen vielä saa kulkea turvallisesti kun ei mene yöllä yksin kävelemään syrjäisille paikoille ja ainakaan kännissä örveltämään. Jos on pakko yöllä kulkea niin pyytää jonkun hakemaan tai kulkee porukoissa, tai ottaa taksin.
      Oma harkinta köyttöön.

    • 5miljardiaEUR

      Riittääkö 5 miljardia euroa? Turvapaikkakriisi maksaa Suomelle ja Ruotsille jo yhtä paljon kuin YK:n pakolaisbudjetti

      Ruotsissa tehtiin kolme skenaariota

      Ruotsin maahanmuuttovirasto julkisti helmikuun alussa raportin, jossa kuluja haarukoitiin kolmen eri tulevaisuusskenaarion pohjalta.

      Mikäli EU ei saa ulkorajavalvontaan toimimaan ja tulijoiden määrä pysyy vuoden 2015 tasolla, maksaa turvapaikanhakijoiden vastaanotto ja integraatio Ruotsiin yli 400 miljardia kruunua eli yli 43 miljardia euroa vuosina 2016–20.

      Tämän skenaarion laskelmat nojaavat siihen, että turvapaikanhakijoita tulisi Ruotsiin tänä vuonna 140 000.

      Kustannuksissa ovat mukana muun muassa Maahanmuuttoviraston kulut, turvapaikanhakijoiden majoituskulut sekä turvapaikansaaneiden ihmisten asuttaminen.

      Maltillisen arvion mukaan kokonaiskulut voisivat olla vuosina 2016–20 vajaat 317 miljardia euroa, eli noin 34 miljardia euroa. Tässä skenaariossa oletetaan, että Ruotsiin saapuisi tänä vuonna 100 000 turvapaikanhakijaa.

      Alin arvio tulijoiden määräksi on tälle vuodelle 70 000.

      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/363460-riittaako-5-miljardia-euroa-turvapaikkakriisi-maksaa-suomelle-ja-ruotsille-jo-yhta

    • 10.20

      TEM: Turvapaikanhakijoista vain harvalla edes ammatillinen koulutus
      Tyypillisimpiä ammatteja turvapaikanhakijoiden keskuudessa ovat kokki, parturi ja autonkuljettaja. Luku- ja kirjoitustaidottomia on omalla äidinkielellään viidesosa ja englantia osaa kymmenisen prosenttia, kertovat työ- ja elinkeinoministeriön ennakkotiedot.

      – Ammatillista koulutusta ei kovin paljoa ole, sitä löytyy noin 10–20 prosentilta, korkeasti koulutettuja on selvästi alle 10 prosenttia, Puisto luonnehtii.

      Lisäksi joka viides ei Puiston mukaan ole edes omalla äidinkielellään luku- ja kirjoitustaitoinen ja englantia hakijoista osaa enimmillään joka kymmenes.

      http://yle.fi/uutiset/tem_turvapaikanhakijoista_vain_harvalla_edes_ammatillinen_koulutus/8661385

      • JournalistinenEtiikka

        Onko sellaista olemassa kuin journalistinen etiikka?

        MTV3
        Julkaistu 25.08.2015 22:06

        Turvapaikanhakijoiden joukossa nyt erityisen paljon korkeasti koulutettuja

        – On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa, Markkanen jatkaa.


    • loppuu.vittuilu

      Kreikka pitää erottaa Euroopasta. Aika yksinkertaista, mutta kenellä riittää pokka?

      • Pesulalasku

        Mitäs äänestitte Suomen EU.n. Se on turha ruveta pyyhkiin, kun kuravellit on jo housuissa.


    • Suvakkisipilä

      Mamuttaa suomen konkurssiin!

    • Niinsanotusti

      Pian menee lapsi pesuveden mukana. Hyvä tarkoitus muuttuu painajaiseksi Suomelle. Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

    • nmjkjiuyttddcvbnkkoiuy

      Nyt suunnitellaan kynnyksen alentamista maahanmuuttajille työllistymisen suhteen. He tulevat pääsemään töihin helpommin, menevät ohi asuntojonoissa. Kaikki tulee valmiina kuin Manulle illallinen. Entä omaan koulutetut työttömät nuoret, jotka ovat opiskelleet opintotuen varassa? Kuka auttaa heitä, kun töitä ei löydy, vaikka kuinka laittaa hakemuksia joka paikkaan. Puhutaan yhteiskunnan tasa-arvosta ja kuinka kaikkia tulee kohdella yhdenvertaisesti. Tässä asiassa se ei ikävä kyllä toteudu.

    • NorjanMalli

      Eija-Riitta Korhola:
      "Norjan malli
      Viime marraskuussa uutisoitiin, että Norjan hallitus on päässyt historialliseen sopuun, jossa oppositio on mukana. Päätöstä esitteli yhdessä koko puoluejohtajien kaarti vihreitä ja sosialisteja lukuun ottamatta. Kansanedustajista kannatti sopimusta 161 169:n joukosta.

      Lähtökohta on se, että jotta turvapaikka voidaan myöntää kaikille sen aidossa tarpeessa oleville, jo rajalla on karsittava ne, joilla ei ole perusteita ja oikeutta suojeluun. Turvapaikan saamisesta ei kuitenkaan seuraa oikeus jäädä maahan ja saada Norjan kansalaisuus. Olojen vakiinnuttua seuraa paluu kotimaahan.

      Poliitikot pyrkivät myös tietoisesti pitämään huolta siitä, että etuuksien taso on sellainen, ettei Norja ole taloudellisesti houkutteleva verrattuna vastaaviin Euroopan maihin."

      http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211627-norjan-malli

    • EerolajaImmonen

      PS:n Eerola ja Immonen: Perheenyhdistämisdirektiiviä sovellettava täysimääräisesti

      Perussuomalaisten kansanedustajat Juho Eerola ja Olli Immonen haluavat, että EU:n perheenyhdistämisdirektiiviä sovelletaan hallituksessa sovitun mukaisesti eli täysimääräisesti.

      – Hallitus voi ilman hallinnollisia muutoksia asettaa asumisajan edellytyksen perheenkokoajalle ja ikärajan ehdoksi avio- tai avopuolisoille perheenyhdistämisen toteuttamiseksi. Suomen perheenyhdistämiskäytännöt uhkaavat jäädä ylivoimaisesti Pohjoismaiden löyhimmiksi, kun jopa Ruotsi alkaa soveltaa ikärajaa tulevana keväänä, Eerola ja Immonen sanovat.

      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/immonen eerola kirjallinen kysymys-46579

      • EerolajaImmonen

        Maahanmuuttajien perheenyhdistämistä tiukennettava täysimääräisesti

        Jätin tänään (11.2.2016) eduskunnassa yhdessä kansanedustajakollega Juho Eerolan (ps.) kanssa sisäministeri Petteri Orpon vastattavaksi seuraavan kirjallisen kysymyksen koskien EU:n perheenyhdistämisdirektiivin täysimääräistä soveltamista maahanmuuttajien perheenyhdistämisten tiukentamiseksi:

        EU:n perheenyhdistämisdirektiivin täysimääräinen soveltaminen perheenyhdistämisten tiukentamiseksi

        Hallitus sopi joulukuussa 2015 turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman osana perheenyhdistämisen kriteerien tiukentamisesta täysimääräisesti EU:n perheenyhdistämiskriteerin mukaisesti. Toimenpiteissä yhteisesti hyväksytyssä ohjelmassa todetaan sananmukaisesti, että ”Tiukennamme perheenyhdistämisen kriteerejä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin nojalla täysimääräisesti, edellytyksenä ainakin toimeentuloedellytys ja riippumattomuus sosiaalituista”. Keväällä 2015 kirjoitetussa hallitusohjelmassa erikseen mainitaan, että hallitus tarkentaa perheenyhdistämisen kriteerejä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin mukaisesti. Hallitusneuvotteluissa ja tuloksissa sovittiin erityisesti perheenyhdistämiskriteereiden tiukentamisesta aina siihen saakka mihin EU-direktiivi antaa myöden.

        Sisäministeriössä valmisteltavana oleva ulkomaalaislain muutoshanke ei kuitenkaan lehtitietojen perusteella näytä tukevan edellä mainittua tavoitetta. Sisäministeriön ylitarkastaja Tuuli Tuunanen ja sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio ovat julkisesti todenneet, että toimeentuloedellytyksen tiukentamista viedään eteenpäin, mutta muita edellytyksiä, kuten asumiseen tai kielitaitoon liittyviä, ei todennäköisesti viedä eteenpäin. Tämä tarkoittaa, että kielitaitovaatimusta tai perheenyhdistämisen asumisaikaedellytystä ei oteta käyttöön, vaikka ne on sisällytetty direktiiviin, jota hallitus on ilmoittanut täysimääräisesti noudattavan. Käytännössä sisäministeriön valmistelu tarkoittaa sitä, että jo nyt laissa olevaa toimeentuloedellytystä vain sovelletaan laajemmin.

        Sisäministeriön korkeiden virkamiesten lausuntojen perustella perheenyhdistämisten muutoksia ei siis viedä eteenpäin hallituksen yhteisesti sopimien tavoitteiden mukaisesti ja aidosti hyödynnetä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin sallimaa liikkumatilaa. Tällaisena valmistelun voidaan katsoa olevan hallitusohjelman vastainen. Lisäksi lakiin ollaan jättämässä edelleen mahdollisuus poikkeuksiin, jolloin pelkän toimeentuloedellytyksen laajemman soveltamisen vaikutukset jäävät odotettua vähäisemmiksi.

        Sisäministeriön luonnosesityksessä perheenyhdistämisen kiristämiseksi linjataan, että perheenyhdistämisen edellytysten muutosten toteuttamiseksi esitetään keinoja, jotka eivät edellyttäisi hallinnollisia muutoksia ja joilla näin ollen pystyttäisiin tehokkaasti ja nopeasti tiukentamaan perheenyhdistämisen ehtoja, ilman että merkittävästi lisätään viranomaisten hallinnollista taakkaa. Perheenyhdistämisdirektiivin nojalla luonnosesityksestä poiketen hallitus kuitenkin kykenee toimeentuloedellytysten ohella ilman hallinnollisia muutoksia asettamaan kahden vuoden asumisajan edellytyksen perheenkokoajalle ja 21 vuoden ikärajan perheenkokoajalle ja avio- tai avopuolisolle ehdoiksi perheenyhdistämisissä.

        Sisäministeriön luonnosesityksessä myönnetään, että kahden vuoden asumisajan asettaminen perheenyhdistämisen ehtona ohjaisi turvapaikanhakijoita muihin maihin Suomesta, mutta silti ministeriö kokee, ettei asumisaikaedellytystä pidä ottaa käyttöön. Ministeriön mukaan asumisaikaedellytys haittaisi kotoutumista, koska se vaikeuttaisi perheenyhdistämistä liikaa. Tämä on ristiriidassa sen kanssa, että esityksessä toisaalta selvästi toivotaan perheenyhdistämisen rajoittamista toimeentuloedellytyksen käyttöä lisäämällä. Perheenyhdistämisdirektiivin sallimaa avio- tai avopuolisoiden 21 vuoden ikärajan soveltamista sisäministeriön valmistelema luonnosesitys perheenyhdistämisten kiristämisestä ei käsittele lainkaan, vaikka tämä on olennainen osa maahanmuuttajien pakkoavioliittojen kitkennässä. Tanskassa ja Norjassa on 24 vuoden ikäraja puolisoiden perheenyhdistämisissä ja Ruotsikin alkaa soveltaa Hollannin tapaan 21 vuoden ikärajaa ensi keväästä lähtien. Myös Britanniassa ja Saksassa on avio- ja avopuolisoiden perheenyhdistämisiin asetettu alaikäraja. Toisin kuin luonnosesityksessä linjataan, ei pelkkä toimeentuloedellytyksen laajennettu käyttö tosiasiassa estä pakkoavioliittoja.

        Vaikka perheenyhdistämisten kotoutumis- ja asuntoedellytys vaativat toteutuakseen laajan valmistelutyön ja lisää hallinnollisia resursseja, on niiden käyttöönotto perusteltua ja direktiivin soveltamisesta sovitun mukaista. Pääkaupunkiseudun ylikuumentuneiden asuntomarkkinoiden ja osaavan työvoiman liikkumisen tukemiseksi Suomen sisällä on ulkomaalaisten, etenkin turvapaikanhakijoiden, erillisen ohituskaistan rakentamista asuntojonoissa vältettävä. Tästä syystä asuntoedellytyk

        http://olliimmonen.net/blogi/maahanmuuttajien-perheenyhdistamista-tiukennettava/


    • Nakba

      EU:n sisäiset siirrot eivät toimi – suuri osa jäsenmaista ei halua ottaa turvapaikanhakijoita

      Resurssit kohdennettava leireihin

      Halla-aho sanoo, että jos Eurooppa haluaa säilyttää vapaan sisäisen liikkuvuuden, sen on saatava ulkorajansa hallintaan.

      – Yksi ratkaisu, jota on jo esitetty monestakin suusta, on se, että kaikki laittomasti Eurooppaan tulevat palautetaan leireille konfliktialueiden välittömään läheisyyteen, ja että resurssit kohdistetaan näiden leirien olojen kohentamiseen.

      – Jos aikuisille saadaan työtä ja lapsille mahdollisuus käydä koulua, tarve pyrkiä Eurooppaan vähenee. Samalla kynnys palata kotimaahan konfliktin päättyessä pysyy matalampana, Halla-aho uskoo.

      https://www.suomenuutiset.fi/eun-sisaiset-siirrot-eivat-toimi-suuri-osa-jasenmaista-ei-halua-ottaa-turvapaikanhakijoita/

    • Nakba

      Jussi Halla-aho nosti Tanskan ”korulain” esiin – ”Välittömästi käyttöön Suomessa”

      Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii, että Suomessakin olisi otettava käyttöön Tanskan parlamentin hyväksymä ja kiistelty niin sanottu ”korulaki”. Se mahdollistaa turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoinnin tietyn rajan jälkeen.

      Halla-aho huomautti, että vastaava käytäntö on otettu käyttöön myös Baijerin osavaltiossa Saksassa ja se on ollut käytössä Sveitsissä jo aiemmin.

      – Suomessa ulkomaalaislain 120 § antaa mahdollisuuden vaatia ulkomaalaiselta vakuus oleskelu- ja paluukustannusten kattamiseksi. Tälläinen menettely pitäisi ottaa välittömästi käyttöön myös Suomessa, Halla-aho toteaa perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyssä tilaisuudessa.

      Halla-aho haluaisi palauttaa myös rajatarkastukset Eurooppaan.

      – Tässä tilanteessa olisi mielestäni hyvä ratkaisu, että kaikki jäsenmaat palauttaisivat rajatarkastukset EU:n sisärajoille ja käännyttäisivät niiden yli tulevat turvapaikanhakijat ilmeisen perusteettomina.

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172230-jussi-halla-aho-nosti-tanskan-korulain-esiin-valittomasti-kayttoon-suomessa

    • Nabka

      Suosittelen lukemaan koko jutun linkin takaa...

      Ranskan Calaisin kaupunki romahtamassa

      Oheinen juttu on Kansalainen.fi- sivuilta lainaus. Alkperäinen täältä:
      http://www.kansalainen.fi/ranskan-calais-tarina-elamasta-joka-muuttui-hetkessa/

      Kun koko ajan näet, joka päivä, jokainen yö, että siellä on mellakoita. He tulevat kaupungin keskustaan tuhansittain, 2-3-4 tuhatta, kaikkialla, he hakkaavat autoja rautatangoilla, hyökkäävät ihmisten päälle. He hyökkäävät jopa lasten päälle, siellä on raiskauksia, varkauksia. Ette voi edes kuvitella mitä me joudumme kestämään. He tulevat koteihimme kun ihmiset ovat kotona, he haluavat syödä ja tekevät sen, joskus he haukkuvat ihmisiä ja varastavat kaiken minkä irti saavat, mitä he eivät saa mukaansa, he tuhoavat.

      Kun haluamme puolustaa itseämme, poliisi piileskelee takanamme. Poliisi ei ole ottanut valituksia vastaan pitkiin aikoihin. Oma poikani on joutunut hyökkäyksen kohteeksi, hän käveli rauhassa keskustassa ja kuunteli musiikkia korvakuulokkeilla, kun joku koputti hartioihin. Hän luuli, että jokin hänen kavereistansa oli tullut kysymään jotain tai tervehtimään, jolloin hän kääntyi ja näki kolme laitonta [clandestines] ja sai rautaputkesta kasvoihinsa. Poikani on melko vahva ja onnistui taistelemaan hyökkääjiä vastaan, ja he saivatkin myös muutaman osuman. Poikani kuuli jotain ääniä sivusta, ja sieltä oli tulossa noin kolmekymmentä pakolaista pahoinpitelemään hänet joukolla. Hän ei ole itsemurhahaluinen, joten hän pakeni ja tuli kotiin. Kun näin ainoan poikani tulevan kotiin siinä kunnossa, totesin itselleni, hän olisi voinut kuolla.

      http://paavotajukangas.com/2016/02/11/ranskan-calaisin-kaupunki-romahtamassa/

    • Nabka

      Yksinkertaiset ja karut ratkaisut maahantunkeutujien torjuntaan
      ...

      Rajavalvonta takaisin. Ilman asianmukaisia henkilöpapereita, jotka todistavat sinun olevan EU-kansalainen, ei ole mitään asiaa Suomeen ilman viisumia. Jos lentoyhtiö tai rajan takana oleva toimija päästää hölmöyttään jonkun tänne, hän on niiden ongelma, eikä meidän ongelmamme. Lentoasemille ja satamiin ei suostuta ottamaan maleksimaan näitä ihmisiä yhtään. Tämä on täysin laillista ja mahdollista tehdä, ei edellytä mitään uusia lakeja tai muutoksia mihinkään, vain viranomaisten päätös riittää.

      Toisesta EU-maasta tulevat eivät voi Suomen rajalla(kaan) hakea turvapaikkaa, koska heidän tulee Dublinin sopimuksen mukaan hakea sitä ensimmäisestä EU-maasta, johon tulevat. Turvapaikkahakemusta tai vaatimusta turvapaikan saamiseksi jne. ei oteta vastaan rajalla(kaan), eikä huomioida millään muotoa. Myöskään mitään sosiaalietuuksia tai terveydenhuoltoa ei anneta näille ihmisille, siihen ei ole mitään velvollisuutta, koska he eivät ole EU-kansalaisia. Rajaviranomaiset kehoittakoot hakemaan turvapaikkaa jne. siitä maasta, josta ovat Suomeen pyrkimässä tai ensimmäisestä EU-maasta, jonne ovat tulleet. Tämäkään ei vaadi lain muutoksia millään muotoa tms.

      Tarvittaessa rajavalvonnan resursseja on lisättävä esimerkiksi kutsumalla palvelukseen reserviläisiä "ylimääräisiin kertausharjoituksiin" rajavartiolaitoksen osalta. Tämäkään ei vaadi mitään lain muutosta, maanpuolustusalueen komentaja voi tehdä tämmöisen päätöksen aivan itsekseen ja se on voimassa toistaiseksi.

      Kaikilta turvapaikkaa hakevilta ja niiltä maahan änkeäviltä, jotka eivät voi LUOTETTAVASTI tunnistaa itseään, otetaan sormenjäljet, iiriskuvat ja DNA-näyte tietokantaan ja niille asetetaan tunnusnumerot. Näitä tietoja verrataan muiden EU-maiden ja ulkomaiden viranomaistietokantojen kanssa henkilön jäljittämiseksi ja mahdollisten aikaisempien ja tulevien rikosten ja turvapaikkahakemusten seurannan suhteen. Pelkkä sormenjälki ei riitä, koska osa tulijoista poistattaa sormenjälkensä. Lakimuutosta ei vaadita, mutta se voisi olla tarpeen mahdollisten humanisti-inisijöiden vaientamiseksi.

      Kaikilta turvapaikkaa hakevilta ja niiltä maahan änkeäviltä, jotka eivät voi LUOTETTAVASTI tunnistaa itseään, katsotaan ja jäljitetään matkapuhelimen IMEI ja sim-kortin IMSI ja tehdään kansainvälinen jäljitys siitä, missä ko. puhelin ja kortti on ollut. Näin voidaan luoda kohtuullisen luotettava selvitys siitä, missä ko. henkilö on ollut ja mistä tullut ja kuka hän on ja millä asialla. Tämä ei vaadi välttämättä lakimuutosta, koska epäilty rikos voi olla esim. "laiton ihmiskauppa", josta voidaan tuomita yli 6kk vankeutta, jolloin televalvonta on mahdollista.

      Mikäli turvapaikkaa hakeva tai muuten maahan änkeävän epäillään syyllistyneen rikokseen (laiton maahantulo, ihmiskauppa, viranomaisen harhauttaminen, jne.) myös hänen puhelimensa puhelutiedot, tekstiviestitiedot ja datatiedot selvitetään, eli suoritetaan televalvonta siihen liittymään ja erikseen vielä siihen puhelimeen (IMEI-perusteella). Näin voidaan selvittää mahdollisia ihmissalakuljettajia ja henkilön kytköksiä toisiin "pakolaisiin" ja terroristeihin. Tämä ei vaadi välttämättä lakimuutosta, koska epäilty rikos voi olla esim. "laiton ihmiskauppa", josta voidaan tuomita yli 6kk vankeutta, jolloin televalvonta on mahdollista. Puhelujen kuunteluun ja tekstiviestien lukemiseen voidaan vaatia lakimuutosta.

      Jokainen tulija, joka pääsee Suomen rajojen sisäpuolelle tavalla tai toisella ja väittää olevansa lapsi, tutkitaan ikämäärittelymenettelyillä, jotka sisältävät lääketieteellisen tutkimuksen (esim. luustokuvaus). Nämä tutkimukset ovat (luustokuvauksen sisälten) erittäin luotettavia ja niistä voidaan hyvin tarkasti päätellä henkilön ikä. Mikäli henkilö on alle 18v, joudumme ottamaan hänet säilöön, jos henkilö on yli 18v, hänet voidaan karkoittaa välittömästi sinne mistä on tullutkin (ks. seuraavat kohdat), koska hän on syyllistynyt rikokseen (viranomaisen harhauttaminen) antamalla väärät ikätietonsa.

      Muista kuin EU-maista tulevat, turvapaikkaa hakevat otetaan kiinni ja laitetaan turvasäilöön. Tarvittaessa perustetaan aidattuja leirejä, joita vartioimaan kutsutaan reservistä sotilaspoliiseja määrämällä näitä "ylimääräiseen palvelukseen" tai otetaan käyttöön "täydennyspoliisivoimat". Olennaista on, että nämä turvapaikanhakijat eivät pääse kuljeskelemaan ympäri Suomea vapaasti, ennen kuin heidän identiteettinsä on selvitetty ja varmistettu, että he eivät ole ainakaan terroristeja. Tämäkään ei vaadi lakimuutosta, henkilötietojen selvittämiseksi ihminen voidaan ottaa kiinni ja pitää kiinniotettuna.

      http://markusjansson.blogspot.fi/2015/09/yksinkertaiset-ja-karut-ratkaisut.html?m=1

      • Nabka

        Jatkuu...

        Mikäli hakijoita tulee vieläkin suuria määriä (ei tulisi), voidaan neuvotella Venäjän kanssa vastaanottokeskusten perustamisesta itärajalle, Venäjän puolelle rajaa tai rajavyöhykkeelle. Toinen vaihtoehto on ostaa vastaavat palvelut esimerkiksi Ranskalta, käyttäen vaikkapa Ranskan Guayanaa tms. hätätapauksessa vaikka jotain Kreikan saarta tms. Tänne kuskataan loput hakijat odottamaan päätöstään. Tämä ei vaadi lakimuutosta Ranskan tai Kreikan osalta, Venäjän osalta mahdollisesti vaatii.

        Rikoksiin syyllistyneet (raiskaukset, ryöstöt jne.) tai ne, joiden hakemus paljastuu perusteettomaksi (syyllistyvät maahantulorikokseen ja viranomaisten harhauttamiseen), karkoitetaan pikamenettelyllä siihen maahan, josta ovat Suomeen de facto tulleet. Mikäli ko. toista EU-maata ei muka jostain syystä löydy, karkoitus tehdään heidän alkuperäiseen kotimaahansa tai sitten Venäjälle, Kreikkaan tai Ranskan Guayanaan tms. vastaanottokeskukseen. Mikäli ko. alkuperäinen kotimaa löytyy, mutta sinne ei ole muka turvallista karkoittaa, toimitaan kuten ko. maata ei muka jostain syystä löytyisi ja henkilö saa mennä Venäjälle tai Ranskan Guayanaan tai Kreikkaan odottamaan tuomionsa kärsimistä ja maansa tulemista turvalliseksi. Tämä ei vaadi lakimuutosta Ranskan tai Kreikan osalta, Venäjän osalta mahdollisesti vaatii.

        Rikoksiin syyllistyneet (esim. maahantulorikos, viranomaisten harhauttaminen, jne.), jotka karkoitetaan (eli de facto kaikki), määritellään huolellisesti kansainvälisiin tietokantoihin rikollisiksi, joilla ei ole mitään asiaa tulla EU:n alueelle mistään syystä. Tietokantoihin tallennetaan henkilön sormenjäljet, iiriskuvat ja DNA-näyte. Mikäli tämmöinen ihminen päätyy jostain syystä EU:n alueelle, Suomi pesee täysin kätensä hänestä ja mikäli henkilö päätyy Suomeen, Suomi laskuttaa täysimääräisesti tämän henkilön kuluista valtiosta, josta hän on Suomeen tullut. Vaatii lakimuutoksen.

        Mikäli henkilö tai henkilöt käyvät ko. kotimaassaan lomalla vapaaehtoisesti, tämä on peruste määritellä ko. maa turvalliseksi ja aloittaa palaukset ainakin ko. henkilöiden ja heidän sukulaisten osalta välittömästi ko. maahan riippumatta mistään muista syistä. Lakimuutosta ei vaadita, mutta se voisi olla tarpeen mahdollisten humanisti-inisijöiden vaientamiseksi.

        Vastaanottokeskuksissa tai muuten maahan tulleet, jotka ovat saaneet turvapaikan tms. eivät saa kuin minimaaliset sosiaalietuudet. Pääpaino on sillä, että heidän asunto maksetaan, samoin minimikulut. Raha ei anneta kuin poikkeustapauksissa ja hyvin, hyvin vähän. Voi vaatia lakimuutoksen.

        Työntekomahdollisuutta ei anneta ennen kuin ihminen on varmuudella tunnistettu. Tällöin tulijat velvoitetaan työllistämis- ja kuntouttamistoimenpiteiden kohteiksi aivan kuten suomalaiset työttömät, ts. muutaman euron päiväpalkalla töihin esimerkiksi ko. kuntaan, jos eivät itse oikeasti työllisty (kuten eivät). Esimerkiksi maataloudesta löytyy paljon aputöitä, kuten sikaloiden siivoamista jne. joka kelvannee hädänalaiselle pakolaiselle varmasti. Kieltäytyminen työstä johtaa etuuksien leikkaamiseen, kuten suomalaisillakin ja vaikuttaa hyvin negatiivisesti turvapaikka/oleskelulupakäsittelyn lopputulokseen. Ei vaadi lakimuutosta.

        Suomeen jäävät - syystä tai toisesta - velvoitetaan oppimaan kieli 5 vuodessa. Missään olosuhteissa yli 5 vuotta Suomessa ollutta ei avusteta veronmaksajien kustantaman tulkin tms. muodossa (ellei ole lapsi tai vammainen) millään muotoa missään tilanteessa. Myös muuta integroitumista edellyttäviä asioita vaaditaan, esim. burkhakielto, yhteisten uimahallivuorojen käyttö jne. tasa-arvoasiat tai karkoituspäätös voi tulla vastaan. Vaatii osittain lakimuutoksia.

        Suomeen jäävät - syystä tai toisesta - jotka ympärileikkauttavat tyttö- tai poikalapsensa, tuomitaan poikkeuksetta törkeästä pahoinpitelystä ja pysyvän ruumiinvamman tuottamisesta. Lapset otetaan kiireellisesti ja pysyvästi huostaan ja annetaan tarpeen mukaan esimerkiksi adoptioon suomalaisperheisiin. Vanhemmat, jotka syyllistyvät ko. rikokseen, menettävät jo mahdollisesti saamansa Suomen kansalaisuutensa, turvapaikkansa, oleskelulupansa tms. ja karkoitetaan pikakarkoituksena alkuperäiseen kotimaahansa, tai jos ei mahdollista, siihen maahan, jos ovat Suomeen tulleetkin. Vaatii lakimuutoksen.

        Kaikkien viranomaisten toiminta tutkintaa asian osalta. Puolueeton tutkintakomissio laitetaan tutkimaan mamutusmokutukseen liittyviä eturistiriitoja, laiminlyöntejä, salaliittoja ja toimeenpanoja, sekä tietenkin taloudellisia kytköksiä. Tarkoituksen selvittää ja saattaa rikosoikeudelliseenkin edesvastuuseen kaikki ne tahot Suomessa, jotka ovat järjestäneet, tukeneet, edistäneet tai jättäneet hoitamatta velvollisuuksiaan mamutusmokutusvyörytyksen osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sisäministeriössä, poliisijohdossa, rajavartiolaitoksessa, maahanmuuttovirastossa jne. tulee "päitä putoamaan" ja paljon. Ei vaadi lakimuutoksia.

        http://markusjansson.blogspot.fi/2015/09/yksinkertaiset-ja-karut-ratkaisut.html?m=1


      • Nabka

        Jatkuu...

        Maahanmuuttoviraston ja muidenkin viranomaisten resursseja lisätään niin paljon, että hakemukset, selvitykset jne. voidaan tehdä nopeasti. Tarvittaessa lakiteitse annetaan lisävaltuuksia ja resursseja tarkempaan tutkimukseen. Maahantunkeutujien hyysääminen loputtomiin on joka tapauksessa kalliimpaa kuin heidän papereidensa käsittelyyn panostaminen. Jokainen euro, joka tähän tarkoitukseen laitetaan, tuo itsensä varmasti moninkertaisena takaisin säästöinä em. kuluista.

        http://markusjansson.blogspot.fi/2015/09/yksinkertaiset-ja-karut-ratkaisut.html?m=1


    • 997

      Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista 30–40 prosenttia katoaa
      Suomi palauttaa turvapaikkaa vaille jääneitä tehokkaammin kuin muut EU-maat. Silti osa turvapaikanhakijoista jää maahan laittomasti. Ilmiöön liittyy riskejä, sillä he syrjäytyvät helposti ja voivat ajautua tekemään rikoksia elääkseen, todetaan Poliisihallituksesta.

      http://yle.fi/uutiset/suomessa_kielteisen_turvapaikkapaatoksen_saaneista_3040_prosenttia_katoaa/8666047

    • nbhuyytddckloiuyttrdcnm

      Osa menee maanalle, ja kun perheiden yhdistäminen alkaa tulee mamuja räjähdysmäisesti lisää. Lisäksi kaikki ne jotka eivät ole kirjoissa ei kansissa. On siinä Sipilällä seurakuntaa, vieläkö saisi ne kääntymään lestadiolaiseksi.

    • jingjongpong

      Poromiehet kantaa tietysti omsn osuutensa asiasta nyt kun saivat yhden mamuryhmän kotimaalta miljardin biojätteeseensä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe