Säästötili?

opiskelija20v

Olen 20v nainen ja käyttötilillä lojuu 13 000€. Mietin, että kannattaako niitä pitää siellä vai voiko niillä kasvattaa korkoa jollain muulla tilillä?

29

4335

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kewadq

      Mikä niiden rahojen käyttösuunnitelma on? Aiotko ostaa niillä rahoilla (ja tuotoilla) maaliskuussa auton, ensi vuonna asunnon vai eläkepäivinä huvipurren?

      Jos nyt puhutaan pelkästään talletustilivaihtoehdoista, niin totta kai kannattaa etsiä niille mahdollisimman tuottava tili - ottaen huomioon tuon käyttösuunnitelman, ja uusien asiakkuuksien perustamisen vaivan suhteessa tuottoon. Käyttötili ei ole ikinä hyvä paikka, joten katso mitä oma pankkisi tarjoaa säästötilille, mutta älä unohda TF-bank, Nordax, Norwegian -osastoa jos niitä rahoja on tarkoitus säilöä muutamaa kuukautta pidempää aikaa. Noiden korot on tällä hetkellä 1,2-1,6 %.

      Sen sijaan pysy kaukana kaikenlaisista "pääomaturvattu sijoitus" -kuvioista.

      http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/index.jsp?selected=talletuskorot

    • MassiMiesNo1

      Esim OP tarjoaa tuotto-osuutta.

      "Vuosille 2015 ja 2016 tavoitellaan 3,25 prosentin korkoa, mikä on merkittävästi keskimääräisiä talletuskorkoja parempi tuotto-odotus."

      Myös verotus on normipääomatuloa matalampi.

      "Alle 5000 euron korosta 75 prosenttia on verotonta ja veroa pidätetään 25 prosentin osuudesta."

      Vaikkakin tuotto on matala on se tilanteeseen ja riskeihin nähden hyvä.

      • jklkg

        OP:n tuotto-osuuden korko on varsin kehno ottaen huomioon että se on oman pääoman ehtoinen sijoitus, jonka saa takaisin aikaisintaan vuoden päästä irtisanomisesta.

        Oikea vertailukohde tuolle ei ole talletuskorot, vaan yrityslainojen korot. Ja yrityslainatkin ovat vierasta pääomaa, eli maksamisjärjesteyksessä ennen oman pääoman ehtoisia sijoituksia. Eli tälle sijoitukselle pitäisi oikeasti saada korkeampi korko kuin (vakavaraisen yrityksen) yrityslainalle.


      • keka.tietaako

        Eikös kyseessä ole tilanne jossa haetaan varmaa tai no suht varmaa tuottoa, vaikka pitkällä takaisin saannilla, yli vuoden. Niin ja ehkä kerrot mistä saat paremmat.

        Niin ehkä op:n kannattaa maksaa 3,25 korkoa, jos tulosta tulee, hitaalle rahalle,


      • öjlk
        keka.tietaako kirjoitti:

        Eikös kyseessä ole tilanne jossa haetaan varmaa tai no suht varmaa tuottoa, vaikka pitkällä takaisin saannilla, yli vuoden. Niin ja ehkä kerrot mistä saat paremmat.

        Niin ehkä op:n kannattaa maksaa 3,25 korkoa, jos tulosta tulee, hitaalle rahalle,

        Nuorella ihmisellä rahantarve tulee yleensä sen verran "äkkiseltään", että sijoituskohde, josta rahat saa ulos keskimäärin 1,5 vuotta irtisanomisen jälkeen, ei ole kovin suositeltava.

        TF-bank maksaa edelleen 1,6 % korkoa säästötilille, josta rahat saa tarvittaessa parissa päivässä (tosin tuossa taitaa olla joku lukumäärärajoite nostoissa per vuosi). Ja kuuluu talletussuojan piiriin.


    • opiskelija20v

      Pankkini on siis osuuspankki.

      Voisin vaikka 10 000€ laittaa jollekin eri tilille, ja niitä tuskin vuoden aikana ainakaan tarvin, tuskin parinkaan vuoden.

      • MassiMiesNo1

        Voithan jakaa summan niin, että laitat vaikka 8000-10000 tonnia OP:n tuotto-osuuteen ja lopuille katselet sitten sopivan säästötilin, josta saa edes jonkinlaisen koron. On sitten osa nostettavissa käyttöön tarvittaessa. Sitten pankeilla on monenlaisia vähäriskisiä rahastoja. Korkorahastoilla tuskin nyt tienaa mutta esim. yhdistelmärahasto, jossa esim. 20-30% osakkeissa ja loput koroissa, voi jo tuoda astetta paremman tuoton, mutta samalla riskikin suurenee. Itse kyllä sanoisin, että ellei maailma nyt kaadu, tuo OP:n tuotto-osuus on aika hyvä vaihtoehto, eikä tarvi kursseja kyttäillä. Kullan hinta on myös nousussa ja se jos joku on aina varma sijoitus, tapahtui mitä vaan.


    • s-pankki

      Olen tyytyväinen s- pankkiin siellä tulee korko joka kuukausi tilille ja samoin koroille korko. nostaa voi vaikka joka päivä tai tallettaa..ja erikseen käyttötili. josta siirtää säästötilille ylimäärät. yksinkertaisin ja turvallisin ei sivukuluja. ja häviämis pelkoa.

    • fjsdkljfskljfkl

      Ei nyt saa oikein mistään mitään tuottoa, pörssikin on semmoinen tuuliviiri että rahat voi hävitä taivaantuuliin tuosta noin vaan. Jos tarvitset tehdä jotain hankintoja niin saanet sillä tavalla rahoillesi parhaan vastineen, nuorella ihmisellä voi olla esim. huonekalujen ja kodinkoneiden hankintaa kotiin tms. mikä on ihan järkevää rahankäyttöä mielestäni.
      Jos taas et halua käyttää rahaa hankintoihin niin minusta on sitten ihan samantekevää makuuttaa niitä nykyisellä tilillä kun mistään muualtakaan ei saa sen kummempaa tuottoa. Opiskele, valmistu ja hanki hyväpalkkainen työ ja tienaa sitten niin paljon kuin suinkin jaksat ja säästä heti alusta asti eläkettä itsellesi, voi olla että sinun ikäluokille ei ole mitään eläkejärjestelmää enää kun olette niin vanhoja kun jo meidän vanhempienkin eläkeikää nostellaan koko ajan ja eläkkeen tasoa heikennellään, tulevaisuus ei näytä ollenkaan hyvältä Suomessa.

    • E.Konomi

      Kysy Timo Harakalta. Hän tietää parhaat tuotot.

    • sdkjfskldjfklds

      Eikö opiskelijoilla nykyään ole käyttöä 13.000 eurolle? Taitaa olla tosi hyvät opintotuet...

    • Terveisin-Caruna

      Minä tuotan sähköä.
      Sijoita minuun.

      Totta puhuen sijoittaisin esimerkiksi KONE tai joku muu pörssiyhtiö, joka jauhaa hyvää tulosta vuodesta toiseen. Helppo vertailla netissä. Googlaa "sijoitus".

    • MassiMiesNo1

      Nyt tullaan lujaa alas. Itse kotiutin sijoituksiani huippuhetkellä joulukuun alkupäivinä ja kaikki vaan odottaan uutta nousua. Koska ollaan menty jo lujaa näin alas, esim. 2-3 v tähtäimellä 13 tonnia vois tuplaantua helposti sopivalla rahastosijoituksella. Nyt vaan pää kylmänä.

    • Exopiskelija70-luvulta

      Tuolla summalla ei juuri pääse lyömään rahoiksi lojuupa nuo rahat sitten millä tahansa talletustilillä. Kyse on paraimmillaankin satasesta parista, jos sitoo pääoman määräaikaistilille pariksi vuodeksi. Siitäkin maksaa sitten vielä veron.
      Jos nyt on ihan varma, ettei tuolle rahalle ole käyttöä, niin mikäs siinä eli onhan tuokin tuotto rahaa. Muutaman halpisviinipullon silläkin saa.

      Isompi merkitys taitaa siinäkin olla siinä, että ne ovat parin vuoden määräaikaistililla suojassa omien yhtäkkisten rahaa kuluttavien päähänpistojen varalta.
      Luultavasti opiskelujen jälkeen on monenmoista rahanmenoa, kun aloittelee 'pikkuporvarillista' taviselämää kohti kultaista keski-ikää perheellisenä. Tai ovat vieläkin tarpeellisempia, jos näin ei tee. Varmasti molemmissa vaihtoehdoissa tuo pääoma on tuiki tarpeellinen

    • Veijokeijo45

      Nuo tilien korot on kyl aika matalat ja olemattomat täl hetkellä. Yks vaihtoehto olis asp tili jos esim opiskelujen jälkeen olis tarkotus ostaa vaikka asunto.

    • skfjsklfjdkldsjld

      90-luvulla ollessani itse parikymppinen oli tilien korotkin korkeammat, tosin rahaa mulla ei ollut lähellekään 13000e, eli yli 70.000 markkaa. Markkoja taisi olla n. parinkymmenen tonnin verran tilillä silloin ja pelkkä käyttötili muistaakseni Postipankissa jonne pankkiasiointini oli pakkosiirretty Säästöpankin lakkauttamisen vuoksi. Sitten Postipankista tuli Leonia, siitä tuli Sampopankki ja nyt se on Danskebank että kyllä on pankkiasioitani riepoteltu monen nimisessä firmassa vuosikymmenten varrella. Tilien korot ovat tippuneet koko ajan mutta vastaavasti ns. "palvelumaksut" ovat kohonneet koko ajan. Nykyään olisi halvempi pitää rahansa tyynyn alla, pankistakaan ei saa sen kummempaa korkoa mutta ainakaan palvelumaksuja ei tarvitsisi maksaa rahojensa "säilytyksestä".
      Korkeammista tilien koroista olisi suuri hyöty tavallisille kansalaisille ja sitämyötä koko yhteiskunnalle mutta vaikuttaa siltä että tavallisen kansalaisen hyöty ei passaa rikkaalle talouseliitille vaan sijoittajien jne. rahaeliitin pitää saada kaikki hyöty vain itselleen ja maksamatta veroja tietenkin. Tavan kansalainen kelpaa vain maksumiehen asemaan! En ymmärrä onko se rahaeliitin sairaalloista kateutta vai mistä johtuu tällainen asenne, ei voi ymmärtää!!

      • öjlk

        Kannattaa tutustua maailmantalouden tilanteeseen. Silloin ja nyt. Ja sellaisiin periaatteellisiin juttuihin, että mihin talletuskorot perustuu.

        Haluatko myös 15 % lainankorot?


      • 15pros_korot_tervetuloa

        Korkeat lainakorot kannustaisivat tekemään enemmän töitä, ylitöitä ja säästämään palkasta hankintoja varten, se olisi ihan tervettä kansantaloudelle.


      • rahanarvo

        13 000€ vuoden 1990 tasossa aika tarkkaan 51 000mk.


      • skfjsklfjdkldsjld
        rahanarvo kirjoitti:

        13 000€ vuoden 1990 tasossa aika tarkkaan 51 000mk.

        Täytin itse 20v vuonna 1994 johon mennessä devalvaatiot ja lama olivat purreet niin että tilastokeskuksen rahanarvomuuntokertoimella sain summaksi 55.817,95 markkaa. Eipä ollut puoliakaan tuosta summasta.
        Köyhänä syntynyt on ja pysyy köyhänä koko elämänsä.


      • pääomatuloillaelävä
        skfjsklfjdkldsjld kirjoitti:

        Täytin itse 20v vuonna 1994 johon mennessä devalvaatiot ja lama olivat purreet niin että tilastokeskuksen rahanarvomuuntokertoimella sain summaksi 55.817,95 markkaa. Eipä ollut puoliakaan tuosta summasta.
        Köyhänä syntynyt on ja pysyy köyhänä koko elämänsä.

        Tuolla asenteella pysyy varmasti köyhänä, siis takuuvarmasti, kun on ottanut elämänviisaudekseen "köyhänä syntynyt on ja pysyy köyhänä koko elämänsä"

        Joku toinen itseensä uskova ja positiivisen asenteen vaurastumiseen omaava taas todennäköisesti vaurastuu ennemmin, tai myöhemmin. Näin kävi itsellekin.


    • Kitupiikki

      Minä puolestani purin varainhoitosalkkuni sisällön makaamaan lähes korottomalle tilille nyt tammikuussa. Haistoin mitä on tulossa, ja siirto oli oikea. Jos varani olisi vielä sijoitussalkussa olisi yli kymppitonni haihtunut hetkessä taivaan tuuliin. Nyt seuraan rauhassa maailman tilannetta, että tuleeko pelätty pörssiromahdus.

      • specter

        Entä verot? Jos teit voittoa, sun pitäisi tilittää ainakin 30% luovutusvoitosta verottajalle?


    • mullonsiellä

      Sijota ALKONn osakkeisiin , soon ainoa osake tai rahasto johon voi luottaa , se firma ei mee konkurssiin eikä tee perenettoa ,- siis op -alko rahasto.

    • SäästäväinenKeijo

      paras pitää vaan tilillä eikä lähteä kikkailemaan osakkeilla eikä rahastoilla näin epävarmoina aikoina. Tuo summa helpottaa kuitenkin opiskelujen päätyttyä jos ei heti saakkaan syystä tai toisesta työpaikkaa ja onhan siinä hyvä käsiraha opiskelujen jälkeen asuntokaupoille.

    • Sijoittaja
      • TeppoTappi

        Onko kokemuksia? Missä maassa organisointi on? Kuinka pystyy jakamaan tuottoa vai onko jo konkurssissa kuten islantilaispankki Kauphting?


    • jartsuli
      • Tietönties

        Onko tullut tien pää vastaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      389
      3952
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      219
      1956
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1460
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      154
      1320
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      981
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      950
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      118
      903
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe