Äiti ei anna ostaa MacBook Airia

auttakaaa

Eli haluaisin ostaa Applen MacBook Airin. Ja nirppanokka äitini ei anna tätä ostaa, vaikka omalla titilläni säästössä olevat rahat tähän riittäisi ja tämä kyseinen Early 2015 malli olisi Gigantissa vielä tarjouksessa 1000€:lla.

Auttakaa joten saisin äidin suostuteltua siihen että saan pankista rahat.

18

1493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuuttelet vaan kovasti äidillesi yleisesti tiedettyä totuutta, sitä että applen koneet on laadullisesti täysin muiden yläpuolella. Ja jos nyt noin halvallakin vielä saa.

      • wertwerttttt

        "yleisesti tiedettyä totuutta, sitä että applen koneet on laadullisesti täysin muiden yläpuolella"

        En ole havainnut mitään tällaista. Air:ssa on tunnetusti huono näyttö ja vielä matalalla resoluutiolla - ei, kaikissa Applen tuotteissa ei todellakaan ole retina-näyttöjä. Laadullisesti Applet ovat kutakuinkin samantasoisia, kuin vastaavilla ominaisuuksilla varustetut, muilla käyttöjärjestelmillä varustetut läppärit. Tietenkään ei pidä verrata mitään 500€ läppäriä tonnin Appleen, eikä tonnin pelikonetta (jossa rahat on laadun sijaan käytetty suorituskykyyn), vaan pitää verrata tonnin perusläppäreihin. Tonnilla kun Applelta saa 128Gt SSD-aseman ja 4Gt muistia 1440x900 näytöllä, sekä lähinnä i5-5200U:ta vastaavan prosessorin.

        Applen tuotteet eivät ole huonoja, mutta vastoin yleistä luuloa, eivät ne myöskään ole sen ihmeellisempiä kuin muiden vastaavat.

        Applen lähes ainoa hyöty mielestäni on siinä, että ainakaan tietääkseni ne eivät ole uusina täynnä crapwarea joka pitää poistaa ennen käyttöönottoa, eli vaivaa siinä säästää.

        Mutta jos aloittaja sellaisen haluaa, niin ei se huono ostos ole. Paljon järkevämpää on käyttää tuhat euroa monivuotiseen, laadukkaaseen laitteeseen, kuin ostaa halvan muovirimpulan jonka kanssa saa tapella alusta alkaen

        Jos haluaa halvan koneen toimivan asiallisesti pidempään, pitää heti ladata jostain sivustolta käyttöjärjestelmän asennuskuva USB-tikulle, sekä vähintään verkkokortin ajuri että koneella saa yhteyden internettiin asennuksen jälkeen, päästäkseen asentamaan loput tarvittavista ajureista valmistajan sivulta. Valitettavasti samalla kun jyrää alkuperäisen käyttöjärjestelmäasennuksen, saattaa jyrätä myös takuun.... Toisaalta jos alkuperäistä asennusta ei jyrää, vaivana on helposti jopa parikymmentä ohjelmaa jotka hidastavat koneen suorituskyvyn polvilleen (poistin taannoin eräästä uudesta läppäristä noin 20 täysin hyödytöntä ohjelmaa, jotka olivat kaikki tehdasasennettuja - läppäri käynnistyi tämän jälkeen yllättävän paljon nopeammin)

        Sanoisin että jos ei ole harrastaneisuutta koneiden kanssa, eikä intoa lähteä putsaamaan tehtaan raiskaamaa Windows-konetta (vika ei ole Windowsissa, vaan siinä roskassa mitä sen päälle kaadetaan), niin Applen läppäri on ihan asiallinen vaihtoehto ja vastinetta rahalle.


      • wertwerttttt

        "Jos haluaa halvan koneen toimivan asiallisesti pidempään...."

        Korjataan tuohon sellainen, että sama lisäohjelmarutto vaivaa kyllä kalliimpiakin Windows-koneita. Ehkä Dell on tässä suhteessa hieman muita parempi, ehkä.


      • wertwerttttt

        Jos kilpailijoita miettisi tuolle perus-Airille, niin Asus UX303UA samaan hintaan, mutta tuplamäärä muistia ja SSD-tilaa, sekä FullHD-näyttö.


    • Apple-paskaa

      Aloittajan äiti vaikuttaa harvinaisen järkevältä ihmiseltä.

      • sgsdgs

        Jep, en antaisi minäkään ostaa mitään ylihintaisia ja mätiä omppuja.


    • emppuliini1122

      sano että teet sillä koulu hommia ja tartteet sen et voit käyä koulua ;)

      • Y3zY24SI

        Mitä se vajakki vastailee tyhmiä vanhoihin ketjuihin?


      • Y3zY24SI2
        Y3zY24SI kirjoitti:

        Mitä se vajakki vastailee tyhmiä vanhoihin ketjuihin?

        Etkö vajakki osaa lukea?


    • äitiäsi-auttaisin

      Auttaisin äitiäsi selkäsaunan antamisessa sinulle, jos et tottele, ja erittäin mielelläni antaisinkin.

    • MacBookPro

      Äitisi on viisas nainen. Hän tietää, että kyllästyisit pian Airin puutteisiin ja vaatisit taas uutta konetta. Hanki Apple MacBook Pro 13" Retina 128 Gt SSD niin sinulla on erinomainen kannettava.

    • Hundswotti

      Sulla on viisas äiti. Olisit ylpeä hänestä!!!

      • Anonyymi

        Äiti tietää että sijoitus pill keits pc laitteisiin on kustannustehokkaampaa


    • Synaptic

      1000 eurolla rakentaa kaksi huippuluokan fullhd pelikonetta 24 tuuman näyttöíneen kaikkineen. Miditorniatx koteloon rakennettu kone on helppo huoltaa ja päivittää, kun taas kannettavat ovat enemmän tai váhemmän kertakäyttötavaraa. Tori.fi:stä saa 50 eurolla 64-bit dual core 15 tuuman vanhan laatukannettavan kujten meitin fujitsu siemens ostettiin lukiolaiselle. Koneen osat mindfactory.de:stä, takuu korvaa postimaksut kumpaankin suntaan, jos on vikaa.

    • Anonyymi

      Kannttas ostaa käytettynä kun noi Macbookit on uutena sen verran ylihintaisia ja jos ei halua tulla torissa huijatuksi niin Suomessa muutama käytettyjen tavaroiden liike jotka myy pelkästään Applea. Ite ostin www.ronkeli.com sivuilta edullisesti Airin ja oon tyytyväinen. Firmoista kun ostaa niin saa jonkunlaisen takuunkin.

      • Anonyymi

        Viime talvena tuli Ronkelilta ostettua 15 tuuman näytöllä oleva Macbook Pro. Tyytyväinen olen koneeseen ollut, rauta on ihan riittävä Intel Core i7, 16 Gt muistia, 512 Gt SSD, nVidia GTX650 ja Intel HD Graphics. Kerran olen koneen pohjan avannut, ja puhaltanut enimmät pölyt pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime talvena tuli Ronkelilta ostettua 15 tuuman näytöllä oleva Macbook Pro. Tyytyväinen olen koneeseen ollut, rauta on ihan riittävä Intel Core i7, 16 Gt muistia, 512 Gt SSD, nVidia GTX650 ja Intel HD Graphics. Kerran olen koneen pohjan avannut, ja puhaltanut enimmät pölyt pois.

        Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta Intel Core i7 näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa ilmiöiden liiallista nonfiguratiivisuutta. Kaikesta huolimatta Intel Core i7 noudattaa epäilemättä ideatasolla viimeaikaisia absurdeja väittämiä. Tapahtumat viime aikoina osoittavat, että Intel avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti vastuunalaisia kontradiktioita.


      • Anonyymi

        Taas käytetty liikaa puppugeneraattoria...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe